Találatok a következő kifejezésre: A cirkó mint (5 db)

A cirkó drágább mint a konvektoros fűtés?

Legjobb válasz: elvileg nem. gyakorlatilag csak akkor, ha rosszul lett megtervezve.

elvileg nem. gyakorlatilag csak akkor, ha rosszul lett megtervezve.
Relatív! 48m2-es két konvektorral felszelert házat vettünk és alakítottuk lakóházzá. A két konvektor lecserélése volt 130e Ft kombicirkóra, csövekkel, radiátorokkal együtt több, mint félmilliós ajánlatot kaptunk. A leghidegebb hónapokban is 18e Ft volt a gázszámla két hónapra. A kombicirkóval lehet, hogy párezret meg lehetne takarítani, de a megtérülés években mérhetõ szerintem.
48 négyzetméterre nem reális a 18e gázszámla. vagy rosszul lett megtervezve a fûtés, vagy valahol szökik ki a meleg, de nem gyengén.
szerintem olcsóbb a konvektor valamivel. De elméletben talán nincs különbség a kettõ között. leghidegebb hónapokban konvektorral is volt 20 krül idén a fûtésünk (56nm), szóval szerintem a 18 ezer reális (ha 20 C körülre van felftve) szeritnem a konvektor elõnye, hogy bármelyik szobát külön külön le tudod kapcsolni akár teljesen. Nálunk a három konvektorból volt, hogy csak egy ment, és amikor nem voltunk otthon ki is kapcsoltuk mindet... A cirko viszont programozható, központilag szabályozható, nem kell körbecsövezni a lakst gázcsövekkel, nem rondítja az épületet kifelé, és az égés termékeket magasan a levegõbe eregeti (kéményen keresztül) nem mint a konvetor, ami az ablak alatt engedi ki. nekem ennyi jutott most eszembe :) a legjobb a geothermikus, vagy a napelemes megoldás!
nekem volt a 48nm-re 18e. De két hónapra!!! Tehát egy hónapra 9. Ez volt a max, két konvektor és egy gáztûzhely. 10cm dryvit a házon. Ez napi 300ft, kin minuszok, bent 22C.
A konvektortól bármi jobb!Vettünk egy családi házat melyben konvektor fûtés volt, téli gázszámla átlagban olyan 50-55 ezer havonta......A megtermelt hõnek a fele kiment a szellõzón......SZUPER!!!!!Csak ajánlani tudom ha sok fölösleges pénzed van!Természetesen ha azt nézzük tényleg nem kell vizetmelegitenie a cikázó csövekben vagy valami ilyesmit irt egy elõttem válaszoló DE: a padlóba ágyazott vagy a falakban levõ csövek szintén melegítik a házat!Nem kell karnyi vastag csövezés hanem a lehetõ legvéknyabb igy sokkal kevesebb vizet kell melegiteni....vagyis a hóveszteséged a minimumra esik vissza!Persze azért igy is jelentõs! Aztán jön a nagy kérdés hogy de akkor ez olcsóbb? Nem!Most is 50 ezret fizetek havonta de nem 22 fok van a házban hanem 30! Szerintem ha ezt nézzük akkor jobban jársz ha konvektorod van lecseréled! :D 18 ezer 2 hónapra :D de jó is lenne ha csak annyit fizetnék, de ha kipróbálom hogy havi 9nél ne menjen el több akkor repkednek a minuszok a házban :S
Szerintem ez azért attól is függ hol. Mondjuk ha van egy társasház, amiben van egy kicsi lakás, amit körbelaknak és körbe fûtenek, akkor azért nem olyan sürgetõ több száz ezret az átalakításra költeni, mert túl hosszú míg megtérül.

Szeretném beköttetni a gázt, 3szoba, konyha, fürdő5 helységbe lenne szükség a fütő berendezésre. Cirkót, vagy konvektort szeretnék. Gázcsonk az udvaron van. Hajdú-Bihar megyébe körülbelűl mennyibe kerülhet ez engedéllyel, mindennel együtt?

