Találatok a következő kifejezésre: A doki hogy (2019 db)

Ma voltam 3D-s Uhn és azt mondta a doki, hogy a babám agykamrája 10mm tágasságú (6-10-ig norm.)tehát a felső érték. Nagyon felhúzott a doki, azt mondta, hogy vízfejűségre utal. 25 hetes vagyok. Menjek el másik dokihoz?

Legjobb válasz: SZIA NEM KELL IDEGESKEDNI NEM TUDOM HOGY ILYENKOR MI A TEENDÕ DE ÉN MINDENKÉPPEN FELKERESNÉK MÉG 1 DOKIT AKIT KIKÉRDEZNÉK EZZEL KAPCSOLATBAN LEHET TÖBB INFÓT ADD MAJD JOBBAN MAGYARÁZ EGYSZERÜEN CSAK A BIZTONSÁG KEDVÉÉRT IS AZÉRT NE SZOMORKODJ CSAK NYUGI BIZTOS NINCS NAGY GOND

SZIA NEM KELL IDEGESKEDNI NEM TUDOM HOGY ILYENKOR MI A TEENDÕ DE ÉN MINDENKÉPPEN FELKERESNÉK MÉG 1 DOKIT AKIT KIKÉRDEZNÉK EZZEL KAPCSOLATBAN LEHET TÖBB INFÓT ADD MAJD JOBBAN MAGYARÁZ EGYSZERÜEN CSAK A BIZTONSÁG KEDVÉÉRT IS AZÉRT NE SZOMORKODJ CSAK NYUGI BIZTOS NINCS NAGY GOND
Én úgy tudom, a vízfejûség sokkal hamarabb látszik, tehát ha nem ez az elsõ UH-d, akkor nem létezik, hogy most derülne ki. Próbáltam keresni az átlagos méretekkel honlapot Neked, de az agykamra nem magyar nevét nem tudom, a rövidítéseket nem tudom. Nekem ha jó emlékszem, 11 hetesen mondták, hogy nincs vízfejûségre utaló jel. Hátha ma is nézi ezt a lapot a doki, aki jó válaszokat ad és ír Neked is.
Szia.32hetes vagyok, az én babámnak is tágabb a 3-ik agykamrája 0.96-os, 28-ik héten vették észre.De azota elküldött Pécsre is.Akkor lenne vízfejû ha az oldalkamrák is tágabbak lennének.Ezt Pécsen mondták.Védõnõddel is beszélhetsz pl;nekem aztmondta, hogy azért nézik 2hetente mert ha elkezdi nyomni a szürke állományt elöbb meg kell szülessen.Menj másik orvoshoz, ne várj.
Szia! Nem tudom hol voltál UH-on, én azt tanácsolom genetikai UH-ra menj!!A vízfejûség lehet egy késõn kialakuló rendellenesség tünete is, sok gyereknek tágabb a kamrája komoly probléma nélkül, és születés után semmi baj.Én ajánlom Debreceni Klinika genetikaiUH.Ha baj van ott biztos észre veszik, nagyon profik.Sajnos tapasztalt vagyok e téren.Nem írtad melyik kamra tágabb?
A kérdező hozzászólása: Nem mondta a doki, hogy melyik kamra tágabb.Amúgy Kecskeméten voltam.
Szia! Bírom, amikor egy doki ilyeneket mond, ahelyett, hogy megmondja, mit tegyél, hova menjél, meg úgy egyébként is ez most mit jelent. Egy ismerõsömnek rossz lett az AFP-je, a doki azt mondta vetesse el mindenképp. Elment a fizetõs quartett tesztre, és kiderült, semmi baja a babának. Most 6 éves, és a legnépszerûbb lány az oviban.

12+4 hetes kismama vagyok, tegnap sima 2 d-s uh-on azt mondta a doki hogy ha kell a nemére vonatkozóan valamit mondania akkor ő azt mondja hogy kisfiú. Mennyire lehet ilyenkor arra adni amit a doki mondott? Fiúknál vagy lányoknál szoktak tévedni?

Már van egy kisfiam és nagyon kislányt szerettünk volna.De én mégis éreztem az elejét?l fogva hogy fiúcska lesz!

