Találatok a következő kifejezésre: A ciklusom -22. napján (38 db)

Mit jelent az, hogy a ciklusom 22. napján vett vérből a progeszteron eredményem 1.2 nmol/l?

Mennyi a normális érték? Ez gátolhatja a teherbeesést?

Legjobb válasz: Hát, te épp a luteális fázisban vagy, de a fázison belül sem mindegy, hogy mikor veszik a vért. Ezért kell a ciklus 21-24. napján venni, mert a progi ebben a szakaszban mutatja, hogy van-e probléma a sárgatest elégtelenséggel. Persze ez attól függetlenül egyénenként változhat, nem mindegy, kinek milyen hosszú a ciklusa. De te a 3 nmol/l-nél is kevesebbet produkálsz, a harmadát, tehát semmiképp nem fér bele a progi értéked a megfelelõ intervallumba. Tényleg minél hamarabb dokihoz kellene menned :( Sajnálom :( Remélem nincs igazam. Egyébként simán gyógyszerekkel helyrehozzák, nincs itt semmi komoly, épp csak tudom, hogy nem örülsz neki, mert így elnyúlik az az idõszak, mire végre sikerül, én is türelmetlen vagyok. Én még csak május 4-én megyek a vérvételre (24. napon).

Hát, te épp a luteális fázisban vagy, de a fázison belül sem mindegy, hogy mikor veszik a vért. Ezért kell a ciklus 21-24. napján venni, mert a progi ebben a szakaszban mutatja, hogy van-e probléma a sárgatest elégtelenséggel. Persze ez attól függetlenül egyénenként változhat, nem mindegy, kinek milyen hosszú a ciklusa. De te a 3 nmol/l-nél is kevesebbet produkálsz, a harmadát, tehát semmiképp nem fér bele a progi értéked a megfelelõ intervallumba. Tényleg minél hamarabb dokihoz kellene menned :( Sajnálom :( Remélem nincs igazam. Egyébként simán gyógyszerekkel helyrehozzák, nincs itt semmi komoly, épp csak tudom, hogy nem örülsz neki, mert így elnyúlik az az idõszak, mire végre sikerül, én is türelmetlen vagyok. Én még csak május 4-én megyek a vérvételre (24. napon).
Nincs ott mellette a referencia tartomány? Ott szokott lenni mindenféle laboreredménynél, hogy mettõl meddig jó.
Hát, elméletileg a luteális szakasz közepén 38, 4 nmol/l. http://babatervezok.otthona.net/forum/hormonertekek.pdf Ebben minden hormonértéket leírnak.
A kérdező hozzászólása: Ezek vannak alatta: follikuláris fázis: 0-3.6 luteális fázis: 3-68 ciklus közepe: 1.5-5.5 posztmenopauza: 0-3.2 Ezek mit jelentenek? Sajnos nem tudok kiigazodni rajta, orvoshoz meg még sokára fogok eljutni:(.
Elég rosszul érintett ez most... az elsõ vérvételeimnek (ami a ciklusom 3. napján volt) az eredménye jó lett, a vashiányomat leszámítva, és erre az eredményre nem számítottam:(. Azt hittem minden rendben lesz:(. Tudom, hogy lehet ezen segíteni, de egyszerûen nem értem, hogy tudtam ilyen alacsony progeszteron eredményt produkálni:S. Azt hiszem megpróbálok hétfõn, vagy kedden elmenni az orvosomhoz. Ilyenkor clostylbegyt szoktak felírni ugye? Köszönöm a válaszaitokat:) !
Azért simán az is elõfordulhat, hogy ebben a ciklusban késõbb lesz a peteérésed, hosszabb lesz a ciklusod, és akkor még a follikuláris fázisban vagy. Nem szoktak hosszú ciklusaid lenni?
A kérdező hozzászólása: Ebben a hónapban már volt peteérésem, 17-18-án. Éreztem is, meg az Lh teszt is kimutatta. Eddig minden hónapban volt peteérésem, az viszont igaz, hogy kicsit hosszúak a ciklusaim. Miután abbahagytam a fogamzásgátló szedését, 28-29 naposak voltak, de mostanában kezd 33-34 naposra beállni. De ez nem jelent bajt ugye?
Nem, ha nem nagyok a különbségek. A gyógyszer ideje alatt mindenkinek kb. 28 napos, mert azt a gyógyszer szabályozta. De lehet, ha nem szedtél volna gyógyszert, mindig 34 nap körül lett volna... Ez már nem fog kiderülni.

