Találatok a következő kifejezésre: A ciklusom felében a (287 db)

4 hete volt laparoszkópiám, már várhatom a mensit? Mindig 31-32 naposak a ciklusaim, ez a 28. cn és már majd' szétrobbanok, annyira fel vagyok fújódva.

Legjobb válasz: Nekem laparo elõtt 35 napos volt a ciklusom (closti tolta ki), laparo után 29 napra megjött. Aztán nem jött meg :))

Nekem laparo elõtt 35 napos volt a ciklusom (closti tolta ki), laparo után 29 napra megjött. Aztán nem jött meg :) )

Mi történne akkor, ha elfelejteném bevenni a tabit vagy mondjuk hasmenésem lenne a ciklusom fele után, és a kimaradt tabit nem pótolnám, de a ciklus hátralévő napjain ugyanúgy szeretkeznék a barátommal, mintha mi sem történt volna?

Nem történet ez meg vele, csak kíváncsi vagyok, hogy mi lenne. Elvileg akkor már nincs peteérés (mondjuk legyen ez a 17. nap, csak hogy konkrátumot mondjak). A kimarad tabi miatt ilyenkor beindulhat a peteérés, amellett, hogy utánra rendesen bevenném? Vagy ez attól is függ, hogy milyen régóta szedem? És az addig beszedett tabletták hatása teljesen elmúlik egy kimaradt nap miatt és az utána lév? tabik már semmit sem érnek?

Legjobb válasz: Olvasd el a használati útmutatót. Nem biztos, hogy teherbe esnél, de nagyobb lenne az esélye, mint normál esetben. Semmi esetre se próbáld ki, ha csak nem akarsz egy babát. De ha elfelejted bevenni a következõt 12 órán belül, akkor másképp is kell védekezni, különben lehet, hogy gáz lesz.

Olvasd el a használati útmutatót. Nem biztos, hogy teherbe esnél, de nagyobb lenne az esélye, mint normál esetben. Semmi esetre se próbáld ki, ha csak nem akarsz egy babát. De ha elfelejted bevenni a következõt 12 órán belül, akkor másképp is kell védekezni, különben lehet, hogy gáz lesz.
A kérdező hozzászólása: Elolvastam a betegtájékoztatók, meg nem is akarok ilyen helyzetbe kerülni. Csak azt nem értem, hogy ha megakadályozza a peteérést, akkor egy tabi kimaradása miért jár ilyen következménnyel. Mert pl ha hasmenésem lenne, de én úgy gondolom, hogy eltelt annyi idõ, hogy a tabi felszívódjon, de mégsem telt el... Kicsit félek az ilyen dolgoktól :-(
Ez megzavarná a ciklust, és esetleg lenne egy rendkívüli peteérés. Ne próbáld ki.

Ha a pasim belémélvezett tuti terhes leszek? Pont a ciklusom felében voltam.

Legjobb válasz: Nem drágám, nem biztos, de nagyobb a valószínüsége, ha biztos lenne akkor nem küzdene annyi nö azzal hogy végre teherbe essen.

