Találatok a következő kifejezésre: A cukros tényleg (7 db)

A Kenézy kórházban (Debrecen) éjjel tényleg cukros vízzel tömik a babákat? Tényleg nem lehet velem egész nap?

Legjobb válasz: Én a Sote 2-n szültem, de nekem már megváltás volt mikor a kislányom kapott egy kis cukros vizet. Éhes volt, de még nem tudott szopni, nem volt tejem, mert császáros voltam, és egy fél éjszakai sírás után átmentem a nõvérekhez, hogy adjanak egy kis cukros vizet, mert már nem bírom nézni, hogy éhezik. Az üveg alján volt kb 1 cm, azt rögtön megitta és végre megnyugodott. Biztos vagyok benne, hogy az összes síró csecsemõ ezt kapta, de nem gondolnám, hogy ez akkora tragédia lett volna. Szépen beindult a tejem, 9 hónapos koráig szoptattam.

Én a Sote 2-n szültem, de nekem már megváltás volt mikor a kislányom kapott egy kis cukros vizet. Éhes volt, de még nem tudott szopni, nem volt tejem, mert császáros voltam, és egy fél éjszakai sírás után átmentem a nõvérekhez, hogy adjanak egy kis cukros vizet, mert már nem bírom nézni, hogy éhezik. Az üveg alján volt kb 1 cm, azt rögtön megitta és végre megnyugodott. Biztos vagyok benne, hogy az összes síró csecsemõ ezt kapta, de nem gondolnám, hogy ez akkora tragédia lett volna. Szépen beindult a tejem, 9 hónapos koráig szoptattam.
Ez a cukros víz hisztéria picit túl van reagálva. Semmi baja nem lesz tõle, és nem fog sírni egész nap, ha esetleg nincs tej, ha meg van, akkor tárgytalan... Az én babám éjjel-nappal mellen volt a kórházban, 4 napig semmilyen pótlást nem kapott, utána is csak azért, mert az apukája kiírt neki tápszert, és odaadtuk neki, majd saját felelõsségre távoztunk a kórházból. (Db., Klinika) Addigra a babám cukra leesett, a kutacsa kb. 1 cm mélyen volt, és teljesen kiszáradt. Tehát nekik ezt jelentette a szoptatás elõsegítése. Utána sem lett tejem, csak a sebektõl a mellemen egy hatalmas fertõzés, láz, sebészet, stb. Tehát soha nem tudtam szoptatni. A másik, mellettem lévõ anyukával elsõ szülésénél ugyanaz történt, mint velem, másodikkal feküdt bent akkor, õ már okosabb volt. Az elsõ két napban a baba néha kapott titokban pici cukros lötyit, amikor nem látta senki, ettõl nyugodtabb lett, nyugodtabban szopott, nem olyan vadul, harmadnapra beindult a tejtermelése is, és még haza is tudott küldeni anyatejet lefagyasztani... Egyébként veled lehet a baba a Kenézyben.
Orulj neki, ha akar 1-2 orara is elviszik a babat. Itt kulfoldon egyedul hagynak vele, egy apolono van az egesz szuleszeten. Tehat magadra hagynak. Nekem megvaltas lett volna, ha legalabb a szules estejen kulon lettunk volna. (amikor is meg pisilni sem tudtam felallni, nemhogy az ordito kisbabat felemelni). A cukros viz meg egy alternativa, amig megjon a tej. NEm hinnem hogy egesz ejjel tomkodik vele a babakat. Pa

A cukros víz tényleg jó torokfájásra?

Legjobb válasz: Ez érdekes, mert én a sós vizet ismerem, és azt is szoktam használni, ha fáj a torkom: langyos vízbe teszek sót, összekeverem, és azzal gargalizálok. Nekem használ. Utána persze nem eszek vagy iszok egy ideig semmit. Szóval én sóval ismerem, nem cukorral.

