Találatok a következő kifejezésre: A családom gyakran (12 db)

Hogy van németül, hogy: "Remélem tetszeni fog, és majd gyakran elkészíted a családodnak! "?

Legjobb válasz: Ich hoffe es wird dir gefallen und wirst es öfter für deine Familie zubereiten. /Gondolom valami ételröl van szó.

Ich hoffe es wird dir gefallen und wirst es öfter für deine Familie zubereiten. /Gondolom valami ételröl van szó.
A kérdező hozzászólása: igen , étel! :) (recept) :D
Akkor bocsi, én általánosítva mondtam.:D
Ich hoffe, es wird dir fallen, und du macht es oft deine Familie.
machst*
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm! :D
Ich hoffe, es wird dir fallen, und du macht es oft deine Familie. ------ Ich hoffe, es wird dir gefallen, und du machst es oft deiner Familie. /Hiba nélkül ez a mondat is jó, habár nem annyira konkrét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) :) :)
Szívesen...:) )

Milyen gyakran kell a családi házak külső falát újrafesteni?

Legjobb válasz: Szia! Attol fugg mikor volt utoljara festve es mive!?ha specialis kulso falfestekkel akkor nem surun.szerintem 5 evente ,de szakember ezt megtudja mondani!szerintem te is latod ha csunya,vagy rauntal a megszokott szinre,minden evbe atlehet festetni ,ez ugye penztarca kerdese!

Szia! Attol fugg mikor volt utoljara festve es mive!?ha specialis kulso falfestekkel akkor nem surun.szerintem 5 evente , de szakember ezt megtudja mondani!szerintem te is latod ha csunya, vagy rauntal a megszokott szinre, minden evbe atlehet festetni , ez ugye penztarca kerdese!
Ha hibátlan a vakolat és elégedett vele az ember, akkor több tíz évig kibírja. Néha érdemes lemosni nagynyomású mosóval, hogy a por-szmog-kosz lejöjjön és akkor újra szép tud lenni.
Szerintem tudni kell milyen régi a vakolat a házadon.Ha régi, 10 évnél öregebb akkor nem javaslom, hogy lemosd.Festés elött mindenképpen ellenörizd le milyen állapotban van a vakolat, mert a mai festékek nem olcsók, és csak a pénzed dobod ki.
Hát- hívd eg hozzátok ebédre v. most karácsonyra
Olyan jó, hogy van egy kis ország, ahol mindenkit ennyire meghat a palesztinok sorsa. Gondolom, ez nem a zsidók ellen irányul, hanem minden egyes néppel így törõdünk.
Oké, találkozzunk ha olyan nagy a pofád! Vagy azt már nem mersz mi, te kis impotens senki, csak a szádat jártatod! Náci köcsög, eltakarodhatnál már ebbõl az országból, nem a te országod ez, hiába hiszed! Menj a palesztin buzernyák barátaidhoz, ott jó helyen vagy, ki senkiházi!
Na te mocskos retkes buta szerencsétlen kilincsorrú retek !! Mi a faszt mûvel a fajtád a palesztínokkal erre válaszoljál te mocskos libsi cionista retkes zsidó !!! Figyelj srác apádnak igaza volt lõdd szíven a fitymátlan kipa hordó hanuka tartó szerencsétlen palesztin gyilkos férgét !!
