Találatok a következő kifejezésre: A ciklus. oldalon mit (16 db)

A ciklus.hu, ferilityfriend, myfertility oldalakon a koordináta vonalakat mikor kezdi berajzolni?

Még csak 14 napja jegyzem fel a h?met. A ciklusom közepén kezdtem naplózni.

Legjobb válasz: Így nem valószínû, hogy behúzza, mivel nincs viszonyítási pont. Az alaphõ ill. az ovuláció meghatározása azon alapszik, hogy a ciklus elsõ felében alacsonyabb a testhõmérséklet, mint ovulációt követõen. A menstruációt követõen az ébredési hõmérséklet megközelítõleg azonos, majd az ovuláció elõtt (ált.) leesik a hõmérséklet. Ezt követõen 12-36 órán belül bekövetkezik az ovuláció, amikor az ébredési hõ magasabb lesz, mint a ciklus elsõ felében. Ezek az oldalak ált. úgy mûködnek, hogy ha a leesést követõ 3 napon keresztül a hõ magasan marad, akkor jelöli a program az ovut és az alaphõt. Mivel nálad hiányzik a ciklus elsõ fele, így a program nem tudja mihez viszonyítani a hõleesést ill. emelkedést. A következõ görbét kezdd a menstruáció elsõ napján! ;o) :o)

Így nem valószínû, hogy behúzza, mivel nincs viszonyítási pont. Az alaphõ ill. az ovuláció meghatározása azon alapszik, hogy a ciklus elsõ felében alacsonyabb a testhõmérséklet, mint ovulációt követõen. A menstruációt követõen az ébredési hõmérséklet megközelítõleg azonos, majd az ovuláció elõtt (ált.) leesik a hõmérséklet. Ezt követõen 12-36 órán belül bekövetkezik az ovuláció, amikor az ébredési hõ magasabb lesz, mint a ciklus elsõ felében. Ezek az oldalak ált. úgy mûködnek, hogy ha a leesést követõ 3 napon keresztül a hõ magasan marad, akkor jelöli a program az ovut és az alaphõt. Mivel nálad hiányzik a ciklus elsõ fele, így a program nem tudja mihez viszonyítani a hõleesést ill. emelkedést. A következõ görbét kezdd a menstruáció elsõ napján! ;o) :o)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
A kérdező hozzászólása: bocsánat elütöttem:14.napja van ma ciklusomnak
Elvileg ilyenkor lehet peteérés!

A ciklus.hu-n hogy lehet azt megcsinálni hogy mikor megjön új oldalt kezdjen és ne az előző hőgörbét folytassa tovább?

Legjobb válasz: Szia! Amikor bejelentkezel akkor beadja a naptáros részt, ott rákattintassz az adott napra az egér jobb gombjával és ott felugrik egy piros kis mezõ és ott kattints rá a ciklus hozzáadására. Így új lapot kezd a görbédnek.

Szia! Amikor bejelentkezel akkor beadja a naptáros részt, ott rákattintassz az adott napra az egér jobb gombjával és ott felugrik egy piros kis mezõ és ott kattints rá a ciklus hozzáadására. Így új lapot kezd a görbédnek.
A kérdező hozzászólása: köszi:)

A ciklus. hu oldalon mit jelent a diagramban a függőleges zöld vonal? És a vízszintes?

Kerestem a jelmagyarázatot, de nem találtam. Vagy tudnom kéne magamtól? (pirulós szmájli)

Legjobb válasz: Szia! A függõleges vonal progi szerinti peteérés napját jelöli,a vízszintes pedig a CL vonal,ez az átlagos alaphõ,e fölött a vonal fölött kell lennie az értékeknek a ciklus 2.felében,és ha ott is marad akkor baba van.:-)

Szia! A függõleges vonal progi szerinti peteérés napját jelöli, a vízszintes pedig a CL vonal, ez az átlagos alaphõ, e fölött a vonal fölött kell lennie az értékeknek a ciklus 2.felében, és ha ott is marad akkor baba van.:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!! :)

15. ciklusnapon mi ez az érzés? 28 naposak a ciklusaim. Bal oldalon egy pontban szinte egész nap görcsölget valamint a hasamban tompa zsibbadásszerű fájdalmam van.

