Találatok a következő kifejezésre: A cukorterheléses magas (2 db)

Magas lett a cukrom (7, 8)! Meg kell ismételni a cukorterheléses vizsgálatot- ehetek előtte?

A dokim azt mondta, hogy reggelizek a vérvétel előtt, mivel az éhgyomri értékek jók lettek. Tényleg reggelizhetek vagy félre értettem valamit? Ezek szerint reggelizhetek, majd megiszom a cukros vizet és 2 órával utána vesznek vért. Hogy van ez? 25 hkm

Legjobb válasz: Szerintem valami félreértés lehet, mert így duplán lenne terhelve a szervezeted (egyszer a reggelivel, egyszer a cukros lötyivel).

Szerintem valami félreértés lehet, mert így duplán lenne terhelve a szervezeted (egyszer a reggelivel, egyszer a cukros lötyivel).
akkor ez "reggelizõs" vérvétel lesz. én is voltam ilyenen. az a lényege, hogy miután elfogyasztottad a reggelit, azután pont 60perccel vegyék le a vért. ugyanúgy reggelizz, mint máskor szoktál, s miután befejezted, onnan nézd a 60percet. ezt azért kérte az orvosod, mert ha így is magas lesz a cukrod, akkor vszínû diéta, viszont ha normálértéked lesz, akkor elég csak jobban odafigyelned. nekem 2x kellett ilyenre mennem a cukorterhelés után.
a cukorterhelést mindig éhgyomorra kell végezni! http://www.macosz.hu/ogtt-oralis-glukoz-tolerancia-teszt.html
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy csak sima vérvétel lesz és nem cukorterheléses?Ezért mondhatta a doki, hogy ehetek elõtte?
Mi van a beutalódra írva, milyen vizsgálatokat kér a doki?
Egyik ismerõsöm nem bírta meg inni a cukros lögyit és akkor adtak neki zsemlét meg tejet, de akkor is éh gyomóra vették le neki az elsõ adag vért mivel az a alap! Nem hiszem, hogy külön a laborba ezért bár ki is ott fog neked maradni.
A kérdező hozzászólása: Akkor azt csinálom, hogy nem eszek semmit, de viszek kaját. Ha megkapom a papírt és azon cukorterhelési vizsgálat van akkor ok, hogy nem ettem semmit, ha nem akkor eszek pár falatot. Szerintetek?
Ha magas a cukor, elvileg glükózzal nem terhelhetnek újra, csak tejjelkifli/zsömlével, de mivel ez nem pontosan kalibrált, ezért mondhatta, hogy egyél elõtte. Hívd fel, ha kétségeid vannak.
Szerintem jó ötlet, hogy viszel ennivalót, én is így tennék a helyedben :)
A kérdező hozzászólása: Szerdán voltam a laborba, ma hívtam fel az eredmény miatt, így nem láttam az eredményeket. Kedden megyek, azt mondta 6 kor reggelizzek, 7 re menjek kapok kémcsövet és mehetek a vérvételre. Akkor lehet, hogy csak sima vérvétel?

A cukorterheléses vizsgálaton magas lett a cukor a vérben. Jövő hétre visszahívott az orvosom újabb vérvételre, de semmit nem mondott. Addig mit tudok csinálni? Mit ehetek, mennyit és mit nem?

Legjobb válasz: Szia.A cukrot mindenféleképpen kerüld.Lehetöleg iktasd ki a fehér kenyeret,kiflit,helyette teljes kiörlésüt egyél.kevés te´sztafélét.Semmi édesítö,ezt amúgy sem ajánlják terhesse´g alatt.Lehetöleg vizet igyál,kerüld az üdítöket.Sok folyadék bevitel.Minimum 2l.Sok zöldség. Hi´vd fel a védönödet,e´s ö ellát tanácsokkal. 38hetes kismama

Szia.A cukrot mindenféleképpen kerüld.Lehetöleg iktasd ki a fehér kenyeret, kiflit, helyette teljes kiörlésüt egyél.kevés te´sztafélét.Semmi édesítö, ezt amúgy sem ajánlják terhesse´g alatt.Lehetöleg vizet igyál, kerüld az üdítöket.Sok folyadék bevitel.Minimum 2l.Sok zöldség. Hi´vd fel a védönödet, e´s ö ellát tanácsokkal. 38hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!