Találatok a következő kifejezésre: A családi igénylést ha (12 db)

Ha most negyedikén adtam fel a családi igénylését természetesen saját jogon mikor lesz nekem abból pénzem? FONTOS

mert az a helyzet hogy senki sem tud biztatót mondani de nekem nagyon sürg?s lenne (a levelet els?bbségivel és ajánlva adtam fel)kérlek segítsetek

Legjobb válasz: 30 nap az elbírálás ideje,a beérkezéstõl számítva.Utána kapsz egy határozatot,mennyit fogsz kapni,és minden hónap hányadikáig utalják.Ha számlád van,jobban jársz,mert minden hónap elsõ napjaiban van az utalás,és másnap általában a számládon a pénz.Ha utalványt kapsz,akkor tovább tart,max. 15-ig kell megkapd,minden hónapban.

30 nap az elbírálás ideje, a beérkezéstõl számítva.Utána kapsz egy határozatot, mennyit fogsz kapni, és minden hónap hányadikáig utalják.Ha számlád van, jobban jársz, mert minden hónap elsõ napjaiban van az utalás, és másnap általában a számládon a pénz.Ha utalványt kapsz, akkor tovább tart, max. 15-ig kell megkapd, minden hónapban.
Nekem a családi pótlékot juniusban megszüntették, mivel a fiam 20 éves lett. Mivel még nappali tagozaton tanul tovább, igy okt.28-án kértük az ujra folyósitást, a pénz már november 7-én a számlán volt. De visszamenõleg csak 3 hónapot fizettek!
Nekem majdnem fél évet kellett várnom! Mondjuk nálam bepróbálkoztak azzal hogy elõszõr visszadobták, pedig egyértelmûen jogosult vagyok rá.
anyaságihoz kell: anya: személyi, lakcímkártya, taj-kártya, orvosi igazolás, gyerek: szül.anyakönyvi kivonat, taj-kártya Az biztos, hogy gyerek adókártya nem kell. Nem is lesz hamar, ne várd. http://allamkincstar.gov.hu/maganszemelyek/anyasagi_tamogatas alsó részen ott van az igénylõ nyomtatvány .doc formátumban
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!

Párom is beadhatja az igénylést a családi, gyes stb igénylésére, ha csak élettársak vagyunk, de mindent aláírok, és minden papíromat magával viszi?

Köszönöm szépen!

Legjobb válasz: Csak, mert úgy is megy arra, akkor meg már mindegy, hogy bemegy-e vagy sem! De akkor jó! Köszönöm szépen!

A kérdező hozzászólása: Csak, mert úgy is megy arra, akkor meg már mindegy, hogy bemegy-e vagy sem! De akkor jó! Köszönöm szépen!
Szerintem igen, én postán küldtem el a papírokat, szerintem mindegy hogy postás viszi vagy élettárs.


Táppénzen vagyok kismamaként. Most adtam be az igénylést a családi adókedvezményre, ki tudja, hogy így mennyi adóz fognak levonni, ha minimálbérre vagyok bejelentve?

Legjobb válasz: Utolsónak: nem értem amit írtál. Nyilván megkapja a 10 ezer kedvezményt, ha van ennyi adótartalma a jövedelmének. Ez teljesen független attól, hogy mit csinál, kizárólag az szja köteles jövedelem nagyságától függ. Ha valaki 50 ezret keres, annak nyilván nem lehet 10 ezer az adókedvezménye, ha csak 8000 az adója:)

