Találatok a következő kifejezésre: A ciklusaim naposak! Akkor (175 db)

A ciklusaim általában (90%-ban) 31 naposak. A cilus.hu számítása szerint (15 hónapnyi adatból számítva) 30 naposak a ciklusaim. Most akkor mikorra (ne) várjam a mensit?

Saját számításom szerint (31. nap) ma (nem) kéne, hogy megjöjjön, a cilus.hu viszont holnapra írja. Akkor most hogy van ez?? Mikor tesztelhetek?

Legjobb válasz: Szerintem akkor ma tesztelj egyet, esetleg vmi megbízhatóbb teszttel,clear blueval.

Szerintem akkor ma tesztelj egyet, esetleg vmi megbízhatóbb teszttel, clear blueval.
A teszteket inkább reggeli elsõ vizeletbõl érdemes csinálni, bármennyire is alacsony érzékenységûek és írják rájuk, hogy bármikor elvégezhetõ... Szerintem várd meg a holnap reggelt és kezd avval a napot! Remélem pozitív eredményt fogsz kapni!! Drukkolok!!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi! Tudod, 1 év sikertelenség után már nem nagyon mer reménykedni az ember..

Ha 32-napos a ciklusom nemhomerozok, akkor mas modon hogyn tudjam meg hanyadik napon erdemes eggyuttlenni a parommal, hogy osszejojjon a baba? Most Augusztus 15-diken jott meg utoljara.

Legjobb válasz: Szia.Van egy oldal ciklus.hu!!Ott regisztrálj és minden kérdésedre megkapod a választ :-) Sok sikert!

Szia.Van egy oldal ciklus.hu!!Ott regisztrálj és minden kérdésedre megkapod a választ :-) Sok sikert!
A menstruáció elsõ napjától visszaszámolva 15 nap a peteérés. Én se hõmérõzöm, max. figyelem a nyákom. Amikor tojásfehérés akkor van peteérés.

Ha nekem megjott a menzeszem Julius 15-diken, es most Augusztusban ugyszinten 15-diken jott meg az asztjelenti hogy 32-napos a ciklusom? Most akkor Augusztusban mikor hanyadikan van eselyem teherbeesi? Mikor probalkozzunk?

Legjobb válasz: jobban jársz ha veszel LH tesztet, az pontosabb, mint a számolgatás. Vagy hõmérõzhetsz is, de a teszt kényelmesebb. Gyógyszertárban kapható és pontosan mindent leírnak benn, hogyan kell használni. Nekünk jó volt. Sok sikert!

jobban jársz ha veszel LH tesztet, az pontosabb, mint a számolgatás. Vagy hõmérõzhetsz is, de a teszt kényelmesebb. Gyógyszertárban kapható és pontosan mindent leírnak benn, hogyan kell használni. Nekünk jó volt. Sok sikert!
Azt, hogy mikor próbálkozzatok, sajnos így nem lehet megmondani...valakinek 10.cn-on van pé-je, van akinek 20.cn. Változó....vagy ovu teszt, vagy hõmérõzés...

Ez tényleg így van? Ha tudom pontosan a tüszőrepedés napját akkor rá 14-napra kell megjönnie, vagy nem megjönnie? (Nekem nem 28 naposak a ciklusaim, hanem 30 felett! )

Legjobb válasz: akkor van álltalában a 14.napom ha valakinek 28 napos a ciklusa mindig a ciklus felénél van peteérés(jobb esetben)szóval ha pl 32 napos a ciklusod akkor kb a 16.napon van pete érésed!és rá 16 napra leszel beteg(ez csak egy péda)akkor kell betegnek lenned!persze ha babát szeretnél akkor azt kívánom hogy ne legyél az!sok sikert

