Találatok a következő kifejezésre: A ciszta van (259 db)

Bizonyos ételektől szörnyen rámtör az émelygés, reggelente pedig nagyon erős a hányinger. A cisztának van ilyen tünete, vagy előfordulhat hogy a terhességet nézte annak a doki?

Legjobb válasz: Nekem olyan rossz helyen volt a cisztám, hogy néha nyomott egy ideget és a fájdalomtól hányingerem volt. De néztek már cisztának kisbabát is.

Nekem olyan rossz helyen volt a cisztám, hogy néha nyomott egy ideget és a fájdalomtól hányingerem volt. De néztek már cisztának kisbabát is.
ez akár cukorbetegség is lehet a hirtelen vércukorszint ingadozás okozhatja ezeket a tüneteket

Ha meghúzódik a hasam, ott ahol a cisztám van, é újra fáj, lehet belül komoly baj?

Petefészkemben van, fájt az oldalam is, aztán csak a ciszta, és meghúzódott ott véletlenül, és megint fáj az egész oldalam? Nem okozott belsõ gondot?

Tapintással meg lehet különböztetni a mellben a nyirokcsomó duzzanatot és a cisztát? Van különbség "érzésben" a kettő között?

Nekem a csomó elmozdítható, 1 ujjnyi nagyságú. Nyomás hatására fájdalmas, jól kitapintható és melegséget érzek az egész mellemben, bizsereg napok óta. Mint amikor szoptatásnál megindul a tejleadó reflex. Jöv? hétre kaptam id?pontot vizsgálatra.

Legjobb válasz: Ha a csomó elmozdítható, nincs nagy baj. Ha nem mozdítható, akkor kezdjél el aggódni.

Ha a csomó elmozdítható, nincs nagy baj. Ha nem mozdítható, akkor kezdjél el aggódni.
Ha nem mozgatható akkor sincs gáz. Nekem régóta van egy csomó a mellemben és nyáron mûtenek. Nem mozgatható, nem is fáj. Elõször azt hittem ciszta. Kiderült, hogy egy kisebb csomó ami kialakulhat de nincs káros hatása.

Előfordulhat, hogy a doki terhességet cisztának néz, vagy kizárt? Ha mégis cisztám van, mit csinálnak vele? A "csodaszerektől" Hormeel S, Palástfű tea, Málnafű tea kialakulhat ciszta?

Legjobb válasz: Szia! Nekem cisztának nézte! Annyit mondott, hogy a méhem üres, viszont van cisztám és fertõzésem. Másnap pozitívat teszteltem. A dokiról no comment (birka!). A ciszta egyébként segíti az állapotosság megtartását (gondolom hallottál a 9 hetes szívleállás "gyakoriságáról". A ciszta átsegíthet rajta jobb eséllyel). Legalábbis engem így tájékoztattak. A ciszta spontán felszívódhat, spontán kifakadhat, gyógyszerrel segíthetik a felszívódását vagy laparoszkópiás eljárással "tüntetik" el. Nekem kb. minden második hónapban volt, sohasem kellett hozzá nyúlni! A 3. kérdésedre nem tudom a választ! Üdv

