Találatok a következő kifejezésre: A ciszta van esély (12 db)

Cisztával van esély a babára, van akinek így sikerült?

Legjobb válasz: Èn mèg nem pròbàltam, de szerintem kérdezz meg egy orvost. De szerintem szedd ki teherbe esés elõtt.

Èn mèg nem pròbàltam, de szerintem kérdezz meg egy orvost. De szerintem szedd ki teherbe esés elõtt.
A kérdező hozzászólása: Nem azt mondtam hogy van nekem, csak kérdeztem. :)
A kérdező hozzászólása: De azért köszi a választ.

5cm-es ciszta van a petefészekben! Mekkora az esély, hogy jó indulatú?

Legjobb válasz: Ezzel menj orvoshoz ha még nem voltál, bár ha tudod hogy cisztád van gondolom ott mondták. Én 13-14 voltam mikor ciszta volt a méhemben, jóval nagyobb volt mint a tied de semmi gond nem volt, pár hónap alatt meggyógyult. 17/L

Ezzel menj orvoshoz ha még nem voltál, bár ha tudod hogy cisztád van gondolom ott mondták. Én 13-14 voltam mikor ciszta volt a méhemben, jóval nagyobb volt mint a tied de semmi gond nem volt, pár hónap alatt meggyógyult. 17/L
Sokkal valószínûbb, hogy jóindulatú, minthogy rossz. Gyakran vannak ciszták a petefészekben, de csak nagyon kevés százalékban rosszindulatúak.
nekem egy ennél nagyobb ciszta van a petefészkemben, és jóindulatú.de a kivizsgáláson ahol megállapították nem mondtak errõl semmit?
Ciszta, ödéma a baba nyakán általában lombikos babáknál van. "Õ" is az??
hamar beindult méhtevékenység. hány éves??
jaaa, baj :) Így nem lehet elõre mondani semmit. És már vannak neki joslófájásai?? vagy mégis h h tûnik el a méhszája? Doki látta már?
A kérdező hozzászólása: nem õ nem lombikos. igazából a barátnõm babája. 3 baba akit elveszíthet az elsõ babáját 25 hetesen szülte meg.nagy bak lehet belõle?
bak?? Hmmm?
A kérdező hozzászólása: bocsi nem bak baj.csak reménykedhetünk!
A kérdező hozzászólása: persze látta doki.vannak fájásai.már be is fektették a klinikára.mitõl lehet, hogy nem bírja kihordani a babákat?
A kérdező hozzászólása: 27 éves.
Egy ismerõsöm babáján is volt ciszta, de mire megszületett, felszívódott és nem lett semmi baja!

A ciszta mellett van esély a peteérésre?

Legjobb válasz: Igen van. Kolléganõmnek PCOS van, sok kis cisztával és szokott lenni peteérése. Igazából az okozhat gondot, ha a petevezetõ el van záródva mert akkor hiába termékenyül meg a sejtecske nem jut el a célba

