Találatok a következő kifejezésre: A cisztának a tünetei (47 db)

Ha egy hete késik, tegnap előtt egy kicsit görcsöltem és ment a hasam, fáj a mellem, akkor ezek a tünetek cisztára utalnak? A cisztának milyen tünetei vannak? Van okom félni? 20vagyok

Legjobb válasz: Ezek a ciszta tünetei: A tünetek mindig a ciszták fajtájától és kialakulásától függnek, de általánosságban elmondható, hogy a ciszták nem okoznak kínkeserves tüneteket. A betegek általában a rutinvizsgálatokon vagy a más okból elrendelt ultrahangos vizsgálatokon szereznek róluk tudomást. A legfeltûnõbb tünetek, melyek önmagukban még nem biztos, hogy petefészekcisztát jeleznek: * Menstruáció kimaradása. * Menstruáció késése. * Heves alhasi fájdalmak, görcsök a havi vérzés ideje alatt. * Medencetájéki fájdalmak. * Ha a ciszta egészen nagyra megnõ, és esetleg hasüregi szerveket nyom, akkor ez a nyomás is okozhat panaszokat. * A has feltûnõen nagy elõredomborodása. Szerintem menj el orvoshoz, õ biztosat tud mondani. Egy egyszerû vizsgálatból kiderül, hogy ciszta-e vagy valami más.

Ezek a ciszta tünetei: A tünetek mindig a ciszták fajtájától és kialakulásától függnek, de általánosságban elmondható, hogy a ciszták nem okoznak kínkeserves tüneteket. A betegek általában a rutinvizsgálatokon vagy a más okból elrendelt ultrahangos vizsgálatokon szereznek róluk tudomást. A legfeltûnõbb tünetek, melyek önmagukban még nem biztos, hogy petefészekcisztát jeleznek: * Menstruáció kimaradása. * Menstruáció késése. * Heves alhasi fájdalmak, görcsök a havi vérzés ideje alatt. * Medencetájéki fájdalmak. * Ha a ciszta egészen nagyra megnõ, és esetleg hasüregi szerveket nyom, akkor ez a nyomás is okozhat panaszokat. * A has feltûnõen nagy elõredomborodása. Szerintem menj el orvoshoz, õ biztosat tud mondani. Egy egyszerû vizsgálatból kiderül, hogy ciszta-e vagy valami más.
A kérdező hozzászólása: De félek elmenni, mivan ha cisztám van? A hasam csak akkor nõ vagy fúvódik fel, amikor jól lakom.Jaj nem tudom mit csináljak, Orvoshoz félek elmenni.Ha csak ultrahangra megyek akkor ott megtudják mondani? És elõtte a házi orvossal kell beszélnem, vagy egybõl mehetek uh-ra??
A kérdező hozzászólása: terhesség produkálhat ilyet? mert a gyomrom is olyan furi, meg minden olyan furi mostanába....:S:S
Hogy-hogy félsz elmenni az orvoshoz? Erre pedig csak õ tud válaszolni. Nem fog reggelire megenni és ha halogatod csak rosszabb lesz meg kételyek között leszel, ha kiderül akkor legalább már tudod és lehet ellene tenni. Menj el dokihoz! Persze lehetsz terhes is, vegyél tesztet és irány a doki utánna!
A kérdező hozzászólása: oké. köszönöm a válaszokat:)
Felesleges félned a dokitól. Ha cisztád van, jobb ha kiderül és kezelik. Ha terhes vagy, jobb ha bizonyosságot szerzel róla és utána dönthetsz, mit szeretnél tenni. Hidd el, a doki nem tesz beteggé!

Pozitív lett a tesztem, és sokak szerint lehet ciszta is. Mik a tünetei? és a gyulladt ciszta tünetei?

Legjobb válasz: Ha pozitív lett a teszted akkor terhes vagy. Egy cisztának többnyire nincsenek tünetei, rengeteg ember éli le úgy az életét, hogy ciszták jönnek, mennek benne (azaz kialakul, elmúlik) és észre sem veszi õket. Azokkal a cisztákkal kell foglalkozni, amelyik gondot okoz pl. elönt a vér, stb... de terhességi tüneteket nem fog okozni. Irány az orvos. Õ úgyis megnéz uh-val is.

