Találatok a következő kifejezésre: A cumisuveget sterilizaljam (4 db)

Mennyi idős korig sterilizáljam minden etetés előtt a cumisüveget?

Most vagyunk 4hónaposak.

Legjobb válasz: Itt 1* vki írta,hogy a gyer. orvosa szerint addig kell,amíg nem üll egyedül stabilan,akkortól már elég erõs az immunrendszer.Én 8-9 hóig minden evés után sterilzáltam mindent(6,5 hósan állt fel),azóta csak heti 2-3 alkalommal.Viszont ha taknyos megint minden evésnél.

Itt 1* vki írta, hogy a gyer. orvosa szerint addig kell, amíg nem üll egyedül stabilan, akkortól már elég erõs az immunrendszer.Én 8-9 hóig minden evés után sterilzáltam mindent(6, 5 hósan állt fel), azóta csak heti 2-3 alkalommal.Viszont ha taknyos megint minden evésnél.
Szia4 Az én lányom 4 és fél hós és már egy hónapja csak heti 2-3-szor sterilizálom az üvegeit de minden etetés elött jó alaposan elöbblítem neki. Semmi baja nincsen.
5 hósan hagytuk el a sterilizálást miután a teljes alkaromat leforráztam a sterilizálás közben:o( Most vsgyunk 6 és fél semmi bajunk.:o)
Úgy tudom 3 hónapos kor után már elég heti 1-2 sterilizálás.De ha téged megnyugtat, akkor csináld!Mi 2 hónaposak vagyunk, de szerintem én is fogom még 3 hó után , annyira egyszerû(avent gõzsterilizálónk van) elmosom és utána pár perc alatt steril minden.Ártani nem ártasz vele, de az is igaz, hogy túlzásokba sem szabad esni.De ha beteg akkor szerintem minden evés után fertõtlenitsd ki, fõleg a cumikat.
Nekem a védõnõ azt mondta, h ne vigyem túlzásba a sterilizálást, elég hetente 1-2 alkalommal, mert ha mindentõl óvom a babát, csak beteges lesz. Való igaz, h sem a keze, sem a ruhái nem annyira sterilek, és ha szoptatsz, a melled sem steril. (Mert ugye a ruháit sem tudod olyan hõfokon mosni, és a vasaló sem pusztít el mindent, pláne, ha az anyag nem is engedi a túl forró vasalást). És mi lesz, ha a padlón csúszik-mászik és utána eszi a kezét? A padlót is fertõtlenítheted ugyan, de steril nem lesz. Na, szóval csak azt akartam ezzel mondani, h mki maga dönti el, h meddig és hányszor sterilizál, fogsz mféle választ kapni. Az én lányomnak semmi baja a heti 1-2 sterilizálástól, én ennél maradok.
szia! az én babám 3 hónapos és nem szoktam sterilezni, csak hetente-kéthetente egyszer. semmi baja. a kezét is eszi az sem steril, meg még kicsit szopik is, a cicim sem steril.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszotokat:) És nem én pontoztam le senkit...:(

A cumisuveget hogy sterilizaljam ha nem gepben? Kifozni vagy forralt vizzel kiobliteni?

Mosogatoszerrel nem akarom majd elmosni.

Legjobb válasz: Én kifõzõm a gázon, egy láboskában. Nem mosószerezem, én sem. :) És csak hetente egyszer, bár szopizunk így alig van használatban.

Én kifõzõm a gázon, egy láboskában. Nem mosószerezem, én sem. :) És csak hetente egyszer, bár szopizunk így alig van használatban.
Én elõször forró mosogatószeres vízben mosom el, majd sterilizáló folyadákba teszem 20 percre. Nekem a kifõzéstõl vízköves lett az üveg, amit alig tudtam leszedni :(
Ezért kell a sterilizáló vízbe egy teáskanál citromsavat tenni...(gyógyszertárban kapható) zománcozott edény, forrástól még 15-20 perc. 1 hónapon keresztül.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a segitsegeteket.

A kölcsönkapott mellszívót hogyan sterilizáljam? Ha kifőzöm nem fog tönkremenni a műanyag? És a cumisüvegek?

Legjobb válasz: Lehet venni sterilizáló folyadékokat is pl. a Chicco nagyon jó, csak hideg vízbe öntesz egy kicsit és fél óra alatt steril a cucc.

