Találatok a következő kifejezésre: A déli hogy (401 db)

A space billentyűm előre felé töröl mint a DEL, hogyan tudom megváltoztatni hogy az előtte lévő szöveget tolja?

Egy Word-be irok, és szerintem valamit elnyomtam mert a spac-em nem tolja az el?tte lév? szöveget hanem kitörli mint a del.Hogy állítsam vissza?

Legjobb válasz: asszem az insert gombbal a del fölött. bocs ha nem

asszem az insert gombbal a del fölött. bocs ha nem
A kérdező hozzászólása: Igazad van!! Köszönöm!!!!!! :)
A kérdező hozzászólása: Egy kicsit bonyolultan hangzik, de azért köszi. 2003-as office-om van és az insert gomb ami jó erre a problémára. De elmentettem a válaszod, hátha lesz egyszer 2007-esem is. :)

Budapest Nyugati Pályaudvarról a Délire hogy jutok át a leggyorsabban?

Legjobb válasz: kék metróval deáktérig, onnan meg a nyugati ig.

kék metróval deáktérig, onnan meg a nyugati ig.
gondolom a pirossal a Déliig akart lenni a mondat második fele. Tehát a Nyugatinál felszállsz a metróra Kõbánya Kispest felé -> 1. megálló Arany János utca ->2. megálló Deák tér, ott leszállsz, átszállsz a piros metróra a Déli PU felé, az a végállomás - 4 megálló.
Lemész szépen a 3 as metróra, felszállsz elmész a Deák ferenc térig, ha rossz oldalra szálltál fel akkor a megállónál leszállsz és csak átsétálsz a másik oldalra. De ez plusz 5 perc minimum. Akkor elmész a Deák térig, leszállsz és a lépcsõn lemész a 2 es számú piros metró felé egy hosszú folyosón végig mész majd még egy lépcsõ és a lépcsõn lefelé kivan szépen táblázva hogy Déli pályaudvar felé megy és egy nyíllal hogy melyik peronhoz kell menned. Ott felszállsz a metróra és végig mész. Ez a leggyorsabb kb 10-15 perc. Csúcsforgalomba kevesebb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Akkor 2 vonaljegy kell az utazáshoz.
1 jegy kell csak. Ugyanis metrón 1 jeggyel is átszállhatsz.
én is köszönöm a válaszokat. és 1 metrójeggyel még mindig megúszható az egész, halleluja!

A Déli pályaudvartól hogyan jutok el a Camponába legkönnyebben tömegközlekedéssel?

Legjobb válasz: Jaj :) Ez azért "meredek" volt :) Szálljon át szerencsétlen emberke kétszer és utazzon több, mint egy órát busszal? Árban sem kifizetõdõ, de idõben pláne nem. Ha a Déli pályaudvarra érsz, akkor a Pusztaszabolcs-Dunaújváros felé közlekedõ (gyorsított) személyvonatok mindegyike megáll BUDATÉTÉNY megállóhelyen. Ez a Campona vasútállomása. Déli - Kelenföld - Budafok-Belváros - Budafok-Háros - Budatétény. Ez az állomások sorrendje. Minden órában megy vonat (óra 58-kor). De amennyiben vonattal érkezel a Déli pályaudvarra, akkor - az érkezés idejétõl függõen - akár már Budafok-Belváros állomáson is leszállhatsz. Onnan minden óra 11 perckor indul a vonat Budatétény megállóhelyre (két megállónyira). Nézd meg, hogy menetrendileg melyik a megfelelõ neked. (Budafok-Belvárosnál leszállva és a buszmegállóhoz besétálva (kb. 200 m) számos busz megy a Camponához. Ez is alternatíva lehet, ha a vonatra nem akarsz várni. A buszoknál a LÉPCSÕS UTCA megállót keresd. A buszról pedig látni fogod már a bevásárlóközpontot, amikor oda érkezel.) --- Off: Csak azért mondtam, hogy ne nehezítsük a kérdezõ dolgát, mert igen "furcsa" helyzetek alakulhatnak ki. Egyszer egy néni panaszkodott nekem a vonaton, hogy õ mennyire utálja Budapestet, mert neki mennyit kell utaznia, felmegy a Délibe, onnan villamossal ki a Móriczra, ott sétálni, majd a 47-es villamossal ki teljesen a végállomásig. Ez több, mint egy óra, és õ ezt egy héten kétszer megteszi. Akkor közöltem vele, hogy Budafok-Belváros megállóhely a 47-es villamos végállomása... Azóta többszáz órát spóroltam a néninek, nem megy be a Délibe, nem ül villamosra, nem száll át. Hanem leszáll a vonatról, sétál kétszáz métert, és már ott is van az unokáknál.

