Találatok a következő kifejezésre: A clostival az (112 db)

Kezdek nagyon elkeseredni! 11 hónapi próbálkozás után másodszor szedtem a clostit. Az első után volt tüsző, de megjött. Ma voltam uh-on a doki nem lát tüszőt. Most duplázni kell az adagot. Mit javasoltok?

Legjobb válasz: Ne add fel!Lehet a szervezeted hozzá szokott a gyógyszerhez azért nem használt de olyan is van ,hogy gyógyszer ide vagy oda vannak olyan ciklusok amikor nincs tüszõérés de ez nem marad így!Nekem most van az elsõ hónapom clostival két év sikertelenség után de nekem az eddigi napi kettõt ha még szükség lesz rá le kell csökkenteni mert három tüszõm is érett ami meg már sok!Szóval ne keseredj el lehet köv.hónapban lesz kettõ is amibõl már lehet válogatni is akár a kis katonáknak!Sok sikert!!!

Ne add fel!Lehet a szervezeted hozzá szokott a gyógyszerhez azért nem használt de olyan is van , hogy gyógyszer ide vagy oda vannak olyan ciklusok amikor nincs tüszõérés de ez nem marad így!Nekem most van az elsõ hónapom clostival két év sikertelenség után de nekem az eddigi napi kettõt ha még szükség lesz rá le kell csökkenteni mert három tüszõm is érett ami meg már sok!Szóval ne keseredj el lehet köv.hónapban lesz kettõ is amibõl már lehet válogatni is akár a kis katonáknak!Sok sikert!!!

Okozott valakinek cisztát a closti az első hónap szedése alatt?

Legjobb válasz: Én 4 hónapig szedtem úgy,hogy volt pé-m!!!De nem lett cisztám hála istennek!

Én 4 hónapig szedtem úgy, hogy volt pé-m!!!De nem lett cisztám hála istennek!
A kérdező hozzászólása: Köszi.Remélem nekem sincsen. A ciklusodat nem röviditette le?
Szia nekem az üres "sivatag" petefészkeimre kaptam, kétszer 3 hónapig szedtem. Baba nem lett, csak vetélésem volt kettõ. Fél év múlva elmentem egy hüvelyi 4D-s hiperszuper uh-ra, hogy megnézzék mi lehet a baj, ott meg közölték, hogy PCO!!!!! Még képet is kaptam róla. Borzasztó volt a képen, mint egy nagylyukú szivacs. Azóta is, három éve gyógyszert szedek! Szerencsére sikerült a babuci, kiderült teljesen véletlen hogy pajzsmirigyalulmûködésem van, két hónap euthyrox szedése után terhes lettem.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy válaszoltál!Gratulálok a babához! Mi a kis tesón "dolgozunk"! :-)
mi is kis tesón dolgozunk.Az elsõ spontán és gyorsan jött. Én eddig 3hónapban szedtem clostyl-t, cisztám nem lett tõle.Egyenlõre baba sem.Kivizsgáláson voltam, nem találtak semmit. Mióta próbálkoztok?
A kérdező hozzászólása: Szia! Nekünk is elsõre jött a kislányunk! Ez lesz a 3.hónapunk.Nekem volt peteérésem csak "tuning" miatt adta a doki.Csak kicsit bezavart nálam a gyógyszer mert eltolta a mensim és csak 1 nap volt.Már annyi terhes tesztet csináltam de semmi.Nagyon kiváncsi vagyok most így mikor lesz ovum!?
mi 5 hónapnál járunk.én is pé.hiánya miatt kaptam és a ciklusomat kitolta 29, 30 napra. elõzõ voltam
A 3. clostys hónapban (merionallal kombinálva), tüszõrepesztõ szuri után "szép" nagy sárgatest-cisztáim lettek mindkét petefészkemben, most meg sem jött. Azt mondta a doki, várunk míg felszívódik s a mensi is megjön.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: reméljük hamar felszívódnak. nekem is eltolta 4 nappal a mensimet.

Ultrahangon voltam ma, az orvos azt mondta valószínű Pcos vagyok, felírt nekem clostit, hogy rásegítsen a peteérésre. Volt már ilyen helyzetben valaki? Segített a Closti?