Ha pozitív lett a teszted akkor terhes vagy. Egy cisztának többnyire nincsenek tünetei, rengeteg ember éli le úgy az életét, hogy ciszták jönnek, mennek benne (azaz kialakul, elmúlik) és észre sem veszi õket. Azokkal a cisztákkal kell foglalkozni, amelyik gondot okoz pl. elönt a vér, stb... de terhességi tüneteket nem fog okozni. Irány az orvos. Õ úgyis megnéz uh-val is.
Ha cisztád van attól nem lehet pozitív a teszted!Szóval terhes vagy!A ciszta fájdalmas, kellemetlen érzés!Menj el orvoshoz hogy megnézze mi van pontosan.Nem érdemes találgatni.
A kérdező hozzászólása: köszi:) terhességi tüneteim vannak, egész nap hányok, semmi nem marad meg bennem, csak a sós:) és a mellem is meg változott, szédülök.stb.:)
A terhességi teszt a HCG hormont mutatja ki, ami akkor termelõdik a nõ szervezetében, ha terhes , egyébként nincs. / Igaz rosszindulatú daganatok bizonyos típusaiban kimutatható, még férfiaknál is !!, de ott nem jelentkeznek a terhesség típusos tünetei :) / Gratulálok! Örülsz neki ?
A kérdező hozzászólása: Igen:) mert a párommal szeretnénk, és két hónapja vesztettük el az elsõt ami nagyon meg viselt minket. :( köszi a gratulációt és a választ:)
cisztától tuti nem lesz pozitív a teszt. Igy ha pozitív akkor az baba. Hülyeséget mondott az aki ezt a cisztsat mondta.
A kérdező hozzászólása: köszi:) hát úgy láttszik valaki 2gyerek után nem tud enmyit:D biztos nem volt még cisztája:D

A cisztának, gyulladásnak mik lehetnek a tünetei?

Nincs folyásom,lázam stb.,csak a hasam n?,de a teszt negatív és a menstruációm csak 1 max 2 napig tart és nagyon kevés!

Legjobb válasz: A tünetek mindig a ciszták fajtájától és kialakulásától függnek, de általánosságban elmondható, hogy a ciszták nem okoznak kínkeserves tüneteket. A legfeltûnõbb tünetek: menstruáció kimaradása; menstruáció késése; heves alhasi fájdalmak, görcsök a havi vérzés ideje alatt; medencetájéki fájdalmak; ha a ciszta egészen nagyra megnõ, és esetleg hasüregi szerveket nyom, akkor ez a nyomás is okozhat panaszokat; a has feltûnõen nagy elõredomborodása.

A tünetek mindig a ciszták fajtájától és kialakulásától függnek, de általánosságban elmondható, hogy a ciszták nem okoznak kínkeserves tüneteket. A legfeltûnõbb tünetek: menstruáció kimaradása; menstruáció késése; heves alhasi fájdalmak, görcsök a havi vérzés ideje alatt; medencetájéki fájdalmak; ha a ciszta egészen nagyra megnõ, és esetleg hasüregi szerveket nyom, akkor ez a nyomás is okozhat panaszokat; a has feltûnõen nagy elõredomborodása.

Ha elmegyek a nőgyógyászhoz mert kimaradt a menstruációm mit fog csinálni? A ciszta tünetei mik lehetnek?

nem életet nem élek 16/l

Legjobb válasz: Petefészek ciszta tünetei? A mindennapi gabonaevés, tejtermékfogyasztás sajnos jellemzõ ilyen betegségnél. Valójában persze tudjuk, hogy a természetes étrendtõl való eltérés a mindennapi gabonaevés és sajnos emellett alakulnak ki ciszták, metabolikus szindróma, hormonbetegségek.

