Találatok a következő kifejezésre: A derékfájás az (36 db)

Akinek a terhesség legelején a beágyazódás környékén érezte a derékfájást, az pontosan hol érezte és hogyan?

Leírnátok, aki érezte a beágyazódás környéki napokban, hogy érezte? És hogy pontosan hol???

Legjobb válasz: Keresztcsont környéke. A kimaradás elõtt kb. 1 héttel.

Keresztcsont környéke. A kimaradás elõtt kb. 1 héttel.
Nekem 11 dpo-tól 3 napig leginkább hátul középen fájt a derekam, állandó tompa fájdalom volt. Ehez társult a hasfeszülés. Így az egész olyan volt néha, mintha a mellem alól a combomig le lenne zsibbadva. Sokszor úgy is éreztem, mintha a hasamban és a derekamra kötve köveket cipelnék.
Tompa fájdalom a kimaradt mensi elõtti egy héttõl a 6-7. hétig. A medencecsont felett kicsivel, az 5-6. csigolya környékén, kisugárzott két oldalra, majdnem az oldalamig a csontba. Olyasmi volt, mint a mensis tompa fájdalom, csak hátul.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én is ezt érzem, de még nem tudom mi van velem.

Derékfájásra mi a jó? Azt hiszem becsípődött, már egy hete fáj és mintha meg lenne duzzadva. Nem akar elmúlni.

Tornázni, mozogni lehet így vagy várjam meg amíg elmúlik?

Legjobb válasz: Vegyél Kobralgin krémet, az lazít és gyulladáscsökkentõ is. Próbáld ki.

Vegyél Kobralgin krémet, az lazít és gyulladáscsökkentõ is. Próbáld ki.
Algopirin + Voltaren SR 75 sok embernek bevált, már pár szem is használ (az a baj, hogy receptköteles)
Csontkovács.

A derékfájás már az elejétől érezhető?

Vagy inkább csak az utolsó hónapokban?

Legjobb válasz: Kinál hogy. Van akinél elõs tünet, van akinél végig van, van akinél csak szülés elõtt, az utolsó hetekben jelentkezik. Teljesen változó.

Kinál hogy. Van akinél elõs tünet, van akinél végig van, van akinél csak szülés elõtt, az utolsó hetekben jelentkezik. Teljesen változó.
Tényleg változó, nálam csak az utolsó hónapban volt, meg szülés elõtt.
Szia! Nálam az elején jelentkezett, de olyan szinten fájt a derekam és a csípõm, hogy nem is tudtam azonnal lábra állni ha el akartam indulni. Aztán a 8. hónapban ismét jelentkezett, de a köztes idõben semmi.
szia, én a harmadik honapban járok, de majd leszakad néha a derekam, meg a hátam, nem minden napos, de ha fáj, akkor fáj.
Igen nekem is a derekam fájt.
igen!Lassan induljatok el a kórházba ha elsõ babó.:) Sok sikert és GRATULÁLOK!!!!:)
Állítólag normális, mert készül a szervezet a szülésre. Ez most már végig így lesz szülésig. Én is 37hetes vagyok.
Igen lehet. Ülj egy kád meleg vízbe.Ha elmúlik jósló, ha erõsödik akkor kezd figyelni az órát!!! Jelentkezz!!
Sipirc a vízbe!!!!Jobb lesz majd meglátod.Van veled valaki otthon?
A combba nyilalló fájdalom, a hüvelyre nehezedõ nyomás, a derékfájdalmak ezek mind mind attól vannak h közeledik a szülés és a baba feje már beilleszkedett a szülõcsatornába, ugynevezetten "leszállt". Nem kell aggódni ez természetes, viszont megmarad már erre a pár hétre ami hátra van:) Sok sikert a babához:) Egy 3 gyerekes anyuka
Naaa? Mi a helyzet ????? 17.21-es
Én már nem vagyok 37 hetes!!De olyan izgi ez az idõ!! 5 hónapos babám van.Alig várom, hogy megint terhes legyek!!!(persze ez még korai)
A kérdező hozzászólása: utolsónak:anyós, vele élünk, de szerintem jobban megijedne , mint én:) ari vagy, hogy segítettél!!! irigyelsz?akkor tuti még nem vagy 37 hetes, azért.??
Na jól van!!!!Akkor pihizz egy picit. Kicsit irigyellek ám!! Anyós???(ajaj)De biztosan segít ha van valami!!!!! 17.21-es
A kérdező hozzászólása: aha, anyós itthon van.sokat nem oszt, nem szoroz.:)
A kérdező hozzászólása: megvolt fürcsi, úgy néz ki elmúlt. azért a hasamat érzem. de ez elég erõs jósló volt, kb. másfél óráig. köthetem a gatyám felfelé!!! arik vagytok, hogy írtatok!!!!!! most szúr a hüvelybe.remélem max. 1 hét így, mert ha ez elhúzódik... 1.babás.
A kérdező hozzászólása: ú csajok, ez kemény:) megpróbálom a fürit, hátha elmúlik. az vigasztal, hogy egyfolytában fáj. csak jósló... van hányinger is, derékszakadással.
A kérdező hozzászólása: oké, akkor gratula a picidhez!én meg téged irigyellek, mert milyen jó lenne már egy 5 hónapos picikét "készen" kapni:) izgi, az biztos:) szülés elõtt még rátok hozom itt a frászt, szerintem:) tuti írok!
Ezek lehetnek terhes tünetek is, de akár más is okozhatja.Vegyél egy tesztet, és akkor okosabb leszel.Sok szerencsét!30 hetes kismami