Legjobb válasz: Ha valóban pcos vagy, tankönyvi módon, akkor azt nem nõgyógyásszal és clostival lehet megoldani, mivel ez nem nõgyógyászati betegség, hanem szénhidrát anyagcsere betegség áll(hat) a háttérben. Érdemes lenne felkeresni egy hozzáértõ endokrinológust, mert ha inzulinrezisztanciád van, akkor felesleges clostizni. Tapasztalatból beszélek, engem is nõgyógy kezdett el kezelni, nem reagáltam a stimulálásra, mûteni akart. Elmentem endodokihoz, kaptam az alkatomhoz illõ gyógyszert, diétázom, rendbe jött a hormonpanelem, van spontán ciklusom, pé-m. Ajánlom figyelmedbe: pco-szindroma.hu, mensmentis.hu

Ha valóban pcos vagy, tankönyvi módon, akkor azt nem nõgyógyásszal és clostival lehet megoldani, mivel ez nem nõgyógyászati betegség, hanem szénhidrát anyagcsere betegség áll(hat) a háttérben. Érdemes lenne felkeresni egy hozzáértõ endokrinológust, mert ha inzulinrezisztanciád van, akkor felesleges clostizni. Tapasztalatból beszélek, engem is nõgyógy kezdett el kezelni, nem reagáltam a stimulálásra, mûteni akart. Elmentem endodokihoz, kaptam az alkatomhoz illõ gyógyszert, diétázom, rendbe jött a hormonpanelem, van spontán ciklusom, pé-m. Ajánlom figyelmedbe: pco-szindroma.hu, mensmentis.hu
Szia! Én is PCOS vagyok. Csak clostyt kaptál a dokitól?
Mi alapján döntik el, hogy Pcos vagy?
Én is closty-t kaptam, ez az elsõ hónapom, ma megyek UH-ra. Ha van még kérdésed, írj!
A kérdező hozzászólása: Igen csak clostit kaptam. Nekem ultrahangon látta, ez alapján mondta lehet, hogy Pcos vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat, igazad van keresek egy endokrinológust.


A closti szedése esetén, milyen hamar lehet teherbe esni? Lehetséges, hogy már az első hónapban sikerül? Ill. Closti szedése mellett van-e értelme valamilyen terhes vitamint szedni? (Femibion, Gravida)?

Ma reggel kezdtem el a clostilbegitet szedni és az érdekelne, hogy ha szedek mellette valami terhes vitamint akkor az jó-e, lehet-e egyáltalán? Ill. tapasztalatokat szeretnék kérni, hogy kinek mennyi id? után sikerült a baba, amkor clostit szedett?

Legjobb válasz: Szia! Én 3 kúrából két alkalommal teherbe estem. Nem csak clostit kaptam, hanem Fostimon injekciókat is (peteérést segíteni). Sajnos az elsõ terhesség elhalt a 7. hétben, de a mostanit a napokra várom (szerdára voltam kiírva) és minden rendben zajlott/zajlik a terhesség alatt. Végig szedtem mellette Elevitet (a doki már akkortól ajánlotta, mikor megbeszéltük, szeretnénk babát). Ártani semmiképp nem árt, ha vitamint szedsz; csak erõsödik a szervezeted. Sok sikert!

Szia! Én 3 kúrából két alkalommal teherbe estem. Nem csak clostit kaptam, hanem Fostimon injekciókat is (peteérést segíteni). Sajnos az elsõ terhesség elhalt a 7. hétben, de a mostanit a napokra várom (szerdára voltam kiírva) és minden rendben zajlott/zajlik a terhesség alatt. Végig szedtem mellette Elevitet (a doki már akkortól ajánlotta, mikor megbeszéltük, szeretnénk babát). Ártani semmiképp nem árt, ha vitamint szedsz; csak erõsödik a szervezeted. Sok sikert!
Én 1 honap closti után teszteltem 2fajta tesztel ma pozitívat:) Napi 2x1 szedtem 5 napig.Nekünk így boldog karácsonyunk lesz:) Neked is sok sikert és Boldog Ünnepeket kívánok:)
A kérdező hozzászólása: Úristen de örülök, hogy egy ilyen pozitív véleményt kaptam! Most vissza kaptam a hitet! Bár az nagyon rossz hír, hogy az elsõ baba meghalt. Remélem ez nem törvényszerû! Nagyon sok boldogságot, könnyû szülést és jó egészséget kívánok nektek!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Gratulálok nektek! Sok boldogságot és Boldog Karácsonyt kívánok!!!

