Találatok a következő kifejezésre: A ciklusom hány (97 db)

Sokszor irják hogy a mensi alatt is van pé. Akkor az a ciklus hány napos?

Legjobb válasz: nem a peteéréstõl függ a ciklus hossza. hanem a 1 mensi dátumától.

nem a peteéréstõl függ a ciklus hossza. hanem a 1 mensi dátumától.
Hát, úgy néz ki, hogy mensi után 3-5 nappal fogant meg az én bébikém is!
ez azért is lehetséges, hogy bár azt írják, hogy a luteális fázis(ez a peteérés utáni idõ) mindenkinél 12-14 nap, azért mégis eltérhet, pláne, ha nem is egy petesejt érett meg az adott ciklusban! olvastam, hgoy több is beérhet, de egy domináns szokott lenni. Ám elõfordul, hogy késõbb még egy kilökõdik, ez már egy ráadás peteérés, de ebbõl ugyanúgy lehet baba! Ez a buktatója épp a naptármódszeres védekezésnek!
Ciklus a mensi elsõ napjától a következõ mensi elötti napig tart. Az független hogy mikor van peteérés. Én normál 28 napos ciklusnál 17-24 nap között érlelem a petécskét, úgyhogy én ezt a vond ki ezt ebbõl, meg azt abbol és kiszámitva a peteérés napja dolgot megcáfoltam :)

A ciklus hanyadig napjától látszik, hogy érik-e petesejt?

Az 5-en már látszódhat?

Legjobb válasz: lombikos vagyok, már sokat láttam. Szóval a peteérés a tüszõd méretének növekedésével érik. Már a menzeszed második napjától a petefészked növeli a következõ tüszõdet, amiben a még érettlen petesejted van. A ciklusod 8. napján már szép nagy tüszõd van bár egyéne válogatja nekem mindig a 12. napon volt már 18 mm-es tüszõm. Így igen, már az 5. napon peteérés még nincs, de tüszõérés folyamatban van, amibõl te még semmit nem érzékelsz, csak majd középidõben.

lombikos vagyok, már sokat láttam. Szóval a peteérés a tüszõd méretének növekedésével érik. Már a menzeszed második napjától a petefészked növeli a következõ tüszõdet, amiben a még érettlen petesejted van. A ciklusod 8. napján már szép nagy tüszõd van bár egyéne válogatja nekem mindig a 12. napon volt már 18 mm-es tüszõm. Így igen, már az 5. napon peteérés még nincs, de tüszõérés folyamatban van, amibõl te még semmit nem érzékelsz, csak majd középidõben.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!

A fogamzásgátló abbahagyása után egyből beállt a ciklusod? Hány naposra?

Legjobb válasz: nekem be. 23-25 naposra, pont úgy, mint a tabi elõtt

nekem be. 23-25 naposra, pont úgy, mint a tabi elõtt
Nekem 1, 5 év abbahagyás után kezd beállni. 35 napos
Igen, azonnal. 28 naposra rögtön volt is rendesen peteérésem.
Nekem kétszer volt szünetem. Elõször egy majdnem évig, akkor nem akart beállni, 2 havonta jött meg, aztán 20 napra, de utána lett barátom és tabit kezdtem. Most van másodjára szünetem, most nem is tervezem szedni mert sokkal jobb nélküle. Most viszont szabályos 28 napos, soha nem volt még ilyen pontos. 29/L
Sajnos nem :( Az elõtte "tankönyvi" 28 napos ciklusomat teljesen szétzilálta, elõször 60 napra, majd 40-re jött meg, majd nagyon sokszor 35-36-ra. Majd kiderült, hogy teljes hormonzavart okozott, és szednem kell rá gyógyszert, ettõl most 27-28 napos, de pecsételõ vérzésekkel :( Nagyon megbántam, hogy tablettát szedtem, soha többet nem fogok!
Nem. Nem jött meg egyáltalán, majd utána is hosszú ciklusokban. Kiderült, hogy éveken át elnyomta a PCOS/IR tüneteim, és ezután kellett szembenéznem vele.
Én január közepén hagytam abba ápr 1-én jött meg. Azóta semmi, kivéve hogy 1 hete barnás folyásom van. Jövõ héten megyek dokihoz. Vizsgálatok stb. Egyébként sok tünete nem volt nálam .. nem kimondottan hullott a hajam, pattanások is csak elvétve jöttek elõ.

