Találatok a következő kifejezésre: A csecsemőknek nem (44 db)

Igen ez nõkben sokkal jobban benne van mint a férfiakban hisz bennük nõ a csescsemõ és az ösztön mindig is bennük van az elejétõl lásd babázások papás mamás játékok :)
Láttál már élõben kisbabát? Mosolygott rád? Megfogta a kezed? Ha majd ezek veled is megtörténnek, te is másként fogod látni õket. A szülõi ösztönök mindenkiben ott vannak, hisz az emberek közösen nevelik az utódaiakt.
én nem látok minden csecsemõt szépnek, nagyon sok idegesít is. mutáns vagyok...
*fai=fia
Nem minden csecsemõt tartok automatikusan szépnek. De tény, hogy rengetegszer látok igazán szép, aranyos, helxesen felöltöztetett babákat. Viszont láttam már olyan bûn ronda kisbabát (féléves lehetett kb., és bocs a kifejezésért), hogy barátnõmmel csak lestünk, nem valami átverése-e.
én se látom szépnek a csecsemõket, sõt... és nõ vagyok
Be kéne menned egy újszülött osztályra!! Igenis van olyan csecsemõ aki már a megszületésekor szép. Nem ráncos, nem vörös, semmi. Egyszerûen szép. Persze nagyon sok baba csak késõbb lesz "használható", de nem kell általánosítani :)
két babával vagyok itthon gyesen, de az újszulottek szerintem is csunyak. A sajátjaimtól se voltam elájulva (persze imádom oket, de a szulés nem tett vakká). Szerintem egy baba 5-6 hónapos korára kezd 'pofásodni', megemberesedni :) Ez van, nem mindenki van odáig az újszulottektol.
Nem minden csecsemõt tartok szépnek, sõt vannak csúnyácskák. Szomszédunk fai vákummal született, az elsõ héten letakarták a babakocsit, mert szegénynek eltorzult az egész fele. De vannak gyönyörû babák. És bár még nincs saját gyermekem (sajnos), tudom, hogy akármilyen lesz gyönyörûnek fogom tartani. Úgy ahogy kijön, szutykosan, ráncosan, lilán, sárgán... :) Csak lenne már a kezemben. Amúgy apukám mesélte, hogy amikor megszülettem, arra gondolt, hogy te jó ég, hogy néz ki :D de rá egy napra már gyönyörûnek tartott. (És szerencsére nem maradtam meg csúnyának ;)) 27/L
*utódaikat
http://www.youtube.com/watch?v=-m2TzUBFJpw&feature=plcp - ha saját gyereked lesz, majd megérted. :)
Sok nõ olyan, hogy akármelyik csecsemõre azt mondják hogy milyen szép, még idõsebb korban is amikor már felnõtt gyerekei is vannak, ezt én sem értem, mert az más amikor szeretsz valakit, és úgy szül a csaj, mert akkor az ember férfi létére is gyönyörûnek tartaná a gyerekét, akármilyen is, és abban sincs semmi meglepõ hogy akármilyen szép is egy nõ, de ha nem vagy belé szerelmes, akkor meg lehet hogy egyáltalán nem lennél oda a kisbabátokért....
A kérdező hozzászólása: Én akarok gyerekeket, és családot, de egy csecsemõ sztem akkor is bûn ronda, már bocs. amúgy értem. ez ezek szerint tényleg bele van a nõkbe alapból kódolva.
Azért látják szépnek mert az anyai ösztön már korán felszolal és minden nõ életében egyszer legalább akar gyereket és családot általában mindenki errõl álmodik kislányként és várják hogy saját családja lehessen végre. Ezt tényleg akkor érted meg férfiként ha lesz sajátod:) Amugy a nõk akik nem akarnak gyereket és utáljáka gyerekeket általában azért mert átestek egy abortuszon vagy kiderült hogy neki nem lehet ezért védekezésképp utálja õket..
így azért nem igaz, hogy minden csecsemõt szépnek tart minden nõ. jó, mindig azt mondják, de vannak kevésbé szép csecsemõk. (a sajátja persze mindenkinek a legszebb). én is hallottam már nyilatkozni csecsemõkrõl nõket, amikor már a baba rokonai nem voltak a közelben....
A kérdező hozzászólása: egy kisgyereket simán aranyosnak tartok de egy ráncos alaktalan csecsemõt? MI A SZÉP BENNE? ezt csak egy nõ értheti asszem...
A sajátját nyilván mindenki szépnek tartja, de a másét nem mindenki. Van egy barátnõm, aki tisztára oda van a gyerekekért, hogy milyen aranyosak meg minden. De én meg pont nem. Szerintem kevés aranyos és szép baba van és nem tudok így lelkesedni értük. Persze ha nekem lesz gyerekem, azt biztosan aranyosnak és szépnek fogom látni, még akkor is ha ne adj' Isten nem lesz az. :)
Nem csak a nõk, de a férfiak is szépnek, aranyosabbnak tartják a csecsemõket, gyerekeket. Sõt nem csak azokat, hanem alapból a kis kölyök állatokat is. Ez genetikailag van így, hogy óvjuk a jövõ nemzedéket. :-)
Nem minden baba ráncos, alaktalan, csúnyácska. Igen, sok baba ilyen, fõleg a nagy babák akik természetes úton születtek. Általában a császáros és a pici babák tudnak szépek lenni, mert nem nyomódnak meg szülés közben. De a legtöbb gyereket sajna megviseli a szülés, ez látszik is rajtuk.