" Igaza van apádnak, de erre majd te is rájössz. " Nincs igaza, remélem, majd rájössz. " Apám 87 éves, mindig zsidó ellenes volt(nem fasiszta és nem fajgyûlölõ)évtizedeken át hülyének néztem ezért, de az utóbbi években rájöttem hogy igaza van! " Zsidóellenes de nem fajgyûlölõ? Ekkora ellentmondást hogy sikerült összehozni? " A zsidó magának való faj, világuralomra törnek és minden más népet csak szolgának szánnak! " Igen, látszik is, hogy hogyan próbálnak világuralomra törni: például amikor meghaltak több százezren a gázkamrákban, meg amikor a náci orvosok érzéstelenítés nélkül mûtötték õket, akkor is épp a világuralomra akartak törni. Meg az a csecsemõ is akit a náci katona a falhoz csapott, úgy, hogy szétloccsant a feje, na az is épp a világuralmat akarta megvalósítani, igaz? Meg a dédnagyapám is világuralomra akart törni, aki zsidó volt és gyerekorvos. Magyar gyerekeket gyógyított, nagy világuralmi törekvései közepette. Õ is csak szolgának akarta a magyar gyerekeket, azért gyógyította õket egész életében. Illetve gyógyította volna, ha a kedves, humanista német emberek nem ölték volna meg õt is, ahogy a családja nagy részét. És az a rengeted zsidó származású tudós, mûvész, orvos, tanár stb.stb. is mind a világuralmat akarta megvalósítani. Egyszerû emberként éltek és végezték a dolgukat, szolgálták Magyarországot (igaz, közben szervezkedtek, hogy világuralomra törjenek.) " A pénz a fegyverük és az istenük!!!!! " Neked a gyûlölködés az egyetlen szórakozásod, ahogy minden hülyének. " ÓVAKODJ A FAJTÁJUKTÓL!!!!!! " Az ilyen barmoktól kellene óvni az embereket, mint te.
Ha zsidó Nobel díjas akkor nem magyar!!!!!
Igaza van apádnak, de erre majd te is rájössz.Apám 87 éves, mindig zsidó ellenes volt(nem fasiszta és nem fajgyûlölõ)évtizedeken át hülyének néztem ezért, de az utóbbi években rájöttem hogy igaza van! A zsidó magának való faj, világuralomra törnek és minden más népet csak szolgának szánnak! A pénz a fegyverük és az istenük!!!!! ÓVAKODJ A FAJTÁJUKTÓL!!!!!!
Kérdezd meg, hogy egészen konkrétan miért utálja a zsidókat? Mondjon konkrét példát a saját életébõl, amikor neki személy szerint egy zsidó ártott.
Esetleg megemlítheted neki, hogy Jézus is zsidó volt. Tehát az egész keresztény vallás egy zsidó ember szavaira épül. Ezenkívül felsorolhatsz neki egy csomó híres zsidót, akik nagyon sokat tettek a világért. A 13 magyar Nobel-díjas közül 11 zsidó származású, ha jól tudom. Felhívhatod a figyelmét rá, hogy ha egy zsidót utál a zsidóságáért, akkor gondolkodásmódja semmiben sem különbözik egy náci katonáétól. Legalábbis a zsidóságra vonatkozóan. Magyarázd meg neki, hogy ez elõítélet.
Mennyi idõs vagy? Csak amiatt kérdezem, hogy el akar tiltani tõle. Vannak emberek, akiket lehetetlen meggyõzni, de akkor is meg kell próbálni rávezetni, hogy nem az számít, ki honnan jött.
Pedig a zsidó vallás elég közel áll a keresztény valláshoz (más lenne, ha pl.muzulmán lenne)
Talán még mindig jobb mintha roma lenne Vagy nem?
A pokolba vezetõ út is jószándékkal van kikövezve.
Jav. meg Rá kell valószínûleg "vezetni" (ha magától nem menne)
Apád egy szar. Ennyi.

