Találatok a következő kifejezésre: A dohányzás az (156 db)

Most nem azért, de ha annyira káros a dohányzás, az indián, bennszülöttökhöz miért nem mennek kampányolni?

Ha annyira káros, meg egészségtelen, miért nem mennek el kampányolni a bennszülött indián, meg ilyen törzsekhez, a sámánhoz, meg a többi taghoz, hogy "Haver, tedd le a dohányt! Nem jó, hidd el, rákot kapsz, egészségtelen, nem éri meg!"

Legjobb válasz: Kicsodák?

Kicsodák?
Még is mi közük van az indiánokhoz?
Ezt most mi értelme volt kiírni...?
A fehér ember csinált a dohányzásból szenvedélybetegséget, az indiánoknál még egy kulturált szokás volt. Nem õk tanították meg a fehér embert arra, hogy egész nap dohányfüstöt forgasson a tüdejében... le se tüdõzték, ha már itt tartunk. Mondjuk kb. 100 évvel ezelõttig egyáltalán nem is volt elterjedt szokás letüdõzni.
Talán mert az indiánok rákkezelését nem az õ adójukból fizetik?
A kérdező hozzászólása: Azért, mert itt mindenhol, még nem dohányzóként is azt hallom, hogy jajj a cigi öl, tüdõrák, halál, ilyen-olyan betegség, ne gyújts rá, szokj le! Akkot ez vajon azokhoz is eljut, akik ugyan csak sokat szívnak, de nem európaiak?
Ja és az indiánokról nem tudom mi a helyzet, de könnyen lehet hogy õk mondjuk amúgy sem élnének 60 évig szóval nincs idõ a betegség kifejlõdéséhez
Nem pont maga a dohány káros hanem a levegõben levõ radón aminek más füst is erõsíti a hatását a gégében/tüdõben és rákot okoz mert radióaktív(vagy valami ilyesmi nem vagyok szakértõ de körvonalakban igaz amit írtam)maga a nikotin egyébként növeli a szellemi teljesítõképességet és persze függõséget is okoz, de önmagában nem káros.
A kérdező hozzászólása: Õk is emberek! Az õ tüdejük is veszélyben!!!
A kérdező hozzászólása: Akik Európában le akarnak szoktatni minden dohányzót.
A fehér emberek kiirtották az indiánok nagy részét. A dohánylevél bosszút áll.

Mi lenne akkor, ha lenne olyan párt aki beszüntetné a dohányzást az alkoholos italokat és bezáratná az összes szórakozóhelyeket?

Én ha miniszterelnök lennék, akkor ezt a 3 dolgot megtenném, hogy egy sokkal jobb ország legyen, nem lenne cigi kevesebben halnának meg t?le, nem lenne semmilyen alkoholos ital mert szerintem teljesen fölösleges idiótává teszi az embert, és bezáratnék minden egyes szórakozóhelyeket illegálissá tenném a m?ködtetésüket. Szerintem, ha megtenném ezeket akkor egy jobb lépés lenne egy szebb országért.