Miért kérdeznek olyanokat anyukák, hogy miért csinálja ezt meg azt a csecsemő? Ki lát bele a fejükbe? Minden ember is más, minden csecsemő is nem? ha nem akkor jo. azt a választ is elfogadom

Legjobb válasz: mert vannak kutatások, amik kimutattak ezt meg azt, és azokat szeretnék megtudni. túl sok az ilyen kérdés sztem, mindig mindent megkérdeznek, még az olyan sem ritka, hogy rózsaszin vagy kék ruhát adjak a kisfiamra? jhjaj kicsit idegesitõ, de ha nekem is lesz gyerekem, biztos megváltozik, és én is mindent meg fogok kérdezni

mert vannak kutatások, amik kimutattak ezt meg azt, és azokat szeretnék megtudni. túl sok az ilyen kérdés sztem, mindig mindent megkérdeznek, még az olyan sem ritka, hogy rózsaszin vagy kék ruhát adjak a kisfiamra? jhjaj kicsit idegesitõ, de ha nekem is lesz gyerekem, biztos megváltozik, és én is mindent meg fogok kérdezni
Mert, mindent a lehetõ legjobban szeretnének csinálni, és bár mindent megkérdeznek, azért magabiztosak ám és sokan annyi hülyeséget csinálnak, hogy égnek áll a hajam, de szerencsére a gyerekeknek nincs összehasonlítási alapjuk, így ha nincs nagy baj, anya a legjobb ami van. :O) De igazából azért is kérdezgetnek, mert a védõnõ a barátnõ, doki, anyu, anyós mind nagyon okos és ettül az újdonsült anyukáknak elmúlik az maradék önbizalma is ami volt. Itt meg anoním mindent lehet...


Van érdemi különbség a kettő között: rácsukják az ajtót a csecsemőre, ha éjszaka sír, vagy ott vannak vele (esetleg simogatják is), de nem veszik ki?

Kapott enni, tiszta, elméletileg fáradt, tehát eleget volt ébren - csak sír.

Legjobb válasz: Hamarabb elalszik, ha nincs ott senki, mert ha ott van anya akkor reményt érez, hogy talán kiveszi.

