Találatok a következő kifejezésre: A deguimhoz egy (53 db)

Lehet a degut egyedül tartani?

csak azok írjanak akiknek egyedül van a deguja. milyennek látjátok őket: boldog, szomorú, depressziós, vidám.... tudom hogy " ők társas állatok és hogy nem lehet őket egyedül tartani..." köszi az értelmes válaszokat előre is:)

Legjobb válasz: bár nekem nincsen degum de egyik barátnõm szülei csak 1-et engedtek.. 2 hét után elkezdte tépni a saját szõrét.. és csak 1 sarokban gubbasztott... tehát én nem tartanék egyedül

bár nekem nincsen degum de egyik barátnõm szülei csak 1-et engedtek.. 2 hét után elkezdte tépni a saját szõrét.. és csak 1 sarokban gubbasztott... tehát én nem tartanék egyedül
A kérdező hozzászólása: oké köszi a választ:)
Volt egyedüli degum, de már csak csapatos van, mert nem volt úgy jó neki. Így is válaszolhatok?
A kérdező hozzászólása: :) mentek a zöld kezek:)
Ha egyedül tartod akkor te leszel neki a játszótárs is, ezért több figyelmet, szeretetet igényel, cserébe szelídebb lesz. A deguk csapatban érzik magukat a legjobban és ilyenkor olyan dolgokat figyelhetsz meg náluk, amit egy egyedül tartott degunál nem. Jellemzõbb az egyedül tartott degukra a kényszeres viselkedés: állandóan mókuskerekezik-többet, mint ami normális lenne. Ha meglát visít, hogy vedd ki, mert szörnyen magányos tud lenni. Mindig azt mérlegeld, hogy mennyit tudsz vele foglalkozni.

A degu egyedül is jól elvan?

Pár kérdésel ezelött azt írtátok hogy egyedül magányos.Én 1 hete kaptam egy kisfiudegut de a szüleim nem enegdik a kett?t. Nagyon sokat játszok és tör?dök vele , de féltem.. Azért egyedül is jól meglesz vagy mit tegyek?

Legjobb válasz: Az emberi gondoskodás NEM pótolja a társai hiányát. Egyedül nem érzi jól magát a degu. Ha egyet engedtek, akkor nem tudom kettõ miért nem mehet. Olyan sokat azért nem esznek, hogy kiegyék a családot a vagyonból. Szóval szerintem vedd rá a szüleidet, hogy vihess neki egy társat, de nehogy szukát vegyél, mert akkor elszaporodnak.

Az emberi gondoskodás NEM pótolja a társai hiányát. Egyedül nem érzi jól magát a degu. Ha egyet engedtek, akkor nem tudom kettõ miért nem mehet. Olyan sokat azért nem esznek, hogy kiegyék a családot a vagyonból. Szóval szerintem vedd rá a szüleidet, hogy vihess neki egy társat, de nehogy szukát vegyél, mert akkor elszaporodnak.
Szia! Mivel nem különösebben ragaszkodnak az emberhez+társas állatok, feltétlen szükségük van társra. Láttam már egyedül tartott degut, hát szegénykém elég búbánatosnak tûnt. Szerintem szerezzetek be mégegy fiút, (ha nem szeretnél felesleges szaporulatot)csak minél hamarabb, hogy megszokják egymást. Az egynemûek is probléma nélkül tarthatóak együtt.Nekem két lány van, jól elvannak, néha becsúszik egy -két civakodás jobb falatok miatt, de általában összebújnak, szeretgetik egymást. Ahol egy elfér, elfér kettõ is!:) Ja és nem árt, ha van nekik egy mókuskerék, azon kiválóan levezetik az esetleges feszültséget/kilóméterhiányt.:)
Hát az egyik barátnõm tartott degukat és azt tudom róluk, ha párban vannak és az egyik elpusztul, vagy elviszik, akkor a másik öngyilkos akar lenni, pl, hogy nekiszalad a falnak. Viszont ha a te degud a kezdetektõl egyedül van, talán nem jön elõ ez a probléma.

Mitől színeződött el a degum egyik szeme? Cukros? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Vidd el állatorvoshoz, õ ért az állatok betegségeihez.

Vidd el állatorvoshoz, õ ért az állatok betegségeihez.
Sajnos ha szürke lett a szeme az vakságot jelent nála. Nagyon figyelni kell, lehet, hogy a táplálkozása miatt lett baj. Remélem az állatdoki tud majd neki segíteni!!
hát nekem is az egyik degumnak ilyen a szeme az valszeg cukrot jelent én nem adok neki semmi cukrosat és mi elvittük állatdokihoz és azt javasolta h puha vattával és langyos vízzel megkell törölni


Az igaz hogy a degu egyedül magányos és szenved?

