Találatok a következő kifejezésre: A dohányzástól a (56 db)

Ha sebes az ajkam a dohányzástól lehet valami probléma?

Bunkó válaszolók kíméljetek!

Legjobb válasz: Ha sebes az ajkam, VESSZÕ, a dohányzástól lehet valami, tehát nem a dohányzás miatt sebes,csak kérdem hogy a dohányzásnak lehet-e valami káros hatása rá

A kérdező hozzászólása: Ha sebes az ajkam, VESSZÕ, a dohányzástól lehet valami, tehát nem a dohányzás miatt sebes, csak kérdem hogy a dohányzásnak lehet-e valami káros hatása rá
Lassítja a sebgyógyulást az biztos, ezért nem jó pl. foghúzás után dohányozni. De ha kívül van a szádon, szerintem nem nagyon érinti.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Lehetséges, hogy a dohányzástól hullik a hajam?

21 éves fiú vagyok, 5 éve dohányzom

Legjobb válasz: Nem valószínû. Bár 8 évvel fiatalabb vagyok nálad, biztos vagyok benne, hogy nem. Rengeteg embert ismerek, aki már akár 40 éve dohányzik, és senkinek nem hullt tõle a haja. Lehet ez stressztõl, betegségtõl vagy attól ha nem eszel rendesen. Nekem is hullik, de nem a dohányzástól :D Menj el orvoshoz, õ majd megmondja, esetleg felír neked vmi hajra való löttyöt, hogy ne hulljon, és kezeli a problémádat. Ha nem tudnám, hogy nagyon nehéz, azt mondanám, hogy szokj le...

Nem valószínû. Bár 8 évvel fiatalabb vagyok nálad, biztos vagyok benne, hogy nem. Rengeteg embert ismerek, aki már akár 40 éve dohányzik, és senkinek nem hullt tõle a haja. Lehet ez stressztõl, betegségtõl vagy attól ha nem eszel rendesen. Nekem is hullik, de nem a dohányzástól :D Menj el orvoshoz, õ majd megmondja, esetleg felír neked vmi hajra való löttyöt, hogy ne hulljon, és kezeli a problémádat. Ha nem tudnám, hogy nagyon nehéz, azt mondanám, hogy szokj le...
õszi-téli idõszakban természetes a haj hullása, ha csomókban kezd el hullani, akkor aggódj igazán, mert akkor van csak baj! a dohányzással pedig csak a feszültéget vezeted le /pótcselekvés/, amint találsz egy más módját /pl.mozgás/ egybõl automatikusan elhagyod....
Elég valószínûlet. Én fodrásznak tanulok, de ilyenrõl még nem hallottam. Lehet ez stressztõl, gyakori hajfestétõl és még elég sok dologtól.

A dohányzástól sötétedhet a bőr?

Kb másfél éve dohányzok, napi fél háromnegyed dobozzal(néha azonban többet is elszívok) és azt vettem észre h sokkal sötétebb lett a b?röm

Legjobb válasz: Biztos nem a dohányzástól! Maximum sárgulhat a bõröd a nikotintól, mondjuk az ujjadon vagy a szád körül.

Biztos nem a dohányzástól! Maximum sárgulhat a bõröd a nikotintól, mondjuk az ujjadon vagy a szád körül.
igen. nézz meg egy 30-40 éve dohányzó embert milyen szürke a böre. a sárgulás is lehet ahogy elöttem írták az újakon, akár a száj körül. de maga bör szürkül, és erösen észrevehetö egy régóta dohányzón hogy dohányzik, nagyon csúnya tud lenni a bör töle.
Persze, aki évtizedek óta dohányzik, annak szürkülhet a bõre (persze közülük se mindenkinek), viszont a kérdezõ másfél éve dohányzik, úgyhogy nem hiszem, hogy neki ettõl sötétebb a bõre.
Nem valószínû. Amúgy én 7 éve dohányzom, de pont olyan fehérbõrû, napon leégõ típus vagyok, mint korábban. Meg nagymamám is dohányzik, de olyan "úri" bõre van, szóval én nem hiszem, hogy ettõl sötétebb lenne. Talán inkább több idõt töltesz napon, na meg minden éveben megnõ az UV sugárzás mértéke, lehet, hogy erre reagál a bõröd.
mivel a borunk lelegzik ugyhogy ez tuti jobb ha abbahagyod meg fog feketedni a borod es mindig cigiszaga lesz
termeszetesen igen sotetedhet persze nagyon karos
ha rágyújtasz a szoliban, akkor tuti :-)))


Most akkor hogy is van? A dohányzástól fogyni, vagy hízni lehet?

