Találatok a következő kifejezésre: A doki csinált és (48 db)

Székesfehérvári kismamák! Első UH-ng vizsgálatom lesz székesfehérvári kórházba, ez első vizsgálaton túl vagyok magánrendelésen voltam és ugyanaz a doki csinálja majd az UH-t, kell fizetnem a kórházi vizsgálatokért is?

Legjobb válasz: Én ugyan nem a székesfehérvári kórházba jártam, hanem Veszprémbe. Nekem amikor a magándokim a kórházba rendelt be uh-ra (pl 18 hetes genetikai), mert a fejlettebb géppel szerette volna megnézni akkor nem fizettem. Meg sem kérdeztem, mert természetes volt, hogy nem fogok fizetni. Mondjuk ha rákérdezel akkor lehet elgyengül a doki (nem biztos) így én a helyedbe alapra természetesnek venném, hogy most nem a fizetõs, hanem az alanyi jogon járó rendelésen vagy és meg sem kérdezném. Max ha õ fizetõsnek gondolja akkor majd szól.

Én ugyan nem a székesfehérvári kórházba jártam, hanem Veszprémbe. Nekem amikor a magándokim a kórházba rendelt be uh-ra (pl 18 hetes genetikai), mert a fejlettebb géppel szerette volna megnézni akkor nem fizettem. Meg sem kérdeztem, mert természetes volt, hogy nem fogok fizetni. Mondjuk ha rákérdezel akkor lehet elgyengül a doki (nem biztos) így én a helyedbe alapra természetesnek venném, hogy most nem a fizetõs, hanem az alanyi jogon járó rendelésen vagy és meg sem kérdezném. Max ha õ fizetõsnek gondolja akkor majd szól.
Ha kórházba küld el valamilyen vizsgálat miatt, akkor elvileg nem kérhet ilyenkor pénzt érte, akkor sem, ha ott is õ csinálja a vizsgálatot. Én nagyon meglepõdnék, hogyha kérne érte pénzt..

Nemsokára megyek a második uh-ra. Mi fog még történni? Ilyenkor mit csinál még a doki? Ja és viszem a leleteket.

Legjobb válasz: Csak egy lényeges infót nem írtál, hogy hány hetes terhes vagy....

Csak egy lényeges infót nem írtál, hogy hány hetes terhes vagy....
A kérdező hozzászólása: Ja igen!! Bocsi, 9 hetes pocakos vagyok,
Ismét én. Orvosa válogatja. Az enyém 12-ik hétig csak UH-t csinál, hüvelyi vizsgálatot nem, mert növeli a vetélés kockázatát.

30 kismama vagyok és a dokim több pihenést javasolt. Hogy oldjam meg a takarítást, ha a férjem nem csinálja?

Nagy házunk van és egy két éves lányom.Nem gy?zöm.Mi lesz két gyerek mellett?

Legjobb válasz: Miért nem csinálja? Kérdésedre válaszolva: sehogy. Pihenést rendelt a doki és azt komolyan kell venni!!!!

