Találatok a következő kifejezésre: A dohányzás árthat a (4 db)

Passzív dohányzás árthat a babának, ugye?

8 hetes terhes vagyok. A párom jövõ héten elutazik külföldre egy hétre üzleti ügyben. Én pedig félek, sõt rettegek itthon egyedül, gondolom a hormonok miatt, vagy nem tudom miért.

Legjobb válasz: Én nem mennék a helyedben. Szervezz beszélgetõs estéket barátnõkkel. Tudod, ilyen sütizõs-jégkrémezõs pizsipartikat :)

Én nem mennék a helyedben. Szervezz beszélgetõs estéket barátnõkkel. Tudod, ilyen sütizõs-jégkrémezõs pizsipartikat :)
Ne menj, pláne ha még nem is akarod elmondani.
Ha nem is használ, de nem is árt annyira, ahogy mostanában mondják. Amikor én babát vártam, a munkahelyemen mindenki dohányzott, és mégis egészséges lett a babám.
Én így nem mennék.Találkozz a barátnõiddel, de akár ott is aludhatna barátnõd.Jók az ilyen csajos esték.Próbálj ne félni, élvezd hogy magad vagy.Mert hamar elmegy a 9 hónap és egy ideig nem lesz ilyenre lehetõséged.Ha mégis félnél, akkor olvass, internetezzél, nézz filmet vagy menj el sétálni.Kapcsold ki az agyad.Van konkrét dolog ami miatt félsz? Nekem 6 hónapos a babám, és anyósomék szintén lakásba cigiznek.Szerencsére van egy nyaraló ahova leköltöztek mikor terhes lettem, de ha itt vannak megy a vita, hogy menjenek már le az utcára dohányozni. Ha van kedved privátba írkálhatunk ha az segít!
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy hülyeség, de indokolatlanul félek mindentõl. Hogy betörnek, hogy kirabolnak, hogy megerõszakolnak a c.gányok, hogy földrengés lesz, hogy kigyullad a ház, hogy tusolásnál megcsúszom a kádban, eltöröm a lábam és egy hétig ott fogok feküdni, meg hasonló baromságok. :D Szerintem tuti a hormonok miatt van, mert korábban sose fordult elõ hasonló. Az a baj, hogy nincsenek barátnõim, inkább csak fiúbarátaim. Róluk meg nehezen tudom elképzelni, hogy esténként a szoknyám mellet üljenek, akármilyen jó barátok is. :)
Minden estére szervezz be akkor egyet, nézzetek filmet, ilyesmi. A telefonod pedig ragaszd magadra :) Áruljátok már el, mi haszontalan volt a válaszomban! 1.

Az is árthat a babának, ha a dohányzást abbahagyja a kismama?

nem tudom mit tegyek,mert az elsö babámnál le raktam a cigarettát,és komplikáciok voltak a szülésnél.azt mondta az orvosom,hogy hirtelen meg vontam gyerektöl a nikotint.most megint ugy néz ki,hogy terhes vagyok,de még dohányzok!ha le csökkentem a cigit,az is elég?félek,hogy megint baj lessz!

Legjobb válasz: Szerintem a legjobb még teherbe esés elõtt abbahagyni a dohányzást, de ha már terhes vagy, nem hiszem hogy jót tesz, ha megvonod teljesen a szervezetedtõl a nikotint, miután szükséged van rá. Viszont nem tudom, hogygy megéri e, terhesen dohányozni...