Nem drágám, nem biztos, de nagyobb a valószínüsége, ha biztos lenne akkor nem küzdene annyi nö azzal hogy végre teherbe essen.
20%. Minél fiatalabb vagy, annál több. Bár nekem lenne annyi szerencsém, mint a 16 éves felelõtlen csitriknek... Feltalálták már a gumióvszert, aranyom, olcsóbb, mint az abortusz.
imádkozz, hogy ne legyél az. megérdemelsz egy kis idegeskedést...
nincs anyukád? kérdezd meg a pasidtól aki belédélvezett b+
Már bocs de hány éves vagy? Mit gondolsz hogy lesz a gyerek, a gólya hozza? Hát nem. Ha nem akarsz gyereket sürgõsen vegyél be 72 órást. Vagy viseld a következményeit. Ha megtartod egy életre lekötöd magad ha elveteted lehet hogy meddõ leszel ha örökbe adod egész életedben azon fogsz gondolgozni vajon mi van vele. Sürgõsen 72 órás. Legközelebb pedig inkább a pasid húzzon gumit.
Szia! Semmi sem tuti, de nagyobb a valószínûsége így, mintha védekezetetek volna.Kb 2-3 hét múlva vegyél egy tesztet, addig max aggódhatsz...
Szedj be sürgõsségit... jobb mint egy abortusz, mert gondolom nem tartanád meg a baby-t.
Azért ennyire ne oltsuk szerencsétlent. Lehet, hogy önhibáján kívül történt, pl. úgy, hogy a gumi szakadt el. :)
A kérdező hozzászólása: Kb ? % ?
A kérdező hozzászólása: Nem értem miért kell azonnal nekem ugrani. Mindig normálisan óvszerrel védekezünk. Elszakadt, ennyi. Amúgy most vettem be 72 órásat...
Ha még nem voltál terhes akkor 99 % ha bement a dolog. Ha már voltál és vetéltél akkor vetélésenként 30% ot romlik az esélyed, 3-4 vetélés után gyakorlatilag semmi esélyed terhessé vállni. Ha 20 év alatti vagy, és úgy vetélsz vagy kaparnak akkor akár 50 - 70% is lehet ez az arány.
Nem ez a csajszi tehet ám arról hogy sokan mint pl néhány elõttem szóló nem esik teherbe. Ilyen hozzáállással hogy a másikat szapulja ne haragudjatok undorító, jó hogy ráfogja hogy kiszakadt a gumi. Inkább ne írjatok ha normálisan nem megy!Te csajszi meg ne csinálj ilyet többet. Szerintem ha a ciklusodat számon tartod akkor tiszába vagy szerintem azzal is hogyan lehet teherbe esni, inkább védekezzetek minthogy egy nem kívánt terhesség legyen az eredmény.Hát drukkolok és remélem idõben volt a tabletta.
Ha igazat írtál és tényleg kiszakadt a gumi akkor bocs az osztásért. Nagyon jól tetted hogy vettél be 72 órásat. Így most már nem lesz semmi baj.
felesleges elõbb tesztelni. Esetleg pozi lesz, de csak nagyon halványan, akkor meg azon aggódsz. Várd ki a nemvártat, aztán ha nem jön, akkor tesztelj utána, és tuti rendesen mutatja.
nincs folyásra utaló jel?az is jelenthet mensit is babát is.
Én akkor tesztelnék a nem várt elõtt, ha valamilyen tünetet észlelnék magamon (amit egyébként sosem).
A kérdező hozzászólása: Végülis nem mertem tesztelni. Igazatok van, inkább várok még péntekig. 16.30-asnak nagyon drukkolok, remélem nem lesz szükséged arra a petevezeték átfúvásra! Majd megírom az eredményt! Mégegyszer köszönöm, és szép napot nektek! :-)
NEKEM IS MINIMÁLIS KRÉMES....NEM IS ÉRTEK MÁR EZEKHEZ A FOLYÁSOKHOZ HOGY MOST JÓ VAGY NEM JÓ KELL LENNI VAGY NEM, HA MOST SEM JÖTT ÖSSZE AKKOR PETEVEZETÉK ÁTFÚJÁSRA MEGYEK......SOK SIKERT NEKTEK:)
A kérdező hozzászólása: Inkább krémes folyásom van, de nem igazán tudom megállapítani mert az Ultro hüvelytablettát kell alkalmaznom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!:-)
elsõ vagyok: a gyógyszerek megkavarhatják az egész ciklust, délutáni két nap kiragadott hõmérsékletbõl nem lehet következtetést levonni, a többi tüneted meg lehet PMS tünet is. Én várnék még, ha ott van az a baba, amit szívbõl kívánok, akkor ott lesz még három nap múlva is... Szorítok!
A kérdező hozzászólása: A következõ tüneteim vannak: mellfeszülés, alhasi szurkálás, gyakori pisilés(kb 20 percenként, csodálom hogy a fõnököm még nem szólt be), a méhszájam fent van, és lelassult anyagcsere. A hõmet nem vezetem, de megmértem tegnap meg tegnapelõtt du és 37, 1-37, 2 volt.Nem tudom ez jelent-e valamit. Viszont a ciklusom 17.napjától Ultrogestant kell használnom sárgatest elégtelenség miatt.Lehet hogy ez kavar be? Írjatok!
A kérdező hozzászólása: Ma teszteltem, negatív lett. :-(((

Ciklusom elején a hőm 36, 6-36, 7 körüli. Majd lement 36, 4-re, utána fel 37, 2-re. Most napok óta 36, 9. Április 15-én jönne meg, elvileg. Van még remény most a babára vagy ezek alapján már nem?