Igen van. Kolléganõmnek PCOS van, sok kis cisztával és szokott lenni peteérése. Igazából az okozhat gondot, ha a petevezetõ el van záródva mert akkor hiába termékenyül meg a sejtecske nem jut el a célba
A barátnõmnek is volt cisztája, addig nem esett teherbe.Megmûtötték, kapott gyógyszert.Ez Augusztusban volt és most Kb.2hónapos terhes. Jó egészséget és Sikert kívánok Neked is! :)
Nekem is volt ciszta mindkét petefészkemben, és mûtöttek is vele. De azóta már várjuk az elsõ bébinket! A ciszta szerintem elég gyakori, azt hiszem. Attól még simán lehet baba, de azért jobb kezeltetni, nehogy megnõjön vagy egyéb problémát okozzon.
Hány éves vagy?
hamar feltettel egy kerdest es valaszokat varsz, te is valaszolhatnal a valaszolok kerdeseire...
Tehat most nem ertem, neked meg egyszer se volt havid? En inkabb emiatt aggodnek es nem a terhesseg miatt.
Valószínûleg PCO szindrómád van. A ciszták azért alakulnak ki nálad, mert nem tudnak a petesejtek rendesen megérni és kilökõdni, hanem egy idõ után cisztává alakulnak. Mivel nincs peteérésed, mondhatni, hogy meddõ vagy. Ha gyermeket akarsz, akkor kezelésre van szükséged., mert így igen kis eséllyel fog összejönni. Ezt a betegséget kezelni kell! Viszont ha nem védekezel, akkor (igen kis eséllyel), de bizony teherbe eshetsz, mert bármikor elõfordulhat, hogy egy petesejtnek mégiscsak sikerül megérnie.
A kérdező hozzászólása: koszi.rakeresek.
Bocsi az offért, de ha még sose mestruáltál, gondoltam érdekelhet. Van egy módszer, az aviva. Egy torna, írtak róla könyvet is, vannak tanfolyamok, stb... google-ban ha rákeresel, van pár hely ahonnan le lehet tölteni a könyvet, vannak a hivatalos lapján sikertörténetek. még tõled sokkal idõsebbeknek is meghozta az elsõt, meddõnek mondott nõk szültek, meg ilyenek.. és van egy ún. "pánikgyakorlat", amit akkor szoktak alkalmazni, amikor nem jön meg idõre. Nekem anno egy hetet késett, megcsináltam a pánikgyakorlatot, egy óra múlva megjött.
gondolom úgy érti h a petefészek cisztát a petefészek eltávolításával oldják meg. [gondolom én engem ugyan érdekel az orvosi de a sebészeti része nem] ha nincs peteérés akkor nem lehetsz terhes tessék elmenni endokrinológiára és nõgyógyászhoz.
Úgy gondolta, hogy ha nagyobb a baj, ki is szedhetik a petefészked. Az a kipakolás. Gondolom. :-) Szerintem attól még védekezzetek...Inkább menjetek biztosra.
A kérdező hozzászólása: nem. csak kivancsi vagyok a valaszra.
A kérdező hozzászólása: hogy erted h ki is pakolnak?
És most babát szeretnél?
A kérdező hozzászólása: De a doki azt mondta h nem rosszindulatúak, vagyis azok nem folyasolják be azt, hogy meg nem jött meg.
a ciszta ha a petefészkedben van akkor az még baj is lehet, inkább csökkenti annak az esélyét h terhes legyél, lehess valaha is.ki is pakolnak ha olyan nagy a baj, aztán akkor nem lehet gyereked, meg kaphatod havonta a hormoninjekciókat.
Ha még nem jött meg soha, tuti nem vagy annyi, hogy le kelljen feküdnöd a pároddal.
A kérdező hozzászólása: 19
A kérdező hozzászólása: Bocsi, eleg sok embernek irtam privibe. Amugy az utolsora ...meg soha.

Az orvos megállapította, hogy petefészek cisztám van és valószinű hogy terhes vagyok.3hónapja volt abortuszom. Van esély arra hogy ez a terhesség megmarad?

Legjobb válasz: Barátnõmet 3 hónapos terhesen mûtötték ugyanerre és nem lett baja a babának, sõt azóta már most fog oviból ballagni.

Barátnõmet 3 hónapos terhesen mûtötték ugyanerre és nem lett baja a babának, sõt azóta már most fog oviból ballagni.
Biztos nem maradt meg a terhesség, viszont annyira rövid idö telt el azóta hogy fogékonyabb lett rá a szervezeted!Õ más megmarad remélem!:)

Pcos-azaz sok apro ciszta a petefészekben.2 napja vették észre uh-n. Van esély hogy felszivodjanak? Ja és ez okozhat gyakori vizelést. állandoan pisilnom kell, pedig alig iszok.