Jók ezek az eredmények a ciklusom 22. napján?

Fsh: 2.9 mIU/ml

Legjobb válasz: Szia! Nem nagyon értem miért nézi a doki a 22.napon az FSH-t és Lh-t.Ezeknek ciklus elején van inkább jelentõsége. Ovuláció után a progeszteron a leglényegesebb. Nincs "tól-ig" érték a labor papíron? Mert én más mértékegységes hormon táblázatot találtam a neten. De nézd csak: http://www.infertility.hu/hormontabla.htm http://www.infertility.hu/hormontabla.htm

Szia! Nem nagyon értem miért nézi a doki a 22.napon az FSH-t és Lh-t.Ezeknek ciklus elején van inkább jelentõsége. Ovuláció után a progeszteron a leglényegesebb. Nincs "tól-ig" érték a labor papíron? Mert én más mértékegységes hormon táblázatot találtam a neten. De nézd csak: http://www.infertility.hu/hormontabla.htm http://www.infertility.hu/hormontabla.htm
Upsz, bocsi, 2szer ment a link.
szia! A progreszteront nézik ilyenkor leginkább, nekem 20.60 volt és az már jó akkor a tiéd is jó. Ezzel azt tudják meg, hogy volt -e péd.
A kérdező hozzászólása: Csak a prolaktinnál van tól-ig.Az jó. Köszi a válaszokat! :)

Mi okozhatja azt, hogy a ciklusom 22. napján volt peteérésem? Mert elméletileg ennek a 12 és 18. napok közt kéne bekövetkeznie.

Legjobb válasz: van akinek késöbb van mert hormonális ok miatt hossazbba ciklusa. Honnan tudod biztosan hogy akkor otl peteérsed? orvos mondta uh alapán? teszteltél avgy mérted a hödet?

van akinek késöbb van mert hormonális ok miatt hossazbba ciklusa. Honnan tudod biztosan hogy akkor otl peteérsed? orvos mondta uh alapán? teszteltél avgy mérted a hödet?
A kérdező hozzászólása: Igazából onnan tudom, vagy gondolom, mivel emígy is hosszabb ciklusaim voltak és a ciklus 20.napján elkezdtem élesebb petefészek fájdalmat érezni, elég gyakran, szúrt akkor ha is leültem, akkor is ha pisiltem. 21.napon még erõsebben fájt, 22.napon meg alig bírtam felegyenesedni, annyira durva volt órákon át, estére meg elmúlt. Másnap amúgy is mennem kellett dokihoz, rákérdeztem, megvizsgált és elmagyarázta, hogy ez valószínûleg ovulációs fájdalom lehetett. Nagyobb volt a tüszõ a megszokottnál és több folyadék is volt benne, ezért érezhettem ennyire erõsen.
lehet hogy terhes vagy
szerintem is , lehet hogy terhes vagy.olvastam hogy ha valaki terhes ezek a tünetek jelentkezhetnek és még sok más, de kinek mi jelentkezik.... olvass utánna
A kérdező hozzászólása: Ilyen korán terhes lehetek már?Vagyis mutatkoznak a tüneteim?Köszi a válaszokat!

A ciklusom 22. napján mért progeszteron: 8, 31ng/ml, akkor ez az érték jó vagy rossz?

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy mikor volt az ovulációd. Az ovu után 7-9 nappal éri el a progeszteron mennyisége a csúcsát a vérben, akkor legalább 12-nek kellene lennie. 12 alatt sárgatest elégtelenségröl beszélünk, ami megnehezíti vagy meg is akadályozza a babásodást. Nekem 7 nappal ovu után volt egy ciklusban 7,6 körül, kellett progipótlás. Ajánlom ezt a könyvet, minden benne van, ami csak felmerül babatervezés ügyben: http://www.teszvesz.hu/item917438860_babaprojekt_babatervezo..