Hamarabb elalszik, ha nincs ott senki, mert ha ott van anya akkor reményt érez, hogy talán kiveszi.
Éjszaka siró csecsemõt nem hagynék ott az ágyban.Fiam pl elalszik ugy ha simogatom a hátát. Szerintem igen van különbség. Mekkora a baba attól is függ? Mert lehet egyszerûen túl fáradt és azért nem tud elaludni.
Háát, nálunk mindkét variáció volt már. Néha az a jobb, ha hagyjuk-néha meg az ha nem. Ha pár perc alatt nem hagyja abba, bemegyek.
Hát nálunk speciel megnyugszik attól, hogy ha nem veszem ki, de simogatom! Sírni nem hagyom!
Nem a hasa fáj esetleg? Maradhatott bent egy büfi is, ami kijönne. Nálunk általában azért volt sírás, ha nem büfizte ki jól magát, akkor kivettük, megbüfiztettük újra és kicsit sétáltunk vele, hogy elaludjon. Ha csak azért sír, mert unatkozik, nincs kedve lefeküdni, akkor nem mentünk be hozzá, egy idõ után elaludt. Ha viszont nagyon kitartóan sír, azért érdemes ránézni, mi baja. Egy idõ után kiismered, hogy épp miért sír, akkor könnyebb megoldani is.
Hát én 3hetesen hagytam sírni elsõnek, mert sehogy nem tudott aludni.Azóta is volt, hogy hagytuk, de már nem nagyon van gond az alvásával.11hós lassan.Ha éjjel sír, kiveszem, megsimogatom és visszateszem majd pityereg még kicsit és alszik is.Nálnuk éjjel pelus gond nincs, éhség sem lehet már, így max fog, torok, rossz álmok lehetnek.
Van akinél ez van akinél az jön be, nálunk is inkább ha kijöttünk aludt el hamarabb. Sokat küzdöttünk alvásproblémákkal, sajnos csak 1, 5 éves korára oldódtak meg a gondok.

Szerintetek milyen a cumi nem kisbabáknak, csecsemőknek?

Szerintetek milyen a cumi szóval ha a szádban van megnyugtató stb. ? Mert én tizenéves vagyok és kíváncsi voltam milyen, kipróbáltam és szerintem nem volt rossz s?t néha néha egészen megnyugtató volt!

Legjobb válasz: Cumizd a bal hüvelykujjad!! Arról talán fénykép sem kell. :))

Cumizd a bal hüvelykujjad!! Arról talán fénykép sem kell. :) )
Ez most komoly?? :) )) Bocsi, de jót röhögtem! Még, hogy linkeljünk! :) )) Menj le a tescoba és válogass!
A kérdező hozzászólása: nem azért mondtam hogy linkeljetek mert venni akarok hanem csak kiváncsi voltam milyet próbáltatok ki
Hasonló idióta kérdés volt már nemrég. Gondolom a kérdezõ ugyanaz és nagyon unalmasan telhet neki a szünidõ.:) ))
A kérdező hozzászólása: nem tudok róla hogy lett volna hasonló kérdés

Akik most szülnek, szültek a Jahn Ferenc korházba, kell valamit vinni a csecsemönek? Hallottam már mindent, kell is meg nem is. Mit engednek mit nem?

Legjobb válasz: Ismerõsöm szült ott nem rég. Pelenkáról, takaróról tudok, hogy neki kellett vinni. Ruhát adtak.

Ismerõsöm szült ott nem rég. Pelenkáról, takaróról tudok, hogy neki kellett vinni. Ruhát adtak.
Ruhát adnak. Amit érdemes vinni/vinni kell: - 2-3 darab kissapka a babának - 1-2 pár kiskesztyû ha kapargatná az arcát - Pelenka - ebbõl nem sokat, csak pár darabot, mert bár adnak, de nem mindig elég - Egy csomag popsitörlõ - ez sem feltétlenül kell, de inkább legyen - 3-5 textilpelust - ezt is adnak, de ha véletlenül épp nem tudnak tisztát adni, jó ha van - Kistakaró a babának Épp hétfõn voltunk a kórházban, és ott a szülésznõ ezeket mondta el nekünk. :) Könnyû szülést, egészséges kisbabát! :) 37 hetes kismama
Második vagyok, ez még lemaradt: cumisüveget, cumit nem érdemes vinni, elméletileg nem engedik. Én ettõl függetlenül becsúsztattam a csomagba egyet-egyet, hátha. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.nektek is könnyû szülést, boldog babázázást.33h km
A cumisüveget szerintem nem fogják engedni, meg cumit se. Csõrös poharat adnak, abból lehet itatni, minden reggel hozzák a cukros löttyöt.
Én 3hete szültem ott. Csak pár darab pelus, popsitörõ kell, és 1-2 textil pelenka meg 1 kis takaró a babának. Semmi más! Ruhát adnak.

