Találatok a következő kifejezésre: A császár kapott (3 db)

A császár közben kapott epidurális érzéstelenítőtől lebénulhat valaki lába? Ha igen, mennyivel utána?

Legjobb válasz: Határozottan mondhatom hogy nem!!!! Semmi baj nem lehet az epidurális érzéstelenitötöl!!!! Valamelyik nap erröl volt szó a tv-ben és ott határozottan mondták az orvosok!!

Határozottan mondhatom hogy nem!!!! Semmi baj nem lehet az epidurális érzéstelenitötöl!!!! Valamelyik nap erröl volt szó a tv-ben és ott határozottan mondták az orvosok!!
A kérdező hozzászólása: Az orvosoknak általában nem hiszek, de azért köszi!
Szia! Én mindenhol azt olvasm, hogy nem lehet tõle lebénulni. Az érzéstelenítõt nem a gerincbe, hanem a gerincet körülvevõ víztérbe adják. Viszont tényleg van hogy rossz helyre szúrják, aminek az lehet a következménye, hogy nem ott zsibbadsz el , ahol kell.(lehet , hogy csak féloldalt stb.) Én progamozott császárral fogok szülni, de nagyon félek én is ettõl.Arra gondolok mindig, hogy nagyon sokszor mûtenek így fõleg azoknál akiknek nem bírja a szívük. Bízzál abban , hogy nem lesz semmi gond.
Mindennek van veszélye de igen ritka. Én 1 hete szültem szintén császárral és érzéstelenitõvel és semmi bajom pedig én is nagyon féltem tõle.
Szerintem az orvos nem fogja azt mondani, hogy egen mivel õ is magát védi.többnyire mindig aláíratják-sõt már kötelezõ ilyen estekben nyilatkozni, hogy saját felelõsségre..nekem egy kézmûtétem volt és ott millió papírt írattak alá, hogy saját felelõsségbõl vállalom-pedig el sem mondtk mi lehet ha nem jól sül el..Én fogorvosok közt mozgok és õk mondták pont ha nem jól talál egy egy ideget érzzéstelenítéskor akkor több hónapig is érzékeny lehet valakinek a szája vagy füle-sajna ezt átéltem én is a számon, de legrosszabb esetben le is bénulhat azt mondták, de azért hozzá tették ez nagyon ritka eset és ehhez nagyon mellé kell szúrni.meggyõzõdésem, hogy az orvosokban bízni kell, mert máshogy nem megy semmilyen dolog, legyen az szülés vagy foghúzás stb...és nem szabad rettegni, mert attól csak magunkat tesszük tönkre és egy görcsös szervezet rosszabbul is vehet pl.egy epidurális érzéstelenítést.

Akinek volt fogadott dokija és szülésznője is, majd a végén császár lett, abból mi lett? A szülésznő nincs is ott akkor nem igaz? Így neki nem kell fizetni? A Doki többet kapott?

Köszönöm szépen!

Legjobb válasz: Fogadott orvosom és szülésznõm volt. Indított szülés volt, a vajúdást végig csináltam, de végül mégis császár lett. A szülésznõ jött a mûtõbe, és utána is mindig rám nézett, minden nap. Nem kapott többet a doki, mint amennyit egyébként gondoltam, és a szülésznõ is annyit, amennyiben megegyeztünk.

Fogadott orvosom és szülésznõm volt. Indított szülés volt, a vajúdást végig csináltam, de végül mégis császár lett. A szülésznõ jött a mûtõbe, és utána is mindig rám nézett, minden nap. Nem kapott többet a doki, mint amennyit egyébként gondoltam, és a szülésznõ is annyit, amennyiben megegyeztünk.
Nekem nem császárom volt hála Istennek, de úgy tudom, hogy ha a szülésznõd fogadott, õ megy veled a mûtõbe is. A dokinak szerintem nem kell többet adni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Természetes szülésre "készülök", de magas a vérnyomásom és kétséges, hogy lehet-e hüvelyi úton szülni!
Nekem sajna császár lett. A szülésznõ készített elõ a mûtétre, õ jött be velem a mûtõbe még a babát is õ mutatta meg a férjemnek. Aztán este mikor felkelhettem õ jött be segített felkelni, kicsit lemosdatott. Én nem adtam többet ezért az orvosnak.
A szülésznõ is bent van a császárnál, Õ veszi át a babát a dokitól kiemelés után, és mindent ugyan úgy rendez vele, mint sima szülésnél.
Nekem a szülésznõ ugyan nem volt fogadott, de sajna nekem is császár lett vége.A doki nem kapott többet.A szülésznõ bejött velem a mûtõbe, de utána már nem néztem bent van e.A babát a csecsemõsnõvér rendezte, de rendes szülés után is hozzá kerül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Lehet e valamilyen következménye annak, hogy a babám születésekor (császár) 30 másodpercig oxigént kapott?

Kicsit le volt szürkülve a lába, azért kapott.

Legjobb válasz: Az én babám is kapott, semmi baja, teljesen egészséges! Õ hófehér volt. kétszer nyakán a köldökzsinórral, teljesen elernyedve emelték ki a picit. 6/9 apgar-ral született. Azóta minden rendben vele. Ne aggódj! Biztos tudnál róla ha valami baj lenne vele!

Az én babám is kapott, semmi baja, teljesen egészséges! Õ hófehér volt. kétszer nyakán a köldökzsinórral, teljesen elernyedve emelték ki a picit. 6/9 apgar-ral született. Azóta minden rendben vele. Ne aggódj! Biztos tudnál róla ha valami baj lenne vele!
A kérdező hozzászólása: Csak a védõnõ meg a gyerekorvos a szívbajt hozta rám azzal, hogy így a szeme sérülhetett. Ezt pedig még nem lehet tudni, mert 6 hetesen van szemvizsgálat. Nagyon meg vagyok ijedve.
A kérdező hozzászólása: Még annyit, hogy most 9 napos és 9/10-es Apgarral született.
Ne aggódj feleslegesen. A kislányom apgarja is 9/10 volt és õ vákummal született. A kisfiamé 6/9 neki 3x volt a nyakán a köldökzsinór + oxigénhiány. Vele 3 havonta járok fejlõdés neurológiára és semmi baja rendesen fejlõdik de a kontrollra szükség van, nem is baj mert ez megnyugtat, ill. ne adj isten de idõben kiderülne, ha baj van.
A lényeget elfelejtettem! Mindketten egészségesek.
ahhoz hogy a szeme sérüljön nem ilyen kevés oxigén kell! a retina szokott leválni az oxigéntõl. a szem sérülése inkább korababáknál tapasztalható, hiszen õk kapnak leginkább hosszabb ideig oxigént. mint a lányom is. 8 héttel született korábban, most 7 hónapos és eddig 3-szor látta szemész! a koraszülötteknél épen ezért fokozattan figyelik a ROP jeleket a szemben. ha csak egy pici eshetõség is van erre, akkor titeket is többször küldenek szemészhez, de én ezt nem tartom valószínûnek. a lányom apgarja 7/1 és 9/5 eddig szerencsére nem volt gond a szemével, remélem ezután sem lesz! õ felsírt, de egy perces korábn elszürkült és ekkor tették lélegeztetõre.
Ne aggódj!Az én kisfiam 8 héttel hamarabb született 7/8 volt az apgarja Õ is kapott oxigént semmi baja most is rosszalkodik mellettem!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!