Találatok a következő kifejezésre: A doki figyelt (10 db)

Hogy lehet az, hogy oda figyelek mit és mikor eszek ill. napi 1szer szoktam enni és mégis 16kiló plussznál járok? A doki tudja de nem szídott le, engem azért elkeserít. 30hetes pocakos. Mikor fog megállni a súlygyarapodás?

Legjobb válasz: Elõször is egyénfüggõ, hogy ki mennyit hízik. Te lehet pont az a fajta vagy, aki hiába vigyáz, a kilók jönnek! Amúgy a doki nem mondta, hogy NE napi 1x egyél, hanem napi többször keveset! Sokszor csak egy-egy gyümit! Oszd el a napi kajaadagot! Valamint a cukros dolgokat hagyd ki és a szénhidrátot is figyeld, ha lehet akkor nagyon keveset egyél szénhidrátot! Azt így nem lehet megmondani, hogy mikor állnak meg a kilók, vagy hogy megállnak e rendesen! De fel a fejjel! Azért élvezd a babavárást! 31 hetes kismami

Elõször is egyénfüggõ, hogy ki mennyit hízik. Te lehet pont az a fajta vagy, aki hiába vigyáz, a kilók jönnek! Amúgy a doki nem mondta, hogy NE napi 1x egyél, hanem napi többször keveset! Sokszor csak egy-egy gyümit! Oszd el a napi kajaadagot! Valamint a cukros dolgokat hagyd ki és a szénhidrátot is figyeld, ha lehet akkor nagyon keveset egyél szénhidrátot! Azt így nem lehet megmondani, hogy mikor állnak meg a kilók, vagy hogy megállnak e rendesen! De fel a fejjel! Azért élvezd a babavárást! 31 hetes kismami
Szinten 30 hetes es 16kg plusznal tartok....Mar mindent kiprobaltam, figyelni nem figyelni a kajara...az eredmeny ugyanaz, a kilok csak jonnek....Le is szidott az orvos, illetve o is tanacstalan volt , mert mondtam h tenyleg nem eszem sokat...sot! Ez van, majd utana leadjuk :-) Boldog babavarast!
Én 25kg híztam mire mentem szülni.még az utolsó héten is jött egy kiló:) !
A kérdező hozzászólása: a napi 1szeri étkezésem is pl. 1 tányér leves vagy 1 szendvics. jó a cukrom is és a napi szénhidrátbevitelem sem sok.
Hät szerintem jobban odafigyelhetnel a kajäläsra, mert koplalni csak azert nem kell hogy ne hiz meg!A babära is kellene figyelned, mert ö igenis igenyli a kajät!Es a vitaminokat, feherjet, vasat...stb.A babäd legyen az elsö, es ne a kiloid!
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó válaszoló, nem koplalok eszem ágába sincs ártani a babámnak, nem vagyok kívános és csak unalomból nem fogok enni. amennyi kell azt megkapja a pocaklakóm, és makk egészséges.
Szerintem az a baj, hogy egyszer eszer egy nap. És nem a koplalásra gondolok, hanem arra, hogy belassult az anyagcseréd, de nagyon! Vagyis átrendezõdött. Ha azt az egy szendvicset 4 alkalomra osztottad volna el, lehet, hogy nem jársz így!! DE: ezentúl: 15 kiló nem sok! Ne legyen lelkifurdalásod!!

Milyen jelei vannak a vashiánynak? Babám kismértékű vashiánnyal született. Azt mondta a doki, nem gond, ő folyamatosan figyeli. De vért egyszer sem vett tőle.

7 hónapos múlt. ránézésre meg tudja állapítani a doki, hogy van-e gond?