Szerintem a legjobb még teherbe esés elõtt abbahagyni a dohányzást, de ha már terhes vagy, nem hiszem hogy jót tesz, ha megvonod teljesen a szervezetedtõl a nikotint, miután szükséged van rá. Viszont nem tudom, hogygy megéri e, terhesen dohányozni...
Szerintem terhesen le kell szokni. A lényeg a fokozatosságon van... de gondolj bele, legalább amikor majd szoptatsz, ne dohányozz... persze a legideálisabb teherbe esés elõtt. Nem lehetetlen.
Esetleg dohányzás helyett próbáld a különbözõ leszoktató tapaszokat. Ezek fokozatosan csökkentik a szervezetedben a nikotint. De semmi képpen ne dohányozz terhesen, mert annak is szörnyû következményei lehetnek a babára.
Ezt kevesen tudják, de a baba a pocakodban tanul meg lélegezni. Ott bent gyakorolja a lélegzéshez szükséges mozdulatokat. Amikor dohányzol, a szervezeted és a baba is érzi, hogy ilyenkor nem olyan "levegõt", oxigént kap, amire neki a fejlõdéshez szüksége van, és amíg te épp dohányzol, õ nem "vesz" levegõt. (Ettõl még persze kap a köldökzsinóron keresztül oxigént.) És ha gyakran rágyújtasz, õ olyankor bizony nem fog lélegezni, és amikor majd kijön, komoly gondban lesz e téren. Elég csak az asztmára gondolni...
tudom, hogy mindenki azt mondja, hogy terhesség alatt nem szabad dohányozni, (én egyáltalán nem dohányzom) de a baba mindent megérez, ami a mamával történik. Tehát ha ideges, vagy feszült lesz az anyuka, mert épp leszokóban van, akkor az is kihat a babára. Én azt javaslom, hogy még a teherbeesés elõtt szokjon le mindenki, hogy ne legyen semmi probléma.
Attól függ milyen dohányos az ember, de ha zsinórban szívod a méregerõs bagót, és hirtelen leteszed mert megtudtad hogy terhes vagy, akkor a babának elvonási tünetei lehetnek. Ha le akarsz szokni, azt is csak fokozatosan, mert úgy kevéssé vagy ingerült, és egyikõtöknek sem lesznek elvonási tünetei.
Tényleg azt tanácsoljátok egy kismamánka, hogy szívja a cigit? Persze, jól hangzik, ogy a baba elvonási tünetei ritkítandó, valaki dohányzik terhesen. Én azt nem hiszem el. Én is cigiztem, egy doboz/nap és letettem! Jelentem se nekem, se a gyereknek nincs kevonási tüntete! Ehy 8 hetes kismama
Mire kiderül a terhességed, addogra jelentõs változások mennek végbe a szervezetedben. Legjobb lenne már ma letenni.

A dohányzás mennyire árthat a babának?

a barátn?m most 6 hetes.szedi az elevitet,minimálisra csökkentette a kávé adagját és a cigit is lejjebb adta de még nem tette le!hogy segítsek neki?

Legjobb válasz: A dohányzás nagyon árt a babának. Olyan, mintha bedugná a szájába, hogy szívja. Igazán nem akarom a barátnõdet lehurrogni, de lehetne annyi esze, hogy nem szívja. Nem hiszem el, hogy valaki a gyereke egészségéért ennyire nem képes. Segíteni meg nem tudsz neki, ha õ magától nem látja be, hogy kárt tesz a babájában. Az én rokonságomban van egy most már 18 éves lány, akinek a szülei dohányoztak a terhesség elõtt, alatt és utána is, jó ittak is mellette, de szerencsétlen szellemi fogyatékos lett. Persze sok dohányosnak születik egészséges gyereke, de a barátnõd nem tudhatja, hogy õ lesz-e olyan szerencsés. Nem hiszem, hogy megéri neki a kockázat. Ezt magyarázd el neki.