Jaj :) Ez azért "meredek" volt :) Szálljon át szerencsétlen emberke kétszer és utazzon több, mint egy órát busszal? Árban sem kifizetõdõ, de idõben pláne nem. Ha a Déli pályaudvarra érsz, akkor a Pusztaszabolcs-Dunaújváros felé közlekedõ (gyorsított) személyvonatok mindegyike megáll BUDATÉTÉNY megállóhelyen. Ez a Campona vasútállomása. Déli - Kelenföld - Budafok-Belváros - Budafok-Háros - Budatétény. Ez az állomások sorrendje. Minden órában megy vonat (óra 58-kor). De amennyiben vonattal érkezel a Déli pályaudvarra, akkor - az érkezés idejétõl függõen - akár már Budafok-Belváros állomáson is leszállhatsz. Onnan minden óra 11 perckor indul a vonat Budatétény megállóhelyre (két megállónyira). Nézd meg, hogy menetrendileg melyik a megfelelõ neked. (Budafok-Belvárosnál leszállva és a buszmegállóhoz besétálva (kb. 200 m) számos busz megy a Camponához. Ez is alternatíva lehet, ha a vonatra nem akarsz várni. A buszoknál a LÉPCSÕS UTCA megállót keresd. A buszról pedig látni fogod már a bevásárlóközpontot, amikor oda érkezel.) --- Off: Csak azért mondtam, hogy ne nehezítsük a kérdezõ dolgát, mert igen "furcsa" helyzetek alakulhatnak ki. Egyszer egy néni panaszkodott nekem a vonaton, hogy õ mennyire utálja Budapestet, mert neki mennyit kell utaznia, felmegy a Délibe, onnan villamossal ki a Móriczra, ott sétálni, majd a 47-es villamossal ki teljesen a végállomásig. Ez több, mint egy óra, és õ ezt egy héten kétszer megteszi. Akkor közöltem vele, hogy Budafok-Belváros megállóhely a 47-es villamos végállomása... Azóta többszáz órát spóroltam a néninek, nem megy be a Délibe, nem ül villamosra, nem száll át. Hanem leszáll a vonatról, sétál kétszáz métert, és már ott is van az unokáknál.
A legegyszerübb ha vonatal mész Budatétényig ott van a Campona közvetlen olcsó is!!!!!!
Felszállsz a 139-es buszra a Déli pályaudvarnál Mész 3 megállót Átszállsz a BAH-csomópontnál a 212-es buszra Mész 7 megállót Leszállsz a Budafoki útnál Felszállsz a 33 vagy a 33/a buszra a Szerémi soron Mész 19 megállót Leszálssz a Dózs György úton.


2 éves gyereknek lehet, hogy már nem kell a déli alvás?

Fél 2-2 között de max.másfél óra.Reggel pedig mostanában már 5-6 fele felkel,és még csak feküdni sem hajlandó tovább egy percet sem.Lehet,hogy kibirná egész nap,és akkor reggel egy kicsit tovább aludna?Én már a 7 órával is ki lennék békülve.Van esetleg valaki,aki hasonló helyzetben van?Köszi el?re is.