Van olyan akinek a családjában vannak "külföldiek"? Milyen gyakran találkoztok és, hogy oldjátok meg az esetleges nyelvi nehézségeket?

Legjobb válasz: A nyelvi nehézségeket a legegyszerübb úgy megoldani, hogy aki mindkét nyelvet ismeri, az fordít, ha szükséges, egyébként meg mindenki megpróbál kézze-lábbal boldogulni.

A nyelvi nehézségeket a legegyszerübb úgy megoldani, hogy aki mindkét nyelvet ismeri, az fordít, ha szükséges, egyébként meg mindenki megpróbál kézze-lábbal boldogulni.
Nincsen, az anyanyelvük magyar... Évente maximum
Nekem apukám családja német. Mi beszélünk németül is és magyarul is. Az unokatestvéremmel tudok csak németül beszélni, de hála istennek én anyanyelvi szinten beszélem a nyelvet. Mi minden nyáron megyünk ki 2 hétre és õk is jönnek haza 2 hétre.
Nem tudom, mennyire számít de apa illetve apai nagyszüleim Kárpátalján születtek mind, illetve ott is laktak. (Nagyszüleim mindig) Viszonylag gyakran mentünk hozzájuk.De magyarul beszéltünk, meg egy másik ott lakó rokonommal is (magyar). Tudtak ugyan oroszul, meg ukránul is, de magyarul beszéltünk. Akkor én nem tudtam, csak magyarul. Apukám más rokonokkal(apai ágiakkal) oroszul beszélt.A rokonok hozzám magyarul. Hát..más ilyesmi nem jut eszembe. Amúgy az a legjobb ha egyébként is ismeri valaki mind a két nyelvet (a másik nyelvét, meg nyilván sajátját.)
Anyám külföldi. Nagyjából évente egyszer találkozik a családjával. A tesvérei tudnak magyarul, a többiekkel a saját anyanyelvükön beszél, a fiatalok tudnak angolul. Én magyarul vagy angolul beszélek velük, de nem igazán kedvelem õket, nem találkozok velük.
A családban konkrétan nincs, de az unokatestvérem párja német. Németországban is élnek, ritkán találkozunk, a párjával konkrétan csak egyszer találkoztam. Nem nagyon tudok vele kommunikálni, mert nem tudok németül, csak angolul a magyaron kívül. Õ viszont angolul nem nagyon tud.
Nálunk van, az unokatesóm felesége mongol. Elõször sehogy sem tudtunk beszélni, mert õ mongolul és angolul tudott, én meg magyarul és németül. Az elsõ 1-2 évben nagyon ritkán találkoztunk. Már itt élnek néhány éve, teljesen jól beszél magyarul, és meglehetõsen gyakran, hetente-kéthetente találkozunk.
Unokatesóm New Yorkban él, ott van barátnõje... A kommunikáció nem okozna gondot, mivel beszélünk angolul, se 14 éve utaztak ki (akkor még a feleségével) azóta nem jöttek haza, eleinte ugye mivel engedély nélkül maradtak kinn, azõta pedig csak nemjöttek haza..

Mit csináljak ha a párom családja gyakran kölcsön akar kér? Egy ideje nem adunk de mindig próbálkoznak és elég kellemetlen. Sajnos egyre kevésbé tudom elviselni. Volt már hasonló gondotok? Ha igen, hogy koptattátok le a kéregetőket?

Alapból nem szeretek kölcsön adni. Pláne ha tudom, hogy baromságra költenék még ha vissza is kapom időben. Sajnos nem tudják felfogni, hogy nem azért spórolunk, hogy a hóbortjaikat vagy a felelőtlen életvitelükből adódó problémákat mi támogassuk. Teszem hozzá a fizetésünk alig van a minimálbér felett csak a szerény életvitelünk teszi lehetővé a spórolást... tipikus tücsök és a hangya történet az egész és már nagyon unom.

Legjobb válasz: Ha következetesen nem adtok egy ideje, akkor folytassátok is ezt így, és elõbb utóbb megértik, és "lekopnak" a témáról.