Tudom egy rendes 28 napos ciklusnàl ez az ovut jelenti...DE!!! Az ovutesztem totàl negatív és 1hete éreztem erős ovus fàjdalmakat (akkor még nem tesztelgettem, korainak talàltam) Lehet hogy korai peteérésem volt és most kezdődött a beàgyazódàs? Olyan vàlaszokat nem kérek hogy nem làtunk beléd meg hogy honnan tudjuk... Tapasztalatokra lennék kívàncsi, volt e vki akinek korai peteérésből lett babukàja és milyen tünetekkel jàrt! Köszönöm

Legjobb válasz: Én a 12. napon vagyok,és ugyanezt érzem a jobb oldalon.tudom ezzel nem sokat segítettem,de ha valaki ír neked én is okosabb leszek!

Én a 12. napon vagyok, és ugyanezt érzem a jobb oldalon.tudom ezzel nem sokat segítettem, de ha valaki ír neked én is okosabb leszek!
A kérdező hozzászólása: Megírom mindenképpen :) akkor ez a 3. próbàlkozós hónapotok? Nagy lelki erõ kell hogy ne tesztelj...de megértem :)
Nem, ez az elsõ "éles" hónapunk, mert most jött meg elõször a szülés óta (7 hós a babánk). Nektek elsõ baba? :)
A kérdező hozzászólása: De jó Neked hogy már van babád :) Nekünk elsö babóka lenne, egy vetélésen sajnos már túl vagyok :( Minden vágyam egy kisbaba és így hogy elsöre ez történt velem, nagyon fáj a lelkem... Na de remélem hamarosan pocakosak leszünk mindketten :)
Nagyon sajnálom, szörnyû érzés lehet. Én az elsõ terhességemet nem is igazán tudtam felhõtlenül élvezni, mert rettegtem nehogy baj legyen. Utólag persze már mókás, hogy mindig az újabb mérföldkövekre hajtottam, elõbb a 12., aztán a 24. hét, a 36. után mintha egy tonnás terhet vettek volna le rólam. Persze Õfelsége bent tartózkodott a 40.-ig :D Na de a következõ babánál már nem akarok ennyit aggodalmaskodni, arra bõven ráér az ember amikor már kint van a gyerkõc... :)
Egyébként nekem van egy (pozitív) megérzésem ;)
A kérdező hozzászólása: Remélem bejön a megérzésed :) én is bizakodom... :)
Szia! Én írogattam eddig neked:) Teszteltél ma? Vagy csak holnap fogsz? Nekem sajna esett picit a hõm, de még reménykedek :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Teszteltem, de szerintem negatív... A bal oladalam tegnap óta megint rendesen görcsöl és ma már jelentekezett barna folyás. Holnap tuti megjön....és akkor még idegesít ez a baloldali fájdalom is.... En nem mérem a höemt igy arról nem tudok írni, de azért remélem Neked legalább nem jön meg :)
Igen, de már két teszt volt negatív és most már 1000%-osra szeretnék menni...persze a kísértés nagy, de most ellenállok kivételesen. :) De te írd meg légyszi az eredményed majd, mert helyetted is izgulok :)
