Találatok a következő kifejezésre: A cumisüveget időközönként (10 db)

Cumisüveg cumiját ki szoktátok cserélni bizonyos időközönként? És a cumisüveget?

Legjobb válasz: Cumisüveget több mint 8 éve nem cseréltem. A cumit szoktam cserélni, amikor már látszk rajta, hogy elhasználódott.

Cumisüveget több mint 8 éve nem cseréltem. A cumit szoktam cserélni, amikor már látszk rajta, hogy elhasználódott.
Cumit mindig kornak megfelelõt használtunk avent, 3 havonta vt cumi csere nagyobb lyukura az üveg maradt ugyan az.
Szia! Cumisüveget nem cserélem, de a cumikat igen. EGy idõ után elhasználódik, most meg kirágja õket. Mondjuk mi nem nagyobb lyukra cseréljük hanem 1-est veszek mindig és tûvel átfúrom nagyobbra.

Kell cserélni a cumisüvegeket? Vagy csak a szivófejeket kell? Ha igen milyen időközönként?

A cumikat cserélem kb 2-3havonta.

Legjobb válasz: Szia! A cumisüvegeket nem kell cserélned, legfeljebb csak akkor, ha mondjuk a legkisebb méretû (nekünk aventes van, a kicsi azt hiszem 125 ml-es) már nem elegendõ. A szívófejeken - megintcsak az aventesrõl mondom - számok vannak, amik azt jelentik, hogy hány hónapos kortól célszerû õket használni. A különbség közöttük az, hogy egyre több/nagyobb a lyuk rajtuk, igazodva a babó szívóerejének a növekedéséhez. Szóval a kérdésedre a válasz: a szívófejeket célszerû cserélni, de utána kell nézni, hogy annál a márkánál, amit használsz, milyen fejek vannak, és hány hónapos kortól ajánlottak. Remélem tudtam segíteni: egy 4 hónapos kisfiú anyukája

Szia! A cumisüvegeket nem kell cserélned, legfeljebb csak akkor, ha mondjuk a legkisebb méretû (nekünk aventes van, a kicsi azt hiszem 125 ml-es) már nem elegendõ. A szívófejeken - megintcsak az aventesrõl mondom - számok vannak, amik azt jelentik, hogy hány hónapos kortól célszerû õket használni. A különbség közöttük az, hogy egyre több/nagyobb a lyuk rajtuk, igazodva a babó szívóerejének a növekedéséhez. Szóval a kérdésedre a válasz: a szívófejeket célszerû cserélni, de utána kell nézni, hogy annál a márkánál, amit használsz, milyen fejek vannak, és hány hónapos kortól ajánlottak. Remélem tudtam segíteni: egy 4 hónapos kisfiú anyukája
Ha nem sérült akkor nem kell kicserélni a cumisüveget, elég fertõtleniteni ha sûrûn használja a babácska akkor hetente 1x minimum. A cumit meg szintén fertõtlenitve sokáig lehet használni fõleg a mai szilikonos cumikat. Az hogy milyen hamar használódik el ez az anyag minõségétõl függ, de 2 havonta ajánlatos másikkat rakni.Jól csinálod ! anyuka
A kérdező hozzászólása: aventes cumisüvegeink vannak. köszönöm a válaszotokat!
Igaz, nem aventes volt, de nálunk volt bizony olyan, hogy alul beleszáradt a tápszer, bárhogyan sikáltam a cumisüvegmosóval, illetve áztattam, benne maradt az alsó résben (nem tudom minek csinálnak rést alulra). Ezért én inkább kicseréltem. Ha ilyen gond nincs, akkor nem muszáj cserélni.

Milyen időközönként kell sterilizálni a cumisüveget? Minden etetés után vagy elég egyszer 1 nap? Már sok félét hallottam.

Legjobb válasz: attól függ mennyii idõs. míg nagyon pici, minden mosogatás után fõzd ki, nehogy mosószeres maradjon. aztán pár hónapos korában már elég 1 nap egyszer. én 7 hónapos korától hetente 1x fõztem ki csak az üvegeket :)

attól függ mennyii idõs. míg nagyon pici, minden mosogatás után fõzd ki, nehogy mosószeres maradjon. aztán pár hónapos korában már elég 1 nap egyszer. én 7 hónapos korától hetente 1x fõztem ki csak az üvegeket :)
Én is 7-8 hónapos kora körül váltottam. Addig minden evés után. Aztán 12-13 hónapos korában már csak a mosogatás maradt! Sterilizálót eltettük!
az én gyerekem ennyire nem 'steril':) elõször heti 2*szer, majd 3 hónaposan már csak heti 1* sterilizáltam, de külön szivaccsal, jó forró vízben mosogattam, külön a felnõtt mosatlanoktól. az üvegbõl tejet és tápszert is kapott. 5 hónapos kora óta már csak a külön szivaccsal mosom el az edényeit (kanalak, üvegek, tányérok) nem allergiás, nem beteges.
Én kb. 3 hetes kora óta csak mosogatógépben mosom el. Mindig arra gondolok, hogy 3 hónaposan majd megyünk babaúszásra. Na az milyen steril lesz :) Szóval mindig tiszta minden a környezetében, de azért steril, az nekem túlzás!