Legjobb válasz: ha sápadt, akkor van rá gyanú.

ha sápadt, akkor van rá gyanú.
A kérdező hozzászólása: ennyi?
az én lányom amikor vashiányos volt nagyon sokat aludt könnyen elfáradt és egy kicsit sápadt volt.De a mi orvosunk vett vért is és szerintem kérd meg a dokit hogy vegye le a vérét mert lehet hogy kéne neki egy kis Maltofer csepp egy-két hónapig és minden rendbe.De ha nem akarja levenni a vérét vegyél neki cebion vitamint(remélem jól emlékszem a nevére)vagy valami hasonló multivitamint amit már adhatsz ennyi idõs picinek és lehet hogy ez is elég lessz.
Elsõ vagyok, a cebion tudtommal c-vitamin, legalábbis mi azt adjuk, nem vaspótlásra van. Vetess vért, az a legtisztább.
sápadt, étvágytalan, fehéres a színe

Terhesség elején járok ( 4hét 5nap) mikortól írhat ki az orvos táppénzre? Figyelembe veszi a lejjebb írtakat a doki?

20kg körüli dolgokat emelgetek, röntgennel is dolgozok, kémiai anyagokkal vagyok körülvéve és izgulok a baba miatt. A stresszről már nem is beszélve....

Legjobb válasz: Terhességgel csak a magzati szívhang után a nõgyógyász, de ha olyan helyen dolgozol akkor a rendesebb házidoki bármivel (pl. torokgyulladás).

Terhességgel csak a magzati szívhang után a nõgyógyász, de ha olyan helyen dolgozol akkor a rendesebb házidoki bármivel (pl. torokgyulladás).
Ha veszélyes munkakörben dolgozol és a munkahelyeden nem tudnak más beosztásba áttenni (ahol nem vagy kitéve ezeknek a veszélyeknek), akkor szerintem egybõl kiírnak táppénzre.
Szia. Ha a doki elé teszel egy hála 5-öst veszélyeztetett terhesként kiír szülésig.
A háziorvosoddal írasd ki magad valamilyen betegséggel, de mond el neki, hogy mi van. és a 6.héttõl meg a nõdoki javaslatára õ is kitud írni.
Csatlakozom az utólsóhoz. A házidoki fog kiírni, de nõdoki javaslatára. Azt pedig bármikor ad a doki, ha nem, akkor be lehet segíteni egy kis "aprópénzzel". De nem szokott gond lenni, még sose hallottam olyat, hogy valakit nem írtak volna ki, ha kérte.
Szerintem menj el a nõdokihoz, mond el neki a történetet, és egybõl ad egy igazolást, amivel a háziorvos kiír.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat mindenkinek. A héten megyek nõdokihoz, utána majd meglátjuk mi lesz....


Én még nem is hallottam ilyenrõl... Úristen.... Szerintem mindenképpen tegyél valamit, jelentsd fel/be. Remélem nem lesz semmi gond a kicsivel!!!
Az enyém is kétszer kapta, de eszembe sem jutott bármit tenni, mert a dokink is nagyon lazán veszi, gondolom azért, mert nem lesz tõle semmi baja. Már 11 hónapos, mondjuk még mindig nem túl szép a helye, de ettõl eltekintve jól van. :) Ilyen elõfordul, nyugi, jó babázást! :)
talán azért nem lesz baja, mert ha az 1.re nem reagál, akkor ismétlõt adnak. sajnálom, hogy ilyenek történnek! Melyik kórház volt ez? Nem volt veled egész nap a babád?
Hát ez azért durva!!!
Mi ugyanígy jártunk, (Kecskeméten) a kórházban nem is mondták, írva se volt sehova.Amikor hazajöttünk és kijött az orvos õ vette észre.Õ is furcsállotta, de azt mondta lehet az elsõ nem sikerült.Nem volt ebbõl gondunk már 8 hónapja..

A doki pé-t figyelt két naponta, hétfőn 16mm volt a tüsző szerdán már nem látta csak a foszlányokat. Aktus csak szerdán volt amikor a dokitól jöttem, ugye az már késő volt?

Legjobb válasz: Az már késõ volt valószínû. Szerintem hétfõn és kedden kellett volna együtt lenni. Sajnálom, de ne add fel, és a következõ hónapban figyeljetek jobban!!!Ne várd meg amíg elmúlik.

Az már késõ volt valószínû. Szerintem hétfõn és kedden kellett volna együtt lenni. Sajnálom, de ne add fel, és a következõ hónapban figyeljetek jobban!!!Ne várd meg amíg elmúlik.
A kérdező hozzászólása: köszi, én is igy gondoltam sajnos.

