Találatok a következő kifejezésre: A doki irt fel, (270 db)

Milyen tápszert eszik 4, 5 hónapos babád? A doki írja fel, vagy lehet már olyat is venni, ami a dm-ben van?

Legjobb válasz: lehet már másfélét is, nekem a doki azt mondta, adhatok Hipp-et is, azt nem is kell felírnia. Amúgy az én gyerekem Beba sensitiv HA-t eszik,amit a doki ír fel, így 2200ft/db

lehet már másfélét is, nekem a doki azt mondta, adhatok Hipp-et is, azt nem is kell felírnia. Amúgy az én gyerekem Beba sensitiv HA-t eszik, amit a doki ír fel, így 2200ft/db
Fermentáltat tudom ajánlani, 900 grammos 1000ft körül van, a doki írja fel.(Nagyon jó tápszer.)Ha a dm-ben vásárolsz sokkal drágább.
Beba pro 1 850ft/600g
Lactogen 1-es ír fel a doki, 550 Ft egy doboz (600gr).

Hogyvan ez a spirál dolog? A doki írja fel vizsgálat után? Tényleg csak akkor helyezi fel a doki mikor megvan? Milyen ára van mostanság?

Köszi

Legjobb válasz: Spirált csak akkor írnak fel, ha már biztos nem akarsz gyereket, szóval, ha fiatal vagy, biztos nem fogsz kapni.

Spirált csak akkor írnak fel, ha már biztos nem akarsz gyereket, szóval, ha fiatal vagy, biztos nem fogsz kapni.
azt nem tudom h mikor helyezi fel, de a doki irja fel, igen..
2: Ez nem igaz. Már szült nõknek szokták javasolni, a barátnõmnek is feltettek, mert a másodikat sokkal késõbbre tervezték. Amikor eljött az idõ levetette, vártak, aztán simán teherbe esett.
De, igaz. Általában már szült nõknek szokták felrakni.
Igen, a már szült nõknek, de nincs szó arról, hogy már ne akarjon több gyereket....
Ez a része nem igaz belõle: "Spirált csak akkor írnak fel, ha már biztos nem akarsz gyereket, " Nincs ilyen feltétel.
Ja hát ez valóban nem igaz.. viszont steril fertõzést okozhat meg ilyesmik.. nahh de mind1. Goldlilyrõl tudok.
A kérdező hozzászólása: Van egy pici lányom. Õ az elsõ és mi is minimum 7-8 évet akarunk várni a másodikkal, pont ezért akarok olyan védekezési módszert amivel nem kell kínlódni. :)
szia szó sincs arról hány éves vagy, vagy akarsz-e gyereket! akkor is felrakják csak az a lényeg, hogy szültél!és bármikor levetetheted! és tényleg csak akkor rakják fel ha megvan!nekem volt már fent 2-szer is és most is ha megszülök azt rakatok! kb olyan 8000-10000ft körül mozog az ára
antibiotikum.. de sajna már nemtudom milyen fajta volt
Mi az a "moat zinnat"? Ha scitec vagy twinlab multivitaminból bevennéd a napi adag két vagy háromszorosát, plusz napi 5x-6x 1000-1000mg C-vitamint és legalább 3l vizet innál egy nap, hamar megoldaná a gondodat.
szerintem most lett volna


17 hetes terhes vagyok. A terhességem 1 hónapja óta már kétszer végigcsináltam egy kezelést (a dokim írt fel kúpot + canesten krém) gombás fertőzésre, mégis újra kiújulnak a tünetek. Normális ez? Mitől múlik el?

Tudom, hogy a babának nem árt, de nekem nagyon kellemetlen.A férjem is kapott gyógyszert, nagyon vigyázok magamra, mégis...A kezelések után 2 hétre újrakezd?dik minden. Meddig tarthat?

Legjobb válasz: Egy párszor már leírtam itt. A nõgyógyászom szerint a Canesten nem igazán jó gomba elleni krém, csak jó a reklámja. Talán valami más szert kellene felíratnod a dokiddal (esetleg, a helyedben el is mennék másik dokihoz egy vizsgálatra - csak emiatt). Amúgy én is nagyon fogékony vagyok sajna az ilyen jellegû fertõzésekre. Amit mostanában használok, az az Aquatus készülék, tejsavas kapszulával. Nekem eddig nagyon jónak tûnik! Viszont nem tudom, hogy kismamák használhatják-e.