Nem mintha azért akarnék cigizni hogy fogyjak/hízzak, csak már annyi mindent hallottam, és nem tudom, mi az igazság.

Legjobb válasz: Akkor tisztázzuk. A dohányzástól a rászokási idõszak elején fogyhatsz, de egy idõ után beáll a súlyod tõle. Persze ez nem törvényszerû, hízni is ugyanannyira lehet tõle. Az ok pedig az agyadban rejlik. Hülyén hangzik, de a leszokást segítõ orvos mondta, hogy kezdetben azért eszel kevesebbet, mert a tudat, hogy gyakran a szádhoz emelsz valamit az evésre emlékeztet. Ezért kevesebbet eszel, meg ugye, a szervezetednek hozzá kell szoknia, hogy a nikotin nagyobb mennyiségû tápanyagot tud elvonni a szervezetedtõl. Éppen ezekért együttesen lehet hízni leszokás után. A leszokás után a szervezeted a kellõ mennyiségû vitamint tudja feldolgozni, mert nem vonja már el a nikotin. (Elõtte többet kellett, ezért késõbb is egy ideig többet fog, ez okozhatja a hízást.) Valamint, ha már nem cigizel, akkor is megvan egyfajta szokás, hogy emelgetsz a szádhoz valamit, így sokaknál magát a cigarettát ilyenkor a nasi váltja ki. Több evés, több tápanyag, hízás. De nem feltétlenül KELL így lennie. Egyébként ne dohányozz, nagyon nehéz leszokni.

Akkor tisztázzuk. A dohányzástól a rászokási idõszak elején fogyhatsz, de egy idõ után beáll a súlyod tõle. Persze ez nem törvényszerû, hízni is ugyanannyira lehet tõle. Az ok pedig az agyadban rejlik. Hülyén hangzik, de a leszokást segítõ orvos mondta, hogy kezdetben azért eszel kevesebbet, mert a tudat, hogy gyakran a szádhoz emelsz valamit az evésre emlékeztet. Ezért kevesebbet eszel, meg ugye, a szervezetednek hozzá kell szoknia, hogy a nikotin nagyobb mennyiségû tápanyagot tud elvonni a szervezetedtõl. Éppen ezekért együttesen lehet hízni leszokás után. A leszokás után a szervezeted a kellõ mennyiségû vitamint tudja feldolgozni, mert nem vonja már el a nikotin. (Elõtte többet kellett, ezért késõbb is egy ideig többet fog, ez okozhatja a hízást.) Valamint, ha már nem cigizel, akkor is megvan egyfajta szokás, hogy emelgetsz a szádhoz valamit, így sokaknál magát a cigarettát ilyenkor a nasi váltja ki. Több evés, több tápanyag, hízás. De nem feltétlenül KELL így lennie. Egyébként ne dohányozz, nagyon nehéz leszokni.
Altalaban amikor valaki abbahagyja a dohanyzast akkor elhizik, igy szerintem ebbol kovetkezik hogy fogyni lehet tole. Valamint sargak lesznek a fogaid tole es a tudodrol mar nem is beszelek! Ha lehet ne dohanyozz, undorito szokas!
A dohányzás gyorsítja az ember anyagcseréjét, ezáltal ha leszoksz róla nagyobb az esélye, h elhízol!De fogyasztó hatása nincs, csak a súlyodat tartja meg!
A cigizés egy póttevékenység, így nem nasizol, cigizel, viszont mikor abbahagyod nem tudsz mit kezdeni magaddal és enni kezdesz. Találni kell valami új függõséget, rágózni vagy valami.
Én már lassan 3, 5 éve cigizek. Nem mondhatom hogy hiztam, sem azt hogy fogytam tõle. De személyszerint éhesebb leszek egy szál cigi után, mint elötte. Sõt vannak akiknél bélproblémákat is elõidézhet. /cigi utáni wc-re járás....de akár a króm betegségrõl is beszélhetnék/ Szal nem csak drága büdös de 1000 szempontból is egézsségtelen. =/ nah megyek rágyujtok... :)

Lehet a dohányzástól csalánkiütésem?

igazából utoljára vagy másfél hete dohányoztam de minden nap kijön rajtam ez a kiütés. Attól lenne?

A dohányzástól tényleg le lehet fogyni?