Ha következetesen nem adtok egy ideje, akkor folytassátok is ezt így, és elõbb utóbb megértik, és "lekopnak" a témáról.
Ez az a szituáció, amikor bunkó leszel, ha nem adsz, de ha nem szeretnétek, nem hibáztathat érte senki. Tõlem szomszéd kezdett el kéregetni mindenféle holmit, cigit, mikor mit, eleinte adtam, mert tudtam. De egy idõ után tényleg idegesítõ tud lenni, és lealacsonyító, ha valakit ilyen helyzetbe hoznak. Hogy ha kell valami, egybõl ott a pojáca, akit le lehet húzni. És mindegy, hogy visszaadják e vagy nem. Ennek is van egy határa szerintem. Vagy beszélj velük errõl, hogy adsz szívesen ha tudsz, de ügyeljenek rá, hogy ne telepedjenek rátok Ha ez nem megy nekik, akkor pedig ne adjatok, és kész.
Gondolom kisvárosban, vagy faluban éltek, ahol szûkebb a közösség, és nehéz nemet mondani, pedig meg kell tennetek, Nyilván te is tudod. Ha valaki komolyan bajban, akkor illik segíteni, de itt az jön le, hogy kihasználnak benneteket. Csak a határozott nem, ami megoldás.
Közöld velük, hogy szívessen adnál , de nincsen sajnos.
Ne adjatok!!! Majd megunják! A párod hogy viszonyul ehhez? Nem kell adni, ha nektek is gond, ennyi. Menjenek másokat lehúzni!!!!!!
Ha a szülõk kérnek és mindig vissza is fizetik akkor véleményem szerint nagy szemétség nem segíteni.
Azt írod, hogy idõben visszafizetik. Akkor meg?
A kérdező hozzászólása: A párom is unja és szégyelli a helyzetet. Már többször nemet mondtunk a kérésekre de azért elõjövöget ettõl függetlenül. Van egy kirívóan pofátlan bunkó is aki miatt ma ezt ide írtam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Egyébként egyedül a szülõknek szoktunk adni ha nagyon muszáj mert õk megbízhatóak ezen a téren és könyörgés nélkül vissza adják a megbeszélt idõben. Nagyvárosiak vagyunk. A sógor/sógornõk a problémásak mert a mellett, hogy okos telefontól kezdve a nyaralásig van illetve volt pénzük (és ez még csak pár dolog) még tõlünk várják a segítséget akik errõl mind lemondtak, hogy a távoli jövõben valamikor minél kevesebb hitellel a nyakunkon egy saját lakáshoz juthassunk. Azt is tudom, hogy ha mi bajban lennénk akkor maximum lelki támogatást nyújtanának ha éppen olyan hangulatban vannak. Még a hab a tortán, hogy volt anno egy idõszak amikor mi voltunk a "nincstelenek" és akkor még le is néztek becsméreltek fõleg engem. Az említett életvitelbõl adódóan fordult a kocka és egyre távolodunk egymástól de nem a mi rengeteg pénzünk miatt hanem fõként az õ rengeteg hitelük miatt.
Nemet kell mondani! A szülõknek adjatok, de csakis akkor, ha visszaadják!
Adj nekem fele annyi kölcsönt, s utána hivatkozz rám, hogy nem tudsz adni mert még nem adtam meg. Én sose adom meg, neked pedig megmarad a fele, így mindenki jól jár.
Szokjál rá a szivarra:)
A kérdező hozzászólása: õk cigiznek és ha énis szivaroznák vagy cigiznék kiküldenének az udvarra
Legjobb dolog ebben az esteben az egyenes beszed de azert szamolj vele, hogy elofordulhat, hogy elkezdenek cikizni - ez ertelmi szinttol is fugg na es attol mennyire kepes az ember a masikat respektalni. Haragszanak vagy sem, tiszteletben azert tarthatnanak...az ugyanis nem jar se fizikai sem lelki fajdalommal.
szerezz be egy kulcsot az ajtóhoz!
Én is voltam hasonló helyzetben, én azt csináltam, hogy készítettem1papírt, amit kiraktam az ajtómra, hogy léci kopogj, vagy most ne zavarj! Mielõtt kiraktam tájékoztattam õket finoman, hogy ez mi akar lenni, mondjuk nekem az volt az indíték, hogy igaz még akkor nem pasiztam, de ahogy rám nyitottak mindig úgy megijedtem, s ez már nagyon idegesített.Bevált, ha normálisak elfogadják kérésed, megtanulják!
az én szobámba is állandóan bejárnak..minden 1es alkalommal figyelmeztetem õket hogy legalább kopogjanak......igaz csak anyám ilyen apám csak hülyeségbõl szokott néha bejönni :D ráadásul van olyan h a zaneétõl nem hallom ha bejött valaki:S:D
hoppá *zene

Kiderült, hogy leukémiás vagyok. Úgy érzem, hogy az egész életemnek vége. Mit tegyek? A családomat nem akarom terhelni azzal, hogy még a kedvem is rossz, de nem tudok mit tenni. Gyakran csak rám tör a sírás.13/l

Legjobb válasz: Nagyon sajnálom, borzasztó dolog, de erõsnek kell lenned! Nem tudom pontosan milyen leukaemiád van, de a gyerekkoriak általában elég jól gyógyíthatóak megfelelõ kezeléssel. Biztosan baromi nehéz lesz, de ha pozitívan állsz hozzá, meg fogsz birkózni vele!

