Találatok a következő kifejezésre: A doki csinált (134 db)

Hétfőn voltam 18 hetes UH-on sztk-ban, de nem nyugtatott meg a doki, kevés ideig nézte a babát, csak odaíratta a protokoll szöveteg. Holnap megyek a dokimhoz, csinál ő is UH-ot. Nem ártok ezzel a babámnak, hogy 5 nap után újra UH-ozzák?

Legjobb válasz: Szia! Nem ne aggódj, nem ártasz vele. Én sajnos kórházban voltam 2 hétig, és 3 naponta nézték uh-on a babát, de semmi baja nem lett. Boldog babavárást!

Szia! Nem ne aggódj, nem ártasz vele. Én sajnos kórházban voltam 2 hétig, és 3 naponta nézték uh-on a babát, de semmi baja nem lett. Boldog babavárást!
A szíhanot a végén is Uhval nézik, ha nem jó, akkor napota kétszer is több mint 20 percig.Ha túlhordod, akkor akár napota is megnézik... Az sem árt, akkor az 5 napos sem.
A 18. heti genetikai UH-on az SZTK-ban nem szokták sokáig nézegetni, ha nincs probléma. Ha lett volna, tovább tartott volna és nem csak protokoll szöveg lett volna írva a leletedre! Az UH pedig egyáltalán nem árt a babának.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!

Székesfehérvári kismamák! Első UH-ng vizsgálatom lesz székesfehérvári kórházba, ez első vizsgálaton túl vagyok magánrendelésen voltam és ugyanaz a doki csinálja majd az UH-t, kell fizetnem a kórházi vizsgálatokért is?

Legjobb válasz: Én ugyan nem a székesfehérvári kórházba jártam, hanem Veszprémbe. Nekem amikor a magándokim a kórházba rendelt be uh-ra (pl 18 hetes genetikai), mert a fejlettebb géppel szerette volna megnézni akkor nem fizettem. Meg sem kérdeztem, mert természetes volt, hogy nem fogok fizetni. Mondjuk ha rákérdezel akkor lehet elgyengül a doki (nem biztos) így én a helyedbe alapra természetesnek venném, hogy most nem a fizetõs, hanem az alanyi jogon járó rendelésen vagy és meg sem kérdezném. Max ha õ fizetõsnek gondolja akkor majd szól.

Én ugyan nem a székesfehérvári kórházba jártam, hanem Veszprémbe. Nekem amikor a magándokim a kórházba rendelt be uh-ra (pl 18 hetes genetikai), mert a fejlettebb géppel szerette volna megnézni akkor nem fizettem. Meg sem kérdeztem, mert természetes volt, hogy nem fogok fizetni. Mondjuk ha rákérdezel akkor lehet elgyengül a doki (nem biztos) így én a helyedbe alapra természetesnek venném, hogy most nem a fizetõs, hanem az alanyi jogon járó rendelésen vagy és meg sem kérdezném. Max ha õ fizetõsnek gondolja akkor majd szól.
Ha kórházba küld el valamilyen vizsgálat miatt, akkor elvileg nem kérhet ilyenkor pénzt érte, akkor sem, ha ott is õ csinálja a vizsgálatot. Én nagyon meglepõdnék, hogyha kérne érte pénzt..


Ha szülés közben nagyon kijön az aranyér, azzal a doki csinál valamit amikor összevarr, vagy úgy hagyja?

Nekem terhesség el?tt volt elég er?s aranyerem, ami b?ven romlott még, most szülés után 3 héttel meg mintha nem lenne ott. Lehet, hogy a doki azt is megstoppolta már, ha ott van, mint "a cég ajándéka", vagy ?k ehhez nem értenek? mondott valami olyasmit, hogy sérült a popóm is...

