Találatok a következő kifejezésre: A családban azok (1109 db)

Maradinak vagy kimondottan szép szokásnak tartjátok, hogy az első fiú a családban az apja nevét viselje?

Legjobb válasz: Elterjedtebb az, hogy második névként kapja az apja nevét, de amit te mondasz, az is elõfordul. Pl. én is édesapám nevét kaptam és õ is az õ apjáét. Sõt, a nagyapám bátyja is az apjuk nevét kapta és az õ fia (apukám unokatestvére) is ugyanazt a nevet. Õ csak azért nem örökítette tovább, mert neki csak lányai vannak. :D Ha belegondolok, nálunk a családban szinte mindenhol az volt, hogy az elsõ szülött fiú az apa nevét kapta. Szerintem szép szokás. Max. akkor zavaró, ha még él a dédnagyapa is és akkor négy József van mondjuk a családban és most különböztesd meg, hogy melyikrõl van szó!

Elterjedtebb az, hogy második névként kapja az apja nevét, de amit te mondasz, az is elõfordul. Pl. én is édesapám nevét kaptam és õ is az õ apjáét. Sõt, a nagyapám bátyja is az apjuk nevét kapta és az õ fia (apukám unokatestvére) is ugyanazt a nevet. Õ csak azért nem örökítette tovább, mert neki csak lányai vannak. :D Ha belegondolok, nálunk a családban szinte mindenhol az volt, hogy az elsõ szülött fiú az apa nevét kapta. Szerintem szép szokás. Max. akkor zavaró, ha még él a dédnagyapa is és akkor négy József van mondjuk a családban és most különböztesd meg, hogy melyikrõl van szó!
Ez nem maradiság kérdése csupán. Ha tetszik a név, miért ne kaphatná az apja nevét a gyerek. Manapság nagyon dívik az a szokás, hogy a legritkább és furcsább neveket adják a gyereküknek, csak azért, mert ez a módi-, közben lehet a saját nevük is tetszene nekik.
Nekem nem tetszik, de ez ugye kit érdekel? :D Párom nevével nincs gond, de szeretnék más nevet adni a gyereknek, ha fiú lesz, legyen változatosság. :)
szerintem egyik se. ha béna neve van az apjának, akkor lehet szemétség is. ha jó neve van, akkor adnám csak a gyerekemnek az apja nevét, (de akkor se biztos).
Szerintem, ha egy nõ szereti a gyereke apját, a fiúnak az apja nevét adja. Miért lenne ciki, hogy több is van abból a névbõl egy családban Nálunk a nagyapám György volt, Gyurkának hivták. A fiát, az apámat Gyurinak, a bátyámat Georg-nak, az én fiamat: Gyurikának, az unokámat Gyurcinak. Látjátok? Lehet nem egy néven hívni a generációkat!
Szerintem, mivel mindenki különbözõ személyiség, ezért a nevük is legyen különbözõ. Apum az apukája nevét viseli, de a második nevén szólítják, anyum pedig már a harmadik generációs Irén, még szerencse, hogy nem akarta tovább adni. A barátomnál úgy jöttek a fiú nevek: hogy egy László, egy Rezsõ, szerencsére õ László lett. De ha egyszer gyerekem lesz, neki is saját neve lesz, amilyen nincs a családban.
Szerintem szép szokás egy darabig, de egy idõ után unalmas. A dédim az apukája után László lett, ezt a nevet kapta a papa is, apu szintén és még a bátyám is. Egy családi összejövetelen 4 Laci van. Nekem ez egy kicsit sok, de 2 generáción keresztül tetszik.
Szép szokás, de fantáziátlan. Bár én nagyon fiatal vagyok... :) A családban mindenki Anna vagy Mária volt, és sok a lány a családban, úgyhogy nálunk ugyanez anyai ágon történt. Én is Anna vagyok, de attól félek, hogy ezt a hagyományt én megszakítom. Úgy tudom, hogy ez többnyire véletlenek sorozata volt, a szüleim nem fognak egy szót sem szólni, ha az én gyermekem nem Anna vagy Mária lesz. 22L

Aki Update-zik és otthon főz, hogy oldja meg a családnak való főzést is egyszerűen? Oké, hogy pl spagettit csinálok a családnak, azt update tésztával ehetem én.