Miért nem csinálja? Kérdésedre válaszolva: sehogy. Pihenést rendelt a doki és azt komolyan kell venni!!!!
Ha tudsz kérj meg valakit(pl:anyukádat, barátnõdet).Ha erre lehetõséged nincs, akkor egy nap csak egyszer és a fontos dolgokat csináld meg.A férjed miért nem segít?
Milyen férfi az, aki nem takarít???? Mégha 30 kismamából is állnál, akkor mindenkinek jutna egy kis munka, de így? Mindig rosszul választotok férjet...
Közlöd vele, hogy vagy kitakarit, vagy jön hetnete egy takaritónõ, akienk kifizettek hetente kb 5000 Ft-ot és akkor is szép rend lesz, választhat. Egyébként meg tényleg rosszul választottál párt...
Sajnállak, hogy nem számíthatsz a férjedre.De a babát ne kockáztasd.Ha nem takarítasz, hátha fogja és nekilát.
MIndennap csak egy-egy részé csináld meg, szépen lassan, és közben csücsülj le picit. Én így csinálom, mindennap egy picit pakolászok de lassan, óvatosan hajolok le, és 10-15 percenként lecsücsülök, gátradõlök és beszélgetek a babámmal :) A pihenést komolyan kell venni, a férjednek is meg kell hogy értse, hogy lehet hogy eddig nem vette ki a részét a házûimunkából mert õ kereste a pénzt, te vezetted a háztartást, de ez most más helyzet és rá is szükség van bizony. Nálunk is az elején nehezen értette meg hogy váétoztak a dolgok, mert az én féjrem bár nagyon házias, de õ a kutyasétáltatást nem volt hajlandó csinálni azelõútt, mondván én akartam a kutyát. MOst már pár hete megértette hogy nagy hassal nem fogom tudni felöltöztetni az ebet (hám, póráz), nem tudo utána futni a parkban szóval neki kell csinálni. Azóta néha morog a kutyussal (amolyan játékosan :) ) de megcsinálja, csak el kellett neki szépen magyarázni hogy ez egy ideiglenes a helyzet és a babáért teszi :)
Igen! Az õ pénzén fogadj takarítónõt!:-)
A kérdező hozzászólása: Hát igen! Takarítónõ lesz a vége.Takarított õ eddig kb. 2 hetente egyszer felszínesen, úgy látszatra, de az nem elég. A két éves lányom után elég rohangálnom egész nap, neki meg könyörögni kell, hogy takarítson. Ebbe is belefáradtam.

A terhesség eleje óta 25 kg-ot híztam. Most a 38. hétben vagyunk és vizesedek is. A vérnyomásom jó (110/76 körüli) A dokim és a védőnőm mégsem csinál cirkuszt abból, hogy ennyit híztam. Lehet hogy az én orvosommal/védőnőmmel van a baj?

Legjobb válasz: Ha nem túlsúllyal kezdted a terhességed, és nincs semmi bajotok akkor valószínû azért nem csinálnak belõle cirkuszt. Legalább te nem azok közé a kismamák közé tartozol akiket 20dkg miatt is piszkálnak a dokik, védõnõk.

Ha nem túlsúllyal kezdted a terhességed, és nincs semmi bajotok akkor valószínû azért nem csinálnak belõle cirkuszt. Legalább te nem azok közé a kismamák közé tartozol akiket 20dkg miatt is piszkálnak a dokik, védõnõk.
A második terhességemnél én is sokat hiztam, konkrétan 29kg-ot és soha senki nem szidott le egy szóval nem mondták hogy ne zabáljak esetleg....most már a 20.héten csesztetett a védõnõ hogy sokat hiztam....persze ez nem ugyanaz a védõnõ mint az elõzzõ volt.örülj neki!:) sok kismamit állandóan macerálnak a súlygyarapodás miatt.nekem pl ma szólt a védõnõ mert 1 hónap alatt feljött 3 kg, sztem abból kb 2 kg csak víz.én is 38 hetes vagyok.könnyû szülést kivánok neked!
Engem 10 hetesen egyszer megmértek, azóta egyszer sem. Lehet, hogy ha ránézésre gond lenne velem, akkor mériskélnének, de mivel teljesen arányos vagyok, így nem foglalkoznak vele, nem tudom. Mellesleg hozzáteszem, hogy én külföldön vagyok, itt sokkal másabb a rendszer, mint otthon, a terhességet egy állapotnak tekintik és nem betegségnek.(mindaddig amíg ténylegesen nincs valami gondod.) 40+5 (+ 13 kg-val)
Én a te védönödet és dokidat akarom!! =) Azt hiszem az én kérdésemtöl jutott eszedbe ez. 36 hetesen 17 kilónál járok és fogyókúráznom kell! Semmi energiám, egész nap csak fekszem, éhes vagyok, és mérges, mert ahogy olvasgatom az ehhez hasonló kérdéseket/válaszokat, a legtöbb esetben nem problémáznak ezen. Akkor itt miért kell? Ahelyett hogy vizsgálnának meg rendesen, mert persze ha UHról van szó, fél perc alatt végeznek...
A kérdező hozzászólása: A barátnõm is 20 kg hízott.Neki is azt mondták, tartson hetente legalább egy gyümölcsnapot. Persze nem tartott :) és nem lett semmi, de semmi baja sem neki sem a kislányának :) Azt gondolom, hogy ha a hízás nem okoz semmilyen betegséget, akkor felesleges macerálni a kismamikat ilyen hülyeséggel. Különben is - nem vagyunk egyformák. Valakinek a 10 kg is sok, valaki meg simán veszi a 25 kg-ot is. Sok boldogságot és gyors szülést minden kismamának

