Találatok a következő kifejezésre: A debreceni szülészetén (9 db)

A debreceni szülészeti klinikáról mi a véleményetek? Milyen a tisztaság, kórtermek stb?

Legjobb válasz: Én meg voltam elégedve vele. 3 ágyas kórteremben voltam, a tisztasággal szerintem semmi gond. 2 szobára vagyis hat emberre volt egy wc, zuhany, szerintem ez így bõven jó :)Naponta asszem kétszer takarítják.

Én meg voltam elégedve vele. 3 ágyas kórteremben voltam, a tisztasággal szerintem semmi gond. 2 szobára vagyis hat emberre volt egy wc, zuhany, szerintem ez így bõven jó :) Naponta asszem kétszer takarítják.
De ez most a felújítás alatt? Bocsi, hogy itt kérdezek, de nekünk is épp aktuális....tartok tõle, hogy nagy fejetlenség van a felújítás miatt és zsúfolva leszünk.
1-es vagyok.Akkor kezdték a felújítást mikor szültem május végén.Azóta három ismerõsöm is szült.Ketto juliusban, egy augusztusban, de nem panaszkodtak :)
Én tavaly októberben szültem.Szerintem tiszták és jók a kórtermek. Én is 3 ágyas kórterembe voltam 6 emberre jutott 1-1 wc+zuhanyzó. Pár napig tökéletesen megfelel a körülmény.ÉN szintén ott akarok szülni ha újra esedékes lesz a jövõben.

Ha a debreceni szülészeti és nőgyógyászati klinikán akarok uh-ra menni hol kell jelentkezni és milyen papírokra van szükség?

Legjobb válasz: Beutaló kell a dokidtól, terhes kiskönyv, TB kártya (talán még a lakcímkártya, szem.ig. is, de gondolom az úgyis nálad lesz). :) Mielõtt az UH-s rendelõkhöz érnél, lesz egy kis ablak balra, ott kell jelentkezni. De ott már fognak segíteni, iszonyat sokan szoktak lenni. Hol van a nõgyógyászod? Mert ha az OTI-ban rendel, én inkább azt ajánlanám.

Beutaló kell a dokidtól, terhes kiskönyv, TB kártya (talán még a lakcímkártya, szem.ig. is, de gondolom az úgyis nálad lesz). :) Mielõtt az UH-s rendelõkhöz érnél, lesz egy kis ablak balra, ott kell jelentkezni. De ott már fognak segíteni, iszonyat sokan szoktak lenni. Hol van a nõgyógyászod? Mert ha az OTI-ban rendel, én inkább azt ajánlanám.
Szia! Én is az SZTK-t ajánlom. Sokkal kevesebbem vannak, nagyon kedves az uh-os hölgy, mindent magyaráz. Én a 12 hetesen a Klinikán voltam, azóta 2x az SZTK-ban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az az igazság elég hülye helyzetben vagyok, mert az otiban a nõgyogyóm nem adott semmilyen beutalót legutóbb, pedig mondtam neki, hogy hova megyek. Beutalóm nem lesz. Azért kell a klinikára mennem, mert van magándokim, de a 18 hetes uh-t csak a klinikán csinálják meg. Ott dolgozik és az asszisztensei is ott vannak. Azt mondta csináltassam meg az uh-t, utána keressem fel az eredménnyel. Remélem a beutaló hiány nem lesz baj.

Feküdt már valaki debreceni szülészeti klinikán? Milyenek az orvosok, nővérek, tisztaság van, milyenek a kórtermek?

Legjobb válasz: nem a minap kérdezted meg már ugyanezt? akkor is válaszoltam erre. és nyilván feküdtek ott hiszen millió kismama szül itt nap mint nap

nem a minap kérdezted meg már ugyanezt? akkor is válaszoltam erre. és nyilván feküdtek ott hiszen millió kismama szül itt nap mint nap

Mi a tapasztalatotok a Debreceni Klinika szülészetén az ultrahangvizsgálatról? Tajtinéról vélemény esetleg?

Legjobb válasz: én is az otiba jártam hajnalkához egy tündér nõci :) a klinikára nem is akartam menni ultrahangra pont ezek miatt amit az elõttem valók válaszoltak....

