Találatok a következő kifejezésre: A deguim éjszaka (3 db)

A degum nagyon kapar éjszaka. mit csináljak?

most ideiglenesen van egy kis 10 literes akváriumban, mert a ketrece eltört. most vettem igazából 2 napja, és eddig minden este ki kellett vinnem a szobámból mert éjszaka nagyon kapart a bentlév? kisházzal, vagy nem tudom mivel, de hangos volt. ha átteszem nagy ketrecbe akkor is ez lesz? más akinek a hálóba van a degu annak van ezzel problémája? valamint egyedül van, hallottam h a deguk többen szeretnek lenni. semmiképp nem lesz neki jó egyedül, és vennem kellesz egy másikat, vagy ha minden nap 1-2 órára kiveszem és játszok vele akkor jól lesz?

Legjobb válasz: Egy 10 literes akvárium bõven nem elég neki. Ahhoz, hogy éjszaka csendben maradjon, nagy hely kell, úgy 50x80x80 cm-es ketrec, egy legalább 30 cm átmérõjû mókuskerék és kell mellé még egy társ! Ha nagy helye van, valamint ketten vannak, akkor csönd lesz éjszaka. A táp, amit kap, tényleg nem mindegy. Vegyél neki Halywood-ot vagy Verselle Laga Complete-t, ezek jó minõségûek. Rágcsáló itatót meg mindenképpen szerezz be!!

Egy 10 literes akvárium bõven nem elég neki. Ahhoz, hogy éjszaka csendben maradjon, nagy hely kell, úgy 50x80x80 cm-es ketrec, egy legalább 30 cm átmérõjû mókuskerék és kell mellé még egy társ! Ha nagy helye van, valamint ketten vannak, akkor csönd lesz éjszaka. A táp, amit kap, tényleg nem mindegy. Vegyél neki Halywood-ot vagy Verselle Laga Complete-t, ezek jó minõségûek. Rágcsáló itatót meg mindenképpen szerezz be!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ :) adtam neki vizet, csak az a baj, hogy nincs speciális rágcsáló itatóm, egy kis edénybe van neki de nem láttam még inni és kezdek aggódni :S már próbáltam úgy hogy bevizeztem az ujjam és a szájához tettem de nem tudom h mit csinálhatnék még :S
A felnõttek már elvannak pár órát egyedül is, fõleg ha ott vagy a közelben, de azért inkább 4-6 órás futtatásokra kell felkészülni, ha kiegyensúlyozott egyke degut szeretnél. És könnyen lehet, hogy utána is a te ágyadban kíván majd aludni, és nem fogad el más választ, mert a deguk mindig együtt alszanak.
Ha társat veszel mellé, össze kell õket szoktatni! Amíg újfiú nálad, és nem lakta be a ketrecet, addig többnyire könnyebb a dolog, de hogy 2 degu mennyi idõ alatt szereti meg egymást, totál kiszámíthatatlan. Szóval olvass utána, vagy abból a ketrecbõl szerezz még egy azonos nemût, ahonnan õ van.
Vegyél fel egy bõ inget, kösd össze a derekán, és dugd be alá a degudat! Nagyon fog tetszeni neki! (Fürdõköntössel még jobb, csak abban hõgutát kapnátok mindketten.) Ja! 30 fok fölött irtó hirtelen elpusztulnak hõgutában. Tegyél ki egy hõmérõt a szobában, és intézkedjél, ha hõguta veszély van!
A kérdező hozzászólása: szerencsére nem bébi degut vettem, hanem már felnõttet. azér vettem meg minél hamarabb, mert a kisállatkereskedésben egy nagyon sötét kicsi helyen volt tartva, és szemmel láthatóan nem bántak vele jól, és megsajnáltam. a ketrecet amit apum csinál lemértem, elég nagy lenne 2 degunak is :) ma megyek neki megvenni mint a keréktõl az itatóig ^^
Amíg el nem helyezed normálisan, addig hisztizni fog. :) Te is sírnál, ha elrabolnának a szüleidtõl, barátaidtól, és egyedül bezárnának egy szekrénybe! Minden nagyon komoly amit írtak! Társ nélkül nem zárhatod be se ketrecbe, se 10 literes befõttes üvegbe. Ülj be mellé, vedd ki, vagy hozd el egy azonos nemû tesóját gyorsan. 10 percig se bírják a kicsik egyedül, nemhogy egy egész éjszaka. Mekkora ketrecet csinál a papád? Mérd meg centivel! Lehet hogy fölösleges, mert abba se fog elférni. A kisdeguk napi 10-20 kilométert is lekocognak olyan sebbességgel, ahogy te bringázol, ehhez viszont egy akkora mókuskerék kell, amiben felnõttként is el fog férni: minimum 30 centi átmérõjû. Szóval még ma szerezz neki egy csincsilla ketrecet, egy azonos nemû tesót, egy hatalmas mókuskereket. A deguk nappali állatok, nem éjszakaiak. De egymáson alszanak, sose egyedül, és a kicsiket a mamijuk fekteti le este. Ha jó mami vagy, neked is le fognak feküdni, persze ahhoz nappal ki kell fáradniuk, (mókus kerekezésben) és kell egy álmos deguval bélelt ágy. (pl. függõ, vagy egy nagy odú, csincsilla, vagy tengerimalac méret, sok papírzsepivel bélelve.)
A kérdező hozzászólása: mint mondtam van neki ketrece nagy csak eltörte a kutyám és amig apukám megjavítja addig van az akváriumban
A degu nem érzi jól magát egyedül.Vegyél neki társat, valószínû unatkozik abban a pici akváriumban!Vegyél neki egy nagy ketrecet, avgy csinálj házilag, tele bújókkal, faággal, homokkal amiben tud fürdeni, polcokkal+egy társsal(azonos nemû) és nem fog kaparni mint egy bolond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat sokat segített :) igyekszem minél jobb gazdája lenni
szerintem megijedtek valamitõl, vagy nemtudom. nyugtasd olyankor hosszabb ideig õket, tudom éjszaka kellemetlen.
de lehet hogy valami operára készül!
szeritem tök sza* a par activiti (egyépként meg nem amatõr felvétel csk úgy van megcsinálva) 8-0
Démon vagy szellem...kit érdekel?Jobb ha azt mondom, hogy démont látott?
A kérdező hozzászólása: Láttam már a paranormal activity 2-t :) de abba démon van :D Utolsó válaszolónak: köszönöm :)
Valószínûleg megijedt. Nálunk, ha csipog valami madár, és nyitva az ablak, tehát behallatszódik, akkor riadóztatják egymást jó nagy csipogással:) Ki kell venni kicsit, megszeretgetni, és akkor megnyugszik:) Van egy degum, aki pl. a széltõl fél, és nem szokja meg, ha fúj a szél, mindig frászt kap:)
A paranormal activity egy szuperül megrendezett film, köze nincs a valósághoz... üdv a média szakról :D
Pff.én nyugodt vagyok :D Mondjuk te bajod, hogy nem hiszel a szellemekben...tudod nekem volt már velük néhány találkozásom :) Egyébként csak ajánlani tudom a Paranormal Activity 2-t.
A kérdező hozzászólása: :) jó akkor biztos szellem volt... csakhogy megnyugodj ;)
Szellemet is láthatott.-.-''
A kérdező hozzászólása: Hát nemtudom... Azért köszi :)
Hát, nem tudom hogy ez a deguknál hogy megy, de a kutyám ébredt már rémálomból vonyítva, és abba se hagyta egy darabig. Nagyon sajnáltam szegénykémet, halálra volt rémülve... Lehet, hogy a deguknál is van hasonló :D
A kérdező hozzászólása: -.-" 1. válaszolónak köszönöm :) Fogalmam sincs mitõl ijedhettek meg, nem volt semmi hangosabb zaj... Viszont az egész család felébredt :)
Lehet, hogy szellemet láttak....
mármint a degu nem a parnorm.ac.

