Találatok a következő kifejezésre: A cumisüveget a (698 db)

Hogy szoktassam rá a cumisüvegre a 4 és fél hónapos babámat?

Nagyon sokszor kell éjjel (vagy 5-6szor ez nagyon sok) és valószínű kevés a tejem vagy túl vizes. Írtak fel tápit de nem fogadja el a pótlást mert a cumisüveg idegen neki. aventost használok de nem megy. Se tea se tápi se semmi. Tanácsokat kérek és nem kioktatást hogy a tápit ne kezdjem el! Éhes és van elég tejem, de az anyatejet se fogadja el üvegből. Ha meg fejek begyullad a cicim. Normál cicizés mellet nem is tudok fejni mert nem jön csak neki.

Legjobb válasz: pohárol itasd és ne szokasd cumisüvegre pici kávés poharbol

pohárol itasd és ne szokasd cumisüvegre pici kávés poharbol
Nekem olyan 4 hónapos kora körül kezdett el sokszor kelni. Min 3, de inkább 4-5. Én 2 hónapos korától szoktam rá arra, hogy éjszakára tápit kapott, 4 hónaposan már vagy 2 dl-t. Szóval jól kellett, hogy lakjon vele, mégis felkelt még éjfél elõtt elõször. Tuti, hogy nem volt éhes. Mindig megszoptattam, mert mi a fenét csináljon vele éjjel az ember. Csak azt akarom ezzel mondani, hogy nem biztos, hogy éhes, hanem lehet hogy ez valami életkori sajátosság (tesóm 3 gyerekénél is ugyanezt tapasztalta, hogy 4 hónapos koruk körül"elromlanak+). Mikor már hozzátáplálétunk, rendesen kapott szilárd vacsit, akkor elégeltem meg az éjszakai evészetet és azóta nem is kér éjjel enni. (1-2 sírósabb éjszakánk volt, ez 7 hónapos korában történt). Megpróbálhatod megtömni tápszerrel, de nekem ez nem vált be, sajnos.:(
mi is hetek óta próbálkozunk a cumisüveggel - többfélével, de nem érti... viszont kipróbáltam a kanalat és a poharat, azzal sokkal ügyesebb! lassú ugyan, de legalább nem nyel félre, meg nem bömböl.
Nekünk a Tommee Tippee vált be.
Az én lányom is nagyon nehezen tanult meg cumisüvegbõl inni. Az Aventtõl egyenesen fuldokolt, mert hosszú a szívókája. Végül a MAM vált be, annak sokkal rövidebb, és a formája is más. Persze az elején ez is szokatlan volt neki, de legalább nem fuldoklott. Szerintem vegyél MAM-ot!

Mikortól hagytátok el a cumisüveget a reggeli és esti tej, kakaó esetében? Egyáltalán meddig volt esti kakaó, és mikortól volt már csak szilárd vacsora?

Üdítőt itatópohárból issza már a lányom, de a tej esetében nem tudom elvegyem-e már a cumisüveget, vagy hagyjam még. 15 hónapos egyébként. És mire váltottatok, itató pohárra, vagy már pohárra?

Legjobb válasz: Már 8 hónaposan szilárd vacsorát kaptak, a cumisüveget egy éves korukban hagyták el.

