Találatok a következő kifejezésre: A dohányzás fejlődési (5 db)

A dohányzás fiatalkorban hat a férfi nemi szerv fejlődésére? (Tehát például gátolja a növekedést? ) Értelmes válaszokat!

Legjobb válasz: Csak közvetve hat és nem a fejlõdésére, hanem a mûködésére. Mivel a dohányzás szûkíti a koszorúereket, igy a vér áramlása akadályoztatva van. A merevedés egyik eleme a péniszbe áramló vér. Hagyd abba, vagy ne kezd el a dohányzást!

Csak közvetve hat és nem a fejlõdésére, hanem a mûködésére. Mivel a dohányzás szûkíti a koszorúereket, igy a vér áramlása akadályoztatva van. A merevedés egyik eleme a péniszbe áramló vér. Hagyd abba, vagy ne kezd el a dohányzást!
helo! Igen gátolja!!! Sõt a sok cigitõl örök életedre inpotens leszel gondolkozz el h megéri -e
Szerintem akk mindenkinek kicsi lenne, mert szinte mindenki szívja a füstöt, de nem mindegy hogy milyen mennyiségben.
a péniszed méretét nem befolyásolja a bagózás, ellenben a hímivarsejtek életképességét és mennyiségét nagyon is és nem épp pozitívan...
A cigarettázás merõben értelmetlen dolog. Én ezt kamasz koromban úgy oldattam meg, hogy nem gyújtottam rá. :) A haverok/barátok is igen hamar megszokták, semmivel nem lettem kevesebb ember. HA csak azért akarsz cigizni mert mindenki cigizik, inkább még most hagyd abba évekkel késõbb nagyon fogod bánni hidd el. Sõt elõnye is volt, kitûntem vele mivel nagyon sokan cigiztek, és én meg csak azért sem. Viszont ittam:D De annak legalább van értelme, mert jól érzed magad tõle...persze az sem egészséges, de a kérdés most nem erre vonatkozott. Amúgy a méretre nem hat, de az azért általános, hogy a felnõtt korig (18-21 év kinél mennyi) fejlõdésben van a szervezetet, már ha ha hagyod. Minél több dologgal gátlod ezt, annál kevésbé fogsz fejlõdni. Inkább csak 0, vagy 1 káros szenvedélyt sajátíts el, és abban is igyekezz mértékletes lenni, bár ez a legnehezebb, mivel attól szenvedély, hogy nem tudsz. Mindenki elõtt ott állnak ezek a megmérettetések kamasz korban. A jó döntés az amit te akarsz, és nem az amit mások miatt teszel. Persze a jó döntés ettõl még lehet káros, viszont amikor késõbb majd dühös leszel, hogy rossz döntést hoztál, nem okolhatsz majd mást csak magadat. Viszont mikor erre rájössz jobb eséllyel rakhatod le az adott káros szenvedélyt. Hangsúlyozom, jobb ha rá se szoksz az én kamaszkori barátaim közül sokan máig nem tudják lerakni (29-32 évesek), és többen utálják érte magukat, de nem tudják megállni.

Az alkohol es a dohanyzas milyen uton akadalyozza meg a szervezet fejlodeset es novekedeset? Azt tudom hogy akadalyozza. Arra vagyok kivancsi foleg hogy az alkohol tulajdonkeppen mitol egeszsegtelen nagyobb mennyisegben?

Legjobb válasz: Azon gondolkozz el, hogy a dohanyban es az alkoholban milyen vitamint vagy asvanyt talalsz, ami segitene a szervezetnek a fejlodeset!

Azon gondolkozz el, hogy a dohanyban es az alkoholban milyen vitamint vagy asvanyt talalsz, ami segitene a szervezetnek a fejlodeset!
A kérdező hozzászólása: Semmifele vitamint, de valami kell legyen bennuk ami akadalyozza, mert peldalul a sok csokiba sincs vitamin, de attol meg nem csoksz meg tole.
úgy h leépít mind a kettõ.

A dohányzás korlátozza az izom fejlődését?