Nem igazán tudom megítélni, hogy esetemben mi számít kiugró h?nek. A 36,4 peteérésre utalhat, de a 36,7-hez képest a mostani 36,9 nem t?nik magasnak. Nem tudom... Köszi el?re is a válaszokat!

Legjobb válasz: a 2 tized fok már kiugronak számit.Én 16-ra nem várom és nekem 37,3.szoritok mind a kettönknek.szerimtem magasnak számit már tiéd és,de tudod a mensi napján vissza is eshet.

a 2 tized fok már kiugronak számit.Én 16-ra nem várom és nekem 37, 3.szoritok mind a kettönknek.szerimtem magasnak számit már tiéd és, de tudod a mensi napján vissza is eshet.
Szia! én is 16-ra nem várom. Nekem minden hónapban 37 felett volt a hõm peteérés után. Most viszont 37 már vagy 5 napja. Szóval nem az a lényeg hogy mennyi, mert mindeki egyéniség ez alapján is. A lényeg hogy magasabb legyen a pé utáni hõd a pé elõttihez képest. 36, 9 is jó. Szorítok
A kérdező hozzászólása: Ma reggel 37. Akkor ez most jó, ugye?
A kérdező hozzászólása: Szia! Hát...asszem a kávéval gondba leszek...:) Írhatsz e-mailt, örülnék neki. Elsõ terhességem, 24 éves vagyok, és jogász hallgató. Akkor majd írj. :D Szia
Én vagyok az utolsó. Elõször is gratulálok, nagyon örülök neked!!!!! Én egy tesztet csinálta, halvány pozitív lett, de nem csinálok többet. Szerintem egy nõnek ezt éreznie kell, hogy a szervezete megváltozik, nem kell két teszt, elég egy is. Figyu neked se jött meg, késik már napok óta, nekem is késik 3 napja, ott a teszt! Egyértelmû!!!! Örülj, légy boldog! Majdnem egy napra leszünk kiírva. Én szept 12 körül. Neked mikor volt az utolsó mensid elsõ napja? Én a dokimmal is beszéltem már, 22-én megyek, azt mondta, hogy elõbb nem érdemes. Mégegyszer gratula, vigyázz magatokra!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Az elõbb teszteltem pozitívat!!!!!:D Hihetek egy tesztnek, vagy csináljak még?
felfáztál, elírtam bocsi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! Még nem merek tesztelni, mert csak 1 napja késik. Érdekelnek a vélemények. Köszi:D
Nekem ugyanezek voltak a tüneteim és ma teszteltem 2 nap késés után pozitívat!Szerintem reggel tesztelhetsz. Ja tünetnek még annyi, hogy derekam leszakad, meg tompán fájogat a pocim alul. Neked drukk!
Szia! Hát napi egyszeri gyenge kávé nem árthat! Ha a vérnyomásod alacsony akkor meg jó is. Idd tejjel. Én is kávéztam, mondjuk én csak ilyen 3 az 1-bent, de nem iszok, mert én meg nem kívánom. Nekem már elmúlott ez a wc-re járás, de még pár napja nekem is folyton pisilnem kellett. Neked ez az elsõ terhességed? Mennyi idõs vagy? Mit tanulsz? Na most annyi mindent kérdeztem. Ha gondolod írhatok emailt is neked, és ott folytathatjuk. Cdak akkor íírd meg! Üdv.
A kérdező hozzászólása: Nekem sincs semmi extra tünetem. Csak egy kicsit szédelgek, meg mindig a wc-t járom. Jól vagyok, barátkozom a gondolattal, hogy mi is lesz velem az elkövetkezendõ 9 hónapba...:) Étvágyam sincs sok. Csak nagy kávés vagyok, mert alacsony a vérnyomásom...Akkor most mennyi kávét ihatok szerinted? Meg tanulok is és ahhoz is kell egy kis koffein... Neked is szép napot, és ha lesz kedved akkor írj.:D
Szia! Én eddig még jól vagyok, nincs sok tünetem. Annyi talán hogy kicsit többet eszek, de rám is fér, mert csak 48 kiló vagyok. Azért kell ennem, mert ilyen keserû ízt érzek a számban, egy kicsi hányingerem van tõle és amig eszek addig jó. De ez nem olyan durva. Remélem meg is úszom ennyivel az elsõ idõszakot. Akkor tényleg biztos az a pozitív, ha egybõl megjelent, az nem téved. Szerintem felesleges pénzkidobás ismételni. Ez pozitív! És te hogy vagy, nálad van valami tünet? Szép napot!
A kérdező hozzászólása: Szia! Én is gratulálok Neked! Nekem dec. 4 volt meg, és én meg szept. 10-e körül...:) Annyira egyértelmû volt...beletettem a tesztet a vizeletbe, és már ott is volt a csík, egy pillanat alatt, és nagyon erõsen látszott. Délután csináltam. :D Hogy vagy most? Milyen tüneteid vannak?
Egy nap után vigyorogtam a két csíkos tesztemre... saccra a tünetek is stimt....
Szia! Én vagyok a pozitív tesztes, nekem se volt semmilyen folyásom se akkor mikor meg kellett volna jönnie és azóta se. Szerintem nyugodtan tesztelhetsz reggel. Nagyon szorítok!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nem jött meg, szerencsére! De nem is teszteltem, még várok. Nekem nincs semmilyen folyásom, és ezért félek egy kicsit. A méhemnél furcsa, minthaszurkálnák, vagy csiklandoz...nem tudom elmagyarázni...olyan furi érzés. Szerintetek?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :) Milyen tüneteid voltak még?
Szia, második vagyok: bõségesebb folyás, de krémes fehér, és soook, amit meg írtál, hogy pisilés... ha nem felfátál, akkor te is babázol... Írd majd meg, hogy mi lett veled.
Én vagyok az utolsó válaszoló! Én is sûrvebben jártam pisilni! szerintem tök jó jeleid vannak!
A kérdező hozzászólása: Gratula Neked! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nekem nem fáj a derekam, csak a fejem. Meg azt vettem észre, hogy sûrûbben járok pisilni, pedig nem iszok sokat.
lehet, de ezt mi a gép mögül nem tudjuk megmondani. csinálj egy tesztet és kiderül.