F?leg "tapasztaltabb" és régebb óta dohányzóktól kérdezném hogy a cigarettázástól tapasztaltak e súlycsökkenést és ha igen, akkor milyen mértékben, mennyi id? után?

Legjobb válasz: Cigi mellett nincs étvágy, ez köztudott. De inkább válts életmódot+sportolj heti 1-3 alakommal.

Cigi mellett nincs étvágy, ez köztudott. De inkább válts életmódot+sportolj heti 1-3 alakommal.
Nem vagyok dohányos, de a dohányzó ismerõseimen nem fogytak tõle, hanem pont hogy leszokás után meghíztak - ugye egy pótcselekvés az evés a cigaretta helyett. De ha fogyni szeretnél, akkor egy kis önuralmat kapkodj magadra, ne pedig egy egészségkárosító dolgot tégy szokásoddá egy másiktól való megszabadulás érdekében.
Nem lehet tõle fogyni, csak azért mondják így mert a dohányzóknak ugye elmegy az étvágyuk a füst miatt és ezért kevesebbet esznek, nem kívnáják úgy az ételt, de ez is csak azokra vonatkozik akik már évek óta dohányoznak és napi 1 doboz megy el náluk minimum. Én csak napi 5-6 szálat szívok el maximum, tehát nálam ez nem jelentkezett. Ha pedig leteszi az illetõ azért hízik meg mert benne van az alapmozdulat és valamit a szájába kell vennie, és hát az többnyire kaja szokott lenni. Illetve akkor jobban érzi az ízeket iss és jobban kíván mindenfélét.
Én egy éve szívom ezt a szart..eddig 10 kilót fogytam..nem tudom, hogy attól-e, vagy a dolgozástól, vagy sport-tól, de lement az a 10 kiló, és eléggé hiányzik rólam, mert így túl vékony vagyok
Kalóriaszámolással 10 hét alatt fogyhatsz 10 kg-ot, egészségesen. ;)
Nem. Ez hülyeség. Én 12 éve dohányzom, és nem fogytam tõle. Amikor abbahagytam pár hónapra, akkor híztam. De attól nem fogsz fogyni, hogy rászoksz.
A kérdező hozzászólása: rendben köszi a válaszokat jah van fölöslegem igaz és nemkezdtem még el cigizni csak érdekelt h ha 1 éven belül minusz 10 kiló akkor megéri :D de igy hanyagolom, köszi!
Nem lehet.Szerintem ezt a dohányosok találták ki, hogy ne kelljen leszokniuk, mert így megvan az indok, hogy "azért nem, mert meghízom"
Gondolom ezt most azért kérdezed, mert van rajtad súly felesleg, amit e modon szeretnél leadni ha valóban igaz a feltételezés!!!! NE akarj így lefogyni...elképzelni sem tudod, milyen nehéz leszokni a dohányzásról!!! Mint egy drogosnak a drogról...szerinted ha könnyû volna leszokni, még mindig megvenném a napi 720-ft-ba kerülõ cigimet? NE AKARJ EZZEL A MÓDDAL LESZOKNI!!!! Ráadásul ha van is benne valami, pár kg minusz helyett, kapsz egy életreszóló függõséget, és pénztárca zabáló életmódot, radásul egészségtelen! 24/L
1 év alatt 5 kilót fogytam tõle :)

Nálatok milyen betegségek alakultak ki a dohányzástól?

Nekem az ereim szívták meg.De nem annyira.5 évig cigiztem.Amúgy meg nem kaptam levegőt.

Legjobb válasz: Én asztmás lettem tõle.Már nem dohányzom,de az asztmám megmaradt.