Legjobb válasz: Ekkora orbitális marhaságot rég hallottam. :D

Ekkora orbitális marhaságot rég hallottam. :D
Az ország szebbé tételét nem itt kéne kezdeni. A többit meg már leírták elõttem.
Csak vizet iszom, de úgy tudom, hogy a vörösbor -mértékkel- nagyon egészséges, szórakozó helyekre szükség van, hiszen ott jönnek össze az emberek barátaikkal, családtagjaikkal nagyobb ünnepeket megülni, vagy egyszerûen csak elbeszélgetni. Azt viszont nem értem, hogy miért nem tiltanád be a levegõszennyezést, hisz az is rákot okoz és az agyonvegyszerezett és mindenféle adalék- és szinezõanyaggal, mûanyaggal megtûzdelt élelmiszereket, azok is rákot okoznak. Azt hiszem ha lenne ilyen párt, akkor az nem sokáig lenne életképes.
Egy kemény hét után péntek este had igyak már meg egy finom pohár bort...
Ha ez bekövetkezhetne (Amerikában megcsinálták 70 évvel ezelõtt a szesztilalmat, nagyon nem jött be, itt akkor miért mûködne?), akkor sokkal több adót kéne fizetned, hiszen ezeken a termékeken van a legnagyobb jövedéki adó, azt valahogy pótolni kell, hosszabb ideig kéne nyugdíjat fizetni, mert tovább élnénk. Logika ugyan van benne amit mondasz, de túl sok olyan hozadéka van/lenne, amit Te nem gondoltál végig. Azaz nem lenne jó, mert megvalósítani se lehetne....
Jó min. elnöki tanácsadó lenne belõled kérdezõ, az átlag proli idiótára szabnád a törvényeket, akik nem tudnak mértéket tartani, és ennek következményeként azoktól meg megvonnád a szórakozást, akik normálisak.
Te se vagy 100-as kedves kérdezõ.
Bírom mikor a 12 éves kanapéharcosok akarják megváltani a világot :D
"nem lenne cigi kevesebben halnának meg tõle"-továbbra sincs bizonyítva, hogy bárki is belehalt volna a dohányzásba. persze ráfognak sokmindent, de halál okának ezt még soha senkinél nem tüntették fel.
19.! Ne az államtól várd már, hogy felnevelje a gyerekeinket!
Az enyémet biztosan nem õ neveli, de sokakat viszont az utca. Valamilyen kontroll kell a nagy eszeveszett "jólétben" és inkább nevelje az állam, ha sok szülõ csak megcsinálni tudja õket!
#19 "Jellemzõ, hogy azok háborognak, aki maguk is állatiasan, emberi mivoltukból kifordulva, hétvégenként a saját hányásukban fetrengve toporzékolnak valamelyik diszkó tövében. " Én úgymond "háborogtam". Elmondanám, hogy nálam absztinensebb módon viselkedõ embert nem igazán találsz. Szóval hivatalosan is egy sz*r amit itt összehordasz. Soha nem fogsz elõrejutni, ha nem rugaszkodsz el a saját gyöpös gondolkodásodtól. Agyõ! ;)
"Jellemzõ, hogy azok háborognak, aki maguk is állatiasan, emberi mivoltukból kifordulva, hétvégenként a saját hányásukban fetrengve toporzékolnak valamelyik diszkó tövében." Nálam is mellényúltál, drága!:-P A véleményünket leírni, pedig már csak szabad, nem?
Ja lehet hogy az emberek egészségesebben élnének de több negatív hatása is lenne mint pozitív pl évente több 100 milliárd forint adó esne ki a költségvetésbõl és a munkanélküliség is megnõne hisz rengeteg kocsma szórakozóhely ad munkát az embereknek és nem kellene dohánygyár sem így azt érnéd el hogy minimum 100.000 munkahely megszûnne arról nem is beszélve hogy a bûnözés megnõne több lenne az illegális szeszfõzde az illegális cigibehozatal és a drogfogyasztás is jelentõsen nõne mert ha nem lehetne rendes cigit kapni akkor muszáj volna mást szívni bár ezt megoldanák szóval remélem hogy nem kerül olyan ember aki így gondolkozik mint te!
Mi lenne? Egy államcsõd, polgárháborúval megfûszerezve. De szebbek, egészségesebbek és vidámabbaknak lennék és mindenki kedvesen mosolyogna vissza a Nagy Testvérre, és ez minden pénzt megér!
Ha ehhez hasonló dolgot tiltanának be, az ahhoz vezetne, hogy sokkal inkább megnõne irántuk a kereslet. Lásd az alkoholtilalmat az Egyesült Államokban a múlt század elején. Az USA akkor és ott minden lett, csak jobb és szebb nem.