Lehet venni sterilizáló folyadékokat is pl. a Chicco nagyon jó, csak hideg vízbe öntesz egy kicsit és fél óra alatt steril a cucc.
Szia! Nyugodtan kifõzheted, én is úgy sterilizálom. Semmi baja! :)


A kórházba viszek bimbó védőt, s cumisüveget, ez van a listájukon. Játszócumit is vigyek? Ezeket még itthon sterilizáljam, vagy ott fogják? Ha másnak is lesz olyan, hogyan különböztetik meg mi kié?

Ha a kórházban rászokik a cumisüvegre, akko hogy fog szopni?

Legjobb válasz: A khzban nem dolguk,h sterilizálják az anyukák által bevitt dolgokat.Ezek szerint nem bababarát helyen szülsz,mert oda nem lehet bevinni se játszócumit,se üveget...a szoptatásra ösztönöznek,és nem adnak tápszert vagy vizet a babának.Ne használj bimbóvédõt,elõbb tanítsd meg helyesen szopizni.

A khzban nem dolguk, h sterilizálják az anyukák által bevitt dolgokat.Ezek szerint nem bababarát helyen szülsz, mert oda nem lehet bevinni se játszócumit, se üveget...a szoptatásra ösztönöznek, és nem adnak tápszert vagy vizet a babának.Ne használj bimbóvédõt, elõbb tanítsd meg helyesen szopizni.
Jóságos ég, megkérdezhetem, melyik kórház ez? :o
Nekem nagy segítség volt a bimbóvédõ az elsõ hetekben, mert nagyon lapos, majdhogynem befelé álló mellbimbóm volt. A szoptatástól egy kicsit kijjebb emelkedett, és akkor már be tudta kapni anélkül is, utána még 2 és fél évig szoptattam, tehát nem tartom én teljesen ördögtõl való dolognak :) De tény, hogy vannak hátrányai is , szóval óvatosan vele! Jó babázást! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, a Szt. Jánosban fogok szülni. Ha kérik beviszem, nehogy az legyen hogy nincs, s úgy kelljen a páromnak mindennel beszaladgálnia majd. S szerzek fertõtlenítõ folyadékot.
Nem kell annyira rettegned a bimbóvédõtõl ahogy azt páran elõttem írok elképzelik!Én 3napos kora óta azzal szoptatok és nagyon is jól szopik vele!(a kórházban lesterilizálták, ha kértük!)Még a cumisüveget is jobban elfogadja mint azok a babák aki nélküle szopiznak!Pici a mellbimbóm ezért amíg szoptatni szeretnék csak ezzel tudom megoldani!Bár néha kipróbálom hogy tud nélküle is és ügyesen megy neki, csak tartanom kell a szájában mert nem elég nagy!igaz kicsit macerás, mindig mosni, fertõtleníteni, de akkor sem "ördög" hogy félni kell tõle!! Ez kb. olyan vita kérdés , mint a tápszer vagy szopi!! egyesek órákig el tudnak rajta vitatkozni, mert nincs más dolguk!!!!!!
Ha ajánlhatom, ne használj bimbóvédõt. Az nagyon megnehezítheti a szoptatást. Eleinte mindenkinek fáj, de néhány hét alatt hozzászokik a cici. Ha viszont bimbóvédõt használsz, akkor késõbb is csak úgy fog szopni a kicsi. A cumisüvegre nem túl valószínû, hogy rászokna, csak éjjel kapnak belõle. De kérheted is, hogy vigyék ki hozzád éjszaka.
Szia! Nekünk nem kellett sem cumi, sem cumisüveg, kiskanállal kapta a babavizet. Egy évesen már tudott pohárból inni :-D Sterilizálo folyadékot vigyél magaddal, ha nem fertõtlenitenek a kórházban ez jó megoldás lehet!
Szerintem sem vidd a bimbóvédõt, az egyik barátnõm miatta nem tud szoptatni mert a baba annyira rászokott, hogy nem akar rendesen cicizni. Inkább figyelj oda a helyes szoptatási technikára (megkérdezheted a védõnõt, vagy a csecsemõs nõvért) és nem lesz gond. Ilyen pici babának nem is kell még cumi, úgyis vagy cicin van vagy alszik (vagy mind a kettõ :-) ). Cumisüveget viheted magaddal, és inkább fõzd ki otthon. Ha lehet akkor ne engedd hogy cumisüvegbõl adjanak tápszert a babának, inkább kérd meg a nõvért hogy hozzák ki a babát szopizni!
05:33-as: Te büszke vagy arra, hogy jobban elfogadta a cumisüveget?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!