Tisztelt Főorvos Úr! 18 éves lányom van, aki gyakran szenved erős fájdalmaktól, amelyek a ciklus közepén a legerősebbek. A fájdalmakhoz puffadás, teltségérzés is társul, ami miatt a lányom gyakran étvágytalan. Az utóbbi fél évben csaknem 5 kilót fogyott.

Tisztelt Főorvos Úr! 18 éves lányom van, aki gyakran szenved erős fájdalmaktól, amelyek a ciklus közepén a legerősebbek. A fájdalmakhoz puffadás, teltségérzés is társul, ami miatt a lányom gyakran étvágytalan. Az utóbbi fél évben csaknem 5 kilót fogyott. Tud javasolni valamilyen vény nélkül is beszerezhető készítményt, vagy tényleg csak a fogamzásgátló tabletta szedése a megoldás? Én egyáltalán nem tartanám jónak, hogy a lányom már most fogamzásgátlót szedjen, mivel jelenleg még állandó kapcsolata nincsen. A lányom barátnője a Premens tablettát szedi, de nem tudom, hogy ezzel vannak-e orvosi tapasztalatok? H. Anett

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Premens tabletta valóban segíthet ezeken a panaszokon. Mindenképpen érdemes elkezdeni a szedését, hiszen ez egy teljesen hormonmentes készítmény, teljesen biztonságos és nem jár azokkal a kockázatokkal, mint a fogamzásgátló tabletták! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Premens tabletta valóban segíthet ezeken a panaszokon. Mindenképpen érdemes elkezdeni a szedését, hiszen ez egy teljesen hormonmentes készítmény, teljesen biztonságos és nem jár azokkal a kockázatokkal, mint a fogamzásgátló tabletták! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Volt olyan köztetek, aki nem középidőben, hanem a ciklus vége felé lett terhes? Mármint úgy értem, hogy volt középidőben ovuláció, de a hónap végi szeretkezésnél volt még egy spontán, amiből baba lett? (nem tudom, hogy értitek-e)

Legjobb válasz: Érteni érteném, de ilyen nincs. Amit a köznyelv "spontán ovulációnak" hív, az lényegében az, hogy a peteérés egy cikluson belül elõfordulhat "szabálytalan helyen". Ha a ciklus elején van, akár már menstruáció alatt az olyankor szokott elõfordulni, amikor az azt megelõzõ ciklusban nem tudott kilökõdni a petesejt, és így az új ciklus korai napjaiban ez megtörténik (és igen, sokszor egy jó kis orgazmus ami segít ebben!). A másik eset, ha nem a középidõ környékén van, hanem kitolódik, ennek is több oka lehet (akár valamilyen gyógyszer szedése). Ha már megtörtént egy adott ciklusban a peteérés, akkor olyan hormonokat termel a szervezet, amik újabb pete kilökõdését gátolják. A két petéjû ikrek esetén pedig a két petesejt egymáshoz nagyon közel, kb. 48 órán belül lökõdik ki, szintén emiatt a hormonhatás miatt. 3 gyermekem fogant eddig, egyik középidõben, másik a ciklus vége felé (kitolódott peteérés), a harmadik meg meglepõeb korán, a ciklus 10. napja körül. De az adott ciklusokban sehol máshol nem volt peteérésem.