Legjobb válasz: igen én. állandó harc ez a déli alvás nálunk is de ragaszkodj hozzá mert leszokik róla és egy 2 évesnek még nagyon kell!!! ENyém is kibirja na de hát én nem. Kell egy kis szünet dél körül neki is Nekem is.

igen én. állandó harc ez a déli alvás nálunk is de ragaszkodj hozzá mert leszokik róla és egy 2 évesnek még nagyon kell!!! ENyém is kibirja na de hát én nem. Kell egy kis szünet dél körül neki is Nekem is.
Az én fiam is lassan 2 éves, de még kell neki az alvás. Én azt vettem észre, hogy a gyermekeknek néha vannak olyan idõszakai, amikor nem igazán akarnak délben aludni. Jobban szeretne inkább játszani, olyan érdekes az új játék stb. Én is átéltem a nagyobb gyermekkel, de igenis beparancsoltam az ágyába, hogy legalább pihenjen. Volt, hogy valóban nem aludt, de aztán szépen visszaállt az alvásra, azóta is alszik délben, pedig 4 éves! Ha azt szeretnéd, hogy aludjon, akkor ragaszkodj a pihenéshez, ha nem is alszik, feküdjön be az ágyába. Hidd el, megéri, mert egy ekkora gyereknek szüksége van még a pihenésre! Sok anyuka irigyelt, hogy az én gyerekem még alszik délben, de csak azért, mert következetes voltam!
Szerintem is aludnia kell. HA ovis lesz, ott még ált. a 6 éveseknek is kell aludniuk.
szia, az enyém 22 hónapos, és õ éjjel 10 órát alszik, akár esik akár fúj...ez gyakorlatban annyit tesz, hogy 8 körül alszik el, és 6kor már ébren van. ha nagy ritkán 9re csúszik az elalvás, akkor alszik 7ig. nappal meg vagy 2 órát , ritkábban másfelet. nincs mit tenni, azt mondták, ennyi az alvásigénye. sztem meg nem igaz, mert felkel, és már fél óra múlva dörzsöli szemét...de nem hajlandó egyszerûen visszaaludni reggel. ha imádkozok, ha nem törõdöm vele, akkor is felkel és kész. de az biztos, hogy alvás nélkül enm bírná kis estig. délben fekszik le ált, és olyankor már tiszta kóma. a tiedrõl neked kell eldöntened, hogy bírná e alvás nélkül estig. mennyire álmos stb mire délben lehfekszik. extrém esetben el tudom képzelni, de sztem azért kell nekik napközben a zalvás ennyi idõsen.
kedves utolsó! elsõ vagyok! minden egyes soroddal szó szerinte egyet értek!
Kedves elsõ! Azért írtam le a tapasztalatomat, hogy segítsek az anyukán. Megértem a helyzetét, mert mostanság nagyon sok gyerek nem alszik délben. S fõleg azért, mert az anyuka "engedi" nem aludni. A gyermek 1-2 próbálkozás után rájön, hogy nem kell aludni, s onnan már veszve van az alvás! Javában kell a 2 éveseknek aludni, mert az egészséges fejlõdéshez ez is szükséges! Nem csak a gyermeknek, hanem az anyának is kell az a kis alvásidõ! Nem beszélve arról, hogy bölcsiben/ oviban is van csendes pihenõ, amikor is jó szemmel nézik, ha valaki valóan alszik! Megjegyzem, hogy nekünk felnõtteknek is néha jólesik egy kis déli pihenõ.
Az én 2 évesem is próbálkozik mióta heverõn fekszik hogy nem alszik délben.1 hétig nem is aludt fél óránál többet, azt hittem változott és ennyi elég neki.De nem.Megszokta a helyét, néha rá kell parancsolnom, de érdekes módon azóta 2, 5- 3 órát simán alszik.Ne hagyd hogy ne aludjon.Nem tudja még mi a jó neki.

Más országban is úgy tanítják, hogy a déli harangszó a Nándorfehérvári győzelem emlékére szól?