Legjobb válasz: 1.nek.jelenleg nem akarok,már van 1 kétévesem.de még késöbb igen.milyen gyogyszer fogamzásgátlo?mert a dokim azt javasolt.csak 2 hét mulva tudok visszamenni,akkor jön vissza szabirol.endokrinologus az nem tudom mi,és hol van olyan orvos.nem is hallottam ilyenröl.majd lehet a nöi dokim elküld hozzá,szlovákián lakok,nem tudom van e olyan. a 2.-ik váloszolonak nem tudom megnyitni a linket,nem jo.

A kérdező hozzászólása: 1.nek.jelenleg nem akarok, már van 1 kétévesem.de még késöbb igen.milyen gyogyszer fogamzásgátlo?mert a dokim azt javasolt.csak 2 hét mulva tudok visszamenni, akkor jön vissza szabirol.endokrinologus az nem tudom mi, és hol van olyan orvos.nem is hallottam ilyenröl.majd lehet a nöi dokim elküld hozzá, szlovákián lakok, nem tudom van e olyan. a 2.-ik váloszolonak nem tudom megnyitni a linket, nem jo.
Szia! Gyógyszeres kezelés esetén talán felszívódhatnak, de ez nem mindenkinél van sajnos így. Menjél el nõgyógyász endokrinológus orvoshoz õ majd tud neked segíteni. Ha nem akarsz kisbabát akkor fogamzásgátló helyre hozhatja.
Nekem is van, ugyan felszívódtak, de bármikor elõjöhet.. Nekem a tipikus panaszok közül volt pár, errõl itt olvashatsz http://www.pco-szindroma.hu/index2.html.
2-es vagyok: ami kimaradt, hogy Nekem fogamzásgátlót írt a doki (ez kb 3 éve volt), elmúltak a ciszták. A gyógyszert 1, 5 éve abbahagytam, azóta sincsenek szerencsére.. Endokrinológusnál is jártam, de mivel szedtem a fog. gátlót, így meg se vizsgáltak, azt mondták, h akkor menjek vissza, ha minimum fél éve nem szedek gyógyszert, babát szeretnénk nem jönne össze...
akkor bemásolom a cikket: Bõrtünetek. Zsíros bõr, pattanásosság (acne) az esetek döntõ többségében észlelhetõ. Gyakori az eleinte alig észrevehetõ, majd erõsödõ férfias típusú szõrnövekedés (bajusz- és szakállképzõdés, szõrök az emlõbimbó körül, a hason felfelé húzódóan, hátul a keresztcsont tájékán). Hajhullás, férfias típusú kopaszodás is elõfordul. Az acanthosis nigricans a kifejezetten kövéreken észlelhetõ: barnásfekete, durvább felületû bõrterület a nyak hátsó részén, a nyakláncnak megfelelõ helyen, illetve a hajlatokban (hónalj, lágyékhajlat, emlõk alatt). A testméretek eltérései. A tévhittel ellentétben a betegek többsége normál súlyú, vannak kifejezetten soványak is. A testtömeg-index kiszámítása alapján (BMI 25 felett) is csak a betegek mintegy harmada túlsúlyos vagy elhízott. A súlygyarapodás lassan fejlõdik ki. Nem mindenkin van, de jellemzõ a has és a derék férfias típusú zsírfeleslege: a derék - csípõ körfogat aránya még a soványakon is gyakran magasabb, mint a PCOS nélkülieken. A 0, 8 feletti derék-csípõ körfogat hányados kifejezetten férfias kövérséget tükröz. "Cukoréhség". Hosszabb étkezési szünetekben, vagy 1-2 órával édességek, cukros ételek, üdítõk, gyümölcslevek fogyasztása után nyugtalanság, remegés, gyengeségérzés, esetleg hideg verejtékezés, leginkább éhségérzet léphet fel (hypoglikémia, „hipózás”). Mások csak parancsoló édesség utáni vágyat éreznek, és ennek következtében sok csokoládét, édességet fogyasztanak. Az inzulin túltermelõdés következtében bekövetkezõ vércukoresés következménye. Nõgyógyászati tünetek. A menstruáció rendszertelenné válik, olykor már a serdülõkortól kezdõdõen az. A havi vérzés hónapokra is kimaradhat, de rendszeres menstruáció esetén is a ciklusok többsége peteérés nélküli, a teherbeesést megnehezíti. Ha mégis sikerül (spontán vagy meddõségi kezeléssel), gyakori a korai vetélés, a koraszülés, méhlepény-rendellenességek, a