A deguim egész éjszaka csicseregtek mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Beszélgettek :D Egyébként teljesen normális, az enyémeim is ezt csinálják.

Beszélgettek :D Egyébként teljesen normális, az enyémeim is ezt csinálják.
minden degu ezt csinálja. az enyéim is átalusszák a napot este meg hallgathatom õket :D
Nálam meg rágják az ajtójukat meg pengetik a ketrecet, éjszakára átteszem õket másik szobába illetve mostmár másik szobában van a terráriuma.
A deguk éjszakai állatok, és azért szeretnek elbújni mert zuglakók. Mellesleg azért "nyikorognak" éjszaka, mert a természetes élõhelyén általában holdfelkelte után mennek ki magvakat keresni.
nekemis volt 2 degum márcsak egy van de lényeg hogy nkemis mindig este rágcsálták a rácsot meg csicseregtek.sztem ez normális mert napközbe az enyéim többször szunyókáltak.
A degu nem nappali állat, hanem éjszakai.
hát sztem meg éjszekai mert nekem egész este rágták a rácsot meg sipítoztak megfutkostak a mókuskerékben én megszoktam anyuék nem... ez tipus kérdése
A degu nappali állat, így abba fogja hagyni. biztos félnek azért csinálják. Nálunk este takarodó van kb 10 körül esznek egyet és napfelkeltéig nyugi van. az elsö idöben természetes. ha többen vannak 8nem egyedül ) nem lesz gáz. ajánlom a http://www.degu.hu oldalt
Meg lehet, bár nem valami kellemes, és sokáig nem tudtam aludni tõlük. Rakd át õket egy távolabbi szobába, hogy kevésbé halld, ha zavar. Én a végén elajándékoztam, mert nem bírtam...
A kérdező hozzászólása: És ezt meglehet szokni?
túl sok volt a kávé azt nem tudtak aludni


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!