Találatok a következő kifejezésre: A ciklusom -22 (89 db)

Jók ezek az eredmények a ciklusom 22. napján?

Fsh: 2.9 mIU/ml

Legjobb válasz: Szia! Nem nagyon értem miért nézi a doki a 22.napon az FSH-t és Lh-t.Ezeknek ciklus elején van inkább jelentõsége. Ovuláció után a progeszteron a leglényegesebb. Nincs "tól-ig" érték a labor papíron? Mert én más mértékegységes hormon táblázatot találtam a neten. De nézd csak: http://www.infertility.hu/hormontabla.htm http://www.infertility.hu/hormontabla.htm

Szia! Nem nagyon értem miért nézi a doki a 22.napon az FSH-t és Lh-t.Ezeknek ciklus elején van inkább jelentõsége. Ovuláció után a progeszteron a leglényegesebb. Nincs "tól-ig" érték a labor papíron? Mert én más mértékegységes hormon táblázatot találtam a neten. De nézd csak: http://www.infertility.hu/hormontabla.htm http://www.infertility.hu/hormontabla.htm
Upsz, bocsi, 2szer ment a link.
szia! A progreszteront nézik ilyenkor leginkább, nekem 20.60 volt és az már jó akkor a tiéd is jó. Ezzel azt tudják meg, hogy volt -e péd.
A kérdező hozzászólása: Csak a prolaktinnál van tól-ig.Az jó. Köszi a válaszokat! :)

Mit jelent az, hogy a ciklusom 22. napján vett vérből a progeszteron eredményem 1.2 nmol/l?

Mennyi a normális érték? Ez gátolhatja a teherbeesést?

Legjobb válasz: Hát, te épp a luteális fázisban vagy, de a fázison belül sem mindegy, hogy mikor veszik a vért. Ezért kell a ciklus 21-24. napján venni, mert a progi ebben a szakaszban mutatja, hogy van-e probléma a sárgatest elégtelenséggel. Persze ez attól függetlenül egyénenként változhat, nem mindegy, kinek milyen hosszú a ciklusa. De te a 3 nmol/l-nél is kevesebbet produkálsz, a harmadát, tehát semmiképp nem fér bele a progi értéked a megfelelõ intervallumba. Tényleg minél hamarabb dokihoz kellene menned :( Sajnálom :( Remélem nincs igazam. Egyébként simán gyógyszerekkel helyrehozzák, nincs itt semmi komoly, épp csak tudom, hogy nem örülsz neki, mert így elnyúlik az az idõszak, mire végre sikerül, én is türelmetlen vagyok. Én még csak május 4-én megyek a vérvételre (24. napon).