akkor van álltalában a 14.napom ha valakinek 28 napos a ciklusa mindig a ciklus felénél van peteérés(jobb esetben)szóval ha pl 32 napos a ciklusod akkor kb a 16.napon van pete érésed!és rá 16 napra leszel beteg(ez csak egy péda)akkor kell betegnek lenned!persze ha babát szeretnél akkor azt kívánom hogy ne legyél az!sok sikert
Elméletileg így van, de a gyakorlatban 1-2 nap csúszás mind két irányba elõfordulhat.
elsõ válaszoló vagyok!igazad van!azért is írtam hogy jobb esetben!bár az lenne a legegyszerübb ha mindig minden ugyan akkor lenne, és akkor lenne esélye az embernek ezt kiszámolni de hát sajnos ez nem megy ilyen egyszerüen mint ahogy sajnos sok más dolog sem!
Az nem igaz, hogy mindig középidõben van a peteérés. Ez csak 28 napos ciklusnál van. Te jól írtad, a peteéréstõl a menstruációig minden esetben 14 nap telik el. Tehát az elsõ válaszoló példáját hozva: 32 napos ciklusnál a peteérés a 18. napon van.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!Nekem pont a 18. napon volt!Remélem nem fog megjönni!
Igen, úgy van ahogy az elõzõ válaszoló is mondja. A peteérés bármikor is van, utána mindig 14 nap múlva jön meg a menstruáció, ugyanis a luteális szakasz éppen 14 napig tart.
Pontosabban: a luteális szakasz 12-tõl 16 napig tart. Egyéne válogatja. Nekem pl. 13. De legalább ez nem változik.
Nekem mindig 17 nap a luteális szakasz... nem igaz, hogy mindig 14 nap.
ezt a 14. napon meg félidõs peteérést én sem értem..mert én mikroszkópos ovu tesztet használok, és amikor páfrányos akkor aznap van peteérésem ugye..na most nekem utána 3-4 napra mindig megjött eddig..sajnos mert nem sikerült teherbe esnem..akkor most mi igaz és mi nem???

Akiknek rovid a ciklusuk 24 napos azok a kiirt idopontnal elobb vagy kesobb szulnek?

Legjobb válasz: az hogy kiirt elott hamarabb vagy kesobb szulnek a 24 napos ciklussal birok, teljesen szervezet, front, baba fuggo. 24 napos ciklusnal a kiirt idopont valtozik kb 4-6 napot(hamarabb), szemben a 28 napos ciklussal.

az hogy kiirt elott hamarabb vagy kesobb szulnek a 24 napos ciklussal birok, teljesen szervezet, front, baba fuggo. 24 napos ciklusnal a kiirt idopont valtozik kb 4-6 napot(hamarabb), szemben a 28 napos ciklussal.

Ha a legrövidebb ciklusom 21 és a leghosszabb 78 nap akkor átlagos hány napos a ciklusom?

Legjobb válasz: Én ugyanígy voltam. 21-82 napos ciklusok PCO miatt. Nem is volt minden ciklusban peteérésem. Egy év próbálkozás után, Closty és Puregon segítségével a 21. napon volt peteérésem, hõmérõvel pont elcsíptem az esést, amit emelkedés követett. Pár hónap után már internet nélkül is értelmezni tudtam a görbémet. Most már 10 hónapos a baba. Mi alapján számolta a ciklus.hu? Ha csak az átlagos ciklushossz alapján, az semmit sem ér. Nincs is olyan a te esetedben, hogy átlagos ciklus. De ha más adatokból, pl. hõbõl, akkor figyelmeztesd majd az orvosokat kitartóan, hohy nem a tankönyvi 14. napon fogant. És ne ijedj meg, mert a leleteidre az lesz ráírva, amit az utolsó vérzés elsõ napjától számolnak, és esetleg az uh-ra ráírják, hogy nem a kornak megfelelõ a magzat. Ez majd az AFP-nél nagyon fontos lesz! A peteérésbõl vonjál ki 14 napot, és attól számítsd majd a terhességi kort, és ha lényeges eltérés van, ne hagyd magad, mondogasd a dokinak! Még a kiírt dátum körül is gond lehet, ha esetleg túlhordásnak minõsítik. Ha terhes vagy, azonnal menj orvoshoz, és uh-ra, mert minél fiatalabb, annál pontosabban megmondják a valódi kort. Sok sikert!

