Találatok a következő kifejezésre: A degu párosodnak (1 db)

A degu testvérek párosodnak?

Legjobb válasz: Párosodhatnak

Párosodhatnak
nekem 1 fiú és 1 lány volt tesók voltak egymáson aludtak "táncoltak" meg eggyütt aludtak mégse csináltak többet pedig eegymás nélkül sehova se mentek... Szóval szerintem max. csinálják kölyök nem lesz...
A kérdező hozzászólása: a szerelem nem ösztönös ugye?
Na én megmondtam hogy hogy a deguk nem szerelmesek.És ugy van ahogy az elõttem lévõk mondták.
Az állatok NEM lesznek szerelmesek. Kizárólag fajfenntartási okokból párosodnak. A szexet is csak néhány faj élvezi vajában (delfinek, és két majomfaj), tehát még csak nem is az élvezetért csinálják. Kizárólag az ösztönök hajtják õket, és ebben nem számít, hogy testvérek. A deguknál megszokott a kupacban alvás, az eredeti élõhelyükön így védelmezték egymást a ragadozó madaraktól. Mivel a degu kifejezetten társas lény, egyedül tartani állatkínzás, és sok esetben el is pusztulnak. Nekik alap követelmény, hogy legyen egy (de inkább több) társa. Nem "puszilkodnak" (ahogy a kutyák sem), hanem tisztogatják egymást, illetve összetartozást fejezik így ki.
Én akkor sem hiszem hogy szerelmesek lennének. Ezek csak rágcsálók akkora aggyal mint egy borsószem. Ahogy az elõbbi válaszadó írta csak a reprodukció érdekli õket minél többet minél gyorsabban semmi más. Olvastam hogy valaki kiszámolta ha nem lennének ellenségeik körülbelül két év alatt 3 méter vastagon beterítenék a bolygó felületét olyan szaporák (és ide beleszámít az óceánok területe is!)
A kérdező hozzászólása: valaki mondta hogy az õ degui eggyütt alszanak és állandóan puszilkodnak !ezt akkor miért ??
És legális.Csak elõfordulhat hogy az utódok betegek lesznek vagy ritka esetben tul gyengék és elpusztulnak.
Az tény hogy a rágcsálók nem tudnak szerelmesek lenni.Nálam két testvér nyuszi csinált egy kis szaporulatot.Csak ragaszkodhatnak egymáshoz mert társaságban jobban érzik magukat.Náluk nincs olyan hogy apa, anya, testvér.Csak szaporodnak.
Nem szeretnek egymásba.A deguk csak azért párosodnak hogy szaporodjanak.
A kérdező hozzászólása: egymásba is szeretnek ??
A kérdező hozzászólása: valaki mondta hogy az õ degui eggyütt alszanak és állandóan puszilkodnak !ezt akkor miért ?? A deguk szoktak puszilkodni/piszézni, gondolom ez vmiért jólesik nekik. :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan szoktathatnám le a hörcsögöm a csőbe pisilésről?

3

Harap a dzsungáriai törpehörcsög?

Pár napja kaptam egy ilyen kis hörit, és eléggé félek hozzányúlni. Szegényke nem vad, állítólag kézhez szokott, de mikor hozzá akarok nyúlni (1 újjal óvatosan lassan) mindig hirtelen mozdulatot tesz, megijed és ettöl én is megijedek.
Volt már aranyhörcsögöm és azok akkorát harapnak meg olyan agresszívak hogy már elítélek minden kis ilyen állatot..
Egy aranyhörcsög akkorát harapott az ujjamba hogy majdnem leharapta a fél körmöm. (teszem hozzá normális vagyok, nem zargatom, nem bántom, hirtelen mozdulatokat se teszek, halk vagyok)
Szerintetek hogyan kéne közelítenem ehhez a kis hörihez?

20

Melyiknek büdösebb az űröléke a tengerimalacnak vagy a törpenyuszinak?

Szeretnék egy kisállatot csak a szüleim nem engedik mert régebb volt tengerimalacunk és kissé szagos volt és most ezért nem engedik pedig nagyon szeretnék egyet tengerimalacot szeretnék de olvastam de minden hol azt írták ,hogy 1 nem lehet akkor gondoltam a nyuszira de annak mennyivel nehezebb a tartása?

10

Miért ilyen a nyuszkom?

Kiskoraba kezhez volt szoktatva nem volt semmi baj vele. Most mar 2eves es olyan gonosz lett(lány). A kutyamat allandoan megtamadja pedig a kutyus baratkozzna vele.. Egyaltalan nem bujik mindig csak dobbant morog... Mikor kicsi volt egyutt aludtunk , tv-ztunk.. Nem az a celom hogy olbe legyen,mert utal olben lenni mindig szetkarmol.. Hanem, hogy lehessen simizni,lustizni vele. Sokat van kiengedve nagy ketrece van...mintha nem szeretne az embereket:(

2

Nyulat szeretnék tartani mit tudtok tanácsolni?

Érvek és ellenérvek ,hogy mi az előnyei és mi a hátrányai a nyuszinak ? Illetve tapasztalatokat is írhattok akiknek pl volt/van nyuluk. Illetve ha valaki tud segíteni ,hogy Békés megyén belül hol találhatnék megbízható tenyésztőt ?

28

Ha egy tengerimalacot veszek mire kell jobban odafigyeljek?

6

Vadászgörény vagy Törpesün? érveket, és ellenérveket is ha kérhetnék!

7

Ezekbe a csövek jók aranyhörcsögnek?

Ketrecek:

6

Lány törpenyuszim miért kergeti és veri/ tépi a bakot?

Egy ketrecben laknak, együtt nőttek fel, szeretik egymást, folyton összebújnak, nyalogatják egymást. Ma azt vettem észre, hogy rohangálnak, röpködnek a szőrcsomók, verekszenek, főleg a lány üldözi a fiút azt hiszem. (mostanában kezdenek ivarérettek lenni szerintem)
Normális ez? Mit csináljak velük?

3

Lógófülű, kosorrú törpenyuszit szeretnék vásárolni Londonban tenyészetből. Hogy tudnék megbízható tenyésztőre találni? Esetleg valakinek személyes tapasztalata van? Köszönöm előre is!

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!