Utolsónak: nem értem amit írtál. Nyilván megkapja a 10 ezer kedvezményt, ha van ennyi adótartalma a jövedelmének. Ez teljesen független attól, hogy mit csinál, kizárólag az szja köteles jövedelem nagyságától függ. Ha valaki 50 ezret keres, annak nyilván nem lehet 10 ezer az adókedvezménye, ha csak 8000 az adója:)
Szia! Egy Baba esetén max 10000 Ft-ot kaphatsz vissza havonta, persze ha elegendõ hozzá a kereseted. Én is minimálbérre voltam bejelentve és a könyvelõ szerint csak 7500 Ft-ot tudtak volna jóváírni, mert a maximális összeghez nem volt elég a fizum, így a Páromnak igényeltük meg, mert Õ többet keres. Remélem tudtam segíteni.
Ja azt elfelejtettem írni, hogy nem mindegy milyen minimálbérre vagy bejelentve: szakképzett, nem szakképzett, és hány órában. Az én estemben ez nem szakképzettre vonatkozott.
93 ezres minimálbér esetében a táppénz 50 illetve 60% lehet. Ha 50, akkor annak az adótartalma 7500, ha 60%, annak az adótartalma meg 8900. Így te ennyit tudsz kihasználni. A fennmaradó összegre kérheti a párod jövõre a bevallásnál.
Párom munkaügyis tanfolyamra megy lassan és õ rendes adókedvezményt kap én úgy tudom.Tehát 10ezret havonta pluszba

A családi pótlék igénylést ha az apa számlájára folyósítják, akkor ő az igénylő is? Az egyszeri anyaságit is kérhetjük az apa a számlájára?

Tehát elég egy családtámogatási ellátásokat igényl? lapot kitölteni az apa nevére?

Legjobb válasz: Szerintem ha van apasági nyilatkozat és/vagy házasok vagytok, akkor lehet. De azért inkább hívd fel elõtte az illetékes szervet.

Szerintem ha van apasági nyilatkozat és/vagy házasok vagytok, akkor lehet. De azért inkább hívd fel elõtte az illetékes szervet.
szerintem oda utalják amilyen bankszámlaszámot megadsz.pl én a fizetésemet kértem párom számlájára / nem a férjem, csak élettárs, nem akartam bankszámlát, minek kettõ?/.a havi számla kivanoton úgyis felvan tüntetve mely összegek honnan jöttek. de azért kérdezzétek meg, ahol igényled. boldog babavárást és babázást
Szia! Természetesen hogy lehet. Az nem befolyásol semmit sem oda utalják ahová kéred az igényléskor. ha bankszámlára kéred akkor azt a számlaszámot adod meg. de egyépként nem muszáj neked is csináltatni számlaszámot lehet közössé is tenni és akkor egy számlaszámon fog futni mind a kettõtöké sõt ha jól tudom még egy plusz bankártyát is kapsz és így 2 kártyátok lesz egy nála egy nálad ugyan az a számlaszámmal:-)
A kérdező hozzászólása: Na ezeket már értem, és köszönöm, de ki az igénylõ? Én vagy lehet a férjem is? Tehát van az a családtámogatási ellátást igénylõ lap, ahol be kell jelölni a családi pótlékot, és az egyszeri anyaságit. Na oda nem tudom, kinek a nevét írjam, mert a férjem szlájára menne a csp majd. És van az 1-es sz. pótlap csp igényléshez, ahol megintcsak õ az igénylõ? Az 5-ös számú pótlap az anyasági igénylõlap, ott is lehet az õ nevét írni, mint igénylõ? Mert az õ számlájára menne. Ezt nem tudom még.
Hátha nem egyedül neveled akkor persze.
igen, ki kell tölteni, ha egy háztartásban éltek (akkor is, ha nem oda van bejelentve). És a végén aláírod, hogy milyen változásokat kell bejelenteni, ajánlom, jegyzeteld ki, ugyanis a kincstárnak elege lett a be nem jelentett külföldi munkavállalásból, kezébe vette az ügyet és sorban letiltja az ilyenek családiját. CSak jótnács, hátha egyszer árint majd.
Ha jól emlékszem, az útmutatóba bele is van írva, hogy ki kell tölteni.

Hogyan zajlik a családi pótlék igénylése Németországban, ha az igénylő Magyar állampolgár?

Legjobb válasz: Hol született a gyerek? Ha kint, akkor minden papírt odaadnak hozzá a kórházban, amit el kell küldeni a Familienkasse-hoz. Ha nem, akkor õket kell felhívni, megmondják, mi kell hozzá.