terhesség alatti cukorbetegség (GDM). A magzat gyakran túl naggyá fejlõdik. Pszichés tünetek. A fentebb felsorolt panaszok mellé gyakran társul levertség, kiábrándultság érzése, depresszió. Nem tudjuk, hogy ez a panaszok miatt másodlagos (következményes) zavar, vagy a betegség velejárója, mint az az inzulin rezisztenciával járó egyéb kórképekben is lehetséges. A tünetek idõbeli változása. A PCOS hormonális tünetei általában a serdülõkorban kezdõdnek és a fiatal felnõttkorra bontakoznak ki, majd többéves stagnálás után a kor elõrehaladásával fokozatosan enyhülnek. Acne pl. 40 éves kor felett már ritka. A PCOS anyagcsere tünetei viszont a kor elõrehaladtával romlanak: a kövérség, cukorbetegség, vérzsír-zavarok, magasvérnyomás (a metabolikus szindróma összetevõi) egyre gyakoribbak, amik eredményeképpen szív-érrendszeri betegségek fejlõdnek ki. PCOS-ben nagyobb a valószínûsége a méh- és petefészekrák kialakulásának.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, akkor van esély az elmulásásra.nekem is fogamzásgátlot akar irni az orvos.hát remélem segiteni fog.régen szedtem is, amiota abbahagytam azota lettek a ciszták.de ha neked már elmultak a ciszták, hogyhogy nem jön össze a baba?
Amikor endokrinológusnál voltam, akkor még nem ismertem a párom (szedtem serényen a fog. gátlót). Ahogy elmúltak a ciszták abbahagytam a gyógyszert, közben megismertem a párom, aki már 2 hónapja a férjem..múlt hónapban kezdtünk bele a babaprojektbe:)
Természetesen lehet. Miért ne lehetne? Egy petesejt elegendõ egy gyerekhez. 3 lombik gyerek anyukája
A kérdező hozzászólása: Szia nekem se sikerült szerintem mert negatív volt a reggeli tesztem is én holnap hívom a dokit hogy hogyan tovább. Ugye ti is porbálkosztok még? menyi idõt kell várni a következõ beültetésre.és hogyan kezdõdik ujra? tudod a ciklustól kezdõdik a szurizás vagy újra az a hosszas procedúra? légyszi írd meg ha tudod mert nagyon unalmas az a hússzú procedúra mert ha ugyanúgy akkor nagyon meg gondolom mert nincs lelkierõm hozzá de ha a stimutol indítják ilyenkor akkor még belekezdenék egy programban .Én azért vagyok egy kicsit könnyebb helyzetben mert nekem már született egy kislányom természetes úton és utána volt sajna 2 méhen kívüli terhességem és el távolították a pete vezetõt és így kell egy kis orvosi be avatkozás.bocs hogy ennyit kérdezek .
Nem hiszem, hogy próbálkozunk, nekem ez volt az 5. beültetés.... Nem tudom, nálad hogy kezdték az egészet, nekem "rövid" stiumulációk voltak, amik a ciklus elejétõl kezdõdtek és egy hónap alatt lezajlott az egész, leszívással, beültivel együtt. Szerencsés vagy, hogy már van egy kislányod, remélem, összejön majd a következõ is. Én nagyon el vagyok keseredve....:(((
A kérdező hozzászólása: Hát nagyon sajnállak téllég, nem is tudok mit mondani .Igen én ezért vagyok egy kicsit szerencsés mert van egy lányom de képzelt hogy azt írta az angyalkának hogy semmi se kell neki csak egy kis tesó.Én azért kérdeztem mert itt a fórumon azt láttam hogy valaki azt írta de nem találom már meg , hogy meg kérdezem hogy 3 hónap után lehet újra kezdeni mert másképp a biztosító nem álya procedúrát ez lett volna lényeg ami érdekel amúgy nekem is le zajlott a szurizás a leszívás és a beültetés egy hónap alatt csak az elõzmények tudod mindig volt valami amiért a doki nem kezdte el amúgy 3 hónapig szedete velem a fogamzás gátlót és aztán minden hónapban be hivatott és csak irt fel fogit. és jöjjek vissza a jövõhónapban na ebböl lett nagyon elegem hogy semmit se mondnak csak jöjjön vissza a jövõhónapban így vagy 7 hónapot csúsztatott.érted ebbõl lett elegem.
