Találatok a következő kifejezésre: A csirkecombot le (4 db)

A tejfölös csirkecombot le lehet fagyasztani?

Legjobb válasz: Tejfölös/tejes kaját én nem nagyon fagyasztanék le a helyedben.

Tejfölös/tejes kaját én nem nagyon fagyasztanék le a helyedben.
sztem le, pörkölteket leszoktam :)
Sir Butcher - és ugyan miért? Nem lesz semmi baja az tejes, tejfölös ételeknek sem a fagyasztástól.
Nyugodtan fagyaszd le!. Én mindig házitejfölt veszek, és lefagyasztom kis adagokban. Semmi baja, amikor kiengedtetem.
Persze, csak legyen utána aki megeszi.. :-)
Le lehet elvileg, de a tejföl elég undi állagú lesz kiolvasztás után!
Tegyél tejet a mélyhûtõbe, aztán olvaszd ki. Baja nem lesz, de hogy nem találsz embert, aki megkóstolja az is biztos :)

A csirkecombot megsütve le lehet fagyasztani?

Illetve fagyasztás után, ha kiolvasztom ehet? lesz? (A nyaralást tervezzük: vinnénk majd magunkkal fagyasztott ételeket, amit csak kiolvasztani kell majd...)

Legjobb válasz: Persze. Én is sokszor csinálom úgy.

Persze. Én is sokszor csinálom úgy.
ja és persze ehetõ is lesz. ugyanolyan lesz mint frissen, ha átmelegíted
Szia! Nekem a fagyasztott csirkecomb nem lett jó, én többet nem próbálom. A nyaraláshoz zsírban sütött egész sertéscombot vagy lapockát szoktunk lesütni, majd felvágom és dobozokba téve lefagyasztom és úgy visszük magunkkal. A pulykából és a sertésbõl készült pörkölt is finom marad fagyasztás után!Mi sokat megyünk külföldre nyaralni és én is jobban szeretem itthonról vinni a felvágottat és sajtot is, annak sem lesz baja fagyasztás után. Próbáld ki!
Nem. Ha már büdös, akkor nem jó.
Szerintem nincs "kicsit büdös, nagyon büdös" kategória. Romlott, ergo kidobós. Az étel megmentése, és a csirkecomb "büdös módra" nem azonos kategória.D))
Ne csak megmond, hogy büdös volt, hanem vidd is vissza, még ma is vissza kell vennie, ha tegnap vetted. Ha mindig ott vásárolsz, akkor szerintem adni fog helyette másikat.
A kérdező hozzászólása: Igen, vissza kellett volna vinnem, igazából a házunk aljában van az üzlet. Csak három gyerekkel jöttem haza egyedül, és otthon nem hagyhatom õket õrizet nélkül, újra lemenni meg nem volt erõm a hárommal... Sajnos így hónap végén ez nem jött jókor. Ma fixáltuk le a vendégséget szombatra, ezt biztosan nem adom nekik, maximum kiolvasztom majd valamikor és megpróbálom megsütni. A bõre is picit sárgás/barnás volt, de azt pl.tudom, hogy ami tanyasi, annak sosem olyan fehér a bõre, mint a "futószalag csirkének". Hát. :( Elvileg még tartozom 25 Ft-al, mert annyival kevesebb volt nálam, úgyhogy mindenképp be kell mennem holnap, meg fogom mondani, hogy büdös volt a csirke. Ja és vettem egy csirkemellet is, az teljesen oké volt.
Miért nem vitted rögtön vissza?Ha mindig ott vásárolsz, elég szomorú, hogy nem frisset adtak.Én nem bírnám megenni a kicsit büdöset sem, hiába minden praktika, az ember agyában benne marad, hogy nem stimmelt valami azzal a hússal. Egyébként, ha jól átsütöd, biztos nem lenne bajotok tõle, de én nem adnám jó szívvel a családnak, pedig nem vagyok az a "gyorsan mindent dobjunk ki".
Ha nem számít, akkor vegyél újat. De most ha ezen múlik a heti költségvetés, szerintem nyugodtan megpróbálhatod. Sütéskor fogod érezni, hogy büdös-e. Egyébként én szoktam olyan helyen is vásárolni, ahol valamilyen szerrel kezelik, mert semmi szaga nincsen, pedig látom rajta hogy nem egy-két napos. De nem mertem megkérdezni. :) Szóval attól mert valaminek nincs szaga, még nem biztos hogy friss, és attól mert van egy kis szaga, nem biztos hogy romlott. Ez a lényeg.
A kérdező hozzászólása: Egyértelmûen az utóbbi, tehát "kicsit büdös". Nem olyan, mint amikor penetráns büdös szaga van. De sajnos ugyanitt vásárlok mindig, és amikor igazán friss a csirke, akkor semmi szaga nincs. :(
Vannak sokan akik a baromfi szagát büdösnek tartják, ettõl még nem romlott. És az hogy egy hús nem friss, szintén nem jelenti hogy romlott. Van különbség rothadás szag (baromi büdös) és állott szag (kicsit büdös) között.
Azt mi nem tudjuk mennyire büdös. Az ecetes víz egyébként csak a szagát veszi el, szóval ha romlott, akkor ugyanúgy megbetegedhetnek tõle akár érzõdik a szagán, akár az ecet miatt nem érzõdik. Szóval ezt csak te tudhatod, hogy mennyire büdös. Egyébként a baromfin én is szoktam néha furcsa szagot érezni, szóval amikor látszik hogy a tegnapit adta ide a hentes, de azért meg szoktam csinálni. Ha nem nagyon büdös, én a helyedben megcsinálnám. És akkor az elsõ szeletet meg lehet kóstolni, és el lehet dönteni hogy ehetõ-e.
Csak az a baj, hogy ecetes vízzel már megagyusztálta a kedves kérdezõ, így a hentes nem biztos, hogy érzi a szagot. Szerintem, amikor pénzt viszed vissza, higgadtan, mondd el neki, hogy mit tapasztaltál, próbáltad menteni, de nem igazán jött be. Ráadásul vendégeket vársz, neked nem mindegy, mint 3 gyermekes anyukának, hogy egy csomó húst ki kell dobnod. ha van egy csöpp lélek abban a hentesben, felajánlja a cserét. A viszonyt elrontani sem érdemes egy lerohanó, háborgó viselkedéssel, mert , akkor máskor is kicseszhetnek veled. Az én habitusom ugyan más, (hirtelen reagálok ), de a higgadt megfontolás célravezetõbb.(tapasztalat ) Légy szíves írd meg, hogy döntöttél.


Le lehet fagyasztani a sült csirkecombot?

Legjobb válasz: Persze,miért ne? Mikor szükség van rá, csak elõveszed, és felhasználod. Akár egy tejfölös-gombás szaftra teszed, akár feltépkeded egy jó salátába,, bármire felhasználhatod, ha szobahõmérséklen kiolvad. Tovább is sütheted, egy kis sajttal megszórva, spagettivel stb. Pörkölt szaftba is meritheted.

Persze, miért ne? Mikor szükség van rá, csak elõveszed, és felhasználod. Akár egy tejfölös-gombás szaftra teszed, akár feltépkeded egy jó salátába, , bármire felhasználhatod, ha szobahõmérséklen kiolvad. Tovább is sütheted, egy kis sajttal megszórva, spagettivel stb. Pörkölt szaftba is meritheted.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!