Találatok a következő kifejezésre: A cypromix szedhetem (4 db)

A cypromix gyogyszert szedhetem fogamzásgátlásra?

Legjobb válasz: A barátnõm elment orvoshoz,és mondta hogy fogamzásgátlót szeretne kiíratni,fogamzásgátlás céljából!Felírta neki az orvos a cypromixet!Nem használ más védekezõ módszert,és véd is neki!

A barátnõm elment orvoshoz, és mondta hogy fogamzásgátlót szeretne kiíratni, fogamzásgátlás céljából!Felírta neki az orvos a cypromixet!Nem használ más védekezõ módszert, és véd is neki!
A Cypromix kizárólag nõk alábbi betegségeinek kezelésére javasolt: Orális antibiotikumok tartós adására sem reagáló súlyos acne seborrhoeával vagy anélkül enyhe hirsutismus. Bár a Cypromix orális fogamzásgátló aktivitással is rendelkezik, csak a fenti kórképekben szenvedõ, hormonkezelésre szoruló nõk kezelésére alkalmazható. Ez a készítmény nem ajánlott kizárólag fogamzásgátlásra.
Én barátnõm is ezt szedi kb. 1, 5 éve már és nem lett terhes...
védeni véd, az nem kérdés, de csak arra a éclra nem írhatná fel a doki, csak amelyik felelõtlen, ezt csak betegeknek szabadna
A cypromixnek csak a mellékhatása a fogamzásgátlás, de ugyanúgy hat, mint esetleg más-más fogamzásgátló.Bár ha a dokid azt másra írta ki, (én akkor nem szedném fogamzásgátlásra)menj el nõgyógyászhoz és kérd ki a tanácsod.

Véleményt szeretnék kérni a Velgynről, és hogy a Cypromix hány hónap után ürül ki a szervezetemből? Okozhat e a gyógyszer abbahagyása bármilyen problémát? Cypromixt nem szedhetem abba kellett hagynom.

1 hónapig Dianet és 7 hónapig Cypromixt szedtem, fogamzásgátlónak írták fel, de most egy másik orvos azt mondta hogy abba kell hagynom, vérkép eredményeim ez alatt a 7 hónap alatt rosszabbak lettek. 7 szem van még a gyógyszerből ezt még azt mondta szedjem be, utána 1 hónapot szüneteltessek és egy másik gyógyszert Velgynt írt fel, hogy majd ezt szedhetem. Véleményt szeretnék kérni a Velgynről, és hogy a Cypromix hány hónap után ürül ki a szervezetemből? Okozhat e a gyógyszer abbahagyása bármilyen problémát?

Legjobb válasz: Drágám, ezeket pont az orvossal kellene megbeszélned.

Drágám, ezeket pont az orvossal kellene megbeszélned.
A kérdező hozzászólása: Csak annyit mondott, hogy vegyem be azt a pár szemet és várjak 1 hónapot és hogy a Velgyn egy új gyógyszer.
Szia!Én másfél évig(!!)szedtem a cypromixet.Csak utólag tudtam meg hogy csak fél évig szabad szedni.Áprilisban abba hagytam.azóta folyik a tej a mellembõl és össze-vissza jön meg.Hétfõn mentem hormon vérvételre prolaktin szintet néznek, mert a dokim szerint azzal lehet a gond. Megkérdezhetem, hogy neked melyik eredményed lett rossz a vérvétel alapján?
A kérdező hozzászólása: A vasam, a Transzferrin szintem, TVKm, Vvt süllyedésem ezek nem voltak jók valamint folyamatos fejfájás orrfájás, sûrû vér.
3-as. Én is cypromixet szedtem egy évig, bár már több mint fél éve váltottam. Én is nemrég voltam hormonvizsgálaton, azt nem tudom mi miatt, de nekem is nagyon magas a Prolaktin szintem. Ha neked mond errõl valamit az orvos, leírod?
Kedves utolsó.Meg van a vv eredménye és nem magas a prolaktin szintem.Benne van bõven a tartományom belül.Most 2hónapig kell szednem a Premens tablettát, utána újra vv.
Minden patikában válaszolni tudnak neked erre, ha itt nem érkezik válasz.
A montelukaszt alkalmazható az asztma megelõzésére és krónikus kezelésére rutinszerûen használt egyéb készítményekkel együtt. Gyógyszerkölcsönhatási vizsgálatok során a montelukaszt javasolt terápiás adagja nem gyakorolt klinikailag jelentõs hatást a következõ gyógyszerek farmakokinetikájára: teofillin, prednizon, prednizolon, ORÁLIS FOGAMZÁSGÁTLÓK (etinil-ösztradiol/noretindron 35/1), terfenadin, digoxin és warfarin. Fenobarbitállal történõ együttadáskor a montelukaszt plazmakoncentráció-görbéje alatti terület (AUC) megközelítõleg 40%-kal csökkent. Mivel a montelukasztot a CYP 3A4 metabolizálja, óvatosan kell eljárni, különösen gyermekek esetében, ha a montelukaszt CYP 3A4 induktorokkal (pl. fenitoin, fenobarbitál és rifampicin) kerül együttadásra. lényeg: lehet együtt szedni