A cisztahoz eleg annyi, hogy a a mege'redt petesejt nem lokodik ki a tuszobol, hanem cisztava alakul. (Ehhez eleg 1 honap is) De gondolom ebben az esetben nem a mehben van a ciszta, hanem a petefeszekben.
Szia! Nekem cisztának nézte! Annyit mondott, hogy a méhem üres, viszont van cisztám és fertõzésem. Másnap pozitívat teszteltem. A dokiról no comment (birka!). A ciszta egyébként segíti az állapotosság megtartását (gondolom hallottál a 9 hetes szívleállás "gyakoriságáról". A ciszta átsegíthet rajta jobb eséllyel). Legalábbis engem így tájékoztattak. A ciszta spontán felszívódhat, spontán kifakadhat, gyógyszerrel segíthetik a felszívódását vagy laparoszkópiás eljárással "tüntetik" el. Nekem kb. minden második hónapban volt, sohasem kellett hozzá nyúlni! A 3. kérdésedre nem tudom a választ! Üdv
Szia! Én már írtam neked az elõzõekben. Az utolsó válaszolónak igaza van, elég 1 hónap is a kialakuláshoz! Nem tud kifakadni az érett petesejt és hormontartalmú folyadékkal telik meg. Így segíti néhány (nem tudom, hogy minden esetben-e) esetben az állapotosság megtartását. Én is csodálkoztam rajta, de állítólag így van. Miután nõtt a pocakomban a baba, a cisztám felszívódott. A történetemhez annyit, hogy már látszott a baba és õ cisztának nézte (tehát viszaadhatja a diplomáját). A cisztám 3 és fél hónapos. Üdv
A kérdező hozzászólása: Mennem kell vérvételre + beutal ultrahangra, hogy megnézze alaposabban milyen cisztáról van szó
A cisztának több fajtája van és ezeknek millio oka lehet. Amíg a doki nem lát petezsákot, szívhangot, tehát a nagyon korai terhességet (2-3 hetest)ha nem a megszokott helyen alakul, akkor bizony nézheti cisztának, anélkül, hogy visszaadná a diplomáját, de csak visszarendelt ellenõrzésre nem? A teáktól nem valószínû, hogy kialakulna ciszta. Ha mégis cisztád van, lehet, hogy simán felszívódik, de lehet, hogy tényleg el kell távolítani. Attól függ milyen fajta. Ellenõrzik azt is elvileg, hogy nem alakul-e ki PCOs, de azt csak hónapok múlva illetve a ciklusok hosszából lehet kideríteni. Szóval, ha azt írta a papírodra, hogy diagnózis: cysta, akkor valószínûleg nem terhesség. Én pl PCOs vagyok szóval nem egy cisztám van, de csak a 6. héten mondták biztosra, hogy terhesség.
Az a doki adja vissza a diplomajat, amelyik egy terhesseget cisztanak nez. A "csodaszerektol" pedig nem hinnem, hogy ciszta alakulna ki. Az sokkal hamarabb kialakul a hormonkeszitmenyektol. Ha meg cisztad van, akkor gondolom megmutenek, legalabbis a kolleganomet megmutottek (rovid, rutinmutetrol van szo)
A kérdező hozzászólása: Hogy-hogy segíti az állapotosság megtartását? Eddig csak rosszat hallottam a cisztáról.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Azért nem akarom elhinni, hogy cisztám van, mert egy hónapja még semmi sem volt ott.
Szia.Nekem anno cistának nézte, 2 hét múlva kellett vissza mennem, és azt mondta ha még ott van meg kell mûteni mert elég nagy...és akkor már azt mondta 8hetes terhes vagyok. Akkor ? De nem tudok róla, hogy vissza adta volna a diplomáját :) Minden jót
Szia(sztok) Hát, kitartást a vizsgálatokhoz, lehet ez is az is. Egy nagyon érdekes folt van a terheség 4-5. hetében, amiben semmi sem látszik, nekem nem mondta annó a doki, hogy ciszta, csak annyit, ha terhes akkor az az. Visszarendelt 2héttel késõbb uhra. Nem tudom láttad e a foltot, ha nagyon szabályos, akkor inkább ciszta...

Ha egy hete késik, tegnap előtt egy kicsit görcsöltem és ment a hasam, fáj a mellem, akkor ezek a tünetek cisztára utalnak? A cisztának milyen tünetei vannak? Van okom félni? 20vagyok