Nagyon jó ötletnek tartom, mindenképpen kontrollt kell szabni az egyre inkább elállatiasodó, kötelességeiket elfelejtõ, züllött társadalomnak. A fiatalság manapság emberileg és morálisan egy katasztrófa, de az idõsebb generációk sem jobbak, az elbutulás, idiotizmus és aljasság egyre jobban kiütközik az emberekbõl. Jellemzõ, hogy azok háborognak, aki maguk is állatiasan, emberi mivoltukból kifordulva, hétvégenként a saját hányásukban fetrengve toporzékolnak valamelyik diszkó tövében. Az embereknek a tetemes mennyiségû és értékû cigi és az alkohol helyett több pénzük maradna az egészséges életmódra, vagy a gyerekikre is fordíthatnák.
"nem lenne cigi kevesebben halnának meg tõle" Minél kevesebben? Írj egyetlen nevet aki cigitõl halt meg!
14/15 Örülök, hogy belátod a hibádat, ha továbbra is szereted Nagy Testvért, lehet, hogy megúszod némi munkatáborral, ami nem rossz dolog, figyelembe véve, hogy pont azt fogod csinálni, amit egy ilyen világban bárki más is:D
Kérdezõ te annyira sötét vagy, hogy az már fáj.
Szerintem egyáltalán nem szükséges taglalni, hogy mi a jó és mi a rossz az általad felsorolt dolgokban, egyszerûen egy felvilágosult, logikusan, embertársait emberszámba vevõ egyén nem gondolkozik így a világról, nem érez ingert arra, hogy megtiltson nekik dolgokat, megvonjon tõlük bármi ilyesféle szórakozást. Ha valaki nem tudja kulturáltan ûzni ezeket (pl. ittas állapotban bánt valakit), akkor ne magát az ivást büntessük már, hanem a cselekvést (bántott valakit). Mégis ki vagy te, hogy a saját életstílusodhoz akarnád igazítani az egész országot? Hatalmas szerencse, hogy igen nagy a valószínûsége annak, hogy maradsz egy nethuszár, aki gyakorin osztja meg a jónéppel a facsarodott elképzeléseit, és nem leszel soha olyan politikus, hogy ténylegesen véghez vihesd ezeket. :D
12/13 Atyaég, most engem is felakasztanál, mivel ahogy olvastam soraid kénytelen voltak mosolyogni, sõt a végén már nevettem is. XD
jó ötlet én támogatom.
Végre! Tökéletesen egyet értek! További javaslataim: zárjuk be a mozikat, színházakat, mert az is csak rabolja az emberek idejét, ahelyett, hogy hasznos dologgal töltenék. Tiltsuk be a tévét és a számítógépet is, mert hülyíti az embereket, esetleg kizárólag hasznos célokra meghagyhatjuk (pl. idõjárás, útlezárások bejelentése). Teljesen fölösleges továbbá a sokféle étel a boltokban, csak egészségtelen, meg hízunk tõle:( Legyen egyféle étel mindenkinek mindig! A szex is lehetne tilos, az is sok embert tönkretesz, állami spermabankokat javaslok, és akkor a népesedéspolitika is meg van oldva! A könyveket is be lehetne tiltani, kivéve, amibõl azonnal aprópénzre váltható, hasznos ismereteket szerzünk. Ha valaki elmosolyodik, azt pedig akasszuk fel, mert fölöslegesen elhasznált egy csomó energiát erre a léha mozdulatra. Kérdezõ, szeretlek:D
XD te mekkora barom vagy! Az elõtem válaszolók mindent le írtak. Összeomlana a gazdaság. nagyon NAGYON sok pénz van ezekben. Tokaji szõlõ? Ismerõs? A szerencsejáték zrt. szerinted mennyit hozz az államnak? Kampec lenne nekünk az biztos. Ja és az emberi jogokat is súlyosan sértené. Az embernek joga van eldöntenie hogy mit tesz. Ráadásul az alkohol nem feltétlenül rossz. Kimutatták, hogy napi egy pohárka bor a felnõtteknek(!!) még jót is tesz. És ha valaki többet iszik ennél az se baj. Ha pl. minden hétvégén elmegy bulizni és akkor iszik valamennyit( nem issza le magát a sárga földig) az miért lenne gond? A szerencse játékok is lehetnek jók. A tippmixen ha ügyes vagy bõven nyereséges leszel. A bátyám is 2-3 éve hetente vesz egy szelvényt és szinte mindig nyer. Szóval hülye vagy! Amúgy hány éves vagy? 15/L
Fú, ez tényleg katasztrofális lenne a gazdaságra. Mi lenne itt?! Két bátyám mehetne munkanélkülire, mert vendéglátásban dolgoznak. Akkor a gyerekeik sem tudnának normális körülmények között felnõni, mert egy keresõ lenne 4 fõre. Szóval, ha nem csak az állam pénztárcáját nézzük, akkor is katasztrófa lenne. De nincs ezzel baj, ha egy gyerek kérdezte, annál inkább probléma, ha felnõtt. Mert, ha felnõtt és ennek adnak szavazati jogot, na az brutális.