Legjobb válasz: Nem, azt csak a sebész csinálja. Valószínûleg a szülésznõnek, az episiotómiának és a saját szervezeted gyors regenerálódásának köszönheted, h visszaállt a rend. Az orvos munkája annyira van benne, h szépen összeöltötte a hüvelyed, így képes volt megtartani a méh és más belsõrészeket és nem húzza nyomja a gátad semmi. Szóval neki is köszönheted, de nem úgy, ahogy te gondolod :) Gratula a babához :)

Nem, azt csak a sebész csinálja. Valószínûleg a szülésznõnek, az episiotómiának és a saját szervezeted gyors regenerálódásának köszönheted, h visszaállt a rend. Az orvos munkája annyira van benne, h szépen összeöltötte a hüvelyed, így képes volt megtartani a méh és más belsõrészeket és nem húzza nyomja a gátad semmi. Szóval neki is köszönheted, de nem úgy, ahogy te gondolod :) Gratula a babához :)
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm! Illetve nem is értem annyira... Mi a nyavalya az a epi...valami..?
Nem tudom, h ki volt, de köszi a lepontozást. Azt viszont értelemsen el lehetne mondani, h mi volt a probléma, nem rögtön pontozni.
Gátmetszés, bocs a zsargonért :) Legalábbis, ha volt gátmetszésed. Ha nem akkor a szülésznõd volt nagyon-nagyon ügyes, te pedig szintén, mert figyeltél és úgy nyomtál, ahogy kell. :)
Nekem már terhesség elõtt is kint volt picit, de szülés közben diónyi aranyerem lett, mondta is a doki, miután összevarrta a gátamat. Azt mondta visszahelyezi, mert kijött az aranyerem, de nem ért semmit, mert utána is ugyanúgy kint volt. Végül nekem egy homeopátiás szer hozta rendbe, persze nem teljesen, olyan mint terhesség elõtt.
A kérdező hozzászólása: Hát de nekem sem teljesen olyan, mert nekem meg teljesen elmúlt. Legalább is lekopogom, eléggé úgy néz ki... Olyat én is hallottam már, hogy rosszabbodott a szüléstõl, de hogy javult volna, olyat még nem....
A kérdező hozzászólása: És olyan pl. nem lehet, hogy az epi...gátmetszésnél belevágnak az aranyérbe és akkor már muszály vele valamit kezdeni is?
A kérdező hozzászólása: Sajnálom, én jó pontot adtam :((( ...
Nekem nem volt vészes, így az enyémen csak a reparon krém segített szülés után, de a szobatársamé nagyon csúnya volt, neki 2x is visszarakták a 3 nap alatt, egyszer varrásnál a doki, egyszer meg az egyik fertõtlenítõs lemosásnál egy szülésznõ. Ez annyiból áll, hogy ujjal szépen visszanyomják, az ember magának is meg tudja csinálni. Sokszor segít, de még többször újra kijön.

Azoknak, régóta szeretnének babát, de nem jön össze, nekik a doki csinált candida-vizsgálatot?

Legjobb válasz: Eltelt egy félév már a kérdés feltevése óta, de hátha visszanézel még ide, vagy másnak segít a válasz: Nem! Évekig kezeltek, 6 lombikbeültetésem volt, Candidára nem teszteltek! Boldog anyuka

Eltelt egy félév már a kérdés feltevése óta, de hátha visszanézel még ide, vagy másnak segít a válasz: Nem! Évekig kezeltek, 6 lombikbeültetésem volt, Candidára nem teszteltek! Boldog anyuka

Normális az, hogy 8 hetesen még csak sima vizsgálatot csinált a doki, ultrahangosat nem?

Normális az, hogy 8 hetes terhes vagyok és voltam a dokinál a héten, aki sima vizsgálattal megállapitotta(amit ugy is tudtam), hogy terhes vagyok és okt. elsejére visszzahivott hüvelyi ultrahangra??? Nem kellett volna neki már most megnézni, hogy minden rendben van-e?

Legjobb válasz: Szia! 12 hetesen kötelezõ elvégezni az elsõ ultrahangot. Nekem is akkor csinált elõször ultrahangot, a nyakiredõ miatt. (Down-kór miatt).Nem vagy lekésve semmirõl, ne aggódj. A doki tudja mit csinál, de ha nem vagy megelégedve vele, akkor válts dokit. SOk sikert! Hidd el a doki tudja mit csinál!