Már 8 hónaposan szilárd vacsorát kaptak, a cumisüveget egy éves korukban hagyták el.
Fiamnak nagyon sokáig nem vettem el a cumisüveget a kakaóhoz, mert abból legalább megitta, amúgy alig ivott egész nap... És így legalább volt biztos fél liter, ami tejes cucc formájában belement. De amúgy már 1 éves kortól volt rendes vacsora, a tej a lefekvés elõtti plusz volt. Kb 4 éves volt, amikor magától közölte, hogy a kakaót is pohárból kéri. Viszont pár hónap után leszokott a kakaóról, vagyis semmilyen tejet nem iszik már :(
A reggeli cumisüveges tejet kb. 20 hónaposan hagytuk el, az estit jó két és fél évesen. Reggel-este bögrébõl iszik tejet vagy tejeskávét a fiam.
#3 vagyok, persze az én fiam is szilárd vacsora MELLÉ kapja a tejet, nem helyette!
A kérdező hozzászólása: Persze a szilárd kaja mellé gondoltam én is, csak az esti tejcsi az vacsi után van még közvetlenül fekvés elõtt az ágyban, persze utána fogmosás még... De reggel már úgyis kér mellé egybõl valami szilárdat, így arra gondoltam, hogy ott már elhagyható lenne a cumisüveg, bár tartok tõle, hogy ha a szilárd kaját kapja meg elõször, amellé már nem issza meg a tejet, mert a komolyabb kajákat már jobban szereti. Így mindig még reggel az ágyban kezdi meg a kakaót, és így nagyrészt le is megy...
Semmiképp ne erõltesd. Mi van, ha egy évig még így issza a tejet? Semmi. Csináld úgy, ahog Õ igényli, akkor nem tudsz hibázni. Látni fogod, hogy nyitott-e a cumisüveg elhagyásához, vagy ragaszkodik hozzá. Utóbbi esetben komoly traumát okozna neki, ha erõltetnéd.
A kérdező hozzászólása: Erõltetni semmiképp nem fogom :) Ma reggel egyébként megpróbáltam hátha pohárból megissza, de 2 kortyot ivott, aztán a többit csak cumisüvegbõl, úgyhogy hagyom is. Bár szerintem szívószállal meginná, azt még lehet kipróbálom...
3 évesen hagyta el a cumisüveget..egyszerûen akkor érett meg rá!Persze napközben rendes pohárból ivott!!

Tudnál ajánlani hasonló formájú cumit, mint amilyen ennek a cumisüvegnek a tetején van?

http://www.minimano.hu/termekeink/babaetetes_es_etkezes/cumi.. Köszi szépen! :)

Legjobb válasz: Pontosan ez nem jó? Dm-ben lehet kapni (749 Ft) és jó az Avent és a Babylove-os cumisüvegre is.

Pontosan ez nem jó? Dm-ben lehet kapni (749 Ft) és jó az Avent és a Babylove-os cumisüvegre is.
A kérdező hozzászólása: Ilyenbõl iszik a kislányom.:) Csak az a baj, hogy ha nem tud elaludni a sima cumijával, akkor mindíg ennek a cumisüvegnek a "cumi" része nyugtatja csak meg...-legalábbis egy ideig- Csak az a baj, hogy félek hogy így sok levegõt nyel..., így ezért szeretnék venni egy ilyen cumit. Lehet hogy az tetszik neki, hogy ügye ennek az anyaga más mint a rendes cumié, vagy hogy még ott van az a bumszli a végén, mint egy cicinek, amikor bekapja..(?)..nem tudom..:) De a lényeg az, hogy ez kell neki, és nem lehet becsapni a rendes cumijával..:) , pedíg még csak 7 hetes...:)
Milyen cumija van? Le tudnád fotózni? Cseresznye formájú cumit próbáltátok?
Köszi szépen, ilyet fogok rendelni, végre valami ami nem micimackós! :-)) Bocsi a kérdésedben sajnos nem tudok segíteni, de szerintem babycenterben találsz hasonlót! 32 hkm
Mam 6+ elég hasonló
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi válaszokat és a linkeket, megnéztem õket. Viszont megpróbálok pontosítani a kérdésemen.:) Tehát azt szeretném kérdezni, hogy amit belinkeltem etetõcumit, olyan van-e cumiban? Tehát azzal a bumszlival együtt.. Létezik ilyen cumi, ??? Vagy inkább úgy fogalmazok, hogy az etetõcumi karimájáig tartó rész legyen a cumin is rajta...már én is belekavarodom...:)
A kérdező hozzászólása: itt kilehet rendesen nagyítani a képet: http://www.minimano.hu/termekeink/babaetetes_es_etkezes/cumi..
Hát, szerintem olyan cumi, aminek a töve elvastagodik nincs. Vannak a lapított cumik, a cseresznye-bumszlis cumik, meg a fogszabályozós extra lapi cumik. Én legalábbis ezekkel találkoztam eddig.


Mitől sírhat ennyire a 4 hónapos babám? Már több alkalommal volt, jelzett, hogy éhes, viszont amint beletettem a cumisüveget a szájába irdatlan visításba kezdett.

