Találatok a következő kifejezésre: A dohányzó mellett (6 db)

Mit gondoltok arról hogy ha valaki a gyereke mellett dohányzik? Valóban szereti a gyerekét az a szülő?

Legjobb válasz: Ez a dohányzás kérdés elég rázós.Megoszlanak a vélemények.Én nem dohányzom, és elitélem azt aki várandósan,vagy babakocsit tolva dohányzik.DE itt jön az egyén szuverén joga.Ki az aki a másiknak elõ írhatja mikor,mit csinálhat? Nem hiszem hogy ez a "nem szereti" a gyerekét helytálló feltételezés. Csak felelõtlen.Legalábbis az én szemembe.

Ez a dohányzás kérdés elég rázós.Megoszlanak a vélemények.Én nem dohányzom, és elitélem azt aki várandósan, vagy babakocsit tolva dohányzik.DE itt jön az egyén szuverén joga.Ki az aki a másiknak elõ írhatja mikor, mit csinálhat? Nem hiszem hogy ez a "nem szereti" a gyerekét helytálló feltételezés. Csak felelõtlen.Legalábbis az én szemembe.
Én elég erõs dohányos voltam, közel 10 éve szívtam, de abban a pillanatban, ahogy megtudtam, hogy kisbabám lesz, azonnal abbahagytam. És akárki, akármit mond nem olyan nehéz letenni, csak a célra kell gondolni. Nagyon mérges vagyok, ha olyat látok, aki terhesen dohányzik, vagy gyerek mellett, végül is teljesen mindegy. Az a véleményem, hogy ne a szülõ döntse már el, hogy akarja-e szívni azt az egészséges füstöt a gyereke! Rá ér majd felnõtt korában egészségtelenül élni, HA AKAR, akkor már nem a szülõ felelõssége!!!
Én nem egy estben láttam hogy fiatal, csitri anyuci tolja a babakocsit még egészen pici gyermekét és a kezében ott a cigeretta!Hát mondanom sem kell mennyire dühös lettem!:( Én a terhességem elött is egyszerüen undorottam a cigitöl, a terhesség alatt is és most is így van a kisfiam 2éves múlt!
Ma láttam egy nõt a játszótéren, ült a padon és bagózott, mellette a pici baba babakocsiban, amikor kivette méretre nem lehetett több félévesnél. Ez gáz.
Én azt gondolom, attól függetlenül, hogy nem dohányzom, hogy e kérdésed provokatív célzattal született...
Én a pozitív teszt után leraktam, a szoptatás alatt sem szívtam.Sajnos visszaszoktam, de a gyerekkel egy környezetben(lakás, kocsi...) nem szívom.Ha cigizek utána kezet, arcot mosok.Tudom nem szép dolog a cigizés, de arra figyelek, hogy Õ miattam ne szívja a füstöt.
Meg lehetne azt is kérdezni, hogy aki túl korán kezdi hozzátáplálni, cukros itallal itatja (HIPP) vagy akár feleslegesen ülteti, az szereti-e a gyerekét és nem tesz-e kárt benne. Nem dohányzom, de dohányoztam a terhességem elõtt és hiszem, hogy ha nem egy légtérben szívja az anyuka a gyerekkel akkor ez nem gond. Kedves kérdezõ, gondolom, te tökéletesen neveled a gyermeked, de mindenképpen kérdezni akartál valamit ezért csak ezt a provokatív kérdést sikerült kitalálnod, hogy egymásnak ugraszd az embereket ezen az amúgy is elég vitatkozós oldalon. Kár volt... Lehet lepontozni.
Szeretni szeretheti a gyerekeit, viszont felelotlen, mert karositja a gyermeke egészséget, és a lakasban is csak a buz érezheto.
Nem, csak magával törõdik. Unokatesóm mindkettõ mellett szívta a bagót és a gyerekei, hát, hogy nem lesznek atommagkutatók, az már most látszik rajtuk.
A kérdező hozzászólása: nem az a gáz ha dohányzik a szülõ ha nem az ha a gyerekkel egy lég térben, pl bent a lakásban ha szívja is de utána kiszellõztet rendesen és nem akkor amikor a gyerek ott van, mert sajnos sokan csinálják azt h a gyerektõl 2 méterre szívják a cigit és utána nem szellõztetnek ki és áll a füst a lakásban és azt szívja a gyerek.
Ismerek egy anyukát aki úgy dohányzik a gyerkõc mellet ha fúj a szél az ellenkezõ irányba .Vagyis, ha pont szembe fúj velük a szél akkor rágyújt és a háta mögé fújja a füstöt.De ezt is csak akkor ha van vele valaki vagy tényleg nagy a szél és biztos benne hogy a baba nem érez belõle semmit.Így szerintem sincs baj belõle. Tegnap 23:38.
