Találatok a következő kifejezésre: A cisztának, mik (162 db)

A cisztának mi a tünetei? Láz? Fájdalom? A hő olyankor magas? Vagy alacsony? Mell? És lehet ciszta esetén téves + teszt?

Legjobb válasz: Szia nekem egy évig volt cisztám amit tavaly októberben mûtöttek ki!Nekem nagyon nagyon fájt a petefészkem, nagyon fájt tõle pisilnem is és lázam is sokszor volt!Igen mutathat hamis eredményt a teszt!Mindenképp menj orvoshoz és õ megtudja nézni hüvely uh-án hogy mi a baj!!!!

Szia nekem egy évig volt cisztám amit tavaly októberben mûtöttek ki!Nekem nagyon nagyon fájt a petefészkem, nagyon fájt tõle pisilnem is és lázam is sokszor volt!Igen mutathat hamis eredményt a teszt!Mindenképp menj orvoshoz és õ megtudja nézni hüvely uh-án hogy mi a baj!!!!
cystával a hõ magas.37, 2 körüli.Nekem fájt a mellem is és olyan érzés volt mintha terhes lennék.Éreztem valamit lent , olyan mintha lenne ott valami.És éngem eggyik hajnalban vittek korházba ugy begörcsöltem.És csak rosszindulatu cysta esetén lehet pizitiv teszt.És nekem a következõ honapban magátol elmult a cysta.Neked a teszt pozitiv?és miota késik?akarnátok babat?
A kérdező hozzászólása: pénteken kellett volna megjönnie, van azóta 2 negatív teszt, melleim fájnak, fehér krémes folyásom van, álmos vagyok állandóan, hõm 37 vagy 37, 1. Reggel fogok újra teesztelni, csak most eszembe jutott, h mi van ha nem is babás, hanem cisztás vagyok.
Szia, teszteltél már? Ha igen, akkor mi lett az eredménye?!
Szia!! Nekem tünete egyáltalán nem volt! Annyi hogy egy reggelen eszméletlenül elkezdett görcsölni a hasam és elájultam! A kórházba 3 vagy 4 napig vizsgáltak mire rájöttek az orvosok hogy cysta volt és kimûtötték, mivel annyira elbújt hogy nem vették észre! Mindenképp menj orvoshoz és ott majd elvégzik a kellõ vizsgálatot!
A kérdező hozzászólása: Teszteltem, és negatív.:((( Mostmár tuti nem vagyok terhes. Ez a 33 napom :(
Ilyet se hallottam meg, rosszindulatu ciszta. a ciszta vizzel telt holyag, nem daganat..
Milyen cisztát ?

Miómának és a cisztának mi az elõjelei?

Legjobb válasz: Nem tudom, talán vérzés menstruáción kívül is. Vagy pont a mensi nem jön meg.

Nem tudom, talán vérzés menstruáción kívül is. Vagy pont a mensi nem jön meg.
Erõsebb vérzés vagy erõsebb görcs menzi alatt
Erõs vérzés és lehet darabos is (alvadt vér), alhasi fájdalom, elhúzódó menstruáció, két menstruáció közt pecsételõ vérzés.

14 évesen (szűz) alakulhat ki ciszta? Mik a tünetei? Kimaradhat miatta menstruáció? Honnan tudhatom hogy van-e cisztám?

Valaki segítsen!

Legjobb válasz: nekem volt cisztám de 23éves vagyok és nemrég. én éreztem hogy ott nagyon fáj. de ha félsz vagy valami nincs rendben úgy érzed, menj el nõdokihoz anyukád elkísér , és tényleg ne félj tõle.

nekem volt cisztám de 23éves vagyok és nemrég. én éreztem hogy ott nagyon fáj. de ha félsz vagy valami nincs rendben úgy érzed, menj el nõdokihoz anyukád elkísér , és tényleg ne félj tõle.
A kérdező hozzászólása: nekem nem fáj semmim. csak kb. 2 hónapja nem jött meg, és gondolkoztam azon, hogy esetleg emiatt.de köszi:)
hááát 2hónap még 14éves korban nem gáz.:) akkor még nem állt be nekem sem. lehet egy évig kimarad és után a jön majd meg rendesen
Ilyen korban a maximum fél éves kimaradás még normális, utána kell orvoshoz menni. :)
Ahogy az elõzõ válaszoló is írta, ilyen fiatalon akár fél év is lehet 2 menstruáció között. Ha nincs semmi kellemetlen tüneted, akkor nem kell aggódnod.
Nincs semmi bajod, nyugi! 17 éves korodig bármi megtörténhet, az is hogy hónapokra kimarad.

Ha cisztám van, akkor mit kell éreznem? és a doki mit tanácsol?

Milyen kezeléseket ír elő? Milyen gyógyszert? Pihenni? vagy valami?