Hát, te épp a luteális fázisban vagy, de a fázison belül sem mindegy, hogy mikor veszik a vért. Ezért kell a ciklus 21-24. napján venni, mert a progi ebben a szakaszban mutatja, hogy van-e probléma a sárgatest elégtelenséggel. Persze ez attól függetlenül egyénenként változhat, nem mindegy, kinek milyen hosszú a ciklusa. De te a 3 nmol/l-nél is kevesebbet produkálsz, a harmadát, tehát semmiképp nem fér bele a progi értéked a megfelelõ intervallumba. Tényleg minél hamarabb dokihoz kellene menned :( Sajnálom :( Remélem nincs igazam. Egyébként simán gyógyszerekkel helyrehozzák, nincs itt semmi komoly, épp csak tudom, hogy nem örülsz neki, mert így elnyúlik az az idõszak, mire végre sikerül, én is türelmetlen vagyok. Én még csak május 4-én megyek a vérvételre (24. napon).
Nincs ott mellette a referencia tartomány? Ott szokott lenni mindenféle laboreredménynél, hogy mettõl meddig jó.
Hát, elméletileg a luteális szakasz közepén 38, 4 nmol/l. http://babatervezok.otthona.net/forum/hormonertekek.pdf Ebben minden hormonértéket leírnak.
A kérdező hozzászólása: Ezek vannak alatta: follikuláris fázis: 0-3.6 luteális fázis: 3-68 ciklus közepe: 1.5-5.5 posztmenopauza: 0-3.2 Ezek mit jelentenek? Sajnos nem tudok kiigazodni rajta, orvoshoz meg még sokára fogok eljutni:(.
Elég rosszul érintett ez most... az elsõ vérvételeimnek (ami a ciklusom 3. napján volt) az eredménye jó lett, a vashiányomat leszámítva, és erre az eredményre nem számítottam:(. Azt hittem minden rendben lesz:(. Tudom, hogy lehet ezen segíteni, de egyszerûen nem értem, hogy tudtam ilyen alacsony progeszteron eredményt produkálni:S. Azt hiszem megpróbálok hétfõn, vagy kedden elmenni az orvosomhoz. Ilyenkor clostylbegyt szoktak felírni ugye? Köszönöm a válaszaitokat:) !
Azért simán az is elõfordulhat, hogy ebben a ciklusban késõbb lesz a peteérésed, hosszabb lesz a ciklusod, és akkor még a follikuláris fázisban vagy. Nem szoktak hosszú ciklusaid lenni?
A kérdező hozzászólása: Ebben a hónapban már volt peteérésem, 17-18-án. Éreztem is, meg az Lh teszt is kimutatta. Eddig minden hónapban volt peteérésem, az viszont igaz, hogy kicsit hosszúak a ciklusaim. Miután abbahagytam a fogamzásgátló szedését, 28-29 naposak voltak, de mostanában kezd 33-34 naposra beállni. De ez nem jelent bajt ugye?
Nem, ha nem nagyok a különbségek. A gyógyszer ideje alatt mindenkinek kb. 28 napos, mert azt a gyógyszer szabályozta. De lehet, ha nem szedtél volna gyógyszert, mindig 34 nap körül lett volna... Ez már nem fog kiderülni.

Mi okozhatja azt, hogy a ciklusom 22. napján volt peteérésem? Mert elméletileg ennek a 12 és 18. napok közt kéne bekövetkeznie.

Legjobb válasz: van akinek késöbb van mert hormonális ok miatt hossazbba ciklusa. Honnan tudod biztosan hogy akkor otl peteérsed? orvos mondta uh alapán? teszteltél avgy mérted a hödet?

van akinek késöbb van mert hormonális ok miatt hossazbba ciklusa. Honnan tudod biztosan hogy akkor otl peteérsed? orvos mondta uh alapán? teszteltél avgy mérted a hödet?
A kérdező hozzászólása: Igazából onnan tudom, vagy gondolom, mivel emígy is hosszabb ciklusaim voltak és a ciklus 20.napján elkezdtem élesebb petefészek fájdalmat érezni, elég gyakran, szúrt akkor ha is leültem, akkor is ha pisiltem. 21.napon még erõsebben fájt, 22.napon meg alig bírtam felegyenesedni, annyira durva volt órákon át, estére meg elmúlt. Másnap amúgy is mennem kellett dokihoz, rákérdeztem, megvizsgált és elmagyarázta, hogy ez valószínûleg ovulációs fájdalom lehetett. Nagyobb volt a tüszõ a megszokottnál és több folyadék is volt benne, ezért érezhettem ennyire erõsen.
lehet hogy terhes vagy
szerintem is , lehet hogy terhes vagy.olvastam hogy ha valaki terhes ezek a tünetek jelentkezhetnek és még sok más, de kinek mi jelentkezik.... olvass utánna
A kérdező hozzászólása: Ilyen korán terhes lehetek már?Vagyis mutatkoznak a tüneteim?Köszi a válaszokat!

A ciklusom 22. napja óta folyásszerűen barnázok (ma vagyok a 28. napon). Mitől lehet? Az elmúlt két hetem eléggé stresszes volt, elképzelhető, hogy ezért van? Ez most menstruáció?