Arra voltál kíváncsi, ki, hogyan vélekedik a dohányzásról???? Marha egyszerû a válasz: akik utálják a bagót, azok szerint minden szülõ felelõtlen, és NEM SZERETI A GYEREKÉT, aki dohányzik, még ha nem a gyerek közelében szívja is. Akik meg dohányoznak, azok úgy is meg tudják magyarázni, hogy hogy nem károsítja a gyerekét. Én egyébként dohányzom, 3 hónapos a babám. Terhesen nem szívtam, és soha nem dohányoztunk a lakásban a gyerek elõtt sem. Ha sétálunk, vagy leülök egy padra, rá szoktam gyújtani, de arra az oldalamra tolom a babakocsit, amerre nem viszi a szél a füstöt. És nem szoptatok.
Utolsó vagyok. Mielõtt félreértené valaki, tehát anyóst nem érdekelte az unokája a pocimban, mert még ha én nem érdekelem az egy dolog, de hogy az unokája a hasamba és úgy dohányzott mellettem....
A kérdező hozzászólása: nem szeretnék senkit se a másiknak ugrasztani csak kíváncsi voltam arra h ki hogyan vélekedik arról h a szülõ egy légtérben szívja a gyerekével a cigit és ez által passzív dohányos lesz a gyerek már elég kicsi korában. mert sajnos nem egy olyan szülõ van aki bent dohányzik a gyerek elõtt a lakásban és ki sem szellõztet, meg se mossa a kezét mielõtt hozzáér a gyerekhez. mert szerintem a gyerek normális fejlõdéséhez nem csak az tartozik hozzá tiszta normális ruhában járjon meg rendesen etessék stb... ha nem az is hogy legyen joga úgy felnõni h ne kelljen folyton egy füstös lakásba haza mennie, és ha akarja ha nem szívni a füstöt, aztán ilyenkor jönnek majd a szülõi sóhajok ha a gyereke rá szokik 12 évesen a cigire...
Kedves kérdezõ!Gondolom te szuper anyuka vagy, és mindent tökéletesen csinálsz..Nem értem miért kell állandóan feltenni a dohányzással kapcsolatos kérdéseket.Már kicsit unalmas.Bocs ha kicsit nyers voltam.
Az a felelõtlen aki a terhesség, szopatás alatt dohányzik, és persze az is aki közvetlenül a gyereke mellett szívja. De abban semmi kivetni valót nem találok ha séta közben rágyújt az anyuka vagy az apuka, hisz nem a gyerek arcába fújja a füstöt. Mit érez abból a gyerek a babakocsiba? Friss levegõn vannak. Mibõl gondolod, hogy nem szereti a gyerekét aki dohányzik? De te biztos jobban szereted a gyereked mert nem dohányzol, és biztos, hogy jobb anya is vagy! :) ) Ja és nem dohányzom mielõtt valaki azt hinné.
Én is visszaszoktama dohányzásra mióta mg van a babám. De : -nem volt tejem, nem szoptattam a terhesség alatt nem szívtam -lakásban SOHA -ha sétálunk SOHA -és mielõtt hozzáérnék átöltözöm és megmosakszom Attól hogy valaki dohányzik a gyereke mellett és ezalatt az egy légteret értetted kérdezõ az tényleg felelõtlenség.Még néha én is annak érzem magamat.Még ilyen óvintézkedések mellett is.
Szerintem biztos szereti attól a gyerekét, csak a butuska agyával nem tudja felmérni és mérlegelni a dolgokat, hogy milyen kárt/ártalmat okoz nekik ezzel. Én is dohányoztam a terhességem elõtt, és a gyermekem miatt letettem. Elõtte már sokszor le akartam tenni, de sosem ment. Rettentõ nagy akarat kell hozzá, és nem elég az ahhoz, hogy kimondom, hogy le akarok szokni, hanem tényleg így is kell érezni. ezt agyban kell eldönteni, s ha igazán nem akarja az ember, akkor nem fog menni.
A kérdező hozzászólása: az ilyen módszerek szerintem is elfogadhatóak de én azokra gondoltam akik egy légtérben minden szellõztetés nélkül szívják a cigit a gyerek mellett. az meg azért tényleg durva ha valaki terhes nõ mellett rágyújt. meg az is ha valaki eszik hiába dohányos és mellette rágyújt a másik szerintem ezek alap etiketti dolgok ami sajnos nagyon sokan nem tudnak :S