Miket szoktatok még?

Legjobb válasz: Még sosem fogtam a kezemben update tésztát. Elárulod miben különbözik a más hasonszõrû tésztáktól? Az árán meg Norbi nevén kívül persze.

Még sosem fogtam a kezemben update tésztát. Elárulod miben különbözik a más hasonszõrû tésztáktól? Az árán meg Norbi nevén kívül persze.
1. válaszoló: Gluténnal és szójával van tele, ezek nagyon sz.ar anyagok a testünk számára, de egy igaz: nem hízik tõlük az ember. Fehérjék.. 2. válaszoló: mindenféle gabona liszt csak fokozni fogja a betegséged. Amíg ezt nem tudatosítod magadban, addig esélyed sem lesz gyógyulásra, illetve az állapotod is romlani fog.. gyógyszerszedésig, onnan erõsebb (több) gyógyszerszedésig.. Ne kezdj bele az orvoslás által kiírt ördögi körbe. Megfelelõ táplálkozással rendbe jöhetne az állapotod, bár ebben olyan tömény ch bevitel mint a graham vagy akármilyen lisztes tészta nem fog szerepelni.
Update szénhidrát csökkentett tészta, abban különbözik. Igaz én azt nem eszem, hanem diabetes miatt durum tésztákat eszem, de azt szívesen megeszi a család, így õk is azt kapják.
Szerintem téged a kutya nem kérdezett Tápihápi :D Már a kutya nem törõdik veled.
Már? Miért, eddig törõdtél? Én csak a kérdés témájához kapcsolódva próbáltam segíteni, ugyanis ha jól látom más nem tette meg, és hagyná hogy a Kérdezõ a legnagyobb nyilvánvaló átverések egyikével szenvedjen, míg rá nem jön a saját hibájára. Egyébként ki vagy szivi? :)

Mi a foglalkozásotok? Családi hagyománya van vagy újítás a családban az a munkaág?

Legjobb válasz: én nem csak a lényeget értem az elsõvel kapcsolatban, hanem a humorát is:) Tanár vagyok egyébként, és nincs a családban rajtam kívül más pedagógus.