A ciklusom 5-ik napján kell elkezdenem a clostit szedni, ami pénteken lesz. Akkor a jövő hétvégén vasárnap lenne a peteérés. Az lesz a 14-ik nap. Ha egy nappal elöbb elkezdem az baj szerintetek?

Ez már a harmadik clostis kúrám lesz. Voltak szép tüsz?im az elöz? kúráknál is, viszont a másodiknál visszamaradt egy meg nem repedt tüsz?, ezért 2 hónapot kihagytunk. Mindegyik ciklusban az 5-ik napon kezdtem el szedni. Az els? kúrában a 19-ik, a másodiknál a 16-ik napon volt tüsz?repedésem. a férjem külföldön dolgozik és hétvégén lesz csak itthon, tehát ha megint mondjuk a 16-ik napra esne, akkor nem biztos, hogy eltalálnánk az id?t. Arra gondoltam, hogy 1 nappal elöbb elkezdem beszedni. Van akinek az esl?, van akinek a harmadik naptól kell szedni. Egyébként nem is értem, hogy mi alapján döntik ezt el a dokik. Mit gondoltok elkezdhetem 1 nappal elöbb beszedni? Nem csinálnék vele semmi bajt?

Legjobb válasz: Azt nem tudom neked megmondani, mi alapján határozzák meg a dokik, hogy hányadik napon kezd el szedni a Clostit. Nekem két doki írt fel Clostit, mind a kettõ azt írta elõ, hogy a 2. napon kezdjem el szedni, 5napon keresztül, napi 2õt. Nem tudod a dokidat megkérdezni? Igazából én nem nagyon szoktam merni felülírni a dokik elõírását. (néha azért persze van kivétel) Neked kell döntened, hogy mit teszel, én ennyit tudtam segíteni, hogy nekem hogyan adagolták (tapasztalatom szerint a 13-15 napok között esett le a hõm tõle)

Azt nem tudom neked megmondani, mi alapján határozzák meg a dokik, hogy hányadik napon kezd el szedni a Clostit. Nekem két doki írt fel Clostit, mind a kettõ azt írta elõ, hogy a 2. napon kezdjem el szedni, 5napon keresztül, napi 2õt. Nem tudod a dokidat megkérdezni? Igazából én nem nagyon szoktam merni felülírni a dokik elõírását. (néha azért persze van kivétel) Neked kell döntened, hogy mit teszel, én ennyit tudtam segíteni, hogy nekem hogyan adagolták (tapasztalatom szerint a 13-15 napok között esett le a hõm tõle)
ha jól emlékszem :) Ne parázz! A férjed mindig külföldön dolgozik? Lehet, hogy alapból keveset tudtok együtt lenni, ami nem biztos, hogy túl jó a házasságotoknak.
A kérdező hozzászólása: A férjem mindig külföldön dolgozik. :) Már 5 éve. A házasságunk kitûnõen müködik. Csak a baba hiányzik. :( A baba dologban sajnos egyáltalán nem tesz jót, hogy külföldön van, de nem tudunk mit tenni. A második kúránál vett ki 1 hét szabit, de sajnos már nem tud egy darabig. :( Igy csak reménykedni tudunk, hogy eltaláljuk az idõzítést. :)
sztem semmi bajod nem lesz ha egy nappalm elõbb kezded el szedni!én is clostit kaptam!ha most megjön akkor lesz az elsõ adag!nekem a 3.naptól kell szedni, 5 napig, 2×1-et!erre én is kivi lennék h mi alapján döntik el a dokik h ki hányadik naptól szedje!?
A kérdező hozzászólása: Eddig erre még senki nem tudta megmondani a választ. Nekem ez már a harmadik hónap, de mindegyikben az 5-ik naptól 2x1szemet kellett szednem. DE miért nem pont az elsõ naptól? Legközelebb megkérdezem a dokimat. :) (ha nem felejtem el:) )

Miért van az hogy rengeteg embernek akiknek felirják a clostit nem segít?