Szia! 12 hetesen kötelezõ elvégezni az elsõ ultrahangot. Nekem is akkor csinált elõször ultrahangot, a nyakiredõ miatt. (Down-kór miatt).Nem vagy lekésve semmirõl, ne aggódj. A doki tudja mit csinál, de ha nem vagy megelégedve vele, akkor válts dokit. SOk sikert! Hidd el a doki tudja mit csinál!
Szia. Nekem ma´r a legelsö izsgálaton is csia´ltak uh-t.azo´ta minden vizsgálatkor kapok én is egy fotót, a leendö lányomról.Nem kötelezö az uh, de nem a´rt ha csinálnak, pl.:a szívdobogása´nak, illetve az embrio´nagyságának, e´s méhen kívüli, vagy belüli állapota´ról.Ha gondolod, menj el egy násik orvoshoz! Gratula a babához. Egy 21.hetes kismama.
Bocsi az elsõ válasznál nem írtam, hogy szívhangot nézett nálam is az elsõ alkalommal, de normál ultrahangot nem csinált.
Szerintem kéne már csinálnia UH vizsgálatot, pl. amikor én mentem hozzá, akkor 6 hetes voltam, és ahogy a vizeletvizsgálat pozitív lett, rögtön elküldtek ultrahangra, tulajdonképpen megerõsítésként. Ráadásul az elsõ nem is valami kellemes, mert nem csak kívülrõl nézegetnek meg, hanem "belülrõl" is, ami azért nem egy fenomenális érzés.
Szerintem inkább keress egy másik dokit. Hüvelyi ultrahangot az eslõ pár hétben szoktak csinálni. Október elején már inkább hasi ultrahnagot kellene. Arról nem beszélve, hogy csak ultrahnaggal tudja megállapítani, hogy méhen belüli, vagy sem, dobog -e a szív stb. Nekem kérdéses volt, hogy méhen belüli -e, szerencsére az volt, de ha méhen kíbüli lett volna, és nem veszi észre, mert nem vizsgál meg ultrahnaggal, abból komoly gondok lehettek volna.

Ha van pár rossz fogam, akkor a doki 1 alkalommal csak egyet csinál meg vagy akár többet is?

Legjobb válasz: Én úgy vettem észre,hogy ez a doki kedvétõl függ. Én ugy mentem dokihoz,hogy sok rosz foggal,volt hogy 1 kis tömést csinált csak,volt hogy húzás,gyökérkezelés,tömés,és ez 3 különbözõ fog.