Egy párszor már leírtam itt. A nõgyógyászom szerint a Canesten nem igazán jó gomba elleni krém, csak jó a reklámja. Talán valami más szert kellene felíratnod a dokiddal (esetleg, a helyedben el is mennék másik dokihoz egy vizsgálatra - csak emiatt). Amúgy én is nagyon fogékony vagyok sajna az ilyen jellegû fertõzésekre. Amit mostanában használok, az az Aquatus készülék, tejsavas kapszulával. Nekem eddig nagyon jónak tûnik! Viszont nem tudom, hogy kismamák használhatják-e.
Nekem a candybene krém vált be.Csak a terhesség elsõ 3 hónapjában nem ajánlják.
Szia Nekem a dokim azt mondta, hogy a terhesség elõhoz bizonyos baktériumokat, amik egyébként is jelen vannak, csak nem olyan aktívak. Egyébként milyen fehérnemût használsz? Mert, ha nem 100% pamut, ettõl is lehet gombás fertõzésed, mivel ha valami mûanyaggal van keverve, könnyen befülled a bõr és már kész is a gomba.

A metformin-t a doki írja fel, vagy lehet venni vény nélkül is?

Legjobb válasz: Vényköteles!Irány a doki!Miért akarod szedni?

Vényköteles!Irány a doki!Miért akarod szedni?
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a választ. Itt olvastam, hogy a cukoranyagcsere felboríthatja a hormonrendszert, amivel én is küzdök. Már elkezdtem diétázni, mivel túlsúlyon is van. Eddig nem foglalkoztam vele, de most hogy babát szeretnénk elõbuknak a bajok, amiket sûrgõsen helyre kell hoznom.
Inkább keress fel egy dietetikust v. endorkrinológust, mert lehet, hogy karbantartott és ellenõrzött diétával is jöhet a gyermekáldás és nem kell feltétlenül gyógyszer. Egyébként vényköteles.

A doki írt fel két beteg hörimnek Complexamint. A többi 4nek is adjak belőle, vagy csak nekik?

Dzsungijaim vannak, és az egyiknek könnyezik a szeme, a másik daganatos, és nagyon sovány. Tegnap voltunk dokinál, ? írt fel Complexamint, hogy kétnaponta 1 cseppet adjak nekik. Ez ilyen kiegészít? táplálék, ami er?síti a szervezetüket. Nem tudom eldönteni, hogy a többieknek is adjak-e, mert 6an vannak, de külön ketrecben, 3 pár. Õk ketten akik gyógyszert kaptak 1 pár. Szóval adjak a többieknek is ilyen kiegészít?t, vagy ne?

Legjobb válasz: Ha nekik is van ilyesmi bajuk, akkor lehet adni, csak vigyázz, de ha nem vagy biztos, akkor kérdezd meg a dokit.