A kérdező hozzászólása: Nem, nem mérem a hömet...csak ovutesztelek. Én leghamarabb pénteken tesztelek! :) De ha már 14 napja volt ovud akkor elvileg már most is mutatná :)
Fú, nekem már nem kéne tesztelnem a nemvárt idejéig, viszont magamat ismerve... de most ünnepélyesen megfogadom, 21.-ig nem nyúlok teszthez :) Akkor nálad is nagy izgalmak vannak :) A hõdet méred? Nekem magas a tippelt ovum óta, kb 14 napja, ha jól számolom, de annyira nem vagyok gyakorlott ebben.
Mikor csináltad az ovu tesztet? Az ugyanis 24-36 órával elõre jelzi az ovulációt. Azaz ha ma van az ovud, akkor tegnap vagy tegnapelõtt volt pozi a teszt, ma simán lehet negatív.
A kérdező hozzászólása: Màr 6 napja tesztelek, azóta negatív. 1 héttel ezelõtt mikor nagyon ovusan fàjtam akkor meg még nem teszteltem. Pedig olyan szabàlyos volt eddig minden...múlt hónapban is olyan szep + volt az ovutesztem napra pontosan...
Kiderült azóta valami? :) Nekem ugyanilyen furcsa, zsibbadó érzésem van, néha enyhe görcsölés is, és szerintem rögtön a menzesz után volt ovum (7-8. napon). Most a 18. napon vagyok.
A kérdező hozzászólása: Azóta sem tudom mi volt az a fájdalom(a mai napig is tart egyébként, csak enyhébben). Kései ovum lett a ciklusom 24. napján(ovuteszt alapján) és a jobb oldalon éreztem... most várakozok... :)
Köszi, hogy írtál! :) Hát ez nagyon érdekes... akkor lehet hogy amit én annyira ovunak hiszek, nem is az? :D Vagy nem lehet hogy már babás vagy? Én sajna már 2 teszttõl is megkaptam a magamét... :(
A kérdező hozzászólása: Nem nem vagyok terhes, teszteltem és tuti h a 24. napon volt ovum. De holnap felhívom a nõgyógyàszom... Nem biztos h neked nem korai ovud volt. Nem hasznàlsz ovutesztet?
Mondott valami okosat az orvosod? Nem ovuteszteltem, most várok... 21-én kéne nem megjönnie, úgyhogy várhatok eleget :)
A kérdező hozzászólása: Nem hívtam fel a dokit, mert péntek óta alig fáj... Én 19re nem várom. Megvárom hogy tesztelhessek és remélem + lesz :) akkor úgy is mennék orvoshoz :) De ha visszatér a fájdalom azonnal hívom. 1, 5 hónapja voltam nála kontrollon, akkor minden rendben volt. Te mikor tesztelsz?
Hát bevallom, én is csináltam egy tesztet 2 napja... negatív lett. De még bízom abban hogy elnéztem az ovu idejét és bepozitivul :) És megértem azt is, hogy "idegesítõ" az a fájdalom, mert én meg émelygek rendszeresen már vagy egy hete, és ha nincs baba a dologban akkor kifejezetten bosszantó ez a dolog... Hát szurkolok, hogy ne jöjjön meg nekünk! :)

