Találatok a következő kifejezésre: A debreceni kórházban a babákat elviszik (2 db)

Milyen a vélemény a Debreceni Kenézy kórházban vagy a Klinikán való szüléssel kapcsolatban? A babák mindenhol az anyával lehetnek? Éjszakára elviszik?

Legjobb válasz: Pécsi vagyok, de két unokatesóm most szült ott pár hete -nagyon meg voltak elégedve más-más dokijuk volt. A baba velük volt éjjel nappal, csak fürödniviték el, de oda is mehettek,ha jobban voltak..három napig kellet bent lenni-kivét ha gond van. Remélem valaki többet tud segíteni, de kérd meg a dokid, védõnõd, hogy részt vehess egy szülõszobalátogatáson, biztosan ott is lehet.

Pécsi vagyok, de két unokatesóm most szült ott pár hete -nagyon meg voltak elégedve más-más dokijuk volt. A baba velük volt éjjel nappal, csak fürödniviték el, de oda is mehettek, ha jobban voltak..három napig kellet bent lenni-kivét ha gond van. Remélem valaki többet tud segíteni, de kérd meg a dokid, védõnõd, hogy részt vehess egy szülõszobalátogatáson, biztosan ott is lehet.
Szia! Én a Kenézy kórházban szültem, az unokatestvérem meg a klinikán, így van tapasztalatom (bár az egyik csak közvetett). A Kenézy kórházban van babás szoba, ahol napközben veled van a baba 6.00- kb. 22.00-ig, de éjszakára elviszik. Van nem babás szoba, ahol csak szoptatási idõre viszik be a babákat (6.00, 9.00, 12.00, 15.00, 18.00, 21.00). Én ilyenben voltam, és nagyon meg voltam elégedve. Az elsõ babám, és szerintem ilyenkor ez a legjobb megoldás. Ellátják a babádat (tisztába teszik, fürdetik) és neked csak a felépüléssel kell foglalkoznod, na meg a szoptatás megtanulásával. Nem lóg egész nap a melleden, és nem sebesedik ki, ami egyébként rémálommá teheti a szoptatást. És talán a baba ezáltal már eleve valamiféle napirendhez szokik. Az orvosok megítélésem szerint jó szakemberek (bár szerintem ez mindenhol így van), az ápolók, csecsemõsök is tûrhetõek, bár azért vannak olyanok is, akiknek elég pokróc stílusuk van, de ez elviselhetõ. Ruhát nem kell vinned a bébinek, mert a kórházi pólyában, rékliben van. A klinikán minden szoba babás, ahol a manók az anyukájukkal vannak éjjel-nappal (sokan úgy hívják ezt, hogy bababarát megoldás). Elvileg kérheted, hogy elvigyék éjszakára, csak gyakorlatilag el szoktak felejteni a nõvérkék a babáért menni (legalábbis az unokatesómnál így volt). A baba ellátását te végzed maximálisan. Az ottani orvosok is bizonyára maximálisan felkészültek, de van egy nagy hátránya: oktató kórház. Volt olyan ismerõsöm, aki kb. 6-8 medikus gyûrûjében szült, ami valljuk meg õszintén elég zavaró lehet. Ja, és a picúrok itt az általad bevitt ruhában vannak (legalábbis én úgy emlékszek, de ebben nem vagyok teljesen biztos). Spontán szülés után 3, császár után 4 napig kell bent maradni, de persze egyénenként változhat (én faros, spontán szülés miatt 4 napig voltam bent). A klinikáról hamarabb hazaengedik a kismamákat (sajnos azért, mert súlyponti kórház, és sok beteget kell ellátni). Ha valami ezen kívül még érdekel, írj nyugodtan.
Kedves kérdezõ! Én a klinikáról írok neked szerintem nagyon aranyos csecsemõs nõvérek vannak ott, csak oda kell rájuk figyelni és kérdezni ha valamit nem tudsz. Mindenre válaszolnak én nagyon meg voltam velük elégedve. Egyébként ha megkéred õket, hogy elvigyék éjszakára elviszik, de én ugygondoltam, hogy mivel én vagyok az anyukája, hát legyen velem. Persze elõfordul, hogy elfelejtenek valamit, de akkor szólni kell újra hisz egy emberre sok gyerek 15-20gyerek rá van bízva nincs könnyû dolguk. Néha mi azzal az eggyel nem bírunk neki meg ilyen sok gyereket kell ellátni. Én nagyon hálás vagyok nekik. köszönet az újszülöttes nõvéreknek. Bent adnak ruhát, de engedik, hogy sajátba legyen.

A debreceni Kenézy kórházban a babákat elviszik estére vagy lehet éjszaka is együtt a mamával?

Az utóbbit jobban szeretném:)

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom aktuális e még vagy már megvan a baba. Januárban születem és éjszakára elvitték a csecsemõosztályra. De szerintem jó így lesz alkalmad még éjszaka felkelni hozzá. Így többet tudsz pihenni.

Szia! Nem tudom aktuális e még vagy már megvan a baba. Januárban születem és éjszakára elvitték a csecsemõosztályra. De szerintem jó így lesz alkalmad még éjszaka felkelni hozzá. Így többet tudsz pihenni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!