Legjobb válasz: Az én manóm 3 és fél hós és ugyanezt csinálja. Én úgy szoktam, hogy amikor elkezd sírni, kap játszócumit és körbeviszem a lakásban, hogy megnyugodjon míg nézelõdik, elterelõdik a figyelme az evésrõl. Vagy a kezemben ringatom. És ha már nyugodt, van hogy ez egy 10 perc, akkor gyorsan kicserélem a cumit a szájában. És olyankor eszik nyugodtan. Volt hogy már álomba ringattam és csak úgy sikerült megetetni. Gyönyörûen esznek félálomban a babák :) Persze jól jön ilyenkor egy cumisüveg melegítõ ami melegen tartja a tejet míg a csemete hisztizik :)

Az én manóm 3 és fél hós és ugyanezt csinálja. Én úgy szoktam, hogy amikor elkezd sírni, kap játszócumit és körbeviszem a lakásban, hogy megnyugodjon míg nézelõdik, elterelõdik a figyelme az evésrõl. Vagy a kezemben ringatom. És ha már nyugodt, van hogy ez egy 10 perc, akkor gyorsan kicserélem a cumit a szájában. És olyankor eszik nyugodtan. Volt hogy már álomba ringattam és csak úgy sikerült megetetni. Gyönyörûen esznek félálomban a babák :) Persze jól jön ilyenkor egy cumisüveg melegítõ ami melegen tartja a tejet míg a csemete hisztizik :)
Lehet, hogy nem éhes, hanem szomjas.Ha újra kéri a cumit adj neki egy kis vizet.
A kérdező hozzászólása: De kaja idõ van! Pláne este jellemzõ rá.
Háát, akkor lehet, hogy fáj a hasa 1 kicsit, foga, nagyon éhes, nagyon fáradt, játszócumit akar....Próbálj végig pár dolgot, talán megmutatja valójában mi is a baj.

Milyen gyakran kell cserélni a cumisüvegeken a cumit?

Legjobb válasz: Szia én havonta cseréltem még pici volt aztán már csak két havonta.Persze sterilizáltam kozbe.

Szia én havonta cseréltem még pici volt aztán már csak két havonta.Persze sterilizáltam kozbe.
A cumisüvegek leírása szerint akkor, ha elhasználódik vagy sérülést találsz rajta. Én tovább használtam õket, mint az elsõ válaszadó, nem tudom pontosan, talán 3-4 hónapig. Persze ez attól is függ, hány darabot használsz egyidõben, én annyit vettem, hogy minden etetésnél újat tudjak elõvenni és napi egyszer kelljen csak sterilizálni.

16 hós baba miért nem akarja meg fogni a cumisüvegét? A te babád is csinál így?

amúgy,örökmozgó baba de se a teás üveget, se a reggeli-esti tejes üveget nem hajlandó megfogni.aventes üvegem van már vettem rá kis fogokát is.

Legjobb válasz: Az enyém sem fogja, csak fekve.

Az enyém sem fogja, csak fekve.
enyém sem 16 hónapos esze ágában sincs egyedül inni, enni belõle, a fülesbõl sem.
A fiam 6, 5 hónaposan fogta meg elõször, most lesz 8 hós, a kisebb, vizes üveget szépen fogja és iszik belõle. Fül nélkül is. A nagyobbat, ami tele van mondjuk tápszerrel még nem bírja el. Minden baba más.
15 hónapos a kislányom, kb.1 évesen fekve már tudott inni csõrösbõl(cumisüvegünk nincs) ill.ha szóltál tartotta az üveget, de dönteni nem tudta.15 hónapos és kb.2-3 hete iszik teljesen egyedül állva, ülve stb.és dönteni is tudja.
utolsó vagyok.Én mindig rátettem a kezét a csõrösre(nincs fogantyúja)és mondtam neki közben, hogy fogd te.Gyakoroljatok.

Milyen gyakran cserélitek a cumisüvegen a cumi részt?

Legjobb válasz: Nekem születésétöl 3 volt,azt hasznàltuk felvàltva.Most 4 honapos,holnap cserélem.