Hol született a gyerek? Ha kint, akkor minden papírt odaadnak hozzá a kórházban, amit el kell küldeni a Familienkasse-hoz. Ha nem, akkor õket kell felhívni, megmondják, mi kell hozzá.
A kérdező hozzászólása: Elmondom a szituációt. Kint él (Németben) és dolgozik apám és annak szeretõje. Nekik van egy lányuk (féltestvér)és és felvették utána valami családi pótlék szerû valamit. De apám fizeti a gyerektartást, és nem értem, hogy miért kell és én testvérem hivatalos papírjaink, hogy õk kint felvegyék a hugunk után a pénzt.
Az igénylésen a testvéreket is fel kell tüntetni, igazolni kell, hogy hol vannak a gyerekek biztosítva, stb. Tehát el tudom képzelni, hogy tényleg kellenek a ti papírjaitok.
A kérdező hozzászólása: és ha ki kéri hivatalból a pírokat az kell az én hozzájárulásom?
Egyáltalán hány éves vagy? Nem hiszem, hogy kéne a hozzájárulásod, õ az apád.
És miért akadékoskodsz ennyire?

Milyen iratok szükségesek az emelt családi pótlék igényléséhez, ha az apa neveli a 2 gyereket? Nem váltunk el, de már jó ideje külön élünk.

Legjobb válasz: Írni kell egy sima nyilatkozatot, hogy ettõl a dátumtól (talán 3 hónapra visszamenõleg lehet) egyedül neveli a gyerekeket és kéri az emelt összegû csp-t. Nincs hivatalos forma rá.

Írni kell egy sima nyilatkozatot, hogy ettõl a dátumtól (talán 3 hónapra visszamenõleg lehet) egyedül neveli a gyerekeket és kéri az emelt összegû csp-t. Nincs hivatalos forma rá.

Ha olaszországban élek milyen hivatalban tudom elinténi a családi potlék igénylését? Kisfiam decemberben lesz 4 éve? Most 4 hónapos kismam vagyok! Mik kellenk az igénylésez?

tavaj juniustol ez év májusig volt munka viszonyom is ...ami ...honnan tudom beszerezni a munka viszonyom igazolásárárol szoló paprirt??igaz az ha volt munkám arra az időre vissza menőleg is igénybe veetem a családit?? aki tud kérem segitsen

Legjobb válasz: Menj be ott egy hivatalba és kérdezd meg. Vagy a férjed a munkahelyén a munkaügyestõl, õk biztos tudnak segíteni.

Menj be ott egy hivatalba és kérdezd meg. Vagy a férjed a munkahelyén a munkaügyestõl, õk biztos tudnak segíteni.
Szerintem ha külföldön élsz, nem jár magyar csp-amit 2 hónapra visszamenõleg lehet igényelni.
Ja, hogy magyar juttatásokat szeretnél? Az nem jár. EU-n belül csak egy országból lehet igényelni támogatásokat. Ha kint éltek, akkor a kintieket.
A kérdező hozzászólása: igen kissé kuszán fogalmaztam.. tehát kint élünk és kintrõl szeretném igénybe venni a 4 éves kisfiam utáni családi potlékot...ha van rá lehetöség akkor a 2 ország különbözetét kérném meg innen de nem tudom hol kezdjem még csak rövid ideje vagyunk itt ...
Nem jár a magyar családi pótlék mivel Olaszországban élsz és gondolom a férjed dolgozik, igy õ veszi fel az olasz családi pótlékot( assegni familiari). Két helytõl nem kaphatsz, mint ahogy nem is kell adózz két felé.
5-vagyok. Én is Olaszországban élek, ha van egyéb kérdésed irj nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: a magyar családi pótlékot le szeretném mondani hogy kintröl kaphassam csak semmit nem tudok hogyan kezdjek neki....innen még nem igényeltünk eddig magyarbol kaptam !!de akkor ha jol értem csak a párom után kaphatjuk az ö munka viszonyához van akkor kötve ?? kedves 5. sok sok kérdésem lenne :-)) köszönöm mindenkinek aki irt
Aki dolgozik annak van busta paga-ja.a fizetèssel együtt kapja. A magyar családi pótlékot akkor mond le ha itt már bevagytok jelentkezve, és kapjátok az itteni családi pótlékot.
elõször egy helyesírási szótárat vegyél, majd nézd át a 2. osztályos magyar nyelvtant, aztán kérdezz :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!