Ez érdekes, mert én a sós vizet ismerem, és azt is szoktam használni, ha fáj a torkom: langyos vízbe teszek sót, összekeverem, és azzal gargalizálok. Nekem használ. Utána persze nem eszek vagy iszok egy ideig semmit. Szóval én sóval ismerem, nem cukorral.
Nem értek egyet teljesen Énekessel, ui. a gyulladás lehet akut, (heveny), és krónikus. A z idült gyulladádnál éppen az erek össtehúzódása, és a szövetközi kötõszövetesedés, baktériumos kolonizáció jellemzõ. Az utóbbi esetben a mézes, amúgy majd' mindegy, cukros tea igenis enyhítí a fájdalmat tágítja a torok ereit, nedvesít, bevon, és mellesleg a test vízhez jut. Azt ne felejtsük el, hogy ez csak tüneti kezelés , és annak is harmatos, egyes gennyes jellegû torokfájások mindenképpen orvost, ecsetelést , és a szükséges gyógyszerelést igénylik, mert sokizületi gyulladás, szívbelhártya gyulladás, myocarditis, vesék károsodása lép fel elhanyagolt esetekben.
Én úgy hallottam egy evõkanál kristálycukrot kell szárazon lenyelni. Azt nem tudom használ-e....
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm !! rengeteget segítettél (: ezer hálám..
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
Nyalj fagyit! Nekem mindig segített. (nem vicc)
A kérdező hozzászólása: deha forralt vízbe cuktor teszek.. és megiszom.... az úgy jó? a sósvízzel gargazilálást énis ismerem!xd
Átmenetileg, és kb. 20 percre, de használ, mert a gyulladt szövetekben lévõ vér-nyirok, az ozmózis jelensége miatt (lásd ott), kitódul a torok duzzadt szöveteibõl, ha sokáig idözik torokban a tömény cukor, de más okból meg káros.(diabetes, hízás, fogak, stb).
szerintem teljesen felesleges reggel es este egy jo kis szilvorium esetleg mezzel vegyitve s 1-2 nap alatt kutya baj se lesz
Pálinka kell a fájó torokra :)
Osztán a fájó fránya májra mit javasol Kend? :)
A kérdező hozzászólása: a pálinka:D tényleg .:D jó volt:D köszönömxd

Babám a ki 7 hetes már 3 napja nem kakilt. A védőnő azt mondta hogy agyak neki cukros kamilla teát. Nem lesz baja a cukortól? Tényleg hat?

Legjobb válasz: igen a kamilla tea használni fog. ne tegyél bele sok cukrot épp csak,hogy megédesítsd.csak azért kell,hogy elfogadja.a kamilla nem túl finom.

igen a kamilla tea használni fog. ne tegyél bele sok cukrot épp csak, hogy megédesítsd.csak azért kell, hogy elfogadja.a kamilla nem túl finom.
Dehogy lesz baja! A megszületésük után is sok helyen itatnak cukros vizet a babákkal, ha nincs teje még az anyukának, vagy mondjuk valamiért leesik a cukra a babának.(pl. diabéteszes anya gyereke). eüs
Kevés cukrot akkor érdemes beletenni, ha nem fogadja el egyébként a baba. Nekem a doki azt ajánlotta, ha sokáig nincs széklete a babának, 1 dl teához 2-3 kk cukrot tegyek. A cukornak ui hashajtó hasása van. Én idegenkedtem ettõl, és szerencsére babám megitta cukor nélkül is, és megvolt így is a hatás.
Én adtam neki, de nem használt, sajnos. De a védõnõ azt mondta, hogy anyatejes babánál elõfordul, hogy akár 10 napig sincs kaki. A 3 napnál még ne ess kétségbe.
10nap?hát szerintem az egyálltalán nem normális ha 10napig nem kakil a Kicsi és 3nap után már érdemes segíteni neki, h könyebbüljön a pocakja!nekünk azt is ajánlották ilyen esetben, h glicerines kúp/szigorúan FÉL/ vagy egy lázméröre kensz egy kicsi popókrémet és be a popóba!az is megingerli kicsit, én volt h kicsi vízbe raktam örölt köményt és az is megindította neki


A cukros kismamákat tényleg bennfogják a 36. héttől a koraszülés elkerülése érdekében? Vagy csak, ha nagy a baba?

