Találatok a következő kifejezésre: A debreceni szeretnék (107 db)

Fogalmazást kell írnom a Légy jó mindhaláligbol. Kiválaszthatom melyik cím ezek azolk :Miért szeretek Debreceni diák lenni? Miért nem szeretek Debreceni diák lenni? A, , Kinnvalatás" A Debreceni élet A munkáim

Valaki tudna nekem segíteni? Nem azt mondom hogy írják meg helyettem hanem hogy segítsenek nekem pár kulcs szóval mert sajnos nem olvastam el a könyvet.

A debrecenin Ady Endre Gimnázium hatosztályosába szeretnék jelentekzni. Olyanoktól kérdezem, aki oda jár: szeretitek, vagy szerintetek ne menjek?

Előre i köszönöm a válaszokat! :)

Legjobb válasz: Bocs, csak telóról nehét írni: *debreceni **jelentkezni ***is

A kérdező hozzászólása: Bocs, csak telóról nehét írni: *debreceni **jelentkezni ***is
Nagyon kemény, ha nem vagy elég erõs, akkor inkább ne gyere. Ha elég bátornak érzed magad és nem zavar, hogy nagyon szigorúak veled a hatosztályos tagozaton, akkor gyere! :) Sok sikert!

A Debreceni Kossuth gimnáziumba szeretnék továbbtanulni, de sajnos nagyon elrontottam az írásbelit. Vajon felvesznek?

4,8-as átlagom van, debrecen 2. legjobb sulijába járok, de most nagyon el vagyok keseredve hogy így kitoltak velünk az írásbelivel. 29 pontos magyart, és 25 pontos matekot írtam. Ha összeadom a vitt jegyeket és az írásbeli eredményét, az csak 100 pont! :'( ha a szóbelin meglenne az 50 pont lenne esélyem a bekerülésre???

Legjobb válasz: sziaa..! én 50 pontot írtam :'( a debreceni Bethlenbe szeretnék menni.. a vitt jegyeim: 3 négyes és 7 ötös.. eléggé aggódok.. de amúgy szerintem ha kicsit oda teszed magad, talán fellebbezéssel felvesznek..engem szerinted?

sziaa..! én 50 pontot írtam :'( a debreceni Bethlenbe szeretnék menni.. a vitt jegyeim: 3 négyes és 7 ötös.. eléggé aggódok.. de amúgy szerintem ha kicsit oda teszed magad, talán fellebbezéssel felvesznek..engem szerinted?
A kérdező hozzászólása: Szerintem felvesznek, mármint reménykedem benne !! Hajráá ! Ott írtad a bethlenben???
Ne aggódj, más is elrontotta! Am milyen osztályba akarsz menni?
Én is a Kossuthba szeretnék menni, de nekem sem lett túl jó. Matek:31, magyar 38, kitûnõ voltam 7. és 8. végén, de nem tudom, hogy van-e esélyem ....
igen a bethlenbe írtam:D 14:55ösválaszoló:D
Ne keseredj el, úgyis oda fognak felvenni, ahova járnod kell! :)


Melyik egyetem "jobb" a szegedi a debreceni vagy pécsi? Informatikus szakra szeretnék menni. Nem csak az iskola de a város szempontjából is? Illetve gazdasági / mérnök / programozó informatikus közül melyiket ajánlanátok és miért? Gyengébb matekkal?

Legjobb válasz: Rengeteg hasonló kérdés van fenn, nézz utána! Nem fogsz igazán autentikus választ kapni, mert kevés olyan van, hogy mindhárom város egyetemérõl tapasztalati véleményt tudjon mondani. A szegediek a szegedit, a debreceniek a debrecenit, a pécsiek a pécsit fogják isteníteni... A városok értékelése is nagyon szubjektív: érdeklõdési körtõl is függ, meg sok mástól... Pl. aki Debrecenben lesz elõször szerelmes, annak Debrecen mindig a legjobb város lesz - és ugyanígy a többi is. Próbálj értékelhetõ szempontokat összeállítani, ami alapján talán lehetne véleményt nyilvánítani. Nekem Debrecen, Szeged, Pécs a sorrend, de biztos jön valaki aki lehülyéz ezért...