Legjobb válasz: A gázt terveztetned kell, ez kb. 50eFt, a bekötést nem tudok, kérdezd meg a szolgáltatót, a kivitelezés megint attól függ, hogy mekkora munka, nyilván konvektornál drágább, mert több gázcsõ kell. A konvektort kivitelezni olcsóbb, de mûködtetni sokkal drágább, kevésbé komfortos, és garantáltan nem fogd mindenhol használni, ami meg egyéb problémákat okoz. Én olyan 500eFt-ra saccolnám az egészet. A cirkó komfortosabb, de drágább megvalósítani, mûködtetése olcsóbb, és egy kazánnal kiegészítve alternatív fûtési lehetõséget is biztosít, továbbá a meleg víz ellátás is adott. Hosszú távon mindenképpen ez éri meg. Viszont kéményt is kell hozzá csináltatnod. Én olyan 1-2mFt-ra saccolnám az egészet.

A gázt terveztetned kell, ez kb. 50eFt, a bekötést nem tudok, kérdezd meg a szolgáltatót, a kivitelezés megint attól függ, hogy mekkora munka, nyilván konvektornál drágább, mert több gázcsõ kell. A konvektort kivitelezni olcsóbb, de mûködtetni sokkal drágább, kevésbé komfortos, és garantáltan nem fogd mindenhol használni, ami meg egyéb problémákat okoz. Én olyan 500eFt-ra saccolnám az egészet. A cirkó komfortosabb, de drágább megvalósítani, mûködtetése olcsóbb, és egy kazánnal kiegészítve alternatív fûtési lehetõséget is biztosít, továbbá a meleg víz ellátás is adott. Hosszú távon mindenképpen ez éri meg. Viszont kéményt is kell hozzá csináltatnod. Én olyan 1-2mFt-ra saccolnám az egészet.
A kérdező hozzászólása: Hát örülnék neki ha cakum pakk kijönne 500-bol, köszönöm a segítséget.A szolgáltatónak már írtam e-mailt, de nem reagált még semmit.
Én nem erõltetném a konvektort, bár tény, hogy indulásnál olcsóbb...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, sajnos nem sok pénzem van, ezért a lehetõ legolcsóbb megoldást keresem.Egy 100nm-es ház, teljes felújítását (víz, villany áthúzás, gáz bekötés, festés mázolás, burkolás.nyílászáró cserék.Talán 1.500000Ft elegendõ lesz erre.Nagyon remélem.

Nagyjából mindent eszem, de kerülöm a zsíros kajákat, mindenből kevesebbet mint eddig. Sok folyadékot iszom. Zöldteát. Naponta 25 percet tornászom és 30 percet kocogok. Segít ez megszabadulni cirka 15 kilótól?

Legjobb válasz: Nem a zsíros, hanem a cukros (szénhidrátdús) kajákat kell kerülni. Lásd: fehér kenyér, fornetti, túróstáska, kakaós csiga, tészta, sült krumpli, bigmek, pizza, rizzsel is óvatosan, túrórudi, csokika, pisztácia, kesudió, chips. Zöldtea remélem cukor nélkül megy vagy édesítõvel, de tökéletes lenne a sima víz is. 1 óra mozgás elég minden nap, ha kellõen intenzív (legalább 110-es pulzus)!

Nem a zsíros, hanem a cukros (szénhidrátdús) kajákat kell kerülni. Lásd: fehér kenyér, fornetti, túróstáska, kakaós csiga, tészta, sült krumpli, bigmek, pizza, rizzsel is óvatosan, túrórudi, csokika, pisztácia, kesudió, chips. Zöldtea remélem cukor nélkül megy vagy édesítõvel, de tökéletes lenne a sima víz is. 1 óra mozgás elég minden nap, ha kellõen intenzív (legalább 110-es pulzus)!
Elmondanám, hogy a zsíros kajákat is kerülni kell. Én is bevettem ezt az update sz*rt. Híztam a rendelt kajától, mert ugyan kevesebb szénhidrátot ettem, de jóval több zsír, mint egyébként. Mióta nem rendelem, hanem házikaját eszem, több a szénhidrát, minimális a zsír, ha keveset is, de fogytam. Ha hosszú távon tudod tartani, amit leírtál, és kalóriadeficitet tudsz elérni, akkor menni fog.
A kérdező hozzászólása: kalóriadeficitet?pontosabban mit is? és, hogyan mérjem a pulzusom, ha nincs pulzusmérõm?


A kérdező hozzászólása: ja és Win7et használok
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ! :)

Régi típusú cirkóval megy a fûtés. Szinte mindig, nagyon hangosan sípol. Miért? Ez nagy baj?

Legjobb válasz: Valószínû ezt a hangot a ker,szivattyú adja .Megkopott a csapágya ,

Valószínû ezt a hangot a ker, szivattyú adja .Megkopott a csapágya ,


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!