CRP eredményem négyszerese a határértéknek. Figyelmen kívül hagyták. Menjek másik dokihoz?

Legjobb válasz: Itt irnak ilyen kérdésre választ: http://www.egeszsegkalauz.hu/orvos-valaszol/crp-gyulladas-21.. ezt a részt külön kiemelném: "a leletet értékelõ orvosnak nemcsak a CRP-t, hanem minden egyéb faktort is át kell tekinteni, és ha szükséges, mindezek mentén dönteni a további vizsgálatokról" Ha nem érzed jól magad továbbra sem, akkor menj másik orvoshoz, de ha egyéb bajod nincs, mint a magasabb érték, akkor fölösleges máshová menned.

Itt irnak ilyen kérdésre választ: http://www.egeszsegkalauz.hu/orvos-valaszol/crp-gyulladas-21.. ezt a részt külön kiemelném: "a leletet értékelõ orvosnak nemcsak a CRP-t, hanem minden egyéb faktort is át kell tekinteni, és ha szükséges, mindezek mentén dönteni a további vizsgálatokról" Ha nem érzed jól magad továbbra sem, akkor menj másik orvoshoz, de ha egyéb bajod nincs, mint a magasabb érték, akkor fölösleges máshová menned.

Tényleg igaz ha valakinek a terhesség alatt a babánál valamit jobban figyelnek? ( nálunk például a koponya kamrát) Akkor az császárral fog szülni. A dokival még nem beszéltem.

Legjobb válasz: Szerintem nincs a kettõ között összefüggés. Császármetszésre akkor kerül sor, ha a sima szülés a babát vagy a mamát veszélyeztetné vagy nincsenek megfelelõ fájások, az anya nem tágul megfelelõen stb...

Szerintem nincs a kettõ között összefüggés. Császármetszésre akkor kerül sor, ha a sima szülés a babát vagy a mamát veszélyeztetné vagy nincsenek megfelelõ fájások, az anya nem tágul megfelelõen stb...

Doki most kiséri az egéssz ciklusomat, és figyeli ultrahangon a pé. Azt mondta szólni fog mikor akciózzunk. Ez a módszer biztosabb, mint bármi más?

Legjobb válasz: Hogy minden bármi másnál biztosabb-e nem tudom, de az nem baj, ha figyeli, és szól. Egy ismerõsömnek is figyelte, és így derült ki, hogy neki nincsen. Persze nem el akartalak keseríteni, csak mondom, hogy ez jó dolog.

Hogy minden bármi másnál biztosabb-e nem tudom, de az nem baj, ha figyeli, és szól. Egy ismerõsömnek is figyelte, és így derült ki, hogy neki nincsen. Persze nem el akartalak keseríteni, csak mondom, hogy ez jó dolog.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! Négy hónap próbálkozás után kértem meg a dokit mert nekem ez már a második gyerek lenne 38 éves vagyok igy aztán nem érek rá évekig próbálkozni.Ezen kivül még NAGYON hátra hajló a méhem igy aztán már többet állok tótágast mint a lábamon és mégse jött össze.
Ez semmivel sem biztosabb, mint mondjuk a hõmérséklet-mérés vagy az ovulációs teszt....négy hónapja pont pete kilökõdés elõtt két nappal voltam dokinál, mondta, mikor kell akciózni, mégsem jött össze...és azóta sem....pedig minden oké, nyálkavastagság, peteérés, menzesz, stb...sok egyéb ok van még, ami számít: pl. átjárhatóság (amit a doki sem tud ultrahangról megnézni), apuka sejtecskéi, lelkiállapot...azért csak mindent bele!
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem 3 hónapi ellenõrzés után a harmadik ciklusban nem talált a doki petét. Sírtam mint az árvaszamár. A nõgyógyim írt klinikai beutalót, hogy a következõ mensim 3. napján menjek be kivizsgálásra. De abban a hónapban nem jött meg. 9 hónapra rá 4 kilós kislányom született. A doki azt mondta, ha a vizsgálat elõtt csak 1-2 órával volt a tüszõrepedésem, akkor már UH-n nem látnak semmit :S

Alapesetben hány ember (doki, szülésznő, nővér? ) fog körülvenni a szülésnél? Ugye nem jellemző, hogy -holmi-tanulók /ott figyeljenek? !? /, miközben megpróbálom gyermekemet világra hozni?