Hogyan függ össze pontosan a dohányzás az érelmeszesedéssel?

Az érdekelne, hogy mi a hatásmechanizmusa. A beszívott kátrány, korom a tüd?ben lerakódik, gondolom, ez nem kerül be a vérkeringésbe, vagy az elég durva lenne. Akkor marad a nikotin, de ez pontosan mit csinál? Lerakódik az érfalon? A koleszterin lerakódásától szoktak óvni, nem a nikotinétól.

Legjobb válasz: szûkíti az ereket

szûkíti az ereket
Már te kis mitugrász hogy: "Akkor itt az ideje erre a kerdesre valaszt talalni bazzeg mert ezt meg az orvosok sem tudjak! " Az érelmeszesedés (ateroszklerózis) pontos oka máig ismeretlen, szemben a betegség kialakulásának kockázatát többszörösére növelõ kockázati tényezõkkel. nem érted meg ugye a kis borsónyi agyaddal......
A dohányos nagybátyámat 44 évesen temettük el (infarktus).Édesapja 87 évet ért meg. Õ nem dohányzott. A hatás nem ismerete a családot nem vígasztalta.
a nikotinnak érszûkítõ hatása van. (hõkamerákkal bizonyították-hogy miért szûkíti azt nem találtam meg) "Hosszú távon mész rakódhat le a szûk erekbe" -a szûk erek miatt nõ a vérnyomás Következtetés: a dohányzás nem okoz érelmeszesedést.!! Az érelmeszesedésben több tényezõ is szerepet játszhat: -magas vérnyomás -magas vérzsírszint (a zsír-fõként koleszterin- lerakódik az ereid falára és arra rakódik le a mész) -elhízás -cukorbetegség (csökkent inzulintermelés okozza) A dohányzás NEM okoz érelmeszesedést. (az egészet könyvbõl néztem)
ISMERED A GOOGLET???? Ha igen akkor mit pattogsz itt, arra van idod hogy ide bepotyogjeda kerdesedet, aztan lehurrogjad a valaszokat?! De a google-t nem tudod hasznalni?
A kérdező hozzászólása: 13-as: te úgy vagy hülye, ahogy vagy, ezért rád nem is érdemes több szót vesztegetni. 14-es: ez a baj, hogy amióta széles körben hozzáférhetõ az internet, minden félhülye zseninek hiszi magát és osztja az észt.
Úgy függ össze a dohányzás az érelmeszesedéssel hogy valamire rá kell fogni ezt is mert milyen szarul hangzik hogy a sok benzingõztõl, vegyi anyagtól nehézfémtõl, mérgezett víztõl, mûanyag ételtõl, vegyi csíkoktól, 410%kal nõ a kockázata dohányzással meg még hozzá jön 5% úgyhogy attól van és kész.Különben is a többi a fejlõdés, haladás a civilizáció része.Úgyhogy ha kérdezi az orvos hogy ön dohányzik, e akkor annyit válaszolok hogy csak benzi gõzt, vegyi csíkokat, alumíniumot, és nehézfémet szívok.
A kérdező hozzászólása: 17: Az elsõ értelmes válasz. Köszönöm!
58%-os: Aztán ugyan milyen könyvbõl?....
http://www.informed.hu/?tPath=/print/betegsegek/gyacs/applic.. "A koleszterin lerakódásától szoktak óvni, nem a nikotinétól. " Hogyha a koleszterin lerakódik az ereidben, és te NIKOTIN-t szívsz, akkor szeinted mi történik az ereiddel? Összeszüköl, igen, remek... Tehát így keletkezik az érelmeszesedés.... nem értem mi nem érthetö ebben.... Kérdezz akkor...mit nem értesz? :O
A kérdező hozzászólása: Te nem érted meg a kérdést.
A kérdező hozzászólása: Tehát toovábbra sincs fingja senkinek, hogy mi a válasz a kérdésre. Épp azért nem a Google-ban keresem, mert ott sincs rá válasz, mint ahogy az egyesek által ide másolt oldalakban sem. És azért is kérdeztem meg itt, mert nem gondoltam, hogy ide csak grafomán kisiskolások írnak, akik semmihez nem értenek. Végül is az lenne a célja az oldalnak, hogy szakemberek válaszoljanak, nem az, hogy kis hülyegyekek ugassanak be mindenkinek. Egyetlen, a témát érintõ választ találtam az összes válaszban: hogy az érfalban mérgek rakódnak le. Bár ez valószínáleg csak a válaszoló szubjektív megnyilvánulása volt. Milyen mérgek? És azoknak mi köze a nikotinhoz? És a "mérgek" hogyan meszesítik el az érfalat? Kálcium van bennük? Mert akkor inkább a kálciumtól kell óvakodni, nem a nikotintól. Ha pedig tényleg az a válasz, hogy az orvostudománynak jelenleg fogalma sincs, mi köze a dohányzásnak az infarktushoz, akkor meg milyen alapon sulykolják, hogy az okozza?
Akkor itt az ideje erre a kerdesre valaszt talalni bazzeg mert ezt meg az orvosok sem tudjak! Az érelmeszesedés (ateroszklerózis) pontos oka máig ismeretlen, szemben a betegség kialakulásának kockázatát többszörösére növelõ kockázati tényezõkkel. Az alattomosan zajló folyamata sokáig nem okoz fájdalmat, sem egyéb panaszt -ezért alattomos. Fontos tudni a kezdõdõ kialakulása sokkal korábban történik, mint az akár gondolatilag egyáltalán felmerülne. Valószínûsíthetõ fiatalkorban kezdõdõ képzõdmény, ami csak évtizedek multával okoz érezhetõ panaszt. Kialakulása, okai Az érelmeszesedés a verõerek falának megbetegedése. Egy lassú folyamat eredménye, melyben feltehetõen az életkor elõrehaladásával együtt járó "elhasználódás" is fontos szerepet játszik. Az érelmeszesedés kialakulása során - gyakran már kisgyermekkortól fogva - zsírtartalmú anyagok rakódnak le a verõerek falában. A folyamatot serkenti, ha az erek fala valamilyen oknál fogva megsérül. Neked ma meg a [email protected] is keseru...... Hai ideges vagy szedjel hangyat...tudod...
Vegyél elõ egy kórélettan könyvet és olvasd el.
Basszus, akkor menj el egy orvoshoz, és kérdezd meg. Ezen az oldalon mit vártál??? Vagy használd a google-t...
A kérdező hozzászólása: Jó lenne, ha egy olyan is válaszolna, aki ért is hozzá. Azt tudom, hogy szûkíti az ereket, de hogyan, milyen távon? Összébb húzza az érfalakat? Mert akkor az csak addig tart, amíg bent van a nikotin. Vagy valamilyen tartós szerkezeti változást okoz bennük, amitõl szûkebbek lesznek? Ha igen, akkor hogyan? Vagay valamilyen lerakódást okoz, és ezáltal szûkíti? Akkor mi rakódik le? Szóval nem olyan válaszok érdekelnek, hogy "Hogyan mûködik az autó? Úgy, hogy benzint teszünk bele"
A NIKOTIN-nak van egy érösszehúzó hatása, mint ahogy a koffeinnek értágító... Nem maga a dohányzás okozza a tüneteket, hanem anyagok amik benne vannak! A papir égés következménye----- kátrány..... Mind mind rákkeltõ!
"A dohányos nagybátyámat 44 évesen temettük el (infarktus).Édesapja 87 évet ért meg. Õ nem dohányzott. A hatás nem ismerete a családot nem vígasztalta." Rengeteg ember dohányzásmentesen fiatalon szívinfarktusban hal. Dédöregapám 87évi nem szívta, ette a dohányt, mégsem rákban halt.