Legjobb válasz: ma 20:43 kicsi kiegészítés: A pápai bullának többnyire nyomtatott változata ismert, ami a Vatikáni Titkos Levéltárban õrzött Registri Vaticani kötetében lévõ szövegre megy vissza. Ismert azonban a bulla eredeti példánya is. A kisebb-nagyobb különbségeket nem számítva a keltezésben tér el egymástól számottevõen a két szöveg. Míg a Registri Vaticaniba másolt szöveg Szent Péter és Pál ünnepén, azaz június 29-én kelt, a bulla másfél héttel korábbra, június 20-ra van keltezve. A napi keltezés azonban az eredeti pápai bullában más tintával van írva, ami azt jelenti, hogy az ismeretlen idõben meghozott pápai döntés nyomán az eredeti bullákat különbözõ idõpontokban kezdték terjeszteni, s csak az utolsó néhány elküldését regisztrálták a Registri Vaticaniban. Ez érthetõ is, hiszen a terjedelmes és nagy jelentõségû bulla nem kevés munkát róhatott az Apostoli Kancelláriára, s ezek elkészítése és expediálása jelentõs idõt vett igénybe. Nem lehetetlen tehát, hogy a pápai bulla elsõ példányainak kiadása akár hetekkel is megelõzte a Registri Vaticani sorozatba iktatott szöveg kiadását. Ámbár aligha kétséges, magyar vonatkozású ez a pápai bulla, mégis egyetlen szóval sem említik benne a veszélynek leginkább kitett Magyarországot. Ennek alapján vannak, akik úgy vélik: mivel III. Callixtus pápa a nándorfehérvári diadal (július 22.) elõtt adta ki híres bulláját, a déli harangszó nem a nándorfehérvári csatáról való megemlékezésül szól nap mint nap. Számtalan jele van azonban annak, hogy III. Callixtus pápa és a kortársak az ima erejének tulajdonították, hogy a Kapisztrán Szent János gyújtó hatású beszédeinek hatására összegyûlt keresztes seregek Hunyadi János vezetésével 1456-ban megvédték a kereszténység védõbástyáját, Nándorfehérvárt. Többek között ennek emlékére 1457. augusztus 6-án rendelte el a pápa az Urunk színeváltozása ünnepét. A gyõzelembõl fakadó lelkesedés azonban hamarosan lelohadt, s alig fél évszázad múltán VI. Sándor pápa (1492- 1503) a jubileumi Szentévben, 1500. június 1-jén, ismét bullában hívta fel az egész keresztény világ figyelmét a veszélyre. A jubileumi évet 1501 vízkeresztjéig (január 6.) meghosszabbította, és bevételeit a keresztes hadra rendelte. (Hogy ez nem kevés pénz lehetett, jól mutatja: a Szentév kezdetén csak Magyarországról mintegy kétszázan, az év folyamán még háromszázan iratkoztak be a római Szentlélek Társulatba.) Összehívta a pápa a keresztény fejedelmek követeit is, megpróbált szövetséget összekovácsolni a kereszténység védelmére. Ennek eredményeként 1501. május 27-én ünnepi misén hirdették ki a pápa, a magyar király és Velence hármas szövetségét. Elrendelte továbbá, hogy szóljon ismét az egykori gyõzelemre emlékeztetõ, imára serkentõ harangszó. VI. Sándor pápa azonban változtatott a III. Callixtus által elrendelteken: attól kezdve a harangszó délben, és nemcsak a keresztes hadjárat tartama alatt, hanem örökre szólal meg, jelezve, hogy a kereszténység védelme nem pillanatnyi feladat, hanem minden idõben és minden helyen fontos kötelesség. Az tehát, hogy harangszó szólítsa imára a híveket a kereszténység védelmében, III. Callixtus pápának köszönhetõ, s hogy ez minden délben így legyen, azt VI. Sándor pápa rendelte el több mint fél évezrede. Hogy ez a közös hagyomány meg is maradjon, rajtunk, utódokon múlik.