Legjobb válasz: sZERINTEM nem sokat kell! Szerintem akármilyen szakmához értõ, ill. tapasztelt doki is mondja, én nem hinném el. Én igen kicsi esély látok rá, fõleg hogy 2d-s. De lehet. Azért ne éld bele magad, lehet még kislány...

sZERINTEM nem sokat kell! Szerintem akármilyen szakmához értõ, ill. tapasztelt doki is mondja, én nem hinném el. Én igen kicsi esély látok rá, fõleg hogy 2d-s. De lehet. Azért ne éld bele magad, lehet még kislány...
Nekem ilyenkor 4D-n mondták hogy kislány, de a 2D-s felvételen is mutatta a 3 csíkot. Még nem voltam azóta uh-n, de kíváncsi vagyok. Ne vedd készpénznek, bármi lehet még. :) Nekünk mindegy, a lényeg hogy végre sikerült a babó! Boldog pocakosodást!
12 hetesen még sokat tévedhetnek a dokik, azért szokták inkább csak a 18. heti uh-on elmondani a véleményüket, de még az se 100 %. Amúgy a dokik a 2D-n ugyanolyan biztonsággal látják a nemét, mint mondjuk 3D-n.
Nekem 12 hetesen határozottan jelentette ki a doki hogy kisfiú...tudod ki hitt neki fõleg hogy már van egy otthon és punist vártam. Igaza lett kisfiú lesz... 36 hetes pocis Azért lássuk be olyan nagyot nem tévedhet...50-50%:D:D
Nekem 12 hetesen még semmit nem mondott, de 16 hetesen is voltam és akkor sima 2d-n azonnal megmondta hogy egyértelmû fiú. Nekünk van egy lányunk hogy nagy volt az öröm, fõleg mivel apa is ott volt és látta. De nálad még lehet hogy nem kell 100 %ra venni. De a lényeg hogy egészséges legyen:-)
Én 12 hetesen voltam 4 dimenziós uh-n, ott láttuk a kukiját, majd 1 hét múlva mentem a dokimhoz, és ott is tisztán látszott a kis fütyi:) Nekem is van már egy fiam, és én is lányra tippeltem, de fütyije van:) Szerintem ez inkább attól függ, mennyire mutatja meg magát!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Én nem is tudom miért de elhiszem neki hogy kisfiú.Talán mert én is így érzem.Aztán ha a 16 hetes uh-on azt mondják mégis hogy kislány akkor még nagyobb lesz az öröm!!!De én a kisfiúnak is ugyan úgy örülök, másfél év után jött össze, úgyhogy mindegy mi lesz.Ha mégis fiúcska akkor a 3. lány lesz talán!!!Mindenkinek boldog pocakosodást kívánok!
Phuha! nekünk ilyen tájban nem mondott semmit még a doki! de nekünk magzatvizvételre kellet mennünk magas kombinált teszt eredmény miatt! és épp ma jött meg az eredmény hogy egészséges kisfiunk lessz! mondjuk nálunk nem a neme volt a lényeg hanem az hogy egészséges legyen! ennél jobb hir ma nem is jöhetett volna! nagyon örülünk!xy ennyi ált a papiron! ami a fütyijére utal! és ez 99, 5 % os!.) :) boldog babavárást és egészséges babót 20+3 hetes kismama!

Mi a véleményetek erről? Az orvosom azt mondta, ha vérzek és akkor csinálok tesztet, akkor csalhat a teszt. Ilyet hallott már valaki? 2 napot késett, és ma akartam tesztelni, de alig alig megjött, és felhívtam a dokit, hogy csináljak e azért.

Szerintetek érdemes azért tesztelni??? PÉ utáni 17.napon vagyok már. Reggeli hőm 37.1 már kb 1 hete...sosem szokott ilyen magas lenni. Vagy várjam meg a vérzés elmúlását...

Legjobb válasz: Lehet azért mondta ezt a doki, mert néhány esetben elõfordul, hogy megfogan a baba, de aztán rövid úton távozik is, anélkül, hogy a nõ tudna a terhességrõl, szóval simán megjön. De attól még lehet, hogy a hcg szinted még magasabb lenne, és pozitívat mutatna a teszt, holott már nincs terhesség. Szerintem ezért mondhatta a doki, csak nem akarta ezt így részletezni, nem akart elkeseríteni, vagy, hogy fölösleges köröket fussál (elrohanj vizsgálatra ahol úgyis csalódás érne, stb.). Szóval lehet, hogy csak simán nem akart csalódást okozni, nem akarta, hogy fölöslegesen beleéld magad a dologba. Én ilyen esetben, ha már vérezni kezdek, soha nem tesztelek, mert úgy vagyok vele, hogy nem pazarolom el, jó lesz jövõ hónapban (ha nem jön meg esetleg).

