Találatok a következő kifejezésre: A cumisüveget etetés (10 db)

Minden etetés után kifőzitek a cumisüveget?

Kisfiam 1 hetes,és még szüksége van tápszeres pótlásra...:(

Legjobb válasz: én még 5 hónaposan is kisterilizálom minden etetés után.

én még 5 hónaposan is kisterilizálom minden etetés után.
Én a csapból folyó (panel) forró vízzel mosogattam el mosogatószerrel és üvegmosó kefével és naponta egyszer tettem bele a mikrós sterilizálóba. Mondjuk a kezemet eléggé megviselte, nagyon kiszáradt a bõröm. Aztán pár hósan már csak heti 1-2 alkalommal sterilizáltam, most 11 hós és 1-2 hetente teszem a mikróba. Eddig még semmi baja sem lett a babámnak, nem volt szájpenészünk sem.
6 hós koráig naponta egyszer kifõztem, azóta minden evés után mosogatószerrel, cumisüveg-kefével kimosom, csak erre a célra használt konyharuhán szárítom, a cumit úgyszintén. 13 hós a fiam már csak reggel-este iszik tejitalt, heti 1x kifõzöm az összes cuccot.
Én a kezdetektõl lefejt anyatejet illetve 5 hós korától tápszeres kiegészítést adok a most 7 hónapos kislányunknak. Az elején naponta 7x, utána 5x használtuk/használjuk a cumisüveget. Az elsõ 3 hónapban naponta egyszer sterilizáltam, azóta csak forró vízben mosom el.
6 hós korig minden egyes étkezés után sterilizálni kell! A cumikat naponta.
Nekem a védõnõ mondta, hogy naponta egyszer elég, amíg ilyen pici a baba. Egyébként enélkül is alig van ideje az újdonsült anyukának, nem hogy még ezt is mindig megcsinálni. Vagy több cumisüveg kell, nekünk 2 volt csak. Most is csak 3 van, már lassan 1 éves a kisfiam.
Teljesen meglepõdtem mikor olvastam a hozzászólásokat! Nekem a kórházban is kellett már a bimbóvédõ és a csecsemõs nõvér azt mondta, hogy nem szabad minden szopi után sterilizálni a bimbóvédõt, mert nem fog kialakulni a baba védekezõképessége! És itthon a védõnõ is ezt mondta! Cumisüvegeket minden etetés után jól elmostam de csak pár hetente sterilizáltam!
Na neee, minden evés után??? Kell ilyen gyakran? A sterilizálónk papírja szerint 3-4 naponta elég, vagyis én 2x mikróztam hetente. Közben nagyon alaposan forró vízben mosogattam (a mosogató szivacs persze csak a babáé és gyakran cseréltem). Késõbb ritkítottam a sterilizálást, most egy éves a babám, csak forró vízben mosogatok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! :)

Milyen időközönként kell sterilizálni a cumisüveget? Minden etetés után vagy elég egyszer 1 nap? Már sok félét hallottam.

Legjobb válasz: attól függ mennyii idõs. míg nagyon pici, minden mosogatás után fõzd ki, nehogy mosószeres maradjon. aztán pár hónapos korában már elég 1 nap egyszer. én 7 hónapos korától hetente 1x fõztem ki csak az üvegeket :)

attól függ mennyii idõs. míg nagyon pici, minden mosogatás után fõzd ki, nehogy mosószeres maradjon. aztán pár hónapos korában már elég 1 nap egyszer. én 7 hónapos korától hetente 1x fõztem ki csak az üvegeket :)
Én is 7-8 hónapos kora körül váltottam. Addig minden evés után. Aztán 12-13 hónapos korában már csak a mosogatás maradt! Sterilizálót eltettük!
az én gyerekem ennyire nem 'steril':) elõször heti 2*szer, majd 3 hónaposan már csak heti 1* sterilizáltam, de külön szivaccsal, jó forró vízben mosogattam, külön a felnõtt mosatlanoktól. az üvegbõl tejet és tápszert is kapott. 5 hónapos kora óta már csak a külön szivaccsal mosom el az edényeit (kanalak, üvegek, tányérok) nem allergiás, nem beteges.
Én kb. 3 hetes kora óta csak mosogatógépben mosom el. Mindig arra gondolok, hogy 3 hónaposan majd megyünk babaúszásra. Na az milyen steril lesz :) Szóval mindig tiszta minden a környezetében, de azért steril, az nekem túlzás!