Legjobb válasz: Meg ilyen ülõfürdõbe is szokták tenni ezt a teát, de nem tudom hogy. Én csak hallottam róla, hogy a cickafarkfû tea jó rá, mert segít abban, hogy a ciszta felszívódjon, állítólag hamar segít. Nekem mensivel távozott magától a ciszta amikor volt, szóval nem kellett semmit tennem, hogy elmúljon, elmúlt magától, mensivel távozott. Ha normális megjön a mensi, akkor az azt jelenti, hogy a ciszta is távozik.

Meg ilyen ülõfürdõbe is szokták tenni ezt a teát, de nem tudom hogy. Én csak hallottam róla, hogy a cickafarkfû tea jó rá, mert segít abban, hogy a ciszta felszívódjon, állítólag hamar segít. Nekem mensivel távozott magától a ciszta amikor volt, szóval nem kellett semmit tennem, hogy elmúljon, elmúlt magától, mensivel távozott. Ha normális megjön a mensi, akkor az azt jelenti, hogy a ciszta is távozik.
Szinte nincs is ember, akinek nincs valahol cisztája. Képzeld, ha mind pihenni menne. Majd a doki megmondja, hogy mit kell tenni, a ciszta nagyságátõl, számától függ.
Lehet érezni görcsölést, szurkálásokat, émelyeghetsz, szédülhetsz, elmaradhat a mensid a cisztától, lehetnek tõle terhességi tüneteid. Tapasztalatból írom. A cickafarkfû tea jó rá.
A kérdező hozzászólása: Amiket írsz az mind megvan tünetben, csak enyhén. Tényleg jó a cickafark tea?
A kérdező hozzászólása: Mennyi ideig ittad? Ugyan úgy mint ha peteérést segítene elõ? Köszi a választ!
Ne haragudj 5-ös válaszoló, de szerintem nem teljesen igaz amit írsz. "Ha normális megjön a mensi, akkor az azt jelenti, hogy a ciszta is távozik." Nekem is van cisztám, és hónapokig nézegette az orvos hüvelyi uh-val, és közbe rendesen megjött, ittam teát, de nem szívódott fel, nem távozott. Valószínûleg most is megvan, de azt mondta az orvos nem kell vele csinálni semmit, ha terhes leszek majd eltûnik... Nem tudom tünet-e vagy sem, de én nagyon görcsölök mikor megjön második-harmadik nap. Mindenképp kérj hüvelyi ultrahangot, mert nekem is azzal derült ki, hasin nem láttak semmit.
Én nem éreztem semmit, mikor cisztám volt, hüvelyi uh-n vették észre egy clostys hónap után. Így nem is kezdhettük a következõt, ki kellett hagyni egy hónapot. Szerencsére az üres hónapban felszívódott.
Kedves 6-os! Tudom, hogy nem teljesen igaz az, hogy ha mensi van akkor biztosan távozik a ciszta. De nálam így volt, mert elmaradt a mensi a ciszta miatt és doki mondta, hogy ha megjön, akkor a cisztám is távozik majd és nálam így is volt, mert utána meg is nézett. Megjött a mensim és ciszta is eltávozott. És igaz az is, hogy nem mindenkinél vannak tünetei, de ha vannak akkor azok a tünetek, amiket én felsoroltam, nekem már 2-szer volt cisztám és ebbõl tudom.

Ha cisztám van attól késhet a menzeszem? Mik az előjelei a cisztának?

Legjobb válasz: Nincsenek elõjelei, és nem is érzed, de a menstruációt valóban befolyásolhatja. Hüvelyi ultrahanggal tudják megállapítani, hogy van-e cisztád. Ha igen, akkor lehet, hogy kipukkan magától, de az is lehet, hogy mûteni kell. Egyébként mibõl gondolod, hogy cisztád van?

Nincsenek elõjelei, és nem is érzed, de a menstruációt valóban befolyásolhatja. Hüvelyi ultrahanggal tudják megállapítani, hogy van-e cisztád. Ha igen, akkor lehet, hogy kipukkan magától, de az is lehet, hogy mûteni kell. Egyébként mibõl gondolod, hogy cisztád van?

A cisztának, gyulladásnak mik lehetnek a tünetei?

Nincs folyásom,lázam stb.,csak a hasam n?,de a teszt negatív és a menstruációm csak 1 max 2 napig tart és nagyon kevés!

Legjobb válasz: A tünetek mindig a ciszták fajtájától és kialakulásától függnek, de általánosságban elmondható, hogy a ciszták nem okoznak kínkeserves tüneteket. A legfeltûnõbb tünetek: menstruáció kimaradása; menstruáció késése; heves alhasi fájdalmak, görcsök a havi vérzés ideje alatt; medencetájéki fájdalmak; ha a ciszta egészen nagyra megnõ, és esetleg hasüregi szerveket nyom, akkor ez a nyomás is okozhat panaszokat; a has feltûnõen nagy elõredomborodása.