Lehet azért mondta ezt a doki, mert néhány esetben elõfordul, hogy megfogan a baba, de aztán rövid úton távozik is, anélkül, hogy a nõ tudna a terhességrõl, szóval simán megjön. De attól még lehet, hogy a hcg szinted még magasabb lenne, és pozitívat mutatna a teszt, holott már nincs terhesség. Szerintem ezért mondhatta a doki, csak nem akarta ezt így részletezni, nem akart elkeseríteni, vagy, hogy fölösleges köröket fussál (elrohanj vizsgálatra ahol úgyis csalódás érne, stb.). Szóval lehet, hogy csak simán nem akart csalódást okozni, nem akarta, hogy fölöslegesen beleéld magad a dologba. Én ilyen esetben, ha már vérezni kezdek, soha nem tesztelek, mert úgy vagyok vele, hogy nem pazarolom el, jó lesz jövõ hónapban (ha nem jön meg esetleg).
Hát ha ilyet mondott, szerintem válts orvost, de lehet én vagyok tudatlan. Vagy van HCG a szervezetedben, vagy nincs. A vér nem módosítja az értéket. Nyugodtan tesztelj, bár ha megjött, akkor nem tudom mennyi értelme van. Nem lehet, hogy csak azért mondta a doki, hogy ne tesztelj, mert szetetné megvárni, hogy milyen lesz a vérzés. Pl.: hány napig tart, vagy mennyiség stb? Drukkolok ennek ellenére!
A kérdező hozzászólása: Hát, nem tudom...lehet hogy azért mondta, mert azt gondolja hogy meg fog jönni, de hát a pici betét, épp hogy olyan...alig van valami, de azért van...csak hogy kétségbe essek...a reggeli hõm ami nagyon gyanús, de lehet meg várom a reggelt, és ha lejjebb megy, akkor nem tesztelek, ha marad, akkor megcsinálom...nem tudom mire vélni...és nagyon kíváncsivá tett ez az egész...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat. Megfontolandó amit írtál...és ha csak egy két nap lesz vérzés??? Azt is menszesznek vegyem?
3. vagyok, ha ilyen kevés a vérzésed, szerintem csak akkor tesztelj, ha mondjuk két nap múlva sem lesz erõsebb, vagy elmúlik, mert akkor viszont ha van baba, lehet, hogy hormon pótlásra lesz szükség. Nálam sokszor csak ilyen pici vérrel kezdõdik, és csak a 3. napon jön meg úgy igazán. Szerintem ilyen korai terhességnél még úgysem látna sok mindent, a doki sem, és csak vissza rendelne egy-két hét múlva, addig meg csak tûkön ülnél és emésztenéd magad. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Kedves 3as! Köszönöm még egyszer a választ. Ilyen kevés sosem szokott lenni. Elsõ nap általában dõl a vér belõlem, és minden nappal egyre kevesebb, és az 5. napra szépen elmúlik. Hát, várok 2-3 napot, és meglátjuk! Szép napot!
Igazán nincs mit, nagyon szívesen :) ! Drukkolok neked :) !

Hogy mondjam meg a dokimnak hogy császárt szeretnék?

Dr Pataki Zoltánhoz járok Szigetszentmiklósra terhesrendelésre 30 hetes kismama vagyok, és annyira be vagyok szarva a természetes szüléstől ráadásul a derekamban porckorong sérvem is van hogy császárral szeretnék szülni. De az esztékában mindig ott a nővér a dokival szemben és nem tudok négyszemközt beszélni vele,igy nem tudom hogy közöljem mit szeretnék.

Legjobb válasz: Engem nem érdekelt az asszisztense a dokinak,óvatosan rátértem a témára...hogy nagyon félek,és olyanokat mondtam,h nem akarok tizenórákat szenvedni,és ha nem sikerült több óráig,akkor lehet e majd császár,meg ilyenek.kérdezz rá,hogy hogy lesz a szülés nagyjából..szóval én éreztettem a dokival,h nem nagyon szeretnék természetesen szülni.aztán indítani kellett volna és akkor megbeszéltük a császárt.szerintem térj rá a szülésre és mikor már errõl beszélgettek ,mond neki,h mi a baj,mit szeretnél.ennyi. mielõtt mindenki lepontozna,a kérdésre válaszoltam!