Ovu tesztet a ciklusban hány napig érdemes csinálni?

Els? lh-tesztel?s hónapom, második teszt hozta a pozitívat (meg éreztem is a fájdalmat), azóta (3 napja) újra negatív. Érdemes menzeszig nézni, hogy hoz-e ismét pozitívat, ha jól tudom az utalhat PCOS-ra.

Legjobb válasz: Nem kell többet tesztelni. Ha vezetnéd mellé a hõdet abból látni lehet a dokinak ha valami gond van!

Nem kell többet tesztelni. Ha vezetnéd mellé a hõdet abból látni lehet a dokinak ha valami gond van!
Ha már a pozitív után negatív lett, nem kell többet nézegetni :)

A Clostil hány napos ciklust csinál? Nekem eddig 35, 45 naposak voltak. Akkor most mire számítsak? És mikorra teszi a pé-t?

A tapasztalatokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Nekem nagyon rövid, 19-21-23 napos ciklusaim voltak,Clostit szedtem napi 1-et a 2-5.napig. beállította a három hónap alatt kotta pontos 25 napra. most volt az elsõ Closti mentes hónapom,most vagyok a 29.napon, még nem jött meg,de már jelei vannak,hogy fog:(szóval nálam a rövid ciklust kitolta,mert ugyebár a rövid ciklus sem jó,hisz általában anovulatorikus ciklusok az olyanok. Neked hosszabb ciklusaid vannak,ahogy írtad,lehet,nálad rövidebbé teszi,és leszt tõle PÉ-d is. Nálam csinált szép tüszõket és lett is spontán tüszõrepedés:)csak sajna a baba még nem jött össze ennek ellenére sem. Kitartást és sok sikert!

Szia! Nekem nagyon rövid, 19-21-23 napos ciklusaim voltak, Clostit szedtem napi 1-et a 2-5.napig. beállította a három hónap alatt kotta pontos 25 napra. most volt az elsõ Closti mentes hónapom, most vagyok a 29.napon, még nem jött meg, de már jelei vannak, hogy fog:(szóval nálam a rövid ciklust kitolta, mert ugyebár a rövid ciklus sem jó, hisz általában anovulatorikus ciklusok az olyanok. Neked hosszabb ciklusaid vannak, ahogy írtad, lehet, nálad rövidebbé teszi, és leszt tõle PÉ-d is. Nálam csinált szép tüszõket és lett is spontán tüszõrepedés:) csak sajna a baba még nem jött össze ennek ellenére sem. Kitartást és sok sikert!
Elsõ válaszoló vagyok még valami:) szóval nálam 25 napos ciklust csinált, engem ellenõriztek hüvelyuh.val, a 11 . napon volt PÉ, ovufájdalom, nyák, minden megvolt, 12.napon uh.az látta, hogy 3 tüszõ is megrepedt. 19.napon volt progeszteronszint nézés, ez 36ng/ml feletti lett.ami azt jelentette, hogy spontán volt tüszõrepedés is! Ha ezeket ellenõrzik neked a Closti alatt, akkor könnyebb behatárolni a peteérésed! a progeszteron szint értéke 15ng/ml felett már jónak mondható a ciklus 21.napján. Mondjuk nálam sajna elvékonyította a méhnyálkahártyát, ami ugye szintén fontos, mert másképp nem tud létrejönni a beágyazódás.Minden jót Neked!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszod! Holnap kell elõször mennem vérvételre prog.szintet nézni. Hát remélem hogy összejön a baba! Drukk Neked is a babához!

Ha a legrövidebb ciklusom 21 és a leghosszabb 78 nap akkor átlagos hány napos a ciklusom?

Legjobb válasz: Én ugyanígy voltam. 21-82 napos ciklusok PCO miatt. Nem is volt minden ciklusban peteérésem. Egy év próbálkozás után, Closty és Puregon segítségével a 21. napon volt peteérésem, hõmérõvel pont elcsíptem az esést, amit emelkedés követett. Pár hónap után már internet nélkül is értelmezni tudtam a görbémet. Most már 10 hónapos a baba. Mi alapján számolta a ciklus.hu? Ha csak az átlagos ciklushossz alapján, az semmit sem ér. Nincs is olyan a te esetedben, hogy átlagos ciklus. De ha más adatokból, pl. hõbõl, akkor figyelmeztesd majd az orvosokat kitartóan, hohy nem a tankönyvi 14. napon fogant. És ne ijedj meg, mert a leleteidre az lesz ráírva, amit az utolsó vérzés elsõ napjától számolnak, és esetleg az uh-ra ráírják, hogy nem a kornak megfelelõ a magzat. Ez majd az AFP-nél nagyon fontos lesz! A peteérésbõl vonjál ki 14 napot, és attól számítsd majd a terhességi kort, és ha lényeges eltérés van, ne hagyd magad, mondogasd a dokinak! Még a kiírt dátum körül is gond lehet, ha esetleg túlhordásnak minõsítik. Ha terhes vagy, azonnal menj orvoshoz, és uh-ra, mert minél fiatalabb, annál pontosabban megmondják a valódi kort. Sok sikert!

