Találatok a következő kifejezésre: A derék forgóm (10 db)

Miért recseg-ropog a csontom a derekam, forgóm körül?

Nemsokára szülök, és kb egy hete recseg-ropog. Olyan,mintha kilazultak volna a csontjaim. Nagyon kellemetlen tud lenni. Tágul és formálódik vajon? Másnak is van/volt ilyen?

Legjobb válasz: En alapbol igy szulettem :( Most h babat varok megjobban kattog/ropog. Gondolom termeszetes. 38hkm

En alapbol igy szulettem :( Most h babat varok megjobban kattog/ropog. Gondolom termeszetes. 38hkm
Nekem a 3. babánál már a 2. trimeszter elsõ felében kezdõdött ez! :-) Készül a tested a szülésre, tágul. :-) Könnyû szülést és egészséges kisbabát!! :-D Üdv: 3 lányos, 11hkm

28 hetes vagyok és már most, főleg ha fekszem nagyon fáj a derekam, jobb oldalon a forgóm környékén! Tapasztaltok hasonlót?

Legjobb válasz: Szia! Igen, én is itten körül kezdtem el vele szenvedni, de mostanra elmúlt.Most a bordám fáj, ha nekitámasztja magát. Szóval valószínû tágul és azért, de majd jön más helyette.:) 31 hetes km

Szia! Igen, én is itten körül kezdtem el vele szenvedni, de mostanra elmúlt.Most a bordám fáj, ha nekitámasztja magát. Szóval valószínû tágul és azért, de majd jön más helyette.:) 31 hetes km
Igen, de én gerincsérült vagyok, és már a terhesség elõtt is voltak panaszaim.
28 hetes létedre elég jó a helyesírásod.Egyáltalán az meglep hogy írni tudsz.
Azt hiszed fronthatás, közben meg terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: Te meg retardált, de ezt nem a front okozza.
Aláirom, tényleg feszült vagy.
A kérdező hozzászólása: Már nem ! Áttettem Rád!
Rám? Én nem vagyok feszült, nem én vagyok terhes.
A kérdező hozzászólása: Csak retardált.
Az orvosmeteorológia szerint, az arra érzékenyeket...sztem nagyon sok mindenkit.
Fõleg aki terhes.

Néhány napja iszonyatosan fáj a két forgóm a csípőmnél és le akar szakadni a derekam . Ezek az izületek fellazulását jelzik vagy valamiféle jósló fájás? 34 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Az izületek fellazulását. Teljesen normális érzés, sajna fájdalmas. Készül a szervezetünk a szülésre.

Az izületek fellazulását. Teljesen normális érzés, sajna fájdalmas. Készül a szervezetünk a szülésre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Jelentkezhetett volna még kicsit késõbb ez az érzés. Elég kellemetlen.
szia nekem szülés elõtt 1 héttel kezdtek el jelentkezni ezek a fájdalmak és 39hét 2 napos voltam amikor elfolyt a magzatvíz és rá 10 órára megérkezett a kisfiam te azért még tarts ki! 8 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi, remélem azért még van idõnk. :)

Március 4-re vagyok kiírva. Tegnap óta fáj a derekam, a csípőm és a forgóm. Ma ment a hasam. Szerintetek szülök már végre?

Legjobb válasz: A tünetek alapján nagyon valószínû, hogy beindult a vajúdás. Nekem is derékfájással, hasmenéssel kezdõdött az elsõ babánál, más tünet (görcsök) nem is voltak elég sokáig :)) Könnyû szülést, boldog babázást!

A tünetek alapján nagyon valószínû, hogy beindult a vajúdás. Nekem is derékfájással, hasmenéssel kezdõdött az elsõ babánál, más tünet (görcsök) nem is voltak elég sokáig :) ) Könnyû szülést, boldog babázást!
Én holnapra vagyok kiírva, de nekem is csak olyan tüneteim vannak, mint neked!
Szerintem készülõdjetek. A jelek ezt mutatják. :)

Ez mi lehet? 38 hetes vagyok. Lehet hogy készülődik a babám? Egyik pillanatról a másikra úgymond, elkezdett fájni a derekam kb 1 órája, a jobb combomnál a forgóm, és még a hasam alja is húzódik nagyon, a lábamat nem tudom felemelni szinte.

Olyan mintha izomláz lenne de mégsem. Nem emlékszem hogy bármivel meghúztam volna vagy rosszat mozdultam volna. Mai uh-n azt mondták hogy faros a babám. A 36. hét el?tt sok jóslóm volt, aztán azóta néha-néha volt er?sebb görcs, de igazából nagyon jól vagyok. De most ez, nagyon fura. És be is keményedik a hasam ha állok.

Legjobb válasz: Szerintem magnézium hiány lehet.