Engem nem érdekelt az asszisztense a dokinak, óvatosan rátértem a témára...hogy nagyon félek, és olyanokat mondtam, h nem akarok tizenórákat szenvedni, és ha nem sikerült több óráig, akkor lehet e majd császár, meg ilyenek.kérdezz rá, hogy hogy lesz a szülés nagyjából..szóval én éreztettem a dokival, h nem nagyon szeretnék természetesen szülni.aztán indítani kellett volna és akkor megbeszéltük a császárt.szerintem térj rá a szülésre és mikor már errõl beszélgettek , mond neki, h mi a baj, mit szeretnél.ennyi. mielõtt mindenki lepontozna, a kérdésre válaszoltam!
Ez úgy mûködik, hogy elmész a kezelõorvosodhoz, aki a porckorongsérvedrõl ad egy orvosi igazolást, amin szerepelnie kel, hogy a természetes szülés nem ajánlott. Ezt viszed a nõgyógyásznak megmutatni, és õ erre mond valamit. A szülésnél az igazolásnak nálad kell lennie.
Én nem kérésre szültem, hanem muszájból császárral 2-szer. Azt hiszed az kevésbé fájdalmas mint a sima szülés? Magát a szülés pillanatát nem érzed (amit én örökké bánni fogok míg csak élek), mikor altatásból ébredtem annyira élesen fájt a vágás hogy félkómásan azt hittem még szikével vágnak én meg felébredtem a mûtõasztalon :-) De aztán magamhoz tértem és rájöttem hogy ez bizony tényleg fáj. Az elsõ szülésemnél 24 órát kellett feküdnöm, a másodiknál délután szültem és másnap reggel kellett felkelnem. addig magatehetetlenül feküdtem, semerre nem tudtam forogni, úgy kellett köhögnöm de még azt sem tudtam annyira fájt a seb. Míg nem tudsz felkelni addig katétert raknak be, hát nem valami kellemes de ki lehet bírni. nekem pl. elég ciki volt a látogatók elõtt hogy bejöttek mûtét után a szobámba és ott lógott az ágyam mellett a teli pisis katéter... Na a felkelés! Hát az bizony nagyon "finom" érzés... Úgy érzed szétszakad a hasad annyira fáj, én nem vagyok tápos de a második császárom után amikor megpróbáltak a nõvérek talpra állítani, elsötétült elõttem minden annyira fájt, majdnem elájultam a fájdalomtól, még idõben fektettek vissza. rettentõ nehéz volt megtalálnom azt a pózt amivel valahogy fel tudtam nyomni magam és valahogy lábra tudtam állítani magam... nagyon sokszor próbálkoztam mire sikerült. Míg a sima szüléses kismamák vígan ugráltak futkoztak ide-oda, nekem az is 10 percbe telt mire az ágy szélére kiügyeskedtem magam és onnan valahogy félig fekvõ.félig ülõ helyzetbe toljam magam hogy minél kevésbé fájjon. Szörnyû! ha lehetne és soha nem szülnék császárral! nem véletlenül mondják az orvosok hogy ez egy nagy hasi mûtét! A sok erõlködéstõl hegsérvem lett, amire azt mondta a dokim majd ha szülõk megint akkor rendbe teszi. igen ám, de nagyon fáj, pedig 3 éve szültem, olyan mintha belülrõl bökne, szúrna valami, ég és fáj, néha az oldalamra is alig tudok feküdni.
Császárt nem lehet csak úgy "kérni". Ha a sérved nem indokolja, akkor nincs rá szükség. Ez a legjobb Neked és a babának is, hidd el. Nyilván az orvos ismeri a kórképedet, és már mondta volna, ha programozott császárra van szükség. Amúgy hogy "válaszoljak is", kérd el a doki számát, mondd meg, hogy szeretnéd, ha el tudnád érni vészhelyzetben. És így valamikor felhívhatod. Ha fogadott orvosod, akkor ezt meg kell tennie. Viszont ha "csak hozzá jársz mindig", de nem kérted meg, hogy vezesse le a szülést, akkor erre nincs mód...
Ha van igazolásod, hogy nem ajánlott a spontán szülés akkor programozott császár lesz. Kérhetsz te bármit a dokitól, a természetes szülést nem fogod elkerülni, ha nem indokolt a császár, a fájásoktól ugy sem fosz megszabadulni...de ha van elég pénzed hogy egy magánkorházba a kívánságaidat telyesítsék akkor inkább õket keresd fel.
Nézzél utána mielõtt lehurrogod a hozzászólást.VAN ILYEN ÉS TÖRVÉNYILEG ENGEDÉLYEZETT!
A pszichológusnak inkább a "lelki eredetû félelem" okát kellene megtalálnia és kezelnie. Ekkora baromságot. Neki is tudnia kellene, hogy mennyivel rizikósabb egy császár szülés. Persze, ha sok pénze van az anyukának, akkor is mindent el lehet intézni, még pszichológus nélkül is...
Mindenki téved aki azt mondja nem lehet kérni! de igen lehet.Nyugodtan szólj az orvosodnak, hogy rettegsz a természetes szülés gondolatától:õ neki kötelessége adnia egy beutalót pszhiológushoz, aki kb másfél órán keresztül elbeszélget veled.A beszélgetés során eldönti, hogy valóban lelki eredetû félelemrõl van szó, ami tényleg megviseli a kismamát, ilyenkor engedélyezik a császárt.Én is így szültem, pedig akkor még nem is tudtam, hogy van ilyen sok nõ szenved ettõl csak kevesen tudják hogy van rá megoldás.Nekem nagyon rendes dokim volt, ez volt a szerencsém...amúgy szerintem ha megemlíted neki a porckorong sérvet lehet már akkor elgondolkodik a szülésen.
Szia! Rettentõen fogod bánni késõbb, h kimaradt az életedbõl ahogy a hasadra rakják a gyermekedet , és a többi. császárral szültem 2x, de csak mert muszáj volt és nagyon hiányérzetem van. persze a lényeg , h mindenki egészséges. Egyébként ha a fájdalomtól félsz, kérhetsz érzéstelenítést is. meg az is lehet h 2 óra alatt megszülsz. Szerintem beszélgess más szült nõkkel is, pl barátnõ, tesó, anyuka. A szülésre fogadj szülésznõt is, és õ majd támogat téged mindenben végig!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenki válaszát......ahány ember annyi történet van......az egyik ismerõsöm 2 hete szült császárral és semmi baja, ott volt a férje is a szülésnél, azt mondta hogy neki a varratszedés volt a legrosszabb része......mindenféle képen valahogy ráveszem magam hogy beszéljek a dokival lesz ami lesz elõre meg úgysem tud tervezni az ember mert nem tudjuk hogy mi lesz ha megindul itthon a szülés lehet hogy amíg beérek meg is szülök és akkor meg tökmindegy hogy egyeztünk meg a dokival......
Szia! Mindenképpen beszélj az orvossal errõl, veszteni valód nincs. De azt tudnod kell, hogy a császár sem sétagalopp. Gondolj csak bele: felvágják a hasadat jobb esetben csak 10-12 cm-en, majd a méhedet is. Ennek a gyógyulása fájdalommal jár. És ha egyszer már volt császárod, utána sokkal nagyobb eséllyel indulsz a következõért. Tudom mit beszélek, nekem 3 volt.
És nem kerül pénzbe!Amúgy most volt pont a Tv2 pár napja ha jól emlékszem, az aktívban.Ilyen hülyeséget mi?!és mégis igaz!