Legjobb válasz: Nagyon is elképzelhetõ, hogy a stressztõl van! Nekem is volt nemrég egy eléggé stresszes idõszakom, és az amúgy óramû pontosságú ciklusom teljesen felborult, nem jött meg idõben, hol késett, hol elõbb jött meg, volt olyan hónap, amikor csak ilyen pecsételõ vérzésem volt, aztán a következõben pedig nagyon véreztem. A stressz a nõk legnagyobb ellensége, a nõi szervezetet sokkal jobban megviseli és ráadásul a teherbeesés esélye is kisebb egy ilyen idõszakban. Mindenesetre ha ez továbbra is fennáll, akkor mindenképpen menj el mielõbb nõgyógyászhoz, mer azért a stresszen kívül ki tudja még mi lehet, nem érdemes megvárni, amíg magától derül ki, vagy esetleg valami komolyabb prolémává fejlõdik...

Nagyon is elképzelhetõ, hogy a stressztõl van! Nekem is volt nemrég egy eléggé stresszes idõszakom, és az amúgy óramû pontosságú ciklusom teljesen felborult, nem jött meg idõben, hol késett, hol elõbb jött meg, volt olyan hónap, amikor csak ilyen pecsételõ vérzésem volt, aztán a következõben pedig nagyon véreztem. A stressz a nõk legnagyobb ellensége, a nõi szervezetet sokkal jobban megviseli és ráadásul a teherbeesés esélye is kisebb egy ilyen idõszakban. Mindenesetre ha ez továbbra is fennáll, akkor mindenképpen menj el mielõbb nõgyógyászhoz, mer azért a stresszen kívül ki tudja még mi lehet, nem érdemes megvárni, amíg magától derül ki, vagy esetleg valami komolyabb prolémává fejlõdik...

A ciklusom 22. napján mért progeszteron: 8, 31ng/ml, akkor ez az érték jó vagy rossz?

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy mikor volt az ovulációd. Az ovu után 7-9 nappal éri el a progeszteron mennyisége a csúcsát a vérben, akkor legalább 12-nek kellene lennie. 12 alatt sárgatest elégtelenségröl beszélünk, ami megnehezíti vagy meg is akadályozza a babásodást. Nekem 7 nappal ovu után volt egy ciklusban 7,6 körül, kellett progipótlás. Ajánlom ezt a könyvet, minden benne van, ami csak felmerül babatervezés ügyben: http://www.teszvesz.hu/item917438860_babaprojekt_babatervezo..

Az attól függ, hogy mikor volt az ovulációd. Az ovu után 7-9 nappal éri el a progeszteron mennyisége a csúcsát a vérben, akkor legalább 12-nek kellene lennie. 12 alatt sárgatest elégtelenségröl beszélünk, ami megnehezíti vagy meg is akadályozza a babásodást. Nekem 7 nappal ovu után volt egy ciklusban 7, 6 körül, kellett progipótlás. Ajánlom ezt a könyvet, minden benne van, ami csak felmerül babatervezés ügyben: http://www.teszvesz.hu/item917438860_babaprojekt_babatervezo..

Lefeküdtem a barátommal óvszer és tabletta nélkül, de nem ment el bennem, időben kivette. a ciklus 22. napjában vagyok, 28-30nál szokott megjönni. Lehetek terhes? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ez egy ismetlodo kerdes mar es mindig felvetodik mindenkiben, hogy aki nem akar terhes lenni miert jatszik a tuzzel?Ugyanis az elovaladekban is lehet termekenyiteni kepes sperma. Valamint soha nem lehet pontosan 1000%-ra kijelenteni hogy na akkor volt a peteeresed, bar nagy valoszinuseggel megvolt mar, ha 28-30 napos a ciklusod, de nem lehet tudni, egyenenkent valtozo.Ezzel a valasszal nem sokat segitettem neked, de egy tanacskent mondom (mivel ugy vettem ki a leveledbol hogy nem szeretnel babat),menj el egy nogyogyaszhoz es irass fel gyogyszert, ne felj semmitol es ne legy szegyenlos.Jobb oda menni mint abortuszra:szerintem,bar hala istennek nekem nem volt ra szukseg. Valamint vannak esemeny utani tablettak is, de ahhoz orvost azert ajanlatos lenne meglatogatni, hogy a neked legmegfelelobbet irja ki.