Szedhetem e egyszerre a dalacin c-t a fogamra, cypromix fogamzásgátlót a PCO miatt és letrox tablettát amit a magas TSH m ra írtak fel?

és még azt szeretném megkérdezni, hogy nem tudtam időben kiváltani a cypromixet, most nem akkor kezdtem el szedni mikor szoktam, pénteken kellett volna elkezdenem, múlt héten, de most szerda van, elkezdjem akkor 5 nappal később szedni, és akkor 5 nappal csúszik is a menzim majd? Vagy ebben a hónapban már ne szedjem, hanem várjam meg a következő hónapot, és szedjem azon a napon ahogy szoktam?

Legjobb válasz: A Letroxot egyik sem befolyásolja mert az a természetes hormon ami a szervezetedben is megtalálható. A Cypromix antiandrogén, nem kifejezetten fogamzásgátló, és amit semmiképp se csinálj, hogy csak úgy kihagysz egy hónapot, majd újra szeded. Ez nem cukorka hogy úgy told magadba, ahogy érzed, elég felelõtlen vagy. Hívd fel az orvosod, hogy mit csinálj a Cypromix-szel, és mellé van esély, hogy befolyásolja majd mellé az antibiotikum, szóval kérdezz rá arra is.

A Letroxot egyik sem befolyásolja mert az a természetes hormon ami a szervezetedben is megtalálható. A Cypromix antiandrogén, nem kifejezetten fogamzásgátló, és amit semmiképp se csinálj, hogy csak úgy kihagysz egy hónapot, majd újra szeded. Ez nem cukorka hogy úgy told magadba, ahogy érzed, elég felelõtlen vagy. Hívd fel az orvosod, hogy mit csinálj a Cypromix-szel, és mellé van esély, hogy befolyásolja majd mellé az antibiotikum, szóval kérdezz rá arra is.
A kérdező hozzászólása: félreértesz, én nem direkt nem vettem be a bogyót, hanem azért, mer nem volt pénzem kiváltani ezért kérdeztem azt h csúszhat e 5 napot, vagy akkor várjam meg a következõ menzi végét? én tudom mi a cypromix és a pcom ra szedem, palyzsmirigy gondom is van meg agyalapi mirigy daganatom, az emlõmben is van ciszta nem csak a petefészkeimben én endokrinológushoz járok és a rokonaim is tsh sok, tehát örökletes nálam én nem is fogamzásgátlás céljából szedwem a cypromixet, de kell szednem, bromocriptintõl rosszúl voltam, én elõbb tudtam hogy beteg vagyok, mint az orvosok, én jártam utána dokirol dokira, laborokba, belgyógyászatra, mr re, UH kra 26 évesen, és már két három éve ez tart de sosem volt rendszeres a menzim és már tizen évesen hõhullámaim voltak viszont külsõ jelei nincsenek a betegségnek, mert vékony vagyok, nem vagyok pattanásos, dús a hajam és nem zsíros, nincsenek rajtam olyan szõrszálak a prolaktinom is magas volt, tejem is volt, néha még terhességi tüneteim is, de a bogyó meg a cickafark fû tea végleg beállította a ciklusomat, vagyis bogyó mellett ez nem menzi hanem köztes vérzés, amúgy ha a cypromixnek csak a mellékhatása a fogamzásgátlás, akkor lehet hogy van mellette peteérésem, és simán teherbe is eshetnék? mert a doki azt mondta h véd és ezért nem ír mellé más fogamzásgátlót szal én nem pusztán fogamzásgátlásból szedem, hanem betegség miatt, de azért is szedem, szal nem védekezek, bár nincs ellenemre a baba, de azt mondták lehet nehezen eshetek teherbe, de még nem próbálkozunk, vagyis ritkán is szeretkezünk de szabályosan úgy érzem, mintha lenne peteérésem, meg a hõm is magasabb olyankor, meg a cisztáim is jobban feszítenek, a mellem is fáj nagyon

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!