A korai vetélésnek vannak jelei 7-8 hetesen? Ha a reggeli hőm 37, 2 körül van, az jó? Mert azt hallottam, hogy mindenféle jel nélkül elmehet a baba. A derékfájás jelenthet bajt?

Legjobb válasz: Az tény, hogy vetélés szempontjából az elsõ 12 hét a legveszélyesebb, és az is, hogy a vetélés járhat tünetekkel, de az is elõfordulhat, hogy minden féle tünet nélkül hal el a terhesség. Az is természetes, hogy a terhesség alatt mindenkiben van egy kis aggodalom, de ezt a saját és a baba érdekében is célszerû egészséges mederben tartani. A hõmérõt is jobb lenne jó mélyre elásni.

Az tény, hogy vetélés szempontjából az elsõ 12 hét a legveszélyesebb, és az is, hogy a vetélés járhat tünetekkel, de az is elõfordulhat, hogy minden féle tünet nélkül hal el a terhesség. Az is természetes, hogy a terhesség alatt mindenkiben van egy kis aggodalom, de ezt a saját és a baba érdekében is célszerû egészséges mederben tartani. A hõmérõt is jobb lenne jó mélyre elásni.
A derékfájás nem jelent bajt, nekem is fájt és most 6 hónapos a fiam :-) A hõdet felesleges mérni, én is így akartam megnyugtatni magam, de azt mondta az orvos, hogy ne méregessek, mert úgysem tudok meg semmit. A vetélésnek sajnos nem mindig van jele.

A 10. héten normális a derékfájás? Igazán csak lefekvésnél-felkelésnél fáj nagyon, ill. az első pár lépésnél lent a derekam alatt. Ugy 5 napja enyhültek a rosszuléteim ez időszerű? Más panaszom nincs, nem fáj, nem görcsöl és már látszik is a pocim.

Legjobb válasz: Szia!én a 6.hétben vagyok...mégcsak :-),nekem eddig semmilyen rosszullétem nemvolt,csak korán elálmosodom,sokat kell pisilni mennem,a melleimrõl nemis beszélve-hatalmasak...eddig sem voltak semmik :-)),meg sok kaját nemkívánok,de néha pedig megkívánok dolgokat!!én kb 1hete vettem észre hasonlót,mint Te,csak én DU-onként,erre azt olvastam ez lehet normális,mert most helyezkedik a kispajtás,csinálja magának a helyet....a rosszulléteid pedig örülj hogy múlóban vannak,nekem is mondták,hogy akkor már énis meguszom szenvedés nélkül ezt a részét,ez mind ember szervezete válogatja....remélem picit segítettem Nagyon szép babavárást kivi Neked jó egészséggel mindkettõtöknek!! :-))) moniq

Szia!én a 6.hétben vagyok...mégcsak :-), nekem eddig semmilyen rosszullétem nemvolt, csak korán elálmosodom, sokat kell pisilni mennem, a melleimrõl nemis beszélve-hatalmasak...eddig sem voltak semmik :-)), meg sok kaját nemkívánok, de néha pedig megkívánok dolgokat!!én kb 1hete vettem észre hasonlót, mint Te, csak én DU-onként, erre azt olvastam ez lehet normális, mert most helyezkedik a kispajtás, csinálja magának a helyet....a rosszulléteid pedig örülj hogy múlóban vannak, nekem is mondták, hogy akkor már énis meguszom szenvedés nélkül ezt a részét, ez mind ember szervezete válogatja....remélem picit segítettem Nagyon szép babavárást kivi Neked jó egészséggel mindkettõtöknek!! :-))) moniq

Milyen a szülés előtti közvetlen derékfájás, ami jelzi a szülést? Hol fáj? Az egész vagy csak ott lent?