Nagyon sajnálom, borzasztó dolog, de erõsnek kell lenned! Nem tudom pontosan milyen leukaemiád van, de a gyerekkoriak általában elég jól gyógyíthatóak megfelelõ kezeléssel. Biztosan baromi nehéz lesz, de ha pozitívan állsz hozzá, meg fogsz birkózni vele!
A leukémia ma már jól gyógyítjató! Dehogy van vége az életednek! Meg fogsz gyógyulni! Nem lesz könnyû, de tarts ki!
Megfogsz gyógyulni!! Ne add fel, ne hagyd el magadat.Ha van kedved beszèlgetni, írj privit
Tudom, hogy ilyenkor borzasztó nehéz objektívnek maradni, egyrészt az életkorod, másrészt a probléma jellege miatt is. Ha könnyebb lesz tõle, nyugodtan sírj, ebben nincs semmi szégyellni való, emberek vagyunk. Jó hír, hogy a gyerekkori leukémiák nagy része jól gyógyítható. Beszélgess az orvosoddal, ha kérdéseid vagy kétségeid vannak kérdezz tõle, mert mindig az ismeretlen a legfélelmetesebb. Az élet egy hullámvasút, sokszor nagyon kemény és kellemetlen dolgok készítik elõ azt, hogy utána valami hihetetlenül jó történjen az emberrel teljesen váratlanul.
Ha a családodat nem akarod terhelni, akkor menj el egy gyerekpszichiáterhez (beutaló kell hozzá, szerintem a leukámia kezelõje azonnal át tud téged küldeni) és annak öntsd ki a lelked. Ezt a legkomolyabban mondom. Rengeteg ráknak van pszichés gyökere, már a gyerekkori rákok között is megfigyelhetõ. Ha pedig tisztán genetikai, akkor ma már egészen jól gyógyíthatóak. Nyugi és soha ne add fel! :)
Nem szabad feladnod!!! Harcolj ellene és ne add fel!!!
Hogy vagy kedves kérdezõ?

A családok milyen gyakran alkalmaznak babysittert?

Csak olyanokat szoktak felfogadni, akinek papírja van arról, hogy valami ilyesmi képzést elvégzett, netalántán annak is van esélye ilyesmi munkát találni, akinek nincs papírja, de ajánlólevele már van?

Legjobb válasz: szerintem fõ a szimpátia az anyuka részérõl és hogy a gyerek szeresse az illetõt. Persze ajánlás, ismeretség alapján megy ez is, mert az ember nem szívesen enged be bárkit a lakásába.

szerintem fõ a szimpátia az anyuka részérõl és hogy a gyerek szeresse az illetõt. Persze ajánlás, ismeretség alapján megy ez is, mert az ember nem szívesen enged be bárkit a lakásába.
Nálunk egy idõs néni vigyáz hetente kétszer a 7 éves lányomra, elhozza a suliból, vele van, míg hazaérek (egyedül nevelem). De 2 éves kora óta õ vigyáz rá, és neki nincs papírja róla, ismerõs ajánlotta anno. Mivel 600 forintos órabérben dolgozik, így anyagi szempontból is nagyon jó, meg hát már családtagnak számít nálunk.
:) Nekem nincs semmilyen ajánlólevelem, a szomszéd kislányt szoktam néha elhozni az oviból (a sajátommal együtt) , és mikor nem ér rá az anyukája, akkor nálam van addig. Néha a 7 hónapos öccsére is szoktam vigyázni pár órákat, de van, hogy mindkét gyerekre (az enyémmel együtt). Ha nem lennék, szimpatikus bébisittert keresne, de mivel kéznél vagyok (meg még ingyen is vagyok) így nem keresett eddig. (Cserébe ajánlotta, hogy ha bármikor nekem van dolgom, akkor természetesen az én lányom addig náluk lesz).
ajánlás, a legjobb ismerõstõl. Nálam minden babysitter ismerõstõl jött, ott már "kipróbálták". Nálam heti 3-4 alkalommal volt pár órára
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)
Ismerõs elsõ bébiszettere (két éves kisfiúra kell vigyázni) nem vált be, mert bár aranyos és figyelmes fiatal lány volt, de nem képzett, tehát eljátszott, elhomokozott a gyerekkel, hozta-vitte, de a kicsi nem fejlõdött semmit, nem mondókáztak, nem csináltak semmit, gyakorlatilag felügyelte, és ennyi. Most képzett bébiszitterük van egy cégen keresztül, állítólag õ szuper, nem csak vigyáz a kicsire, hanem foglalkozik is vele.
A lányomat a húgomra tudom bízni pár órát, amúgy velem van. Másfél éves. Jómagam is bébiszitter vagyok. Heti hat napot dolgozom, 12 órát, két gyerekre.
Kedves 6.!!!! Szerintem a bébiszitter azért van, hogy felügyelje a gyereket!!! Annyi elég, hogy aranyos, kedves és a gyerek szereti!!! Ha mondókázni vagy ilyesmit akarsz a gyerekednek, akkor vidd el bölcsibe oviba suliba gimibe egyetemre!!! (értelem szerûen ahogy nõ a gyerek...) Kedves kérdezõ!!!! Szerintem az ismerõsnek jól bevállt ember teljesen jó, barátnõm gyerekére egy 27 éves nõ vigyáz, teljesen jól elvannak, holott a nõnek semmi köze sincs a babysittter.kedéshez, csak szereti a gyerekeket és pénz kellett neki, Semmi papír semmi ajánlólevél.