A dohányzó szülök mellett miért nem alhat a baba?

Én(alpból mert szopiztatok)és a párom sem dohányzunk,de érdekelne miért nem szabad ma olvastam egy újságban de nem indokolták meg miért!köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Lehet azert pl. mert folyamatos leguti problemai lesznek kesobb kicsi koratol kezdve. En egesz gyerekkoromat fustben toltottem. Otthon, vonaton, autoban, hidegben, melegben.... Most 33 eves vagyok folyamatos leguti problemakkal. Szeressetek annyira a Kicsit, hogy nem dohanyoztok zart helyisegben ahol o is ott van es nem csak amikor alszik. Szeressetek NAGYON!!!!!

Lehet azert pl. mert folyamatos leguti problemai lesznek kesobb kicsi koratol kezdve. En egesz gyerekkoromat fustben toltottem. Otthon, vonaton, autoban, hidegben, melegben.... Most 33 eves vagyok folyamatos leguti problemakkal. Szeressetek annyira a Kicsit, hogy nem dohanyoztok zart helyisegben ahol o is ott van es nem csak amikor alszik. Szeressetek NAGYON!!!!!
A dohányfüst sajan nem olyan, hogy megmarad egy légtérben, hanem az ajtól alatt is hajlamos átmászni egyik helyiségbõl a másikba.Én dohányoztam baba elõtt, de azonnal leraktam milyet meg tudtam.A férjem is dohányzik, de neki meg egmondtam, hogy rakja le, mert szoptatás után én is vissza fogok szokni, ha õ akkor is dohányzik még, de a cigarettájával együtt ki van tiltva a lakásból, és ez így is van rendjén. Amúgy a passzív dohányzás sokkal rosszabb mintha aktívan tennéd.Ugyanazok a bajok érhetnek, mint ha te is szívnád csak hatványozottabban.No most ez egy éretlen tüdejû kis csöppségnek még nagyobb veszélyforrás.
Én azt is olvastam, hogy a bölcsõhalál kockázata megnõ ebben az esetben. Azonkívül a baba ugyanúgy passzív dohányos lenne, mint más felnõttek, ami szinte nagyobb veszélyt jelent, mint a dohányzás. A cigifüst tele van káros méreganyagokkal, amik így bejutnának a szervezetébe. Szerintem olyan helyre sem szabad vinni a picit, ahol dohányoznak, és otthon sem szabad megengedni másoknak sem.
Eggyete´rtek mind 3 elöttem szólóval. Amint megtudtam, hogy terges vagyok, azonnal letettem a cigit.Igaz, a férjem cigizik, de azóta ki van tiltva, az autóból is.Èn sem viszem be olyan ha´zba a lányomat, ahol cigiznek, e´s nincsenek rá tekintettel.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszát de mint a kérdésben írtam én tényleg nem dohányzom!Egyszerüen undorodom a szagátol is, ha nyilvános helyen pl.buszmegállóban valaki dohányzik rászólok hogy mennyen távolabb tölem meg a kisfiamtól!A párom pedig ahogy megtudtuk hogy várandós vagyok abba hagyta ennek már 1éve!:-)nagyon büszke vagyok rá!:-D csak az újságban nem indokolták mert és érdekelt volna a válasz!mégegyszer köszi!:-)
Én dohányzom, mert nem szoptatok (és nem fordítva!!!--- csak mert valaki egyszer azt mondta, hogy biztos azért nem szoptatok, hogy tudjak cigizni, de ez nincs így, csak négy hónap után elment a tejem egy betegség miatt), és nem is alszom együtt a babával, de reggelente az ágyamban eszi meg az elsõ tápszerét, és utána van, hogy még visszaalszunk egy fél órára. Akkor ez most veszélyes?
Most mar ertem! Ez a magyarazat hianyzott nekem (es az ujsagbol is) Koszi!
a dohányos szülõk magasabb arányban lélegeznek ki co2-t, ami a babánál bölcsõhalálhoz vezethet. persze ez napközben nem jelent közvetlen veszélyt, de alváskor, mikor egy az egyben a babára fújja az ember az elhasznált levegõjét, nagyon veszélyes.
En is letettem a cigit, a parom meg itthon alapbol soha nem gyujt ra lakasban. De "dohanyos" mert cigizik, tehat mellette sem alhat a baba?! Mert en is olvastam a cikket: azt irta, dohanyos szulovel ne aludjon baba. De gondolom csak nem arra gondoltak, h a haloszobaban dohanyzoval ne aludjon, mert az nonszensz, h vki a halojaban bagozik!! Tehat parommal alhat a baba?!
Húha, én kiskoromban mindig apukám ölében ültem este, úgy olvastam meg néztem a tévét, meg beszélgettünk. Õ folyamatosan dohányzott. Most 27 vagyok, asztmás, allergiás és folyton gyulladásban vannak a légutaim.
Szerintem akiben van felelõsség érzet gyermeke iránt, az nem dohányzik a közelében.De baromság az, hogy a dohányzó szülõ több széndioxidot lélegez ki, és a vele egy szobában tartózkodó baba ettõl veszélyeztetve lenne. Ennyi erõvel a városban élõ, vagy forgalmas utak közelében élõ anyukák ne szoptassák gyermekeiket, mert szénmonoxid mérgezést kapnak. Vagy nem? Egy nem dohányzó anyuka.