Én ugyanígy voltam. 21-82 napos ciklusok PCO miatt. Nem is volt minden ciklusban peteérésem. Egy év próbálkozás után, Closty és Puregon segítségével a 21. napon volt peteérésem, hõmérõvel pont elcsíptem az esést, amit emelkedés követett. Pár hónap után már internet nélkül is értelmezni tudtam a görbémet. Most már 10 hónapos a baba. Mi alapján számolta a ciklus.hu? Ha csak az átlagos ciklushossz alapján, az semmit sem ér. Nincs is olyan a te esetedben, hogy átlagos ciklus. De ha más adatokból, pl. hõbõl, akkor figyelmeztesd majd az orvosokat kitartóan, hohy nem a tankönyvi 14. napon fogant. És ne ijedj meg, mert a leleteidre az lesz ráírva, amit az utolsó vérzés elsõ napjától számolnak, és esetleg az uh-ra ráírják, hogy nem a kornak megfelelõ a magzat. Ez majd az AFP-nél nagyon fontos lesz! A peteérésbõl vonjál ki 14 napot, és attól számítsd majd a terhességi kort, és ha lényeges eltérés van, ne hagyd magad, mondogasd a dokinak! Még a kiírt dátum körül is gond lehet, ha esetleg túlhordásnak minõsítik. Ha terhes vagy, azonnal menj orvoshoz, és uh-ra, mert minél fiatalabb, annál pontosabban megmondják a valódi kort. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem irni hogy a 21 nap duphastonnal volt az elõzõ hónapban.
A kérdező hozzászólása: Ciklus.hu 30.-ára tette a pé-t A hónapban szedtem 2x1 clostilt

A pco-nak mik a jelei? Nekem 25 naposak a ciklusaim mindig, és azt olvastam, hogy aki pco-s, annak rendszertelen. De mennyire?

Legjobb válasz: Ez nem ilyen egyszerû. :) Lehet akár teljesen rendszeres ciklus is pco(s) mellett, a klinikai képe elég változó ennek a szindrómának. Az igazoló labor és uh eredmény mellett rendszeres ciklussal is lehet megállapítani pcot, az, hogy kinek pontosan milyen is ezzel a betegséggel a ciklusa, nagyon változó, 21 naptól 90-100 napos ciklusokig is lehet bármi - mint ahogy mondtam, rendszeres ciklus is. :)

Ez nem ilyen egyszerû. :) Lehet akár teljesen rendszeres ciklus is pco(s) mellett, a klinikai képe elég változó ennek a szindrómának. Az igazoló labor és uh eredmény mellett rendszeres ciklussal is lehet megállapítani pcot, az, hogy kinek pontosan milyen is ezzel a betegséggel a ciklusa, nagyon változó, 21 naptól 90-100 napos ciklusokig is lehet bármi - mint ahogy mondtam, rendszeres ciklus is. :)
A jelenleg érvényben levõ, ún. 2003-as rotterdami kritériumok szerint a PCOS diagnózis kimondásához három kritériumból legalább kettõ megléte szükséges: Peteérési vagy menstruációs zavar (rendszertelen a havivérzés vagy a ciklus során nem figyelhetõ meg peteérés) Férfihormon-túlsúly tünetei (aknés bõr, erõteljesebb szõrnövekedés, hajhullás, hasra történõ hízás) vagy laboratóriumi jelei (pl.emelkedett tesztoszteron szint) Policisztás ováriumok észlelése ultrahanggal (mindkét petefészekben 8-10 mm-es kis ciszták találhatók, amelyek gyöngyfüzérszerûen helyezkednek el) amennyiben más endokrin betegség kizárható.
Nem. Akkor 28 napos lesz a ciklusod. Megjön, 21+7 nap és megint megjön. 21+7 = 28...
vmikor a szünetben jön meg és lehet hogy még akkor is tart mikor beveszed következõ elsõt . változo
Majd számold ki egyszer: a ciklusod elsõ napja az a nap, amikor megjön a mensid, innentõl kezdve addig számolj, amí megint meg nem jön, ez bizony 28 napra jön ki!
és nem is hiszem h rögötn 22. napon megjön
21+7= 28 Így jön ki a 28 napos ciklus. a 7 nap vmelyikén jön majd meg, de akkor is el kell kezdened az új levelet a 8. napon, ha nem múlna el addigra.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem abban a 7 napban, hanem a 7. napon jön meg?vagyis a 28. napon?
A 7 napos szünet 3-4. napján jön meg általában. A picit rövidebb ciklus az elsõ levélnél igaz, de a dolognak nincs különösebb jelentõsége. Gyógyszer nélküli ciklusnál is lehet ilyen.
A kérdező hozzászólása: Körülbelül egy ember értette meg a kérdést.