A tünetek mindig a ciszták fajtájától és kialakulásától függnek, de általánosságban elmondható, hogy a ciszták nem okoznak kínkeserves tüneteket. A legfeltûnõbb tünetek: menstruáció kimaradása; menstruáció késése; heves alhasi fájdalmak, görcsök a havi vérzés ideje alatt; medencetájéki fájdalmak; ha a ciszta egészen nagyra megnõ, és esetleg hasüregi szerveket nyom, akkor ez a nyomás is okozhat panaszokat; a has feltûnõen nagy elõredomborodása.

Ha elmegyek a nőgyógyászhoz mert kimaradt a menstruációm mit fog csinálni? A ciszta tünetei mik lehetnek?

nem életet nem élek 16/l

Legjobb válasz: Petefészek ciszta tünetei? A mindennapi gabonaevés, tejtermékfogyasztás sajnos jellemzõ ilyen betegségnél. Valójában persze tudjuk, hogy a természetes étrendtõl való eltérés a mindennapi gabonaevés és sajnos emellett alakulnak ki ciszták, metabolikus szindróma, hormonbetegségek.

Petefészek ciszta tünetei? A mindennapi gabonaevés, tejtermékfogyasztás sajnos jellemzõ ilyen betegségnél. Valójában persze tudjuk, hogy a természetes étrendtõl való eltérés a mindennapi gabonaevés és sajnos emellett alakulnak ki ciszták, metabolikus szindróma, hormonbetegségek.
Hát csak ezért nem kellene még menned! 17 éves korodig hónapok is kimaradhatnak, és utána majd felnõtt nõknél is lehet nagy ritkán 1 hónap kimaradás.
A kérdező hozzászólása: pár hónap múlva leszek 17. májusba jött meg utoljára azóta meg semmi :(

Miről lehet felismerni a mell cisztát? Mik a tünetei?

Legjobb válasz: Egy csomó a mellben amivel elmész nõgyógyászhoz, aki eldönti, hogy indokolt-e további vizsgákat és ha indokolt akkor továbbküld mammográfiára ahol megmondják, hogy ciszta-e. Magadtól nem fogod tudni eldönteni, hogy valóban az-e. Vannak jelek, de azok nem elég specifikusak ahhoz, hogy meg lehessen mondani, hogy tényleg ciszta-e vagy valami más.

Egy csomó a mellben amivel elmész nõgyógyászhoz, aki eldönti, hogy indokolt-e további vizsgákat és ha indokolt akkor továbbküld mammográfiára ahol megmondják, hogy ciszta-e. Magadtól nem fogod tudni eldönteni, hogy valóban az-e. Vannak jelek, de azok nem elég specifikusak ahhoz, hogy meg lehessen mondani, hogy tényleg ciszta-e vagy valami más.
A kérdező hozzászólása: Értem, de mik ezek a jelek?
Leírtam.
nekem most allapitottak meg ultrahangon. azert mentem dokihoz mert fajdogalt a mellem ereztem hogy valami nem oke. bele bele nyilall kicsit eg is.es bar semmi gyanusat nem tapintottam azert megnezettem. valoszinu felszivodik a kovetkezo menstruacional de 3 honap mulva megint mennem kell megnezetni.

Üdvözlöm doktor úr! 43 éves vagyok. Egy hónapja ultrahang vizsgálaton cisztát találtak mindkét mellemben és a méhemen. A melleimben csak 5 mm-es. Van-e remény arra, hogy felszívódjanak ezek a ciszták, és mi a teendő ennek érdekében? Szedhetem-e a Remifemi

Üdvözlöm doktor úr! 43 éves vagyok. Egy hónapja ultrahang vizsgálaton cisztát találtak mindkét mellemben és a méhemen. A melleimben csak 5 mm-es. Van-e remény arra, hogy felszívódjanak ezek a ciszták, és mi a teendő ennek érdekében? Szedhetem-e a Remifemin nevű gyógyszert vagy mást javasol?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A mellben észlelt ciszták, az ultrahanglelettől, vagyis a radiológus orvos megítélésétől függően, általában csak rendszeres ellenőrzést igényelnek, tehát legtöbbször jóindulatú, korral járó elváltozások. Az ellenőrzés javasolt gyakoriságáról a radiológus tud nyilatkozni, aki a vizsgálatot is végezte. A Remifemin tabletta ebben az esetben is szedhető, biztonságos készítmény, mivel nincsen káros hatással az emlők szövetére. …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A mellben észlelt ciszták, az ultrahanglelettől, vagyis a radiológus orvos megítélésétől függően, általában csak rendszeres ellenőrzést igényelnek, tehát legtöbbször jóindulatú, korral járó elváltozások. Az ellenőrzés javasolt gyakoriságáról a radiológus tud nyilatkozni, aki a vizsgálatot is végezte. A Remifemin tabletta ebben az esetben is szedhető, biztonságos készítmény, mivel nincsen káros hatással az emlők szövetére. … Olvass tovább »

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!