Találatok a következő kifejezésre: A degu párosodnak (1 db)

A degu testvérek párosodnak?

Legjobb válasz: Párosodhatnak

Párosodhatnak
nekem 1 fiú és 1 lány volt tesók voltak egymáson aludtak "táncoltak" meg eggyütt aludtak mégse csináltak többet pedig eegymás nélkül sehova se mentek... Szóval szerintem max. csinálják kölyök nem lesz...
A kérdező hozzászólása: a szerelem nem ösztönös ugye?
Na én megmondtam hogy hogy a deguk nem szerelmesek.És ugy van ahogy az elõttem lévõk mondták.
Az állatok NEM lesznek szerelmesek. Kizárólag fajfenntartási okokból párosodnak. A szexet is csak néhány faj élvezi vajában (delfinek, és két majomfaj), tehát még csak nem is az élvezetért csinálják. Kizárólag az ösztönök hajtják õket, és ebben nem számít, hogy testvérek. A deguknál megszokott a kupacban alvás, az eredeti élõhelyükön így védelmezték egymást a ragadozó madaraktól. Mivel a degu kifejezetten társas lény, egyedül tartani állatkínzás, és sok esetben el is pusztulnak. Nekik alap követelmény, hogy legyen egy (de inkább több) társa. Nem "puszilkodnak" (ahogy a kutyák sem), hanem tisztogatják egymást, illetve összetartozást fejezik így ki.
Én akkor sem hiszem hogy szerelmesek lennének. Ezek csak rágcsálók akkora aggyal mint egy borsószem. Ahogy az elõbbi válaszadó írta csak a reprodukció érdekli õket minél többet minél gyorsabban semmi más. Olvastam hogy valaki kiszámolta ha nem lennének ellenségeik körülbelül két év alatt 3 méter vastagon beterítenék a bolygó felületét olyan szaporák (és ide beleszámít az óceánok területe is!)
A kérdező hozzászólása: valaki mondta hogy az õ degui eggyütt alszanak és állandóan puszilkodnak !ezt akkor miért ??
És legális.Csak elõfordulhat hogy az utódok betegek lesznek vagy ritka esetben tul gyengék és elpusztulnak.
Az tény hogy a rágcsálók nem tudnak szerelmesek lenni.Nálam két testvér nyuszi csinált egy kis szaporulatot.Csak ragaszkodhatnak egymáshoz mert társaságban jobban érzik magukat.Náluk nincs olyan hogy apa, anya, testvér.Csak szaporodnak.
Nem szeretnek egymásba.A deguk csak azért párosodnak hogy szaporodjanak.
A kérdező hozzászólása: egymásba is szeretnek ??
A kérdező hozzászólása: valaki mondta hogy az õ degui eggyütt alszanak és állandóan puszilkodnak !ezt akkor miért ?? A deguk szoktak puszilkodni/piszézni, gondolom ez vmiért jólesik nekik. :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tengerimalacoknak a vizükbe lehet tenni kevés citrom levet?

3

Tengerimalacom ürüléke miért kisebb a megszokottnál?

Úgy látjuk, hogy kevesebbet is eszik...Most hogy köze van-e hozzá nem tudom, de 1-2 hete a házában kicsi fehér kukac-szerű v.miket találtunk/V.színűleg légy vagy muslica lárva/. Tegnap még kint volt az ágyon. Mivel meleg van az itatót odaraktam neki, megitattam.Ivott is. A kukacos ügy után még evett. Cuki kis videót is csináltam, uborkahéjat evett. Most meg mint írtam a kakija kisebb, száraznak(?) tűnik. Most itattunk vele répa-paprikalé keveréket fecskendővel. Mi lehet az oka? :(

3

Mi történne, ha. (? )

Csak úgy eszembe jutott, hogy mi lenne, ha mondjuk egy egeret és egy hörcsögöt összeraknának egy ketrecbe(lehetőleg nagy ketrecbe)? És a hörcsög egy törpehörcsög lenne? Nekem hörcsögeim vannak, mind külön élnek egymástól, egeret nem tarthatok, szóval az olyan válaszokat mint pl te állatkínzó a hörcsög egyedül él stb... kerülhetőek, köszi...:-)

Egyébként azért kérdezem, mert olvasgattam már és láttam, ahol egy egeret és egy hörcsögöt tartanak együtt egy ketrecben.

3

Mi lehet a baja a degumnak?

Csak ül vagy fekszik nem nagyon eszik csak egy kis pitypangot. légyszíves segítsetek nekem nagyon aggódom érte

5

Zalaegerszegen melyik kisállatbolt (ok) ban lehet maximum 1-2 hónapos tengerimalacot venni?

Zalaegerszeg, kisállat, kisemlős, tengerimalac, bolt

2

Elvadult tengerimalacot, hogy lehet helyre hozni? Félős, ha kézbe van véve akkor meg se moccan?

4

Ez milyen állatka? (kép lent)

http://kepfeltoltes.hu/130804/F_nyk_p-0095_www.kepfeltoltes...

7

Zala megyében Degu tenyésztőt tudtok mondani nekem?

1

Hai! Van kettő tengeri malacom, de sajnos valamire allergiás vagyok ami körülöttük van. Nagyon szeretnék velük játszani simizni kivenni, de ezt mind nem tudom megcsinálni :c Mire lehetek allergiás?

1

Segítség tapasztalt görényesektől. Mit csináljak?

most vettem egy 8 hetes kis görényt próbálom kézhez szoktatni . és ahhoz hogy szabadon van . ha kikerül a ketrecből nagyon fél hátrál és próbál a legkisebb résbe is bebújni. ilyenkor az a jobb ha hagyjuk amíg megnyukszik magától és a saját ütemében fedezi fel a helyet vagy próbáljuk mi bátorítani ? neten mind kettőt olvastam. saját tapasztalatok ?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!