Sokat dohányzok a dolgozó szobában, a számítógép mellett. A dohányszagot mivel lehetne hatékonyan közömbösíteni, vagy enyhíteni? Bütyi

Legjobb válasz: újra kell festeni,mindent alaposan lemosni,kimosni majd kifáradni a szobából és a szabadba rágyújtani.

újra kell festeni, mindent alaposan lemosni, kimosni majd kifáradni a szobából és a szabadba rágyújtani.
Szekrény tetejére felesen hígított ecetbe mártott szivacsot kell tenni egy kis tálkába.
Az egész lakás büdös, az biztos, hogy nem csak a dolgozószoba, a ruháid és a párnák, törölközõk is. Én is dohányzom, de mindig kimegyek az udvarra, és utána bõségesen kezet mosok. Nem mellesleg így a negyedét fogod elszívni...

Lehet bajom, ha a Gentomax fogi gátló mellett dohányzok? Valaki van még így?

Legjobb válasz: ha más nem is tüdõrák az lehetséges

ha más nem is tüdõrák az lehetséges
A kérdező hozzászólása: Miért nem lehetne egyszer is normális választ írni?-.-
szerintem az elõbbi az volt, de egyébként, hány éves vagy te?
mert az idióta kérdésre idióta válasz jár!!!! de hogy örülj, NEM LEHET BAJOD, bár nem tudom a "baj" szó alatt mit értesz?
A kérdező hozzászólása: 19
XD fogi gátló XD na erre a rövidítésre világéletemben nem gondoltam volna
Lehet. A tabletta és a dohányzás külön-külön is növeli a trombózis esélyét, de a kettõ együtt még inkább.
A kérdező hozzászólása: és miért olyan nagy baj??
Elítélem azokat a nõket akik a terhesség és szoptatás alatt dohányoznak és nikotinnal mérgezik a baba szervezetét. Szegény baba még meg sem érkezik a világba máris az anyja!!! által mérgezve van.. Pedig mennyi egészséges és felelõsségteljes nõ vágyik gyerekre...
Szerintem nincs.Te szoptatsz dohányzás mellett?
Szeretném remélni, hogy nincs!Mármint olyan, aki szoptatás mellett dohányzik;mert az egy mérhetetlenül felelõtlen, buta ember!!! :(
Én bevallom hogy rágyújtottam szoptatás alatt, de inkább elválasztottam az 1-évesemet mert tudtam hogy NAGYON rosszat teszek!!!! Igaz nemvolt nehéz mert már csak napi egyszer szopizott. Az a furcsa hogy azóta is szégyenlem magam ha rágyújtok (napi max 5 szál), viszont hazudnék ha azt mondanám hogy nem esik jól. Ma azt mondtam magamnak hogy nemveszek többet mert rendesen undorodok magamtól, hiába mosok kezet, büdösnek, piszkosnak érzem magam, és nem akarom így ölelgetni a kisfiam!!!!!
ismerek olyan nõt aki terhességet, szoptatást végigdohányzozta. én is rágyújtottam vagy 2szer, de hányt tõle a kislányom. bûntudatom is van:((
A kérdező hozzászólása: Jajj véletlenül ide írtam ki, a teherbeesés topikba szerettem volna.