Legjobb válasz: Nem tudom mennyivel a szülés elõttre gondolsz. Egyik gyerekemmel volt nagyon erõs derékfájásom, de az kb. két héttel a szülés elõtt kezdõdött, és nem volt minden nap, olyan 2-3 naponta egy egész éjszakán át nem tudtam aludni, annyira fájt. Emlékszem, négykézláb gubbasztottam az ágyon, mert úgy volt a legelviselhetõbb, vagy beültem a kádba. Nekem konkrétan a derekam fájt, és közben feszített is lefelé. Ez a medence tágulását jelzi, ami egyébként jó, mert bár az utolsó hetek borzalmasak voltak emiatt, a szülés maga könnyû és viszonylag gyors is volt.

Nem tudom mennyivel a szülés elõttre gondolsz. Egyik gyerekemmel volt nagyon erõs derékfájásom, de az kb. két héttel a szülés elõtt kezdõdött, és nem volt minden nap, olyan 2-3 naponta egy egész éjszakán át nem tudtam aludni, annyira fájt. Emlékszem, négykézláb gubbasztottam az ágyon, mert úgy volt a legelviselhetõbb, vagy beültem a kádba. Nekem konkrétan a derekam fájt, és közben feszített is lefelé. Ez a medence tágulását jelzi, ami egyébként jó, mert bár az utolsó hetek borzalmasak voltak emiatt, a szülés maga könnyû és viszonylag gyors is volt.
37+4, de a baba 2 héttel nagyobb. :)
A kérdező hozzászólása: 38+3.De a baba egy héttel nagyobb.:) Te?
te hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: :) Akkor nem vagyok egyedül:) Valami jósló lehetett, éjszaka nagynehezen elaludtam és elmult reggel volt egy kicsi de nem vészes:) A nagywc-zés nálam is meg van.Hát meglátjuk meddig húzzuk még:)
Szia! Ugyanigy vagyok pontosan mint te. Én is kiirtam ezzel kapcsolatban kérdést, mert 2-3 napja elkezdett fájni a derekam, tegnap már iszonyatosan, se ülni se feküdni sem tudtam, mellé medence és végbélfájás is társult. Lezuhiztam a derekam meleg vizzel, attól elmúlt egy 2 órára, de ájjelre megint elöjött. Azt án csak belealudtam, ma reggel meg elviselhetõ szinten van. Ja és a 2 nap alatt összesen 6szor voltam nagy wc-n is... Ezért azt hittem tegnap éjjel, hogy mehetünk, de mégsem...
nekem még a doki sem hitte el amíg nem jöttek a tolófájások hogy szülni fogok. a derekam majd leszakadt elõször 10, 8, 5 majd 3 percenként. akkor már a szülõszobán voltam mert elfolyt a magzatvíz, egy ilyen iszonyatos derékfájásnál szinte megfeszültem, erre a doki elkezdte nyomkodni a hasamat és szó szerint rámkiabált hogy tûrtõztessem magam, mert nincs is fájásom. mondtam neki hogy [email protected] meg ez egy kõkemény fájás volt, mire azt válaszolta hogy amíg nem keményedik a hasam, addig ez nem fájás. erre mit ad isten? a következõ ilyen derékfájás után egybõl jött a tolófájás. szóval én keményedés nélkül "csak" derékfájással szültem a fiamat. azt tanácsolom neked, hogy mérd az idõt hogy milyen idõközönként érzed, és ha meleg víz hatására nem múlik el, akkor készülõdjetek :-) szorítok neked :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Csak megijedtem:) Elkezdett iszonyatosan fájni a hátam, se ülni se feküdni nem tudtam, meg keményedtem is.Beültem a kádba és elmúlt egy fél óra múlva kb. De most megint elkezdõdött.Csak olvastam vhol hogy ez lehet a szülés jele is, de ezek szerint nem feltétlenül:) Meg el is mult a meleg vízben.
40+3nál nst-re várakoztam, amikor érdekesen fájt a derekam, elõször azt hittem h csak kényelmetlen a szék. Jártam egyet, elmentem wc-re és akkor szembesültem a nyákdugó kis darabjával. Elõször nem is gondoltam volna h az a nyákdugó. De amikor még 4 óra múlva is "érdekes" volt a derékfájás, és folyamatos darabkák voltak a t.betétemen, már tudtam h lesz valami. Megkezdõdtek estére a jóslók, amik olyan erõsek voltak h aludni is alig birtam. 40+5nél beindult a szülés, tehát a derékfájást követõen 2 nappal, és 40+6ra megszültem.
viszont nekem estére megint elöjött a derékfájás, most reggelre megint elmúlt. Szerintem ez jósló vagy a medence tágulása okozza. Mert szerintem ha ez a szülést jelezné, már megindult volna, vagy rosszul gondolom? Én a nyákdugóval konkrétan nem találkoztam, pont ma egy hete viszont, hogy összebujtunk apával, és utána elöször ilyen vércsíkos folyékonyabb valami jött belölem (bocsi) majd 2, 5 napig barnáztam, de szerintem ez is a szextõl volt, nem hiszem hogy a nyákdugó volt az:(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!