Hány hetesen csinál először a doki méhszáj vizsgálatot? 27 hetesen voltam nála, de csak UH-ot csinált a papíromra viszont ráírta, hogy Cg:3000 és hogy zárt cx

Ezek nem a méhszáj állapotát jelentik?

Legjobb válasz: Szia, én 39 hetes vagyok, nekem a doki a terhesség elejétõl havonta nézte a méhszájat, most meg már hetente. De ez minden dokinál másképp van. 3000 az jelenti, hogy teljesen zárt vagy még.

Szia, én 39 hetes vagyok, nekem a doki a terhesség elejétõl havonta nézte a méhszájat, most meg már hetente. De ez minden dokinál másképp van. 3000 az jelenti, hogy teljesen zárt vagy még.
Szia!Dede ezek a méhszáj állapotát jelentik, úgyhogy túl is estél rajta :) -márhogy a méhszájvizsgálaton!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!de honnan tudja, hogy teljesen zárt vagyok, ha még egyszer sem vizsgált meg, mert gondolom ez UH-on nem látszik.Vagy csak blöffölt?
Bocsánat, jut eszembe!Itt már több kismama is írta korábban, hogy neki még nem nézte a doki..volt aki már a huszonikszedik hétben járt...furcsa.Szóval biztosan az orvos dönti el és dokinként más a szokás.
Lehet, hogy látszik uh-on (szerintem csak ott is a belsõ méhszáj), de az is lehet, hogy blöffölt. Nekem uh nélkül rendszeresen beírja a kiskönyvbe, hogy a babácska pulzusa 140 és múltkor a védõnõ megnézte és 190 feletti volt. Azonnal kórház, egy hétig voltam bent, mert megindult a szülés. Pedig, ha uh-on a doki megnézte volna, akkor láthatta volna. Kérdezz rá.
Elsõ vagyok. Szerintem is az uh-n max a belsõ méhszáj látszik. Legközelebb mindenképpen kérd meg a dokit, hogy vizsgáljon meg! Mégiscsak nyugodtabb az ember, ha tudja, hogy zárt vagy nyílt a méhszáj.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! nehéz eligazodni itt a dokikon!eddig nekem még csak hasi UH volt, gondoltam a méhszáj állapotához hüveji vizsgálat kell, de ezek szerint lehet, hogy tévedtem.
28 hetes vagyok és nekem csak egyszer nézte a doki a méhszájat azt is azért mert mondtam neki hogy picit görcsölök és keményedek, ekkor voltam 24 hetes. Szívhangot is most nézet nálam elõször a védõnõ (28 hetesen) a dopler készülékkel.
Ha nincs folyásod és nem szokott keményedni a hasad vagy egyéb probléma nem merül fel, akkor nem vizsgálnak kézzel csak a 34 héttõl.

Mi a véleményetek erről? Az orvosom azt mondta, ha vérzek és akkor csinálok tesztet, akkor csalhat a teszt. Ilyet hallott már valaki? 2 napot késett, és ma akartam tesztelni, de alig alig megjött, és felhívtam a dokit, hogy csináljak e azért.

Szerintetek érdemes azért tesztelni??? PÉ utáni 17.napon vagyok már. Reggeli hőm 37.1 már kb 1 hete...sosem szokott ilyen magas lenni. Vagy várjam meg a vérzés elmúlását...