Én ugyanígy voltam. 21-82 napos ciklusok PCO miatt. Nem is volt minden ciklusban peteérésem. Egy év próbálkozás után, Closty és Puregon segítségével a 21. napon volt peteérésem, hõmérõvel pont elcsíptem az esést, amit emelkedés követett. Pár hónap után már internet nélkül is értelmezni tudtam a görbémet. Most már 10 hónapos a baba. Mi alapján számolta a ciklus.hu? Ha csak az átlagos ciklushossz alapján, az semmit sem ér. Nincs is olyan a te esetedben, hogy átlagos ciklus. De ha más adatokból, pl. hõbõl, akkor figyelmeztesd majd az orvosokat kitartóan, hohy nem a tankönyvi 14. napon fogant. És ne ijedj meg, mert a leleteidre az lesz ráírva, amit az utolsó vérzés elsõ napjától számolnak, és esetleg az uh-ra ráírják, hogy nem a kornak megfelelõ a magzat. Ez majd az AFP-nél nagyon fontos lesz! A peteérésbõl vonjál ki 14 napot, és attól számítsd majd a terhességi kort, és ha lényeges eltérés van, ne hagyd magad, mondogasd a dokinak! Még a kiírt dátum körül is gond lehet, ha esetleg túlhordásnak minõsítik. Ha terhes vagy, azonnal menj orvoshoz, és uh-ra, mert minél fiatalabb, annál pontosabban megmondják a valódi kort. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem irni hogy a 21 nap duphastonnal volt az elõzõ hónapban.
A kérdező hozzászólása: Ciklus.hu 30.-ára tette a pé-t A hónapban szedtem 2x1 clostilt

A ciklus 11. napján hány mm-es tüsző számít jónak, ha a ciklus 28-29napos?

Legjobb válasz: gondolom ott, ahol megmondták, hány mm, megmondták (volna) azt is, ez jó-e, vagy sem :) mérni még nem mértem :)

gondolom ott, ahol megmondták, hány mm, megmondták (volna) azt is, ez jó-e, vagy sem :) mérni még nem mértem :)
A kérdező hozzászólása: jövõ héten megyek UH-ra
Szia! A tüszõ kb 1-2mm-t nõ naponta. 20mm körül reped meg. 28 napos ciklusnál ez 14.-ik nap, tehát elõtte 3 nappal olyan 15 körül már jó. De akkor se ijedj meg, ha csak 13. ;-) Egyébként nem vagyunk gépek, nem biztos, hogy a mostani ciklusodban is pont a 14-ik napon lesz peteérés. Szerintem ha a doki lát érõfélben lévõ tüszõt, akkor lehet megnyugodni. :-)
A kérdező hozzászólása: Most megyek elõször peteérés vizsgálatra. Nem szoktam megérezni a középidõt, így igazából azt sem tudom, h van-e ovulációm. Ha látja a doki, hogy van tüszõérés, az már jelentheti, h lesz ovuláció is?
14-16 mm körül kéne lennie. AZ, hogy lát növekvõ tüszõt még nem jelenti, hogy meg fog repedni vissza fog majd hívni a 15-16. nap körül uh-ra vagy 21. napon vv-re.
Sziasztok.nekem dec.-ben ciklusom 10.napján endom:10mm 1szép tüszõt látott a doki jobb.o:17mm de sajnos nem sikerült az a hónapunk sem 1éve próbálkozunk kistesóval az elsõ kisfiúnk elsõre sikerült.Pct pozitív lett sajnos nem jutnak fel a spermiumok.Ma vagyok 7.napomon elsõ inszem-re készülünk kedden megyek uh.-ra.Sok sikert mindenkinek Üdv

A ciklus hányadik napján estetek teherbe, hány napos ciklus mellett?