Én úgy vettem észre, hogy ez a doki kedvétõl függ. Én ugy mentem dokihoz, hogy sok rosz foggal, volt hogy 1 kis tömést csinált csak, volt hogy húzás, gyökérkezelés, tömés, és ez 3 különbözõ fog.
Attól, hogy gyökérkezelés miatt többször kell visszamenni, az nem annyival több pénz. Nekem a magándoki gyökérkezelést 12-ért csinál.akkor is 12 volt amikor csak kétszer kellett visszamenni, akkor is amikor hatszor, mert közben begyulladt, antibiotikum kúra, 3x gyógytömés.Mindig csak akkor kéri a pénzt, amikor végez.akkor 5 alkalommal nem fizettem semmit, csak hatodszorra a 12 ezret.
Szerintem meg igenis mindent meg lehet beszélni egy normális fogorvossal. Nyilván a megbeszélés alatt az van, hogy Te elmondod, milyen igényeid vannak, õ meg elmondja, mikorra mit tud betáblázni. Akivel meg nem lehet normálisan megbeszélni dolgokat, ahhoz nem is érdemes visszamenni. Vagy legalábbis én nem mennék. (Amúgy olyanhoz se, aki csak azért rendel vissza 12-szer gyökérkezelés miatt, hogy minél többet legombolhasson rólam. Sõt: nekem egyszer azt mondta, hogy ha többször kell beletennie gyógyszeres tömést, akkor sem kéri el többször az árát, pont azért, hogy ne gondoljak ilyet.)
Körzetis nekem volt, hogy csinált két töméscserét, plusz egy tömést. Igaz én sûrgettem a fogszabályzó miatt.
Van pár gyökérkezelt fogam, 4-nél többször egyikhez sem nyúltak, nemhogy 10-12szer. Másrészt ha felméri a fogait, akkor kb. tudni fogja, hogy kell x-et gyökérkezelni, y-t tömni, z-t húzni, + leszedni a fogkövet és ezt mennyi idõ megcsinálni és mennyi zsé. Megjegyzem tõlem a gyökérkezeléseknél amikor a gyógyszert cserélték nem kértek pénzt, megmondta, hogy 16 rongy, aztán ha kellett kétszer cserélte, ha nem kellett akkor egyszer.
Sztk-ban nem szoktak egyszerre több dolgot csinálni, mivel szigorúan meg van határozva, hogy az Oep milyen ellátást milyen idõközökkel finanszíroz, ráadásul a legtöbb helyen eléggé be vannak táblázva. Magándokival lehet, hogy meg tudod beszélni.
De okos vagy, hála Istennek. Visszahívja egy gyökérkezelés alkalmával akár 10-12 alkalommal, holott az nem reális. A pénzt meg beszedi.
A pénze nem attól függ, hogy hányszor mész, hanem, hogy hány fogon mit csinál. A lelkiismeretesebbje az elsõ látogatásnál lebeszéli veled a kezelési tervet, akkor tudtok egyeztetni. Több fogat is kezelhet egy alkalom alatt, de pl. a két oldalon nem tömnek egyszerre, mert ha mindkét oldalt elérzésteleníti jó eséllyel lenyeled a nyelved...
Nem hinném. Be van táblázva az ideje neki is és minél többször mész, annál többet tud legombolni rólad. :)
A kérdező hozzászólása: Ha magándokihoz megyek gondolom le lehet vele tárgyalni hogy minél elõbb túl akarok lenni az egészen. Tudom sok pénz a magándoki. Mivel utálok fogdokihoz járni ezért minél gyorsabban túl akarok lenni az egészen. Sok rossz fogam van sajnos. Kerül amennyibe kerül, de minél elõbb túl akarok lenni az egészen. Szerintetek magándokival meg lehet dumálni?
Nekem aranyos fogorvosom van, 45 eve praktizal, mar csak hobbibol es jolelkusegbol, mert annyi mar a penze, mint a szemet. Ettol fuggetlenul egyszerre maximum 2-3 fogat tom be attol fuggoen, mennyire veszes a helyzet, huzni amugy is csak egyet lehet, mivel az erzestelenitobol nem lehet korlaltlan mennyiseget adni. Egy tomesert 2-3 ezer forintot ker, a huzas 5ezer, ez mind csak az erzestelenito ara, munkadijat sose szamol fel. A gyokerkezelesnel nem az alkalom szamit, hanem az, mit csinal, ha eloszor erzestelenit es kifurja, azt szamolja fel minden doki, utana ha csak gyogytomesert vagy atmosasra kell visszamenni, a legtobb doki nem ker semmit, mert ezek 5-10 perces muveletek. Javaslom, hogy keress egy normalis fogorvost. :)

Egy 7 hetes terhességet akkor is észrevesz a doki, ha csak rutin nőgyógyászati vizsgálatot csinál? Csinál hüvelyi ultrahangot is.

Legjobb válasz: Szia! Igen 7 hetesen már tapintásra is észre kell vennie, sõt valamiféle szívhang is lesz, UH-t valszeg csinál.

Szia! Igen 7 hetesen már tapintásra is észre kell vennie, sõt valamiféle szívhang is lesz, UH-t valszeg csinál.
igen 7-en már látja bent. vagy is érzékeli hogy nö valami, ezért megkérdezi az uccso mensit (igaz azt mindig) aztán meg hogy nem feszül-e melled, hogy nem érzed-e rosszul magad stb. ilyenkor terheségre gyanakszik és kapásbol csinál egy tesztet az kimutatja és ultrahangoz.
abbólfog kérdezõskodni, hogy valamivel puhább a méhed mint alapesetben és a felülete redõs lesz , tapintásra ezt érzi és majd kérdez, mert õ csak gyanítja a terhességet. Akkor csnál hüvelyi uh-t ha kimondottan feltételezhetõ a terhesség. Ezt a kérdést úgy tetted fel, mintha nem szeretnéd, hogy észrevegye, vagy mintha azt mondta volna, hogy nincs terhesség, miközben te sejted, hogy van. Mire is gondolsz megvizsgált már?? Ha elmaradt a mensi akkor mindenképp meg kellene néznie, hogy kiderüljön a dolog.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, mert múlt héten voltam dokinál. Most kellett volna megjönnie, de nem jött. Viszont, ha terhes lennék, akkor 7 hetesnek kellett volna lennem akkor, mert azóta a párom külföldön van. Akkor még nem gondoltam terhességre, ezért kérdeztem, hogy ha az lennék, akkor látta volna.
A kérdező hozzászólása: Ja, és csinált uh-t, csak úgy. Ez kijelentés volt, nem kérdés.