én is az otiba jártam hajnalkához egy tündér nõci :) a klinikára nem is akartam menni ultrahangra pont ezek miatt amit az elõttem valók válaszoltak....
Háááát én Tajtinét a Klinikáról ismerem!:( De nagyon rossz a véleményem:( 12.heti ultrahangra vártunk.Nem engedte, hogy apa bejöjjön(azt mondta így is meleg van), 3 percig nézte a babám, és nekem nem mutatta meg!!!!Azt mondta itt erre nincs idõ, menjek a Sápy magánjába és ott megnézi tüzetesebben.Majd hangosan elkezdte diktálni, hogy"az anyai hasfal vastagsága miatt csak a dúrva rendellenességek szûrhetõk ki".Igen, nem vagyok sovány, de 200 kiló sem:( Akkor 82 kiló voltam 175 cm magas vagyok. De az eszébe nem jutott, hogy átküldjön akkor hüvelyire??!! Hogy lássák normálisan? ÁÁÁÁÁÁ nah mindegy:( Sírva jöttem ki:(szegény férjem azt hitte valami nagy baj van a babával.Soha többet nem mentem a Klinikára uh-rs.Hanem az Otiba Hajnalkához:) .Õ vizsont egy csoda:) Imádom!!!!!!Szülni a Klinikán szültem.
Hát, én nem minden ultrahangossal vagyok megelégedve, de Tajtiné Klári a legkedvesebb és a legprecízebb is. A többiek is jók, csak õk inkább futószalag üzemmódban pörgetik az uh-kat. Ja, mi 4d-n is voltunk Tajtinénál :)
Senkinek nem ajánlom a Tajtinét!!!!!! Soha életemben ilyen bunkó, érzékeltlen emberrel nem találkoztam. Az a bolond, aki a magánrendelésére megy és még fizet is neki.
Az olvasottak alapján értem, hogy az elsõ lányommal a 38. héten miért mondták, hogy nyelõcsõszûkülete van. Majd frászt kaptam, aztán egészséges lett és még a doki is erõsítette bennem a hitet, hogy valami baja van a gyereknek. Hát nem ez a doki volt az ügyeletes akinél szültem. Férjem erre a "diagnosztikára" azt mondta, hogy annyi vizsgálaton voltam, hogy kizárt, hogy eddig nem vettek észre semmit, most meg beköpik itt szülés elõtt, hogy ez van. A 2. lányommal meg mondták szörnyülködvbe, hogy milyen pici gyerek..stb. Indított szülés volt 2 óra múlva meglett a gyerek 3300 grammal és gratuláltak, hogy milyen szép nagy baba :)
Mik? Meséljetek már! Szeretnék még egy babát, legalább hadd tudjam, mi vár rám.
:( Uncsim ott dolgozik, félelemetes, hogy mik mennek ott az UH-n.
A kérdező hozzászólása: Azért arra kiváncs lennék kinek van több peres ügye... Azóta olyanokat hallottam a klinikai ultrahangról, (ott dolgozóktól is) hogy hihetetlen...
Azt tudni kell, hogy Tajtiné Klári országos szinten a legelismertebb szonográfus, vagyis a legjobb a szakmában. Nekem csak jó véleményem van róla, mind a 4D UH-val, mind a klinikai munkájával kapcsolatban. Nem úgy Hajnalkáról, aki az OTI-ban van. Igen, mézes-mázos, bûbáj, de hogy nagyon mellé lõ sokszor, az is biztos. Róla meg azt kell tudni, hogy kirúgták a klinikáról, annyira béna volt az UH-hoz, erre felvették az OTI-ba, mondván jó az oda. Na e csodalény megállapította, hogy a méhlepény éri a méhszájat, és emiatt koraszülésem lesz, meg vérezni fogok és még aznap beadták nekem a tüdõérlelõt. A 27. héttõl a terhességem rémálommá vált, folyton attól rettegtem, hogy mindjárt vérezni fogok és nem tudom kihordani a végéig a babámat. Hajnalka diagnosztikája után elmentünk Klárihoz 