Legjobb válasz: Lehet azért mondta ezt a doki, mert néhány esetben elõfordul, hogy megfogan a baba, de aztán rövid úton távozik is, anélkül, hogy a nõ tudna a terhességrõl, szóval simán megjön. De attól még lehet, hogy a hcg szinted még magasabb lenne, és pozitívat mutatna a teszt, holott már nincs terhesség. Szerintem ezért mondhatta a doki, csak nem akarta ezt így részletezni, nem akart elkeseríteni, vagy, hogy fölösleges köröket fussál (elrohanj vizsgálatra ahol úgyis csalódás érne, stb.). Szóval lehet, hogy csak simán nem akart csalódást okozni, nem akarta, hogy fölöslegesen beleéld magad a dologba. Én ilyen esetben, ha már vérezni kezdek, soha nem tesztelek, mert úgy vagyok vele, hogy nem pazarolom el, jó lesz jövõ hónapban (ha nem jön meg esetleg).

Lehet azért mondta ezt a doki, mert néhány esetben elõfordul, hogy megfogan a baba, de aztán rövid úton távozik is, anélkül, hogy a nõ tudna a terhességrõl, szóval simán megjön. De attól még lehet, hogy a hcg szinted még magasabb lenne, és pozitívat mutatna a teszt, holott már nincs terhesség. Szerintem ezért mondhatta a doki, csak nem akarta ezt így részletezni, nem akart elkeseríteni, vagy, hogy fölösleges köröket fussál (elrohanj vizsgálatra ahol úgyis csalódás érne, stb.). Szóval lehet, hogy csak simán nem akart csalódást okozni, nem akarta, hogy fölöslegesen beleéld magad a dologba. Én ilyen esetben, ha már vérezni kezdek, soha nem tesztelek, mert úgy vagyok vele, hogy nem pazarolom el, jó lesz jövõ hónapban (ha nem jön meg esetleg).
Hát ha ilyet mondott, szerintem válts orvost, de lehet én vagyok tudatlan. Vagy van HCG a szervezetedben, vagy nincs. A vér nem módosítja az értéket. Nyugodtan tesztelj, bár ha megjött, akkor nem tudom mennyi értelme van. Nem lehet, hogy csak azért mondta a doki, hogy ne tesztelj, mert szetetné megvárni, hogy milyen lesz a vérzés. Pl.: hány napig tart, vagy mennyiség stb? Drukkolok ennek ellenére!
A kérdező hozzászólása: Hát, nem tudom...lehet hogy azért mondta, mert azt gondolja hogy meg fog jönni, de hát a pici betét, épp hogy olyan...alig van valami, de azért van...csak hogy kétségbe essek...a reggeli hõm ami nagyon gyanús, de lehet meg várom a reggelt, és ha lejjebb megy, akkor nem tesztelek, ha marad, akkor megcsinálom...nem tudom mire vélni...és nagyon kíváncsivá tett ez az egész...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat. Megfontolandó amit írtál...és ha csak egy két nap lesz vérzés??? Azt is menszesznek vegyem?
3. vagyok, ha ilyen kevés a vérzésed, szerintem csak akkor tesztelj, ha mondjuk két nap múlva sem lesz erõsebb, vagy elmúlik, mert akkor viszont ha van baba, lehet, hogy hormon pótlásra lesz szükség. Nálam sokszor csak ilyen pici vérrel kezdõdik, és csak a 3. napon jön meg úgy igazán. Szerintem ilyen korai terhességnél még úgysem látna sok mindent, a doki sem, és csak vissza rendelne egy-két hét múlva, addig meg csak tûkön ülnél és emésztenéd magad. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Kedves 3as! Köszönöm még egyszer a választ. Ilyen kevés sosem szokott lenni. Elsõ nap általában dõl a vér belõlem, és minden nappal egyre kevesebb, és az 5. napra szépen elmúlik. Hát, várok 2-3 napot, és meglátjuk! Szép napot!
Igazán nincs mit, nagyon szívesen :) ! Drukkolok neked :) !

Választott doki és szülésznő mellett, ha a szülésznő csinálja az nst-t, szoktak adni külön nst-n is pénz, vagy csak a szülés után?