én nem csak a lényeget értem az elsõvel kapcsolatban, hanem a humorát is:) Tanár vagyok egyébként, és nincs a családban rajtam kívül más pedagógus.
Az én családom már a 19. század óta iPhone programozással foglalkozik, így én is programozó lettem. :P :)
Ápoló és növényvédelmi mérnök szakos hallgató vagyok. A családban elég sok az eüs, szóval végülis hagyomány, de amikor ezt választottam, akkor nem gondoltam ebbe bele, szóval nem volt tudatos :)
Apukám kõmûves én cukrász. Ment is a viccelõdés, hogy az én szakmám azért jobb, mert ha elrontom megeszem és kész, de ha õ elrontja összedõl a ház. Amúgy mezõgazdasági vállalkozól vagyunk, apum csak maszekban kõmûves.
Jelenleg tanuló vagyok, turizmus-vendéglátás és az idegenforgalmi-szakmenedzser szakokon. Újítás lesz a családban, mert eddig ilyen végzettsége nem volt senkinek. 21/N
Nálunk nincs hagyomány; apa pincér, anya diplomás ápoló, és szociálpedagógus vagyok, a tesóm gépészmérnöknek tanul.
Mi mind mást csinálunk. Anyukám ápolónõ, apukám mérnök, a nõvérem jogász, én meg közgazdász lettem. :-P
Apám kutató, feltaláló, anyám egyetemi tanár, bátyám biológus, én pedig jelenleg egy nagy nemzetközi cégnek vagyok a tulajdonosa, vezetõje.Annyiban megegyezünk, hogy mindenki értelmiségi.Feleségem pedagógus, a két 3 éves ikerfiam....Maradjunk annyiban hogy biztos jövõ elõtt állnak.
A nagyszüleim boltosok voltak. Anyám óvónõ, apám villanyszerelõ. Én újságírónak tanulok. Az öcsém még középiskolás, de történelemmel, régészettel szeretne foglalkozni.
Kicsit kacifántos: Apám kõmûvesnek tanult, több mint 10 évet lehúzott Forgalmi szolgálattevõként a vasúton, majd kõmûves mester oktatóként, vállalkozóként fejezte be ebbéli életét. Anyám keribe járt, Vezetõ jegyvizsgáló már 26 éve Én pedig cukrász, pincér, nehézgép kezelõbõl lettem szintúgy Vezetõ jegyvizsgáló.
Anyám csecsemõ gondozó és társadalombiztosítási ügyintézõ, apám mezõgazdasági technikus, én geológus lettem:-)
Apám autószerelõ, anyám postánál kártérítõ én meg gépészmérnöknek tanulok :D
Anyukám pedagógus, apukám szakács. Én matematikus. Nálunk nem volt semmi ilyen hagyomány. Azonban egy barátom idén lesz katonatiszt, ami valóban a 19. század óta hagyományként maradt.
Kedves utolsó. Csak nem te vagy a feketebárány? Csak viccelõdés szinten. Cukrászlány.
Apám lelkész, vállalkozó és villanyszerelõ, anyám hitoktató és könyvelõ, tesóm kántor/mindenes, én meg fizikus szakra járok. :D
Hagyományt is õrzök és újítottam is. A szüleim gépészek. Az apám cnc gépeket programozott. Ebben követtem, majd tovább is léptem, ma már szoftvereket fejlesztek.
"a 19.század az 1800-1900ig tart, de azért értem a lényeget. :) " Nem, nem érted. :P
A kérdező hozzászólása: "19. század óta iPhone programozással" a 19.század az 1800-1900ig tart, de azért értem a lényeget. :)
Fodrász de a családba semmilyen ágon nem volt fodrász.nálunk mindenki fõzöcskézik amit én nem szeretek még a párom is szakács:) hát én vagyok a fekete bárány:)

Holnap én szeretném elkésziteni a családnak az ebédet, de ötletem sincs mit csináljak. Csirkehúsra gondoltam, de ez önmagában nem elég. Rengeteg receptet átbújtam. Ötlet, esetleg konkrét recept?

Legjobb válasz: Hat utolsó, nálunk soha nincs semmi mas hús, csak csirkemell, igy abból készül minden, de meg soha nem volt száraz.

