Találatok a következő kifejezésre: A deguimnak nevet (4 db)

Masni, Marcipán :)
a színérõl is el lehet nevezni mert a pl.:narancs sárga akk lehet a neve narancs ha barna akkor fatörzs ha fete akkor mákszem ilyesmik :)
A miénket Rozinak hívják :)
Igazad volt. :D De azért nézz utána, mert ha sikeresen szülõ anyát akarsz, nem fedeztetheted 220 grammos súly alatt, vagy 6 hónaposnál fiatalabban.
A kérdező hozzászólása: Én is bocsi, nem akartalak megbántani
Bocs. :) Itt találsz pár nevet. Jut majd a kicsiknek is. http://degu-degu.gportal.hu/gindex.php?pg=17114949
énnekem 2 lánydegum van:Molli és Lotti.Hallgatnak a nevükre.
A kérdező hozzászólása: Nem ez volt a kérdésem!
Papa és Mama... Ugye azt tudjátok, hogy ha 2 ellenkezõ nemû degut raktok 1 ketrecbe, azt tenyésztésnek hívják, és 3 havonta 6-6 kisdeguval lesztek gazdagabbak... :) A deguk tenyésztése rágcsáló létükre nagyon macerás, hozzáértést kívánó feladat! Ha kisgyerek vagy, akkor szóljál a szüleidnek, hogy nézzenek utána a tenyésztésüknek, mert ha nem jól csináltok valamit, akkor nagyon könnyen lehet édes kisdeguk helyett, halott anya, és haldokló kisdegu az eredmény. Ha picidegu-tesókat vettetek, akkor 14 hetesen legyártják az elsõ beltenyésztett almot, ami nagyon nem jó... Szóval mielõbb beszélgess a szüleiddel errõl a dolgoról, mert lehet hogy már most tenni valótok van.
Nekem többek közt Lédi és egy Molli leányzóim vannak. Ezek könnyû nevek, ezért a degu is megjegyzi, ha szólítgatom. :)
az én fiúm Oki, a lányé Lili volt.. :( nyugodjanak békében..
Én Boo-nak( ejtsd: Bú ) neveztem el az enyém. :D
Az enyémek neve Tofi és Fifi

Mi legyen a két kislány degum neve?

Legjobb válasz: Molly, Mirci, Dánia, Dáma, Dina.

Molly, Mirci, Dánia, Dáma, Dina.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :) végülis a Firenze és a Kairo mellet döntöttem szerintetek jol hangzik?
Elég egyediek, de jók :)
hát sehogy.
Pedig könnyedén be lehet tanítani nekik. Az enyémek tudnak pacsit adni, forogni, agility-zni, stb. Keríts egy deguzós helyet, pl. egy szobát, ahol elengedheted õket úgy, hogy nincs semmi rájuk mérgezõ dolog, amit megrághatnak. Fontos, hogy ismerjék a helyet, tehát ne elõször járjanak ott. Emellett kell nekik jutalomfalat. Én a régi tápjukat használom, mert megmaradt belõle több kiló, finom is, és nem is egészségtelen. (Pepe, Panzi, Yoyo degutáp még jutalomnak sem jó!) Lehet még szójagranulátum vagy kisebb borsószirom is jutalomfalat, nem tudom, mit szeret a te degud. Adj neki több jutalomfalatot kezdetnek, mindenféle elvárás nélkül, hogy megtanulja, nálad ott vannak a finom falatok. Utána hagyd abba, és várd meg, amíg egy kicsit elmegy tõled. Akkor mondd ki a nevét, esetleg még cuppoghatsz is hozzá, a lényeg, hogy lássa, hogy hívod. (mindenféle tanítás nélkül fel tudja ismerni a hívást) Ha odajön hozzád, akkor odaadod a jutalomfalatot. Ezt játszd el többször, hamar belejön, és pár alkalom után elég lesz csak a nevét mondanod. (tehát ne cuppogj, ne mozdulj, stb., csak a nevét mondd ki normális hangerõvel) Ha nem jött oda, akkor húzd el a jutalomfalatot az orra elõtt, és azzal "csalogasd" magadhoz. Ha odaért hozzád, akkor megkaphatja, ezután pedig megint várd meg, hogy kicsit távolabb menjen, és próbálkozz újra. Még a legbambább degu is megérti, ha ezt eljátszod vele párszor ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)
Ha kocogtatsz valamit a körmöddel oda jön, hogy megnézze, mit találtál. Mond közben a nevét, és gyorsan megtanulja. Egymás nevét is tudni szokták, és csak az tûnik el az ágy alatt, amelyiket letolod, a többi az öledben vakarózik tovább. :)