Én szedtem sokáig és szinte akik körülvesznek lányok azoknak sem segített.Nem értem akkor hogy miért dicsérik annyira.:s

Legjobb válasz: Valakinek sikerül az elsõre valakinek csak másodikra, és valakinek tutira nem használ. Nekem az elsõ adaggal nem jött össze, talán most a 2.-kal.... A dokim azt mondta, hogy a closti nem egy csodaszer, mert csak annyi a haszna, hogy elõsegíti a pé-t, tehát ez még nem garancia a babára. Sok mindentõl függ még, hogy összejön-e vagy sem a bébi. Nekem nem volt pé, csak így hogy clostit szedtem. Ha most sem jön össze akkor köv ciklusban 2*1 kell szednem, de olvastam a gyógyszer tájékoztatóján, hogy férfiaknak is felírják, lehet, hogy elfelezem a párommal a köv. adagot:-))))) Na jó az ucsó mondat csak vicc volt:-))))

Valakinek sikerül az elsõre valakinek csak másodikra, és valakinek tutira nem használ. Nekem az elsõ adaggal nem jött össze, talán most a 2.-kal.... A dokim azt mondta, hogy a closti nem egy csodaszer, mert csak annyi a haszna, hogy elõsegíti a pé-t, tehát ez még nem garancia a babára. Sok mindentõl függ még, hogy összejön-e vagy sem a bébi. Nekem nem volt pé, csak így hogy clostit szedtem. Ha most sem jön össze akkor köv ciklusban 2*1 kell szednem, de olvastam a gyógyszer tájékoztatóján, hogy férfiaknak is felírják, lehet, hogy elfelezem a párommal a köv. adagot:-))))) Na jó az ucsó mondat csak vicc volt:-))))
A closti szedése mellett folyamatosan figyelni kell a peteérést errealkalmas tesztekke, a biztos siker érdekében pedig kétnaponta együtt kell lenni pozitív ovuteszt esetén.. Tudni kell használni a hatását pedig idõben észre kell venni.. ha ennek ellenére sem lesz terhesség akkor más a gond..vagy beágyazódási , vagy egyéb probléma.

Ez az első hónapom, hogy szedtem a clostit. a pé-m után folyamatosan fáj a cicim és a hasam is. mintha meg akarna jönni. sőt a pé-met is előrébb hozta. ez lehet azért mert sikerült teherbe esnem vagy a closti mellékhatása?

Legjobb válasz: Lehet!!!!!!ha nem jön meg, akkor irány a patika és teszt. nekem is így volt, clostit szedtem, és a mensi környékén nagyon fájt a cicim, utána meg késett és most itt rugdos bennem a kis mucikám. Szóval fõ a türelem, várj azért, hogy mennyit késik, én olyan egy hetet vártam aztán teszteltem csak, hogy elég magas legyen a hCG szinted!!! Remélem sikerült, drukkolok neked!

Lehet!!!!!!ha nem jön meg, akkor irány a patika és teszt. nekem is így volt, clostit szedtem, és a mensi környékén nagyon fájt a cicim, utána meg késett és most itt rugdos bennem a kis mucikám. Szóval fõ a türelem, várj azért, hogy mennyit késik, én olyan egy hetet vártam aztán teszteltem csak, hogy elég magas legyen a hCG szinted!!! Remélem sikerült, drukkolok neked!

Clostit szedtem. Mennyi az esélye annak, hogy ikreim lesznek? 6 hónapig szedtem a clostit. Most 8 hetes 4 napos pocis vagyok, Ma voltam doknál, de majd csak 1 hét mulva uh-z meg, nehogy baj legyen.

Nagyon kíváncsi vagyok, h ikreim lesznek e... Van akinek ett?l ikrei lettek? Ismertek olyat?

