Találatok a következő kifejezésre: A dohányzás a (604 db)

Látszik a dohányzás a méhlepényen szülés után?

Ha egy kismama elszív néhány szál cigit (3-5 szálat) naponta, az szülés után meglátszik a méhlepényen? Egyik barátnőmet próbálom meggyőzni, és nagyon kíváncsi vagyok.

Legjobb válasz: A dohányzásnak késõbb lesz meg az eredménye....úgy, mint a cigizõ sem az elsõ szálakba hal bele :) ismerõsöm 26 hétre született. Édesanyja tojt a nem dohányzásra.

Igaza van az utolsó válaszolónak.Akik csak azt tudják mondogatni, hogy a nem dohányos is meghalhat tüdõrákba, meg nem dohányos is szült egészséges gyereket azoknak csak annyit, hogy ha ezt ilyen felelõtlenül veszitek, akkor hajrá, nyugtassátok magatokat ezzel.Attól az esély még sokkal nagyobb a kis súlyú babaára meg a beteg gyerekre és a méhlepény elöregedésére.35hkm
Az, hogy vannak olyan esetek, amikor a dohányzás nem vezetett halálhoz, tartós egészségkárosodáshoz, akármi, abból légyszi ne vonjuk már le azt a következtetést, hogy úgy általában a dohányzás nem ront az egészségi állapoton. Ha valaki errõl nem vesz tudomást, az õ dolga, az õ egészsége. Én is úgy tudom, hogy dohányosoknál elõbb öregedhet el a méhlepény, ezért is születhetnek korábban és kisebb súllyal a dohányosok babái, mondom, nem mindegyik, hanem a nem dohányzók babáihoz képest sok. Arról nem is beszélve, hogy a méhlepény a káros anyagokat nem tudja kiszûrni, jut belõle bõven a babának, lehet belõle idegrendszeri károsodás, szívbetegség, stb. Sztem sajnos esélytelen meggyõzni a barátnõdet, ha eddig nem sikerült. Kívánom, hogy erõsítse majd a kivételek táborát.
Igen, látszik. Szülés elõtt is, utána is. Én nem dohányzom, így nem nagyon ítélkezhetek, mert nem tudom, milyen függõnek lenni. De sok ismerõsöm van, akik leszoktak cigirõl, drogról, alkoholról. Aki nem képes rá, hogy letegye valamelyik függõségét a gyermekéért, az borzasztó! Hogy néz majd tükörbe, ha beteg babája születik? Az életemet adnám a gyerekeimért, ehhez képest egy szokást elhagyni összehasonlíthatatlan. Nem élete végéig kell, 8 hónap+szoptatás ideje. Utána mérgezheti magát nyugodtan. Az meg, aki azt írja, hogy dohányzás nélkül is meghalhat az ember tüdõrákban, na igen. Bármikor a fejemre eshet egy tégla, de azért még nem megyek bukósisak nélkül állni egy építkezés alá.
A dohányzásnak késõbb lesz meg az eredménye....úgy, mint a cigizõ sem az elsõ szálakba hal bele :) ismerõsöm 26 hétre született. Édesanyja tojt a nem dohányzásra.
Egy érdekesség: Anyukám amikor a nõvéremmel és velem volt terhes akkor dohányzott. Én szenvedtem a gyermekkori asztmától (kb. 12-13 éves koromig), befulladtam egy kis futkosástól. A nõvéremet a szívével kellett orvoshoz hordani és végül mindketten dohányozni kezdtünk 16 éves korunk körül. A húgunkkal nem dohányzott neki ilyen gondjai nincsenek és SOHA nem is dohányzott. Ez ugye csak évek múltán derült ki. Nõvérem kihordott két gyermeket úgy hogy dohányzott. Mind a kettõ 3800 g körüli egészséges kisfiú lett. Én azonnal letettem a cigarettát amikor eldöntöttük, hogy babát szeretnénk. Nálunk van a kórházba egy nagyon találó plakát Neked van választásod, neki nincs. - szöveggel:( 29 hkm
Nemcsak hogy szülés után, de már a méhben is meg fog látszani az eredménye. Sokkal elõbb fog öregedni a méhlepény, ami akár koraszülést is eredményezhet. A doki is látni fogja vizsgálat során a lepény állapotán, hogy valószínûleg dohányzik, amire rá is fog kérdezni. De ha ki is hordja teljes ideig a babát, akkor is általában igen kis súllyal születnek az ilyen babák.
Annak is koran elöregedhet aki eletdben egy szalat nem szivott.Ugy mintbg az is meghal tüdõrakban aki soha nem bagózott.
Amíg nem volt ez a dohányzás ellenes kampány, nagyon sokan cigarettáztak a terhesség alatt és a szülés után is. A gyerekeknek nem lett semmi baja. Sõt, ma is ismerek ilyen anyukákat. A gyerekek már 10-12 évesek, és egészségesek. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a dohányzás egészséges. De nem is árt annyit, mint ahogyan mondják. Egy nem dohányzó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat!
Én a saját szememmel néztem végig a méhlepényt és semmi nem látszott rajt. Ugyanolyan volt mint a nagyobbik lányommal akivel nem dohányoztam.
Anno reszt vettünk a ferjemmel egy szülesfelkeszitön(nem Mo.-on).A szüleszno azt mondta, hogy meglatszik a meszesedes a placentan amit a dohanyzas okoz(elmondas szerint a vizköhöz hasonlo).Az en fiam 37 hetre született volt meszesedes a lepenyen(meg is mutattak)....eletemben sosem szivtam el 1 szal cigit sem.
Nem hiszem, hogy azzal meg lehetne gyõzni, hogy látszódni fog a méhlepényen vagy sem. Inkább a babára gyakorolt lehetséges káros hatásokkal kellene meggyõzni. Amúgy hozzátenném, hogy anyukám dohányzott velem, túlhordott és normális méretekkel születtem. Szerencsére egészséges vagyok a mai napig és nem dohányzom! Amikor a hugommal terhes lett, akkor már ugye régebb óta dohányzott. Neki sincs semmi baja, bár õ elõbb született, de nem volt koraszülött. Amúgy természetesen ellene vagyok a dohányzásnak mint terhesen, mint egyébként!