Legjobb válasz: Ezek a ciszta tünetei: A tünetek mindig a ciszták fajtájától és kialakulásától függnek, de általánosságban elmondható, hogy a ciszták nem okoznak kínkeserves tüneteket. A betegek általában a rutinvizsgálatokon vagy a más okból elrendelt ultrahangos vizsgálatokon szereznek róluk tudomást. A legfeltûnõbb tünetek, melyek önmagukban még nem biztos, hogy petefészekcisztát jeleznek: * Menstruáció kimaradása. * Menstruáció késése. * Heves alhasi fájdalmak, görcsök a havi vérzés ideje alatt. * Medencetájéki fájdalmak. * Ha a ciszta egészen nagyra megnõ, és esetleg hasüregi szerveket nyom, akkor ez a nyomás is okozhat panaszokat. * A has feltûnõen nagy elõredomborodása. Szerintem menj el orvoshoz, õ biztosat tud mondani. Egy egyszerû vizsgálatból kiderül, hogy ciszta-e vagy valami más.

Ezek a ciszta tünetei: A tünetek mindig a ciszták fajtájától és kialakulásától függnek, de általánosságban elmondható, hogy a ciszták nem okoznak kínkeserves tüneteket. A betegek általában a rutinvizsgálatokon vagy a más okból elrendelt ultrahangos vizsgálatokon szereznek róluk tudomást. A legfeltûnõbb tünetek, melyek önmagukban még nem biztos, hogy petefészekcisztát jeleznek: * Menstruáció kimaradása. * Menstruáció késése. * Heves alhasi fájdalmak, görcsök a havi vérzés ideje alatt. * Medencetájéki fájdalmak. * Ha a ciszta egészen nagyra megnõ, és esetleg hasüregi szerveket nyom, akkor ez a nyomás is okozhat panaszokat. * A has feltûnõen nagy elõredomborodása. Szerintem menj el orvoshoz, õ biztosat tud mondani. Egy egyszerû vizsgálatból kiderül, hogy ciszta-e vagy valami más.
A kérdező hozzászólása: De félek elmenni, mivan ha cisztám van? A hasam csak akkor nõ vagy fúvódik fel, amikor jól lakom.Jaj nem tudom mit csináljak, Orvoshoz félek elmenni.Ha csak ultrahangra megyek akkor ott megtudják mondani? És elõtte a házi orvossal kell beszélnem, vagy egybõl mehetek uh-ra??
A kérdező hozzászólása: terhesség produkálhat ilyet? mert a gyomrom is olyan furi, meg minden olyan furi mostanába....:S:S
Hogy-hogy félsz elmenni az orvoshoz? Erre pedig csak õ tud válaszolni. Nem fog reggelire megenni és ha halogatod csak rosszabb lesz meg kételyek között leszel, ha kiderül akkor legalább már tudod és lehet ellene tenni. Menj el dokihoz! Persze lehetsz terhes is, vegyél tesztet és irány a doki utánna!
A kérdező hozzászólása: oké. köszönöm a válaszokat:)
Felesleges félned a dokitól. Ha cisztád van, jobb ha kiderül és kezelik. Ha terhes vagy, jobb ha bizonyosságot szerzel róla és utána dönthetsz, mit szeretnél tenni. Hidd el, a doki nem tesz beteggé!

Petefészek cisztám van. Amikor együtt vagyok a párommal, akkor nagyon szokott fájni a hasam. Ha elmúlik a ciszta, vagy ne adj' Isten megműtenek, akkor utána már fájdalommentesen együtt lehetünk?

Legjobb válasz: Szia!Nekem volt petefészek cisztám pár évvel ezelõtt. Sajna nekem mûteni kellett.Nekem nem fájt együttlét közben,ha emlékezetem nem csal.De amióta mûtöttek hál' Istennek nincs probléma,felírtak f. gátlót,állítólag nagy mértékben gátolja a ciszta kialakulását.De volt hogy annyira fájt,hogy nem tudtam kiegyenesedni......A doki megállapította,hogy már 2 és fél deci vér van a cisztában.A doki mit mondott?Ha nagy akkor nehogy kidurranjon,mert a hasüregbe mehet a vér,az meg elég veszélyes!Kérdésedre választ adva,szerintem nem fog fájni,ha nem lesz ott a ciszta.Várom érdeklõdéssel válaszod! :-)