Érteni érteném, de ilyen nincs. Amit a köznyelv "spontán ovulációnak" hív, az lényegében az, hogy a peteérés egy cikluson belül elõfordulhat "szabálytalan helyen". Ha a ciklus elején van, akár már menstruáció alatt az olyankor szokott elõfordulni, amikor az azt megelõzõ ciklusban nem tudott kilökõdni a petesejt, és így az új ciklus korai napjaiban ez megtörténik (és igen, sokszor egy jó kis orgazmus ami segít ebben!). A másik eset, ha nem a középidõ környékén van, hanem kitolódik, ennek is több oka lehet (akár valamilyen gyógyszer szedése). Ha már megtörtént egy adott ciklusban a peteérés, akkor olyan hormonokat termel a szervezet, amik újabb pete kilökõdését gátolják. A két petéjû ikrek esetén pedig a két petesejt egymáshoz nagyon közel, kb. 48 órán belül lökõdik ki, szintén emiatt a hormonhatás miatt. 3 gyermekem fogant eddig, egyik középidõben, másik a ciklus vége felé (kitolódott peteérés), a harmadik meg meglepõeb korán, a ciklus 10. napja körül. De az adott ciklusokban sehol máshol nem volt peteérésem.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ.
Teljesen egyet értek az elsõvel. Ilyen nincs. Olyan lehet, hogy még az ovu elõtt esetleg van még egy spontán petekilökõdés, de ha megtörtént a rendes ovuláció, utána a következõ ciklusig már nem lesz, mert teljesen más hormonokat termel a szervezet. Vagy a rendes ovuláció tolódik ki.
Kedves elsõ! Látom, hogy te valamilyen szinten értesz hozzá! Az lenne nekem a kérdésem, hogy ha nekem átlagban 28 napont jön meg, de mondjuk elõzõ hónap 24 napra jött meg, az azt elentheti, hogy nem volt peteérésem, így a ciklusom után korai peteérés lesz? Nem tudom, érted e a kérdésem? Köszi válaszod!

Nagyobb esély van teherbe esni a ciklus első felében mint a másodikban?

Legjobb válasz: Nem. Félidõ után, azaz a ciklus másdik felébena teherbeesés esélye rohamosan csökken, a nullát közelíti. (Azét el nem éri.) A ciklus elsõ fele a termékenyebb, mégpedig azért, mert a sperma a nõi petevezetékben akár egy hétig is életképes (az orvosilag igazolt maximum 8 nap). Ha ez idõ alatt bekövetkezik nálad a tüszõrepedés - amire minden esélyed megvan -, akkor teherbe eshetsz. Tüszõrepedés után azonban a pete nem egy hétig életképes, hanem csak maximum 24 óráig. Utána elhal, és ha nem fogant meg, akkor a következõ tüszõrepedésig nincs több esélyed a teherbe esésre. Ez a ciklusod második fele.

Nem. Félidõ után, azaz a ciklus másdik felébena teherbeesés esélye rohamosan csökken, a nullát közelíti. (Azét el nem éri.) A ciklus elsõ fele a termékenyebb, mégpedig azért, mert a sperma a nõi petevezetékben akár egy hétig is életképes (az orvosilag igazolt maximum 8 nap). Ha ez idõ alatt bekövetkezik nálad a tüszõrepedés - amire minden esélyed megvan -, akkor teherbe eshetsz. Tüszõrepedés után azonban a pete nem egy hétig életképes, hanem csak maximum 24 óráig. Utána elhal, és ha nem fogant meg, akkor a következõ tüszõrepedésig nincs több esélyed a teherbe esésre. Ez a ciklusod második fele.
Akkor van a legnagyobb esély, amikor peteérésed van, ez pedig a nõk 99%-ánál a ciklus közepe, azaz a 14 nap környéke.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!