Legjobb válasz: Nem, építi. Mégis milyen választ vártál? Ugyanúgy, mint az alkohol és a drogok.

Nem, építi. Mégis milyen választ vártál? Ugyanúgy, mint az alkohol és a drogok.
nem. de aki sportol és mellé dohányzik, bújjon el. a tüdõkapacitást egyébként csökkenti, amitõl nem fogsz bírni annyit...
Szerintem nincs rá hatással. Tüdõkapacitást rontja, valamint kevésbé vagy tõle éhes, ami szintén nem jó!! Vízipipázz inkább én is azt teszem :)
Utolsó az én emberem! :D Vízipipa 4eva :D
Tüdõkapacitást is csökkenti, plusz az erekben kialakuló lerakódások rontják az adott terület tápanyagellátását.
az izomfejlõdésre közvetlenül nincs olyan nagy hatással, de a légzõszervekre annál inkább.ha romlik a tüdõ oxigénfelvevõ képessége akkor rosszabbul is fogsz tudni edzeni, tehát rosszabbul is fejlõdsz.a tápanyagok felszívódását is negatívan befolyásolja, és semlegesíti a vitaminokat.Nem beszélve a nikotinról, kátrányról, szén-monoxidról, ciángõzrõl, radioaktív poloniumról, arzénról, fenolról....csupa tápláló finomság a szervezetnek...és ez csak 7 kémiai anyag a 4000-bõl amit a kutatók összeszámoltak!
A futásnak mi a fene köze van az izomépítéshez-tömegeléshez? -.-" pláne, hogy csak tüdõkapacitásról írnak róla, mivel inkább az kell a futáshoz. OmG

A dohányzás okozhat-e fejlődési rendellenességet, ha az anya az első 12 hétben dohányzott vagy dohányzik?

Legjobb válasz: igen! a születési súlya biztos jóval kisebb lesz az elvárhatónál-ezzel sztem mindent elmondtam