Nincs fogadott orvosom,se szülészn?m.Fehérváron fogok szülni,és fogalmam sincs,hogy mennek majd a dolgok!

Legjobb válasz: Hát nálam Debrecenben vajúdás közben bejött egy pár egyetemista de elõtte megkérdezték,hogy ellenzem-e!Persze nem végig és nem is vizsgáltak csak néha bekukkantottak.Aztán császár lett a vége,oda elég sokan bejöttek!

Hát nálam Debrecenben vajúdás közben bejött egy pár egyetemista de elõtte megkérdezték, hogy ellenzem-e!Persze nem végig és nem is vizsgáltak csak néha bekukkantottak.Aztán császár lett a vége, oda elég sokan bejöttek!
Nálam 3 tanulósrác jött be.Nagyon normálisak voltak, mert elõtte megkérdezték a férjemet(?), majd engem is, hogy zavarnak-e.Ezután vajúdás közben(kb. 10 óra) jöttek, és nézték az eredményeket, jókat beszélgettünk.A szülésnél rajtuk kívül a szülésznõ és a fogadott orvosom volt bent.Nem igazán tudtam közben azzal foglalkozni, hogy ki figyel, vagy hányan vannak bent. Szegeden szültem, oktató kórház.
Bent volt az orvosom és a szülésznõ, meg a párom. (iszont utána, amikor 1 órát stoppoltak és nem volt minden okés, egyre többen lettek.9
Háááát, az én szülésemnél kb. 8-an bent voltak. De csak azért, mert már mindenki megszült, aki az osztályon volt és nem volt más dolguk. Csak néztem, hogy miért vannak annyian - talán baj van? Megnyugtattak, hogy "csak" ráérnek és azért jöttek be. Érdekes....
Oktató kórházban lehet, de elméletileg akkor is alá kell írnod egy nyilatkozatot, hogy megengeded, hogy ott legyenek. Nálam a szülésznõ vezette le a szülést, a doki a hasamnál volt, nézte a fájásokat. A szülés után jött egy másik nõvér, aki rendbe tett.
Nálam a szülésznõ, az orvos és egy tanuló szülésznõ volt bent. Kalocsán szültem, ez sem oktató kórház.. Egyáltalán nem zavart az õ jelenléte. Ha oktatókórházban szülsz, akkor megkérdezik, hogy beleegyezel-e, hogy bent legyenek az egyetemisták. Ja! a végén bejött a csecsemõs nõvér, de õ a baba holmijával volt elfoglalva, igazán nem figyeltem rá se.
A Péterffy khz sem gyakorló, mégis vannak "megfigyelõk".Én a Szt.Istvánban szültem, és ott csak a fogadott szülésznõm és a dokim volt velem.És persze a férjem.Igaz, nekem nagyon gyors-3 órás-szülésem volt, mindenféle beavatkozás és komplikáció nélkül.
Nekem az elsõ szülésemnél, mivel farfekvéses volt a baba, emlékeim szerint 3 szülész orvos, 3 szülésznõ, 2 gyerekorvos, meg még néhány (kb. 5) bámészkodó volt jelen. :p Na meg a férjem. A második szülésemnél, már csak a dokim, meg a szülésznõ volt. :) Amúgy szerintem ne zavarjon, hogyha tanulók figyelnek, elvégre lehet, hogy õk fogják majd az unokádat világra segíteni, és valahogy meg kell szerezniük a tudást.
A kérdező hozzászólása: Igazán érdekes és sokrétû választ adtatok, köszi szépen! Remélem, hogy nálunk minden okés lesz és nem leszünk sokan!Boldog babázást mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Engem biztos zavarna, ha sokan lennéánek körülöttem-hiszen ez egy meghitt pillanat!Úgymond közönségra nincs szükség.
Nálam bejöttek, senki nem kérdezett, de hidd el nem érdekelt. A kitolási szakasz másfél óra volt, a dokim nyomta a hasam, közben szinte összepréselt, három szülésznõ segítkezett és még egy doki bent volt 2 tanulólánnyal és 1 tanulósráccal. Még jót röhögtem is (így utólag), amikor egyszer kinyitottam a szemem és azt láttam mindenki arcán, hogy "együtt" nyomunk :) Engem nem zavart.