Rengeteg hasonló kérdés van fenn, nézz utána! Nem fogsz igazán autentikus választ kapni, mert kevés olyan van, hogy mindhárom város egyetemérõl tapasztalati véleményt tudjon mondani. A szegediek a szegedit, a debreceniek a debrecenit, a pécsiek a pécsit fogják isteníteni... A városok értékelése is nagyon szubjektív: érdeklõdési körtõl is függ, meg sok mástól... Pl. aki Debrecenben lesz elõször szerelmes, annak Debrecen mindig a legjobb város lesz - és ugyanígy a többi is. Próbálj értékelhetõ szempontokat összeállítani, ami alapján talán lehetne véleményt nyilvánítani. Nekem Debrecen, Szeged, Pécs a sorrend, de biztos jön valaki aki lehülyéz ezért...
Gyenge matekkal leginkább egyiket se ajánlanám. Ezekhez a szakokhoz kell az erõs matektudás.
A kérdező hozzászólása: Akkor mit ajánlanál? Nem sok olyan használható van ahova nem kell... :/
Nézz szét az egyetemek honlapjain, hátha találsz olyat, ahova nem kell erõs matek!
Itt van a magyar egyetemek (világ) listája: [link] ELTE, Debrecen, Szeged a sorrend. Egyik sincs benne az elsõ 500-ban! A Közép Európai Egyetem pl. 15 helyjel még le van maradva a Botswanai Egyetemtõl is... (1630-ik helyezett) Szégyen!

Hogy történik a terhesgondozás? Vidéki vagyok de Debrecenben szeretnék szülni (bár Karcaghoz tartozunk) Itt helyben is kell menni nőgyógyászhoz?

Holnap mennék itt helyben. Mi van ha nem fogadok orvost? Még nem döntöttem.

Legjobb válasz: Szia! Kicsit megkésve, de remélem segítve válaszolok! Nõgyógyászt bárhol választhatsz, pl: ha Debrecenbe szeretnél szülni, akkor ott, de terhesgondozásra, az adott település TB-s nõgyógyászához kell járni, õ adja ki a laborpapírt, beutalókat és TÁP pénzre is õ vesz fel. Jó babavárást :-)

Szia! Kicsit megkésve, de remélem segítve válaszolok! Nõgyógyászt bárhol választhatsz, pl: ha Debrecenbe szeretnél szülni, akkor ott, de terhesgondozásra, az adott település TB-s nõgyógyászához kell járni, õ adja ki a laborpapírt, beutalókat és TÁP pénzre is õ vesz fel. Jó babavárást :-)

Felvettek a Debreceni Egyetemre, de meggondoltam magam és jövőre inkább az ELTEre szeretnék jelentkezni, ami többet ér, így halasztanék egy évet. Mi a teendő?

Nem mentem el emiatt beiratkozni, de a Neptunos 'fiókomat' megcsináltam. Ilyenkor azt törölnöm kell? Vagy ne foglalkozzak vele, mert beiratkozás nélkül úgyis töröl az egyetem a névsorából?

Legjobb válasz: Ha ugyanarra a szakra felvételiznél, akkor érdemes lett volna megpróbálnod kibírni azt az egy évet Debrecenben. Akkor simán átjelentkezhettél volna. Ha nem ugyanaz a szak, akkor nem szóltam :D

Ha ugyanarra a szakra felvételiznél, akkor érdemes lett volna megpróbálnod kibírni azt az egy évet Debrecenben. Akkor simán átjelentkezhettél volna. Ha nem ugyanaz a szak, akkor nem szóltam :D
Milyen szakra vettek fel? Miért nem állítottad magad "passzívra"?
És mi van, ha pl.jövõre nem vesznek fel, mert kevés lesz a pontod? Akkor inkább most beiratkoztál volna, de passzívra állítottad volna a félévet (meg a következõt) a Neptunban.
Tényleg butaság volt nem beiratkozni. A neptunból törölni nem tudod magad, valszeg évek múlva is be fogsz tudni még lépni oda, illetve az eltén is ugyanez lesz a neptunkódod. Ha beiratkoztál volna, a társadalombiztosításod is rendezve lenne, így ha nem fogsz dolgozni valahol, akkor magadnak kell fizetned.
Szerintem hülyeséget csináltál, s most utólag vakarózol... Ha az ELTE-re nem vesznek föl, akkor szívó-ágon leszel. Az, hogy melyik mennyit ér, azt meg még ezernyi dolog befolyásolja. Nagyon rossz döntés volt nem beiratkozni!
ugyanannál a szaknál én simán beiratkoznék a helyedbe. lenyomod ott az elsõ évet és közbe februárba újrafelvételizel az elte-re. ha felvesznek átmész és elfogadtatod a már megcsinált krediteket, ha nem vesznek fel, akkor meg még mindig tudod a DE-n folytatni. egyébként még be tudsz iratkozni attól, hogy a kijelölt idõpontra nem mentél be. reghéten még bármikor besétálhatsz a TO-ra a papírjaiddal és beiratkozhatsz. annak idején én is így voltam, csak számíts jó hosszú sorra.
Szerintem sem volt jó ötlet nem beiratkozni, 2 teljesített félév után, 4-es átlaggal simán átvettek volna eltére, a tárgyaidat is elfogadtathattad volna, nem kellene 1 évet csúsznod. Az, hogy jövõre nem biztos, hogy felvesznek eltére, jogos, de második helyen megjelölheted akkor is a DE-t, csak megint vesztettél egy évet. Szóval, ha van lehetõséged még, szerintem iratkozz be DE-re, TB-nél sem mindegy, havonta 6660-at fizetni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Igazából nem a Debreceni Egyetemmel van a baj, hanem a szakkal. Anglisztikát jelöltem meg és így utólag rájöttem, hogy nem ez az a szak, ami igazán érdekelne (és amivel mellesleg alig lehetne elhelyezkedni). Igen, gondolkoztam én is majd a késõbbi átjelentkezésen, de maga az anglisztika 'nem érdekel' már.. szóval jövõre már teljesen mást szeretnék megjelölni. Az egészet februárban a jelentkezési helyek megjelölésénél szúrtam el. Tudom, most már késõ bánat. De azért remélem nem viszik fel nagyon egy év alatt a pontszámokat, mivel idén baromi sokat levittek - így is jóval több pontom volt, mint amennyivel felvettek a szakra. Szóval köszönöm a válaszokat :)