Szerintem magnézium hiány lehet.
Azért én azt mondom légy összepakolva, mert lehet, hogy készülödik a baba.De lehet, hogy ugy fekszik, hogy nyom valami ideget, az is elõfordulhat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Nem tudom hogy magnézium hiány-e, mert eddig nem volt ilyen, pedig 36. hét elõtt sokat szedtem, de azóta semmilyen problémám nem volt. Lehet hogy úgy mozdult a babám hogy nyom valamit. Csak ami szokatlan, hogy kisugárzik a fenekembe és a combomba is és hírtelen jött és azóta is tart. Remélem minden rendben. A csomagom startra készen áll.
Azért el kellene menni a nõgyógyászhoz sztem.
A kérdező hozzászólása: Ma voltam dokinál. Minden rendben. Azt mondta, ha rendszeres fájások lesznek, akkor induljak be a kórházba.

Fáj a derekam, a csípőm és combomnál a forgóm. Megjön érzéssel meg a hasam. Ez normális ugye? 8 hetes vagyok.

Legjobb válasz: szia'Elvileg most kellene menstruálnod és lehet azt érzed. ilyenkor elõfordulhat, de ha attól van, 1-2 nap alatt elmúlik.nekem is volt hasonló,ami nem a menszesztõl volt, hanem a tágulástól, átalakulástól, hormonoktól. Most már 11 hetes vagyok, de a görcsök még mindig jönnek, de nem annyira.Uh-n nem látni rendelleneset. Szóval elvileg normális.Ha nem múlik el egy nap alatt, menj dokihoz mindenképp. Jobb az aggodalmat elkerülni. Nekem segített, hogy nem kelltem fel szinte egész nap. Másnapra elmúlt. Sok pihenést és érezd jól magad!

szia'Elvileg most kellene menstruálnod és lehet azt érzed. ilyenkor elõfordulhat, de ha attól van, 1-2 nap alatt elmúlik.nekem is volt hasonló, ami nem a menszesztõl volt, hanem a tágulástól, átalakulástól, hormonoktól. Most már 11 hetes vagyok, de a görcsök még mindig jönnek, de nem annyira.Uh-n nem látni rendelleneset. Szóval elvileg normális.Ha nem múlik el egy nap alatt, menj dokihoz mindenképp. Jobb az aggodalmat elkerülni. Nekem segített, hogy nem kelltem fel szinte egész nap. Másnapra elmúlt. Sok pihenést és érezd jól magad!
Szia természetes amit érzel egész terheség alatt elöfordul , pihenj minél többet és enyhülni fog 7 hetes babás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sok boldogságos kismamahónapokat!
Szia! Teljesen normális. Én ugyanezt éreztem. néha még menni is alig bírtam, annyira fájt a forgóm.

A derék alatti forgóm (medence) nagyon fáj. Tudok ellene valamit tenni?

F?leg akkor fáj ha megpihenek (pl:éjszaka), reggel alig tudok lábra állni annyira fáj, az elindulás meg katasztrófa, mint aki rokkant. De fekv? helyzetben is fáj. Tornáznom vagy többet kellene mozognom? Majdnem egész nap talpon vagyok.

Legjobb válasz: Nem írtad,hogy hány hetes terhes vagy. Nekem a 12. hét körül voltak ilyen panaszaim fõleg este mikor lefeküdtem. Kb. 3 órán keresztül éreztem 1 hétig,aztán elmúlt.Azt mondta az orvosom,hogy tágul a medence(tolódnak el a csontok),hogy a picinek legyen helye. Talán az segíthet,ha törökülésben ülsz,vagy összezárod a két sarkadat és egy kicsit feszíted a belsõ combizmaidat. Remélem neked is hamar elmúlik majd!

Nem írtad, hogy hány hetes terhes vagy. Nekem a 12. hét körül voltak ilyen panaszaim fõleg este mikor lefeküdtem. Kb. 3 órán keresztül éreztem 1 hétig, aztán elmúlt.Azt mondta az orvosom, hogy tágul a medence(tolódnak el a csontok), hogy a picinek legyen helye. Talán az segíthet, ha törökülésben ülsz, vagy összezárod a két sarkadat és egy kicsit feszíted a belsõ combizmaidat. Remélem neked is hamar elmúlik majd!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! 19 hetes vagyok. Én is remélem, hogy hamar elmúlik, mert nagyon kellemetlen.
Nekem nem múlik már 2hónapja.Melegítõpárnát használok, lehet masszírozni és ennyi.Állítólag semmit nem tehetek, mert hormonális.
lehet többet kellene pihenned is, mert attól is fokozódhat, amúgy 18 hetes vagyok, 1 hete ugyanezek a panaszaim, ha tevékenységek közben pihenek, az segít, igaz én itthon vagyok, megtehetem.Ha dolgozol , lehet kicsit pihenned kéne már.
Ugyanez a helyzet nálam is, csak nálam este. De egyébként ez teljesen mindegy, a szenvedés az bármikor az. A védõnõm azt javasolta, hogy masszíroztassam a párommal, illetve rendszeresen egyek/szedjek/igyak magnéziumot, ez állítólag segíti a csontok szétcsúszását. Már most készíti fel magát a szervezet a szülésre...