ma 20:43 kicsi kiegészítés: A pápai bullának többnyire nyomtatott változata ismert, ami a Vatikáni Titkos Levéltárban õrzött Registri Vaticani kötetében lévõ szövegre megy vissza. Ismert azonban a bulla eredeti példánya is. A kisebb-nagyobb különbségeket nem számítva a keltezésben tér el egymástól számottevõen a két szöveg. Míg a Registri Vaticaniba másolt szöveg Szent Péter és Pál ünnepén, azaz június 29-én kelt, a bulla másfél héttel korábbra, június 20-ra van keltezve. A napi keltezés azonban az eredeti pápai bullában más tintával van írva, ami azt jelenti, hogy az ismeretlen idõben meghozott pápai döntés nyomán az eredeti bullákat különbözõ idõpontokban kezdték terjeszteni, s csak az utolsó néhány elküldését regisztrálták a Registri Vaticaniban. Ez érthetõ is, hiszen a terjedelmes és nagy jelentõségû bulla nem kevés munkát róhatott az Apostoli Kancelláriára, s ezek elkészítése és expediálása jelentõs idõt vett igénybe. Nem lehetetlen tehát, hogy a pápai bulla elsõ példányainak kiadása akár hetekkel is megelõzte a Registri Vaticani sorozatba iktatott szöveg kiadását. Ámbár aligha kétséges, magyar vonatkozású ez a pápai bulla, mégis egyetlen szóval sem említik benne a veszélynek leginkább kitett Magyarországot. Ennek alapján vannak, akik úgy vélik: mivel III. Callixtus pápa a nándorfehérvári diadal (július 22.) elõtt adta ki híres bulláját, a déli harangszó nem a nándorfehérvári csatáról való megemlékezésül szól nap mint nap. Számtalan jele van azonban annak, hogy III. Callixtus pápa és a kortársak az ima erejének tulajdonították, hogy a Kapisztrán Szent János gyújtó hatású beszédeinek hatására összegyûlt keresztes seregek Hunyadi János vezetésével 1456-ban megvédték a kereszténység védõbástyáját, Nándorfehérvárt. Többek között ennek emlékére 1457. augusztus 6-án rendelte el a pápa az Urunk színeváltozása ünnepét. A gyõzelembõl fakadó lelkesedés azonban hamarosan lelohadt, s alig fél évszázad múltán VI. Sándor pápa (1492- 1503) a jubileumi Szentévben, 1500. június 1-jén, ismét bullában hívta fel az egész keresztény világ figyelmét a veszélyre. A jubileumi évet 1501 vízkeresztjéig (január 6.) meghosszabbította, és bevételeit a keresztes hadra rendelte. (Hogy ez nem kevés pénz lehetett, jól mutatja: a Szentév kezdetén csak Magyarországról mintegy kétszázan, az év folyamán még háromszázan iratkoztak be a római Szentlélek Társulatba.) Összehívta a pápa a keresztény fejedelmek követeit is, megpróbált szövetséget összekovácsolni a kereszténység védelmére. Ennek eredményeként 1501. május 27-én ünnepi misén hirdették ki a pápa, a magyar király és Velence hármas szövetségét. Elrendelte továbbá, hogy szóljon ismét az egykori gyõzelemre emlékeztetõ, imára serkentõ harangszó. VI. Sándor pápa azonban változtatott a III. Callixtus által elrendelteken: attól kezdve a harangszó délben, és nemcsak a keresztes hadjárat tartama alatt, hanem örökre szólal meg, jelezve, hogy a kereszténység védelme nem pillanatnyi feladat, hanem minden idõben és minden helyen fontos kötelesség. Az tehát, hogy harangszó szólítsa imára a híveket a kereszténység védelmében, III. Callixtus pápának köszönhetõ, s hogy ez minden délben így legyen, azt VI. Sándor pápa rendelte el több mint fél évezrede. Hogy ez a közös hagyomány meg is maradjon, rajtunk, utódokon múlik.
"1456. június 29-én kelt úgynevezett Imabullájában III. Callixtus pápa az egész egyházra elõírta a déli harangszót. Ennek a célja az volt, hogy a muszlimoknál naponta ötször imára hívó imám kiáltásához hasonlóan a keresztényeket is imára szólítsa " A Nándorfervári diadal három héttel késõbb volt.