A dohányzás nagyon árt a babának. Olyan, mintha bedugná a szájába, hogy szívja. Igazán nem akarom a barátnõdet lehurrogni, de lehetne annyi esze, hogy nem szívja. Nem hiszem el, hogy valaki a gyereke egészségéért ennyire nem képes. Segíteni meg nem tudsz neki, ha õ magától nem látja be, hogy kárt tesz a babájában. Az én rokonságomban van egy most már 18 éves lány, akinek a szülei dohányoztak a terhesség elõtt, alatt és utána is, jó ittak is mellette, de szerencsétlen szellemi fogyatékos lett. Persze sok dohányosnak születik egészséges gyereke, de a barátnõd nem tudhatja, hogy õ lesz-e olyan szerencsés. Nem hiszem, hogy megéri neki a kockázat. Ezt magyarázd el neki.
Hát egyetértek azokkal a válaszolókkal, akik ellenzik, és elítélik ezt. Én is nagy dohányos voltam, szerettem cigizni, most 7 hetes terhes vagyok, amióta tudom egy szálat se szívtam el. Úgy gondolom annak a picinek joga van az egészséges fejlõdéshez. Amúgy tudomásom szerint, minden slukk ártalmas, mert oxigénhiányt okoz a babánál!
a neten találtam: Ismert, hogy napi 5 szál cigaretta is kimutatható változást okoz az uteroplacentáris vérkeringésben. Dohányzó terhesekben gyakran megfigyelhetõ súlyos magzati retardatio és a lepény infarctusos elváltozása
kérdezd meg a barátnödet, hogy miért akar gyereket, ha már most nem érdekli a gyerek egészsége?ha rajtam mulna, akkor én meg is szüntetném a gyártását.Haszna nincs, csak bajokat okoz.
Nem rég szültem és a mellettem lévõ anyuka is cigizett és 36 hétre szült. általában kora szüléshez vezet.A babáért mindent meg kell tenni és lerakni a cigit, mert bármilyen rendellenesség elõfordulhat és a hölgyeménynek is baj van a babájával.Szerintem minden kis emberkének joga van egészségesen a világra jönni és az a dolgunk, hogy ezt tegyük!!!
Szerintem mindenki azt csinal amit akar de az biztos hogy ha baj lesz a babajaval soha ne felejtse el azokat az embereket akik probaltak lebeszelni a cigarettarol.Egy eleten at bunhodni fog a sajat felelotlensege miatt!!!! Es az idot nem lehet visszaporgetni!!!
Második hozzászóló vagyok megint: Figyelj, lehet keményen szól, de én így gondolom...és tudom mirõl beszélek, mert dohányozam én is.Lehet tudod, ha valami baja lesz a gyermeknek a dohányzás miatt, és azokból csak a legkisebb a kissúllyal születés...bele is halhat a magzat, illetve megnõ a bölcsõhalál valószínûsége. Õszintén, aki ilyennek kiteszi a gyerekét, az ne szûljön gyereket, mert nem elég érett rá.
Szia, énis dohányoztam 3 évig, de mikkor akartunk babát elõtte letettem a cigit.Olyan nincs hogy nem lehet megálni!!!!Mindent lehet.Nekem a barátnõm is cigizet, hiába mondtam neki, hogy káros a magzata, oda se figyelt rám.Ha nem lenne káros a cigi akkor miért született neki a baba 9 hánapra 2200gm, és bocsi a hasonlóságot de akkora fejecskéje volt a kicsinek mind egy cicának.Én az elsõ babámnál is letettem a cigit amint tudtam hogy terhes vagyok.Sok sikert, és dohányzásmentes napokat!!!!üdv 35 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!megprobálok segíteni neki de az hogy NEM VALÓ ANYÁNAK az egy kicsit erõs hozzászólás volt!õ egy jó ember és még nem késõ letennie.nem a cigi dönti el hogy milyen anya lesz!
Na azért az nem igaz, hogy pár cigitõl nem lesz baja! Igenis lehet! Én is dohányoztam, sõt, most hogy már nem szoptatok, ismét dohányzom, de terhesen, ill. szoptatás alatt nem cigiztem, mert a kisbabám egészsége fontosabb annál a hülye ciginél, ami csak egészségtelen, és viszi a pénzt. Én azt mondom, egy terhes nõ ne dohányozzon. Napi egy szál cigi is egészségtelen. Persze napi egy szál cigi jobb, mint napi egy doboz, de akkor is ártalmas a babának. Én terhesen a kilenc hónap alatt 3 szál cigarettát szívtam el (egyet amikor a fiam apjával brutlisan összevesztünk, egyet azután, hogy szét is válltunk, és egy pár slukkot egszer szívtam barátnõm cigijébõl), ez nem is volt egészen három szál. Úgy gondoltam, ezzel nem csinálok bajt, bár közben végig ott motoszkált bennem, hogy ezt nem lenne szabad, így aztán nem is szívtam végig a cigit, elég hamar elnyomtam. Szerintem próbáld elterelni a barátnõd figyelmét a cigirõl, most hogy még csak hat hetes, nem csinált nagy bajt, én hat hetesen nem is tudtam, hogy terhes vagyok, csak hét hetesen jöttem rá :) )) Járjatok olyan helyekre, ahol alapból nem lehet cigizni, ott az embernek eszébe sem jut általában, hogy rá kéne gyújtani.
Pár szál cigitõl nem lesz semmi baja a bébinek.És ezt nem egy orvostól hallottam, de természetesen hivatalosan senki nem fogja mondani.Az pedig hogy nem való anyának az nagy hülyeség nem ez számít!!
Szépen lassan öli a méhlepényt, és örülhet, ha ki tudja hordani a babát dohányozva. A dohányos nõk méhlepénye fekete. A baba nem tud úgy fejldõni, ahogy kellne. És ere nem segít az elevit...
Adj neki néhány cikket arról, hogy mit csinál a cigi egy magzattal.Ha ennek a hatására nem teszi le, akkor nem hiszem, hogy anyának való nõ.Akinek fontosabb egy szenvedély, mint egy egészséges magzat, akkor az ne vállaljon gyereket.olvass utána, hogy mennyire árt, hosszú lenne felsorolni. (Dohányoztam én is, tehát nem a levgõbe beszélek.)
Sok évig dohányoztam a terhesség elõtt. Aznap rögtön letettem mikor megcsináltam a tesztet. A gyerekem miatt. Tényleg csak akarat kérdése. Egy Anyának sokkal nagyobb akaratereje kell hogy legyen annál, mintsem veszélyezteti a gyermekét ha egyszer a világra hívta. Egyszer láttam egy filmben arról a magzatról felvételt akinek az édesanyja éppen dohányzott. Borzasztó volt látni azt a kis embert mennyire küzd azért, hogy elég oxigént nyeljen. Az a minimum, hogy letegye a cigarettát. Sok áldozatot kell még hozni. Legyen ez az elsõ.