Főleg itt a családi kapcsolatok témakörben miért mindig a kérdezőt támadják le gyakran?

Ha valami bonyolultabb dolog van egyb?l betámadják a kérdez?t, holott csak a kérdez? állás pontját ismerjük ezért az alapján kéne neki tanácsot adni nem pedig az alapján ami "mi" kitalálunk. Lehet,hogy nincs igaza, de mi azt nem tudhatjuk. Arról meg nem is beszélve,hogy ha 18 év alatti személy ír ki kérdést akkor csak az offolást és a támadást kapja f?ként. Persze vannak normális válaszok is,de egyre többen csak kötekednek, kitalálják a maguk hülyeségét,beírják és azt hiszik most milyen okosak voltak. Ez mrie jó?Ilyen emberek minek járnak ide?

Legjobb válasz: Sokszor látom,hogy a kérdezõ nem az emberek véleményére kíváncsi,hanem önigazolást keres.Ha ezt nem kapja meg,akkor természetesen a válaszadó a hibás.

Sokszor látom, hogy a kérdezõ nem az emberek véleményére kíváncsi, hanem önigazolást keres.Ha ezt nem kapja meg, akkor természetesen a válaszadó a hibás.
Tény és való hogy csak a kérdezõ állás pontját ismerjük, de sokszor fél információkat ad meg és a kérdezõ kommentjében vannak a lényegek, addig õ is leolt mindenkit, hogy mit nem értünk a kérdésén, kioktatást nem kér... De itt még nem is olyan durva a helyzet, a gyerekvállalásnál néha egy kérdéssel olyan lavinát tudnak elindítani hogy csak na.
Nagyjából azok írják a válaszokat is, akik két sorral lejjebb még kérdeztek...
igazad van...én is egyszer irtam ki egy hasonló kérdést, mint amilyen a tied, erre én voltam a debil, hogy rosszul gondolkodom!pff...

Mit és milyen gyakran takarítasz? Elfogadja vagy zavarja a családod ezt a dolgot? Egyáltalán észreveszik?

Bármit csinálok, a párom nem veszi észre. Elmosogatok, aztán feljön anyukám, iszik 1 pohár üdítőt, belerakom a mosogatóba. Akkor már jön a kérdés, mit csináltam egész nap? Mert nincs elmosogatva. Felporszívózok, meg rendet rakok, általában 10-11 előtt. (ha valaki beállít, rend legyen). 2-3 körül már nem látszik belőle semmi. Felmosom a konyhát meg a fürdőt (máshol szőnyeg van), 2 óra múlva olyan mintha semmit se csinálnék. És ez így van mindennel. Van egy macskánk, az is koszol, hullik a szőre. Az után is takarítok, de az sem tűnik fel. De ha egyszer neadjisten nem érzem jól magam, és elmarad a porszívózás, azt szóvá teszi. Persze én akartam állatot, vállaltam, hogy takarítok utána. Nem is azt várom el, hogy dicsérjen meg, mintha ovi s lennék. De ha hazaér ne az legyen az első, hogy mit csináltam egész nap, mert tuti nem takarítottam semmit.

Legjobb válasz: Az alap takarítást minden nap megcsinálom(mosogatás,söprés,és a cuccok összepakolása.) Mivel utálok porszívózni azt a fiam(20) vagy a párom megcsinálja szó nélkül..Mivel mindenki kiveszi a részét a takarításból így észre is vesszük,hogy rend van,és értékeljük a másik munkáját.Nekem nem szokták mondani,hogy miért nem csinálok semmit..Mert annyira sosincs kupi..Ha beteg vagyok,akkor meg el sem várják hogy pakolásszak.Olyankor a fiúk kézbe veszik a dolgokat.Ápolgatnak,és fõznek,sütnek nekem..Ha õk betegek akkor én babusgatom õket..:)