Szeretnék egy degut de nem tudom hogy most mit tegyek.. 1 vagy 2 ?

Legjobb válasz: És hogyan tartsam õket , mekkorra ketrecben mi legyen a ketrecükbe és ez így kb. mennyibbe fog kerülni ?

A kérdező hozzászólása: És hogyan tartsam õket , mekkorra ketrecben mi legyen a ketrecükbe és ez így kb. mennyibbe fog kerülni ?
Az enyém is egyedül van és semmi féle depressziós tünet nem jelentkezett rajta.Hozzáfûzûm engem tekint társának és velem szokott csipogni "turbékolni", beszélgetni. Úgyhogy úgyis hallod azokat a bizonyos hangokat :P Nekem is van futtató gömböm szerintem az egyedül lévõ deguknál elengedhetetlen. Enyém egy majdnem 1 méteres 3 szintes rezidencián uralkodik.Szerintem ha megfelelõ idõt töltesz vele akkor simán nem lesz semmmi baja. Eggyik ismerõsöm ajánlotta, hogy egyedül tartsam bátran hisz az õ deguja is 7 évig vígan élt egyedül.
Ne tartsatok degut egyedül. Ez nettó állatkínzás egy olyan fajnak aki természetes közegében kizárólag több százas kolóniákban él. Se egy mûanyag játék, se az emberi törõdés NEM helyettesíti a társait. Nyugodtan lehet kettõ egynemû degut együtt tartani. Nekünk négy egynemû (kan) van, és soha nem bántották még komolyan egymást (a kaján mindig veszekednek kicsit, hogy ki egyen elõször, de ez természetes). Ellenben rengeteget játszanak, és "csicseregnek" (az elõzõ válaszadó által említett hang). Párban viszont tényleg ne tartsd, mert gyorsan elszaporodnak.
A kérdező hozzászólása: Amúgy köszi az ediigi válaszokat!:)
A kérdező hozzászólása: És ha egyedül tartom akkor mekkorra ketrec kell neki?
Attól függetlenül hogy a degu társas lény ha egyedül van nem szenved ha sokat van vele foglalkozva. Amúgy a degu sem viseli el az egynemû partnert nem állandóan "háborúznak" egymással. Ha meg különbözõ nemût veszel akkor meg állandóan járhatsz majd a kisállat kereskedésbe hogy eladhasd a kicsiket. Nekem 4éve van degum és mindig is egyedül volt jó lehet hogy neki van egy müanyag gömbje amiben naphosszat futkározhat szabadon anélkül hogy félnék hogy elszökne. Amúgy nem olyan drága sem a ketrec sem semmi más. Én a ketreset 5000ft-ért vettem a kajája meg kb 1500ft egy hónapban (én bió tápot adok neki) ha meg tél van akkor szárított csipkebogyót is kap. Nagyon szeretik még a rágcsálóknak való jutalom falatkákat. Ja meg a réti szénáról se feletkezz el.
inkább kettõt vegyél !! és amikor ketten "beszélgetnek" olyan édik és télleg ilyen fura hangot adnak ki!
megeszi az almát, répát...de krumplit ne adj nekik!ja és fû....pitypang --imádják szintén!!!sok mindent megesznek.
Van egy nagyon érdekes hang, amit csak akkor adnak ki amikor egymással beszélgetnek. Azt akkor sosem hallod ha egyedül van a degu.
kajának szerintem jó: kisállateledel( vagy kukorica, búza, tészta, szárított szója, napraforgó, mogyoró, dió, olajos magvak, mazsola -->imádják ja és persze széna!!) és minden nap tiszta víz
nekem is van degum. ami biztos hogy a degu cukorbetegségre hajlamos ezért ha lehet degu menüt kapjon (sok cég gyárt sok helyen lehet kapni) minden olajos, édes (alma , banán, ) dolgot kerülni kell. plussz nagy mozgásigénye van. imád ugrálni mászni. társas lény. fiu fiuval nem tuti hogy kijön . (nálunk ivartalanítás lett a vége akkor bunyó lett, de az segített) lány lánnyal igen jól elvan.
mivel a degu társas lény min.kettõ kell belõlük :-) a ketrec szerintem legyen kábé 50x30x30as, két degunak elég. a ketrecbe kell alom és forgács meg kaja..... ha kérdésed van, csak nyugodtan írj nekem is van!

Szeretnék egy Degut de attól félek hogy mindent összerágcsál és az szar mert a lakást béreljük. Mindenki mást mond. Aki tart Degut légyszi válaszoljon! Rágcsál a Degu?