Petefészek ciszta tünetei? A mindennapi gabonaevés, tejtermékfogyasztás sajnos jellemzõ ilyen betegségnél. Valójában persze tudjuk, hogy a természetes étrendtõl való eltérés a mindennapi gabonaevés és sajnos emellett alakulnak ki ciszták, metabolikus szindróma, hormonbetegségek.
Hát csak ezért nem kellene még menned! 17 éves korodig hónapok is kimaradhatnak, és utána majd felnõtt nõknél is lehet nagy ritkán 1 hónap kimaradás.
A kérdező hozzászólása: pár hónap múlva leszek 17. májusba jött meg utoljára azóta meg semmi :(

14 évesen (szűz) alakulhat ki ciszta? Mik a tünetei? Kimaradhat miatta menstruáció? Honnan tudhatom hogy van-e cisztám?

Valaki segítsen!

Legjobb válasz: nekem volt cisztám de 23éves vagyok és nemrég. én éreztem hogy ott nagyon fáj. de ha félsz vagy valami nincs rendben úgy érzed, menj el nõdokihoz anyukád elkísér , és tényleg ne félj tõle.

nekem volt cisztám de 23éves vagyok és nemrég. én éreztem hogy ott nagyon fáj. de ha félsz vagy valami nincs rendben úgy érzed, menj el nõdokihoz anyukád elkísér , és tényleg ne félj tõle.
A kérdező hozzászólása: nekem nem fáj semmim. csak kb. 2 hónapja nem jött meg, és gondolkoztam azon, hogy esetleg emiatt.de köszi:)
hááát 2hónap még 14éves korban nem gáz.:) akkor még nem állt be nekem sem. lehet egy évig kimarad és után a jön majd meg rendesen
Ilyen korban a maximum fél éves kimaradás még normális, utána kell orvoshoz menni. :)
Ahogy az elõzõ válaszoló is írta, ilyen fiatalon akár fél év is lehet 2 menstruáció között. Ha nincs semmi kellemetlen tüneted, akkor nem kell aggódnod.
Nincs semmi bajod, nyugi! 17 éves korodig bármi megtörténhet, az is hogy hónapokra kimarad.

Petefészek cisztának lehet a tünete émelygés, hányinger?

Legjobb válasz: Nekem volt cisztám, amivel meg mûtöttek. Nekem nem volt hányingerem. A ciszta egy folyadékkal telt hólyag. Menszesz problémám volt vele.

Nekem volt cisztám, amivel meg mûtöttek. Nekem nem volt hányingerem. A ciszta egy folyadékkal telt hólyag. Menszesz problémám volt vele.
Engem is mutottek ez miatt, viszont nekem megvoltak ezek a tunetek.

Miről lehet felismerni a mell cisztát? Mik a tünetei?

Legjobb válasz: Egy csomó a mellben amivel elmész nõgyógyászhoz, aki eldönti, hogy indokolt-e további vizsgákat és ha indokolt akkor továbbküld mammográfiára ahol megmondják, hogy ciszta-e. Magadtól nem fogod tudni eldönteni, hogy valóban az-e. Vannak jelek, de azok nem elég specifikusak ahhoz, hogy meg lehessen mondani, hogy tényleg ciszta-e vagy valami más.

Egy csomó a mellben amivel elmész nõgyógyászhoz, aki eldönti, hogy indokolt-e további vizsgákat és ha indokolt akkor továbbküld mammográfiára ahol megmondják, hogy ciszta-e. Magadtól nem fogod tudni eldönteni, hogy valóban az-e. Vannak jelek, de azok nem elég specifikusak ahhoz, hogy meg lehessen mondani, hogy tényleg ciszta-e vagy valami más.
A kérdező hozzászólása: Értem, de mik ezek a jelek?
Leírtam.
nekem most allapitottak meg ultrahangon. azert mentem dokihoz mert fajdogalt a mellem ereztem hogy valami nem oke. bele bele nyilall kicsit eg is.es bar semmi gyanusat nem tapintottam azert megnezettem. valoszinu felszivodik a kovetkezo menstruacional de 3 honap mulva megint mennem kell megnezetni.

Bizonyos ételektől szörnyen rámtör az émelygés, reggelente pedig nagyon erős a hányinger. A cisztának van ilyen tünete, vagy előfordulhat hogy a terhességet nézte annak a doki?