Ez egy ismetlodo kerdes mar es mindig felvetodik mindenkiben, hogy aki nem akar terhes lenni miert jatszik a tuzzel?Ugyanis az elovaladekban is lehet termekenyiteni kepes sperma. Valamint soha nem lehet pontosan 1000%-ra kijelenteni hogy na akkor volt a peteeresed, bar nagy valoszinuseggel megvolt mar, ha 28-30 napos a ciklusod, de nem lehet tudni, egyenenkent valtozo.Ezzel a valasszal nem sokat segitettem neked, de egy tanacskent mondom (mivel ugy vettem ki a leveledbol hogy nem szeretnel babat), menj el egy nogyogyaszhoz es irass fel gyogyszert, ne felj semmitol es ne legy szegyenlos.Jobb oda menni mint abortuszra:szerintem, bar hala istennek nekem nem volt ra szukseg. Valamint vannak esemeny utani tablettak is, de ahhoz orvost azert ajanlatos lenne meglatogatni, hogy a neked legmegfelelobbet irja ki.
Mit tegyél???? Védekezzél.Ìrass fel gyógyszert, és kondolkozz, mielött lefekszel a barátoddal minden nélkül. Gondolom, hogy nem vagy már "kislány", hogy azt ne tudd, hogy az elöválade´któl is teherbe eshetsz. 29 hetes kismama.
20éves vagyok és jött egy váratlan baba az életembe, elõször el akartam vetetni, majd a doki megmutatta, h hogyan dobog a szíve, és ott azt mondtam, h nem vagyok képes megtenni.Csak, h tudd mire számíthatsz, ha jön a baba.És igen lehetsz terhes.Én fogamzásgátló mellett estem teherbe.Az elõváladékban pedig igenis lehet sperma. Remélem, h megjön, és nem kerül sor abortuszra, és nem kell azzal a tudattal élned, h megölted a gyereked.No és ELMÉSZ dokihoz gyógyszert feliratni!Mert hidd el egy emberéletért nem sok az a néhány ezer forint.
A legjobb fogamzásgátló az önmegtartóztatás:) - csak vicc. De tényleg hihetetlen, hogy a mai világban még vannak olyan naív emberek akik hisznek a megszakításos közösülés 100% osságában, hisz köztudott bioszon is tanítják 8.ik-ban hogy már az elõváladék is tartalmazhat elegendõ spermát a megtermékenyüléshez. Másrészt a gyógyszer sem 100% os mint fentebb és más kérdések válaszolói is említették mellette estek teherbe. Ugyan így lehet hallani spirál meletti babákat is, sok Copperfield is szaladgál akik a gumiból szabadultak, sõt nekem egy ismerõsöm lekötés után esett teherbe. Nekem 16, 5 évesen pedig a nõdoki tagadta meg a gyógyszer felírást, mondván, hogy fiatal vagyok, tanuljak vagy ha sok a szabad idõm menjek diákmelóra, vagy sportoljak, ne a pasikkal foglakozzak, és ne is menjek más dokihoz se mert azok se fognak nekem írni. Én balga el is hittem, nem is mentem tovább. Rá fél évre terhes lettem, meg tartottuk nem bántam meg. Mint utólag ki derült sok lány járt hasonlóan ennek a dokinak köszönhetõen, voltak akik meg tartották és boldogok, voltak akik kevésbé, és sokan akik elvetették a babát... Hallottam olyan dokiról is aki azt mondta a lánynak, hogy ne gyógyszert szedjen mert az sok hormon meg ilyesmi, hanem ha terhes vetesse el, kevesebb kockázat- jó mi?! Egy nem szült nõnél kevés kockázat az abortusz. Persze... Egy szónak is 100 a vége; egyik módszer sem biztos, (max az orál), de ha még valóban nem szeretnél gyereket és most elkerülted a "bajt" akkor azért próbálj valamit használni, hogy csökkentsd az esélyt mert a 0, 5-2% még mindig jobb mint a 95-100%.
a baratno nem szed hormonalis fog.gatlot, nem szult nincs spiralja egy igeig pesszariumot hasznalt most mar 2 eve spermaolovel vedekezik, a huvelyebe kell feltenni egy kapszula alaku drazset felolvad es utana mehet a dolog, nem lett terhes.hasznalhatsz gumit ugyis megeshet hogy az leszel.100%os modszer ha messzirol kerulod a gyikot.de ha mar elsz nemi eletet es nem akarsz babat legalabb probalj meg tenni erte.remelem szerencsed lesz es nem kesobb volt a peteeresed vagy nem volt rendkivulid.kerd ki orvosod velemenyet hogy mit ajanl.
Felháborító, miket olvasni. Sok újat nem tudok, mondani, TESSSK GONDOLKODNI, mert utólag nem lehet. Normálisan védekezni! És még mindig a gyógyszer a legmegbízhatóbb, nálam 10 évig bevált. Figyelni kell, rendesen szedni és nem lesz baj. De az, hogy a doki megtagadja, meg abortuszt javasol, simán feljelenteném. Az ilyen üljön börtönben, nem nõgyógyászati rendelõben. Én spec fordítva jártam, nekem tukmálta a doki 17 évesen, de én meg akkor még nem akartam szedni. ez magyarország, ide szüljek? Megteszem, de rettegek pont az ilyenek miatt...
Nem letolás kell hanem segitség az embereknek. Van rá esély de kevés. Érdemes tesztelni.