Legjobb válasz: Sajna igen. Nem szobatiszta. De ennyi erõvel tarts csincsillát az nagyobb, és aranyosabb, és dettó ugyanolyan "károkat" csinál mint a degu. Ha ketrecben, "terráriumban" van és csak néha engeded ki akkor nincs nagy kár. A csincsillára tehetsz pici hámot és akkor még folyamatosan figyelemmel kísérheted is.

Sajna igen. Nem szobatiszta. De ennyi erõvel tarts csincsillát az nagyobb, és aranyosabb, és dettó ugyanolyan "károkat" csinál mint a degu. Ha ketrecben, "terráriumban" van és csak néha engeded ki akkor nincs nagy kár. A csincsillára tehetsz pici hámot és akkor még folyamatosan figyelemmel kísérheted is.
A kérdező hozzászólása: Ja köszi szépen és te mit választanál? Degu vagy csincsilla? A degu vagy a csincsilla büdös?
Ismerõsömnek voltak degujai, mindent összerágtak ha kiengedte õket.Ha meg nem engedte ki, akkor egész nap a ketrec rácsát rágcsálták.Azt mondta elég idegesítõek voltak.
19:30 vagyok. Természetesen csincsillát. Sokkal aranyosabb. Ha kell tudok ajándékba adni, (felnõttet).
A kérdező hozzászólása: Ha neked oké, hogy elküldöd Svájcba...
A kérdező hozzászólása: Félreírtam... Van valakinek más ötlete?
Nálam csak akkor rágják a ketrecet, ha nagyon unatkoznak. :) Ezt meg lehet elõzni úgy, hogy ágakat teszel a ketrecbe. Mellesleg a ketrec jobb kisállatoknál, mert nem reked meg benne a szag és könnyebb tisztítani.
Nekem kék deguim vannak és sose cserélném le õket csincsillára!! Ha van kedved nézz körül a blogomon, a degukról szól: kekdeguim.blogger.hu vagy kekdeguk.blogspot.com

Mennyi idő egy degut kézhez szoktatni, hogy simogatni is lehessen őket? Ha sokat foglalkoznék a deguval, se lehetne egyet tartani belőle?

Legjobb válasz: A degu eleve szelíd állat, de õk is egyéniségek, ezért nem lehet megmondani elõre, mennyi idõ alatt lesz teljesen kezes. Lehet egyet tartani, csak jobban szeret társaságban lenni, egyedül depressziós lesz. Ennek ellenére a mi degunk évek óta egyedül van (a többiek kihaltak mellõle sajnos), és egész jól érzi magát. Kolbászolnak körülötte a kutyák, megy a tévé, mi is járkálunk (a nappaliban lakik), és így szerintem egész jó neki.

A degu eleve szelíd állat, de õk is egyéniségek, ezért nem lehet megmondani elõre, mennyi idõ alatt lesz teljesen kezes. Lehet egyet tartani, csak jobban szeret társaságban lenni, egyedül depressziós lesz. Ennek ellenére a mi degunk évek óta egyedül van (a többiek kihaltak mellõle sajnos), és egész jól érzi magát. Kolbászolnak körülötte a kutyák, megy a tévé, mi is járkálunk (a nappaliban lakik), és így szerintem egész jó neki.
NEM !!! NEM lehet egyedül tartani mert kb fele annyi lesz az életkedve + nem is fog annyi ideig élni

Mit tegyek ha a degumnak van egy szürke folt a szemén?

Legjobb válasz: Elsõ körben próbáld kimosni neki szobahõmérsékletû kamillateával, hátha csak valami kis csipa. (Ne nyúlj a szemébe, csak egy tiszta zsebkendõ sarkával csöpögtess bele a szemébe, aztán várj, amíg pislog.) Ha ettõl nem történik semmi,akkor doki, de sajna nekem gyanús, hogy a degud cukorbeteg (minden degu az, csak ha nem kapnak édes nasikat, akkor nemigen zavarja õket) és emiatt kezd megvakulni.

Elsõ körben próbáld kimosni neki szobahõmérsékletû kamillateával, hátha csak valami kis csipa. (Ne nyúlj a szemébe, csak egy tiszta zsebkendõ sarkával csöpögtess bele a szemébe, aztán várj, amíg pislog.) Ha ettõl nem történik semmi, akkor doki, de sajna nekem gyanús, hogy a degud cukorbeteg (minden degu az, csak ha nem kapnak édes nasikat, akkor nemigen zavarja õket) és emiatt kezd megvakulni.
Szerintem szürkehályog :(
szürke hályog a hörcsögömnek is volt ne izgulj attól még szép hosszú élete lesz ha gondolod elviheted állatorvoshoz de nem tud sok mindent csinálni csak enyhíteni

A degumra pár perce rálépett egy picit 2 éves hugom és a degu elkezdett " vinyogni" és öszegömbölyödött. Ugye nem fog meghalni a degum?