Nekem születésétöl 3 volt, azt hasznàltuk felvàltva.Most 4 honapos, holnap cserélem.
Cserélni kell???Én nem tudtam. Ha úgy érted hogy egyre nagyobb lyukút úgy igen, de ha azért mert használt úgy nem. Amúgy kb 3 havonta.

Mikortól kell lecserélni a cumisüvegen a cumit egyesről kettesre? (Avent)

A kezdetekt?l tápszert eszik a babám, most még csak hat hetes, de honnan fogom tudni, ha már a másikat kellene használni?

Legjobb válasz: 6 hónapos kor után kell a kettes

6 hónapos kor után kell a kettes
Mi 3 hónaposan cseréltük le az 1 lyukú cumit 2 lyukúra. Remélem ezzel segítettem. Itt találsz bõvebb infokat: http://www.philips.hu/c/avent-baba-etetoe-cumik/21915/cat/#f..
Meg fogod érezni, látni fogod, hogy nagyon szívja és nem jön elég gyorsan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)

Hogyan vegyem el a cumisüveget a 18 hós kisfiamtól? Azok az anyukák akik tudják, hogy egy tárgy milyen ragaszkodást képes kiváltani a gyermekből tudnának valami tanácsot adni, hogy hogyan kezdjek neki?

Nagyon ragaszkodik a cumisüvegéhez.Próbálgatom már régóta elvenni t?le,de persze ez hihetetlen hisztit,tobolást eredményez.

Legjobb válasz: Adj neki valami mást cserébe aminek örülne ilyen csörgõ játékot.