Tapasztalatokat szeretnék olyanoktól, akik a debreceni klinikán voltak magzatvíz vételen?

A barátn?mnek rossz lett az afp-je. Azon belül is a down szindróma nagyon esélyes nála 1/72. Rögtön felajánlották neki a magzatvízvételt. Az érdelkelne,hogy mikor lett eredmény? S nálad gond volt?

Legjobb válasz: Nekem a koromnál fogva ajánlották fel (38 éves vagyok, 3. baba). Az AFP-m jó volt, de biztos, ami tuti megcsináltattam. Kb.5 perc mindennel együtt. Normál méretû tûvel. 4 hét után volt kész az eredmény: egészséges kisfiú(megsúgták: ha gond van, ált. 2-3 hét múlva telefonálnak). Két csajszi is volt velem rossz AFP miatt, mindkettõnek jó lett az eredménye. Remélem a barátnõd babájával is minden rendben lesz! Egyébként nekem Bp -en csinálták, de gondolom Debrecenben is hasonló a protokoll.

Nekem a koromnál fogva ajánlották fel (38 éves vagyok, 3. baba). Az AFP-m jó volt, de biztos, ami tuti megcsináltattam. Kb.5 perc mindennel együtt. Normál méretû tûvel. 4 hét után volt kész az eredmény: egészséges kisfiú(megsúgták: ha gond van, ált. 2-3 hét múlva telefonálnak). Két csajszi is volt velem rossz AFP miatt, mindkettõnek jó lett az eredménye. Remélem a barátnõd babájával is minden rendben lesz! Egyébként nekem Bp -en csinálták, de gondolom Debrecenben is hasonló a protokoll.
Nekem is a korom miatt csinaltak mindket terhessegem alatt. Itt Debrecenben is minden ugy zajlik mint azt elottem leirtak. Nagyon feltem, de szerencsere nem volt semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Én is nyugtatom, hogy nem lesz semmi baj.De könnyû ezt így mondani, hiszen nem én vagyok a helyében.DE neki is jó volt ma a 18-heti ultrahangja, semmi eltérést nem láttak rajta.S õ még csak 26 éves s az elsõ babáját várja...
Sajnos a kor nem számít szinte semmit.Sõt!Mivel fiatalon nem igazán vállalják be a vizsgálatot, arányában õk szülik a beteg babák többségét.Én a helyében 1:72 eséllyel gondolkozás nélkül bevállalnám.Nekem 1:120 volt az arány, és szó nélkül vállaltam...ma már 2 éves a makk egészséges kisfiam.
Nálam a down-szindróma kockázata 1:23 volt, 29 évesen. Debrecenben végezték el a magzatvízvételt, ahogy elõttem írták, nem volt vészes, és már akkor megmondták, hogy 4 hét múlva kell menni az eredményért. Akkor még csináltak egy uh-t is, ellenõrzés képpen. De nem volt semmi gond, már egy éves is elmúlt a Tündérkénk... Minden jót kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek is. Természetesen egybõl vállalta a vizsgálatot s hétfõn délelõtt meg is csinálják neki.Az utolsó válaszoló megnyugtatott, hogy rosszabb eséllyel is lehet egészséges baba. :)

Szeretnék a Debreceni Orvosi-Tudományos Egyetemre járni. Igaz, hogy most még csak a gimit kezdem, de azt szeretném meg tudni, hogy milyen fősulira járjak?

Legjobb válasz: He? Ne menj fosulira, egyetemre kell menned, magad is megvalaszoltad a kerdest. A Debreceni Egyetem orvosi karara kell jelentkezned.