Honnan tudja a doki, hogy nem bakteriális, hanem virusos a torokgyulladás?

A fiamnak most volt el?ször, csúnya piros torok, ennyit mondott, csak h?emelkedése volt, rögtön augmentint irt fel, meg köptet?t a köhögésre, 4 nap alatt rendbe is jött. De honnan tudja, hogy nem virusos? mert akkor ugye hiába ad antibiotikumot...

Legjobb válasz: A dokik nagy része sajnos egyszerûbbnek tartja, hogy rögtön antibiotikumot ir fel, aztán kész. Te is igy jártál. Meg hát lássuk be, anyukák azt szeretik, ha gyógyszert kap a gyerek, mert az a tuti... A mi dokink NAGYON ritkán ad ilyet, és valószinûleg igaza is van, mert pár nap alatt magától helyrejön.

A dokik nagy része sajnos egyszerûbbnek tartja, hogy rögtön antibiotikumot ir fel, aztán kész. Te is igy jártál. Meg hát lássuk be, anyukák azt szeretik, ha gyógyszert kap a gyerek, mert az a tuti... A mi dokink NAGYON ritkán ad ilyet, és valószinûleg igaza is van, mert pár nap alatt magától helyrejön.
Vagy a torokgyulladás vírusos, de ha az influenzából indulok ki, ami ugye egyértelmûen vírus, de a vírusok talaján megtelepszenek a baktériumok és a halált okozó fertõzést (tüdõgyulladás, agyhártyagyulladás stb) már baktériumok okozzák.Tavaly a kismamák nagyrésze is azért halt meg, mert nem kezdték el idõben az antibiotikumos kezelést. Szóval lehet azért kell az antibiotikum, hiába van vírus fertõzése. Vagy például lehet, hogy gennyes a torka és akkor az baktérium. Nem tudom pontosan, találgatok, de tételezzük fel, hogy megbízható orvosod van és akkor nyilván van valami ésszerû oka.
Ált. a láz, ill.a hirtelen romló állapot tipikusan bakteriális fertõzésre mutat. az augmentin meg relative széles spektrumú szer. ma már az a gyakorlat, hogy akkor (kéne) antibiotikumot felírnia a dokinak, ha a felülfertõzõdés bekövetkezett - a rezisztencia kialakulásának elkerülése végett.
Nálunk 2x volt, hogy piros volt a babám torka, de semmi panasz nem volt mellé (sem hõemelkedés, sem köhögés stb). Akkor azt mondta, így nem ad gyógyszert, csak torokfertõtlenítõt. Biztos van valami jele a bacinak, bízzunk benne, hogy õk tudják.
azt hiszem, hogy ha bakteriális, akkor gennyesedik is, vírusnál piros. de nem biztos. az orrfolyásból is tud következtetni arra, hogy vírus vagy baktérium: nem tudom melyik melyik, de nem mindegy, hogy átlátszó, zöld vagy fehér folyás jön-e a nóziból (azt hiszem a zöld a bacis) Biztos sok egyéb jele is van... nekünk mindenre azt mondja a doki, hogy vírus, semmire nem ad gyógyszert. én tantum verde-t szoktam próbálni, az eddig mindig nagyon bejött.