Legjobb válasz: ha nem magánrendelésen csinálja, hanem bent az sztk-s rendelésen éppen õ van és úgy mész hozzá, akkor szerintem nem kell, így is sokat kifizetünk..

ha nem magánrendelésen csinálja, hanem bent az sztk-s rendelésen éppen õ van és úgy mész hozzá, akkor szerintem nem kell, így is sokat kifizetünk..
A kérdező hozzászólása: És ha direkt miattunk megy be a kórházba, amikor nem is dolgozik? Akkor kell adni? Ha igen, kb mennyit szoktak?
Én a Szt.István khzban szültem;fogadott szülésznõvel, de nem adtam pénzt az NST vizsgálatért.Igaz, akkor mentem(õ hívott így)amikor éppen dolgozott.A szülésem idején is pont munkaidõben volt, de mivel szinte végig velem odaadtam amit a dokim is mondott(ez 30000 ft volt)
nem
Ha a szülésznõ a magánrendelésén csinálja az nst-t, akkor szoktak kérni érte. Az enyém 4000 ft-ot kér. Ha kórházban, akkor úgy tudom nem.

Remélem nem hülyeség de mit csinál a doki és mit a szülésznő a szülés alatt? Első babát várom és tapasztalatlan vagyok. Igaz még csak 21 hetes de érdekel.

Legjobb válasz: A doki gyakorlatilag semmit, néha megnéz, de Õ csak a kitolásnál segédkezik. A szülésznõ figyel inkább a kismamára jobban a vajúdás alatt. Ellenõrzi a szívhangot, segít a gátmasszázzsal, már ha gátvédelemmel szülsz, sokszor megnézi, hogy vagy, ilyesmi. Inkább Õ foglalkozik a kismamával, nem a doki.

A doki gyakorlatilag semmit, néha megnéz, de Õ csak a kitolásnál segédkezik. A szülésznõ figyel inkább a kismamára jobban a vajúdás alatt. Ellenõrzi a szívhangot, segít a gátmasszázzsal, már ha gátvédelemmel szülsz, sokszor megnézi, hogy vagy, ilyesmi. Inkább Õ foglalkozik a kismamával, nem a doki.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm. Sote II-n fogok szülni, dokim már van, nagyon aranyos és segítõkész, csak nem tudom hogy szülésznõt fogadjak-e vagy sem.
Én nem ott szültem, de mindenképpen fogadnék szülésznõt. többet van veled mint a doki
Szia! Nekem míg el nem folyt a magzatvíz, addig az ügyeletes orvos megvizsgált, mivel 5 percesekkel mentem, akkor már fel is vettek az osztályra, így a papírokat is kitöltették velem. Aztán megmutaták a kórtermet kipakolhattam és ott hagytak, kiadták, hogy a férjem 8-ig maradhat, aztán lámpaoltás!! Éjfélkor elfolyt a magzatvíz, akkor újra megvizsgáltak, szóltak a dokimnak, õ fél óra alatt bent volt, már várt a szülõszobában, az ágy mellett:) , és segített, elmondta a szülésznõvel együtt, hogy is kell jól venni a levegõt, meg mikor kell nyomni, kicsit segített is ha kértem akkor, vagy ha látta, hogy elfogyott az erõm akkor rátenyerelt a hasamra. Így született meg a lányom 2 óra 20 perc alatt! De 3 napig tágultam!!!! Boldog babavárást és könnyû szülést kívánok Neked!
Szia, elsõ vagyok. Én Szombathelyen szültem. Itt az a rendszer, hogy annál szülsz (mind orvosra, mind szülésznõre vonatkozik), aki éppen mûszakban/ügyeletben van. Nem lehet berángatni sem a magánorvosod, sem egy általad preferált szülésznõt. Nekem tetszik a rendszer, mert azt érték el vele, hogy nincsenek halálosan kimerült orvosok, és olyanok, akik semmit nem csinálnak a mûszakjukban, valamint mindenkivel ugyanolyan jól bánnak, nincs kivételezés, különbségtétel stb. Amikor szültem, annyira figyelmes volt Velem mindenki, hogy csak ámultam-bámultam, rosszabbra számítottam. Egy doki volt "szolgálatban", és 4 szülésznõ a szülõszobás részen. Tök jól éreztem Magam, és csakis jó emlékeim vannak. :-)
A kérdező hozzászólása: Hú, hát köszönöm a válaszaitokat! Remélem nekem is jó emlékeim lesznek a szüléssel kapcsolatban. :)

Szűz vagyok és szeretnék fogamzásgátlót feliratni. A doki megvizsgál, vagy mit csinál?