Istennek lehet-e célja azoknak a csecsemőknek a halálával, akiknek eltávozásáról senki emberfia nem tehet?

Nagymamám az angol kisasszonyok iskolájába járt. Egyik hittanórán egy olyan filmet vetítettek le nekik, amely arról szól, hogy egy gyermekét elvesztett anyát így vigasztalt Isten: lepörgette el?tte, hogy mi lett volna a sorsa gyermekének: egy rablógyilkos gazember lett volna bel?le, ha Isten hagyta volna feln?ni. Életünk egy el?re lejátszott színdarab? Ezek szerint Isten el?re látja, hogy ki tart ki mellette, és ki nem? Szerintem nagyon furcsa az el?bbi történet, mégpedig azért, mert a katolikus egyház(ahová az angol kisasszonyok is tartoznak) szerint nincs eleve elrendelés. Szerintem sincs: Isten mindenkinek ad esélyt.

Legjobb válasz: Persze, hogy ez nem igaz, Isten mindenkinek ad eséjt, és igen is joga van élni.Isten nem tudja, hogy ki fog és ki nem fog mellette kitartani, ha tudná úgy müködnénk mint egy robot, akit õ beállít, és azt teszi, amit Isten szeretne, mindenkinek van lehetõsége eldönteni, hogy mit akar kezdeni az életével!