Az iskolámba bevezettek egy olyat hogy aki bemegy wc-zni és mellette dohányosok vannak és ha bemegy tanár ellenőrizni a dohányzást az ártatlan srácot/lányt is megbüntetik ugyanúgy mint akik dohányoznak?

Kérdésem ez mennyire szabályos hogy ilyet csinálnak?

Legjobb válasz: Hát ha tényleg megbüntetik, akkor persze egyáltalán nem szabályos.

Hát ha tényleg megbüntetik, akkor persze egyáltalán nem szabályos.
Ha nem dohányzol, akkor ettõl nem kell félned! Szerintem ezzel csak azt akarják elérni, hogy a nem dohányosok is szóljanak rá a dohányosokra a saját érdekükben!
És hogy büntetik meg? Az iskolában nincs is büntetés! Mindenki azt csinál, amit nem szégyell.
Az intõvel kitörölhetik...Hamár úgyis ott vannak a Wc-n. Az intõ nem büntetés, csak az iskola szánalmas kisérlete, hogy hatékonynak látsszon. A kiplakátolással meg inkább éppen az ellenkezõjét érik el (amellett, hogy tilos tanulókat megalázni): pont a listán szereplõk lesznek a nagymenõk. Egyébként természetesen nem szabályos ártatlant "büntetni".
Ja, hogy nem a neveket plakátolják ki! Most esett le. De legalább adtam egy ötletet, még ha rossz is.
A kérdező hozzászólása: Nálunk kivan plakátolva a wc ajtóra! Aki bagózott azok kaptak büntetést eddig.Intõt.
A kérdező hozzászólása: nem a dohányosok vannak kiplakátolva hanem a "szabályok" hogy ettõl és ettõl a naptól kezdve a nemdohányzókat is büntetik ha dohányosok vannak a wcben
Egyszerûbb lenne felszerelni egy füstérzékelõt...

Hogyan károsítja a dohányzás az énekhangot?

Másfél éve dohányzok rendszeresen. Nem sokat... naponta kb. 5 szál cigi. Ez hogyan és mien mértékben károsítja a hangszálakat? Mert már régóta énekelek és szeretnék a jöv?ben is :/

Legjobb válasz: Krónikus irritáció miatt megvastagodhatnak és mélyül a hang.

