Találatok a következő kifejezésre: A degu párosodnak (1 db)

A degu testvérek párosodnak?

Legjobb válasz: Párosodhatnak

Párosodhatnak
nekem 1 fiú és 1 lány volt tesók voltak egymáson aludtak "táncoltak" meg eggyütt aludtak mégse csináltak többet pedig eegymás nélkül sehova se mentek... Szóval szerintem max. csinálják kölyök nem lesz...
A kérdező hozzászólása: a szerelem nem ösztönös ugye?
Na én megmondtam hogy hogy a deguk nem szerelmesek.És ugy van ahogy az elõttem lévõk mondták.
Az állatok NEM lesznek szerelmesek. Kizárólag fajfenntartási okokból párosodnak. A szexet is csak néhány faj élvezi vajában (delfinek, és két majomfaj), tehát még csak nem is az élvezetért csinálják. Kizárólag az ösztönök hajtják õket, és ebben nem számít, hogy testvérek. A deguknál megszokott a kupacban alvás, az eredeti élõhelyükön így védelmezték egymást a ragadozó madaraktól. Mivel a degu kifejezetten társas lény, egyedül tartani állatkínzás, és sok esetben el is pusztulnak. Nekik alap követelmény, hogy legyen egy (de inkább több) társa. Nem "puszilkodnak" (ahogy a kutyák sem), hanem tisztogatják egymást, illetve összetartozást fejezik így ki.
Én akkor sem hiszem hogy szerelmesek lennének. Ezek csak rágcsálók akkora aggyal mint egy borsószem. Ahogy az elõbbi válaszadó írta csak a reprodukció érdekli õket minél többet minél gyorsabban semmi más. Olvastam hogy valaki kiszámolta ha nem lennének ellenségeik körülbelül két év alatt 3 méter vastagon beterítenék a bolygó felületét olyan szaporák (és ide beleszámít az óceánok területe is!)
A kérdező hozzászólása: valaki mondta hogy az õ degui eggyütt alszanak és állandóan puszilkodnak !ezt akkor miért ??
És legális.Csak elõfordulhat hogy az utódok betegek lesznek vagy ritka esetben tul gyengék és elpusztulnak.
Az tény hogy a rágcsálók nem tudnak szerelmesek lenni.Nálam két testvér nyuszi csinált egy kis szaporulatot.Csak ragaszkodhatnak egymáshoz mert társaságban jobban érzik magukat.Náluk nincs olyan hogy apa, anya, testvér.Csak szaporodnak.
Nem szeretnek egymásba.A deguk csak azért párosodnak hogy szaporodjanak.
A kérdező hozzászólása: egymásba is szeretnek ??
A kérdező hozzászólása: valaki mondta hogy az õ degui eggyütt alszanak és állandóan puszilkodnak !ezt akkor miért ?? A deguk szoktak puszilkodni/piszézni, gondolom ez vmiért jólesik nekik. :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Lehet csincsillát kint tartani?

Családi házból kicsi lakásba költöztünk és nem igazán van hely, így arra gondoltunk, hogy az erkélyen lakhatna.... Nem akarom, hogy beteg legyen, leszigetelnénk egy kis részt a ketrecében, ha fázik el tudjon bújni. Szerintetek??

6

Miért tengeri malac a tengeri malac?

A kutyák miatt nézegettem ezt a kérdéskört, de annyi tengeri malacot láttam már itt, és elkezdtem gondolkodni, miért tengeri, ez a malacka?

8

Milyen hörcsög neveket ismertek?

Venni fogok egyet(megvannak hozzá a jó körülmények!)és szeretném megkérdeni h milyen neveket ismertek.:D

8

A bak vagy a nőstény törpenyulak szelídebbek?

2

Vettem ma egy tengerimalacot és egy ketrecet. A ketrechez járt egy zöld valami ami a ketrecen van. Azt akarom megtudni hogy mire való, mert elfeljtettem, hogy mi és minek, ahol vettem?

12

A törpenyuszinak lehet adni kukoricapelyhet?

Múltkor ettünk itthon kukoricapelyhet és nagyon meg akarta kóstolni...adtunk neki és azóta meg van őrülve érte...de nem tudom h egyáltalán szabad e adni neki és ha igen akkor naponta mennyit? nem sok neki az ilyenekben a keményítő?

9

A 7 hónapos (nőstény) házinyulamat véletlenül összeengedtem, egy éjszakára, a 4 hónapos hím házinyulammal. Ez baj? A többi lent

Azóta a lány nagyon harcias, tépkedi a szőrét, de fészket nem épít. Mindez egy hónapja történt. Azóta semmi jele nincs annak, hogy nyusziai lennének. Most mi baja van?

3

Tudtok bármiluen extrém háziállat ötletet?

Pl . Volt már sünim kaméleonom...ilyesmi? :)

7

Az állatorvos ezért kér pénzt?

Nem tudom, hogy az állatorvos sima vizsgálatért, amikor semmi gyógyszert meg semmit nem kell adni, kér el pénzt? Amikor csak megnézi az állatot, ha egészséges, mehet haza ennyi. Pár csuklyás patkányról lenne szó.

6

Normális, hogy a törpenyuszim úgy "popcornozik", mint a tengerimalacok?

Volt már tengerimalacom, most 2 napja egy törpenyuszim van. Meglepődve tapasztaltam, hogy a tengerimalacoknál jellemző "popcornozás", tehát az egy helyben ide oda ugrálás néha nála is megjelenik. Ez normális? Mivel még nem ketrectiszta, ezért csak rövid időkre merem kiengedni a szobába (egyébként 96*54-es ketrece van), lehet, hogy túlteng benne a felesleges energia? Jellemzően este jön elő, ahogy a futkározás és a kaparászás is.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!