Milyen hatással lehet a dohányzás a sportteljesítményre, ha huzamosabb ideje dohányzik az ember, mondjuk egy éve, emellett pedig napi rendszerességgel fut (7-8 km/nap), és még nem vett észre változást?

Egy ismerősöm 29 éves, maratonfutó és dohányzik, országos versenyekre jár, stb. Érdekel ez a téma, ha tudtok személyes tapasztalatokat, tudományos dolgokat ehhez kapcsolódóan, kérlek, írjátok le.

Legjobb válasz: Amit semmiképp se tud kiküszöbölni, az a vérében lekötõdõ szénmonoxid:ami kb 5 % ban marad az oxigén helyén a hemoglobinjában tartós dohányzás mellett. Mivel a futást és dohányzást párhuzamosan csinálja, ez az 5% nem jut el a tudatáig, de hasonlóan edzett, hasonló adottságú, nem dohányzóhoz képest csak 95% a teljesítménye, ami nyilván még így is nagyon jó, de milyen lehetne!? 100% osan kihasználható véroxigénnel?

Amit semmiképp se tud kiküszöbölni, az a vérében lekötõdõ szénmonoxid:ami kb 5 % ban marad az oxigén helyén a hemoglobinjában tartós dohányzás mellett. Mivel a futást és dohányzást párhuzamosan csinálja, ez az 5% nem jut el a tudatáig, de hasonlóan edzett, hasonló adottságú, nem dohányzóhoz képest csak 95% a teljesítménye, ami nyilván még így is nagyon jó, de milyen lehetne!? 100% osan kihasználható véroxigénnel?

Tényleg tilos a dohányzás a Keleti pályaudvar egész területén?

