Találatok a következő kifejezésre: A dohányzás mértékben (6 db)

A dohányzás nagy mértékben csökkenti a teherbeesés esélyeit? Lehetséges, hogy valaki ezért nem esik teherbe?

Sajnos pár éve dohányzom,amir?l most mindenképp le akarok szokni!Van az oldalon egy kérdés arról,hogy aki akarja miért nem jön össze neki.Egy válaszoló azt tanácsolta mindeki forduljon kicsit befelé és keresse a választ,mert lehet,hogy csak egy apró hiba van a dologban.NAGYON jó tanács volt.Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: A dohányzás csökkenti a megtermékenyülés esélyét. Férfiaknál befolyásolja a spermiumok gyorsaságát,életképességét, nõknél kedvezõtlenül hat a peteérésre. A nikotin lerakódik a méhnyakon és a méh nyálkahártyáján, így akadályozza a megtermékenyülést és a megtermékenyült petesejt beágyazódását.

A dohányzás csökkenti a megtermékenyülés esélyét. Férfiaknál befolyásolja a spermiumok gyorsaságát, életképességét, nõknél kedvezõtlenül hat a peteérésre. A nikotin lerakódik a méhnyakon és a méh nyálkahártyáján, így akadályozza a megtermékenyülést és a megtermékenyült petesejt beágyazódását.
Szia! Én voltam az a válaszoló, aki az apró hibát írta, de nem fizikai hibára gondoltam. Ahhoz, hogy megtaláld, ne gondolkozz!!
13 hetes kismama vagyok.Nem szerettünk volna még babát, és dohányoztam is.Amikor kiderült, h babás vagyok azonnal abbahagytam a dohányzást.Amúgy fogamzásgátlót is szedtem.Doki szerint teljesen gészséges a kicsi, és megfelelõ mértékben fejlõdik.Ha nem bagózol terhesség alatt nincs gond.Leszokni meg úgy tudsz, h egy nap elhatározod és nem gyújtaz rá.Aki meg megkínál egy cigivel, elhajtod a francba.Erõsnek kell lenned!
Amennyiben sikerül teherbe esned mindenképp tedd le a cigit! Sajnos a családban volt olyan aki nem tette le, meg is lett az eredménye, 29 hétre szült, a lepénye meg már nagyrészt el is halt (ez indította meg valószínû a szülést). Szerencsére a baba él és egészséges. Én életemben nem dohányoztam, nem volt semmilyen más függõségem sem, tehát nem tudom mit jelenthet az, hogy leszokni, de a kisbaba nem ér meg annyit?
A teherbeesés esélyeit is csökkentheti, de a baba egészséges fejlõdésének az esélyeit is! Igazad van, mindenképpen szokjál le! Kitartást kívánok hozzá!
Szia. A dohányzás álltalában koraszüle´st, le´gzés elégtelenséget, kissújjal születést eredményez"het".Ezért tanácsos a doha´nyzást abbahagyni ma´r a terhes´se´g elött.Szerintem a teherbe esés eséjeit nem befolyásolja, ezt még nem hallottam. 29hetes kismama.
Szia ha nem vagy 40-50éves akkor hülyesség.Persze káros a dohányzás de annyi mérgezõ anyagok vannak a levegõben hogy ennyi erõvel ki sem lehetne menni.Anyum szült már 3gyereket mindegyikünkkel cigizett és semmi bajunk.Én nem cigizem de a környezetemben szinte mindenki szerintem ezt saját magad döntése hogy miért és leszoksz-e róla.

A dohányzás valóban nagy mértékben károsítja az egészséget?

Legjobb válasz: Igen, valóban. És nem csak tüdõrákot okoz, ahogy sokan hiszik.

Igen, valóban. És nem csak tüdõrákot okoz, ahogy sokan hiszik.
Nem, bameg gyógyit...
dehogy is, ez csak egy hülyeség amit a politikusok terjesztenek... a dohányzás nagyon is egészséges, javítja a fogzománcot, tisztítja a torkot, az érdes füst mint egy smirglipapír kitisztítja a tüdõt... sõt, még dezodort sem kell használnod, mert mindig friss kátrányos azbeszt illatot árasztasz...