16:24 Ha mi feladtuk volna az 5. sikertelen lombik után, most nem csücsülne itt a pocimban a gyönyörû babácskám, aki már közel 2, 5 cm nagy :-))) NE ADD FEL!!!!!
19:16 :) )) Ezt vegyem biztatásnak?? Egyébként persze, az ember elkeseredésében sok mindent mond, aztán lehet, hogy úgysem hagyna nyugodni a dolog, és újra próbálkozom majd. A doki is azt mondta, hogy ne adjam fel. GRATULÁLOK A BABÁDHOZ!!!!!
Ez egyébként dokitól függ, hogy mikor kezdi a következõ kezelést. A 3 hónapot azért szokták javasolni, hogy helyreálljon a szervezeted hormonális egyensúlya. Nem hinném, hogy a TB ne finanszírozná, ha akármikor kezditek újra. Nekem volt már olyan, hogy nem vártuk meg a 3 hónapot, és próbálkoztunk.
Még az jutott eszembe, hogy a hormonszinted miatt írhatta fel mindig a fogigátlót. Vagy nem volt rendszertelen a menzeszed? Valami oka biztos volt, hogy mindig halogatta a stimut. Nekem is volt ilyen, hogy nem volt a véreredményem jó, ezért írt fel fogigátlót, és amikor legközelebb megjött, akkor újra nézték.
OO:48 Igen, bíztatásnak szántam!!
És köszi :)
A kérdező hozzászólása: sziasztok képzeljétek túl vagyok a második beültetésen és úgy néz ki hogy van pocaklakom, , , , , ,
Na szia! Nekem nem sikerült... Veled mi a helyzet?
A kérdező hozzászólása: Nekem azt mondta a doki hogyha negatív lesz a teszt vagy + akkor is lesz UH.Hát persze hogy érdekel majd írd meg légyszi.
Én a debrecenibe járok. Holnap kell menni vérvételre. Ne keseredj(ünk) el, hátha jól alakul a holnap... Megírom, mi volt, ha érdekel. Engem érdekel, hogy neked mit mondtak. Hogy érted, hogy ultrahang? Ilyenkor UH-t csinálnak, nem vért vesznek?? Nálunk csak vért vesznek.
Persze, hogy lehet. Hajrá!! Írj majd, h mi lett!
A kérdező hozzászólása: kösz a válaszokat kicsit megnyugtatott mert annyira aggódok hogy mindenre gondolok persze hogy meg írom sziasztok
A kérdező hozzászólása: sziasztok hát az történt hogy 2. szívtak le és csak egy termékenyült meg és az a biológus szerint szépen osztozik és holnap a 4. nap vissza ültetik annyira izgulok .
Szia! Mi újság? Sikerült a baba?
A kérdező hozzászólása: szia hát csináltam ma reggel egy tesztet de én úgy látom hogy negatív bár a férjem azt mondta hogy ott van még egy csík halványan valami de félek hogy csak egy szellem csík amit be képzelt meg én úgy érzem hogy mindgyárt megjön a menzeszem nem tudom hogyha terhes lennék akkor is érezném ezt?
Végül is hanyadik napon vagy? Én a 12.-en, de teljesen negatív lett a teszt. Én is egy embriót kaptam vissza, és nekem is fáj a hasam.
A kérdező hozzászólása: És neked sikerült? Én is 12 .napon vagyok ma .Annyira idegesítem már magam mindig ugy érzem hogy most jön meg a menzeszem .
Eddig 3 negatív teszt....:(((((( Neked? Holnap megyek a dokihoz.
Melyik intézetbe jársz, ha nem titok? Egyébként a görcsölés jó jel, azt mondják!! Úgyhogy emiatt ne aggódj! Néha-néha nekem is fájdogál a hasam, de nem egyfolytában. Megírod majd, hogy mi volt? Írhatsz privit is. Szorítok Nektek!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Szia én a Szegedi Kaáliban járok holnap tesztelek megint nekem is eddig 2 negatív teszt holnap vagyok a 14 .és holnap akarok egy tesztet meg nézni de szeríntem holnapra meg jön a menzeszem mert már ma olyan barnás valamit jön már. te Mellyék intézetben jársz hát nagyon szorítok hogy a ultrahang mást mutasson mint a teszt, hajrá.
Jaj de jó!!!! Gratulálok!! Jó egészséget mindkettõtöknek, vigyázz a picikédre!!