Duna partól hogy jutok el a Déli pályaudvarig?

20.án a tüzijáték után csak vonatom van,hogy jutok el oda?

Legjobb válasz: Hát, eleve maradj a budai oldalon. H az alábbi linkre kattintasz, meglátod, milyen messze (közel) van a Déli pályaudvar a Dunához. A Clark Ádám tér a Lánchíd budai oldala, az alagúton keresztül jutsz oda. De nagyon sokan szoktak szerintem arrafelé lenni, célszerû lenne a Lánchídtól a Margit híd felé valahol megállnod. Az Alagúton, ha keresztül mész visszafelé, akkor a 18-as villamos megállóját eléred (az Attila úton még továbbmész a Krisztina körútig). Ha nem jár a villamos, akkor is csak sétálj a Krisztina körúton a Déli pályaudvar felé. Az Alagútból kiérve tehát átmész még az Attila úton, a Krisztina körútnál pedig befordulsz jobbra és ott mész kb. 1-1,5 km-t. Ott van a Déli p.u.

Hát, eleve maradj a budai oldalon. H az alábbi linkre kattintasz, meglátod, milyen messze (közel) van a Déli pályaudvar a Dunához. A Clark Ádám tér a Lánchíd budai oldala, az alagúton keresztül jutsz oda. De nagyon sokan szoktak szerintem arrafelé lenni, célszerû lenne a Lánchídtól a Margit híd felé valahol megállnod. Az Alagúton, ha keresztül mész visszafelé, akkor a 18-as villamos megállóját eléred (az Attila úton még továbbmész a Krisztina körútig). Ha nem jár a villamos, akkor is csak sétálj a Krisztina körúton a Déli pályaudvar felé. Az Alagútból kiérve tehát átmész még az Attila úton, a Krisztina körútnál pedig befordulsz jobbra és ott mész kb. 1-1, 5 km-t. Ott van a Déli p.u.
A linket lehagytam. Erre kattints: http://old.utcakereso.hu/bp.12.Magyar_Jakobinusok_tere
Persze a Batthyány térrõl megy metró közvetlenül a Délibe, de tartok tõle, hogy vagy nem jár a metró akkor, vagy lehetetlen rá feljutni, annyira sokan lesznek.
Én annó gyalog mentem. Bár az alagúton át (úgy a legrövidebb) kissé káros az egészségre a szmog miatt! 9-kor kezdõdik, most csak 20 perces lesz. Akkor még jár a metró, csak iszonyat zsúfolt lesz, bár sûrûn fog járni. Így jobban jársz, ha a 18-as villamoshoz mész a Döbrentei térre, vagy a Dózsa György térre (az utána követezõ megálló a Déli pu. felé). Nem derült ki egyértelmûen a BKV-tájékoztatóból, hogy a kettõ közül melyik megállóból indul. Az útvonaltervezõ segít megtalálni! (A Döbrentei tér az Erzsébet híd lábánál van)

Igaz a (rém) hír, hogy a 4-es Metró átadásakor bezárják a Déli Pályaudvart és megszűnik az Etele tér és a Moszkva tér közötti a szintbeli kereszteződés nélküli, kötött pályás, időben és távolságban is legrövidebb közvetlen összeköttetés?