Legjobb válasz: Nekem is úgy lett baba, hoyg elõtt Clostyt kellett szednem több hónapig. Ez az iker kérdés bennem is felmerült, mert volt olyan, hogy egyszerre két pete érett meg. Aztán végülis egy babám lesz, akinek nagyon örülök, mert õ volt minden álmunk! Egyik rokonom is Clostyt szedett, neki sem lettek ikrei. Amúgy persze minden esélyed megvan rá, ha szeretnéd is, akkor meg drukkolok, hogy azok legyenek! (20 hetes)

Nekem is úgy lett baba, hoyg elõtt Clostyt kellett szednem több hónapig. Ez az iker kérdés bennem is felmerült, mert volt olyan, hogy egyszerre két pete érett meg. Aztán végülis egy babám lesz, akinek nagyon örülök, mert õ volt minden álmunk! Egyik rokonom is Clostyt szedett, neki sem lettek ikrei. Amúgy persze minden esélyed megvan rá, ha szeretnéd is, akkor meg drukkolok, hogy azok legyenek! (20 hetes)
Szia, én csak 2 hónapig szedtem clostyt, nekem amúgy nem lett tõle több tüszõm úgyhogy egy babám lett, én csak lombikosokat ismerek akiknek gyógyszeres kezeléstõl lettek ikreik.(de ettõl még lehetnek ikreid:) Boldog Babavárást! 20 hetes kismami
Nyilván van valamennyi esély, de nem hiszem, hogy ezt számszerûsíteni lehetne. Az elsõ ultrahangnál ezt nagy valószínûséggel látni fogja a doki.

Min múlik hogy a 3. vagy az 5. napon kell elkezdeni a clostit?

Nekem a 3. napon kellett elkezdenem, napi kétszer felet. Kíváncsi lennék hogy melyik a sikeresebb. A 3. vagy az 5. napon kezdés?? És egyáltalán mi alapján döntik el hogy melyik napon kezd?? Nektek mondott valamit erről a dokitok?? Én sajnos elfelejtettem megkérdezni....

Legjobb válasz: Ha a ciklus hossza 26 nap vagy rövidebb, akkor általában a 3.ciklusnapon kell kezdeni a clostit, de ha 28 vagy több napos a ciklus, akkor az 5.napon kell kezdeni.

Ha a ciklus hossza 26 nap vagy rövidebb, akkor általában a 3.ciklusnapon kell kezdeni a clostit, de ha 28 vagy több napos a ciklus, akkor az 5.napon kell kezdeni.
Igen össze jött, csak sajnos nem maradt meg..
És Te sikerrel jártál? Mármint összejött a baba?
Érdekes.. nekem 30-34 naposak voltak a ciklusaim, és a 3 ik naptól kellett szednem napi 2õt.5 napon át. És igy 28 napos lett pont a ciklusom.
Drukkolok, h neked se jöjjön meg! Nekem napi 2*1-et kell.
A kérdező hozzászólása: Te hány darabot szedsz majd??
A kérdező hozzászólása: Szorítok neked hogy ne jöjjön meg!!! :) Én nem voltam uh-os ellenõrzésen, mert a dokim szerint egy a napi kétszer fél nem igényel uh-os követést. Mellékhatást egyáltalán nem éreztem, csak az ovu elõtti két naptól kezdve volt erõs alhasi fájdalmam, ami az ovu után aztán el is múlt! Azóta pedig várok és várok... már két napja... nem tudom hogy fogom kibírni a hátralévõ 12 napot!!!??? :) ))
Én ezután fogom kezdeni, ha megjön. Bárcsak ne jönne meg :) Neked hányadik nap kellett menned uh-os ellenõrzésre? Nem voltak mellékhatásai a gyógyszernek?
A kérdező hozzászólása: Szia. Te is most kezdted vagy már esetleg túl is vagy egy sikeres kúrán? :) Én most vagyok a 16. ciklusnapon. Tudom, hogy még odébb van, de már most alig várom hogy tesztelhessek!! :) )
Nekem 28 napos és 3. naptól :)
Nekem 27 napos(néha 28) a ciklusom és a második mestruációs naptól kezdve kellett szednem a clostit, szóval én meg azt mondom hogy úgy kell szedni ahogyan az orvosod mondta. :)
A kérdező hozzászólása: Hát kíváncsi vagyok hogy fog alakulni ez a ciklusom... Én már egy kiszabadult petének is örülnék!!! :) )Most még ultrahangos fgyelésem sincs, mert csak napi felet szedek, így meglepi lesz a nemvárt napja... Bárhogy történjék is.... :)
Nagyon szívesen !!! Drukkolok, hogy több petéd legyen a clostitól :)
A kérdező hozzászólása: De jó hogy írtál! Köszönöm szépen!!!! Akkor így már értem!!! :) ) Nekem legutóbb 25. napra jött meg...
Sajnálom:(

Azt honnan tudom hogy mikor van peteérésem? Szedtem a clostit, orvos irta fel. Most meg valami injekciót mondott h attol pontosan tudom h mikor van. A ciklus 3. napjátol kezdtem szedni.

ez a szuri nélkül nem lehet tudni h mikor van?és amelyik nap van,és pont az nap nem vagyunk együtt,hanem mondjuk elötte való nap,akkor is megérhet a pete?ugy tudom hogy a sperma 36 órán át életképes.ma a ciklus 14. napján vagyok.jó lenne tudni hogy mikor van peteérés.