A ciklus.hu oldalon az "ovu teszt" eredménye pontosan mi?

LH tesztre gondol vagy törpemikroszkópra?Vagy mindegy melyiket írom,hogy pozitív?

Legjobb válasz: Szerintem tok mindegy mieket hasznalaod,ugyan azt nezi mind ketto.Ugyhogy nyugodtan beirhatod h mikor volt pozitiv.

Szerintem tok mindegy mieket hasznalaod, ugyan azt nezi mind ketto.Ugyhogy nyugodtan beirhatod h mikor volt pozitiv.
Nekem eddig megbízható volt.
1. vagyok. 4 éve használom az oldalt egyébként.
Igaz, már nem használom, de pontosan számolt :) 35 hkm
Én fél éve használom, de még csak 1-szer találta el az ovut. Viszont én nem hagyatkozok arra vonalra, a hõbõl látszik mikor volt peteérés.
A kérdező hozzászólása: Maximálisan megértelek, de hidd el, a hüvelyi UH jobban megmutatja, és lehet, hogy a dokid gépe nem olyan jó, mint a kórházi, tudod énis így jártam.
A kérdező hozzászólása: Na, ez az amiért még pluszba is a aggódom, holnap talán megtudom, hogy mi van; szerintem kíváncsi, hogy a petezsák nem ment-e össze .....
Én 5+1 naposan voltam ugye és engem is 2 hét mulvára hívott csak vissza
Mondjuk nem értem engem 6+1 naposan miért két hét múlvára hívott vissza ha téged is négy napra rá újra megnéznek, iszonyat ez a várakozás, már csak 4 nap de az egy örökkévalóság.
A kérdező hozzászólása: Holnap 11 órára megyek UH-ra, - hétfõn voltam -, akkor állapították, meg amit a kérdésemben már leírtam.
Kérdezõ: Mikor mész dokihoz? Bocsi de teljesen végig nem olvastam el :( Én hétfõn voltam dokinál elvileg ott én 5+6 hetes voltam és petezsákot láttak 16 mm és benne szikhólyagot. Ezzel ellentétben én is izgulok hogy szívhang legyen legközelebb de csak 2 hét múlva megyek! viszont próbálj meg Te minél többet pihenni addig is! És írj hogy mi van vele!!!
22-es másik aggódós vagyok:) Én is várnék a helyedben, bár mint írtam a kislányomnál 6+1 naposan már szívhang is volt inkább várnék a betöltött 7. hétig.De én nem mondhatok semmit mert azért mentem én is hamarabb mert elõtte meg a méhenkívülitõl féltem, amiatt nyugodt lehetek más miatt nem..Nem kéne itt annyit olvasgatnom az elsõ terhességemnél eszembe se jutottak ilyenek.
A kérdező hozzászólása: Én a helyedben még várnék 7-8.hétig. Nekem a tüneteim is csökkentek, nincs az az õrült mellfeszülésem. Annyira félek, hogy baj van.
13-as vagyok. számításaim szerint 6 hetes és 3 napos terhes vagyok. Mikor menjek dokihoz, hogy biztosra kitudja mutatni? Nem szeretném h én is így megijedjek. Elõzõ terhességemnél 6 hét és 4 naposan már dobogott a szive és az Uh szerint is a fogamzástól számítva 4 hét és 4 nap telt el.
Attól is sok függ, hogy hasi vagy hüvelyi UH-val néztek. A hasi ilyenkor még nem olyan alapos. Én is írtam még az elején. Nekem is ilyesmi petezsák volt ebben a korban és hasi UH-val néztek. Ne aggódj. Nem lesz ott semmi gáz. Nem jó ha végig stresszeled a napokat.Engem anno 2 hét múlva hívtak vissza, hosszú volt, de nem szabad azon agyalni, hogy baj lesz.
A kérdező hozzászólása: hüvelyi UH-al néztek.
16 , 21 -es vagyok. Ne aggódj ennyit. Nekem már egy hete nem fájnak annyira a melleim , mint 2 hete. Sõt ... néha egyáltalán nem fáj. Viszont a rosszulléteim erõsödnek. Minden rendben lesz.Nekem is nehéz volt kivárni a 2 hetet, de neked már csak 1 nap sincs :)
Reménykedem hátha igaza van a dokinak és csak 6 hetes vagyok, talán késõbb fogant a baba. Pont most írtak ki egy hasonló kérdést még majdnem egyszerre is volt az utolsó vérzés, elég sok ilyen eset van úgylátszik mióta egyre hamarabb van ultrahang.Most annyira nem várom a hétfõt, gondolom ott minden eldõl. Magándoki nézte hasi ultrahanggal, kereste nagyon a kis szivet fel is tünt a sáv és halványan szakadozva megjelent a szívhang jel de nem mondott rá semmit azt mondta nincs szívhang, az én szívverésem gondolom nem látszódik azon vagy az lett volna, vagy õ is látott valamit csak nem akart bíztatni? Annyi kérdés van bennem..