4D-re. Nagyon alaposan megnézett mindent, és megállapította, hogy nem hogy rajta van, nem is érinti a lepény a méhszájat. Az ijedtségek hatására felfogadtunk egy orvost, õ is jól ért az UH-hoz és neki is az volt a véleménye, hogy aggodalomra semmi ok, minden ok. A babám napra pontsoan , a 40. héten született, egészségesen, hüvelyi úton. Ja és még annit, hogy a 12 hetes UH-n Hajnalka megállapította, hogy fiam lesz. ble is éltük magunkat rendesen. De Klári megmutatta a nuniját a 16 hetesen, és neki lett igaza:)
Csak az OTI!!! Eleve nem ülsz ott egy napig, mire bejutsz! Klárikáról is megvan ám a véleményem!!! Mikor a kisfiamat vártuk, elmentünk Sápy magánrendelõjébe - miivel õ volt az orvosom, kézen fekvõ volt - 5x (!) hívott vissza "Klárika", majd az 5. sikertelen 4D után közölte, hogy valószínûleg siket lesz a gyerek, mert bármit csinál nem tudja felébreszteni ezért õõõõ arra következtet, hogy nem hall. Az UH-t nem hallja az én drága kis denevérem!!! Most 18 hónapos és nálam is jobban hall és lát!!!! Úgyhogy most ennél a terhességemnél a Klinika közelébe se vagyok hajlandó menni, majd csak amikor eljön a szülés ideje.
A kérdező hozzászólása: Na akkor nem csak én tapasztaltam ezt a zavartságot...
Nekem a 12 hetesen nagyon kedves volt. Kértem képet, oda mutatta a monitort, hogy ilyet tud csinálni. Tényleg szépen beszélt hozzám és a babához is. De utána... 18 hetesen a férjem is bejött velem. Kérdeztem hogy bejöhet-e, mire: ez nem mozi, úgysem értünk hozzá, nem látunk semmit. De azért beengedte. Elõttem mindenkitõl kérdezte h kíváncsi e a nemére. Már alig vártam, mire leszállított az ágyról. Kérdeztem a nemét, mire pofákat vágva megnézte. Genetika miatt többször voltunk UH-n, a következõ alkalommal a férjem lábát meglátta a függöny alatt és már akkor kizavarta. Utána be se mert jönni.
A kérdező hozzászólása: Én is kétszer kerültem hozzá a klinikán, de mind a kétszer olyan arrogáns volt, hogy az valami elképesztõ. Ráadásul a 38. heti ultrahangon teljesen megijesztett, de nem tudom, hogy ebben nagyrészt nem e a rosszindulat dominált e... Én nem fogom fel, hogy a klinikai szakemberekbõl az alapvetõ emberi érzések hova lesznek. És elõadta, hogy eddig hogy nem voltam uh-n náluk (én is az otiba járok inkább), beesik 38 hetesen stb, és addig megy ez a míg el nem néznek valamit!! És a kismamát teljesen hülyének nézve a fejem fölött diktálja a látomásait...
Hát, nem ugyanaz a helyzet, mint az oti-ban, az biztos. Ott olyan aranyos a szonográfus hölgy! A klinikán még nem uh-ozott Tajtiné, de még elképzelhetõ, hogy õ is fog.
A kérdező hozzászólása: Mi is voltunk, ott iszonyatosan mézes-mázos volt, de a klinikán nekem teljesen másnak tûnt...
Lehet köpködni Tajtinét, de tény, hogy nagyon ért ahhoz, amit csinál. A látottak alapján, és a mért adatok alapján tudja mondani a dolgokat. Én 3x szültem, 6x voltam nála magánban 4D UH-n és mindig nagyon alaposan megnézte a babákat, és semmi hiba nem volt abban, amit mondott. A 3. babánál pedig volt gond is, de ott is mindent alaposan megnézett és precízen elmondott. Debrecenben szerintem õ a legjobb.