Minden etetés után fertőtlenítetitek a cumisüveget?

9 hetes a babám

Legjobb válasz: Ilyen korban még mindig sterilizálni kell.

Ilyen korban még mindig sterilizálni kell.
1 év alatt 1x sterilizáltam, de azt is csak kíváncsiságból. Forró vízzel, mosogatószerrel és külön szivaccsal mostam/mosom el az üveget. A játszócuminak viszont vettünk sterilizálót (hordozható, UV-s, PIPILA), azt gyakran használjuk.
Ugyan már dehogy! Pár hetes koráig minden nap, pár hónapos koráig két-három naponta, most hogy lassan 5 hónapos hetente. Ilyen korban már mindent a szájukba pakolnak, azok sokkal koszosabbak egy cumisüvegnél. Etetés után jól el kell mosni és kész is. Nem szabad túlsterilizálni a gyereket. Majd a csörgõt is fertõtleníted mielõtt oda adod neki, vagy ha leesik a földre? És a sok sok játékot is minden nap?
Nekem anyatejes volt a baba, nem fõztem ki, ha üvegbõl kapott valamiért, mosogatógép 60 fokon mosta el, de kézzel is ki lehet rendesen. Mást is a szájukba vesznek, nem lehet mindent sterilizálni körülöttük. Bár ha nem kap a baba anyatejet, és azzal ellenanyagokat, akkor lehet, hogy sterilizálnék, üveget meg minden mást is, mert könnyebben megbetegedhet.
Én azt olvastam errõl, hogy fél éves koráig az etetõcumit és mindent, amit a szájába teszel, minden használat elõtt sterilizálni kell. Fél éves kor után már elég a szokásos konyhai higiénia, de nem árt a tejjel érintkezõ cumikat, poharakat, kanalakat továbbra is rendszeresen fertõtleníteni. Nekem 10 hónapos lesz a kisfiam, pont annyi cumisüveg szettünk van, amennyi egy napra elég. Egy nagy mûanyag ételtartó dobozban tartom a tisztákat. Este mindent elmosogatok és együtt berakok a mikrós sterilizálóba, reggel meg kiveszem. Nem okoz nagy gondot.
7 hónapos múlt a lányom.Eddig anyatejes volt, de mostanában kevés a tejem, ezért tápszert kap 2 hete, és már csak este szopik.Én reggel, és este kifõzöm az üveget, és a cumiját.Az etetések között pedig elmosom mosogatószerrel, kiöblítem, és forró vízbe mártom.
Amíg sterilizáltam az üvegeket egyáltalán, addig minden evés után megcsináltam. Ez kb. 10 hónapos koráig ment, de nem azért mert feltétlenül szükséges lett volna ilyen sokáig, hanem mert annyira megszoktam, hogy mosogatás után a sterilizálóba teszem a dolgokat, hogy észre sem vettem és már eltelt 10 hónap:) Aztán egyik napról a másikra abbahagytam, és eladtam a sterilizálót.
én nagyon forro vízben elmostam és napi 1x sterilizáltam. aztán kb 3 hósan 2 naponta majd szép lassan 6 hós korára elhagytam.
Én nem szoktam. Már csak azért sem, mert 3 üveget használunk felváltva. Én 2-3 naponta szoktam õket sterilizálni.
Én elmosogatom és minden etetés elõtt csinálom.


Mennyi idős korig sterilizáljam minden etetés előtt a cumisüveget?