A kérdező hozzászólása: Teljesen megértelek, hogy szomorú vagy. Kérlek legyen hited és bízzál. Vannak még csodák! Ha beszélgetni szeretnél írj privi üzenetet!Én nagyon szorítok érted! Hol néztek meg kórház, klinika stb.-i? Kórházi UH gépen vagy magánorvosnál voltál? Hüvelyi vagy hasi volt?
Nekem nincs jó hírem:( A petezsák nõtt már 8 mm-rõl 22 mm-re de nincs szívhang, se embrió. Egy hét múlva újra kell mennem:( Doki szerint várjunk, nagyon szomorú vagyok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! Hétfõn szorítok érted, és várom a jelentkezésedet! Hogy vagytok? Kinek mikorra kell visszamenni orvoshoz majd?
De jó:) Remélem hétfõn nekem is látszik hallatszik majd:)
Gratulálok :) mondtam, hogy nem kell aggódni :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Látták az embriót 5 mm-es és volt szívhang is.
Kedves kérdezõ! Eszembe voltál ma sokat. Mi volt az ultrahangon?
A kérdező hozzászólása: nagyon örülök neked :) :)
:) De jó neked, hogy már eltelt a két hét és megnyugodhatsz:) Én is megpróbálok, már csak 6 nap:) A kérdezõnél és nálam is minden rendben lesz, csak pozitívan:)
16 -os vagyok. Nem, nemvolt nekem se szikhólyag. Viszont ma a dokinál 9mm-es embriót láttam és benne dobogó szívecskét. :) Nálad is minden rendben lesz hidd el. A doki szerint 7 hetes vagyok. Szerintem meg 8 mivel tudom, hogy hanyadikáig voltunk együtt. más okból kifolyólag. Tessék megnyugodni neked és neked is 17-es. Minden rendben lesz :)
A kérdező hozzászólása: annyira félek, és az érett tüszõt sem értem
Ilyen változó ciklushossznál ez még belefér, lehetséges, hogy késõbb fogant. :) Addig ne idegeskedj!
Koszonom a gyors választ :)
A kérdező hozzászólása: hét és a nap 6 hét 4 nap
Sziasztok! Ne haragudjatok, hogy betudatlankodok, de mit jelent az, hogy 6+4 hetesen? Csak mert nem értem? És már tobb helyen is olvastam ilyet, hogy + jellel van meg adva 2 kulonbozo szám.
A kérdező hozzászólása: én sem ez is aggaszt, ez mit jelenthet? ti mire gondoltok?
Nekem sem volt még 6+ 4 hetesen szikhólyag, de ez nem baj. 2 hét múlva hívtak vissza és akkor már szívhang is volt. Mondjuk ezt az érett tüszõt nem nagyon tudom hova tenni, de szerintem ne aggódj. 28 hkm
A kérdező hozzászólása: nem tudom, 3nap múlva kell visszamennem UH-ra. elvetélhetek?
Az érett tüszõ a sárgatest is lehet majd, amely kb a 12. hétig tartja fenn a terhességet. Ne félj! Próbál kicsit megnyugodni, teázgass, nézz egy jó filmet. :)
A kérdező hozzászólása: ezt kifejtenéd részletesen?
a petefészekben láthatott valami cisztikus dolgot, amire ennyibõl nem lehet rámondani, hogy sárgatest, ezért tüszõként írta le. a sárgatest annak a petesejtnek a helyén jön létre, amely késõbb megtermékenyül, és mivel progeszteront termel fenntartja a terhességet. (nagyon leegyszerûsítve). ez az esetek 70-80 százalékában szépen látszik uh-n a 12. hétig, utána felszívódik. ez tök normális.
A kérdező hozzászólása: szorítok érted, kérlek jelezd te is, hogy mi van veled;bízzunk a csodában. :)
Õszíntén szólva 6 hetes 1 napos voltam mikor teljes nyugalommal mentem az uh-ra, kislányom 2 éves neki 6 hetes 0 naposan vert a szíve és 7 hetes nagyságú volt. Most csak egy 8 mm-es petezsák kezdemény volt még csak nem is petezsák(gesztációs gyûrû azt hiszem) Visszarendelt 2 hét múlva kérdeztem ez nem probléma-e hogy csak ennyi látszódik azt mondta nem feltétlen..Próbálok pozitívan gondolkozni, csak ugye így hogy van összehasonlítási alapomolyan rossz a várakozás.A neten ilyen esetekben találok rengeteg pozitív történetet de ugyanannyi rosszat is, jobb lenne nem olvasgatni. Remélem csak késõbb fogant, annyi a gond.A papíromra szabályos gesztációs gyûrût írtak és hogy 5 hetes vagyok pedig a menstruáció szerint 6. Na majd jövõhéten kiderül telhetnének gyorsabban a napok..