A deguimnak akarok nevet adni de nem tudom megkülönböztetni őket, hogyan kell őket megkülönböztetni?

Legjobb válasz: semmiképpen sem vágj le a farok bojtból mert azzal harcot szítasz. nekünk az elsö két lányaink is nagyon egyformák voltak aztán az egyik jobban nött és így külömböztettük meg öket. a mostani fianknál könyebb volt mert az egyik orrán volt egy ici pici fehér folt. aztán ahogy nöttek az egyik nagyobb lett. aztán jött a háborús idöszak amikor az egyiknek ketté szakadt a füle , így most már nagyon egyszerü.

semmiképpen sem vágj le a farok bojtból mert azzal harcot szítasz. nekünk az elsö két lányaink is nagyon egyformák voltak aztán az egyik jobban nött és így külömböztettük meg öket. a mostani fianknál könyebb volt mert az egyik orrán volt egy ici pici fehér folt. aztán ahogy nöttek az egyik nagyobb lett. aztán jött a háborús idöszak amikor az egyiknek ketté szakadt a füle , így most már nagyon egyszerü.
én az egyiknek a nyakába raktam egy kiskutyáknak való nyakörvet.így könnyû.
A kérdező hozzászólása: És ez a nyakörv nem zavarja a degut?
nekem a patkányomnak volt nyakörve kicsi korától, eleinte zavarta, de csak annyi ideig, mint egy kiskutyát. megszokta gyorsan, bár azóta már elhagyta valahol, és nem tettem rá újat.:)
Akár 1 napos kortól meg lehet jelölni õket, ha nagyon egyformák, mégpedig ártalmatlan növényi festékanyagokkal. Jól fest pl. a szeder vagy céklalé, a hasukat, mellüket lehet pöttyözni vele, de a késõbbiekben már az egyhetes degucska szõrét is jól lehet nyírni jelölés céljából, a szõr töve fekete, így egy kis éles hajlított körömollóval kicsípett fedõszõrzet pl. a fejen, háton, fartájékon stb. sokáig jó megkülönböztetést nyújt. Késõbb biztos felfedezhetõ lesz nagyságukban mozgásukban, jellemükben valami egyedi, mi degusok azt mondjuk, "a degukban az egyetlen közös, hogy annyira különbözõek!" (MINIOR)
Én a farkukról tudom megkülönböztetni-kicsi, hosszú, tömzsi, hiányos, stb..stb
Mi sose raktunk rá se nyakövet se semmit, nem bizti hogy azt jól fogadná. Amikor még kicsik, nagyon hasonlítanak, de 1-2 hónap alatt simán meg lehet õket különböztetni. Más lesz a farkuk, a fülük, a pofijuk, és nálunk általában az egyik mindig nagyobbra nõtt mint a másik (nem tudom mért)....
én meg onnan :P hogy mi mindig kiengedjük õket már volt ebbõl 1-2 baleset hogy pl füles (az 1.-sõ számú degum) bemászott a kihúzhatós ágy alá, és véletlenül a farkáról a bojtot vhovabecsípte, és le-esett, pilóta meg ki esett a 3.-ikról és túlélte (azért "pilóta" :P) jah meg megrágta a vezetéket és kiROBBANT a foga, és 1 napiáramszünet, és TÚLÉLTE :P szal :P...
kirobbant a foga??????, és túl élte a harmadik emeletet??? te jó ég ezek vasból vannnak


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!