Találatok a következő kifejezésre: A ctg-nél mi (4 db)

A CTG-nél két eredményt mutat a gép? Mik ezek?

A baba pulzusszámát, illetve a méhösszehúzódások értékét. Jól tudom? Az összehúzódásoknál a 73 milyen értéknek számít? 40. hetes kismama

Legjobb válasz: Jól tudod:-) A felsõ a baba szivét mutatja, 160 körül a normális, de igen ingadozik. Ha a csík egyenes, a baba csöndben van, na azt nem szeretik így már szülés elõtt... Az alsó a méhösszehúzódás. Na ez kinél hogy, én úgy tudtam, hogy a 100 a tolófájás, de akkor neked a 73-at már igencsak kéne érezned... Én nem tudom, mert mikor már fájásokkal mentem be, nem tették rám, csak a babaszivhangosat, így nem tudom ilyen "értékü" fájásaim voltak. De 4 órával szülés elõttvolt egy nst-m, ott már vertem a 60-at, azt tudom. Könnyû szülést neked:-)

Jól tudod:-) A felsõ a baba szivét mutatja, 160 körül a normális, de igen ingadozik. Ha a csík egyenes, a baba csöndben van, na azt nem szeretik így már szülés elõtt... Az alsó a méhösszehúzódás. Na ez kinél hogy, én úgy tudtam, hogy a 100 a tolófájás, de akkor neked a 73-at már igencsak kéne érezned... Én nem tudom, mert mikor már fájásokkal mentem be, nem tették rám, csak a babaszivhangosat, így nem tudom ilyen "értékü" fájásaim voltak. De 4 órával szülés elõttvolt egy nst-m, ott már vertem a 60-at, azt tudom. Könnyû szülést neked:-)
A 73 már tényleg elég soknak számít, nekem vajúdáskor volt annyi, aztán persze ment még feljebb is. Könnyû szülést! 2 hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Az lehetséges, hogy ez az összehúzódás még ne fájjon, csak görcsszerû érzés, szorítás legyen? Ugyanilyennek fogom érezni a vajúdás alatt is?
Lehetséges, és-bár nem akarlak megijeszteni-fog ez még fájni sokkal jobban is!Amikor nekem 60-at mutatott semmi fájást nem éreztem, csak görcsölgetést.Ez volt du.2-kor.du.5-kor bedurvult-na, azt aztán éreztem-és du.7-kor megvolt a kisfiam.Mivel nem vagyunk egyformák, és a fájdalomküszöbünk is más, van aki jobban tûri, van aki kevésbé.Én nem kértem fájdalomcsillapítást sem.Könnyû szülést!18 hetes baba anyukája

CTG-nél hogy kell értelmezni a papírt, mikor lehet rá mondani hogy ezek már fájások és lehet lassan baba lehet belőle?

Ma voltam 37 hetesen,de azt mondta a doki csütörtökön menjek vissza megint. Meg kérdezte fájásaim vannak-e? Még zárt vagyok teljesen. Előre is köszönöm! :)

Legjobb válasz: Amikor jártam nst-ctg vizsgálatra, akkor volt, hogy kiakadt a gép, mert annyira felment az érték, és éreztem is valami keményedés-szerût, de semmi, nem lett belõle akkor még szülés... Na, de mikor valóban vajúdtam, tök mások voltak a fájások, és a gép soha nem akadt ki, pedig százszor jobban fájt, mint amit az nst gép mutatott elõtte a vizsgálatok alkalmával. Úgyhogy nem tudom, biztos le lehet szûrni valamit az nst vizsgálatból, de nálam pont nem jelentett semmit az a sok érték...nem lehetett abból leszûrni mikor lesz belõle baba, és mikor alakul át igazi fájássá az a sok magas érték.

Amikor jártam nst-ctg vizsgálatra, akkor volt, hogy kiakadt a gép, mert annyira felment az érték, és éreztem is valami keményedés-szerût, de semmi, nem lett belõle akkor még szülés... Na, de mikor valóban vajúdtam, tök mások voltak a fájások, és a gép soha nem akadt ki, pedig százszor jobban fájt, mint amit az nst gép mutatott elõtte a vizsgálatok alkalmával. Úgyhogy nem tudom, biztos le lehet szûrni valamit az nst vizsgálatból, de nálam pont nem jelentett semmit az a sok érték...nem lehetett abból leszûrni mikor lesz belõle baba, és mikor alakul át igazi fájássá az a sok magas érték.
Voltak kiugró értékeid? Érzel valamit? Jóslók vannak? Amúgy nem hiszem, hogy bármibõl is meg lehetne ítélni, mikor lesz baba belõle. :) Nekem is voltak kiugró értékeim, de szépen végighordtam a babát, pedig a 37. héten a dokim még rám is ijesztett, mert a ctg után azt mondta túl sok fájásom van. Hát én nem igazán éreztem belõle semmit...végül 40 hét 3 napra született meg a lányom.
A kérdező hozzászólása: Hát olyan 30 percig mérték ebbõl az elsõ felében 60-ig ment fel aztán a következõ 15 percben 9-szer ment fel 90-re, az volt a maximális érték a papíron, de lehet ment volna még fel mert nem volt hegyes. Múlthéten végig lent voltak az értékek.. Nem érzek fájásokat, csak ahogy a baba nyomja magát mikor keményedik a hasam.
Hát akkor ez még úgymond "semmi". Igazából ebbõl tényleg nem lehet még tudni mi lesz, de már a végén vagy, így ilyenkor már bármikor lehet bármi. :)
A kérdező hozzászólása: Értem, így kicsit megnyugodtam azért, bár nem értem mért kell mennem megint akkor..remélem nincs baj, ezek az orvosok igazán lehetnének kicsit bõvebbek beszédben.. Elsõ terhességnél nem tud az ember sok mindent.. :(
Nagy baj csak nem lehet, akkor azt biztos mondta volna. Lehet csak azért akar ellenõrizni, hogy lássa miként alakulnak a fájások (az értékek). Lehet neked is volt sok, magasnak vélt érték, és a doki emiatt akar megnézni téged pár nap múlva. DE tényleg elmondhatná miért!
A kérdező hozzászólása: Hát igen.. nyugodtabb lennék. Köszönöm a válaszokat!
Nekem még akkor sem mutatott semmit az NST amikor szültem!!! Pedig voltak olyan 3 perces fájásaim, amik egymás után jöttek szünet nélkül! Az NST igazából azért jó hogy a baba oxigén ellátottságát mutatja. Nálam ez volt, de persze nem vagyunk egyformák! Minden jót kívánok! Üdv.: 2 hetes kisbaba Anyukája


Elõször írd le a feladatot normálisan. (tg30°-2*cos45°)/sin45°+3*ctg45° VAGY tg30°-2*cos45°/sin45°+3*ctg45° ...
A kérdező hozzászólása: tg30°-2*cos45°/sin45°+3*ctg45°; igy néz ki a feladat!
Légy szíves zárójelekkel tagolni a feladatot, mert így nem egyértelmû!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!