Ha nekik is van ilyesmi bajuk, akkor lehet adni, csak vigyázz, de ha nem vagy biztos, akkor kérdezd meg a dokit.
A complexamin egy táplálék kiegészítõ csöpp. Semmi baja nem lesz a többinek se ha adsz nekik, esetleg virgoncabbak lesznek az átlagnál. 1-2 napig adj szerintem a többinek de ne sokat!!! a betegeknek pedig 5 napig mivel ha felbontottad akkor onnantól 5 nap a szabatossága ugye...Így alapból nem adjuk nekik 5 napnál tovább... Gondolj bele, hogy kapsz fülcseppet és rá van írva: 4 napig használható felbontás után te meg mondjuk a 8 napos cuccot belerakod a füledbe :D milyen jó is az :) . Ha az 5 nap letelt akkor pedig kérsz újat!
A kérdező hozzászólása: Te valamit nagyon félreolvastál. 5 napig adható, 14 naponként megismételhetõ, de korántsem 5 napig jó a szavatossága. 2011.06ig jó. Miért adnának 2000ért egy 5 napig használható gyógyszert? Szerinted kidobjam az egész tubust? Mert 2 dzsungi mennyit fogyaszt belõle szerinted? Ez abszurd, akárhogy nézem.
Én nem azt írtam, hogy 5 napig tart a szabatossági ideje. Én azt írtam, hogy felbontás után 5 napig áll el! Másrészt megkérdeztem vácon az állatorvosunkat ezzel kapcsolatban. Elõször k*rv* mérges lett mivel elmondta: Minden le van írva a tájékoztatójában. Az is, hogy hány napig áll el felbontás után, az is, hogy adható-e egészséges példányoknak. Továbbá k*rv*ra nem érdekel, hogy 2e HUF volt a gyógyszer én nem egyszer költöttem el csak a rákomra 15e HUF-ot, a macskára több mint 30at és a 2 kutyáról ne is beszéljünk. Nehogy azt gondold, hogy 2e ft egy állatorvosnál olyan sok. Továbbá nem leordítani kéne az embert hanem értelmezni (5. osztály)
Továbbá: Complexamin emulgeált vitaminkoncentrátum 10 ml Kiemelném: "vitaminkoncentrátum" http://allatklinika.unas.hu/shop_artdet.php?shop_id=3689&cik.. Hol van beleírva, hogy nem adható csak beteg állatoknak? Továbbá a mi állatorvosunk szerint ha könnyezik a szeme akkor egyáltalán nem Complexamint kéne adni hanem egy 500 ft-os gyógyszert. A daganatossal pedig nincs mit tenni. Egyébként hûtõben el áll szinte bármeddig. De ha kint hagyok akkor 5 NAPIG ÁLL EL!
pontosabban nem is gyógyszert hanem egy nagyon kis krémet -.-
A kérdező hozzászólása: Tudtommal nem ordítottalak le. Mielõtt válaszoltam ELOLVASTAM a tájékoztatót, nincs írva, hogy 5 napig lehetne használni. Nem tudom honnan gondolod. De ha ilyen idegbeteg vagy, inkább ne válaszolj. Köszi.

Falási rohamok törnek rám és utánna. Nem tudtam kontrolálni a doki irt fel nekem Reduktil 10 mg-ost, jó volt egy darabig de most újra előjöttek, szörnyen érzem magam. Írasak fel erősebbet? Kérlek valaki adjon tanácsot.

Legjobb válasz: Hát ezt valahogy csak lehetne kontrolálni.. rámis jönnének falási rohamok ha nem látnék mértéket! Meg próbálj legalább olyanokat ha nem birod ki ami nem hízlal. Hameg van ilyen betegség akkor olvasgass rolla neten valami csak kiválta pl unalom vagy más.

Hát ezt valahogy csak lehetne kontrolálni.. rámis jönnének falási rohamok ha nem látnék mértéket! Meg próbálj legalább olyanokat ha nem birod ki ami nem hízlal. Hameg van ilyen betegség akkor olvasgass rolla neten valami csak kiválta pl unalom vagy más.
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy mi ez a betegség BULÉMIA.
Ezt nem írtad le. Amúgy azis egy olyan dolog hogy ha nem zabálnál be nem lenne lelkifurdalásod..vagy nem lenne gyomorrontásod. Tudod mérték a kulcsszó..
Persze, akinek nincs ilyen problémája, könnyebb azt mondani, hogy "csak meg kell állni". Én is ezt hallgatom a családomtól, napi szinten, és hidd el, hogy nem egyszerû. Reductilt szedtem én is, két éve fogytam tõle 10 kilót. Nem sokáig tudtam megtartani. Aztán szedtem az erõsebbet(15mg), semmivel sem éreztem jobbnak. Elég kellemetlenek a mellékhatásai, fontold meg jól, hogy meddig szeded. "egy sorstárs"
nem (csak) gyógyszert kellene szedned, mivel ez tüneti kezelés, hanem terápiára járnod, hogy kiderüljön a problémád eredeti oka... unalomból nem lesz az ember bulimiás, és nem ez az a betegség, ami pár bogyótól el fog múlni! keress fel rendes szakembert.

Mit ajánlotok? A bal vádlim állandóan begörcsöl. A doki írt fel magnézium-citrát port de semmit nem használ. Mit szedjek helyette? Már a 34. hétben vagyok.

Legjobb válasz: Én a kálcium pezsgõtablettát tudom, hogy jó izomgörcs ellen, kérdezd meg a dokit, hogy azt szedhetnéd-e, vagy hátha itt valaki tudja.