Igen. 3 hónap alatt összejött, én is ilyen életet éltem, amíg teherbe nem estem, akkor próbáltam magunkra koncentrálni, a cigit azonnal letettem, az evés, hát az más tészta volt :-) már szültem és most kezdek egészségesen élni. A párom nem követte a példám, de a lényeg az egészben, hogy mindkettõnk ilyen volt és itt egy egészséges kisfiú :-)
Nem csak az övé az én adataim is ilyenek voltak, mikor teherbe estem.Stresszes, hosszú meló tonnaszám energiaital, cigi, esti levezetõ sörözések, napi 2-3 kávé..Én lepõdtem meg a legjobban mikor volt egy pozitív terhességi teszt a kezemben, ugyanis csak azon az egyetlen alkalommal nem védekeztünk, évek alatt.Ma már kétéves és teljesen egészséges. Amikor megtudtam, h állapotos vagyok, persze azonnal leálltam mindennel..szerintem nem sok undorítóbb dolog van egy dohányzó terhes nõnél..
Szia! Az én párom kamionos, dohányos, a munka miatt az étkezése is gáz, stressz is éri és elsõ együtlét után már jött is a baba!
A kérdező hozzászólása: Ezt jó hallani:) Párom tényleg erõs dohányos, iszonyat nagy stressz éri, családi vállalkozás csõd szélén, és minden rá hárul. Sok energia italt iszik, és amit eszik az pocsék. Ezért aggódom, de azért ezt jolvasni, hogy erõs dohányosoknak elsõre összejött:) Bár szerencsére már leszokóban van:)
Pont ugyanezek! És nagyon hamar összejött! Egybõl :) A párom 33 éves amúgy.
Párom dohányzik, napi szinten rengeteg kávét megiszik, egy-egy pohár sör is lecsúszik, ha úgy adódik. Emellett nem táplálkozik éppen megfelelõen és a munkahelyén is rengeteg stressz éri. Én nem dohányzom, nem kávézom, de alkalmanként én is megittam azt az egy pohárkát (terhességek alatt persze sosem) és nekem is volt részem jócskán stresszben. Mégis mindkétszer elsõre összejött a baba.
Mind a ketten dohányoztunk, és egészségesek lettek a gyerekeink. Igaz, hogy nem egészséges a dohányzás, de nem is olyan káros, mint ahogy állítják.
Mikor terhes lettem, a férjem napi 1-másfél doboz cigit szívott el (még most is), egészségtelen dolgokat és egészségtelenül evett már akkor is és sajnos eszik most is, mert nem tud megálljt parancsolni magának és a munkahelyén elég sok stressz éri. Egyébként 7 hónap alatt jött össze a baba úgy, hogy elõtte több, mint 4 évig fogamzásgátlót szedtem.
Igen. Sõt én is dohányoztam... természetesen letettem a cigit, miután megtudtam hogy baba lesz.
Az én férjem dohányzik (igaz, nem annyira sokat), amikor teherbe estem, én is cigiztem, igaz, csak pár szálat naponta, mégis egy együttlét alatt összejött a kislányunk. Elõtte megszakítással védekeztünk, pont egyszer nem és rögtön jött a csajszi. 5 éves kislány anyukája.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!