Krónikus irritáció miatt megvastagodhatnak és mélyül a hang.
elõzõ vagyok még annyit, hogy azért 20 év dohányzás után sem biztos, hogy meghallatszik a hangodon inkább az alkoholtól lesz mély vastag hangod
AC/DC
off: elõttem lévõ válaszadó a kedves anyukád az idióta ;)
egyrészt valóban, a krónikus irritáció miatti megvastagodás, miatt, másrészt maga a füstben lévõ anyagok is lerakódnak a garatban, a hangszalagokon, harmadrészt a tüdõ folyamatos irritációja és a benne lerakódó rákkeltõ és irrigáló anyagok miatt állandósul a nyákképzõdés és ez a felköhögött nyák is folyamatosan rákerül a hangszalagokra együttesen: a hang mélyülését, rekedtséget, állandó hörgõ hangot okoz jó eséllyel, de lehet gégerákod is, amikor a teljes hangszalagjaidat eltávolítják, és marad a robothang... szóval csak így tovább (idióta 2. hozzászóló szintén)
karakteresebb hangod lesz tõle ;) úgyhogy dohányozz nyugodt szívvel én is azt teszem :D
A kérdező hozzászólása: igen, hallottam ilyet hogy karakteresebb lesz tõle valakinek a hangja.. de gondolom nem a szopránoknak.. mert én meg az vagyok :D úgyhogy lehet nemkéne.:S

Mien hatással, van a dohányzás az erekre? (lent konkrétabban)

konkrétan arra lennék kiváncsi, hogy elvileg szükiti az ereket (szobeszédből) gondolom akinek viszere van, annak akkor csökkenti a viszerét... jozan paraszt ésszel.. de szerintem nem ilyen egyszerü... a kérdés kifejezetten a visszérre irányulna...

Legjobb válasz: Rosszul gondolod. Úgy szûkíti az ereket, hogy az erek belsejében lerakódások keletkeznek. De ezek csak az artériákban fordulnak elõ! A visszértágulat meg nyilván a visszerekben, azaz a vénákban van. És mivel a cigi az érelmeszesedés mellett a trombózis kockázatát is jelentõsen fokozza, így a vénákban fa.sza kis rögösödés alakul ki.

Rosszul gondolod. Úgy szûkíti az ereket, hogy az erek belsejében lerakódások keletkeznek. De ezek csak az artériákban fordulnak elõ! A visszértágulat meg nyilván a visszerekben, azaz a vénákban van. És mivel a cigi az érelmeszesedés mellett a trombózis kockázatát is jelentõsen fokozza, így a vénákban fa.sza kis rögösödés alakul ki.
A szûk erekben lerakódások keletkeznek, amelyek elzárják a vér útját. Ezt hívják érszûkületnek, ami thrombozishoz vezethet.

Van olyan, hogy valaki hajlamosabb a dohányzásra az átlagnál?

Én ahogy elszívtam az első szálat,egyből láncdohányos lettem.Persze közben korlátoztam magam,úgyhogy napi 1 doboz ment el. Az számít,ha a családban mindenki dohányzik és így nőttem fel? Mi a franctól van az,hogy ha valami bajom volt eddig,mindig a cigire támaszkodtam?Mindenkinél így van? Mitől van az üresség érzet,amikor leteszi az ember a cigit? Pótol valamit?

Legjobb válasz: Az én szüleim is bagóznak,elég erõs dohányosak.Mi hárman vagyunk testvérek de csak én szoktam rá.Az ok: erre gondoltam hogy nagylány leszek tõle. Én is napi 1-2 dobozzal szívtam el.Ez azért lett már,mert függõvé váltam a nikotin iránt.Kaja után kötelezõen rágyújtottam.Ha beszélgetni ültünk össze akkor kötelezõen elõkerült a cigi.Ez már megszokás is volt.15 kemény dohányzó év után végleg letettem a cigit.Nem éreztem ürességet,sõt inkább akkor döbbentem rá,hogy mennyire büdös bagószagú lehettem,mert ahogy abbahagytam a bagózás mintha a szaglásom is visszajött volna.Egyszerûen megéreztem hogy ki cigizik és ki nem.. Én a cigi helyet gyümölcsöt eszem,és úszni megyek..Jobban és egészségesebbnek érzem magam.Ami a lényeg!Végre nem vagyok bagószagú(amíg cigiztem észre sem vettem,hogy az lennék)