Legjobb válasz: szia én inzulinos voltam, és 41. hét+2 napon fektettek be, de csak a túlhordás miatt. Folymataosan nézik a cukorszintet és ha nincs gond, akkor nem fektetnek be korábban. Nekem az inzulin miatt kellett a 26. héten befeküdnöm két napra, mert itt aközelben nincs olyan kórház ahol beállítják, és nem akartam hajnalban beutazni a vizsglatokra. Az én lányom 42. hétre született természetes úton, ennyit a koraszülésrõl. De szerencsére nem kellett indítani, mert indítás elõtt 1 órával elfolyt a magzatvíz :-)

szia én inzulinos voltam, és 41. hét+2 napon fektettek be, de csak a túlhordás miatt. Folymataosan nézik a cukorszintet és ha nincs gond, akkor nem fektetnek be korábban. Nekem az inzulin miatt kellett a 26. héten befeküdnöm két napra, mert itt aközelben nincs olyan kórház ahol beállítják, és nem akartam hajnalban beutazni a vizsglatokra. Az én lányom 42. hétre született természetes úton, ennyit a koraszülésrõl. De szerencsére nem kellett indítani, mert indítás elõtt 1 órával elfolyt a magzatvíz :-)
Én is inzulinos vagyok és fel sem merült az idõ elõtti meginditás. Nekem csak akkor indítja meg ha a napjáig nem jön ki, ezt is csak azért mert már most nagy a babám. Mondjuk már jöhetne is :) Üdv.: 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a megnyugtató válaszod. Gratulálok a babához!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Azért gondolom jobb, ha kihúzzátok a 40. hétig...:)

Ha cukros a kismama akkor tényleg nagy lesz a baba?

Legjobb válasz: Igen,nagyobb súllyal születnek a cukros kismamik babái,de persze itt is van kivétel.

A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
Igen, nagyobb súllyal születnek a cukros kismamik babái, de persze itt is van kivétel.
Cukrorbetegségem volt, az utolsó treszterbe 200 grammos CH diétán voltam. Lányom 3950 grammal születet a kiírt napon. A fiam -az elõtt 9 évvel-4400 grammal, 6 nap túlhordés után és nem voltam cukorbeteg. Ha elhanyagolt, nem gondozott a cukorbetegség, csak akkor születik nagy baba.
Szia! Ez valóban akkor van csak így, ha a kismama cukorszintje sokszor magasra ugrik, és nem kezelik a betegségét. Nekem terhességi diabéteszem volt, szigorúan betartottam a diétát, azt mondta a doki, így nem lesz semmi baja a babának. Mivel ilyenkor, ha nagy súllyal születik a baba, az baj, mert általában cukros lesz, és ha nem jut születése után cukorhoz a kicsi szervezete, bekómálhat. A kisfiam a 40. héten 3140 g-mal és 51 cm-vel született, és szerencsére teljesen egészségesen.
treszterbe= trimeszterben elõzõ
Én sem voltam a fiammal cukros, mégis 4, 5 kilóval született! :)
én is cukros lettem a másodikkal, de nem kellett inzulin.3 kiló 40 dkg-lett a fiam. a szobatársam inzulinos volt, komoly baja volt a cukorral, és majdnem 5 kilós lett a fia.tehát szerintem is a cukorbetegség mértékétõl függ.
sógornõmnek nem volt terhességi cukra. 2x szül: 5kg30 dkg az egyik, 5.25 a másik lánya. nem feltétlen csak a cukrosoknak nagy a babája. genetika!! Sógornõmnél is néztek mindent, õ még terhesvitamint sem szedett. nálunk az elsõ kisfiunk 3500grammal a második kisfiunk 4200 grammal született, mindkettõ a 38. héten. nálam volt terhességi cukor....
Ez attól függ. Ha nem inzulinozod magad, csak elég a diéta akkor nem lesz nagyobb. Azt kell mondjam, hogy rosszat írtak elõttem ugyanis nem a cukortól lesz nagyobb a babád hanem az inzulintól. Ugyanis az inzulin növekedési faktor. Tehát, ha inzulinozod magad akkor nagyobb lesz a babád.
Ha kezelve van anyuka, akkor nem. Ha nincs kezelve, akkor igen.
De persze, ha nincs kezelve, akkor igen, nagyobb lesz a baba.
Ha kezelve van a betegség, akkor szerintem nem. Az inzulinoksoknál nem tudom, hogy van. De a terhességi diabétesznél, ha valaki betartja a diétát rendesen, akkor nem lesz nagyobb a baba, sõt.
igen így van.