Debrecenben a Klinikán szülészeti osztályon (vagy nem tudom hova kell menni) milyen rendelési idő van? Uh kellene csináltatnom 22 hetest. Kell beutaló? Vagy elég ha az otiban a doki a kis-könyvbe beleírta hogy "22 hetes uh"

Legjobb válasz: Milyen 22 hetest?! 18 hetes van, ha erre gondoltál. Amúgy 8-tól vannak az uh-n, de érdemes pénteken 9 körül menni mert egyébként annyian vannak mint az oroszok, így esetleg apukát is beengedik veled. Úgy emlékszem kell beutaló, de ha az otiba jársz miért nem csináltatsz ott uh-t?! Talán gyorsabban megúszod.

Milyen 22 hetest?! 18 hetes van, ha erre gondoltál. Amúgy 8-tól vannak az uh-n, de érdemes pénteken 9 körül menni mert egyébként annyian vannak mint az oroszok, így esetleg apukát is beengedik veled. Úgy emlékszem kell beutaló, de ha az otiba jársz miért nem csináltatsz ott uh-t?! Talán gyorsabban megúszod.
Szerintem téged nem a klinikára küldtek, hanem majd ott az otiban megcsinálják az ultrahangot. Én tanácsadásra az otiba jártam és mindig ott csinálták meg az ultrahangot, amit a körzeti nõgyógyász kért. Nekem volt a klinikán fogadott szülészem, csak õ kért ott helyben (klinikán) végzett ultrahang vizsgálatot.
A kérdező hozzászólása: elsõnek: azt csak tudom hogy hány hetes vagyok:) 18 már rég elmúltam 22 betöltöttem és igen 22 hetes uht kell csináltatnom a másodiknak, nem nem az otiban hanem a klinikára kell mennem csak ott (klinikákon belül nem tudom hogy hova) csak volt már rá példa amikor a doki elfelejtette ideadni a beutalót és azért kérdeztem hogy kell e uh ra beutaló van már megint vissza kell mennem beutalóért az otiba körzeti dokihoz mettõl meddig van az uh rendelés a klinikán?
A második vagyok: én mindig 8-ra mentem, nem tudom meddig vannak, de délutánig tuti. A szülészeti és nõgyógyászati épületbe kell menni. Ott menj a terhes ambulanciára, ott gyûjtik be a papírokat. Mikor kijön valamelyik nõvér mond el neki, miért jöttél stb..., én szerintem nem kell külön beutaló, bárki mehet. Majd õk rendelik meg neked az ultrahang vizsgálatot és utána mehetsz uh-ra (behívnak).

A debreceni klinika szülészetén lehet-e EDA-t kérni?

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom lehet, több barátnõm is EDA-val szült, csak azt nem tudom, hogy kérték vagy a doki úgy látta és adták. Majd megírom neked, mert kb. 3 hét múlva beszélek a dokimmal és megkérdezem tõle, engem is érdekelne! Boldog babavárást 33. hetes kismami!

Szia! Én úgy tudom lehet, több barátnõm is EDA-val szült, csak azt nem tudom, hogy kérték vagy a doki úgy látta és adták. Majd megírom neked, mert kb. 3 hét múlva beszélek a dokimmal és megkérdezem tõle, engem is érdekelne! Boldog babavárást 33. hetes kismami!
Nekem az orvos ajánlotta fel ( nem fogadott)!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Ha esetleg még megtudtok valamit ezzel kapcsolatban légyszi írjatok! Boldog, és problémamentes babavárást kívánok mindkettõtöknek! Egy 20 hetes kismami

Debrecenben a Klinikán hol lehet feliratni fogamzásgátló tablettát? Gyereknőgyógyásznál vagy sima szülészeti-nőgyógyászati klinikán?

Legjobb válasz: elmész a nõdokihoz és elmondod mit szeretnél. teljesen mindegy tudtommal, hogy melyikhez

elmész a nõdokihoz és elmondod mit szeretnél. teljesen mindegy tudtommal, hogy melyikhez
A kérdező hozzászólása: Gondolom ha klinikára megyek, akkor a vizsgálatot fedezi a taj kártya, és nem kerül pénzbe
na hát ebben már nem vagyok képben. de esetleg a háziorvos tud segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
nem kerül pénzbe:)
A kérdező hozzászólása: hova érdemes menni , melyik kórházba? meg amúgy nem debreceni vagyok, így is mehetek ?
Én a Klinikára járok...sztem tuti nem fog pénzbe kerülni:)
[link]
Szia, mi múlt hét csütörtökön (nov. 21.)voltunk szülõszobai látogatáson, már akkor megtörtént a visszaköltözés. Nagyon szép, meghitt minden szülõszoba, és megszûnt a régi "pavilonos" vajúdó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hamarosan személyesen is megtapasztalhatom, hogy milyen lett :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!