igen! a születési súlya biztos jóval kisebb lesz az elvárhatónál-ezzel sztem mindent elmondtam
Mind a dohányzás, mind az alkohol nagyban befolyásolja a fejlõdését, mivel az elsõ 12 hét alatt fejlõdnek ki a magzat végtagjai, szervei. A magzathoz kerülõ vér oxigéntartalma csökken, így éhezve, kínlódva próbál életben maradni. A dohányos anyukák magzatai gyakrabban vetélõdnek el, sok a koraszülés.
Igen, leginkább akkor. A terhesség elsõ harmadában kell a leginkább vigyázni az ilyesmivel, mert ilyenkor alakulnak ki a baba szervei. De amúgy a dohányzás az egész terhesség alatt rosszat tesz neki, mert a tüdeje folyamatosan növekszik, ezt pedig a dohányzás nagyban károsítja. De a legelején a legjobban, ilyenkor a többi szervére (az agyára is) károsan hathat. Nem mondom, hogy száz százalék, de valószínû. Pl. lehet, hogy asztmás lesz, stb.
mondják ezeket a válaszokat akik nem dohányozznak.mellesleg igazak a válaszok de pl. én amikor terhes lettem jobban kivántam a cigit mint elötte és az orvosok is azt mondják napi 1-2 száltól nem lesz semmi baj de ha erõszakosan megvonod magattól sokkal rosszabb
Ezeket is azok mondják, akik nem dohányoznak, dohányoztak... A 7 hétig dohányoztam.Akkor egy kicsit kisebb volt, mint az õ korabeli embriók.Akkor vált nyilvánvalóvá, h nemvárt jövevény van a pocimba, és letettem a cigit.Azóta utolértük a többieket, sõõõt!Megvan minden alkatrészünk. Vizsont ismerek olyat is, aki nem iszik nem dohányzik, és nyitottgerinces kislánya született. Semmi sem jelent eleveelrendelést.A cigi nem feltétlenül okoz hiányosságot a kicsinek, a nemcigi, egészség stb, pedig nem feltétlenül eredményez egészséges babát!
Én is dohányoztam, mikor megtudtam terhes vagyok persze abbahagytam, de akkor már eltelt 5 hét, és nehéz volt lemondani a cigirõl 10 év után, 1-2 hétig még napi 1 slukkot kívántam, aztán lassan elmaradt, de drasztikusan nem ment letenni, tiszta stressz voltam. Letettem, már 2 éve, mert még mindig szoptatok és egészséges a babám, tejem is van, 4 kilóval született, nem volt koraszülött, se kicsi. Gyönyörû a mai napig. Igen veszélyes és árt a cigi, ha nem elengedhetetlen ne cigizzetek anyukák, kismamák. Nekem egy barátnõm nem bírta letenni, tiszta ideg volt és adoki javaslatára napi keveset, de cigizett, a bab érdekében kellett, többet ártott nélküle. Viszont 2 fia van és egyik sem tiszta, úgy értve, hogy az egyik asztmás, a másik diszlexiás. Lelki gondok vannak... Tehát? Ki tudja mi a jó.
Harmadik vagyok. Én is dohányoztam a terhességem elõtt, sõt, amióta nem szoptatok, sajnos ismét dohányzom, szóval nem csak azok mondják, akik nem dohányoznak. Én 6 hetesen tudtam meg, hogy terhes vagyok, de elõtte már kevesebbet cigiztem, mert akkor éppen volt egy olyanom, hogy le akartam szokni, csak aztán suttyomban cigiztem. Aztán amikor megtudtam hogy terhes vagyok akkor abbahagytam teljesen. Nekem szerencsém volt, mert az elsõ 3 hónapban nem is hiányzott. Utána viszont eléggé, de meg tudtam állni. Csak pont azért tudtam megállni, mert tisztában voltam vele, hogy miket okozhat és nem akartam ilyesminek kitenni a fiam. Viszont az, hogy az elsõ 6 hétben még cigiztem néha szerencsére nem okozott gondot, átlagos súllyal (3070 g) született a fiam.
Sokmindent irnak, és mondanak. A nõvéremnek 3 gyereke van. A kisfia CF-es, a lánya diszlexiás, a legkissebb pedig 8 hónapos kruppos, excémás. SOHA NEM DOHÁNYZOTT!!! Én terhességem alatt dohányoztam, és az 5 éves kislányom makk egészséges. Szerintem ezt a gének döntik el.:)

Edzek (gyúrok). A teljesitményt és a fejlödést hány százalékba, vagy mennyire fogja vissza a dohányzás?

5 éve dohányzok és nem biro le szokni róla most hogy elkezdtem edzeni csökentettem az adagot. Arra lennék kiváncsi menyire tart vissza a fejlödésben a cigi?? Ha lehet %-ban is irjátok le. Elöre köszönöm az értelmes válaszokat!!

Legjobb válasz: a nikotin bizonyítottan csökkenti a regenerációt, csökkenti a tüdõkapacitásod, szabadgyököket szabadít fel. magyarul állj le vele, ha nem tudsz akkor meg így jártál

a nikotin bizonyítottan csökkenti a regenerációt, csökkenti a tüdõkapacitásod, szabadgyököket szabadít fel. magyarul állj le vele, ha nem tudsz akkor meg így jártál
Egyénenként változó.Megnézed pl Markus Rühlt aki elég keményen dohányzik.Hát a 130kilós súlyából nem úgy tûnik mintha nagyon visszafogta volna.Én sem érzem azt hogy hátrányomra válna(bár ettõl függetlenül le akarok szokni) Inkább azért hátráltat mert elnyomja az éhségérzetet--->kevesebbet eszel--->lassabban fejlõdsz
Fogalmam sincs, én nem dohányzom, de mind a fehérjeszintézisnek, mind a kardiovaszkuláris állóképességednek árt.
A sportteljesítményrõl és a dohányzásról ld. ezt a cikket: http://lefutomamaratont.blogspot.se/2013/03/futas-es-dohanyz..
én inkább nemfoglalkozok vele, ugysem fogok leszokni valamenyire biztos akadályoz de attol meg fognak noni az izmok , ha meg anyira zavar vegyel NO fokozot - a cigi szukiti az ereket , a no fokozo tagitja

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!