Szia!Nekem volt petefészek cisztám pár évvel ezelõtt. Sajna nekem mûteni kellett.Nekem nem fájt együttlét közben, ha emlékezetem nem csal.De amióta mûtöttek hál' Istennek nincs probléma, felírtak f. gátlót, állítólag nagy mértékben gátolja a ciszta kialakulását.De volt hogy annyira fájt, hogy nem tudtam kiegyenesedni......A doki megállapította, hogy már 2 és fél deci vér van a cisztában.A doki mit mondott?Ha nagy akkor nehogy kidurranjon, mert a hasüregbe mehet a vér, az meg elég veszélyes!Kérdésedre választ adva, szerintem nem fog fájni, ha nem lesz ott a ciszta.Várom érdeklõdéssel válaszod! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm aválaszt! :) ) Nem rég voltam dokinál, és azt mondta, hogy elmúlt:) Egyébként 5 cm átmérõjû volt:)
Szia!Örülök, hogy elmúlt, jó hogy megvizsgáltattad!További szép napot! :-)

PCO-sok. Van olyan akinek az AVIVA eltüntette a cisztákat?

személyes tapasztalatokat várnék...akinek uh-al bizonyított volt a PCO...majd AVIVÁZNI kezdett és azóta a control uh igazolta, h eltűntek :)

Legjobb válasz: Az én orvosom azt mondta, a ciszták nem tûnnek el. A ciszták PCO-ban nem klasszikus ciszták, hanem a pete meg nem repedt megkeményedett burka. Az már ott marad. Én négy éve tartom a hármas kezelést, várandós is vagyok, de a régi cisztáim azóta is megvannak. Az Aviva torna a peteérés és ovuláció szabályozásában lehet nagy segítség, a késõbbi ciszták kialakulásának megakadályozásában nyújthat segítséget, ha sikeres az ovu.

Az én orvosom azt mondta, a ciszták nem tûnnek el. A ciszták PCO-ban nem klasszikus ciszták, hanem a pete meg nem repedt megkeményedett burka. Az már ott marad. Én négy éve tartom a hármas kezelést, várandós is vagyok, de a régi cisztáim azóta is megvannak. Az Aviva torna a peteérés és ovuláció szabályozásában lehet nagy segítség, a késõbbi ciszták kialakulásának megakadályozásában nyújthat segítséget, ha sikeres az ovu.
Neked bevált az aviva?
Utolsó vagyok. Idõközben proverát szedtem egyszer 10 napig majd 30 napig. Tegnap voltam nõgyógyásznál, aki ilyen esetekre specializálódott. Az endometriózis kezd felszívódni, a vérrel teli cisztám kisebb lett, a vízzel teli eltûnt és helyette lett egy 21mm-es érett tüszõm. :) Ennek ellenére változtatok az étrendemen. 15. naptól ciklus teát iszom egy hétig és meglátjuk. Ha sikerül a baba, el fogok járni az aviva oktatóhoz kismama jógára. Most nagyon reménykedem.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ :) én is sok jót hallottam róla, azért álltam neki én is... Volt a tornán 1 csaj akinek soha nem volt mensije gyógyszer nélkül...a nagylánya aki 5 éves, Õ is úgy sikerült, hogy meghozták a mensit Norculuttal és stimuláltál... Írt az oktató a torna estéjén mindenkinek 1 körlevelet és bemásolta, h írt neki a csaj du, hogy életében elõször a torna után 1-2 órával spontán menstruált!!!! Úgy gondolom ez elég ösztönzõ erõ...jaaaaaa, 34 éves a csaj!
Én is voltam aviván, de idõ közben találtak két cisztát (az egyik vízzel a másik vérrel teli) a petefészkemben és endometriózist. Az oktató azt javasolta, hogy 3-4 hónapig ne tornázzak, tartsak koleszterin diétát, ez idõ alatt felszívódik az endometriózis és utána a tornával helyre lehet tenni a hormonháztartást. Én nagyon hiszek benne, hogy segít, nem akarok mûtétet. Nagyon sok jó tapasztalatról hallottam ezzel kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. :) nemsokára én is megtudom használt-e vmit az aviva!
Nekem a terhesség után nem volt egy darab sem a 6 hetes kontrolon, majd 4 hónappal szülés után már ott voltak :(
Én két nõröl tudok akinek eltüntette. Nekem ez a 4. hét hogy avivázok. Múl héten voltam nõgyógyásznál, elötte 1 évig senki nem nézte. Akkor azt mondták van rendesen policiszta, most az rovos azt mondta hogy van pár de nem sok. Nem tudom ez segitette-e már vagy csak elve kevesebb van. A másik hogy a 14. napon volt peteérésre utaló folyásom, máskor mindig késöbb van. Ezért én nagyon reménykedek hogy segít. Sok PCOS-nak igenis jönnek mennek a policiszták. Éppen aktuális hormonok függvénye. Elég sok sorstársat ismerek és beszélünk ezekrõl. Kettõt tudok akinek van hogy gyönyörû tiszták a petefészkeke aztán van amikor nem.
A kérdező hozzászólása: Nekünk is mesélte az Aviva oktató, bizony soknak eltûnt, mert csináltak control uh-ot és nem voltak ott... Nemsokára megyek én is control uh-ra, június közepén...kíváncsi leszek!
Attól is függ, mi okozza a cisztát, milyen típusú ciszta, stb.
Hát pedig én hallottam olyanról, hogy eltünteti a cisztákat....
Mi lett végül? :)