Az attól függ, hogy mikor volt az ovulációd. Az ovu után 7-9 nappal éri el a progeszteron mennyisége a csúcsát a vérben, akkor legalább 12-nek kellene lennie. 12 alatt sárgatest elégtelenségröl beszélünk, ami megnehezíti vagy meg is akadályozza a babásodást. Nekem 7 nappal ovu után volt egy ciklusban 7, 6 körül, kellett progipótlás. Ajánlom ezt a könyvet, minden benne van, ami csak felmerül babatervezés ügyben: http://www.teszvesz.hu/item917438860_babaprojekt_babatervezo..

Jön a 3. lombikom, ehhez végzem a vizsgálatokat, amik már lejártak. A 3. és a 21. napom mennem kell vérvételre, de a 21. nap vasárnapra fog majd esni. Hétfõn a ciklus 22. napján reggel is elmehetek?

Legjobb válasz: Gondolom már késõ a válasz, de elméletileg a 21. napi vv az a tüszõrepedés utáni 7. nap, mivel tankönyv szerint 14. napon van tüszõrepedés, ezért modják a 21. napot. Szerintem nyugodtan mehet (már voltál biztos) a 22. napon, csak kell mondani az orvosnak, és akkor ahhoz viszonyít.

Gondolom már késõ a válasz, de elméletileg a 21. napi vv az a tüszõrepedés utáni 7. nap, mivel tankönyv szerint 14. napon van tüszõrepedés, ezért modják a 21. napot. Szerintem nyugodtan mehet (már voltál biztos) a 22. napon, csak kell mondani az orvosnak, és akkor ahhoz viszonyít.

Mi oka lehet pecsételő vérzésnek a ciklus 22. napján?

Még korábban ilyen sohasem volt. Az utolsó szexuális kapcsolatom óta kétszer megjött a menstruációm (rendesen).

Legjobb válasz: Fogamzásgátlót nem szedsz? Akár igen, akár nem, ha ez csak egyszer-egyszer fordul elõ még nem utal semmi rendellenesre. Nõgyógyászati szûrésre ha jársz rendszeresen, akkor ennyitõl nem kell megijedni.

Fogamzásgátlót nem szedsz? Akár igen, akár nem, ha ez csak egyszer-egyszer fordul elõ még nem utal semmi rendellenesre. Nõgyógyászati szûrésre ha jársz rendszeresen, akkor ennyitõl nem kell megijedni.
A kérdező hozzászólása: Nem szedek fogamzásgátlót. Azóta semmi nem volt, úgyhogy nem agyaltam rajta. Igen, szûrésre járok :)

A ciklusom 22. napján tartok és fura alhasi kis görcseim vannak. Normális ez?

A lényeg, hogy babát tervezünk és a peteérésem alatt kétszer annyira próbálkoztunk, mint máskor :) Lehet a beágyazódás miatt a kis görcsölés? Vagy egyáltalán normális ez? amúgy más tünetem nincs, csak ez egy kicsit megijeszt. Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Ez még bármi lehet! Sajnos az ember be is tudja képzelni!

Ez még bármi lehet! Sajnos az ember be is tudja képzelni!
Nekem is így kezdõdött.:) Mensi elõtt kb. 1, 5 héttel görcsölgetett, aztán másnapra elmúlt. Aztán a nemvárt napja elõtt pár nappal ismét görcsök + 1x szédelgés. Másnap pozitív lett a tesztem. Szorítok neked!!
A kérdező hozzászólása: Jaj de jóó, köszönöm a biztatást!!

Szokatlan alhasi feszülés és görcsök a ciklus 22. napján mitől lehetnek?

Legjobb válasz: cisztától a babáig bármi lehet....

cisztától a babáig bármi lehet....
De lehet, hogy semmi megmagyarázható és holnapra elmúlik.

Ha a ciklusom 22. napján nem magas a hőm, akkor tuti nincs baba? December 23-25-re nem várom.

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Azért ez nem ilyen egyszerû . Vam görbéd?

Azért ez nem ilyen egyszerû . Vam görbéd?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!