A kérdező hozzászólása: mindenkép jelentkezni fogok, de neked sincs szíkhólyag? most csüt.-ön megyek vissza délelõtt. én már teljesen kész vagyok, csak sírok.....
Kedves utolsó és kérdezõ! Majd megírnád mit volt a dokinál? Nekem 6 hetesen 8 mm-es petezsák látszódott csak de nekem a két hét leteltéig még van 6 napom addig megbolondulok.Köszi!
Nyugodj meg! Nekem 5-6 hetesen 10 mm-es petezsákot látott a doki , semmi mást. Azt mondta 2 hét múlva találkozunk. Ez holnap lesz, és nagyon izgulok én is , de mindennek rendben kell majd lennie. Nálad is :)
A kérdező hozzászólása: van már egy gyógyíthatatlan beteg gyermekem, és annyira vágyunk egy egészséges babára; õt nem vették észre:(
Szerintem is késõbb volt az ovulációd és azért nem látszik még jól , amúgy függ az Uh minõségétõl is. Igaza van az elõttem szólónak , szerintem is a sárgatest lehet amit tüszõnek látott.A sárgatest védi a terhességet. Ne aggódj, biztosan minden rendben lesz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Nem lehet, hogy késõbb fogant? Nekem 5+6 hetesen már szívhang is volt!
Lehet hogy azért, , mert nincs megugrás a hõmérsékletek között.
és ti mikor döntöttétek el, hogy jöhet a baba?
õsz óta. már az összes barátnõmnek, barátomnak, korombeli ismerõsömnek van babája, sõt sorra születnek az újabb és újabb babák, csak én tötyögök egy helyben.
A kérdező hozzászólása: Igen, ez most így alakult, az ott barnázás volt, sokat idegeskedtem az elõzõ hónapban, amiatt.Meg még késett is a rendes havim.Amúgy minden hónap 12-13-án szokott megjönni.És már én is kezdem feladni, lesz ami lesz.Én hüvelyben mérem.Na és ti?Mióta próbálkoztok? :)
most látom, neked 18 napos volt az elõzõ ciklusod? mert, ha igen, az túl rövid. nekem 27 napos, de már nekem is emelkednie kellett volna a hõmnek.
már nem vezetem, feladtam. de néha megmérem, hogy lássam, emelkedett-e, de mindig 36, 5. a számban mérem.
A kérdező hozzászólása: igen, én is ettõl tartok :( de bízzunk benne! belinkelnéd a görbédet?
nekem ugyanilyen a hõm. meg se moccan a 36, 5-rõl. az én menzim jún.16-án jött meg, majdnem mint neked. én se értem, miért ragadt be a hõm. a tojcsis folyásom is megvolt már, én nagyon sok volt 2-3napig. félek, hogy nincs peteérésem :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
ja és még nem volt ovud, mert elvileg még ma is lehet megint pozi lesz az ovuteszted és akkor csak holnap lesz a pé-d.
Azért nem húzza be, mert a ciklus elsõ 4 napjában nem írtál be hõt. Írjál be valami átlag értéket.
azért nem húzza be, mert nem ugrott a hõd, a poz. ovutesztet nem veszi figyelembe a számításnál és nem is biztos, hogy lesz ovud attól, hogy poz. a teszt, ha próbálkozik a szervezeted, akkor is lehet pozi akkor húzza be majd, ha holnap-holnapután szépen felugrik a hõd és napokig fennt is marad
A kérdező hozzászólása: köszi a választ, viszont tuti volt érésem, mert pozitív ovu tesztem van, de kiwi lettem volna a ciklus.hu mire húzza be..
A kérdező hozzászólása: Az lehet: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/827dc8a0aac96eb2f0ffde..
A kérdező hozzászólása: Szilveszterkor :) Januárban már nem védekeztünk.Azt olvastam, hogy aki évekig szedett fogamzásgátlót az vagy nehezebben esik teherbe, vagy meddõ lesz..:(Én 7 évig szedtem.Mi lehet a baj velünk??Ismerõs helyzet, néhány barátnõmnek is most lett babája..:)

Tegnap egész du fájt a jobb oldalam alhas tájékán. Annyira fájt, hogy alig bírtam felállni. A cikluson 13. napján vagyok ma. Mi volt ez?

Azt hozzá kell tennem, hogy 2 aktus után is félgyertya állásban helyezkedtem el és utána csak nagyon minimális folyt ki. Tudom, így korai lenne bármit is mondani, de volt már erre példa valakinél?

Legjobb válasz: Tüszõrepedés a jobb oldani petefészekbõl.

Tüszõrepedés a jobb oldani petefészekbõl.
A kérdező hozzászólása: Köszi, imádlak (de csak jelképesen) :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!