Az én szüleim is bagóznak, elég erõs dohányosak.Mi hárman vagyunk testvérek de csak én szoktam rá.Az ok: erre gondoltam hogy nagylány leszek tõle. Én is napi 1-2 dobozzal szívtam el.Ez azért lett már, mert függõvé váltam a nikotin iránt.Kaja után kötelezõen rágyújtottam.Ha beszélgetni ültünk össze akkor kötelezõen elõkerült a cigi.Ez már megszokás is volt.15 kemény dohányzó év után végleg letettem a cigit.Nem éreztem ürességet, sõt inkább akkor döbbentem rá, hogy mennyire büdös bagószagú lehettem, mert ahogy abbahagytam a bagózás mintha a szaglásom is visszajött volna.Egyszerûen megéreztem hogy ki cigizik és ki nem.. Én a cigi helyet gyümölcsöt eszem, és úszni megyek..Jobban és egészségesebbnek érzem magam.Ami a lényeg!Végre nem vagyok bagószagú(amíg cigiztem észre sem vettem, hogy az lennék)
akkor végülis már nem dohányzol? Még az is lehet, hogy én küldtem el a könyvet, mert jópár ember kérte tõlem itt:) egyébként én is valamiért szerettem cigizni, el nem tudtam volna képzelni az életem nélküle :D Még ha ki is bírtam itthon nélküle, elég volt belegondolni, hogy na de mi lesz majd a egy buliban iszok is, és ottmár úgysem fogom tudni megállni, ezért mindegy ha most azonnal rágyújtok..:D még a szobámban is egyfolytában cigiztem, befeküdtem filmezni, hasamra a hamutál, és már ágyból cigiztem :D Így visszagondolva undorító :D
A kérdező hozzászólása: Nálunk is mindenki bagózik, szüleim 30 éve és nem tudják letenni.Én is rászoktam és elsõ slukkra beleszerettem a cigibe:) Gáz, mi?Amúgy én mindig csodálkozok, ha valaki azt írja, hogy leszokásnál jobb volt.Én szinte haldoklok tõle.
A kérdező hozzászólása: Mintha magamat hallanám:) Annyi különbséggel, hogy nálunk nem lehet a házban cigizni.Mostmár azt mondom, hogy hála Istennek:) Még jobban megnehezítené a dolgomat, ha lehetne.Amúgy nagyon szerettem cigizni, mindent szerettem benne, az egész szertartást úgy, ahogy van.Ezután valaki itt elküldte Allen Carr könyvét, az elé is úgy ültem le, hogy ha tud, gyõzzön meg és sikerült neki a lehetetlen:)
A kérdező hozzászólása: Letettem:) Nem tudom, ki küldhette, de hálás vagyok neki:) Amúgy a címe:Végre nem dohányzok. A leszokás amúgy egy rémálom, de most, hogy egy kicsit helyre jöttem és nem vagyok rosszul, látom az elõnyeit is annak, hogy leszoktam és azt is mondhatnám, hogy örülök neki:) De ez még nekem is hihetetlen, hogy örülök annak, hogy nem cigizek, mert nagy bagós voltam, akkor sem voltam hajlandó letenni, amikor mindenki ezzel piszkált:DAmúgy ha nálunk lehetett volna a házban cigizni, azt hiszem, az a napi 1 dobozom megugrott volna 2-re is:DBár azért próbáltam korlátozni magam:D
Igen, élnek olyan emberek, akik hajlamosabbak a dohányzásra ugyanúgy, mint akikbõl alkoholisták lesznek, mások nem. Nem számít, habár a rászokásra nagyobb az esély, ha a családban mindenki dohányzik. A cigaretta hatóanyaga közismerten a nikotin, ami növeli az agy dopamin szintjét, a függõség emiatt alakul ki. A cigizésrõl való leállásnál zuhan a dopaminszint, ami kihatással bír az idegrendszerre. A cigi, mivel az idegrendszert stimulálja, mûködésében egyféle nyugtató is.

Ha egy 68 éves asszony abbahagyja a dohányzást 50 év után akkor nagyobb az esély arra, hogy valami betegséget pl: rákot kaphat?