Legjobb válasz: Ha lelkiismeretes és elõtte még sosem voltál viszgálaton mindenképp megnéz. De semmi olyat nem csinál, ami fájna, vagy amitõl félned kéne. De amíg szûz vagy nem hüvelyen keresztül vizsgál meg. És nagyon sokat fog kérdezni. Mikor jött meg elõször, mikor utoljára, görcsölsz-e és hasonlók. A legfontosabb, hogy bizalommal legyél iránta, ne görcsölj rá és ne félj, mert nincs mitõl.

Ha lelkiismeretes és elõtte még sosem voltál viszgálaton mindenképp megnéz. De semmi olyat nem csinál, ami fájna, vagy amitõl félned kéne. De amíg szûz vagy nem hüvelyen keresztül vizsgál meg. És nagyon sokat fog kérdezni. Mikor jött meg elõször, mikor utoljára, görcsölsz-e és hasonlók. A legfontosabb, hogy bizalommal legyél iránta, ne görcsölj rá és ne félj, mert nincs mitõl.
hát igen...nem kell félni!én kb fél éve írattam fel elõször és nekem rákszûrést meg ieneket csinált és úgy írta fel a fogamzásgátlót, meg a persze sok kérdést tett fel:) nem kell félned, nem fáj egyiksem!:)
Megvizsgál, de nincs mitõl félned, nem fáj! Szólj neki, hogy még szûz vagy, akkor nem a hüvelyen keresztül vizsgál!
Most én vagyok a hülye, vagy bunkó az elõttem lévõ két válaszoló? A nõgyógyász hol máshol vizsgálna meg, mint a hüvelyen? Nekem sem csinált semmit, csak felírta a gyógyszert, bár lehet, a citót már elsõ alkalommal levették. Nem fáj, nem kell megilyedni, max kicsit kellemetlen. Egy vékony pálcikával vesz nyákmintát a hüvely faláról, és ismétlen, nem fáj!!! Ne félj, ez a nõi léttel jár, lesz még benne részed, de ne undorral állj hozzá, keress egy szimpi dokit és jóban lesztek:-)
Na ja, végbélen keresztül fog megvizsgálni. És hogy fáj-e? .... én nem hazudok, fájni fog, de a szülés jobban fájna, és túl leszel rajta pár perc alatt. Amúgy engem anno mikor felírta nem vizsgált meg, és nem is voltam addig soha nõgyógyásznál.
Végbélen keresztül fog megvizsgálni, ami tuti nem kellemes, de jobb túllenni rajta, vagy ha nagyon idegenkedsz, használjatok óvszert, aztán ha már nem vagy szûz, mehet a hüvelyi úton történõ vizsgálat.
miii? végbélen? na jó nekem itt valami nem stimmel...
Hát én nemrég voltam dokinál és ugy féltem mint még soha:P De aztán nekem azt mondta a doki h 16-7 éves koromig ne naon irassak fel gyógyszert mert felborithatja a hormonháztartásomat. És használjak gumit. De megvizsgált hüvelyen keresztül és megmondta h egészséges a szüzhártyám:P Amugy megvizsgáltad seggen át is:D Ezt az orvos dönti el ott akkor. Am nemfog fájni sztem.
Valóban igaz, hogy végbélen keresztül vizsgálják a szûz lányokat, ezt már én is hallottam!Szerintem semmi értelme sincs!!! Mit tud megállapítani azzal?
Érdekes, milyen tudatlanok egyes lányok... Én még szûz vagyok, és már 2x voltam nõgyógyásznál, és a szûz lányokat valóban végbélen keresztül vizsgálják meg!!! Nem mondom azt, hogy nagyon kellemes, de 1-2 perces mûvelet, és kész. Lazítani kell, ami azért nem könnyû, mert nyilván parázik is az ember, meg kellemetlennek érezheti a szitut, hogy egy idegen doki turkál a fenekében. :P Hogy mit tud így kitapogatni, azt nem tudom, ez legyen az õ dolga. De amíg szûz egy lány, addig nem fognak a hüvelyébe nyúlkálni!!! Tablettát még nem voltam íratni, így nem tudom, mi történik olyankor, de biztosan valahogy akkor is megvizsgál, hogy kenetet vesz-e, azt sem tudom, de ha elmegyek, elmesélem utána, mi volt! :) Szerintem nem kell parázni a nõgyógyásztól, nem vészes procedúra! ;) Én sajnos nem önszántamból mentem, muszáj volt, de örülök mégis, hogy legalább van tapasztalatom a dologról! ;)