Legjobb válasz: Nekem olyan rossz helyen volt a cisztám, hogy néha nyomott egy ideget és a fájdalomtól hányingerem volt. De néztek már cisztának kisbabát is.

Nekem olyan rossz helyen volt a cisztám, hogy néha nyomott egy ideget és a fájdalomtól hányingerem volt. De néztek már cisztának kisbabát is.
ez akár cukorbetegség is lehet a hirtelen vércukorszint ingadozás okozhatja ezeket a tüneteket

Lehet ciszta tünete a szűnni nem akaró barnázás, combizomba kisugarzo es medencetájéki fájdalom? Ami erdekes, hogy mindig kidudorodó hasam volt, most meg teljesen lapos, be van esve. Vagy elpusztult a cisztám, azert van a nyálkás erős barnázás?

Jöv? hetre kaptam id?pontot a doktortól, addig is szeretném tudni, hatha valakinek hasonlo panaszai mar voltak.

Legjobb válasz: A barnázás és a medencetájéki fájdalom nagyon sok mindenre utalhat, akár cisztára is vagy hormonzavarra stb. Itt mi ezt sajnos nem fogjuk tudni megmondani.

A barnázás és a medencetájéki fájdalom nagyon sok mindenre utalhat, akár cisztára is vagy hormonzavarra stb. Itt mi ezt sajnos nem fogjuk tudni megmondani.
Szia! Ez lehet akár a ciszta tünete is, de általában a méhen kívüli terhesség elsõ jele a szüntelen barnás váladék. A fájdalom is erre utal. Minél hamarabb lásson orvos!

A cisztának mi a tünetei? Láz? Fájdalom? A hő olyankor magas? Vagy alacsony? Mell? És lehet ciszta esetén téves + teszt?

Legjobb válasz: Szia nekem egy évig volt cisztám amit tavaly októberben mûtöttek ki!Nekem nagyon nagyon fájt a petefészkem, nagyon fájt tõle pisilnem is és lázam is sokszor volt!Igen mutathat hamis eredményt a teszt!Mindenképp menj orvoshoz és õ megtudja nézni hüvely uh-án hogy mi a baj!!!!

Szia nekem egy évig volt cisztám amit tavaly októberben mûtöttek ki!Nekem nagyon nagyon fájt a petefészkem, nagyon fájt tõle pisilnem is és lázam is sokszor volt!Igen mutathat hamis eredményt a teszt!Mindenképp menj orvoshoz és õ megtudja nézni hüvely uh-án hogy mi a baj!!!!
cystával a hõ magas.37, 2 körüli.Nekem fájt a mellem is és olyan érzés volt mintha terhes lennék.Éreztem valamit lent , olyan mintha lenne ott valami.És éngem eggyik hajnalban vittek korházba ugy begörcsöltem.És csak rosszindulatu cysta esetén lehet pizitiv teszt.És nekem a következõ honapban magátol elmult a cysta.Neked a teszt pozitiv?és miota késik?akarnátok babat?
A kérdező hozzászólása: pénteken kellett volna megjönnie, van azóta 2 negatív teszt, melleim fájnak, fehér krémes folyásom van, álmos vagyok állandóan, hõm 37 vagy 37, 1. Reggel fogok újra teesztelni, csak most eszembe jutott, h mi van ha nem is babás, hanem cisztás vagyok.
Szia, teszteltél már? Ha igen, akkor mi lett az eredménye?!
Szia!! Nekem tünete egyáltalán nem volt! Annyi hogy egy reggelen eszméletlenül elkezdett görcsölni a hasam és elájultam! A kórházba 3 vagy 4 napig vizsgáltak mire rájöttek az orvosok hogy cysta volt és kimûtötték, mivel annyira elbújt hogy nem vették észre! Mindenképp menj orvoshoz és ott majd elvégzik a kellõ vizsgálatot!
A kérdező hozzászólása: Teszteltem, és negatív.:((( Mostmár tuti nem vagyok terhes. Ez a 33 napom :(
Ilyet se hallottam meg, rosszindulatu ciszta. a ciszta vizzel telt holyag, nem daganat..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!