Most vagyunk 4hónaposak.

Legjobb válasz: Itt 1* vki írta,hogy a gyer. orvosa szerint addig kell,amíg nem üll egyedül stabilan,akkortól már elég erõs az immunrendszer.Én 8-9 hóig minden evés után sterilzáltam mindent(6,5 hósan állt fel),azóta csak heti 2-3 alkalommal.Viszont ha taknyos megint minden evésnél.

Itt 1* vki írta, hogy a gyer. orvosa szerint addig kell, amíg nem üll egyedül stabilan, akkortól már elég erõs az immunrendszer.Én 8-9 hóig minden evés után sterilzáltam mindent(6, 5 hósan állt fel), azóta csak heti 2-3 alkalommal.Viszont ha taknyos megint minden evésnél.
Szia4 Az én lányom 4 és fél hós és már egy hónapja csak heti 2-3-szor sterilizálom az üvegeit de minden etetés elött jó alaposan elöbblítem neki. Semmi baja nincsen.
5 hósan hagytuk el a sterilizálást miután a teljes alkaromat leforráztam a sterilizálás közben:o( Most vsgyunk 6 és fél semmi bajunk.:o)
Úgy tudom 3 hónapos kor után már elég heti 1-2 sterilizálás.De ha téged megnyugtat, akkor csináld!Mi 2 hónaposak vagyunk, de szerintem én is fogom még 3 hó után , annyira egyszerû(avent gõzsterilizálónk van) elmosom és utána pár perc alatt steril minden.Ártani nem ártasz vele, de az is igaz, hogy túlzásokba sem szabad esni.De ha beteg akkor szerintem minden evés után fertõtlenitsd ki, fõleg a cumikat.
Nekem a védõnõ azt mondta, h ne vigyem túlzásba a sterilizálást, elég hetente 1-2 alkalommal, mert ha mindentõl óvom a babát, csak beteges lesz. Való igaz, h sem a keze, sem a ruhái nem annyira sterilek, és ha szoptatsz, a melled sem steril. (Mert ugye a ruháit sem tudod olyan hõfokon mosni, és a vasaló sem pusztít el mindent, pláne, ha az anyag nem is engedi a túl forró vasalást). És mi lesz, ha a padlón csúszik-mászik és utána eszi a kezét? A padlót is fertõtlenítheted ugyan, de steril nem lesz. Na, szóval csak azt akartam ezzel mondani, h mki maga dönti el, h meddig és hányszor sterilizál, fogsz mféle választ kapni. Az én lányomnak semmi baja a heti 1-2 sterilizálástól, én ennél maradok.
szia! az én babám 3 hónapos és nem szoktam sterilezni, csak hetente-kéthetente egyszer. semmi baja. a kezét is eszi az sem steril, meg még kicsit szopik is, a cicim sem steril.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszotokat:) És nem én pontoztam le senkit...:(
Nyugodtan hagyhatod! Amit magától csinál az nem baj, csak amit erõltetnek!
Attól függ... Mit takar az, hogy fel akar ülni? Mert ha arra gondolsz, hogy a fejét felemelgeti, illetve így elõredõl, az nem azt jelenti, hogy felül. Az én fiam 4 hós kora óta csinálja ezt, most 6 hós, de még nem ül.
az én fiam 15 hetes, és amikor fõzök, bébihordóban van velem a konyhába. Kifeszítettem neki egy csörgõs játékot a hordozó fülére és egyszer csak azt vettem észre hogy két kézzel kapaszkodik a játékba, és felhúzta magát ülõ helyzetbe, és jó nagyokat vigyorog közben:) Én is aggódtam sokáig hogy miért akar ennyire ülni, de nem nagyon tudok tenni ellene, nem kötözhetem le... és ha nagyon hisztis akkor is pár percet engedem ülni az ölembe és hipphopp megnyugszik :)

Mit tegyünk, hogy ne aludjon etetés közben a cumisüvegen?

Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni, ha valaki tud, segitsen. Van egy gyönyörü, most 5 hetes kisfiúnk. Mivel a tejem már az elején elment, igy tápszerrel etetjük, amit igen hamar el is fogadott, és szereti is. Csak egy kis gondunk van, hogy gyakran elalszik a cumin, etetés közben. Ha van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne ébren tartani, azt nagyon megköszönnénk, mert igy az etetés szinte eltart majd egy óráig is néha. Kisziv egy adagot, utána büfizik, aztán elalszik. Viszont ahogy letesszük az ágyába, kinyilik a szeme, és sir, mert nem volt neki elég a kajcsi. Mi ölb?l etetjük, de olvastuk sok helyen, hogy fekve is lehet. Várnám, mihamarabbi válaszotokat, s.O.S.-ben:-) Köszönjük!

Legjobb válasz: Én szoptatom a kicsit, de nekem is gyakran elaludt. Én rázogatni szoktam közben, vagy a fülét maszírozni.

Én szoptatom a kicsit, de nekem is gyakran elaludt. Én rázogatni szoktam közben, vagy a fülét maszírozni.
Szia! A védönénink szerint, a két cici között (nálunk egy etetés alatt mindkettöböl szopott) pelenkacsere! Ez nálunk bejött. De a fülmasszírozás, vagy a fején való simogatás is hatásos. Az etetés hosszúsága egyébként babától is függ. Vannak babák, akik idövel ügyesebben, gyorsabban szopnak, vannak olyanok, aki szívesen elidöznek (ilyen volt a mienk is) különösen a cicin.

A cumisüveget szeretném etetés céljából bevezetni a 3és fél hónapos fiamnál, de csak a cici kell neki. Mit tegyek hogy mindkettőt használja?

persze anyatejet öntök bele és a vizet is csak kanállal fogadja el.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is ugyanez a problémám! A hétvégén megyek csörös poharat venni és kipróbállom. Ismerösök mondták hogy ök is abból etették!

Szia! Nekem is ugyanez a problémám! A hétvégén megyek csörös poharat venni és kipróbállom. Ismerösök mondták hogy ök is abból etették!
Szia! Ha elkerülhetetlen, a cumisüveg használata, akkor inkább ne Te próbáld megetetni, hanem valaki más (apuka, nagymama stb...), hátha tõlük elfogadja. Valószínû, hogy téged már remekül "összeköt" a cicivel... Nekem ugyanez volt a problémám, és néha ha el akartam menni valahová, akkor a lefejt tejet mástól elfogadta. Tõlem sohasem.
Tommee Tippee cumisüveget vegyél ( Brendon ), a cumija ciciformájú és ugyanúgy kapja be a cumit mint a cicit. Nagyon puha szilikon, direkt szopis babáknak való.
Kislányom 5 hónapos, még sosem látott cumisüveget. Etesd meg, kit érdekel, hogy látják. Ha meg el kell menned, vidd magaddal:)

A mellpumpát és a cumisüveget muszáj használat előtt rögtön sterilizálni vagy előbb is elvégezhetem? Pl etetés előtt 2-3 órával? A megmelegített tejet meddig lehet odaadni?

Legjobb válasz: Ez még egy kicsit idevág: Mielõtt született a lányom, mindent kimostam, kivasaltam, a pelenkázót, a bölcsõt lefertõtlenítettem. AZ elsõ nap amikor hazajöttünk a kórházból, a baba közöttünk aludt. Azon az ágynemûn ami már 1 hónapja nem volt áthúzva. Csak ott aludt el és mi örültünk, hogy elaludt és mi is beájultunk a fáradságtól. A sivatagban is felnõnek a gyerekek. Pont valamelyik nap gondolkodtam azon, hogy ott hogyan fertõtlenítik a köldökcsonkot?