Én asztmás lettem tõle.Már nem dohányzom, de az asztmám megmaradt.
Nem dohányzom, családom: nagybácsi 45 szívinfarktus, eltemettük . Tesója 60 tüdõrák, eltemettük. Lánya 35 érszûkület. Amputációval riogatják...:(
Szívritmuszavar, magas vérnyomás, asztma. Az elsõ kettõre gyógyszert szedek, a harmadikra inhalálót használok. De még mindig cigizek :) )))) Csak már napi 20 helyett csak 4-5 szálat.
A kérdező hozzászólása: Nálam még érszûkület veszély is van.:(
Érszûkületem és asztmám lett. Tüdõkapacitásom szinte nulla. 5 éve tettem le, 8 évig szívtam. Keresztapám 50 évesen gégerákot kapott. Sugarazták, kemózták, kivették az egész gégéjét. Megmaradt, de már nem fog többé beszélni. Szívfacsaró, hogy nem tud kommunikálni az unokájával és még az orvosok szerint élhet 30 évet, de milyen az így?
Tanuljon meg jelelni, és ha az unoka még kicsi, akkor õ is át fogja venni. Ha már nagyobb lesz, akkor neki is külön meg kell tanítani. Nekünk az egyik rokonunk szintén így járt, és nehezen viselte. Inni kezdett.
Bocs, elfelejtettem, hogy a nagyapáról van szó. A gyerek akkor érti meg a jelnyelvet, ha elég gyakran találkozik jelelõkkel. Ha a hetenkéntinél ritkán találkoznak, akkor ajánlom a jelnyelvi játszóházat. Vagy lehet logopédián jelbeszédet tanulni, ami szemléletes, de nem lehet vele mindent elmutogatni. Bár az egyik nem zárja ki a másikat. Interneten is több jelgyûjtemény van.
Minden reggel rekedtes hang, nehézlégzés, gennyes, sárgás köpet... 2 éve vagyok "láncodhányos" (max 1 órát bírok ki cigi nélkül), de elõtte passziv dohányos voltam...

A dohányzástól tényleg törpe maradok?

és ha igen akkor hogy vannak ilyen 190cm körüli dohányosok?

Legjobb válasz: Mert ez nem igaz.

Mert ez nem igaz.
Én már 190 felett voltam, amikor elkezdtem dohányozni :) A kérdésedre válaszolva, annyiban igaz, hogy fiatalabb korban a dohányzás sokkal nagyobb károsodást tud okozni a még kifejletlen szervezetben, és okozhatja esetlegesen, hogy lassul a növekedés, de ez nem törvényszerû.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, mentek a pontok.
Érdekes a kérdés. Két ismerõsöm aki nagyon rég óta dohányzik, az egyik nagyon magas, a másik meg nagyon alacsony... Szerintem egyén függõ.
A kérdező hozzászólása: és az alacsonynak mekkorák a szülei?
Az tény, hogy nagyban befolyásolja a fejlõdést, de csak fiatal korban!Amig fejlõdésben van egy "gyerek" (relative gyerek!)

A dohányzástól tényleg hamarabb kinő az arc szőrzetünk?

Legjobb válasz: Egyébként meg gondolj bele... hány szakállas dohányzó lányt láttál?:D

Egyébként meg gondolj bele... hány szakállas dohányzó lányt láttál?:D
igen. meg a p.öcsöd is befelé fog nõni
Nem.
nem, ez csak egy kitalált baromság.

A dohányzástól tényleg lehet hízni?

Apukám váltig állítja, hogy ? a dohányzás miatt hízott meg, és miután lerakta, utána lefogyott. Anyukámnál ez pont fordítva volt. Most akkor hogy is van ez?

Legjobb válasz: Van akire így hat, van akire úgy. Én ha letenném, tuti elkezdenék zabálni és felszednék vagy 5 kilót.:D

Van akire így hat, van akire úgy. Én ha letenném, tuti elkezdenék zabálni és felszednék vagy 5 kilót.:D
Ilyenrõl még nem is hallottam.., apukám miután lerakta a cigit végleg utána hizott meg.., mig dohányzott normál súlya volt, bárcsak olyan lenne most is!!! Nem lehet inkább pajzsmirigy probléma áll a háttérben?Mert ha alulmüködik akkor is hizásnak indulnak az emverek!
Párom és több ismerõsöm is akkor hízott meg mikor abbahagyta a dohányzást.
dohányzástól nem lehet hizni. gyorsitja az anyagcserét, csökkenti az éhségérzetet stb szóval fogyni fogsz tõle. a dohányzásról való leszokás próbálkozások azaz pótcselekvések hizlalnak. ha alig van akarat erõd akkor cukrokkal meg édeségekkel és több kajálással fogod pótolni a szokásodat.
*emberek..
nem is annyira a pótcselekvés miatt hízol meg, hanem mert a dohányzás tompítja az érzéseket és ezért nem érzed annyira az éhséget(ezért mennek el a dohányzó férfiak késõbb a szexben).Amikor abbahagyod a dohányzást, akkor ezek az érzések felerõsödnek és ezért jobban érzed, hogy éhes vagy és így többet eszel.
Asszem akkor lehet hízni ha dohányzól és utána leteszed.
Én is felszedtem pár kilót, miközben cigiztem. Leszoktam és fogytam 4 kilót:) 24/L
24L akkor Te forditva vagy bekötve:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!