Ha igen, akkor hol van dohányzásra kijelölt hely? Onnan utazok, és szeretnék elszívni egy-két szál cigit az indulás előtt.

Legjobb válasz: Nem csak a Keletiben, hanem minden pályaudvaron tilos a dohányzás. Ha cigizni akarsz, úgy idõzíts, hogy még mielõtt bemész, szívd el. Bár ez sem a legszerencsésebb, mert fel kell készülnöd, hogy mire elszívsz egy szálat, öt doboznyit tarhálnak el tõled :( A legokosabb, ha még otthon dohányzol, indulás elõtt.

Nem csak a Keletiben, hanem minden pályaudvaron tilos a dohányzás. Ha cigizni akarsz, úgy idõzíts, hogy még mielõtt bemész, szívd el. Bár ez sem a legszerencsésebb, mert fel kell készülnöd, hogy mire elszívsz egy szálat, öt doboznyit tarhálnak el tõled :( A legokosabb, ha még otthon dohányzol, indulás elõtt.
Nem sak a keleti, hanem az összes személyszállító vonaton, és az összes utasok számára megnyitott állomási terület az országban nemdohányzó. Ha dohányozni szeretnél még az állomás elõtt a téren tedd meg, csak a járdán és ne a buszmegállóban.
hülye EU-s szabály... kint cigizz az épület elõtt
Nem feltétlenül az EU hibája, sokkal inkább pártunk és kormányunk zéró toleranciás hozzáállása. Ausztriában és Németországban pl. kijelölt helyen szabad dohányozni az állomásokon (és ezt jelölik is felfestéssel, piktogrammal). Egyébként Szlovákiában is teljes tiltás van (egyszer majdnem megbüntettek emiatt, de aztán jószívû volt a vasúti rendõr és elengedett).
Bocs, de ehhez az EU-nak az ég világon semmi köze nincs. Ezt a törvényt a magyar kormány hozta meg, méghozzá nem nemzetközi jogi kötelezettségbõl fakadóan, hanem saját kezdeményezésre. A törvény értelmében valamennyi közösségi közlekedési eszköz megállóhelyén és állomásán tilos a dohányzás az utasforgalom elõtt megnyitott területeken, továbbá az összes közösségi közlekedési eszközön. A magam részérõl ki lennék békülve azzal is, ha nem lenne totális a tiltás (elsõsorban azért, mert kevesebb lenne a tiltást leszaró renitens). A Keletiben a pályaudvar körül az utcán lehet dohányozni, kivéve a buszmegállót (amelynek határai, egy, a törvénynél is szigorúbb fõvárosi rendelet értelmében egészen az épület faláig és nem csak a járda szélétõl számított 5 méterig terjednek).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Nem lenne jobb ha betíltanák a dohányzást a kocsmákban?

Aki annyira cigizni akar, az kimehetne az ajtó elé. Én pld. már nagyon unom, hogy akárhová megyek, mindig büdös cigiszagú lesz a ruhám, a füstöt a képedbe fújják, ráadásul a szemedet is kimarja. Olyan kocsmát meg nagyítóval kell keresni, ahol tilos a dohányzás.

Legjobb válasz: Aki kocsmába jár, az nem hiányoljon virágbolt illatot...