He? Ne menj fosulira, egyetemre kell menned, magad is megvalaszoltad a kerdest. A Debreceni Egyetem orvosi karara kell jelentkezned.
Nem kell fõsulira járnod. Gimiben fektess nagy hangsúlyt a biológia, kémia, fizika tantárgyakra. Ha még 4 év múlva is ilyen lesz a felvételi rendszer, akkor valamelyikbõl (vagy akár többõl is) érettségizned kellesz, és ez az eredmény számítani fog a felvételi pontjaiba.
Kicsit nagy még a zavar a fejedben, de reméljük, a gimnázium 4 éve alatt majd kitisztul minden. 1. a Debreceni Orvosi-Tudományos Egyetem, mint olyan, sosem létezett. Volt a DOTE (Debreceni Orvostudományi Egyetem), ami most már DE-OEC néven üzemel. Így keress rá a guglin vagy a felvi.hu-n. 2. Fõiskolára nem kell járnod, hanem gimnázium után rögtön oda felvételizel. 3. Fogadd meg az "elõttem szólók" tanácsait! Biológia és kémia nélkül nem sokra mész, de - bármily meglepõ - a fizika sem fog megártani, mert elsõ félévben biofizikából könnyû megbukni...
Orvosi tudományos... LOL
Szia! Elõször is: ne mástól várd, hogy eldöntsék, hogy Te mi legyél, hol tanulj! Ha orvos szeretnél lenni, akkor biológiából és kémiából nagyon pengének kell lenned. Egyébként az intézményt Debreceni Egyetemnek hívják, a kart pedig Orvos- és Egészségtudományi Centrumnak. Tudod, én ugyan most érettségizem, de a legtöbb osztálytársam idén év elején döntötte el, hogy pontosan mit is akar csinálni, hol is szeretne továbbtanulni, úgyhogy erre még van idõd. Ha az egészségügy érdekel, nem kell feltétlenül orvosnak tanulnod, van még számos szak, ami közül választhatsz. Olvasgasd a felvi.hu-n a szakleírásokat, itt megtudhatod, hogy mit kell tanulni, milyen tantárgyak vannak, és milyen területen dolgozhatsz az adott szak elvégzése után: http://www.felvi.hu/fir/szakleirasok.ofi?mfa_id=1
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat sokat segítettetek.Még egyszer köszi!!!!!

Ha a Debreceni Egyetemrol a BME-re szeretnek atjelentkezni vegyeszmernok karra az elso elvegzett ev utan, hogy mukodik? Az erettsegi pontokat nezik, vagy az egyetemi vizsgaeredmenyeket?

Legjobb válasz: Ha a szak teljesen azonos, akkor írj a www.kth.bme.hu oldalon található címre (info). Ha valami más, akkor újra: felvi.hu, jelentkezés, és még egyszer ugyanaz a hercehurca mint amikor Debrecenbe vettek fel.

Ha a szak teljesen azonos, akkor írj a http://www.kth.bme.hu oldalon található címre (info). Ha valami más, akkor újra: felvi.hu, jelentkezés, és még egyszer ugyanaz a hercehurca mint amikor Debrecenbe vettek fel.
Ha ugyanarra a szakra jelentkezel át, akkor elméletileg el tudod fogadtatni a tárgyaidat. (más kérdés, hogy elfogadják-e), és folytathatod másodéven. Ha más szakra akarsz és mondjuk sok hasonló tárgyad van, akkor ugyanúgy elfogadtathatod, ha nem, attól még átjelentkezhetsz elsõ évesnek is, nem feltétlenül kell újra jelentkezned a felvi.hu-n, csak megnézik, hogy az érettségi tárgyaid megfelelnek-e a felvételi követelményeknek. Egyébként nekem hasonló a szituációm. Én a DE TTK vegyészmérnök levelezõrõl jelentkezek át a BME VBK vegyészmérnök levelezõre. Nem kellett újrajelentkeznem. A fenti honlap cím az jó, viszont én úgy tudom, hogy az átjelentkezési határidõ június 22 volt. De azért hívd fel õket, biztos meg lehet beszélni velük.

A debreceni Medgyessy Ferenc gimnáziumról szeretnék érdeklődni. Iskolát szeretnék váltani, 10. -es vagyok, és ez a suli nagyon szimpatikusnak tűnt. Milyennek ismeritek, miket hallottatok róla? Főleg a német nyelv érdekelne!

Legjobb válasz: Õszintén:nem a legjobb... Félévtõl átkéretheted magad. Inkább Csokonait,TÁG-ot ajánlanám ha normális suliban szeretnél tanulni.

Õszintén:nem a legjobb... Félévtõl átkéretheted magad. Inkább Csokonait, TÁG-ot ajánlanám ha normális suliban szeretnél tanulni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!