Az alap takarítást minden nap megcsinálom(mosogatás, söprés, és a cuccok összepakolása.) Mivel utálok porszívózni azt a fiam(20) vagy a párom megcsinálja szó nélkül..Mivel mindenki kiveszi a részét a takarításból így észre is vesszük, hogy rend van, és értékeljük a másik munkáját.Nekem nem szokták mondani, hogy miért nem csinálok semmit..Mert annyira sosincs kupi..Ha beteg vagyok, akkor meg el sem várják hogy pakolásszak.Olyankor a fiúk kézbe veszik a dolgokat.Ápolgatnak, és fõznek, sütnek nekem..Ha õk betegek akkor én babusgatom õket..:)
Szia, Én is mindennap elmosogattam meg minden ilyesmi, mindent megcsináltam. A barátomnak fel sem tünt, és soha nem segitett semmiben aztán megelégeltem és hazamentem 1 hónapra, hónap végén már könyörgött h menjek haza, tõlem lett ez otthon már látja, azóta minden rendben, értékeli amit csinálok, sõt még be is segit.
Mivel 3 gyermekem van, én minden nap felmosok, , porszívózok, , törölgetek stb, , és a férjem mindig észreveszi! meg is dicsér hogy milyen ügyes vagyok:-) persze ha rosszul érzem magamat, , akkor ezek elmaradnak, de olyankor a párom itthon marad és a az ilyesmiket õ csinálja + fõz és süt nekem, , és elvárja hogy feküdjek
párkapcsolati problémáról írsz, ahol a takarítás csak indikátor (ha valóban annyit takarítasz és úgy, ahogy mondod). én is rengeteget takarítok, a párom kevésbé fogékony erre, ráadásul pár hónapja van egy kutyusunk is, szóval van mit tenni. néha elegem lesz egy kicsit, és egy napra beletojok az egészbe, az a pihenõm, nem takarítok semmit. a párom még sosem tette szóvá. ha fut a lakás, az persze más. de egy kis lazaságért nem szól. (azért egy nap kihagyásnál még bõven látszik, h tiszta a szõnyeg, a frigó, van tiszta edény és a járólap sem kritikán aluli)
egyszer mutasd meg neki, hogy milyen az, amikor _tényleg_ nem csinálsz semmit :) ha mondjuk elutaznál egy hétre gondolom feltûnne a pasidnak, hogy az ingjei nem mosták ki magukat.
Ha 2 óra múlva olyan, mintha semmit nem csináltál volna, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz.Elõször is egy rendes takarítás, ha normálisan csinálod, és egyedül, több mint 2 óra összesen. Másrészt a "mit csináltam egész nap" kérdést csak annak szokás feltenni, aki nem dolgozik, így tehát talán jogos az elvárás, hogy ne a kanapén nézd az EZO tv-t.Én hetente takarítok, mindent. A családot ez határozottan nem zavarja.Azt meg csak észreveszik, hogy egy 25 éves porszívóval végignyalom a lakást.
Minek a macska, kié a macska? Dobd ki az erkélyre, vagy sózd rá a szüleidre. Egy macska nem egy 1.5 szobás lakásba való, ha meg gyerek lesz, akkor az allergiát is okozhat nála.
19 hós fiam van, mindennap kell takaritani, mert egyébként olyan a ház, mint egy bombatámadás után. Banán, túrórudi stb. szétkenve, játékok eldobálva. Jó lesz, ha ovis lesz.
A kérdező hozzászólása: Eddig domestost használtam, most flóraszeptet. Magasan lakunk, sokára ér fel a víz, mindig elfolyik vagy 10 liter hidegvíz, mire bemelegszik. Ezért nem szoktam egyesével mindent elmosni. A fürdésnél is úgy vagyunk, hogy együtt és egyszerre. Akkor kevesebb víz megy el.
Nem biztos, h éppen az a probléma, h lát valahol "valami nem odaillõt".Lehet, hogy a munkája stresszes mostanában és csak "levezet".Vagy valami más van a háttérben és ez csak tünet.Ha jó a kapcsolat üljetek le megbeszélni.Az a legfontosabb, hogy nem szokjon rá és beszéljétek ki mert gondot fog okozni.