Aki kocsmába jár, az nem hiányoljon virágbolt illatot...
kb
Ne hülyéskedj már, akkor mitõl lenne meg a kocsma-hangulat? Én nem járok túl gyakran kocsmába, de annak pont az lenne a lényege, hogy emberek összeülnek beszélgetni, inni, cigizni. Akinek ez nem tetszik, menjen kávézóba, abból több a dohánymentes, lehet ott is beszélgetni, van ahol még alkoholt is adnak, és büdös sem lesz az ember.
Mondjuk lehetne több olyan hely, ahol van dohányzó és nem dohányzó rész, de szerintem rossz lenne ha teljesen betiltanák. Csak magamból indulva ki, mivel dohányzok, monjuk egy hideg téli estén bent ülünk a barátaimmal és alkoholhoz nagyon jól esik a cigi, és ha kinyitják az ajtót attól is ráz a hideg, nem, hogy kimenjek. Fõleg ha még szakad is az esõ...
Nem lenne jobb. A kocsmában sok ember van, az nem csak arról szól h neked jó legyen :P Hanem a dohányzóknak is. Ha olyan bulit akarsz ami neked jó csinálj házibulit ott olyan szabályokat vezetsz be amit te akarsz!
nem. én elhiszem hogy te büdösnek érzed, de a hattyú halálát nem kell eljátszani... régen a villamoson is cigiztek. mellesleg mindenhonnan kitiltani a dohányosokat azért nem lehet...van sok olyan ehly ahol külön bontják dohányzó és nem dohányzó részre, vannak helyek ahol nem lehet dohányozni...stb. válogass.
Aki kocsmába megy az fel van rá készülve, nem? én ezért nem járok oda :D Még étteremnél valamennyire normálisnak találom ezt a kezdeményezést, bár ott is van dohányzó és nem dohányzó rész, a te döntésed. Én inkább azt a cigist büntetném, aki eldobálja a csikket amerre csak jár, ott hullik ki a szájából, ahol éri. Arra például nem gondol senki, pedig mennyivel undorítóbb, nem? Mindet közmunkára ítélném, mert ha 5 m-rel arrébb van a szemetes, nem rohad le a lába ha kidobja oda a csikket. A rágósokkal meg felnyalatnám a kiköpött rágóikat ;)

A dohányzás a peteérést kárositja, vagy a beágyazódást is?

Egyik ismerõsöm teherbe szeretne esni és dohányzik. Ovulációja van, de többször elõfordult már, hogy megjött neki. szerintetek ez a dohányzás miatt lehet?

Legjobb válasz: Nem befolyásolja. Ezt csak el akarják hitetni vele. Nagyon sok dohányzó nõ is teherbe esik. Sõt, régen még többen dohányoztak, mégis lett több gyerekük is. Azért nem árt, ha leszokik róla.

Nem befolyásolja. Ezt csak el akarják hitetni vele. Nagyon sok dohányzó nõ is teherbe esik. Sõt, régen még többen dohányoztak, mégis lett több gyerekük is. Azért nem árt, ha leszokik róla.
Kedves elsõ! Érdekelne hiteles forrás, ami alátámasztja, amit írtál. Mert én bizony csak ezeket találtam: [link] A dohányzás minden, csak nem semleges tényezõ.
én cigiztem (napi fél doboz) ... ja és borozgattam is, fogamzásgátló krémet (pharmatex) használtam, az életem stresszes volt a munkahelyem miatt, alig mozogtam, nem ettem rendesen, abban az évben 10 kilót fogytam, és a folyamatos felfázásos idõszak utáni ritka együttlét mellett lett a gyerek :) (ritka: kéthetente 1x) 34 évesen. ha a gyerek jönni akar, jön :) azért persze az a legideálisabb, ha már a készülõdés idõszakában elhagyja apa anya a cigit. azért, mert egészségesebb ez mindenkinek. de amúgy könnyebb letenni, ha már megfogant, mert akkor az ember már tényleg érzi a súlyát a dolognak (én is a pozitív teszt után letettem, ennek lassan már két éve)
Én is dohányoztam, napi 2!! dobozzal szívtam, volt, hogy még azt is meghaladta. Persze, amikor megtudtam, hogy babát várok, nem szívtam többet. Nehéz volt, de kibírtam, jól meg is híztam a terhesség idejére. Ha ilyesféle gondjai vannak az ismerõsödnek, próbálja meg elhagyni már most a cigit és hátha akkor elõbb sikerül nekik. Bár, az én véleményem szerint a nehéz teherbe esést nem kizárólag a cigi okozza.
Én is dohányoztam, betegek is voltunk mindketten a férjemmel, mikor a fiunk fogant. Ha egy baba jönni akar és nincs egészségügyi probléma, akkor jönni is fog, a dohányzás nem fogja megakadályozni. A barátnõdnek inkább egészségügyi problémái lehetnek, azokat kellene kideríteni.
Én sem hiszem, hogy befolyásolja a peteérést/beágyazódást. Viszont tapasztalatból mondom, könnyebb volt elõre leszokni, mint már babásan.
Attól, hogy ovulációja szokott lenni, nem biztos, hogy sikerült a megtermékenyítés - ha lesz egy pozitív tesztje és sajnos mégis megjön, akkor lehet csak biztosan állítani, hogy elvetélt. Ha tényleg és pláne többször elvetélt, akkor viszont érdemes kivizsgáltatnia magát, mert sokféle ok álhat a háttérben (pl. hormonális, genetikai). A cigaretta egyébként érösszehúzó hatású, ezért lehetnek szerintem esetleg negatív hatásai a méhnyálkahártyára is, de inkább késõbb a babára, méhlepényre káros. [link]