PCO, ciszták tömkelege, ettől úgy meg van vastagodva a ny. Hártya, hogy a doki nem látja van-e terhesség, 3. hete késik, negatív teszt. Az 1. Closty hónapon vagyok túl. Esély a babára?

Legjobb válasz: Ezt a kérdést sajnos én sem tudtam tisztázni... én nem vagyok PCO-s, viszont a hormonegyensúly elégtelensége miatt rengeteg bajom volt, ami többnyire a méhnyálkahártya megvastagodásával járt. 2-3 hónapja életemben elõször szép nagy cisztáim is lettek, amik Norcolut kúra mellett eltûntek. A ciszták rengeteg ösztrogént termeltek, ez vastagította a nyh.-t, erre azt mondta az 1. sz. orvos, hogy vastag méhnyálkahártyába sem igazán tud belekapaszkodni a megtermékenyített petesejt, majd a 2. sz. orvos minden érv nélkül azt mondta, hogy ez "hülyeség". Itt is több alkalommal feltettem a kérdést, de senki nem adott érdemi választ. Closty mellett komoly progeszteron kúra is kell, helyrehozni a hormonszinteket! Esély a babára így nem igazán lehet, de sosem lehet tudni, nagyon vigyázni kell!

Ezt a kérdést sajnos én sem tudtam tisztázni... én nem vagyok PCO-s, viszont a hormonegyensúly elégtelensége miatt rengeteg bajom volt, ami többnyire a méhnyálkahártya megvastagodásával járt. 2-3 hónapja életemben elõször szép nagy cisztáim is lettek, amik Norcolut kúra mellett eltûntek. A ciszták rengeteg ösztrogént termeltek, ez vastagította a nyh.-t, erre azt mondta az 1. sz. orvos, hogy vastag méhnyálkahártyába sem igazán tud belekapaszkodni a megtermékenyített petesejt, majd a 2. sz. orvos minden érv nélkül azt mondta, hogy ez "hülyeség". Itt is több alkalommal feltettem a kérdést, de senki nem adott érdemi választ. Closty mellett komoly progeszteron kúra is kell, helyrehozni a hormonszinteket! Esély a babára így nem igazán lehet, de sosem lehet tudni, nagyon vigyázni kell!
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem ez most nem sikerült, bár én nem vagyok orvos. Én is pco-s vagyok és rengeteg cisztám volt/van. Az elsõ closti kúra után nekem sem jött meg és nagyon halvány pozitív lett a tesztem. Lehet, hogy csak én akartam azt a 2.csíkot odalátni, mert a doki nekem sem látott semmit uh-on csak a vastag nyálkahártyát. 7-8hétre az utolsó mensi után jött meg, de észveszejtõ erõvel és fájdalommal. Mint kiderült, mégis volt ott valami/valaki csak sajnos nem maradt meg. Ne add fel! Második próbálkozásra nekünk sikerült és mostanra van egy gyönyörû kislányom. Neked is sikerülni fog!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!