Nektek, hogy mondta meg a doki, hogy terhessek vagytok miután megvizsgált? És mit mondtatok rá! Párotoknak, hogy mondtátok meg, s ő hogyan reagált?

Legjobb válasz: Szia! Nekem úgy volt, hogy elöször kézzel vizsgált a doki, akkor nem mondott semmit, aztán mondta, hogy nézzük meg ultrahanggal is és közben sem mondott semmit már azon voltam, hogy biztos álpozitív volt a tesztem :D aztán végre annyit mondott, hogy nézzem meg a kisbabámat már 10 hetes vagyok :D:D:D júújj olyan boldog voltam, nem is hittem volna, hogy már annyi vagyok, nagyon meglepõdtem :D vigyorogtam mint a vadalma a doki kicsit se nézett hülyének :D:D amikor itthon megcsináltam a tesztet reggel, elkezdtem újongani a fürdõben párom fel is ébredt, nem tudtam mi bajom van :) aztán megmutattam neki a tesztet és csak mosolygott :):) 17h km

Szia! Nekem úgy volt, hogy elöször kézzel vizsgált a doki, akkor nem mondott semmit, aztán mondta, hogy nézzük meg ultrahanggal is és közben sem mondott semmit már azon voltam, hogy biztos álpozitív volt a tesztem :D aztán végre annyit mondott, hogy nézzem meg a kisbabámat már 10 hetes vagyok :D:D:D júújj olyan boldog voltam, nem is hittem volna, hogy már annyi vagyok, nagyon meglepõdtem :D vigyorogtam mint a vadalma a doki kicsit se nézett hülyének :D:D amikor itthon megcsináltam a tesztet reggel, elkezdtem újongani a fürdõben párom fel is ébredt, nem tudtam mi bajom van :) aztán megmutattam neki a tesztet és csak mosolygott :) :) 17h km
Én amikor bementem megkérdezte miért vagyok ott, mondtam neki úgy néz ki terhes vagyok. Felfeküdtem megvizsgált, amikor leszálltam az asztalról közölte, hogy idézem: " A hír igaz, valóban kibabája lesz." A páromat pedig felhívtam hajnal négykor, hogy szerintem terhes vagyok.(éjszakás volt) mire közölte, hogy: "hülye vagy te, nem terhes feküdj vissza aludni." Aztán másnap vettünk egy tesztet, mert kötöttem az ebet a karóhoz, együtt ültünk a kád szélén amikor elõjött a második csík, megölelt és sokáig csak álltunk összekapaszkodva. 21.hetes kismama
Én sajna vesekõ gynúvel voltam a kórházban(ambuléánsan)de mondtam a körzetinek mielõtt beküldött, hogy szerintem babás vagyok, mert 3 napot késett(soha nem volt ilyen), és hogy ne röntgenezzenek, csak uh! Beértünk a kórházba az uh-os dokinõ kérdezte miért nem röntgen, mondtam és egybõl rá is nézett a méhemre...nem írná papírra de szerinte igen!Csináltak tesztet is, és pont a nõdokim ügyelt, és nagyon örült nekünk, egybõl gratulált! Apa pedig 2 nappal ezelõtt mondta hogy 10* annyira szeretne ha máris terhes lennék, így este 8-kor mikor odaért értem az anyukájáékhoz csak annyit mondtam neki hogy 10* annyira kell szeretned!!!!Elõször nézett aztán leesett neki!Addig sose ölelt még ilyen szorosan! Tegnap elõtt volt 5 hós a lányunk!A kis szerelmünk!
én hajnalban csináltam munkába indulás elõtt a tesztet. a párom még aludt. bár gyanakodtunk, hogy baba lehet, de mégis meglepõdtem, hogy tényleg pozitív lett a tesztem :) bementem hozzá a szobába, felkeltettem, és mondtam, hogy jön a kisfiunk :) (azóta már kiderült, hogy tényleg kisfiú lesz). A dokinál nem volt semmi extra, mondtam, hogy pozitív teszt miatt jöttem, megkérdezte, hogy "és örülünk, vagy szomorúak vagyunk a pozitív teszt miatt?", mondom örülünk!!! megvizsgált, és mondta, hogy minden rendben, nem méhen kívüli.
Én tudtam, hogy terhes vagyok, ultrahangot láttam a szívét... bõgtem, mint egy apaszamár, a doki meg gratulált. A férjemnek este odaadtam a tesztet, nagyon boldog volt, õ már nagyon-nagyon vágyott rá.
Én valahogy a menzi ideje elõtt néhány nappal már éreztem, hogy ez a hónap most más, mint a többi. El is mentem venni egy tesztet meg terhesvitamint... Este megcsináltam a tesztet és szinte éreztem, mit fog mutatni :-) A párom még nem volt otthon. Alig vártam, hogy hazaérjen. Amikor belépett az ajtón, csak annyit kérdeztem tõle, hogy mit csinál augusztus 13-a körül? És megmutattam neki a tesztet... Csak annyit válaszolt, hogy ott leszek veled a kórházban?! A dokihoz rögtön utána elmentem, és a betegfelvételin kérdezték, hogy kismama vagyok-e? Mondtam remélem, igen ;-) A doki csak megerõsített, és kérdezte, hogy örülünk-e? Hát persze!
nekem vasárnap kellett volna megjöjjön, szerdán negtívat teszteltem, férjem mondta, sebaj, túl szép lett volna elsõ próbára(ugyanis akkor hagytam el a gyógyszert).aznap délután vettem még egy tesztet, mert csak fura érzésem volt.másnap elment dolgozni, én meg láss csodát-pozitívat teszteltem.este amikor jött értm a munkába, a kocsiban mondta, hgy hamarosan lejár az autó törlesztõje, vehetnénk másikat.erre én mondtam nki, maximum babakocsit:) modanom sem kell, figyelmeztetnem kellett, hogy az utat nézze, ne engem:) a dokihoz már kész tényekkel mentem.Zsófi most 7 hetes, március 15.-én született.jobban imádjuk mindennél:)