Milyen időközönként sterilizáljátok a cumisüveget 3 hetes tápis babának?

Legjobb válasz: Amikor még olyan kicsi volt naponta, vagyis pontosabban minden használat után sterilizáltam.

Amikor még olyan kicsi volt naponta, vagyis pontosabban minden használat után sterilizáltam.
Ennyi idõs korában 2 naponta fõztem ki neki. Sterilizálóm nem volt.
én naponta sterilizálom. (3, 5 hónapos a kislányom). Van hogy kifõzöm, van amikor mikrós sterilizálóval csinálom.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, eddig 2 naponta csináltam, de akkor ezek szerint nem ártana sûrûbben.
Én minden használat után, mikrós sterilizálóban. Még most is, pedig 2 hónapos.
Minden használat után kell mert elég komoly bélgyulladást lehet kapni!! Nem játék!
Naponta.
Mindig fertõtlenített cumisüvegbe teszünk teát vagy tápszert, tehát minden használat elõtt ki kell hogy legyen fertõtlenítve. Teát pedig ugyebár minden nap frisset fõzünk, tápszert meg persze minden étkezéskor.

Tápszeresek milyen időközönként cserélitek a cumisüveget és etetőcumit?

Baby Bruinos, és minden használat után sterilizálok 5 étkezés van és ezért 5 van forgalomban tehát mindegyik napi egyszer van használva(üveg és cumi is)

Legjobb válasz: hát, én aventeset használok, nem sterilizálok már, csak heti egyszer, mert már 9 hós a fiam. amikor minden étkezés üvegbõl volt, akkor naponta-két naponta sterilizáltam. én még egyetlen cumit sem cseréltem le, nekem jól bírják. max annyi csere volt, hogy ugye mindig nagyobb lyukú kellett, így eleve cserélõdtek azért.

hát, én aventeset használok, nem sterilizálok már, csak heti egyszer, mert már 9 hós a fiam. amikor minden étkezés üvegbõl volt, akkor naponta-két naponta sterilizáltam. én még egyetlen cumit sem cseréltem le, nekem jól bírják. max annyi csere volt, hogy ugye mindig nagyobb lyukú kellett, így eleve cserélõdtek azért.
én 2-3 havonta kicserélem a cumit, 3 -4 havonta az üveget.
Aventes, a cumisüveget 4-5 havonta - mivel több is van használatban, nem tudom pontosan - a cumirészét pedig gyakorlatilag akkor, ha nagyobbikam szétrágja :)

A cumisüveget ( Avent) milyen időközönként kell lecserélni? Sterilizáló folyadékot használok. A kifőzés tényleg jobban árt nekik?

Legjobb válasz: A használati utasításon az állt, hogy a fejet 3 havonta kell cserélni. Kifõzni meg azért nem jó mert mûanyag. Én forró vízben szoktam elmosni.

A használati utasításon az állt, hogy a fejet 3 havonta kell cserélni. Kifõzni meg azért nem jó mert mûanyag. Én forró vízben szoktam elmosni.
Én sem fõzök ki semmit, a folyadékkal sterilizálom. Ja meg elõtte forró vízzel és mosogatószerrel elmosom (a mosogatószert azért, mert a tej zsíros, és nem jön le maradéktalanul csupán a víztõl), és alaposan elöblögetem. Szerintem addig nem kell cserélni az üveget, amíg elég a mérete (azaz nem kell nagyobb ûrmértékû), vagy el nem törik. :)

Mennyi időközönként kell sterilizálni a cumikat cumisüvegeket, mellszívót?