Van olyan kismama aki nem tudta vagy tudja abbahagyni teljes mértékben a dohányzást? Milyen eredményetek lett a 32 hetes uh-n?

Legjobb válasz: Az ismerõsöm gyereke 1,5 éves korára asztmás lett de sztem már elõtte is az volt csak nem mondták el. Napi 3-4 szálat szívott saját bevallása szerint. Születéskor pedig már az apgar-ja is elég rossz lett.

Az ismerõsöm gyereke 1, 5 éves korára asztmás lett de sztem már elõtte is az volt csak nem mondták el. Napi 3-4 szálat szívott saját bevallása szerint. Születéskor pedig már az apgar-ja is elég rossz lett.
Az elõzõ két válaszolónak: ha jól látom, nem azt kérte a kérdezõ, hogy bárki lehurrogja. Ha csak ilyen hozzászólásra vagytok képesek, akkor inkább ne szóljatok hozzá.
Már nem emlékszem, de soha nem volt semmi gáz. Mondjuk nem szívtam sokat, kb heti 2-3 szálat. Túlhordtam 3 napot, és nemhogy nem vállt le a lepény, hanem tapadt is, mûteni kellett. 6 hónapos a bébi, teljesen ok vele minden, és csak anyatejes..
Az én véleményem az, hogy mit érdekel téged, hogy minden rendben van-e az uh-on. Úgy érzed megtettél érte mindent, hogy rendben menjenek a dolgok. Én is dohányoztam a terhesség elõtt, de egybõl és TELJES MÉRTÉKBEN le tudtam tenni, ahogy megtudtam, hogy baba lesz. HA cigiznék és bármi baj lenne, nem tudnék tükörbe nézni. MONDJUK ÉN MÁR A HELYEDBEN SEM!!!!!! Minek neked gyerek???? Elnézést a sajátos hangvételért! Számomnra ez felfoghatatlan és UNDORÍTÓ!!!!!!
Úgy látom aki nem azt írta, h. "hajrá cigizz csak nyugodtan semmi gáz", azt lepontozták. Pedig én a kérdésre válaszoltam tehát szerintem igenis hasznos volt a válaszom. Mindegy... Az ismerõsös asztmás gyerekes voltam.
Az a papírom már nincs meg, de minden rendben volt. Azóta már 1 éves a kisfiam, jól van, nem beteges, nagyon mozgékony. Ja, és túlhordtam 1 héttel, úgy kellett beindítani, hogy kibújjon végre:)
Én csak a barátnõmmel tudok "példálozni": 16 éves korától dohányzott (most 26), és amíg a pindur megérkezett napi fél doboz cigit szívott. A kisasszony idõre érkezett, ma már 8 hónapos és tökéletes. Eleven, imád enni, már jár és tényleg minden rendben van vele.
Ja, a terhesség alatt nem volt gond mindent rendben találtak. Elõzõ voltam.
szia, én még "csak" a 19.hétben járok, de én sem tudtam teljesen abba hagyni a dohányzást, utálom is magam érte, de eddig minden rendben van!Boldog babavárást Nektek!
Szerintem nem "lehurrogni" akarta az illeto egyik dohanyos kismamat sem.Es teljesen igaza van!!!En meg olyan baratokhoz se jarok akikrol tudom h cigiznek, miota babas vagyok, kerulom oket es ha megis talalkozunk miattam nem gyujtanak ra.