Clostyt szedtem most pihenés van 29-ig. Utána újra. Azt mondta a doki hogy nem sikerülhet? ! De itt olvastam olyat ha nem szeded a kövi hónapban is használ.

Volt akinek így sikerült és nem is számított rá?Mik voltak a tünetek??

Legjobb válasz: Szia!Hát nem nagyon értem,hogy mért mond ilyen baromságokat a dokid.Bár nekünk az elsõ 3 hónapos kúrában sikerült a 3.hónapban,de az én dokim azt mondta,hogy utána is kifejti a hatását.Azért kell szünetet tartani,hogy ne legyen túlstimulálva a peteérés. Remélem pont most fog sikerülni nektek,és rácáfolhatsz a hülyeségére. Sok sikert! 17 hetes clostys kismami

Szia!Hát nem nagyon értem, hogy mért mond ilyen baromságokat a dokid.Bár nekünk az elsõ 3 hónapos kúrában sikerült a 3.hónapban, de az én dokim azt mondta, hogy utána is kifejti a hatását.Azért kell szünetet tartani, hogy ne legyen túlstimulálva a peteérés. Remélem pont most fog sikerülni nektek, és rácáfolhatsz a hülyeségére. Sok sikert! 17 hetes clostys kismami
tudod, sose mond, hogy soha, reménytelennek nyilvánított esetekben is estek már teherbe és ahogy az elõttem szóló is írta a hormongyógyszerek folyamatosan, és hosszan tartóan fejtik ki hatásukat, szóval nem kizárt!

Mitől lehet? :azt mondta a dokim, hogy nagy a babóm pocija, pedig még csak 17hetes terhes vagyok!

Miért nagy, valami gond van? Bár rákérdeztem, ? nem mondott semmit, azt mondta nem gond, de engem nagyon zavar. Félek, hogy valami gond van...

Legjobb válasz: Miért mennyit mért, azért kérdezem mert nekem 18 hetesen 39-et mért a doki így ha összehasonlítod van viszonyítási alapod és feleslegesen aggódsz, nekem nem mondta a 39-es méretre, hogy nagy vagy kicsi lenne, vesd össze a két méretet. De nem értem a dokit miért mond ijet ha utánna nem magyarázza el és csak idegesít vele téged. Próbálj megnyugodni mert ha baj lenne azt már mondta volna, Boldog babavárást, 22 hetes kismama:)

Miért mennyit mért, azért kérdezem mert nekem 18 hetesen 39-et mért a doki így ha összehasonlítod van viszonyítási alapod és feleslegesen aggódsz, nekem nem mondta a 39-es méretre, hogy nagy vagy kicsi lenne, vesd össze a két méretet. De nem értem a dokit miért mond ijet ha utánna nem magyarázza el és csak idegesít vele téged. Próbálj megnyugodni mert ha baj lenne azt már mondta volna, Boldog babavárást, 22 hetes kismama:)
Nekem is ezt mondták a 4Ds uh.-on, állitolag azért mert teleitta magát a magzatvizzel.Remélem nem lesz gond, 34-hetes.
A kérdező hozzászólása: De ha szegénynek már most nagy, akkor mi lesz késõbb? Remélem, nagyon bízok benne, hogy nem lesz semmi gond sem!!!

Mitől függ, hogy missed ab. után mennyi időt mond a doki, hogy mennyit kell kihagyni a következő terhességig?

Van akinek 1 hónapot, van akinek fél évet? Mit?l függ szerintetek?