Hat utolsó, nálunk soha nincs semmi mas hús, csak csirkemell, igy abból készül minden, de meg soha nem volt száraz.
ha van csirkemell akkor lehetne brassói abba van sült krumpli :D http://gyemantkonyha.blogspot.hu/2010/04/csirke-brassoi.html de megkívántam :D
Csirkemellbõl nehogy csinálj brassóit. Az száraz hús, nem brassóinak való. Ahhoz sertéscomb vagy tarja való. (Legalábbis, ha jót akarsz enni). Ha csirkét és krumplit akarsz, akkor combot vegyél. Azt ránthatod és sütheted is. De nálunk pl. nagyon szeretik az alábbit is: Egy megfelelõ tepsit kizsírozol (Nem olajjal). Beleteszel karikára vágott krumplit. Kicsit meg sózod. Ráteszed a combokat (én kiszoktam csontozni, de ez nem feltétlen fontos). Rákarikázol néhány fej vöröshagymát. Házitejfölt, vagy ha nincs, fõzõtejszínt összekeverek pici sóval, borssal, bazsalikommal és a hagyma tetejére öntöm. Egy pohár vizet öntök bele, lefedem és a sütõben addig sütöm, míg a hús és a krumpli puha nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Sikerült a brassói! :D isteni finom volt, és nem maradt egy falatnyi sem :)
A kérdező hozzászólása: igen, nagyon tetszenek, fõleg az utolsó :) azt egyszer biztosan elkészitem!
A kérdező hozzászólása: 8-as válaszoló: Nem csirkemellbõl csináltam volna, hanem combbal, nálunk az a favorit ;) Amit leirtál fõzõtejszines receptet azt szoktam csinálni, de valami újat szeretnék kipróbálni.A brassóit a bátyám is megenné, szóval holnap nálunk lesz az asztalon :D Õ csontsovány, alig van amit megeszik, de ez neki is tetszeni fog :) Köszönöm az ötleteket, remélem sikerülni fog.Ha valakinek van még ötlete szivesen meghallgatom, máskor is fogok fõzõcskézni.
Húsleves sajttal töltött rántott hús párolt rizs sült oldalas petrezselymes burgonya rántott hús, rántott karfiol, rántott gomba bármilyen köret jó hozzá
Nálunk holnap sült csirkemell lesz -most ázik a fûszeres tejben - zöldséges rétessel, hercegnõ burgonyával es kapormártással.
A kérdező hozzászólása: gyakorlott vagyok 15 éves létemre.Imádok sütni-fõzni, szóval ezen ne múljon semmi.Anya mondta hogy mindegy mit kotyvasztok, majd megveszi.A problémám, hogy nem tudok mit fõzni :) Tudom, hogy ezek közül mind finom, csak a testvéreim válogatósak :/
Szia. Hany fogasra gondoltal? Mennyire vagy gyakorlott a konyhaban?
dehogy nem! Avval is nagyon finom bármelyik amit írtam.:)
A kérdező hozzászólása: Ezek mind nagyszerûek, köszönöm, de a bátyám nem igazán szereti az ilyen ételeket, inkább sültkrumplifüggõ.Az nem igazán megy a csirkéhez, nem?
mondtam én , hogy az kell a családnak :) "5"

Ma a családban azon "vitáztunk", hogy Jézus hirdette-e az igét templomban? Én úgy tudom nem.

Legjobb válasz: Jézus? Ja te arra gondolsz, hogy õ templomban tanított-e? Nem. Nem ott tanított. És Istent mindenkinek szánta, nem csak egy kis közösségnek, akik mindenféle barbár szabályt építettek ki Isten nevében.

Jézus? Ja te arra gondolsz, hogy õ templomban tanított-e? Nem. Nem ott tanított. És Istent mindenkinek szánta, nem csak egy kis közösségnek, akik mindenféle barbár szabályt építettek ki Isten nevében.
Hirdetni nem hirdette de volt a templomban is. Lukács 2. 42-47: És mikor tizenkét esztendõs lett, fölmenének Jeruzsálembe az ünnep szokása szerint; 43. És mikor eltelének a napok, mikor õk visszatérének, a gyermek Jézus visszamarada Jeruzsálemben; és nem vevék észre sem József, sem az õ anyja; 44. Hanem azt gondolván, hogy az úti társaságban van, egy napi járó földet menének, és keresék õt a rokonok és az ismerõsök között; 45. És mikor nem találák õt, visszamenének Jeruzsálembe, hogy megkeressék. 46. És lõn, hogy harmadnapra megtalálták õt a templomban, a doktorok között ülve, a mint õket hallgatta, és kérdezgette õket. 47. És mindnyájan, a kik õt hallgatták, elálmélkodának az õ értelmén és az õ feleletein.
Már milyen templomban? A zsidókéban? Merthogy a kereszténység csak évszázadokkal utána jött létre...
Igen. Máté 21:23 "Amikor a templomba érve tanított, odamentek hozzá az írástudók és a nép vénei és megkérdezték: >>Miféle hatalom birtokában teszed te ezeket? Ki adott neked hatalmat ehhez?<<" Innentõl egészen a 24. fejezet elejéig a tanítás a jeruzsálemi templomban hangzik el. Ugyanis a 24. fejezet így kezdõdik: Máté 24:1 "Jézus kijött a templomból és elindult. Tanítványai odafordultak hozzá, és mutogatták neki a templom köveit."