Akiknek 30-32 naposak a ciklusaik, hanyadik napon jött össze a baba?

Legjobb válasz: Nekem a 17. napon volt peteérésem akkor, mikor összejött a baba. A ciklusaim 30-34 nap közt változtak. A gond csak most van, mert a dokik sima 28 napos ciklussal számolnak, így hétfõre voltam kiírva, de valójában csak holnap töltöm a 40. hetet. Remélem nem indítanak emiatt idõ elõtt.

Nekem a 17. napon volt peteérésem akkor, mikor összejött a baba. A ciklusaim 30-34 nap közt változtak. A gond csak most van, mert a dokik sima 28 napos ciklussal számolnak, így hétfõre voltam kiírva, de valójában csak holnap töltöm a 40. hetet. Remélem nem indítanak emiatt idõ elõtt.
Nekem 30-34 naposak a ciklusaim, viszont a luteális szakaszom csak 12 nap. Akkor amikor sikerüt, a 21. napon volt pé-m.
Ja igen. én emiatt direkt 1 héttel késõbbi idõpontot diktáltam be utolsó menstruáció kezdetének, így pontosan a kiírt napon született spontán :) )) De én tuti biztos voltam a 21. napban! Elõzõ válaszadó voltam
A kérdező hozzászólása: Mi már próbálkozunk pár hónapja a babával, és azon gondolkodom, hogy lehet, hogy nekem is késõbb van az ovum, azért nem jön össze. Én mindig a 15.-18. napra hittem az ovum, de lehet hogy nekem is csak a 20.-21.napon van..
ajánlom neked az ovu tesztet mivel én is igy voltam 14-18.napokon hittem hogy lehet aztán teszteltem és 20-21.napon lett pozitiv, babás is lettem :)
Nekem 34 naposak a ciklusaim es a baba a 26ban jott ossze 11 hkm
Mérd a hõmérsékletedet! Én ugyan még várok a babavállalással, de hasonlóan 30-32 napos a ciklusom. Amióta kíváncsiságból hõmérõzöm magam, azóta látom, hogy nem a 14. nap körül van peteérésem, hanem csak 19-20.
A 32 napos ciklus teljesen ok! kb 18.napon van pé.
Nekem a második gyerek után 30 naposra beállt a ciklusom, de elõtte 30-34 napos ciklusaim voltak, most várom a harmadik babámat. Emiatt ne aggódj. :)
Szia! Nekem is van már egy kislányom. Nekem is pontosan 32 naposak a ciklusaim. Nekem nem volt peteérésem. Már 8 hónapja próbálkozunk a második babával. Én elmentem orvoshoz tüszõmérésre és nem nõtt 16 mm-nél nagyobbra a tüszõm. Már most a második hónapja szedtem clostilbegyt-et. Ez a gyógyszer elõsegíti a tüszõérést. Ebben a hónapban volt 21 mm volt a tüszõm, és reménykedek hogy végre összejött. Tudom, hogy nem biztos és nem vonatkozik mindenkire az hogy ha 32 napos a ciklusa akkor nincs peteérés. Én így jártam. Ha teheted akkor kérdi ki az orvosod tanácsát. SZURKOLOK!
Nekem legtöbbször még hosszabbak a ciklusaim, mint 32 nap, sõt, mindig változó, hogy hanyadik napra jön meg a menzeszem (de mindig megjön), és sikerült teherbe esnem azonnal, amint úgy döntöttünk a férjemmel, hogy most akkor jöhet a baba! (Fogamzásgátlót nem szedtem sosem.) Sok sikert neked!
Menj el nõgyógyászhoz! Nekem 40 napos a ciklusom már 1 éve. Most szeretnék bébit, pozitívan állok hozzá és várom, hogy mihamarabb összejöjjön. Készülök a nõgyógyászhoz, ha nem jönne össze, választ adjon esetleg a 40 napos ciklus miatt nincs ovulációm. De nem adom fel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!