Legjobb válasz: Szia! A barátnõmnek két menstruációt mondott a dokija. Ez szerintem ugyanúgy doki függõ, mint az, hogy a fogamzásgátló abbahagyása után mennyi ideig várj a babával.

Szia! A barátnõmnek két menstruációt mondott a dokija. Ez szerintem ugyanúgy doki függõ, mint az, hogy a fogamzásgátló abbahagyása után mennyi ideig várj a babával.
valószínûleg függ a terhesség korától, mert nem mindegy, hogy egy hat hetes vagy 11 hetes terhességrõl van szó. Ettõl függetlenül ez is egy olyan kérdés amiben messze nincsenek közös nevezõn a dokik. Van aki szerint elég egy ciklust várni, más 3 hónapot mond, megint más hat hónapot. Nincs erre pontos idõ meghatározva, mindenki saját maga érzi, hogy mikor kész testileg és lelkileg is egy következõ terhességre. Ugyanilyen kérdés, hogy egy császármetszés után mikor jöhet a következõ baba.
Az az igazság, hogy nekem is volt missed ab-om :-( tavaj sajnos. Azt mondta az orvos, 6 hétig semmi utána pedig ovatosan de azért várjunk 3-6 hónapot a terhességgel, nehogy megint baj legyen!
Szia.Álltalában attól függ, hogy hány hetes volt a terhesség vagy mi a kiválltó ok, nekem is volt vetélésem 6hetesen és nekünk 2hónapot kellet várni és a harmadik hónapban már terhes is lettem és 7hónapos már a kisfiam:) , de volt ott egy csajszi, neki 14hetesen halt el a babája:(, és neki fél évet kell várnia.Neki már növekedésnek indult a méhe, nekem még nem meg azért lelkileg is vissza kell rázódni egy ilyen szörnyûség után.
Nekem 3 hete volt ilyen esetem. Azóta már voltam vissza orvosnál, és azt mondta, hogy ami most megjön, azt tekintsem elsõ menstruációnak, és utána hajrá! Reméli, hogy mielõbb találkozunk. 8 hetesen halt el a terhességem, tehát még viszonylag "korán". A mûtét után sem volt semmi problémám, és az orvos is most mindent rendbe talált. Biztos, hogy orvos függõ is a dolog, meg persze az is fontos, hogy ez kit hogyan visel meg testileg és lelkileg egyaránt. És még azt mondta, hogy ilyenkor sokkal jobban és gyorsabban megtapad a baba, mert "tiszta" a méh. Majd kiderül! Remélem igaza van:)
Sajnos nekem is volt egy vetélésem 8 hetesen, ami 10 hetesen derült ki és nekem minden doki 3 hónapot mondott, pedig voltak egypáran mivel nem volt fogadott orvosom ( kb. 6 doki kezén átmentem a kontrollig). A következõ terhességem sajnos méhen kívüli volt, de utána hamar ismét terhes lettem és most egy gyönyörû 2, 5 hós kisfiú anyukája vagyok.A három hónapot szerintem érdemes kivárni aztán hajrá! Sok sikert és problémamentes terhességet kívánok!
Szia! 9 hetesen halt el, 12 hetesen vették észre, semmi gond nem volt a küretnél, kétszer mentem vissza kontrollba, mégis hat hónapot mondott a nõdokim. Három hónapra foggátlót is kaptam. Nagyon sajnállak, nekem is egy örökkévalóságnak tûnt az elsõ három hónap, mire letettem a foggátlót. Két hét múlva megyek kontrollba, remélem, mostmár szabad utat ad. Szerintem is dokifüggõ, hogy ki milyen alapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nagyon lassan fog eltelni az a 3 hónap! Hát várunk, nincs más lehetõség. :)

Múlt héten irta fel a dokim hogy szedjem a bromocriptint, tegnap viszont pirosat teszteltem de állitolag ezt terhesek nem szedhetik. Lehetek így terhes?

Legjobb válasz: Hívd fel a dokid mindenképp, õ döntse el, hallottam olyat is hogy nem szabad abbahagyni, mert a prolaktin szint megemelkedhet és az gondot jelent már terhesen. De csak azt tedd amit a doki mond!!! Ez nagyon fontos , azért szerintem itt mindenki laikus egy kicsit magamat is beleértve. TEHÁT TELEFON !!!

Hívd fel a dokid mindenképp, õ döntse el, hallottam olyat is hogy nem szabad abbahagyni, mert a prolaktin szint megemelkedhet és az gondot jelent már terhesen. De csak azt tedd amit a doki mond!!! Ez nagyon fontos , azért szerintem itt mindenki laikus egy kicsit magamat is beleértve. TEHÁT TELEFON !!!
Ezt én is megkérdeztem a dokimtól és azt mondta a terhesség 6. hetéig kell szednem (este egy fél tabletta). De azért konzultálj a saját orvosoddal is!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!