22 hetes vagyok, nem tudtam teljesen letenni a cigit, csak csökkenteni 3 dobozról 10-15 szálra. Nekem eddig minden rendben van a babával még nagyobb is a korához képest, remélem, hogy ezután is rendben lesz. Egészségesen táplálkozom, napi 1-2 doboz fagyasztott gyümit megeszek (nagyon kívánom), szedek terhes vitamint, és a cigin kívül szerencsére más káros szenvedélyem nincs, nem iszok, nem drogozok, eleget mozgok, pihenni is szoktam, igaz nem valami sokat, mert utálok feküdni. Most azon vagyok, hogy lecsökkentsem napi 7 szálra, aztán 5-re, aztán szép lassan le is szeretném tenni. Azt olvastam, hogy a cigi a terhesség utolsó 3 hónapjában a legkárosabb a babára nézve, mert akkor fejlõdik legjobban a baba. Nem tudom mennyi igaz belõle, de azzal szerintem azzal csak a javára lehetek ha le teszem a cigit. Panasz mentes baba várást és egészséges kisbabát kívánok neked is!
itt van még valaki aki dohányzott és meg is született azóta a babája? Nem volt elöregedve a méhlepényetek idõ elõtt?
Végülis dohányzásnak minõsül a heti 4-5 szál is, ugye? Én ennyire tudtam lecsükkenteni a napi 1 dobozt, mikor terhes lettem, heti 4-5 szálra. Nem volt elöregedve a méhlepényem, II-III volt a "státusza", kislányom 4 nappal a kiírt idõpont elõtt született meg, egészséges 2 éves nagylány azóta már. :-)
Szia! Én írtam tegnap, örülök hogy írtál. Sajnos hasonló cipõben járok mint te. Gratulálok a kislányodhoz! Te nem idegeskedtél, hogy minden rendben lesz-e? Nekem annyira lelkiismeret furdalásom van, hogy megõrülök, kb annyit szívok mint amit te is írtál, de volt 1 hónap amíg nem cigiztem, egyszerûen kezelhetetlenül idegbeteg voltam, folyamatosan vitatkoztam mindenkivel, és a gyomorsavam az egekbe szökött.
Szia. Én megpróbáltam teljesen felhagyni a cigivel, de Én is vadállattá váltam emiatt. Na ekkor azt mondta a dokim, hogy heti pár szál legyen inkább, mert az idegbetegséggel, az elvonási tünetekkel többet ártok a babának, mint a heti pár szál cigivel. Úgyhogy beosztottam azt a heti pár szálat, és érdekes módon, az idegbetegségem is elszállt, mert tudtam, hogy rá fogok gyújtani valamikor, ha olyanom van, úgyis. Ettõl annyira megnyugodtam, hogy tényleg keveset cigiztem, sokszor napokig sem. Nem volt lelkiismeret furdalásom, ennél sokkal rosszabb dolgokat mûvelnek nagyon sokan a terhességük alatt, és mivel kislányom tökéletesen fejlõdött, nem volt semmi keringési probléma, a méhlepényem is rendben volt, és minden más is, ezért nem aggódtam. :-)
vagy inkább a narancsevés? :)
Nem inkább a mozgásszegény életmód?! Egyébként a dohányzás mérföldekkel károsabb a kávézásnál. Nem mintha a kávé egészséges dolog lenne, de a dohányzás káros hatásait meg sem közelíti.
Hmmm jó kérdés. Szerintem a kávé inkább élénkíti, mozgatja a csí-t, a dohányzás/nikotin viszont ront a keringési rendszeren (vér). Én a dohányzásra szavazok.
A kérdező hozzászólása: Nyilván tisztában vagyok vele, hogy a mozgásszegény életmód is, plusz nem megfelelõ étkezés stb. Csak az érdekelt, hogy ez a kettõ közül melyik jobban. Köszi!
A sok cukros kávé jobban hozzájárul a narancsbõr kialakulásához, a ciginek ehhez semmi köze, az sok más (rosszabb) dologért felelõs.
Ahogy elmondták, toronymagasan a dohányzás. Már csak azért is, mert az esetek 99%-ában egy dohányos több cigarettát suív el egy nap, mint ahány kávét egy kávés megiszik, tehát még ha egyformán lennének károsak, akkor is a dohányzás okozna több kárt a mennyiség miatt.
A bagó.