Beraktuk a ketrecébe elment enni meg ment egy kört( rendesen futott) de most lefeküdt és a hátát dörzsöli folyton a ketrechez vagy a földhöz.Állatorvoshoz a szüleim nem viszik.. és én meg itt ülök tehetetlenül a gép elött kisirt szemekkel.1 hete kaptam kérlekszépen titeket segítsetek de gyorsan!

Legjobb válasz: Semmi baja nem lesz, ha evett jól érzi magát ne izgulj!:)

Semmi baja nem lesz, ha evett jól érzi magát ne izgulj!:)
Vidd el te orvoshoz. Biztos, hogy nem ártana neki, mégha semmi baja sincs. Tudod, jobb félni...
A kérdező hozzászólása: Hú köszi jobban van már futkározik és olyan mint " régen ":D Köszönöm a bíztató szavakat! És igen sokkal jobban vígyázok majd már rá! Mégeccer köszi.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod , kicsit megnyugottam tõle de nem egészen.DE köszi. Most éppen alszik szegénykém..csak ne legyen baja..:(
Egyáltalán minek kellett kiengedni olyankor amikor egy 2 éves kisgyerek rohangál a lakásban?Erre számíthattál volna hogy egy kisgyerek nemtud rá vigyázni meg ha egyszer kiengedted figyelned kellett volna rá nehogy valami történjen vele.
Szia! Hogy van a degud? Remélem nem lett semmi baja, néha sokkal többet kibírnak az állatok, mint gondolnánk. De tény, hogy vigyázz rá jobban, most Te is tanultál belõle, szerintem akkor engedd csak ki ha be van zárva a szoba ajtaja, és rajtad kívül nincs bent más, vagy ha van is legyetek nagyon óvatosak! Szorítok hogy jól legyen! Írj majd!
Vegyél neki egy párt. Degut NEM szabad egyedül tartani. Ha kap egy társat akkor azzal nagyon jól elfoglalja magát, és nem kell kiengedni. Persze olyan nemût vegyél mint õ különben elszaporodnak.

Mekkora a mérete egy kifejlett degunak?

Legjobb válasz: A kifejlett degu 10-15 centi hosszú, 20-30 deka súlyú, és testéhez még 10-20 centis, bojtos végû farok is társul, amit egyensúlyozásra, kis mértékben kapaszkodásra is használ. Színe vadasbarna, de csillogó sötét szeme körül fehér szõrkontúr látható.

A kifejlett degu 10-15 centi hosszú, 20-30 deka súlyú, és testéhez még 10-20 centis, bojtos végû farok is társul, amit egyensúlyozásra, kis mértékben kapaszkodásra is használ. Színe vadasbarna, de csillogó sötét szeme körül fehér szõrkontúr látható.
Testhossza a farok nélkül 15-20 cm. A kifejlett példányok nagyjából akkorák lesznek, mint egy kisebb patkány
25-30 centiméter farkával együtt!

A degu kb mennyi-be kerül? és egy hörcsög?

mert voltunk kisállat kereskedésben de nem azt akarok hanem hörcsögöt és akkor megnéztem az árát csak elfelejtettem!

Legjobb válasz: a hörcsög pár száz forint, a degut nem tudom. egyébként állatboltonként változó. a hozzánk közeli álatboltban 350 forint / darabja.

a hörcsög pár száz forint, a degut nem tudom. egyébként állatboltonként változó. a hozzánk közeli álatboltban 350 forint / darabja.
Hát én most néztem neten egy oldalt ott azt irják hogy 1500-2000Ft :/ Nemtudom...
13:40 a degura nézted azt nem?
én degut 2500 ft-ért vettem.... hörcsögöt 500ft-ért (aranyhörcsög)
Én is 1000-ért vettem(jó ismerõstõl), kb 2-3 éve, akkor volt a boltban 2000 körül. De már nincsenek meg valamelyik oksotojás kitette az erkélyre a napra Õket és nem húzott feléjük lepedõt. :(:(:(
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm hogy válaszoltatok és nagyon nagyon sajnálom szegénykéket!!
Én degut tudok szerezni Db.500/ft-ért.
13:41esnek: igen a degura néztem!
2 deguboltban mindkét helyen 980/db.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!