Legjobb válasz: A Clostit (elvileg) csak szigorú ultrahangos peteérés követés mellett írhatják fel, a te orvosod ezek szerint ezt másképp látja. Szóval: nekem a ciklus 3-7. napjáig kellett szednem 2*1-et, 11. napon ultrahang, amibõl látja hány pete érett meg, és mekkorák, annak alapján tüszõrepesztõ injekció 13. napon, 15. napon inszem. (tüszõrepedés az injekció után 38-40 órával következik be)

A Clostit (elvileg) csak szigorú ultrahangos peteérés követés mellett írhatják fel, a te orvosod ezek szerint ezt másképp látja. Szóval: nekem a ciklus 3-7. napjáig kellett szednem 2*1-et, 11. napon ultrahang, amibõl látja hány pete érett meg, és mekkorák, annak alapján tüszõrepesztõ injekció 13. napon, 15. napon inszem. (tüszõrepedés az injekció után 38-40 órával következik be)
A kérdező hozzászólása: de tudja az orvosom.azt nem irtam elötte volt laporoszkópiai mütétem, ahol kiderült h a bal petefészkem nem müködik, csak a jobb.és amikor mentem ellenõrzésre, akkor irta fel a clostit, és mondta h a ciklus 3. napján kezdjem el szedni, napi 2x1-et.de az injekció nélkül is lehet tudni h mikor van peteérés?azt mondta az orvos h az arra jó h tudjam h mikor van pontosan.
Persze, az injekció meghatározza, ahogy írtam, ha beadod magadnak, onnantól számított 38-40 óra múlva reped meg a tüszõ. Voltál uh-on? mikor adtad be a tüszõrepesztõt?
A kérdező hozzászólása: igen megnézett uh-n.de nem adtam be injekciót.félek tõle.ugyhogy mondtam neki h ne irjon fel olyat.kérdeztem h attol független is lesz peteérés.mondta h igen.csak akkor pontosan tudom h mikor.mondta h látja h hat a gyógyszer, és lesz pete érésem.mult hét szerdán fogyott el a gyógyszer.elvileg a napokba kéne lennie sztem.meg mondta h 2 naponta legyek együtt a párommal.
A kérdező hozzászólása: most voltam pisilni, és láttam olyan nyálkás valamit a wc papiron.az a peteérés jele lehet?lehet h ma van peteérésem?jó lenne
A clostyt csak szigorú uh ellenôrzés mellett szabad szedni, ahogy az elsô is írta. A tüszôrepesztôt meg nem csak azért adják, hogy tudják pontosan, hogy mikor van a tüszôrepedés (most nem inszemrôl meg lombikról beszélek, hanem sima closty-kúráról), hanem hogy BIZTOSAN megrepedjenek a tüszôk. Az injekció beadása után két nappal szintén le kell ellenôrizni uh-val, hogy valóban megtörtént-e a tüszôrepedés, mert rosszabb esetben a nem megrepedt tüszô cisztává alakulhat és akár mûtét is lehet a vége. Ettôl függetlenül természetesen magától is megrepedhet a tüszô, de felelôsségteljes orvosok nem szokták ezt a véletlenre bízni.
A kérdező hozzászólása: én nem tudom, nem értek hozzá.de azt mondta az orvos hogy azért van az injekció h tudjam h mikor van a peteérés.és h a szuritol függetlenül mindenképp megérik.az orvos csak tudja.de én mondtam h ne irjon fel olyat, mert én félek tõle.nem merném beadni magamnak.azt mondta ha nem jön meg, akkor menjek vissza 3 h ét mulva, ha megjön, akkor kezdjem el szedni ugyanugy a ciklus 3. napján napi kettõt.hát most kiderül h mi lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!