Persze csak aki tudja, mert mondjuk csak akkor voltak együtt.

Legjobb válasz: amit tutira tudok : 29 napos ciklus és 18. napon voltunk csak együtt......szóval a 18. vagy 19. napon:)

amit tutira tudok : 29 napos ciklus és 18. napon voltunk csak együtt......szóval a 18. vagy 19. napon:)
30 napos ciklusnál a 14.-15. napon eshettem teherbe. Uh-val figyelték a peteérésemet. 23hkm
28 naposak a ciklusaim és a menzi elõtti napon estem teherbe :) Tutira tudom csak akkor voltunk együtt. És másnap nem is jött meg csak egy fél napra szinte semmi mennyiségben. :) Nekem nem jöttek be a peteérések akkor mindig próbálkoztunk de sose jött össze egyszer hagytuk ki és pont így jött ki a lépés hát sikere lett :) 29hkm
Szia. 30 napos ciklus mellett a 13. napon estem teherbe.Biztos, hogy akkor, mert 12.én este ovulációs tesztet végeztem el, meg nem is voltunk sem hamarabb együtt, sem késõbb. 18+6 hkm
40-50 napos ciklusaim voltak, a 27. napon sikerült a babánk :)
28 napos ciklus, és elsõ lányunk 14. napon reggeli összebújásból született! A második lányunk 14. napon esti összebújásból született! Ugyanannyi napra születtek de a 12 óra (minta gyártásnál) megvolt köztük! :) 3 éves és féléves csajokanyu
Nekem 26 napos ciklusaim szoktak lenni és a 10. napon volt ovum. Akkor történt meg a csoda ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:-)

Mi az oka, ha 1 héttel korábban megjön a menstruáció, hány napos ciklus az, ami még normálisnak mondható?

Esetleg volt valaki, akinél ez volt és baba miatt történt? Vagy ez kizárt? Eddig mindig rendszeresen jött a mensim...és most szerintem 1 héttel hamarabb meg fog jönni. :(

Legjobb válasz: 24-33 napos ciklus mondható normálisnak, bár vannak ettõl eltérõ rendszeres ciklusok is. Mibõl gondolod, hogy meg fog jönni hamarabb? Amikor terhes voltam, már 1 héttel elõtte veszettül fájt a hasam és "elfelejtett" megjönni..... Kívánom, hogy úgy legyen, ahogy szeretnéd!

24-33 napos ciklus mondható normálisnak, bár vannak ettõl eltérõ rendszeres ciklusok is. Mibõl gondolod, hogy meg fog jönni hamarabb? Amikor terhes voltam, már 1 héttel elõtte veszettül fájt a hasam és "elfelejtett" megjönni..... Kívánom, hogy úgy legyen, ahogy szeretnéd!
A kérdező hozzászólása: Azért, mert már 3 napja olyan pecsételésem meg húzó érzésem van, mint ami mensi elõtt 1-2 nappal szokott lenni. És ma még csak a 22. napon tartok. Mindig átlagban 29 napra jött a mensim eddig.
Baba miatt nem igazán hamarabb szokott jönni, hanem késõbb, már akinek ugye "megjön"!

Ha 6 napig néha 7 napig tart a mensim, akkor hány napos a ciklusom? Hanyadik nap van peteérésem?

Legjobb válasz: A ciklus a menses 1. napjától a következõ menses 1. napjáig tart, így számold, függetlenül attól, hogy hány napig van vérzésed.

A ciklus a menses 1. napjától a következõ menses 1. napjáig tart, így számold, függetlenül attól, hogy hány napig van vérzésed.
Nem ettõl függ fõleg, hanem attól hogy az elsõ napja és a következõ elsõ napja között hány nap telik el. Vagyis hány naponta jön meg. Ésaz elsõ napjától visszafelé számítva 14 nap. Elvileg, és alap esetben.
Regisztrálj be a ciklus.hu- ra. ha kitöltöd az utolsó mensid dátumát, nyomon tudod követni a következõt, azt is mikor várható az ovuláció, sõt ha sikerül a megtermékenyülés, azt is jelzi, kislány vagy kisfiú esélyesebb. Terhesség alatt pedig hetente olvashatsz a baba fejlõdésérõl, jelzi a szülés dátumát is. Nagyon hasznos kis oldal.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!