Mi lesz a műtárgyak - Villányi út feletti vasúti híd, az Alagút sorsa? Hova költözik az a rengeteg MÁV intézmény? Mi lesz a területtel? Pláza vagy lakópark épül a helyén? Hova fogja szállítani a 2-es Metró az utasokat? A semmibe? Ahhoz a 3 villamoshoz és 4-5 autóbuszhoz, amelyekre már a Moszkva téri végállomáson is fel lehet szállni? Mennyivel lesz egyszerűbb az eddig az Õrs Vezér térről átszállás nélkül utazó utasoknak Keleti pályaudvari átszállással elérni a vasút majdani végállomását? A vasútvonalak előnye a többi tömegközlekedési eszközzel szemben a Világvárosokban nem az, hogy védett vagy prioritást élvező útvonalon egészen a városközpontokig, a sűrűn lakott vagy egyéb okok miatt nagy forgalmú részekig viszik az utasokat? Aki ilyesmit kitalált vagy támogat, utaz/hat/ott valaha vonattal vagy bármilyen tömegközlekedési eszközzel?

Legjobb válasz: Az 1-2 építésénél az volt a terv, hogy fejperon lesz, de a Start kérésére végül átmenõ vágány lett, ebbõl is látszik, hogy nem tervezik megszüntetni a Délit (hülyeség lenne). Ami majd nem megy be a Déliig, az S-Bahn lesz, és a Keleti vagy a körvasút felé megy tovább, de ez még messzi történet :)

Az 1-2 építésénél az volt a terv, hogy fejperon lesz, de a Start kérésére végül átmenõ vágány lett, ebbõl is látszik, hogy nem tervezik megszüntetni a Délit (hülyeség lenne). Ami majd nem megy be a Déliig, az S-Bahn lesz, és a Keleti vagy a körvasút felé megy tovább, de ez még messzi történet :)
Nyugi, nem terveznek ilyet...
Hûha, erre rendesen ráparáztál. Hivatalosan nincs ilyen elképzelés. Ettõl függetlenül én látok rá esélyt, hogy látva a nyilvánvalóan visszaesõ utasforgalmat, csökkenteni fogják a Déliig végigközlekedõ vonatok számát. Kérdés, hogy ez mely vonalakon mely viszonylatokat, vonattípusokat fogja érinteni és mely idõszakokban. Ezen kívül az egyébként igen értékes telket foglaló vasúti kiszolgáló funkciók is kiszorulhatnak idõvel, azaz a vonatok tárolását és a motorvonatok terjedése miatt egyre kevesebb rendezését inkább más módon oldhatják meg (pl. Kelenföldön).
A kérdező hozzászólása: Remélem, jól vagy tájékozódva. Nekem ugyanis ma délután a Kelenföldi Pályaudvaron mondta ezt egy piros tányérsapkás forgalmista hölgy, amikor a végzáras - egyelõre használaton kívüli - 1-es és 2-es vágányok funkciójáról érdeklõdtem, illetve arról, hogy hova tûnt a 8-as és a 9-es vágány.
Na, pont ezt írtam, EGYES vonatok végállomása az 1-2 vágányon leHET. De ez még nem lefutott kör. A 8-9. vágány helyén pedig új peron épült, amire az átépítés jobb ütemezhetõsége miatt volt szükség, de szolgálhat végállomásként is.

Hogyan tudnék a leghamarabb eljutni a Keletiből a Délibe? Metró? És merre kell lemenni a metróhoz? Meg jegyet hol tudok venni rá és milyet kell? Bocsi, de életemben nem voltam még Pesten.

Legjobb válasz: Kimész a Keleti elé balra fordulsz és lemész a lépcsõn, de igazából csak követni kell a tömeget, illetve bárkit megkérdezel meg tudja mutatni, jegypénztárral lefelé mehet találkozni fogsz! A déli pályaudvar irányába kell felszállnod és a végállomásnál felmész a felszínre és a déliben találod magad!

Kimész a Keleti elé balra fordulsz és lemész a lépcsõn, de igazából csak követni kell a tömeget, illetve bárkit megkérdezel meg tudja mutatni, jegypénztárral lefelé mehet találkozni fogsz! A déli pályaudvar irányába kell felszállnod és a végállomásnál felmész a felszínre és a déliben találod magad!