Én a kálcium pezsgõtablettát tudom, hogy jó izomgörcs ellen, kérdezd meg a dokit, hogy azt szedhetnéd-e, vagy hátha itt valaki tudja.
Szia, magne B6-ot szedjél, 4X1. Ezt nem tudod túladagolni, mert a felesleget kipisiled.Nekem használ.22hetes km.
Szia! Én ugy tudom hogy a Magnerotban több a magnézium mint a MagneB6-ban, nekem az javasolta a dokim.
Szia, Nekem Calcium pezsgõtablettát mondott az orvosom.Napi 1x igyak meg.Nálam bevált. 31 hetes KM.

Hüvelyfertőződésem van, tegnap mondta a doki. Írt fel hüvelytablattát, de csak hétfőn vagy kedden tudom kiváltani. Addig ugye nem lesz semmi baja a picimnek? A méhszájam azt mondta a doki hogy zár rendesen!

Legjobb válasz: Pesten vannak éjjel nappali gyógyszertárak, szóval, ha pesti vagy akkor irány az egyik, én nem kockáztatnék a helyedben!

Pesten vannak éjjel nappali gyógyszertárak, szóval, ha pesti vagy akkor irány az egyik, én nem kockáztatnék a helyedben!
Szia! nem lesz baj, nekem is volt hüvelyfertõzésem a kezdetektõl, de nekem is teljesen zárt a méhszáj, és azt mondta a doki, nincs gond. Az a lényeg, hogy ha kiváltod, jó mélyen helyezd fel, amilyen mélyen csak tudod. Én még párnát is tettem a fenekem alá, hogy még feljebb folyjon, ha már bent feloldódik. Nyugi, ha a doki azt mondta, nem lesz gond! Gratulálok! 21 hetes kismama
Szia! Szerintem se aggódj, a bébid védve van, a fertõzés nem jut fel, ha zárt a méhszájad. Viszont minnél hamarabb kezded el a kezelést, annál hatásosabb, úgyhogy hétfõn mindenképp váltsd ki a receptet. Minden jót, vigyázz magadra!

Milyen tápszert használjak? A doki írja fel vagy nekem kell megvenni majd a patikába?

kiegészítésnek fog tápszert kapni mert annak elllenére h állandóan mellre teszem, homeos bogyok, laktoherb stb iszok nEm n? tej mennyiségem annyxira amennyit a 4hetes babám igényel (2-3óránként 150g) ÉS SÍR FOLYAMATOSSAN MÁR ESTE MERT ÉHES

Legjobb válasz: Hidd el, nincs szüksége tápszerre, ha megfelelõen hízik, akkor elég a tejed. A babák általában, pláne az ilyen picik délután nyûgösek, sokat sírnak, ez egy ilyen idõszak, túl kell élni...És nem azért sírnak, mert éhesek. Szinte minden baba ezt csinálja ilyen pici korban. Õt még hetente mérik, ha baj lenne a súlyával a doki már javasolt volna tápszert. Kitartás!:-)

Hidd el, nincs szüksége tápszerre, ha megfelelõen hízik, akkor elég a tejed. A babák általában, pláne az ilyen picik délután nyûgösek, sokat sírnak, ez egy ilyen idõszak, túl kell élni...És nem azért sírnak, mert éhesek. Szinte minden baba ezt csinálja ilyen pici korban. Õt még hetente mérik, ha baj lenne a súlyával a doki már javasolt volna tápszert. Kitartás!:-)
Ha tényleg nem elég a tejed, akkor az orvos fog felírni tápszert, ami a legjobban megfelel, az egyes tápszert csak receptre lehet megvenni.
Szerintem a te babádnak nem kell még tápszer, ha 2-3 óránként 150 g-ot szpizik és a súlya is gyarapszik. Nem azért sír, mert nem kapott eleget, kérdezd meg errõl a dokitokat.
A kérdező hozzászólása: biztossan éhes mert tudom milyen mikor éhes! én sem szívesen folyamodnék tápszerhez elhihetitek de tegnap egész nap cicin volt 4-5orat kivéve és este már végképp nem volt tejem és nem tudott éhesen aludni csak sírt pedig amugy egy nem síros baba egyeltalán vagyis eddig nem volt az mig volt elég tejci


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!