Vasárnap töltöttem be a 38 hetet, sokszor görcsöl fáj a derekam és a forgom, és a hasam is szokott görcsölgetni, mennyi idöm lehet még vissza? Normális amit érzek, ezek a joslofájások? Miböl tudok következtetni hogy mikor indul be?

Bocsi a hülye kérdésér,elsö baba és nem tudom amit érzk az rendben van-e?!nem nagyon merek egyedül elindulni mert félek hogy éppen akkor történik valami,de a férjem aki tudna jönni velem sokat dolgozik igy nehéz megoldani de van amit nem tudok elhalasztani,miböl következtethetek arra hogy mikor indul be a szülés???

Legjobb válasz: Szia! Én is 38 hetes kismama vagyok, és én a 35. héttõl érzem ezeket a görcsöket, ill. jóslófájásokat. Következtetni nem lehet, hogy mikor lesz a szülés, ezt csak a baba tudja. Már én sem merek nagyon egyedül közlekedni, mert ugye nem lehet tudni... Szóval majd egyszer elindul a kisember! Addig meg kitartás!

Szia! Én is 38 hetes kismama vagyok, és én a 35. héttõl érzem ezeket a görcsöket, ill. jóslófájásokat. Következtetni nem lehet, hogy mikor lesz a szülés, ezt csak a baba tudja. Már én sem merek nagyon egyedül közlekedni, mert ugye nem lehet tudni... Szóval majd egyszer elindul a kisember! Addig meg kitartás!

Milyen gyakorlatok vannak a csípő, derék, comb izület (forgó) fájdalom csillapítására?

Kiskorom óta extrém túlsúlyos vagyok, sajnos nálam ez családi örökség. Egyik reggel futottam és azóta nem tudok hajolni és a jobb lábamon nem tudok sokáig állni,sem feküdni a jobb oldalon mert fáj. Köszi a válaszokat

Legjobb válasz: Jelenleg a masszirozas az, ami segithet. "csaladi orokseg"! Ez azert nem igy van, ugyanis lehet Neked jo etvagyad es szeretsz enni, mivel ezt szoktad meg, erre tanitottak a Szuleid, de valahol megis lehet ez ellen tenni. Tehat elkezdesz kevesebbet enni es rendszeresen mozogni pl. ha ez egyedul nem megy, akkor egy szakember segitseget kered. Ellehet kezdeni a mozgast, de nem ugy, hogy futas, hanem eloszor setalni, s aztan mar kocogni, de ezt is ugy, hogy eloszor kevesebbet, s aztan noveled az idot, de a tempodat is, s igy mar nem fognak fajni az izuleteid.

Jelenleg a masszirozas az, ami segithet. "csaladi orokseg"! Ez azert nem igy van, ugyanis lehet Neked jo etvagyad es szeretsz enni, mivel ezt szoktad meg, erre tanitottak a Szuleid, de valahol megis lehet ez ellen tenni. Tehat elkezdesz kevesebbet enni es rendszeresen mozogni pl. ha ez egyedul nem megy, akkor egy szakember segitseget kered. Ellehet kezdeni a mozgast, de nem ugy, hogy futas, hanem eloszor setalni, s aztan mar kocogni, de ezt is ugy, hogy eloszor kevesebbet, s aztan noveled az idot, de a tempodat is, s igy mar nem fognak fajni az izuleteid.
A masszázs valóban jót tehet. Ezt mint gyógymasszõr mondom. Mint futó pedig azt mondom, hogy extrém túlsúllyal a futás szigorúan tilos, ugyanis rövid idõ alatt tönkreteheted a térdízületedet, és az soha többé nem gyógyítható, és lehet, hogy egy idõ után már járni sem fogsz tudni. Séta, úszás, torna a te sportod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Érdekes, mikor fél évig nem ettem sem liszteset sem cukrosat akkor sem fogytam. Ettem zöldséget sovány húst meg nemtomén még mit fél év alatt 5 kg-t fogytam. Míg a b.nõm ugyanazt ette amit én és együtt sportoltunk. Annyit csinált mindenbõl, mint én õ pedig 13 kg-t fogyott. Ergo lassú anyagcsere hormonszint király meg ilyenek. Az meg hát ha azt hiszem még mindig a kromoszóma szerelvények döntik el h mi van. Na jó, talán nem, lehet hogy az elõzõ életem maradványai:)
A kérdező hozzászólása: Jah egyébként a futást nem úgy kell elképzelni, mint a hosszútáv futók, szépen lassan gördülõ talppal. Ahogy kell:) De azért köszi.:D:D:D
Az elõzõ vagyok. A futás onnantól futás és káros, amikor bármiféle ütés éri a lábadat a földet érési fázisban. Annak az energiáját ugyanis térdízület tõle telhetõ mértékben felveszi (ez szimpla fizika).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!