19 hetesek vagyunk, terhesség alatt már ötödször van herpesz a számon, tényleg nem okozhat gondot? Doki szerint figyelembe se vegyem, nektek van tapasztalatotok?

Ezek előtt félévente jött ki kb,most pedig iylen gyakran? :(

Legjobb válasz: Ha a szadon van az nem gond.... A nemi herpesz jelent gondot, de az is szuleskor (mindenkeppen csaszarozzak az aktiv nemi herpeszes kismamat) Ezen kivul az lenne meg baj, ha most kaptad volna eloszor el. Azert van gyakran kinn, mert ilyenkor az immunrendszer nem olyan eros, foleg az elejen, mivel kell ahhoz, hogy a magzatot ne idegen szovetnek erzekelje a szervezet.. (Kicsit meglepodve olvastam eloszor...) Ne aggodj...

Ha a szadon van az nem gond.... A nemi herpesz jelent gondot, de az is szuleskor (mindenkeppen csaszarozzak az aktiv nemi herpeszes kismamat) Ezen kivul az lenne meg baj, ha most kaptad volna eloszor el. Azert van gyakran kinn, mert ilyenkor az immunrendszer nem olyan eros, foleg az elejen, mivel kell ahhoz, hogy a magzatot ne idegen szovetnek erzekelje a szervezet.. (Kicsit meglepodve olvastam eloszor...) Ne aggodj...
De, sajnos okozhat gondot, ugyanis máris átadhattad a babádnak is a herpesz vírust. Múltkor olvastam egy cikket, ami a herpesz veszélyeirõl szól és bizony elbagatellizálják, de egy kisbabára nézve igen veszélyes hatásai vannak, mivel nekik még nincs kifejlett immunrendszerük. Nem is a pocakban okoz igazából gondot, bár ott is lehetséges, hanem mikor majd megszületik. Ha benne van már a vírus, akkor kialakulhat nála már egész pici korban és sajnos ennek is nagyon sok veszélye van rájuk nézve. De ha egy magzat az anyaméhben kapja el a herpesz vírust, attól megbetegedhet a méhlepény is. Ez fõleg akkor fordulhat elõ, ha a kismamának a nemi szervén is fellelhetõ a herpesz, nemi herpesz formában. És mivel ha valakinek már kijött bárhol, akkor kijöhet odalent is. Erre azért jó lenne figyelni. De amúgy valószínûleg nagyon le van gyengülve az immunrendszered és azért jön elõ ilyen sûrûn. Immunerõsítést kellene csinálnod.
19 hetesek vagyunk :-) :-) kivel?
http://www.babanet.hu/rendelo/gyermekvallalas/varandossag/he.. Itt sokan hasonló kérdéseket tettek fel, úgyhogy találhatsz megnyugtató válaszokat. Az ajakherpesz még nem a világvége, csak tényleg egy kis immunerõsítõre lesz szükség.
3-asnak: Lehet kötekedni, de õ 19 hetes terhes, és a magzat is 19 hetes magzat...tehát mindketten 19 hetesek. Ez azért nem olyan, mint a kinõtt 4 fogunk. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a választ, illetve a 3asnak üzenem hogy ketten vagyunk, én mint 19 hetes kismama, õ pedig mint 19 hetes magzat. :)
Szia! Nekem is hasonlo a bajom. Bar en kora terhes vagyok 4+1hkm Es nekem a pozi teszt utan jott ki egy hatalmas herpesz a szamon :( Nem akar mulni. De legalabb tudom mostmar mi okozta. En is aggodtam miatta.
Nem leszek túl bíztató.Nekem kb 30 hetesen vol herpesem a államon.Elmentem a dokihoz, hogy írjon fel nekem erre krémet.Azt mondta nincs rá semi szükség majd elmúlik. .... Igen nekem elmúlt, de a fiamon ott van a nyoma...most 6 éves.Igaz egy iciri-piciri heg féle, de biztos vagyok benne, hogy ez annak a helye. :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!