Találatok a következő kifejezésre: A cumisuveget sterilizaljam ha (3 db)

A cumisuveget hogy sterilizaljam ha nem gepben? Kifozni vagy forralt vizzel kiobliteni?

Mosogatoszerrel nem akarom majd elmosni.

Legjobb válasz: Én kifõzõm a gázon, egy láboskában. Nem mosószerezem, én sem. :) És csak hetente egyszer, bár szopizunk így alig van használatban.

Én kifõzõm a gázon, egy láboskában. Nem mosószerezem, én sem. :) És csak hetente egyszer, bár szopizunk így alig van használatban.
Én elõször forró mosogatószeres vízben mosom el, majd sterilizáló folyadákba teszem 20 percre. Nekem a kifõzéstõl vízköves lett az üveg, amit alig tudtam leszedni :(
Ezért kell a sterilizáló vízbe egy teáskanál citromsavat tenni...(gyógyszertárban kapható) zománcozott edény, forrástól még 15-20 perc. 1 hónapon keresztül.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a segitsegeteket.

A kölcsönkapott mellszívót hogyan sterilizáljam? Ha kifőzöm nem fog tönkremenni a műanyag? És a cumisüvegek?

Legjobb válasz: Lehet venni sterilizáló folyadékokat is pl. a Chicco nagyon jó, csak hideg vízbe öntesz egy kicsit és fél óra alatt steril a cucc.

Lehet venni sterilizáló folyadékokat is pl. a Chicco nagyon jó, csak hideg vízbe öntesz egy kicsit és fél óra alatt steril a cucc.
Szia! Nyugodtan kifõzheted, én is úgy sterilizálom. Semmi baja! :)

A kórházba viszek bimbó védőt, s cumisüveget, ez van a listájukon. Játszócumit is vigyek? Ezeket még itthon sterilizáljam, vagy ott fogják? Ha másnak is lesz olyan, hogyan különböztetik meg mi kié?

Ha a kórházban rászokik a cumisüvegre, akko hogy fog szopni?

Legjobb válasz: A khzban nem dolguk,h sterilizálják az anyukák által bevitt dolgokat.Ezek szerint nem bababarát helyen szülsz,mert oda nem lehet bevinni se játszócumit,se üveget...a szoptatásra ösztönöznek,és nem adnak tápszert vagy vizet a babának.Ne használj bimbóvédõt,elõbb tanítsd meg helyesen szopizni.

A khzban nem dolguk, h sterilizálják az anyukák által bevitt dolgokat.Ezek szerint nem bababarát helyen szülsz, mert oda nem lehet bevinni se játszócumit, se üveget...a szoptatásra ösztönöznek, és nem adnak tápszert vagy vizet a babának.Ne használj bimbóvédõt, elõbb tanítsd meg helyesen szopizni.
Jóságos ég, megkérdezhetem, melyik kórház ez? :o
Nekem nagy segítség volt a bimbóvédõ az elsõ hetekben, mert nagyon lapos, majdhogynem befelé álló mellbimbóm volt. A szoptatástól egy kicsit kijjebb emelkedett, és akkor már be tudta kapni anélkül is, utána még 2 és fél évig szoptattam, tehát nem tartom én teljesen ördögtõl való dolognak :) De tény, hogy vannak hátrányai is , szóval óvatosan vele! Jó babázást! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, a Szt. Jánosban fogok szülni. Ha kérik beviszem, nehogy az legyen hogy nincs, s úgy kelljen a páromnak mindennel beszaladgálnia majd. S szerzek fertõtlenítõ folyadékot.
Nem kell annyira rettegned a bimbóvédõtõl ahogy azt páran elõttem írok elképzelik!Én 3napos kora óta azzal szoptatok és nagyon is jól szopik vele!(a kórházban lesterilizálták, ha kértük!)Még a cumisüveget is jobban elfogadja mint azok a babák aki nélküle szopiznak!Pici a mellbimbóm ezért amíg szoptatni szeretnék csak ezzel tudom megoldani!Bár néha kipróbálom hogy tud nélküle is és ügyesen megy neki, csak tartanom kell a szájában mert nem elég nagy!igaz kicsit macerás, mindig mosni, fertõtleníteni, de akkor sem "ördög" hogy félni kell tõle!! Ez kb. olyan vita kérdés , mint a tápszer vagy szopi!! egyesek órákig el tudnak rajta vitatkozni, mert nincs más dolguk!!!!!!
Ha ajánlhatom, ne használj bimbóvédõt. Az nagyon megnehezítheti a szoptatást. Eleinte mindenkinek fáj, de néhány hét alatt hozzászokik a cici. Ha viszont bimbóvédõt használsz, akkor késõbb is csak úgy fog szopni a kicsi. A cumisüvegre nem túl valószínû, hogy rászokna, csak éjjel kapnak belõle. De kérheted is, hogy vigyék ki hozzád éjszaka.
Szia! Nekünk nem kellett sem cumi, sem cumisüveg, kiskanállal kapta a babavizet. Egy évesen már tudott pohárból inni :-D Sterilizálo folyadékot vigyél magaddal, ha nem fertõtlenitenek a kórházban ez jó megoldás lehet!
Szerintem sem vidd a bimbóvédõt, az egyik barátnõm miatta nem tud szoptatni mert a baba annyira rászokott, hogy nem akar rendesen cicizni. Inkább figyelj oda a helyes szoptatási technikára (megkérdezheted a védõnõt, vagy a csecsemõs nõvért) és nem lesz gond. Ilyen pici babának nem is kell még cumi, úgyis vagy cicin van vagy alszik (vagy mind a kettõ :-) ). Cumisüveget viheted magaddal, és inkább fõzd ki otthon. Ha lehet akkor ne engedd hogy cumisüvegbõl adjanak tápszert a babának, inkább kérd meg a nõvért hogy hozzák ki a babát szopizni!
05:33-as: Te büszke vagy arra, hogy jobban elfogadta a cumisüveget?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!