Ha cisztám van attól késhet a menzeszem? Mik az előjelei a cisztának?

Legjobb válasz: Nincsenek elõjelei, és nem is érzed, de a menstruációt valóban befolyásolhatja. Hüvelyi ultrahanggal tudják megállapítani, hogy van-e cisztád. Ha igen, akkor lehet, hogy kipukkan magától, de az is lehet, hogy mûteni kell. Egyébként mibõl gondolod, hogy cisztád van?

Nincsenek elõjelei, és nem is érzed, de a menstruációt valóban befolyásolhatja. Hüvelyi ultrahanggal tudják megállapítani, hogy van-e cisztád. Ha igen, akkor lehet, hogy kipukkan magától, de az is lehet, hogy mûteni kell. Egyébként mibõl gondolod, hogy cisztád van?

Két hónapig nem jött meg (gondolom hogy ciszta) vagy terhes lehetek? De ha ciszta van a dologban lehet olyan hogy nem jön meg több hónapig?

Legjobb válasz: Szia! Már rég el kellett volna menned nõdokihoz. Ha terhes vagy akkor azért ha meg cisztád van akkor azért! Ne habozz, menj el minél elõbb. Õ 100% hogy jobban tud segíteni neked mint mi akik csak így látatlanba írogatunk.

Szia! Már rég el kellett volna menned nõdokihoz. Ha terhes vagy akkor azért ha meg cisztád van akkor azért! Ne habozz, menj el minél elõbb. Õ 100% hogy jobban tud segíteni neked mint mi akik csak így látatlanba írogatunk.
A kérdező hozzászólása: meg nem is jött még meg
Ha elõ szokott fordulni, hogy kétszer ehymás után ugyanazon az oldalon van peteérésed (amit ugy az ember azért nem szokott tudni) akkor igen. A ciszta - azon az oldalon ahol van, ott akadályozhatja. A két hónap azért gyanús, mindenképp nézesd meg, csinálj tesztet.
A kérdező hozzászólása: de nem érzem azt a fájdalmat mint amikor cisztám volt
Amikor Closyt szedtem mindíg csak a bal oldalon volt érett tüszõm, elõtte kb 4 évvel volt, hogy 2 hetet késett 3 neg. teszttel mentem dokihoz és akkor a jobb oldalon volt cisztám, pedig semmit nem éreztem.

A cisztának milyen jelei vannak? Clostit szedtem, már a harmadik kúrán vagyok túl és itt olvastam, hogy ez okozhat cisztát.