Azt hallottam, hogy a stresszhormon felszabadulása a kismama szervezetében legalább annyira árthat a babának, mint a dohányzás vagy az alkohol. Ha folyamatosan rémálmaim vannak, akkor ennek hatására szintén felszabadulnak ezek a hormonok?

Nincsenek túl jó kilátásaim most hétvégére stressz-ügyben és nagyon félek, mert még csak a 34. hetet kezdtem meg ma. Beindulhat a túl sok stressz hatására a szülés?

Legjobb válasz: Én a 9 hónapból ötöt végig idegeskedtem! Nem lett semmi baja a babámnak, és még 1 héttel túl is hordtam. Persze, nem jó, ha nagyon felhúzod magad, de sajnos van ilyen. Nem hinném hogy ezért beindul nálad a szülés. Rémálmaim nekem is voltak, fõleg az elsõ terhességem alatt, de most a másodiknál is. Próbálj meg minél többet pihenni, és kizárni a gondokat amennyire lehet:)

Én a 9 hónapból ötöt végig idegeskedtem! Nem lett semmi baja a babámnak, és még 1 héttel túl is hordtam. Persze, nem jó, ha nagyon felhúzod magad, de sajnos van ilyen. Nem hinném hogy ezért beindul nálad a szülés. Rémálmaim nekem is voltak, fõleg az elsõ terhességem alatt, de most a másodiknál is. Próbálj meg minél többet pihenni, és kizárni a gondokat amennyire lehet:)
Szia. Én az terhességem elejétõl stresszelek, sajnos nem telt nyugodtan a terhességem, de a babám ennek ellenére jól érzi magát, még bent van. Próbálj meg most már tényleg csak rá koncentrálni, hamarosan kint lesz, és én úgy tudom, hogy kint jobban megszenvedjük, ha stresszelünk, mint amikor még bent van, mert teljesen átveszi a hangulatunkat. Tudom, hogy könnyebb mondani, mint megvalósítani, azért próbálkozni kell. Boldog babavárást! 36 hetes kismama.
Az álmot nem tudod befolyásolni, az nem árt szerintem. Napközben próbálj ne stresszelni, mert kihat a babóra. De azért a szülés nem fog tõle megindulni. Én is 34 hetes vagyok.
Én épp tegnap vettem át a várandós csomagomat és volt benne egy rakás prospektus. Többek között szó volt errõl is. Azt írták, hogy stressz hatására a hormonok bekerülnek a véráramlatba, amibõl a kicsi is kap, de korántsem ártalmas neki. Észleli a jobban dobogó szívverésedet is, így tudja, hogy valami nem stimmel. Ilyenkor simogasd meg, beszélj hozzá, nyugtasd meg, hogy nincs semmi baj. Amúgy azt írták, hogy az ilyen helyzetekbõl is tanul a kicsi. Ha te meg tudsz nyugodni, õ is megtanulja, hogy a késõbbiekben hogy kell szép lassan, de megnyugodnia. Szóval, ártalmasnak nem ártalmas rá nézve.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztató válaszokat! Csak a holnapot éljem túl rossz következmények nélkül! :) ))
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hát sajnos nem ment zökkenõmentesen a szombat, így vasárnap a kórházban kötöttünk ki... De szerencsére a babának nincs semmi baja, az alhasi fájdalmak csak azért voltak, mert hirtelen nagyot nõtt a pocim és a császármetszés hege kicsit húzódott. A hányások meg a stressz miatt voltak, a dokim szerint nincsenek koraszülésre utaló jelek. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!