Találatok a következő kifejezésre: A degu párosodnak (1 db)

A degu testvérek párosodnak?

Legjobb válasz: Párosodhatnak

Párosodhatnak
nekem 1 fiú és 1 lány volt tesók voltak egymáson aludtak "táncoltak" meg eggyütt aludtak mégse csináltak többet pedig eegymás nélkül sehova se mentek... Szóval szerintem max. csinálják kölyök nem lesz...
A kérdező hozzászólása: a szerelem nem ösztönös ugye?
Na én megmondtam hogy hogy a deguk nem szerelmesek.És ugy van ahogy az elõttem lévõk mondták.
Az állatok NEM lesznek szerelmesek. Kizárólag fajfenntartási okokból párosodnak. A szexet is csak néhány faj élvezi vajában (delfinek, és két majomfaj), tehát még csak nem is az élvezetért csinálják. Kizárólag az ösztönök hajtják õket, és ebben nem számít, hogy testvérek. A deguknál megszokott a kupacban alvás, az eredeti élõhelyükön így védelmezték egymást a ragadozó madaraktól. Mivel a degu kifejezetten társas lény, egyedül tartani állatkínzás, és sok esetben el is pusztulnak. Nekik alap követelmény, hogy legyen egy (de inkább több) társa. Nem "puszilkodnak" (ahogy a kutyák sem), hanem tisztogatják egymást, illetve összetartozást fejezik így ki.
Én akkor sem hiszem hogy szerelmesek lennének. Ezek csak rágcsálók akkora aggyal mint egy borsószem. Ahogy az elõbbi válaszadó írta csak a reprodukció érdekli õket minél többet minél gyorsabban semmi más. Olvastam hogy valaki kiszámolta ha nem lennének ellenségeik körülbelül két év alatt 3 méter vastagon beterítenék a bolygó felületét olyan szaporák (és ide beleszámít az óceánok területe is!)
A kérdező hozzászólása: valaki mondta hogy az õ degui eggyütt alszanak és állandóan puszilkodnak !ezt akkor miért ??
És legális.Csak elõfordulhat hogy az utódok betegek lesznek vagy ritka esetben tul gyengék és elpusztulnak.
Az tény hogy a rágcsálók nem tudnak szerelmesek lenni.Nálam két testvér nyuszi csinált egy kis szaporulatot.Csak ragaszkodhatnak egymáshoz mert társaságban jobban érzik magukat.Náluk nincs olyan hogy apa, anya, testvér.Csak szaporodnak.
Nem szeretnek egymásba.A deguk csak azért párosodnak hogy szaporodjanak.
A kérdező hozzászólása: egymásba is szeretnek ??
A kérdező hozzászólása: valaki mondta hogy az õ degui eggyütt alszanak és állandóan puszilkodnak !ezt akkor miért ?? A deguk szoktak puszilkodni/piszézni, gondolom ez vmiért jólesik nekik. :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a véleményetek erről?

A véleményeteket szeretném kérdezni erről:(tengerimalac ház vagy ketrec)<http://www.youtube.com/watch?v=aTIZ7QvfI2Y

4

Mit ehetnek a törpenyuszik? Mit lehet nekik adni?

3

Milyen különbségek vannak a törpe és az aranyhörcsög között?

1

Hogyan rakjam össze a hím hörcsögömet a nősténnyel úgy hogy ne bántsák egymást?

Mert amikor berakom a nőstényt a hím ketrecébe akkor a hím rátámad a nőstényre és ebből verekedés tőr ki és utána elbujnak elbújnak.Ha viszont az ágyamra rakom őket akkor nem is foglalkoznak egymással de ott nem maradhatnak mert elszöknek.Ha pedig a nősténynek a ketrecébe rakom be őket akkor a nőstény megtámadja a hímet.

3

Mit lehet adni az aranyhörcsögnek tápon kívül?

5

Mekkora egy csincsilla és mekkora egy nyúl?

4

Roszul nő a tengerimalim foga, holnap altatják. De addíg pépes kaját kell neki adnom. (nyúltáp, alma, fű) idegességembe elfelejtettem megkérdezni hogy egyszerre hány kannállal adjak neki és milyen időközönként?

most úgy csinálom hogy kb.2-3 óránként kb egy vagy két kávéskanál nagyságút adok neki!Kérem mihamarabb a lehetséges megoldásokat!

10

Normális, hogy ilyenkor ősszel erőteljesebben hullik a tengerimalacok szőre?

1

Budapest környékén hol tudok találni jó vadászgörény-tenyésztőt?

Szeretnék venni egy vadászgörényt,és egy jó és viszonylg olcsó tenyésztőt keresek.Segítetek.

1

A hörcsögöm harap, mit tegyek?

Hellosztok,
A hörcsögöm már 2 hónapja van nálam. Nagyon harap, már mindent megpróbáltam (pl.: amikor kaját adok neki, akkor megszagoltatom vele a kezem, de ekkor is csak megharap) Már az is eszembe jutott, hogy odaadom tovább tenyésztésre az ismerőseimnek.

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!