Kedden kéne nem megjönnie,krémes fehér folyásom van,és igen s?r?n szurkál középpen a hasam.Nem mensi szer?en,inkább úgy bele-bele hasít.Ez ciszta,vagy lehet baba jele is?

Legjobb válasz: Nem kell feltétlen cisztára gondolni, habár nekem is a clostitól lett egy nagy cisztám, mert nem repedt meg a tüszõ,de köv. hónapra már fel is szívódott.:)Én onnan gondoltam,hogy lehet valami gáz, hogy a mensim nagyon gyenge volt, kb. 2 napig volt meg és alig valami.Ha már a harmadik adagon vagy túl, akkor szerintem nem lesz már cisztád.Nyugi!

Nem kell feltétlen cisztára gondolni, habár nekem is a clostitól lett egy nagy cisztám, mert nem repedt meg a tüszõ, de köv. hónapra már fel is szívódott.:) Én onnan gondoltam, hogy lehet valami gáz, hogy a mensim nagyon gyenge volt, kb. 2 napig volt meg és alig valami.Ha már a harmadik adagon vagy túl, akkor szerintem nem lesz már cisztád.Nyugi!
Hát...lehet, hogy attól vagy a nyálkahártyád van elvékonyodva, ui. ezt is okozhatja a closti és ez azért baj, mert nem tud a baba normálisan beágyazódni.Azért elég felelõtlen a Te orvosod.Ha valaki Clostit szed, azt kötelezõ lenne neki Uh-ozni minden hónapban a cisztásodás miatt és hogy van-e egyáltalán peteérésed és hogy mikor.Én lehet, hogy váltanék a helyedben.De mondom, hogy nyugi, egyenlõre ne gondolkozz ilyeneken.A kedd már közel van és nemsokára megtudod, h mizu.
Errõl már én is hallottam hasonlókat, de fogd fel pozitívan a dolgokat!!!A pozitív teszt nem igen tévedhet!Gratulálok!De azért mielõbb menj el orvoshoz, hogy megnyugtasd magad, hogy most mizu.Ja és majd írd meg!
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztatást, szerdán csináltam még egy tesztet az is pozitív lett.Remélem 2 hét múlva a doki is jókat mond majd!
A hcg termelõ ciszta nagyon ritka!!! Addig is vigyázz magadra, ne emelgess nagy súlyokat! Mire mész valószínûleg már hallani lehet az elsõ szívdobbanásokat is! Gratulálok!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!Nagyon reménykedek, az a baj, hogy most kezdtem dolgozni, és leghamarabb 2 hét múlva lesz csak szabadnapom akkor tudok majd dokihoz menni.Addig csak reménykedek.
A kérdező hozzászólása: Ma reggel pozitívat teszteltem!Jól tudom, hogy a cisztát is kimutatja a teszt vagy ez már biztos babóca?
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válasz adónak:egyébként nem tudom, hogy az elõzõ adag closztiktól lett e cisztám, mert a dokim nem ellenõrzött semmit.Csak felírt 3 hónapnyi gyógyszert és azt mondta ha ettõl nem esek teherbe majd mennye vissza hozzá.Az utolsó vérzésem viszont csak 2 napig tartott.lehet, hogy az már a ciszta miatt volt ilyen rövid?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok!Holnap reggel tesztelek és majd kiderül mi az oka a hasszurámnak! :-)
Szia! A cisztának sajnos nincsen jele. Esetleg hasfájás, vagy olvastam még, hogy ha a hólyaghoz közel van, gyakori pisilés. Nekem elég nagy volt, de semmi ilyesmi tünetem nem volt, csak nem jött meg miatta. Szerintem a tüneteid alapján inkább valószínû a baba!:) Drukkolok, hogy az legyen!!!!
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál, cisztának semmi jele, 14ml.petezsákot látott.Azt mondta a ciszta nem okozna téves pozitív teszt eredményt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!