Persze, hogy ez nem igaz, Isten mindenkinek ad eséjt, és igen is joga van élni.Isten nem tudja, hogy ki fog és ki nem fog mellette kitartani, ha tudná úgy müködnénk mint egy robot, akit õ beállít, és azt teszi, amit Isten szeretne, mindenkinek van lehetõsége eldönteni, hogy mit akar kezdeni az életével!
A reinkarnáció tana alapján ez három dologgal magyarázható: 1) Lehet, azért halt meg gyermekként, mert ez egy korábbi életben elkövetett tettének volt a visszahatása. 2) A szülõk korábbi tettének visszahatása 3) Hogy a 2. verzió is érthetõ legyen...mivel minden mindennel összefügg, így lehet, hogy a halál valóban egy korábbi életben elkövetett tett visszahatása, és éppen azért azokhoz a szülõkhöz született, mert így azoknak is egy esetleges korábbi tettének a visszahatása teljesülhetett (elvesztés megtapasztalása). Egyébként a halál pedig "csak" átmenet egy másik életbe...
Nem lehet, hogy már alapban az egy félreértelmezés a Biblia kapcsán, hogy egy egyén egyetlen lehetõséget kap? Például a kisgyermek, akirõl szól a kérdésed, vagy éppen egy 5-6 évesen, vagy egy 20 évesen elhalálozó és a többi? Talán a célja lehet pont az, egy ilyen csecsemõvel, hogy abból tanulhasson, nemesedhessen a szülõ, hogy ebbõl megtanulhassa a szülõ, hogy ragaszkodni birtokló így önzõ magatartás, ami félelmet táplál, és ezzel készít fel a mennyek országára, ahol egyértelmûen az önzetlen hozzáállás a mûködõ, a szabad és boldog tudat. üdv 26/F LastOne.Left
A reinkarnáció tana erre valóban értelmes választ tud adni. Én nem hiszek a reinkarnációban, de abban igen, hogy azok a csecsemõk, akik meg sem születtek, vagy nagyon fiatalon meghaltak, nem volt szabad, hogy megszülessenek. Legalábbis nem ott és nem akkor. Azoknak a lelkeknek a visszatérésében hiszek, akik úgy tûnik, nem kaptak full esélyt.
Nincs baj ezzel a történettel. Igaz hogy mindenkinek szabad akarata van és van esélye a jó és rossz közül választani, de igaz az is hogy Isten ismeri a jövõt és elõre tudja hogy ki hogyan fog dönteni. Isten mindenható, ezért a halálunk idõpontja is akkor lesz amikor Õ engedi. És mivel minden embert nagyon szeret, olyan idõpontot választ, ami az üdvösségünk szempontjából a legjobb. Eleve elrendelés nincs, mivel mindenki saját maga dönt a sorsáról. Az hogy Isten elõre látja a jövõnket, nem jelenti azt hogy nem dönthetünk szabadon. Mind a kettõ igaz egyszerre. Istennek minden emberrel van terve már a születése elõtt. Ez mindig egy nagyon jó terv. De mindenki saját maga dönthet hogy ebbe beleegyezik-e vagy sem. Ez egyébként nekünk annyiból jó hogy korlátlanul megbízhatunk Istenben, hiszen soha nem fog tévedni az aki tudja elõre a jövõt. Ajánlom még ezt az online könyvet, ami Isten akaratának elfogadásáról szó: http://www.ppek.hu/k19.htm
A kérdező hozzászólása: Isten mindenkinek olyan idõpontot választ, ami üdvössége szempontjából a legjobb. Ez a mondat szépen hangzik. De akkor hogy lehet, hogy mégis annyi gonosz ember nõ fel? Õnáluk rosszul választott volna?
"Isten mindenkinek olyan idõpontot választ, ami üdvössége szempontjából a legjobb. Ez a mondat szépen hangzik. De akkor hogy lehet, hogy mégis annyi gonosz ember nõ fel?" A gonosz ember bármikor megtérhet. És a megtért gonosz sok szeretetet kap, mivel neki Isten sok bûnét bocsátotta meg, és ezért nagyon hálás. Ilyen módon a gonoszságból Isten tud jót kihozni. Egyébként akkor már jobb kérdés hogy azok akik elkárhoznak, miért nem halnak inkább meg még gyerekkorukban (így üdvözülhetnének)? Erre viszont nem tudom a választ :)

Normális, ha 8 hónapos, szoptatott és hozzátáplált csecsemőnek néha zöldes a széklete? (Nem spenót után... )

Legjobb válasz: Ha csak néha, akkor biztos normális. Más étel is megszinezheti nem csak a spenót.

Ha csak néha, akkor biztos normális. Más étel is megszinezheti nem csak a spenót.
Néhány étel is színezheti, de utalhat vírusra is, fõleg ha érdekes "édes-savanyú" szaga van...

A csecsemőknek tényleg nem szabad párnát tenni a fejük alá, csak pelenkát? Meddig?

Legjobb válasz: Nem szabad, mert fulladásfeszélyes. Kb 2 éves kortól lehet azt a kis lapos párnát használni, 3 évesnek már lehet párnája.

Nem szabad, mert fulladásfeszélyes. Kb 2 éves kortól lehet azt a kis lapos párnát használni, 3 évesnek már lehet párnája.
Bocs. Fulladásveszélyes.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is így hallottam, csak csodálkozom, hogy akkor miért árulnak bébipaplanhoz (70*90-es) bébipárnát. Akkor azt ne használjam!?
Szerintem azért, mert jól mutat :o). Ne használd, sokat árthatsz a babádnak. Szerintem 2 évesen vegyétek csak elõ, vagy nézegetni (ha van rajta valami aranyos maci, kutyus stb), játszani 1 évesnek. De kisbabának elég a textilpelus, az is csak a nyál, bukás felszívására, mert azt könnyebb cserélni, mint a lepedõt, akár 5-ször is naponta.
A kérdező hozzászólása: Ráadásul a paplan is tök merev, nem tudom, hogy ezzel hogy lehet betakarni a babát?!? Sajnos még nem próbálhattam ki, mert még a pocimban van. Mármint a babó...
Nekem jó volt az a takaró, télen. A mienk elég vastag, ezért csak télen használjuk. Csecsemõnek egy kis plédet húztam a huzatba, azzal takartam. A merevségében az volt jó, hogy nem forgott el alóla!