Legjobb válasz: attól függ mennyit használod ..naponta mondjuk ha fejsz tejet akkor lecsavarod az üveget róla szétszeded elmosogatod és két fejés közt akár hideg sterilizálóval is lehet . forraláshoz ecetet v. citromlevet használva nem vízkövesedik. naponta legalább egyszer fõzd ki . a cumisüvegeket is ha megitta a tejet / tápszert belõle önts bele vizet és ha van kis idõd mosogasd el majd attól függ hány db üveged van és cumid fõzd ki v. sterilizáld más módon. ha nem szorul a babád állandó pótlásra akkor naponta két három üvegnél és egy mellszívónál még elmegy a forralós és hideg sterilizálós módszer de ha több üveg és gyakori fejés hosszabb ideig áll fent érdemes venni párezerért mikrós v. uh-s sterilizálót . idõt energiát pénzt takarítasz meg vele .

attól függ mennyit használod ..naponta mondjuk ha fejsz tejet akkor lecsavarod az üveget róla szétszeded elmosogatod és két fejés közt akár hideg sterilizálóval is lehet . forraláshoz ecetet v. citromlevet használva nem vízkövesedik. naponta legalább egyszer fõzd ki . a cumisüvegeket is ha megitta a tejet / tápszert belõle önts bele vizet és ha van kis idõd mosogasd el majd attól függ hány db üveged van és cumid fõzd ki v. sterilizáld más módon. ha nem szorul a babád állandó pótlásra akkor naponta két három üvegnél és egy mellszívónál még elmegy a forralós és hideg sterilizálós módszer de ha több üveg és gyakori fejés hosszabb ideig áll fent érdemes venni párezerért mikrós v. uh-s sterilizálót . idõt energiát pénzt takarítasz meg vele .
Én Chicco fertõtlenítõ folyadékot használok, az 24 õráig jó. Minden használat után sterilizálom a mellszívõ és a cumisüveg alkatrészeit. Ha nagyobb lesz a babám, akkor már nem leszek ilyen "szigorú", most 10 napos.
2. v. is jól irta szv. féléves korig ajánlott naponta utánna már ül és mászik jóesetben itatópoharat használ azt már elég csak elmosogatni . az újszülötteknél pici csecsmõknél kell kínosan ügyelni a csíramentességre utánna már fokozatosan egyre kevésbé. a kifertõtlenített alkatrészeket is érdemes egy tiszta nagyobb müanyag dobozban v. fiókban tartani ahol nem éri a napi por és nincs közelben kisállat .
elvileg minden használat után, de naponta is elfogadott.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!mikrós sterilizálónk van!akkor azt hiszem minden nap fogok sterilizálni :)
A sterilizáló folyadék lényegében semmit nem ér, ahogy érintkezik tulajdonképpen akár a levegõvel a cumi, pláne a babával már be is van kolonizálva. Ami semmit rosszat nem jelent egyébként, csak nincs értelme. Naponta egyszer bõven elegendõ kifõzni, még mindig ez a legbiztosabb módszer. A sima háztartásban megtalálható baktériumoktól nem SZABAD, hogy baja legyen egy babának. (Természetesen alapvetõ higiénés szabályok mellett: a cumikat külön polcon tartva, minden használat után azonnal elmosva.)
Nem tudom. 2.5 éve uazokat az üvegeket nyüstöli a két gyerek. (MAM)
Az üveget nem kell cserélni, elég ha elmosod.
Én sem cseréltem még az üveget.
Én sem cseréltem még ki õket 22 hónapja. Kimosom, néha, talán havonta berakom a sterilizálóba, csak mert van, persze régen naponta volt.
5 hónapos a lányom, de én nem cseréltem még le az üvegeket, csak a cumis részét. Sterilizálni pedig minden nap szoktuk.
A kérdező hozzászólása: köszönöm hogy írtatok.
Üveget én sem cserélek, csak cumit 3 havonta. Sõt, az üveget el fogom tenni a kistesónak is.

Aki fej és úgy adja cumisüvegbe a tejet a babájának az milyen időközönként fej?

Legjobb válasz: A fiam se akart rendesen szopizni, igy én is fejtem neki. Mindig annyiszor ahányszor evett egy nap (vagy 1-gyel többször, ha volt annyi tej). Ha nem tudtam egy fejéssel egy evésnyi adagot lefejni akkor gyakrabban próbáltam fejni, hogy összejöjjön a mennyiség.

A fiam se akart rendesen szopizni, igy én is fejtem neki. Mindig annyiszor ahányszor evett egy nap (vagy 1-gyel többször, ha volt annyi tej). Ha nem tudtam egy fejéssel egy evésnyi adagot lefejni akkor gyakrabban próbáltam fejni, hogy összejöjjön a mennyiség.
megetettem és utána fejtem le a következõ adagot.
az én babaám már 9 hónapos. már csak napi 3x fejek. lassan áttérek a napi kettõre.
elsõ vagyok. nekem sem volt hajlandó szopizni, de eleinte volt annyi tejem, hogy ráértem utána fejni. mert egy adaggal mindig elõrébb voltam. így ráértem utána is, amikor õ már jól lakott.
A kérdező hozzászólása: Ja bocsi. Azt elfelejtettem, hogy nem hajlandó szopizni a babám és ezért fejek, tehát nem szopi után.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!