Adj neki valami mást cserébe aminek örülne ilyen csörgõ játékot.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Sem a vizet sem a teát nem igazán issza.Néha...100%-os gyümilevet szoktam neki adni.Azt imádja.De, mint olyan természetesen tartalmaz cukrot, mégha nem is hozzáadottat, és maga a gyümölcslé savas.Ezért tudom, hogy a fogai vészesen veszélyben vannak. A 9-es nek :írtam, hogy fõleg miért, akarom elvenni. A tanácsokat mindenkinek köszönöm:) Még 2 hét a suliból, és elkezdhetem tõle elvenni, de mint, ahogy többen is írják nézek neki valami újdonságot, hátha átsegíti.
Utolsó vagyok, én egyébként ha lehet kihagynám a csõröst, aztán meg arról lesz nehéz leszoktatni.
Szerintem teljes egészében még! ne vedd el tõle. Elõször napközben próbáld rászoktatni a pohárra, csõrösre, szívószálra. Ha este, vagy akár reggel is abból issza meg a tejét, kakaóját, szerintem még megengedhetõ ebben az életkorban. Éjszaka meg gondolom vizet iszik belõle. Nyáron tényleg próbálkozhatsz az éjszakai cumisüvegezésrõl leszoktatni, de ha az este a lefekvés, rituálé része, hagyd meg neki. Ésszel korlátozd, idõvel, ahogy okosodik egyre jobban meg lehet vele beszélni, hogy már nem neki való a cumisüveg. Nem hinném, hogy napi 2X-i cumisüveg használat olyan nagy kárt tenne a fogakban. Egyébként napközben mit iszik belõle?
9-esnek. Miért kéne elvenni tõle? Azért mert, egyik ismerõsöm még 4 évesen is cumisüvegbõl itta az esti tejét.....
A "kukac gyurkeszese" normalis, azt minden fiu csinalja. Ahogy a lanyok is felfedezik, hogy ott valami jo. okos szulo ezert ad alternativat a gyereknek, amit az szinte mindig el is fogad. mindenesetre jobb, mintha tonkremennek a fogai, es szazezreket koltessz fogszabalyzasra
"nem "lelki tarsa" a gyereknek. meg a kedvenc maci se az, azt is potolja a gyerek pszicheje par nap alatt valami massa" Remélhetõleg "értelmes" dologgal - legalábbis ami a szülõnek is elfogadható... A gyerek sajnos nem kérdezi meg elõre, hogy az ujjszopás, vagy a kukac gyürkészése az-e:(
legkesobb 12 honaposan ajanljak a cumisuveg elvetelet, utana mar a fogakat is rontja es teljsen felesleges, hiszen a gyerek mar tudja hasznalni a poharat is a csoroset is. nem "lelki tarsa" a gyereknek. meg a kedvenc maci se az, azt is potolja a gyerek pszicheje par nap alatt valami massal.
Miért kellene elvenni tõle???? 18 hónapos....
Nekünk csõrös nem jött be, viszont nagyon hamar megtanult szívószállal inni, éjszaka is így kap vizet, ha kér. Útra pedig "szopókás" üvegbe viszünk inni. (Ásványvizes flakonon van, vagy a Yippy nevû üdítõnek van masszívabb falakonnal szopókás része, üdítõ ki, víz bele. Olcsóbb, mint a csõrös, idõnként lecserélem. )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a tanácsokat. Kb.2 hónapja is kértem itt tanácsokat a cumisüveg miatt, de akkor átlagban lehülyéztek és önzõ dögnek tituláltak, mert el akarom venni a gyermekemtõl a "lelki társát":) Azért örülök, hogy most nem kaptam ilyet:) Akkor kipróbáljuk a csõröset, egyébként egy ideje nézegeti a boltban az Avent csõrös itatót tetszik neki a "cumi" része.Megkapja azt, és remélem, hogy átsegíti.:)
tök mindegy micsinálsz hiszti dühroham lesz egy két napig és utána el is feletkezik róla. dobd ki.ennyi vegyetek együtt egy gyönyörü kis bögrét ö válasszon s abbol igyon ezentul
ne aggodj, nem lesz nagy siras, te jobban felsz a dologtol mint ami lesz belole. en a csoroset ajanlanam, menet kozben is tud inni belole, hurcolhatod magaddal, nem kell uvegezni es poharazni
A kérdező hozzászólása: Tehát válasszam a drasztikusabb megoldást?Bár máshogy el sem tudom képzelni, sírás hiszti úgyis lesz akármivel kenyerezem le.Remélem nekünk is hamar feladja a harcot érte.Szereti dobálgatni már arra is gondoltam, hogy egyszer valóban összetörhetne darabokra.Persze egy kis segítséggel. Ha sikerül elvennem tõle mivel helyettesítsem rendes pohár vagy csõrös?
megbeszeltuk, hogy nagyfiu es mar nem kell. kapott helyette amit kert (taviranyitos domper) es szepen elsetaltunk a kukahoz es kidobtuk. (persze mindezt az uj jatek okozta oromben) aztan volt par nap amikor pityergett, de mondtam, hogy, bocs, te dobtad ki a sajat kezeddel. De csak par nap volt es vege lett
én elvettem töle 15 hós volt egy napi nyüszi müszi és azóta nem kell neki van egy darab csörös pohara a reggeli tejhez esti tejhez vagy úthoz de ha reggel bögrébõl kapná a tejet se nagyon zavarná a dolog. légy határozott tedd el nekünk a mikulás vitte el anno
Szerintem meg kezd el szoktatni a vízre. (Mindig hígabb gyümölcslevet adj neki.) Jón a nyár, meleg szerintem a vizet is el fogja fogadni egyre jobban. Én az esti kakaónál, tejnél nem venném el tõle a cumisüveget.
Nyugodtan hagyhatod! Amit magától csinál az nem baj, csak amit erõltetnek!
Attól függ... Mit takar az, hogy fel akar ülni? Mert ha arra gondolsz, hogy a fejét felemelgeti, illetve így elõredõl, az nem azt jelenti, hogy felül. Az én fiam 4 hós kora óta csinálja ezt, most 6 hós, de még nem ül.
az én fiam 15 hetes, és amikor fõzök, bébihordóban van velem a konyhába. Kifeszítettem neki egy csörgõs játékot a hordozó fülére és egyszer csak azt vettem észre hogy két kézzel kapaszkodik a játékba, és felhúzta magát ülõ helyzetbe, és jó nagyokat vigyorog közben:) Én is aggódtam sokáig hogy miért akar ennyire ülni, de nem nagyon tudok tenni ellene, nem kötözhetem le... és ha nagyon hisztis akkor is pár percet engedem ülni az ölembe és hipphopp megnyugszik :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!