Találatok a következő kifejezésre: A családi igénylést ha az apa (2 db)

A családi pótlék igénylést ha az apa számlájára folyósítják, akkor ő az igénylő is? Az egyszeri anyaságit is kérhetjük az apa a számlájára?

Tehát elég egy családtámogatási ellátásokat igényl? lapot kitölteni az apa nevére?

Legjobb válasz: Szerintem ha van apasági nyilatkozat és/vagy házasok vagytok, akkor lehet. De azért inkább hívd fel elõtte az illetékes szervet.

Szerintem ha van apasági nyilatkozat és/vagy házasok vagytok, akkor lehet. De azért inkább hívd fel elõtte az illetékes szervet.
szerintem oda utalják amilyen bankszámlaszámot megadsz.pl én a fizetésemet kértem párom számlájára / nem a férjem, csak élettárs, nem akartam bankszámlát, minek kettõ?/.a havi számla kivanoton úgyis felvan tüntetve mely összegek honnan jöttek. de azért kérdezzétek meg, ahol igényled. boldog babavárást és babázást
Szia! Természetesen hogy lehet. Az nem befolyásol semmit sem oda utalják ahová kéred az igényléskor. ha bankszámlára kéred akkor azt a számlaszámot adod meg. de egyépként nem muszáj neked is csináltatni számlaszámot lehet közössé is tenni és akkor egy számlaszámon fog futni mind a kettõtöké sõt ha jól tudom még egy plusz bankártyát is kapsz és így 2 kártyátok lesz egy nála egy nálad ugyan az a számlaszámmal:-)
A kérdező hozzászólása: Na ezeket már értem, és köszönöm, de ki az igénylõ? Én vagy lehet a férjem is? Tehát van az a családtámogatási ellátást igénylõ lap, ahol be kell jelölni a családi pótlékot, és az egyszeri anyaságit. Na oda nem tudom, kinek a nevét írjam, mert a férjem szlájára menne a csp majd. És van az 1-es sz. pótlap csp igényléshez, ahol megintcsak õ az igénylõ? Az 5-ös számú pótlap az anyasági igénylõlap, ott is lehet az õ nevét írni, mint igénylõ? Mert az õ számlájára menne. Ezt nem tudom még.

Milyen iratok szükségesek az emelt családi pótlék igényléséhez, ha az apa neveli a 2 gyereket? Nem váltunk el, de már jó ideje külön élünk.

Legjobb válasz: Írni kell egy sima nyilatkozatot, hogy ettõl a dátumtól (talán 3 hónapra visszamenõleg lehet) egyedül neveli a gyerekeket és kéri az emelt összegû csp-t. Nincs hivatalos forma rá.

Írni kell egy sima nyilatkozatot, hogy ettõl a dátumtól (talán 3 hónapra visszamenõleg lehet) egyedül neveli a gyerekeket és kéri az emelt összegû csp-t. Nincs hivatalos forma rá.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!