Ha abbahagyom a dohányzást a tüdőm tisztul?

Legjobb válasz: Szervezeted tisztulása az utolso cigi után már pár órával megkezdõdik. De a teljes tisztulás évekig tart.

Szervezeted tisztulása az utolso cigi után már pár órával megkezdõdik. De a teljes tisztulás évekig tart.
Fõleg ha futni is elkezdesz.
egy szart!!! De nem hagyod abba abból komoly károsodás lehet!
Igen, tisztul, de nagyon lassan.

Segíííítséég! Fontos! A dohányzás ( a kezdetekkor) okozhat ilyesmit?

Nekem egy olyan furcsa kérdésem lenne,hogy a cigaretta marhatja ki annyira a torkomat,hogy az hetekig fájjon? f?leg ha nyelek!Lehet,hogy nem ez az oka,de másra nem nagyon tudok gondolni mert nem vagyok beteg csak a torkom fáj,de már nagyon idegesít?!! El?re is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: egy cigitõl nem hiszem hogy hetekig kéne fájjon a torkod. ha nem vagy láncdohányos, de egy partin dobozzal elszívsz, az mondjuk tarthat egy hétig is :)

egy cigitõl nem hiszem hogy hetekig kéne fájjon a torkod. ha nem vagy láncdohányos, de egy partin dobozzal elszívsz, az mondjuk tarthat egy hétig is :)
Ha tudnád mennyi mindent okoz a dohányzás :) Látom nem félted az életedet.
Mentolos cigit szivsz?akkor talán de szerintem nem valószinû
A kérdező hozzászólása: igazából nem vagyok rászokva csak mostanában ha nagyobb volt a társaság elszívtam egy szálat, de azóta fáj:S , de nem is tervezem, hogy rászokok mert azért féltem magam:S:)
inkább torokgyulladás lehet, más tünete tudtommal, nincs, úgyhogy irány a doki.

Megtiltanátok -e a dohányzást a szórakozó helyeken, bulikban? Vagy úgy jó, ahogy most van?

Kíváncsi vagyok jó sok ember véleményére, f?leg azokéra, akik rendszeresen ilyen helyekre járnak kikapcsolódni.

Legjobb válasz: Én dohányos vagyok..szintén nem gyújtok rá olyan helyen,ahol sokan vannak, vagy olyan van,akit zavar. És bármily meglepõ, én is betiltatnám a benti füstölgést :) Tudom,hogy nagyon zavaró annak, aki nem szívja. Én meg ki tudok menni arra az 5-10 percre, míg elszívok egy szálat.