Mi az, amire nem készül (het) tél föl a csecsemőkorral kapcsolatban?

Pl. éjszakai hosszú sírások, vagy nem megy a szoptatás (úgy, ahogy szeretted volna), vagy túl sokat szeretett volna kézben lenni a baba, emiatt semmit nem tudtál megcsinálni - vagy bármi.

Legjobb válasz: Szerencsére nálunk nem voltak éjszakai sírások, a szoptatás 3 hétig ment csak, de engem ez nem viselt meg, soha nem volt egy ölbebaba a fiam, mindig mindent meg lehetett mellette csinálni úgyhogy ezekkel nem volt gond. Amire nem igazán lehet szerintem felkészülni, az az, hogy a baba érkezésével tényleg vége a szabadságnak, a spontaneitásnak. Nincs olyan, hogy gondolunk egyet és elmegyünk moziba, vacsorázni stb. Innentõl mindent meg kell szervezni, tervezni. Nekem ehhez volt kicsit nehezebb hozzászoknom.

Szerencsére nálunk nem voltak éjszakai sírások, a szoptatás 3 hétig ment csak, de engem ez nem viselt meg, soha nem volt egy ölbebaba a fiam, mindig mindent meg lehetett mellette csinálni úgyhogy ezekkel nem volt gond. Amire nem igazán lehet szerintem felkészülni, az az, hogy a baba érkezésével tényleg vége a szabadságnak, a spontaneitásnak. Nincs olyan, hogy gondolunk egyet és elmegyünk moziba, vacsorázni stb. Innentõl mindent meg kell szervezni, tervezni. Nekem ehhez volt kicsit nehezebb hozzászoknom.
egyszer írtam errõl egy cikket :) [link]
Az állandó kialvatlanságra... El se tudtam képzelni mennyire kímerítõ, mennyi gond vezethetõ erre vissza. És igen, az önállóság fogalma is átalakul, pl. hihetetlenül felszabadító úgy takarítani hogy ha a babád nem üzemel épp lábszármelegítõként...
Fel voltam készülve, de elméletben készülni valamire teljesen más, mint gyakorolni azt a dolgot. Engem nem viselt meg az elején a sok kelés, 2 óránként szopizott az elsõ 2 hétben, aztán éjszaka egyre ritkábban. Nem kellett mindig kézben fogni, lazán csinálhattam mellette a dolgom, amíg el nem kezdett mászni. Amire nem voltam felkészülve, hogy esetleg nem szereti majd a hosszú sétákat és pont akkor kezd el üvölteni, amikor a legtávolabb vagyunk az otthontól. Nem tudtam, hogy egy 54 cm-s kis baba is tud akkorát f...osni, hogy a szemközti falat is beterítse :D és amire nem lehet felkészülni, hogy valaki ennyire át tudja rendezni minden számításod, a férjeddel való kapcsolatod (jó irányba) és saját magad is. Amióta gyerekem van, teljesen más ember vagyok.
Az anyósomra... :)
arra, hogy mostantól nem csinálhatok bármit akkor amikor akarok (aludni enni moziba járni) - mindig most már itt lesz velem a kisfiam és hozzá kell igazodni. Szerintem ezt nehéz elfogadni, óriási kötöttség! De ha elfogadja az ember utána már nincs gond :) .
Én arra nem voltam felkészülve hogy majd a 2. gyerekem is végigordítja a csecsemõkorát és nem fog aludni. Életem legnagyobb koppanása, egyszerûen képtelen vagyok túltenni magam rajta hogy nekem már nem lesz egy nyugis kisbabám soha mert több gyereket nem tudunk vállalni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!