Ha ezt bemásolom üzenetbe a csalónak az fenyegetésnek minõsül?

Utaltam, termék nem jött... ezt szeretném bemásolni, ez fenyegetésnek minõsül?

Legjobb válasz: Nem. Ha azt írod neki, hogy "küldd el, amit rendeltem, vagy úgy megverlek, hogy ihaj!", az fenyegetés. Amúgy szerintem nem illik az esetedre ez a szöveg.

Nem. Ha azt írod neki, hogy "küldd el, amit rendeltem, vagy úgy megverlek, hogy ihaj!", az fenyegetés. Amúgy szerintem nem illik az esetedre ez a szöveg.
"2010 augusztusában szigorították a szabálysértési törvényt, ennek alapján elzárást vagy akár 150 ezer forintos pénzbüntetést is kaphat az, aki 20 ezer forintnál kisebb értékû dolgot lop (vagy ezt az összeget meg nem haladó sikkasztást, orgazdaságot, csalást vagy szándékos rongálást követ el)." <--- ezt másold be, és linkeld be mellé a szabálysértési törvény vonatkozó paragrafusát. " A szigorítás melletti egyik érv az volt, hogy a kisebb tulajdon elleni bûncselekmények és a magánlaksértések is elszaporodtak, és ez irritálja a társadalmat, fõként a kistelepüléseken élõket." <-- ezt ne másold be, mert elég bulváros. Körberöhögi. Végül: ha csak 1000 forintot csalt el tõled, akkor is tegyél feljelentést a bankszámlaszáma alapján az illetékes rendõrségi kirendeltségen. Legyen csak nyoma annak, hogy szabályt sértett. Fizetési meghagyást nem hiszem, hogy van értelme küldeni ellene, mert annak a költsége kb. 30-40 ropi, hacsak nincs ügyvéd ismerõsöd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) És kb mennyit várjak? Pénteken adtam fel a pénzt, ezt akkor meg is írtam, azóta nincs válasz (1 hete). Ez elég idõ?
A fenyegetés, zsarolás minden esetben jogtalan hátrány kilátásba helyezését jelenti. Az, hogy feljelented, nem az.
Nem fenyegetés, ha a következményeket ismerteted egy csalóval. Nem kell csalni és nincs mitõl félnie. Miért, ha ismertetik a gyilkossal, hogy életfogytiglant kaphat az fenyegetés? Szerintem nem az.
Persze.
A kérdező hozzászólása: Ó de jó! Ez nagy segítség nekünk így!
Tartós betegség miatti gyes mellett 8 órában is dolgozhatsz. Ha apuka amúgy is munkanélküli, akkor így jobban jár. De ha mindenképp fel kell adnia valakinek, akkor ahogy jónak látjátok.
Nem tudom mennyire aktuàlis nàlatok, azèrt megirom.Tudom, hogy a gyest kèrdezted, de a gyedet is àtvàllalhatja az apuka, ès dolgozhat mellette 8 óràba, ha a pici elmult egy èves.Persze a gyest is.
Utolsó ha dolgoznak és tartós beteg gyest kapnának alapból több mint 3 éves már a gyerek az én logikám szerint.

Mennyit takaritott a család azzal hogy a vásárkor vette az ingeket?

Vásárkor egy család kétféle ingből összesen 8at vásárolt. Egyik fajtábol 40%-os, a másikbol 28%-os volt az kedvezmény. Az utóbbiból egy ingért 2592-ot, a másik fajta ing darabjáért 2040-ot, összesen 19080-ot fizettek.

Legjobb válasz: Semmit, mert vásárlás közben elég nehéz takarítani.

Semmit, mert vásárlás közben elég nehéz takarítani.
A kérdező hozzászólása: Ezt szükséges volt ide írni..
Szükséges, hiszen emelte a pontszámomat

Mit lehet tenni ha átvernek a csalok az ebay-n?