Jön a 3. lombikom, ehhez végzem a vizsgálatokat, amik már lejártak. A 3. és a 21. napom mennem kell vérvételre, de a 21. nap vasárnapra fog majd esni. Hétfõn a ciklus 22. napján reggel is elmehetek?

Legjobb válasz: Gondolom már késõ a válasz, de elméletileg a 21. napi vv az a tüszõrepedés utáni 7. nap, mivel tankönyv szerint 14. napon van tüszõrepedés, ezért modják a 21. napot. Szerintem nyugodtan mehet (már voltál biztos) a 22. napon, csak kell mondani az orvosnak, és akkor ahhoz viszonyít.

Gondolom már késõ a válasz, de elméletileg a 21. napi vv az a tüszõrepedés utáni 7. nap, mivel tankönyv szerint 14. napon van tüszõrepedés, ezért modják a 21. napot. Szerintem nyugodtan mehet (már voltál biztos) a 22. napon, csak kell mondani az orvosnak, és akkor ahhoz viszonyít.

Mi oka lehet pecsételő vérzésnek a ciklus 22. napján?

Még korábban ilyen sohasem volt. Az utolsó szexuális kapcsolatom óta kétszer megjött a menstruációm (rendesen).

Legjobb válasz: Fogamzásgátlót nem szedsz? Akár igen, akár nem, ha ez csak egyszer-egyszer fordul elõ még nem utal semmi rendellenesre. Nõgyógyászati szûrésre ha jársz rendszeresen, akkor ennyitõl nem kell megijedni.

Fogamzásgátlót nem szedsz? Akár igen, akár nem, ha ez csak egyszer-egyszer fordul elõ még nem utal semmi rendellenesre. Nõgyógyászati szûrésre ha jársz rendszeresen, akkor ennyitõl nem kell megijedni.
A kérdező hozzászólása: Nem szedek fogamzásgátlót. Azóta semmi nem volt, úgyhogy nem agyaltam rajta. Igen, szûrésre járok :)

A ciklusom 22. napján tartok és fura alhasi kis görcseim vannak. Normális ez?

A lényeg, hogy babát tervezünk és a peteérésem alatt kétszer annyira próbálkoztunk, mint máskor :) Lehet a beágyazódás miatt a kis görcsölés? Vagy egyáltalán normális ez? amúgy más tünetem nincs, csak ez egy kicsit megijeszt. Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Ez még bármi lehet! Sajnos az ember be is tudja képzelni!

Ez még bármi lehet! Sajnos az ember be is tudja képzelni!
Nekem is így kezdõdött.:) Mensi elõtt kb. 1, 5 héttel görcsölgetett, aztán másnapra elmúlt. Aztán a nemvárt napja elõtt pár nappal ismét görcsök + 1x szédelgés. Másnap pozitív lett a tesztem. Szorítok neked!!
A kérdező hozzászólása: Jaj de jóó, köszönöm a biztatást!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!