Naponta csak pakolászok, ha széthagyunk ruhákat vagy valamit, elmosom amibõl ettünk, ittunk. Hétvégén együtt takarítunk úgy 1-2 órát, õ porszívózik, én porttörölök, kitakarítom a fürdõt, letörölgetek a konyhában mindent, hamar végzünk, nem csinálunk ketten olyan nagy koszt. Mire érted azt, hogy felmosás után 2-3 órával olyan, mintha semmit se csináltál volna? Oké, hogy felszárad meg elillan a friss illat, de csak nem lesz koszos ha nem járkáltok rajta sáros cipõvel. Én felmosni elég ritkán szoktam, 2-3 hetente, egyszerûen nem látom értelmét, max por van a földön, azt meg felszedi a porszívó. Igaz, nem szoktam fõzni, azzal biztos összepiszkolnám a padlót. AMúgy a férjem mindig észreveszi és megdícsér.
Az is fontos, hogy jó minõségû takarítószereket használj. Hogy lehessen érezni a tisztaság illatot. Ismertem Nemcsak portörléshez, hanem felmosáshoz, a fürdõszoba takarításához is. Amiktõl tényleg ragyog a csempe, és finom tisztaságillat van. Ismerek olyanokat, akik a pl. a felmosóvízbe az elõírt mennyiség felét töltötték spórolás céljából. Ez rendben is van, ha tényleg kevés a pénz, de ha nem kell minden fillért kiszámolni, nem szabad a tisztítószereken spórolni. Egyrészt nem lesz meg a hatása, másrész az illata sem.
De mi a Párod?? Takarítási fõvállakozó, vagy mi???? :) Bocsi, de hát ha a takarítás nõi dolog (szerinte), akkor azt hagyja is a nõkre. Te sem hívod fel naponta, hogy elvégezte-e a munkáját. Az az õ feladata, intézi is magának, mint Te is a sajátodat. Én biztos, hogy nem tûrném el. Vagy csak annyit mondanék, hogy nincs látszata?? Ott a rongy, hajrá!! Mutasd meg hogyan kell csinálni. Hát álljon már meg a menet!!
Ha nem dolgozol és egész nap otthon vagy akkor jogosan várja el a párod, hogy csillogjon villogjon a lakás. Nem írsz arról, hogy ez hogy van, ki dolgozik, mikor ér haza vagy ki van otthon egész nap, mert az sem mindegy!
A kérdező hozzászólása: 13.-as én is látom , mindenkit lepontoz.
Megjött a lepontozó, ha ilyen energikus takaríthatna kicsit otthon. :-DDDDDD
Sajnos a takarításnak nincs látszatja, olyan szennyezett a levegõ, hogy pár óra alatt újra összegyûlik a kosz. Minden reggel felporszívózok, letörlöm a port, a TV-n és az üvegasztalon 5 perc múlva újra ott a por, visszaszáll a levegõbõl, a konyhában pár óra múlva felsöprök és teli a lapát. Sajnos ezt csak akkor venné észre a férjed, ha egyszer õ takarítana.
A kérdező hozzászólása: Akkor biztos hiányoznék neki! :)
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy nekem is haza kéne mennem egy hétre. Bár mielõtt megismerkedtünk, mosott meg nagy ritkán mosogatott is. Bár mikor legelõször felmentem hozzá, egy halom mosatlan várt rám. (persze azonnal elmosogattam) Utána szépen jöttek az ablakpárkányok, az asztal, konyhaszekrények kívûl-belül, tányérok és poharak stb. Mindent elmostam.
A kérdező hozzászólása: Mint mondtam, a macskának hullik a szõre, és szereti a kajáját kilökni a tálból. Hiába fésülöm, a kanapén ott marad a szõre. Felporszívózok, felmosok, elmosogatok és elpakolok. Ez nálam kb 1 óra. De úgy, hogy közben zenét hallgatok és az emailekre válaszolok. Nem palotában élünk, hanem egy 1, 5 szobás kis kuckóban.
A kérdező hozzászólása: Nálunk sincs kupi, de 1 poharat nem fogok elmosogatni. Ilyenkor megvárom, hogy legyen még valami koszos edény vagy pohár. A mosógépet se indítja el az ember 1 nacival meg 1 pólóval.
A kérdező hozzászólása: Mintha tegnap olvasta volna ezt a kérdést, megdícsérte hogy takarítottam. Észrevette hogy felmostam és felporszívóztam. Nem volt a mosogatóban semmi, a mikró is tiszta volt, látta hogy rendet raktam a fürdõben. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!