Halli nemrég vásároltam az ebay-röl majdnem 100.000 ft értékben egy árut, kb 1 hónapot vártam rá, de nem érkezett meg, a tag még csak követő kódot sem küldött, nem is válaszol már a mailekre. Valószínűleg csaló volt, és buktam a pénzt... Mit lehetne tenni?

Legjobb válasz: paypal volt? ha igen, akkor indíts ellene eljárást ebayen. Mond meg, hogy nem érkezett meg az áru. ebay majd megkeresi õket mailban, és bizonyítaniuk kell, hogy valóban elküldték, ha nem tudják, vagy nem jelentkeznek, akkor alapból õk lesznek a hibásak. milyen eladó ez? amerikai?

paypal volt? ha igen, akkor indíts ellene eljárást ebayen. Mond meg, hogy nem érkezett meg az áru. ebay majd megkeresi õket mailban, és bizonyítaniuk kell, hogy valóban elküldték, ha nem tudják, vagy nem jelentkeznek, akkor alapból õk lesznek a hibásak. milyen eladó ez? amerikai?
muta melyik eladó ez?
Sima-liba, vedd fel a kapcsolatot az ebay-el es ok majd intezkednek. Erre van a buyer-protection program. Nyomoznak egy kicsit, aztan majd egyszercsak visszajon a penz a paypal szamladra. Nem kell felni! En Hong Kongbol rendeltem valamit, nem jott meg 2 honap utan sem. Irtam az eladonak de o mar torolte a regisztraciojat. Irtam az ebaynek, kb 5 napon belul visszakaptam a penzt. A harmadik honapban hozta a postas a cuccot :D

Van bármiféle program ahoz hogy kiszürjem a csalókat az alterIWnet-es dedikált szerveremről?

Szóval kellene valami ami hasonló a punkbuster-hez amivel a hackereket és a csalókat tudom kirúgni, jelenteni, esetleg bannolni.

Legjobb válasz: A manu admin modot tedd fel. Ha valaki gyanús bannolod, aztán kész.

A manu admin modot tedd fel. Ha valaki gyanús bannolod, aztán kész.
A kérdező hozzászólása: Hát sajnálom, de köszönöm a választ/válaszokat.
nincs...az aiwnek van egy szûrõje, ami alapján bannol embereket (ezt gondolom szoktad is látni, mikor kiírja) de ezen sajnos sok gyökér átjut. A manu admin moddal meg egyszerûen kilehet [email protected] a szeródról a csalót...Nem kell a tálcára tenni a játékot
Igazad van, elnézést az offért!
A kérdező hozzászólása: Na gyerekek én egy saját házi szervert üzemelek és a kérdés az volt hogy "Van bármiféle program ahoz hogy kiszürjem a csalókat az alterIWnet-es dedikált szerveremrõl?" én ez alatt azt értem hogy kellene egy nem admin tool amivel csak azt veszem észre esetleg jelzi hogy az emberke WH-zik, aim-ozik stb.
Az én szeróm mindig szarakodik. Napi vagy 30-szor újraindul és ledobál mindenkit, hiába írok nekik, nem csinálnak semmit. Most a Manu Admin nem mûködik már 2 napja...
mi is bérelünk, de tegnap teljesen úgy volt, hogy megszûnik. gyorsan váltottunk máshol szervert, erre ma is megy. igaz, laggol rendesen. Sz. P meg nem válaszol se levélre, se hívásra, se semmire.ezért lepõdtem meg.
Nem szûnt meg. Én is bérlek most tõlük szervert.
utolsó, a clans.hu nem megszünt?
clans.hu-tól bérled? Írj nekik, hogy tegyék fel a manu admint. Azzal sokkal egyszerûbb lesz, mint az rcontool-al.
A kérdező hozzászólása: CoD Rcon Tool-t használok de azon kívül mit lenne érdemes használni?
Sziasztok aki a clans.hu-val nincs meg elégedve az rendeljen a jatekhost.hu-tól. Én is tõlük rendelek és teljesen meg vagyok elégedve velük.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!