Bp-i istván kórházban tényleg nem adnak a babáknak cukros vizet? Egyik ismerősömnek lassan indult be a teje, és azt mondja 5 napig a babája nem kapott semmit. Van ilyen?

Legjobb válasz: az istvánban cukros vizet nem adnak. ott anyatejet kap a baba. ha az anyának nincs, akkor a kórházas készletbõl adnak a babának, és pohárból, nem cumisüvegbõl. olyan nincs, hogy éheztetnék....

az istvánban cukros vizet nem adnak. ott anyatejet kap a baba. ha az anyának nincs, akkor a kórházas készletbõl adnak a babának, és pohárból, nem cumisüvegbõl. olyan nincs, hogy éheztetnék....
A baba nem öt, hanem 2 nap alatt szomjanhalt volna....
A kérdező hozzászólása: szerintem is. nem is akartam neki hinni....
igaz, mi nem Pesten lakunk, de felénk kap tápszert is a baba és cukros vizet is-úgy tudom
A legtöbb kórházban a felesleges tejet is "visszaosztják" olyanoknak akik nem tudnak szopni, mert a mamának nincs teje
Én is az Istvánban szültem, nõi tejet adnak a babának ha kell (engem mindig megkérdeztek elõtte, hogy adhatnak-e neki). Cukros víz nincs.

Ha az első laborvizsgálaton 6. 8 lett a cukrom két dl tej és egy zsömle után, akkor tényleg annyira kell diétáznom, mintha cukros lennék? Ha pl. almaszószt főzök, abba tehetek cukrot, vagy ilyeneket egyáltalán ne egyek?

Legjobb válasz: Próbareggeli után a 6,8 bizony sok! Semmibe ne tegyél cukrot és szénhidrátot is kevesebbet (kenyeret, tésztát, stb.)! Ha rendes terheléses vizsgálatot csináltak volna cukoroldattal, valószínûleg még több lenne az eredmény! A babád egészsége érdekében figyeld a cukrodat, rendszeresen ellenõriztesd és ha gond van, fordulj dietetikushoz! Most a babád a legfontosabb! Kitartás, valószínûleg a szülés után visszaállnak a normálisa értékek! (addig viszont a magas cukor veszélyes lehet a magzatra)

Próbareggeli után a 6, 8 bizony sok! Semmibe ne tegyél cukrot és szénhidrátot is kevesebbet (kenyeret, tésztát, stb.)! Ha rendes terheléses vizsgálatot csináltak volna cukoroldattal, valószínûleg még több lenne az eredmény! A babád egészsége érdekében figyeld a cukrodat, rendszeresen ellenõriztesd és ha gond van, fordulj dietetikushoz! Most a babád a legfontosabb! Kitartás, valószínûleg a szülés után visszaállnak a normálisa értékek! (addig viszont a magas cukor veszélyes lehet a magzatra)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!