Ez még egy kicsit idevág: Mielõtt született a lányom, mindent kimostam, kivasaltam, a pelenkázót, a bölcsõt lefertõtlenítettem. AZ elsõ nap amikor hazajöttünk a kórházból, a baba közöttünk aludt. Azon az ágynemûn ami már 1 hónapja nem volt áthúzva. Csak ott aludt el és mi örültünk, hogy elaludt és mi is beájultunk a fáradságtól. A sivatagban is felnõnek a gyerekek. Pont valamelyik nap gondolkodtam azon, hogy ott hogyan fertõtlenítik a köldökcsonkot?
Ha megnéznéd sterilizálás elõtt mikroszkóppal milyen elfajult csúnya élõvilág alakult ki a cumisüvegen (mielõtt a babádnak adnád), megváltozna az egész procedúráról a véleményed.
http://www.vital.hu/cumisuveg_sterilizalas Ezt a cikket az elsõn válaszolónak is ajánlom...A teljesen steril környezet sem jó a csecsemõknek...
Én használat után, elmostam és beraktam a gõz sterilizálóba ami egy ideig ha nem nyitom ki még sterilen tudja tartani a bele rakott cuccot. Meg mondom õszintén az sem érdekelt, ha már lejárt ez az idõ, mert a második kommentelõvel értek egyet, az sem jó, ha túl steril minden, persze kivétel ha koraszülött babáról van szó. A SOTE II-n a szülásfelkészítõn mondták, hogy a cicit sem kell mosogatni szoptatás elõtt, mert annyi kell a babának.
Hát egy hónapos ágynemûbe nemhogy a gyereket nem raknám szívesen, de én sem feküdnék be :-O Már bocs.....
13:16-nak Sorry. Akkor nem ez volt az életemben a legfontosabb. Mellesleg mi azért nem koszosan fekszünk le, tehát olyan retkes sem lehetett.

Használ itt valaki tápszeres etetéshez Dr. Bronw's cumisüveget? Milyen pozícióban etetitek a babátokat, hogy ne nyeljen félre?

Az lenne a problémám,hogy a 7 hetes kislányomnak ilyen cumisüveget vettünk tápszeres etetéshez,mert azt hallottam kevesebb levegőt nyel és így kisebb lesz a hasfájás! Amikor elkezdem etetni általában 85%-ban félrenyel.Ebből adódóan sok a büfi és a puki is több lett. :( :( Rosszul tartom a kezembe? Annyi tanácsot kaptam,hogy majdnem fektetni kell a babát,vagy hogy majdnem ütő helyzetben tartsam,valaki meg azt tanácsolta,hogy 45 %-os szögben!!! Ezek után mindent kipróbáltam és ugyan úgy félrenyel szegényem. Mit tanácsoltok?

Legjobb válasz: használtuk ezt az üveget etetéshez, de nem volt soha ilyen problémánk vele. Szögben tartás is volt, illetve késõbb magának fogta az üveget, ekkor vízszintesen használtuk ugye. Nem tudom, mennyire szoktad teletölteni az üveget, én mindig jóval a max. jelzés alatt tettem bele tápszert

használtuk ezt az üveget etetéshez, de nem volt soha ilyen problémánk vele. Szögben tartás is volt, illetve késõbb magának fogta az üveget, ekkor vízszintesen használtuk ugye. Nem tudom, mennyire szoktad teletölteni az üveget, én mindig jóval a max. jelzés alatt tettem bele tápszert
A babát ferdén érdemes tartani, ahogy neki kényelmes, ezek után az üveget pedig úgy, hogy mindig folyadék legyen a cumiban. Mi légbeszívás nélküli cumikból etetünk, max. a vákuumtól összehúzódik a gumi, akkor egy kis tekeréssel ismét kap levegõt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat nektek. Épp ma mondta 1 anyuka, hogy nézzem meg a cumin a lyukat hátha túl gyorsan folyik neki, és igen el van repedve. Így lehet, hogy túlságosan gyorsan folyik neki ezért nyel félre. :/


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!