Hogyan tudok a legegyszerűbben a Déli pályaudvarra eljutni a Boráros térről? (Budapest)

Legjobb válasz: Van rá néhány megoldás:) 1. 2-es villamossal Kossuth térig, onnan metróval a déliig 2. 4-es/6-os villamossal a Moszkva (Széll Kálmán) térig, onnan kis séta vagy 61-es villamos a déliig 3. 6-os villamossal a Móriczra és onnan 61-es villamossal.

Van rá néhány megoldás:) 1. 2-es villamossal Kossuth térig, onnan metróval a déliig 2. 4-es/6-os villamossal a Moszkva (Széll Kálmán) térig, onnan kis séta vagy 61-es villamos a déliig 3. 6-os villamossal a Móriczra és onnan 61-es villamossal.
Erre van a Google, s az autós Budapest térkép. ;)
A kérdező hozzászólása: köszi
A kérdező hozzászólása: még annyit, hogy a 4-6-os villamossal akkor Buda felé kell mennem, ugye? (tehát nem a másik irány ahol Oktogon, stb..)
A kérdező hozzászólása: ja és ha sétálok az kb. mennyi idõ?
A kérdező hozzászólása: mm. a Szél Kálmán tértõl :D
Mindegy, hogy Buda, vagy Pest felé akarsz menni. Ha Pest felé mész (Széll Kálmán tér felé), akkor a Széllen át kell szállnod a 18, 61-esre, ha pedig Buda felé, akkor, ha a 4-esre sikerül felszállnod, akkor Újbuda-Központnál a 18-as villamos Széll Kálmán tér M felé, ha 6-os jön, akkor a Móricznál 18-as v. 61-es villamos. (Bár a Móricznál a 18-as a Fehétvári úton, a 61-es a Villánnyi úton áll meg.)
A kérdező hozzászólása: köszi

A déli pályaudvarról hogyan tudok eljutni a nyugatiba? Metróval vagy busszal? És hol kell leszállnom? Nem pesti vagyok.

Legjobb válasz: déliben felszállsz a piros metróra (M2) elmész a Deák térig, ott átszállsz a kék metróra (M3) és elmész vele a nyugatig. A tábkálat figyled. a déliben nem lesz gond, mert az végállomás. A deákon vannak táblák, ha pedig felérsz a kék vonalra (picit feljebb fut, mint a piros), akkor az "Újpest - Központ" irányba kell menned, 2 megállót. Egyébként bemondják, hogy mi következik.

déliben felszállsz a piros metróra (M2) elmész a Deák térig, ott átszállsz a kék metróra (M3) és elmész vele a nyugatig. A tábkálat figyled. a déliben nem lesz gond, mert az végállomás. A deákon vannak táblák, ha pedig felérsz a kék vonalra (picit feljebb fut, mint a piros), akkor az "Újpest - Központ" irányba kell menned, 2 megállót. Egyébként bemondják, hogy mi következik.
Piros metró 1 megálló Moszkva térig, onnan 4-6 villamos Nyugatiig egyenesen. Ez az egyik leggyorsabb a metró mellett.
Vagy felszállsz a 39-es buszra egy megállónyit, és átszállsza 4-es, vagy a 6-os villamosra. 5. megálló a Nyugati.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)
deákon kérdezz! eltévedõs hely :P
A kérdező hozzászólása: Rendben :) Köszönöm :)
Ha nem vagy pesti, akkor deákon bizony könnyen eltévedhetsz így én is azt javaslom, hogy délibõl 2-es metró (végállomás, nem lehet eltévedni), mész 1 megállót: moszkva tér. Onnan indul a 4-6os villamos, azzal pedig nagyjából 10 perc talán és ott vagy:) http://www.bkv.hu/villamos/6vissza.html
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!