Gyulladt már be gyökérkezelt fogatok? Mik voltak a tünetek? Mennyi idő után gyógyult és kb mit csinált vele a doki? A gyökérbe tett vmi gyógyszert esetleg többször is?

Legjobb válasz: Most is ez van, lüktet, a doki nem hiszi el, hogy fájhat, mert szerinte õ tök jól megcsinálta... mehetek sztk-ba ahol nagyon valószínû ki fogják húzni.

Most is ez van, lüktet, a doki nem hiszi el, hogy fájhat, mert szerinte õ tök jól megcsinálta... mehetek sztk-ba ahol nagyon valószínû ki fogják húzni.
Nekem is volt már ilyen, a tünete az volt, hogy érintésre, nyomásra nagyon fájt. Ahogyan az elõzõ is írta ilyenkor kiszedik a gyökértömést, nyitva hagyják pár napig, hogy tisztuljon, húzódjon le a gyulladás, majd új gyökértömést és fedõtömést tesznek bele. Kb. ugyanaz a menet, mint az elsõ alkalommal.
Ez az orvos egy hülye lehet, ha azt mondja, hogy nem hiszi el!!! Az SZTK-ban is csinálnak gyökértömést, csak az ügyeleten húznak rögtön, úgyhogy ügyeletre nem menj ezzel, bírd ki a rendes rendelésig vagy menj másik magándokihoz.
A kérdező hozzászólása: szörnyû..de most komolyan felmerül bennem a költõi kkérdés..mi a manót tanulnak ezek a fogrovosin ennyi ideig ha egy egyszerû fogtömést (eddig az összes tömésem alászuvasodott) , és egy gyökértömést nem tudnak megcsinálni
Hm a gyökérkezelés egy rizikós dolog..vagy összejön, vagy sem.De tényleg. Nekem 5 db gyökérkezelt fogam ment gallyra, egyet ki kellett húzni, mert bedurrant.Tegnap ismét gyökérkezeltek egyet, kiderül majd, mi lesz belõle.Sok reményt nem fúzök hozzá:( Amugy érdekes dolog, mert hiába megy az ember hiperszuper fogdokihoz, õ is lazán elcseszheti a fogadat. Úgy látom, itt nem sokan vannak a helyzet magaslatán foggyógyászatilag...tisztelet az oly kevés kivételnek, akik valóban profi munkát végeznek. (egy vidéki nagyváros klinikai szintû fogcentrumába járok...:S )
Nekem újra kezelte, és tett bele gyógyszert. ideiglenesen betömte. Majd röntgent csináltatott =( neki nem volt mûszere) abból látta h begyógyult, és befedte szép fehér töméssel. Most nagyon szép, és nem fáj. Nos elõtte nekem nagyon érzékeny lett.
A kérdező hozzászólása: megfordultam már egy pár fogorvosnál...eddig 6 fogorvosnál jártam, 2 fogamat huzni kellett, , , mert ilyen jól megcsinálták

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!