Milyen mértékben károsítja a dohányzás egy 17 éves tüdejét?

Húgom 17 évesen napi 1 dobozzal is elszív már vagy 2 éve.Reggelente elég csúnyán köhög,0.2-0.6os cigiket szív.Ha már köhög, gondolom baj lehet a tüdejével.Mi lesz így vele, meddig bírja a szervezete?

Legjobb válasz: Rákerestem neked... A légutak és a bronchusok csillószõrei akadályozzák meg, hogy a környezetbõl jövõ porszemek a tüdõbe kerüljenek. Dohányosoknál ez a mechanizmus károsodik. A csillószõrök mozgásképtelenné válnak, késõbb elpusztulnak. A szennyezõ anyagok akadálytalanul rakódhatnak le a légutak nyálkahártyájára. Mivel ez ideális táptalaj a bak- tériumok számára, a gyulladás könnyen kialakulhat. A köhögéssel a szervezet a lerakódott szennyezõ anyagoktól próbál megszabadulni. Aki sokat dohányzik, ismeri a reggeli ingerszerû köhögést. Ha ez már hosszú ideje fennáll, krónikus bronchitishez vezethet.

Rákerestem neked... A légutak és a bronchusok csillószõrei akadályozzák meg, hogy a környezetbõl jövõ porszemek a tüdõbe kerüljenek. Dohányosoknál ez a mechanizmus károsodik. A csillószõrök mozgásképtelenné válnak, késõbb elpusztulnak. A szennyezõ anyagok akadálytalanul rakódhatnak le a légutak nyálkahártyájára. Mivel ez ideális táptalaj a bak- tériumok számára, a gyulladás könnyen kialakulhat. A köhögéssel a szervezet a lerakódott szennyezõ anyagoktól próbál megszabadulni. Aki sokat dohányzik, ismeri a reggeli ingerszerû köhögést. Ha ez már hosszú ideje fennáll, krónikus bronchitishez vezethet.
Ha köhög, gyújtson rá. Attól elmúlik és majd 20 év múlva kiderül, mennyire jutott.
Én találkoztam már 24 éves tüdõrákossal is. Az a baj, hogy nem fogják fel a dohányosok a kockázatokat, csak ha már késõ. Sürgõsen álljon le a húgod a cuccról!
tiszta marhasag a cigarettazas, semmire sem jo, csak a szervezetet rombolni. ha mar ilyen fiatal, es kohog, akkor mi lesz kesobb? nagyon fajdalmas a tudorak, de ha valakinek csak ennyi esze van, akkor megerdemli a szenvedest.
Miért is kellett lepontozni a válaszomat? Válaszolok korrektül a kérdésre, erre lepontozol. Kár volt egy betût is szánni rád, legközelebb oldd meg egyedül a problémádat.

Dohányzás milyen mértékben akadályozza a fogyókúrát? Hatással van rá egyáltalán?

Legjobb válasz: Én a fogyókúrám (ami nem fogyókúra, hanem életmódváltás) elején még dohányoztam. És nem éreztem különbséget. Az tény, viszont, hogy amikor abba hagytam a dohányzást az elsõ két napot végig kajáltam, de szó szerint, állandóan ettem valamit. De aztán tudatosan figyeltem, hogy ne egyek a cigi helyett. Az elsõ nap kellett csak figyelnem, és tudatosan elkerülni a hûtõt ha épp nem volt kaja idõ, de a következõ naptól már nem akartam pótcselekvésként enni.

Én a fogyókúrám (ami nem fogyókúra, hanem életmódváltás) elején még dohányoztam. És nem éreztem különbséget. Az tény, viszont, hogy amikor abba hagytam a dohányzást az elsõ két napot végig kajáltam, de szó szerint, állandóan ettem valamit. De aztán tudatosan figyeltem, hogy ne egyek a cigi helyett. Az elsõ nap kellett csak figyelnem, és tudatosan elkerülni a hûtõt ha épp nem volt kaja idõ, de a következõ naptól már nem akartam pótcselekvésként enni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!