36 hetes kismama vagyok, ma megyek először nst-re. Ilyenkor a doki meg is vizsgál, vagy csak nst-t csinálnak?

Legjobb válasz: Nst-t csinálnak. Leülsz egy székbe, hasadra kapcsolják a szívhang figyelõt, és ott kell ülni 20 percig. Utána a papírral be kell menni a dokihoz, õ ránéz, és mehetsz haza. Nem vizsgál meg ilyenkor.

Nst-t csinálnak. Leülsz egy székbe, hasadra kapcsolják a szívhang figyelõt, és ott kell ülni 20 percig. Utána a papírral be kell menni a dokihoz, õ ránéz, és mehetsz haza. Nem vizsgál meg ilyenkor.
Nst azt meg kell mutatni a dokinak alá kel iratni és ennyi ha minden okés volt mehetsz haza ha nem mozgott eleget a bubu 1-2 óra mulv vissza kell menni ujra nst +doki aláirás anélkül nem mehetsz haza hogy alá nem irta
Engem még 36hetesen megnézett a doki, utána már nem. Illetve ha van panaszod, akkor megnézi. Nekem a lánnyal volt olyan, hogy bõséges nem nyálkás hanem vizes folyásom volt, azt hittem a magzatvíz folyik, így mikor már naponta jártam túlhordással, akkor rá rá néztek mi is van.

30 kismama vagyok és a dokim több pihenést javasolt. Hogy oldjam meg a takarítást, ha a férjem nem csinálja?

Nagy házunk van és egy két éves lányom.Nem gy?zöm.Mi lesz két gyerek mellett?

Legjobb válasz: Miért nem csinálja? Kérdésedre válaszolva: sehogy. Pihenést rendelt a doki és azt komolyan kell venni!!!!

Miért nem csinálja? Kérdésedre válaszolva: sehogy. Pihenést rendelt a doki és azt komolyan kell venni!!!!
Ha tudsz kérj meg valakit(pl:anyukádat, barátnõdet).Ha erre lehetõséged nincs, akkor egy nap csak egyszer és a fontos dolgokat csináld meg.A férjed miért nem segít?
Milyen férfi az, aki nem takarít???? Mégha 30 kismamából is állnál, akkor mindenkinek jutna egy kis munka, de így? Mindig rosszul választotok férjet...
Közlöd vele, hogy vagy kitakarit, vagy jön hetnete egy takaritónõ, akienk kifizettek hetente kb 5000 Ft-ot és akkor is szép rend lesz, választhat. Egyébként meg tényleg rosszul választottál párt...
Sajnállak, hogy nem számíthatsz a férjedre.De a babát ne kockáztasd.Ha nem takarítasz, hátha fogja és nekilát.
MIndennap csak egy-egy részé csináld meg, szépen lassan, és közben csücsülj le picit. Én így csinálom, mindennap egy picit pakolászok de lassan, óvatosan hajolok le, és 10-15 percenként lecsücsülök, gátradõlök és beszélgetek a babámmal :) A pihenést komolyan kell venni, a férjednek is meg kell hogy értse, hogy lehet hogy eddig nem vette ki a részét a házûimunkából mert õ kereste a pénzt, te vezetted a háztartást, de ez most más helyzet és rá is szükség van bizony. Nálunk is az elején nehezen értette meg hogy váétoztak a dolgok, mert az én féjrem bár nagyon házias, de õ a kutyasétáltatást nem volt hajlandó csinálni azelõútt, mondván én akartam a kutyát. MOst már pár hete megértette hogy nagy hassal nem fogom tudni felöltöztetni az ebet (hám, póráz), nem tudo utána futni a parkban szóval neki kell csinálni. Azóta néha morog a kutyussal (amolyan játékosan :) ) de megcsinálja, csak el kellett neki szépen magyarázni hogy ez egy ideiglenes a helyzet és a babáért teszi :)
Igen! Az õ pénzén fogadj takarítónõt!:-)
A kérdező hozzászólása: Hát igen! Takarítónõ lesz a vége.Takarított õ eddig kb. 2 hetente egyszer felszínesen, úgy látszatra, de az nem elég. A két éves lányom után elég rohangálnom egész nap, neki meg könyörögni kell, hogy takarítson. Ebbe is belefáradtam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!