Legjobb válasz: a dohányzás nem gátolja a rák kialakulását, hanem elõsegíti tehát ha felhagy a dohányzással az nem jelenti azt, hogy rákos lesz, ellenkezõleg, kevesebb lesz rá az esély, bár az elmúlt 50 évet nem lehet nyomtalanul kitörölni, van esélye a rákra, de a dohányzás miatt és nem az abbahagyás miatt

a dohányzás nem gátolja a rák kialakulását, hanem elõsegíti tehát ha felhagy a dohányzással az nem jelenti azt, hogy rákos lesz, ellenkezõleg, kevesebb lesz rá az esély, bár az elmúlt 50 évet nem lehet nyomtalanul kitörölni, van esélye a rákra, de a dohányzás miatt és nem az abbahagyás miatt
20 perccel az utolsó cigaretta elszivása után visszaáll a pulzus és a testhõmérséklet a normális értékre, és azonos lesz a nemdohányzók értékével. már 8 órával az utolsó cigaretta elszivása után eltûnik a szénmonoxid a vérbõl és helyet ad az oxigénnek. már 1 dohányzásmentes nap csökkenti a szívinfarktus rizikóját. 2 nap után már javul a szaglás és az ízérzés. 4 nap után érezhetõen javul a légzés. 3 hónap után 30%-al emelkedik a tüdõ kapacitása. 2 év után a szívinfarktus rizikója a nemdohányzók értékeinek közelében jár. 10 év után a tüdõrák-veszély szinte azonos, mint a nemdohányzóknál. 15 év után a szív-keringési megbetegedés veszélye azonos a nemdohányzók értékével.
Az õ életében már tök mindegy, hogy folytatja-e vagy abbahagyja a dohányzást, mert 50 év alatt olyan szinten tönkrement a tüdõ, hogy már nincs az az idõtáv, amelyen a rák kockázata szignifikánsan csökkenni tudna. Ettõl függetlenül lehet, hogy semmiféle rákos megbetegedése sem lesz.

Azt mondják a dohányzás csak káros. Akkor az hogy valakinek nincs allergiája azóta mióta dohányzik mi?

Legjobb válasz: Az allergia megvan ugyan úgy. Ha nincs, az sem a dohányzás palettájára írható. A dohányzás fokozottan káros dolog. Az astma tüneteit pl ronthatja és javíthatja is egyaránt, de nem azért, mert jótékony, hanem azért, mert megbénítja a csillókat a légzõfelületen, ezáltal erõsen gátolva ezek "takarító-munkáját". De hosszútávon ez sem kifizetõdõ, a köhögés abbamaradhat, de a nyák viszont bepang, ami igen könnyen hörgõgörcshöz vezethet. A DOHÁNYZÁS KÁROS!!

Az allergia megvan ugyan úgy. Ha nincs, az sem a dohányzás palettájára írható. A dohányzás fokozottan káros dolog. Az astma tüneteit pl ronthatja és javíthatja is egyaránt, de nem azért, mert jótékony, hanem azért, mert megbénítja a csillókat a légzõfelületen, ezáltal erõsen gátolva ezek "takarító-munkáját". De hosszútávon ez sem kifizetõdõ, a köhögés abbamaradhat, de a nyák viszont bepang, ami igen könnyen hörgõgörcshöz vezethet. A DOHÁNYZÁS KÁROS!!
Eloszor is, a dohany maga, a dohanyzas nem karos. Az adalekok a cigarettakban karosak. Ha valaki 100% dohanyt sziv, akkor nincs mitol tartania, ugyanis a tiszta dohanynak csak elonyei vannak. Pl. segithet csokkenteni az allergia tuneteit. Ez az egyik. Bar az allergia sok mastol is fugg (etrend, eleg alvas plusz a dohany). Tehat ha a harom optimalisan helyen van, akkor az allergiak el is mulnak. Mit gondolsz miert van egyre tobb allergias? Es miert csak az elmult par evtizedben jelentek ezek a legnevetsegesebb allergiak meg? Sztem az etelipar atalakulasa miatt...a bizonyitek erre utal.

A dohányzás miatt valóban alacsonyabbak maradnak az emberek?

Legjobb válasz: ~25év dohányzás után 186 cm magas vagyok... Atya ég! Mekkora lennék, ha nem bagóznék?! :D Ettõl függetlenûl a dohányzás káros az egészségre!

~25év dohányzás után 186 cm magas vagyok... Atya ég! Mekkora lennék, ha nem bagóznék?! :D Ettõl függetlenûl a dohányzás káros az egészségre!
A kérdező hozzászólása: Úgy gondoltam, hogy azok maradnak kicsik akik már gyermekkoruk (10-12 éves koruk óta cigiznek) Te mióta szívod? :D
Igen ([link]
Talán 14 lehettem amikor elkezdtem és azóta is rendszeresen szívom (mára már napi 1 doboz) Elsõ voltam.
kicsi marad a tököd, de te 6 méteresre növelsz... De most komolyan, a tüdõrák nem elég ok rá, hogy ne kezd el 8 évesen szívni? :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!