Én dohányos vagyok..szintén nem gyújtok rá olyan helyen, ahol sokan vannak, vagy olyan van, akit zavar. És bármily meglepõ, én is betiltatnám a benti füstölgést :) Tudom, hogy nagyon zavaró annak, aki nem szívja. Én meg ki tudok menni arra az 5-10 percre, míg elszívok egy szálat.
Én dohányzom, de ettõl függetlenül megtiltanám a dohányzást a szórakozóhelyeken. Arra az öt percre szerintem mindenki ki tudna menni a levegõre! Nem szeretem mikor bemegyek valahova és úgy csípi a szememet a füst, hogy nem látok tõle. Azt pedig kifejezetten modortalanságnak tartom, ha valaki cigivel a kezében táncol és közben nekem kell arra figyelnem hogy meg ne égessen!
Hat igen. De a cigisek szerint sokan nem tolleraljak es tartjak tiszteletben a rossz szokasukat.
mint a huzat úgy megtiltanám!
igen megtiltanam vagy csak kulon helysegben engednem ami szelloztetheto! en is dohanyzom megsem ulok dohanyzo kocsiba a vonaton sem de ha ra akarok gyujtani annyi idore atmegyek! nem a teljes megtiltas a megoldas szerintem de a lehetoseg kell mindenkinek a nemdohanyzoknak es a dohanyzoknak is... annyit tegyunk meg hozza hogy a dohanyzo is ember....
Egyértelmûen igen. Vannak olyanok ugyanis, akik nem cigiznek, és nem szeretnék a füstöt sem szívni, csak szórakozni.
Az az alapvetõ gond ezzel a témával hogy ugye a dohányosok többnyire arra a jogukra hivatkoznak, hogy õk döntik el h mivel teszik tönkre magukat ha õk dohányozni akarnak akkor mások tolerálják ezt. Viszont ezzel az a gond, hogy én nekem mint nemdohányosnak szintén jogom van (vagyis kellene hogy legyen) arra, hogy egészséges maradjak, márpedig nyilvánvaló hogy a cigifüst káros. Tehát amíg egy szabadság teljesül, addig egy másik kerül eltiprásra. A megoldást az jelentené (szerintem) hogy belegondol mindneki hogy melyik a fontosabb. Az hogy egészségesek maradjunk, vagy az hogy a dohányosoknak a személyes szokásaikról ne kelljen lemondani. Szerintem egyértelmûen elõbbi
Egy kocsmában pl. csinálnék egy dohányzó, és egy nem dohányzó részt is. Szerintem ez így "igazságos".
En Londonban elek, ahol mar betiltottak es fantasztikusnak talalom, h mikor buli utan hazamegyek nem buzlok, mint egy hamutarto!( Egyebkent nem dohanyzom ). Ezert utalok otthon elmenni vhova, mert szinte fustmergezest kapok. Mikor legutoljara voltam otthon egy klubban, annyira szokatlan volt a suru fust, h ugy konnyeztem, mintha sirtam volna, aztan inkabb leleptem.
Mi nem jarunk fustos helyr, mert nagyon zavar es karos. Volt olyan etterem, ahol ugy volt elvalasztva a dohanyzos a nem dohanyzostol, hogy ott volt egy derekig ero kis fal. Gyerekkel voltunk. Szerintetek ott maradtunk vagy nem?
A kérdező hozzászólása: Én nem dohányzom. Igazán meglepõ, hogy ilyen jól veszitek ezt a témát, magyarul, hogy mindenki megértõ a nemdohányos kollégákkal szemben! Engem személy szerint csak picit zavar a füst, mert már megszoktam, bulihelyen nem lehet kikerülni, viszont mikor hazaérek igencsak bûzlik a ruhám. Ezen is segíthetne a beszüntetés, és talán az egészségünk is könnyebben megõrizhetõ lenne. Viszont azt az embert is megértem, aki a szórakozást csak füstöléssel egybekötve, ez által feloldódva képzeli el. Bár személy szerint én ennek kevésbé örülök. Várom a további válaszokat!
igen, betiltanám. nem csak egészségtelen, de utálom azt is, hogy mielõtt elmegyek bulizni megmosom a hajam, de amikor kijövök olyan büdös vagyok a cigitõl, hogy moshatom megint. egyes helyeken meg annyira rossz a szellõztetés, hogy szabályosan fuldoklom és úgy csípi a szememet, hogy már könnyezem :/ elég érzékeny vagyok, és ha túl nagy a füst, nem is tudok bent maradni tovább és ki kell mennem. biztos sokan felháborodnának, de én az összes zárt helyen betiltanám, a kocsmákban is. idõnként én is szoktam cigizni, de csak olyan helyen, ahol mást nem zavarok...ennyi.

Sok (fiatal) embernél miért függ össze a dohányzás a bulival?

Gondolok itt els?sorban a "partidohányos"okra, akik akkor dohányoznak, amikor isznak, meg bulivan.Mi olyan "buli" akkor elszívni egy két szál(akár doboz) cigit?

Legjobb válasz: azért, mert ott másokat követnek. ha egy ember elkezdi, akkor a többi is folytatni fogja. azt hiszik, hogy ez a menõ. amúgy még mindig jobb partydohányosnak lenni, mint függõnek. de ez csak az én véleményem.

azért, mert ott másokat követnek. ha egy ember elkezdi, akkor a többi is folytatni fogja. azt hiszik, hogy ez a menõ. amúgy még mindig jobb partydohányosnak lenni, mint függõnek. de ez csak az én véleményem.
A kérdező hozzászólása: jogos :D

Ki mennyire tolerálja a dohányzást a gyermeke közelében, illetve dohányfüstös lakást?

Legjobb válasz: nem tolerálom vagy kiemgyünk a helységböl lakásbol házbol és addig be se megyünk mig át nem szellöztetik vagy kiküldöm és kint cigizzen és tiszteljen meg engem és a ygermekem hogy nem dohányzik elöttünk

nem tolerálom vagy kiemgyünk a helységböl lakásbol házbol és addig be se megyünk mig át nem szellöztetik vagy kiküldöm és kint cigizzen és tiszteljen meg engem és a ygermekem hogy nem dohányzik elöttünk
A gyerekkel egy szobában nem, de ha valakinél vagyunk akkor másik szobába átmegy és kész. Itthon van egy szoba, ahova lehet menni cigizni.
Én egyáltalán nem tolerálom, sõt, nagyon elítélem!!!
semennyire, azt nem lehet tolerálni.Gyerek közelében egyáltalán nem, a lakásban pedig senki nem dohányozhat nálunk.aki dohányozni akar csinálja úgy, hogy mást ezzel semennyire sem zavarjon.
Nálunk nem dohányozhat senki, de másnak nem mondhatom meg, hogy húzzon ki a lakásából. Apám pl. kimegy az erkélyre, ha ott vagyunk. Legfeljebb a gyereket vihetem el idegen lakásból, ha valaki rágyújt, vagy másik szobába.
Nálunk direkt van a bejárati ajtótól pár méterre egy edény, amiben a dohányzók el tudják nyomni a cigit, illetve csak ott gyújthatnak rá! Egyedül Apósom aki az udvaron bárhol rágyújt, de igyekszik úgy állni, hogy ha a gyerekek kint vannak, rájuk ne menjen a füst! Én azt sem szeretem, ha az utcán mennek el dohányosok, a nyitott ablakon bejön a füst :-(
Semennyire, nálunk nem lehet, nálunk csak az erkélyen, bár annak sem örülök. Sajnos van egy két ember a családban, akit ez hidegen hagy, és simán rágyújt(ana) a gyerek elõtt, de ilyenkor azt mondom, hogy "gyere, menjünk innem máshova, mert büdös van", gondoltam nem leszek bunkó, hátha észreveszik magukat, de sajnos nem. Én úgy nõttem fel, hogy a szüleim mindenhol mindig cigiztek, és emlékszem, hogy mennyire utáltam, én nem szeretném ennek kitenni a gyerekemet.
A kérdező hozzászólása: Örülök, mert nem vagyok egyedül aki nem tolerálja. Mondjuk én az átszellõztetett lakást sem szeretem ahol elõtte dohányoztak. Szóval én nagyon nem tolerálom, amit anyósom nem ért meg, és ezért nem tartottuk a kapcsolatot évekig, de most ismét megkeresett és már most kivagyok mi lesz ha oda megyünk. Suttyóba gyújt rá a konyhában, persze tagadja, stb. Szóval nem lesz egyszerû...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!